|
|
#3931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
witam dziewczyny, dawno nie pisalam, celowo unikalam tematu, bo luzowalismy z mężem
bylismy nad morzem, odstawilam norprolac, nie myslalam o robieniu dziecka, piłam, bawiłam sie i miałam wszystko w de. W dodatku dzieci wokół zaczeły mi jakos przeszkadzac, widziałam same złe strony posiadania ich. W tym miesiacu okres spoznial mi sie juz prawie tydzien, brzuch bolał, jakby miał nadejs,c a od bólu cyckow spac nie moge do teraz. Wyciagłam test od niechcenia i mówie do męża - zrobie dla zasady ;D a tu... gruba krecha i to w dodatku dwie!! po 3 latach !! plakalam i smialam sie zarazem. nie moglismy uwierzyc, zrobiłam drugi ale po takim samym wyniku stwierdziłam ze testy sa z jednej firmy i na pewno kłamią ;D wczoraj robiłam bete, dzis jade po wynik. na razie nikomu jeszcze nie powiedzielismy o tym cudzie, bo nie chcemy sie cieszyc na zapas, spokojnie poczekamy na rozwój, tym bardziej ze nie ma mojego lekarza w kraju i wizyte u niego mam dopiero 31. sierpnia;/ pojade w poniedziałek do mojego poprzedniego lekarza, chce zeby ktos to potwierdził i powiedział ze wszystko bedzie dobrze. nie wiem tez co z norprolac, na razie jeszcze ciagle przyjmuje pol dawki, mam nadzieje ze to nie zaszkodzi mojej fasolce. Nie gratulujcie mi jeszcze, bo nie chce sie zawieźć, jeśli coś pójdzie nie tak, jednak nadzieja umiera ostatnia...Dodam jeszcze ze byłam tydzien temu u kolezanki na imieninach, wypiłam az 1 redsa zurawinowego (moje ulubione piwo) przez cały wieczór - - bo jakos mi nie podchodziło..
Spełniona mama, zakochana żona, szczęśliwa kobieta. Edytowane przez tabaska25 Czas edycji: 2015-08-07 o 11:19 |
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiedy miałaś ostatni @ ? |
|
|
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
ostatnia @ miałam 28 czerwca. Odebrałam wyniki bety - 8404 - wskazuje to na 6-7 tydzień. Pobolewa mnie dół brzucha, kłuje jajnik, wizyte mam w poniedziałek, znowu czuje strach
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie objawy @ mam, a za to nie mam kompletnie tego sluzu, który towarzyszy ciąży
|
|
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
Moje objawy były takie jak na nadchodzaca miesiaczke. poza bolem brzucha nic kompletnie sie ze mna nie dzieje, nie mam mdłosci, jedynie jestem zmeczona i ospala
|
#3936 |
|
Raczkowanie
|
Tabaska
|
|
|
|
#3937 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie. Bardzo przepraszam jeśli umieszczę moje pytanie w złym wątku, ale te dotyczące tabletek niekoniecznie mi pasują...co więcej moje pytanie odnosi się bardziej do faktu zajścia w ciąże niż zapobieganiu jej.
Zastanawia mnie jedna kwestia. Biorąc tabletki antykoncepcyjne i tak czy siak jest pewien procent szans na zajście w ciążę. Można też zajść przez pominięcie tabletki, zmymiotowanie i kilka innych znanych czynników. Międzyczasie kiedy do zapłodnienia dojdzie, a zanim kobieta zorientuje się, że jest w ciąży, tabletki przyjmuje. No i właśnie tutaj pojawia się pytanie- co wtedy dzieje się z płodem? Czy branie tabletek w momencie kiedy już się zajdzie w ciąże (a nie wie się tego) jest dla niego bardzo groźne? Biorę tabletki od kilku lat i świadomie podchodzę do tej sprawy, wiem, że różnie może być, ale ostatnio wpadło mi to do głowy. Czy może się to skończyć jakąś chorobą dziecka, komplikacjami w ciaży? Są jakieś badania na ten temat? Byłabym wdzięczna za wyjaśnienie
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
Bialawa
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tabaska to trzymamy kciuki ;-) Kayira za Ciebie też nadal trzymam;-) |
|
|
|
|
#3941 |
|
Zadomowienie
|
Tabaska trzymaj sie cieplutko i rowniez bede szczerze gratulowac po wizycie u lekarza
czekamy na info! Buziaki 😙😙😙
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Tabaska, Kayira...... TRZYMAM KCIUKI! Może wakacje bedą kończyć sie wysypem
![]() Jeżeli dobrze wyznaczyłem owulke, to wyglada na to, ze bromergon w błyskawicznym tempie uregulował mi ponownie cykl. Wszystko okazy sie we wtorek/ środę.
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie
Ostatni okres miałam równo miesiąc temu. Dziś leci mi 32 dzień. Nigdy nie miałam takiego opóźnienia bo mam krótkie cykle. 25,26 dni. W ostatnim miesiącu też był długi bo 29, ale teraz starałam się o dziecko. Niestety nie mam jak zrobić testu, może jutro się uda. Nie mam kompletnie żadnych objawów ani ciąży, ani okresu. Czasem tylko zaboli mnie brzuch. Śluz taki jak przed okresem. Co to może oznaczac?
Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2015-08-09 o 16:16 |
|
|
|
#3944 |
|
Zadomowienie
|
Zrob test przede wszystkim, choc sie nie nastawiaj bo takie opoznienie moga powodowac rozne czynniki, ale zycze ci zeby to jednakbyla ciaza
|
|
#3945 |
|
Zadomowienie
|
Tabaska gratulacje ! Jednak łuż psychiczny pomógł
my też byliśmy nad morzem i mnie to wyluzowalo nie myskalam o tym wcale. A jak tylko wrocilam do domu do bach do kalendarzyk a zobaczyć który to ją mam dzień cyklu :p i znowu się spielam. Musiałabym być miesiąc nad tym morzem ![]() Czekam na doibre wieści i trzymaj kciuki
|
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3947 |
|
Zadomowienie
|
Temperaturę musisz mierzyć od początku cyklu, żeby cokolwiek mogła powiedzieć. Zrób test i będziesz wiedzieć. Trzymam kciuki
|
|
|
|
#3948 |
|
Raczkowanie
|
tabaska, szczerze Ci gratuluję
jestem ciekawa jak Kayira? trzymam kciuki mocno za pozostałe staraczki. ja na razie ze starań odpadłam. próbuję sobie poukładać pewne rzeczy w mojej główce. |
|
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
jestem juz po wizycie, ciaza jest, jednak doktor nie potrafil stwierdzic czy zywa, bo nie stwierdzil na razie bicia serduszka, byc moze jeszcze na to za wczesnie. W srode jade ponownie. Dostalam duphaston na podtrzymanie.
dziekuje Wam za wsparcie
|
#3950 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
![]() Bo to ze od niedawna mierzysz temp nic ci nie powie.
Edytowane przez Siva5 Czas edycji: 2015-08-11 o 00:26 |
||
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Tabaska mocno trzymam kciuki by wszystko bylo ok, z reszta na pewno tak bedzie.
My z reszta wracamy do domu. I wracamy w 3 ![]() Pojawila sie druga krecha. Choc jutro jeszcze bede powtarazac test, dla pewnosci. Do lekarza dopiero w nastepnym tygodniu bo tak kazala przyjsc. Trzymam kciuki za Was Kochane. Bo i Wam sie uda...
|
#3953 |
|
Zadomowienie
|
Magda gratulacje!! Jednak wakacyjny luz pomaga
jakas dobra passa na wątku. Trzymam kciuki żeby u lekarza było wszystko dobrze
|
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Kaiyra to trzymam kciuki nadal ;-)
|
|
|
|
#3955 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za was kochane!! W koncu cos sie dzieje!
tylko ja kurde mam luz wakacyjny, jestem spokojna zrelaksowana, a brak mozliwosci zajscia jak na zlosc. Ale w zimie,tzn na jesien intensywne starania ![]() Kciuksy jeszcze raz! 👍
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie coś sie dzieje!!!!
![]() ![]() ![]() . Gratulacje kochane! Która pisze sie na trzecia w sierpniu?
|
#3957 |
|
Zadomowienie
|
Ja ! Za tydzień testuje :p
|
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Dziewczyny
Dzis powtorzylam test i jest druga krecha. Dzis juz umowie sie do lekarza i do endykronologa i badania. Clio. No to obys byla trzecia ![]() Za reszte tez zaciskam kciuki. Siva, korzystaj poki mozesz. A jak skonczysz leczenie to i na Ciebie przyjdzie pora
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Kayira, w Twoim przypadku strzałem w dziesiątke okazała sie chyba zmiana lekarza. Czy wspominałaś juz wszesniej, jakie to miasto?
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2015-08-12 o 14:18 |
|
|
|
#3960 |
|
Raczkowanie
|
Kayira, gratuluję. Miałam pisać, że Twój sen z okresem pewnie będzie znaczył to, że jesteś w ciąży
Gratuluję raz jeszcze i dbaj o siebie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

