|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3932 |
Zakorzenienie
|
Czuję, że jak jedna urodzi to już pójdzie lawiną....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
Zakorzenienie
|
Te nakładki i tak duże SA, tez mam ski aventu-wyparzylam juz bo biorę do szpitala. Poprzednio nie byłam świadoma ze takie cos jest i miałam cale sutki obolale
![]()
#3934 |
Zakorzenienie
|
I tak się trzymamy
![]() Ja muszę zaraz uciekać, jadę na ćwiczenia do SR...dzisiaj sama, bo mąż już pojechał... i kto mi pomasuje plecy ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-10-06 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3935 |
Zadomowienie
|
Esti a torba już spakowana?
![]() Też muszę te nakładki wyparzyć, ale nie mam żadnego pudełeczka na nie... Czekoladka a je się powinno wyparzać po każdym karmieniu?
#3936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje były w plastikowym pudełku ale się rozlatuje ,muszę poszukać jakieś inne
![]() |
#3937 |
Zakorzenienie
|
Są plusy mieszkania z dala od rodziny, nikt mi się do szpitala nie zwali.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3938 | |
Zakorzenienie
|
No wiem wlasnie... i co gorsza sukcesywnie spadaja...nie wiem jeszcze co bedzie dalej...
Cytat:
![]() Mnie tez sie wydaje to dziwne z tym l4...ale ja go prosilam o to, ze chce wrocic do pracy tu jest problem, tak jak pisalam wczesniej mam do podpisania aneks o podwyzce i musze wrocic na pare dni zeby go podpisac, teoretycznie mozna go podpisac na l4 ale kadrowe powiedzialy mi, ze nie chca tego tak robic bo to nie jest praktykowane w budzetowce - potem maja na glowie PIP i musza sie tlumaczyc a i tak maja na pienku.. Wiec ja i tak chcialam wrocic do pracy n pare dni i dlatego moze powiedzial mi, ze potem to juz wypisze macierzynski... Ale mysle sobie, ze po prostu pojde do mojej lekarki rodzinnej i ta mi wypisze l4, albo bede chodzila do pracy do porodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3939 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
z tego co mowil gin to 25.10 przyjecie na oddzial,podstawowe badania a nast dnia Oxy.. moze sie uda i ten moj synus bedzie dzieckiem pazdziernikowym
![]() |
#3940 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my tu marudzimy,ze spac nie możemy ![]() ja tam wstawiłam tylko jedno ciasto, dla TZ z drazami i nie sprobowalam go ![]() ale mam sposób! ![]() ![]() Cytat:
![]() te numery telefonow jednak się przydają! Cytat:
słoneczko ja tez siedze w domu, w większości sama i tez w sumie jakby nie patrzeć, to mi się nudzi albo niewlasciwie spożytkowuje czas... i tez zamiast się pakowac, to ja patrze, przekładam i nic z tego nie wynika piatke przybijam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
esti czyli Ty pierwsza? wiesz,ze jak ruszy to wszystkie będziemy rodzily??? :P
Hania <3 8.11.2014r. <3 i Basia 3.04.2017 ![]() Edytowane przez martha330 Czas edycji: 2014-10-06 o 15:28 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3941 |
Rozeznanie
|
ejjj kurde cały czas miałam mała po lewej stornie i nóżka kopała po prawej...a dziś jest po prawej stronie i kopie mi po lewej stronie czyli się obróciła, przesunęła czy nie wiem..jak Wy macie z dzieciaczkami jednakowo cały czas??
Na październikowych jedna mamusia 3cm rozwarcia , szyjka 1,5cm i do skończenia 37 tyg. ma 4 dni i jej skurcze w szpitalu wyciszyli i puścili do domu.. w szoku jestem myślałam, że na tym etapie jak się coś dzieje to się już rodzi.. esti a z miesiaczki masz termin tak jak na 1 stronie na 15.11 ????? Jak mnie to cieszy, że wszystko już tak szybko się zbliża ![]()
Mili z nami ![]() ![]() Edytowane przez eclariss Czas edycji: 2014-10-06 o 15:30 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3942 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a moze mala traktuje cie z raczki..dzieciaki juz potrafia miec troche pary..albo wyczulas,ze to nozka? Martha..ja tak cos czuje,ze pierwsza bedzie rozpakowana ta u ktorej porodu najmniej sie spodziewamy,ktora nie ma żadnych objawów,skurczy ani rozwarcia ![]() ![]()
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś ![]() Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-10-06 o 15:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3943 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój synuś ciągle tak samo ułożony i tak samo kopie.
