Meridia - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-24, 21:18   #3931
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny
Dot.: Meridia

Cytat:
Napisane przez kamilka88ns Pokaż wiadomość
Niestety nie mam czasu na chodzenie na fitness bądź pilates.
Pójdę do rodzinnego,moze akurat mi wypisze te tabletki.
kochana, ja też mam małe dziecko. ćwiczę w domu: razem z córą lub jak pójdzie spać.
jak mogę wyrwać się na siłkę to dla mnie święto.
jeśli wypisze Ci receptę to zwykły konował a nie lekarz. to jest lek, który daję się, kiedy inne metody nie są skuteczne. raczej skierowanie do psychologa dostaniesz, bo przede wszystkim gruba nie jesteś-nie wmawiaj sobie.

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 21:51   #3932
kamilka88ns
Raczkowanie

GG do kamilka88ns

Chciałabym schudnąc z 3 kg.Bardzo mi zalezy na tym aby nogi schudły.

Naprawde nie mam czasu ,mam małe dziecko i nie mam z kim jej zostawiac
Ja się po prostu źle czuję w tych 52 kg
Ćwiczylam jakis czas na orbitreku-teraz mi się zepsuł i efektów nie było.

Tylko,że ja na serio uważam,że jestem gruba a żadne ćwiczenia mi nie pomagają

Wielka Miłość Zdarza Się W życiu Tylko Raz... Wszystko Co Następuje Potem Jest Tylko Szukaniem Tej Utraconej Miłości...

kamilka88ns jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 21:56   #3933
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:

ile ma Twoje maleństwo? moja ma 9mcy a ćwiczę z nią od urodzenia. wierzę, że źle się czujesz nie wspominałam o psychologu ze złośliwości. poszukaj w necie ćwiczeń na nogi. są całe zestawy. mi niestety nogi też wolno chudną, ado wagi sprzed ciąży mam jeszcze ekhm prawie 10kg jedz dużo warzyw, to czysty błonnik-przyspiesza przemianę materii. nie łam się. niestety meridia, to nie jest środek dla Ciebie. może lekarka coś innego Ci doradzi.

Mikołaj <3
Stary 2009-02-24, 22:04   #3934
Faficzkowa
Wtajemniczenie

nie no paranoja....

Kamilka jeśli jesteś zdrowa, nie masz problemów hormonalnych, dietą i ćwiczeniami spokojnie schudniesz......
i błagam nie pisz, że źle się czujesz ze sowimi 52 kg.... skoro tak Ci źle to proponuję psychologa i terapie akceptacji swojego ciała, realne spojrzenie na nie itp... nie piszę tego ze złośliwości, ale sama zobacz co piszesz........

nie masz czasu na ruch? bierz dziecko do wózka i na spacer! 3h spaceru dobrze dziecku zrobią a Twoje uda na pewno na tym zyskają!

Faficzkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 22:08   #3935
ivanna
Zakorzenienie

Dziewczyny ja na chwilkę nadal jestem na M. dużo pracuje i mało sypiam.... i kurcze opuźnia mi się okres już 5 dni... ciąża 100% odpada czy to może być przez M i wysyłek?

dziękuje ja odp
Stary 2009-02-24, 22:13   #3936
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja na chwilkę nadal jestem na M. dużo pracuje i mało sypiam.... i kurcze opuźnia mi się okres już 5 dni... ciąża 100% odpada czy to może być przez M i wysyłek?

dziękuje ja odp
niestety może być. jak pierwszy raz stosowałam m, to miałam właśnie taki problem ze spóźniającym sie okresem... w dodatku jak już dostałam, to lało się strumieniami

Mikołaj <3
Stary 2009-02-24, 22:18   #3937
ivanna
Zakorzenienie

mamo Niny dziękuje bo w zeszłym miesiącu miałam szybciej a teraz nima :P odstawie M na jakiś czas bo spuchnięta się czuje jak na okres :/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 22:23   #3938
MeredithMer
Raczkowanie

Cytat:
Niestety nie mam czasu na chodzenie na fitness bądź pilates.
Pójdę do rodzinnego,moze akurat mi wypisze te tabletki.

30 minut w domu zawsze się znajdzie.A brak czasu to najzwyklejsza w świcie wymówka.

