|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Meridia
Cytat:
jak mogę wyrwać się na siłkę to dla mnie święto. jeśli wypisze Ci receptę to zwykły konował a nie lekarz. to jest lek, który daję się, kiedy inne metody nie są skuteczne. raczej skierowanie do psychologa dostaniesz, bo przede wszystkim gruba nie jesteś-nie wmawiaj sobie.
![]() |
![]() |
#3932 |
Raczkowanie
|
Chciałabym schudnąc z 3 kg.Bardzo mi zalezy na tym aby nogi schudły.
Naprawde nie mam czasu ,mam małe dziecko i nie mam z kim jej zostawiac ![]() Ja się po prostu źle czuję w tych 52 kg ![]() Ćwiczylam jakis czas na orbitreku-teraz mi się zepsuł i efektów nie było. Tylko,że ja na serio uważam,że jestem gruba ![]() ![]()
![]() |
#3933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3934 |
Wtajemniczenie
|
![]() Kamilka jeśli jesteś zdrowa, nie masz problemów hormonalnych, dietą i ćwiczeniami spokojnie schudniesz...... i błagam nie pisz, że źle się czujesz ze sowimi 52 kg.... skoro tak Ci źle to proponuję psychologa i terapie akceptacji swojego ciała, realne spojrzenie na nie itp... nie piszę tego ze złośliwości, ale sama zobacz co piszesz........ nie masz czasu na ruch? bierz dziecko do wózka i na spacer! 3h spaceru dobrze dziecku zrobią a Twoje uda na pewno na tym zyskają!
![]() |
#3935 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja na chwilkę nadal jestem na M. dużo pracuje i mało sypiam.... i kurcze opuźnia mi się okres już 5 dni... ciąża 100% odpada czy to może być przez M i wysyłek?
dziękuje ja odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3937 |
Zakorzenienie
|
mamo Niny dziękuje bo w zeszłym miesiącu miałam szybciej a teraz nima :P odstawie M na jakiś czas bo spuchnięta się czuje jak na okres :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3938 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
30 minut w domu zawsze się znajdzie.A brak czasu to najzwyklejsza w świcie wymówka. ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
Nie pisz,że żadne Ci nie pomagają skoro ćwiczyłas tylko na orbitreku i jak sama napisałas nie ćwiczysz bo niby nie masz czasu.
“Maybe we like the pain. Maybe we're wired that way. Because without it, I don't know; maybe we just wouldn't feel real. What's that saying? Why do I keep hitting myself with a hammer? Because it feels so good when I stop." |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kamilka, naprawde polecam Ci pilates-tu wystarczy 30 minut. shape kiedys wydal specjalna plyte dla mam z dziecmi. mozna kupic na allegro za grosze.
Edytowane przez mamaNiny Czas edycji: 2009-02-24 o 22:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3940 |
Zadomowienie
|
Kochane, dawno mnie tu nie było ... Zaraz zacznę nadrabiać i czytać wasze posty o sukcesach w odchudzaniu
![]() A mój wynik od 25 sierpnia to 15 kg. Przez ostatni miesiąc ani rusz - nic więcej. ![]() Zastanawiam się teraz - bo muszę odstawić już Meridię - co dalej. Czy jakiś środek z tych bez recepty na podtrzymanie stabilnej wagi może być skuteczny ... Będę zaglądać na bieżąco - pozdrawiam Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3941 |
Raczkowanie
|
zwyklaniezwykladziewczyna
Niestety Meridia podnosi baaaardzo ciśnienie krwi. A Ty masz teraz zbyt wysokie, więc to byłoby niebezpieczne dla Twojego zdrowia ją stosować.[/quote] rozumiem jasne nie chce sie zabijac tykjo wyzdrowiec ale to troche glupie ze mam wys cisnienie bo jestem za gruba a nie dostane tabletek na odchudzanie ;( jak mozna zmniejszyc cisnienie?? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3942 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny jestem tu nowa, pisze bo juz nie wiem co robic, waze 65 kg przy wzroscie 174, jednak rok temu wazyłam 58, aktualnie mam taki apetyt ze moglabym jesc i jesc, boje sie o siebie, gdy siedze w domu cały czas jem, gdy czuje ze przesadzilam prowokuje wymioty, pozniej znowu jem.. odchudzam sie tygodniami a pozniej zaczynam jesc i w dwa tyg znowu wszystko jest jak przez dietą, to trwa juz jakies pol roku, nie wytrzymuje juz psychicznie, chce schudnąc do swojej starej wagi-58 ale nie umiem, nie mam na tyle silnej woli zeby opanowac chec zjedzenia czegos słodkiego czy tłustego, zastanawiam sie nad meridią, nie wiem czy to dobry pomysl, pomorzcie dziewczyny bo nie wiem co robic, i jeszcze jedno pytanie czy jezeli zwroce sie do lekarza rodzinnego i powiem jak wygląda sytuacja wypisze mi te leki?
wiem ze to glupie bo moja waga jest niby w normie ale przytyc w tak krotkim tempie tyle kg nie jest raczej normalne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3943 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Meridii nie przepisuje się osobom z zaburzeniami odżywiania. Co więcej - meridia ma pomóc gdy inne diety nie dają efektów - a Ty nie próbujesz innych diet tylko masz problem z jedzeniem. Napisz co zdecydowałaś, ja trzymam za Ciebie kciuki, wiem jak trudno walczyć z napadami ochoty na jedzenie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i M nie zawsze działa na zmniejszenie łaknienia, u mnie zadziałała, ale po 2 tygodniach znowu jadłam podobnie. Na moją siostrę nie zadziałała...