bylismy nad morzem, odstawilam norprolac, nie myslalam o robieniu dziecka, piłam, bawiłam sie i miałam wszystko w de. W dodatku dzieci wokół zaczeły mi jakos przeszkadzac, widziałam same złe strony posiadania ich. W tym miesiacu okres spoznial mi sie juz prawie tydzien, brzuch bolał, jakby miał nadejs,c a od bólu cyckow spac nie moge do teraz. Wyciagłam test od niechcenia i mówie do męża - zrobie dla zasady ;D a tu... gruba krecha i to w dodatku dwie!! po 3 latach !! plakalam i smialam sie zarazem. nie moglismy uwierzyc, zrobiłam drugi ale po takim samym wyniku stwierdziłam ze testy sa z jednej firmy i na pewno kłamią ;D wczoraj robiłam bete, dzis jade po wynik. na razie nikomu jeszcze nie powiedzielismy o tym cudzie, bo nie chcemy sie cieszyc na zapas, spokojnie poczekamy na rozwój, tym bardziej ze nie ma mojego lekarza w kraju i wizyte u niego mam dopiero 31. sierpnia;/ pojade w poniedziałek do mojego poprzedniego lekarza, chce zeby ktos to potwierdził i powiedział ze wszystko bedzie dobrze. nie wiem tez co z norprolac, na razie jeszcze ciagle przyjmuje pol dawki, mam nadzieje ze to nie zaszkodzi mojej fasolce. Nie gratulujcie mi jeszcze, bo nie chce sie zawieźć, jeśli coś pójdzie nie tak, jednak nadzieja umiera ostatnia...

Wszystkie objawy @ mam, a za to nie mam kompletnie tego sluzu, który towarzyszy ciąży

czekamy na info! Buziaki 😙😙😙