![]() |
#3944 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3945 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3946 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
jakieś szaleństwo! Ja mam jutro wizytę, ostatnio mój gin coś wspominał, że na dwa tyg.przed tp tą cesarkę by robić ale to przecież zaraz już jeszcze w październiku by było. Ciekawe co jutro powie. Może już coś się ustali. Eh. Cytat:
Dostalam ostatnią dostawę wiejskich dobroci. Zrobiłam placki z cukini. Super tylko szkoda, że w całej chaupie wali jak w smazalni ;-) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Raczkowanie
|
Gratuluje udanych wizyt
![]() Kostka trzymam kciuki, zeby wyniki sie poprawily ![]() Esti 25.10 to juz za chwile ![]() Ja mam termin na 27.10, chcialabym, zeby mala wytrzymala i byla jednak skorpionica, mimoze w znaki zodiaku za bardzo nie wierze ![]() Dziewczyny potrzebuje rady na szybko. W sobote wieczorem namoczylam grzyby, zeby zrobic tarte, ale siostra przyjechala i nic mi z tej tarty nie wyszlo, wczoraj wieczorem je podgotowalam i wlozylam do lodowki, myslicie, ze nadal beda dobre, czy lepiej je sobie odpuscic? Mam nadzieje, ze humory sie zaraz nam wszystkim poprawia i jutro juz bedzie lepiej ![]() Uciekam wstawic pierwsze pranie dla malej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3948 | |
Rozeznanie
|
Frau..wlasnie zerknelam i masz TP na 9.10..jutro wizyta?ja nic nie mowie..ale w poniedzialek mozesz sie meldowac na oddziale
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
a ja wierze w z/z .ja lew,tz baran i synus skorpion jak sie uda..mieszanka wybuchowa!! ![]() Rosalie,to niby zaraz po mnie..ale wiesz,ze zawsze moze byc szybciej ![]()
![]() |
#3949 |
Zadomowienie
|
Ja sobie grzybki w ciąży wogóle odpuściłam, bo są ciężkostrawne i do tego jakby się jakiś niepewny pojawił to nasz organizm bez problemu sobie z nim poradzi, ale maluszka już może nie.
![]() |
#3950 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mojego męża chyba dopada stres przedporodowy, dzis z wyrzutem spytał dlaczego ja jeszcze nie mam spakowaniem torby ![]() Pózniej włączył muzyczkę, zrobiłam kilka tanecznych korków to sie czepiał, ze chyba nie powinnam tak podskakiwać do tego nie chce mnie wziąć na jedne dzien na wioskę do moich rodziców (oni tam teraz są, wiec zero gotowania tylko relaks ale to 150 km od nas) toczę z nim boje moze mnie zabierze ![]() ![]()
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-10-06 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3951 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3952 |
Raczkowanie
|
Kasia napiszę tylko OOOOO MATKOOO
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3953 | |||||
Zakorzenienie
|
z tym, że nie można iść na L4 w ostatnich tygodniach, tylko trzeba już na wcześniejszy macierzyński, to bzdura i ściema lekarzy, którzy chcą mieć z głowy L4 i zus, albo nei wiem co jeszcze. z prawnego punktu widzenia jeśli kobieta jest na L4 i wg lekarza sia do tego zwolnienia podstawy, to kazda z nas ma prawo ciągnąć to zwonienie do dnia porodu. Jeśli jest sytuacja, że np. zwolnienei jest do 15.10 a my rodziny 5.10, to od 5.10 automatycznie przechodzimy na urlop macierzyński, a zwolnienie jest anulowane. ale NIKT nie może nas zmusić do przejścia na wcześniejszy macierzyński wbrew naszej woli.