![]() |
![]() |
#3945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mozna zmniejszyc cisnienie??[/quote] - zmniejszenie nadwagi. Udowodniono, że spadek masy ciała powoduje obniżenie ciśnienia krwi, - wprowadzenie diety z ograniczeniem tłuszczów i węglowodanów. Należy unikać pokarmów słonych i tłustych, a także wysoko przetworzonych i smażonych. Wskazane są natomiast produkty świeże i surowe. W trakcie przygotowania i jedzenia potraw należy unikać soli kuchennej. Badania naukowe pokazują, że istnieje związek pomiędzy zmniejszeniem spożycia soli i obniżeniem ciśnienia. Kawa i mocna herbata zawierają kofeinę podnoszącą ciśnienie krwi. Wykluczenie tych używek również pozwoli na lepszą regulację ciśnienia, - zaprzestanie palenia papierosów, ponieważ ma ono bardzo niekorzystny wpływ na serce i naczynia krwionośne, - zwiększenie aktywności fizycznej. Jej rodzaj zależy od ogólnego stanu zdrowia i może to być np. bieganie, aerobik lub długie spacery, - ograniczenie spożycia alkoholu. Wykazano, że wypijanie powyżej 30-40 g czystego etanolu dziennie wpływa na podwyższanie ciśnienia krwi.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3946 | |
Raczkowanie
|
Czemu każdą wysyłacie do psychiatry? :/
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
Ok poszukam tą płyte ![]()
![]() |
![]() |
#3947 |
Zakorzenienie
|
Kamila, bo to już problemy chorej głowy a nie chorego ciała.
No niestety, spójrz prawdzie w oczy, że nie masz z punktu medycznego, żadnej nadwagi...
![]() |
#3948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
PROSZE CIE nie zadniedbaj tego bo bedziesz zalowala... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3950 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny! Nie wiem czy ktos sie przejmie tym co napisze, ale i tak napisze, bo niektore z Was moze potraktuja to jako ostrzezenie
![]() Edytowane przez Wioletta28 Czas edycji: 2009-02-26 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3951 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie chce schudnac na chwile tylko zmienic tryb zycia bo jestem chora wysiadaja mi stawy i mam jeszcze kilka innych problemow no i oczywiscie wyglad ale to akurat stawim na ostatnim miejscu uwazam wiec ze kazda podpowiedz i sugestia jest wazna i trzeba wziasc ja pod uwage pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3952 |
Raczkowanie
|
dzieki za rady, wiec daje sobie jeszcze jedną, ostatanią szanse, postaram sie jesc normalnie, i jesc to na co mam ochote tyle ze w mniejszych ilosciach i nie objadac sie wieczorami, jesli nie wyjdzie to zglosze sie wtedy do lekarza ale nie chce przyjmowac takiej opcji nawet, musze sobie poradzic i tyle no. pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3953 |
Raczkowanie
|
z wlasnego doswiadczenia pisze, ze lepiej teraz dac z siebie wszystko zeby schudnac, ewentualnie kontrolowac wage, niz korzystac z meridii - mozna nadrobic latwo to co sie stracilo z gratisem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3954 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() powodzenia! Cytat:
dokładnie, kontrola łaknienia, to kwestia świadomości, zdrowego rozsądku i konsekwencji.
![]() |
![]() |
#3955 |
Przyczajenie
|
Hej.Efektów u mnie nadal nie ma,ale przynajmniej waga nie idzie w góre.Colon piję od ponad 2 tygodni i już nawet nie widzę jakiś większych efektów,takich jak na początku.Aaa....i biorę Therm Line II.Nadal jeżdżę na rowerku,nawet po 2 godziny i teraz czekam aż zniknie śnieg,bo już bym chciała biegać.Dobija mnie to odchudzanie.Mam wrażenie,że już nigdy nie schudnę,tylko nadal będę tyła.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3956 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zwykłaniezwykła najważniejsze w odchudzaniu jest takie podejście ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3957 |
Przyczajenie
|
Staram się mało jeść i trochę ćwiczę-przed chwila skończyłam jeźdzć na rowerku-godz.,później pojeżdżę jeszcze 2 godz. i zrobię pare brzuszków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3959 |
Zakorzenienie
|
Nie łamcie się dziewczyny!
Naprawdę szkoda nerwów... Nie ma sensu się ważyć i sugerować wagą tylko cm... One powiedzą wszystko ![]() Co do meridi to prawda,po odstawieniu jakieś 3 tygodnie...waga powoli wraca...bo apetyt jest naprawdę duży... Dlatego ja po odstawieniu przytyłam 3 kilogramy w ciągu 3 miesięcy ale szybko to straciłam,wprowadziłam do życia dietę i ćwiczenia. Aby mieć trwały efekt potrzeba regularnych ćwiczeń. Meridia może byc jedynie wspomagaczem dla osób otyłych ale nie jedyną formą odchudzania. Jeżeli wprowadzimy ćwiczenia i zdrowy tryb jedzenia to schudniemy trwale ![]() A przynajmniej utrzymamy wagę ![]() Ja np odkąd zaczęłam ćwiczyć to nawet mogę sobie pozwolić na ziemniaki,czy też na jakiś deser i oczywiście nie tyję. Byłam na diecie SB aktualnie już zrezygnowałam i prowadzę zdrowy tryb życia jednakże jem już wszystko w granicach rozsądku ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3960 |
Zakorzenienie
|
A co tu taka cisza?
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.