jeśli lekarz się zapiera jak osioł i nie daje to trzeba iść do internisty i wziąć L4 na ból pleców ![]() Cytat:
po co iść na wcześniejszy macierzyński? te najbardziej uczciwe, które "nie uznają L4 w ciąży", pracują jak najdłużej się da i na koniec chcą odpocząć, ale nadal nei widzą u siebie podstaw do L4 - najczęściej wybietrają właśnie tę opcję. druga grupa to kobiety, które mają od niedawna otwartą działalność gosp. i nie mogą iść na L4 (można iść dopiero po 3 miesiącach od rozpoczęcia działalności) - te również wybierają opcję wcześniejszego macierzyńskiego (przy działalnosci można iść na wcześniejszy macierzyński nawet 6 tygodni przed TP). Cytat:
![]() to albo kategorycznie powiedz, że sobie nie życzysz, albo rzuć jakąś ściemę w stylu: jest limit odwiedzających / jest kwarantanna na oddziale bo sezon grypowy" itd. ja nie zamierzam przyjmować żadnych gości oprócz mojej mamy i TZ-a i otwarcie będę o tym wszystkim mówić ![]() Cytat:
![]() ja długo szukałam jakichś produktów? suplementów płytkotwórczych bo mam z tym kłopot od zawsze (np. wiecznie jestem posiniaczona) i nic nie znalazłam ![]() Cytat:
![]() ![]() z tą mamą październikową to coś dziwnie, bo jeśli jest jeszcze szyjka to rozwarcia jako takiego nie ma, mówi się, że szyjka wtedy "przepuszcza" 1-2 palce, no i niektórzy ginekolodzy mówią wtedy o rozwarciu, ale takie prawdziwe "porodowe' rozwarcie to to nie jest. rozwarcie jest wtedy jak już szyjka jest zgładzona ![]() ![]() Cytat:
jeśli to pierwsze to na luzie, dziś bym je zagotowała tylko dla pewności i poddała dalszej obróbce. jeśli nie były obgotowane we wrzątku - to bym na wszelki wypadek wywaliła. |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3954 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Krótko przed ciążą schudłam 6kg i do 18tnic nie przybrałam ale teraz leci na łeb na szyję mimo iż bardzo się pilnuję. Od mojej najniższejwagi mam już 15 na plus. W pierwszej zaliczyłam 26, ale bardzo dużo wody nabrałam izostały mi 4. W drugiej 18 i zostało mi 6. Niestety należędo tych kobiet, które karmiąc nie chudną a karmiłam po 2 lata. Teraz też tak planuję. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3955 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja poprzednio też byłam na 5osobowej sali, ale jakoś tak gładko poszło, nie odczułam, żeby za dużo było odwiedzających, szczęście miałam ale teraz jak pomyślę, niby 3 lata minęły tylko, ale taka gówniara byłam... przestraszona i przejęta ![]() ciekawa jestem tej powtórki z macierzyństwa ![]() co do robotów też mi sie marzy taki jakiś super ekstra za 2 tysie ![]() ![]() ![]() ![]() ile nowych pozycji w obiadach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3956 |
Zakorzenienie
|
Magdula bardzo ladny pokoik, taki przytulny
![]() Sloneczko to ja juz trzymam kciuki za Twoj gbs, ja w sr odbieram. Ja tez nie chcialabym przenosic... ![]() ![]() Martha ja tez juz swiat sie nie moge doczekac ![]() ![]() Szybkawolna oby ta kobitka zdecydowala sie na mieszkanko ![]() Czekoladka za nic nie przepraszaj ![]() ![]() ![]() Dobrze, ze Gonia sie odezwala. Kostka ciesze sie, ze wizyta udana ![]() ![]() Ja tez nie chce zadnych wizyt oprocz meza...tak samo w domu. Chcemy sie ogarnac z tym wszystkim sami. Bedziemy potrzebowac pomocy to poprosimy...ale widze, ze tesciowej to srednio pasuje ![]() Zanet plecy to maz Kasi Ci pomasuje ![]() Esti super, ze wszystko gra ![]() ![]()
#3957 |
Wtajemniczenie
|
Gonia się odmeldowała
a AnetkaIzabell chyba też gdzieś przepadła?
#3958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
otoz to! tez chce tylko TZ! musimy sobie dac rade! ![]() tez zakładam, ze to tylko 3 dni w szpitalu, wiec beze mnie musza wytrzymać inni ![]() Ela widze, ze wizytujemy 23go ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3959 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jakos tym razem szybciej mi leci czas do tej wizyty.... to chyba ze strachu...
![]() |
#3960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tycia - na razie 7kg, ale czuję, że na następnej wizycie będzie więcej ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.