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:

Nie pisz,że żadne Ci nie pomagają skoro ćwiczyłas tylko na orbitreku i jak sama napisałas nie ćwiczysz bo niby nie masz czasu.
“Maybe we like the pain. Maybe we're wired that way. Because without it, I don't know; maybe we just wouldn't feel real. What's that saying? Why do I keep hitting myself with a hammer? Because it feels so good when I stop."
MeredithMer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 22:24   #3939
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość
mamo Niny dziękuje bo w zeszłym miesiącu miałam szybciej a teraz nima :P odstawie M na jakiś czas bo spuchnięta się czuje jak na okres :/
mi nwet 10 dni potrafiła się spóźniać ale m nie odstawiałam. teraz jak odstawilam antykoncepcję, powinnam była dostać okresu po 2 tygodniach a dostałam po 5

kamilka, naprawde polecam Ci pilates-tu wystarczy 30 minut. shape kiedys wydal specjalna plyte dla mam z dziecmi. mozna kupic na allegro za grosze.

Mikołaj <3

Edytowane przez mamaNiny
Czas edycji: 2009-02-24 o 22:25
Stary 2009-02-24, 23:35   #3940
Nicoletta
Zadomowienie

GG do Nicoletta

Kochane, dawno mnie tu nie było ... Zaraz zacznę nadrabiać i czytać wasze posty o sukcesach w odchudzaniu
A mój wynik od 25 sierpnia to 15 kg. Przez ostatni miesiąc ani rusz - nic więcej.
Zastanawiam się teraz - bo muszę odstawić już Meridię - co dalej. Czy jakiś środek z tych bez recepty na podtrzymanie stabilnej wagi może być skuteczny ...
Będę zaglądać na bieżąco - pozdrawiam Was
Nicoletta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-25, 07:15   #3941
zwyklaniezwykladziewczyna
Raczkowanie

Avatar zwyklaniezwykladziewczyna

Niestety Meridia podnosi baaaardzo ciśnienie krwi. A Ty masz teraz zbyt wysokie, więc to byłoby niebezpieczne dla Twojego zdrowia ją stosować.[/quote]

rozumiem jasne nie chce sie zabijac tykjo wyzdrowiec ale to troche glupie ze mam wys cisnienie bo jestem za gruba a nie dostane tabletek na odchudzanie ;(
jak mozna zmniejszyc cisnienie??
zwyklaniezwykladziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-25, 10:37   #3942
viollina
Raczkowanie

hej dziewczyny jestem tu nowa, pisze bo juz nie wiem co robic, waze 65 kg przy wzroscie 174, jednak rok temu wazyłam 58, aktualnie mam taki apetyt ze moglabym jesc i jesc, boje sie o siebie, gdy siedze w domu cały czas jem, gdy czuje ze przesadzilam prowokuje wymioty, pozniej znowu jem.. odchudzam sie tygodniami a pozniej zaczynam jesc i w dwa tyg znowu wszystko jest jak przez dietą, to trwa juz jakies pol roku, nie wytrzymuje juz psychicznie, chce schudnąc do swojej starej wagi-58 ale nie umiem, nie mam na tyle silnej woli zeby opanowac chec zjedzenia czegos słodkiego czy tłustego, zastanawiam sie nad meridią, nie wiem czy to dobry pomysl, pomorzcie dziewczyny bo nie wiem co robic, i jeszcze jedno pytanie czy jezeli zwroce sie do lekarza rodzinnego i powiem jak wygląda sytuacja wypisze mi te leki?
wiem ze to glupie bo moja waga jest niby w normie ale przytyc w tak krotkim tempie tyle kg nie jest raczej normalne...
viollina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-25, 10:41   #3943
ineczka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viollina Pokaż wiadomość
hej dziewczyny jestem tu nowa, pisze bo juz nie wiem co robic, waze 65 kg przy wzroscie 174, jednak rok temu wazyłam 58, aktualnie mam taki apetyt ze moglabym jesc i jesc, boje sie o siebie, gdy siedze w domu cały czas jem, gdy czuje ze przesadzilam prowokuje wymioty, pozniej znowu jem.. odchudzam sie tygodniami a pozniej zaczynam jesc i w dwa tyg znowu wszystko jest jak przez dietą, to trwa juz jakies pol roku, nie wytrzymuje juz psychicznie, chce schudnąc do swojej starej wagi-58 ale nie umiem, nie mam na tyle silnej woli zeby opanowac chec zjedzenia czegos słodkiego czy tłustego, zastanawiam sie nad meridią, nie wiem czy to dobry pomysl, pomorzcie dziewczyny bo nie wiem co robic, i jeszcze jedno pytanie czy jezeli zwroce sie do lekarza rodzinnego i powiem jak wygląda sytuacja wypisze mi te leki?
wiem ze to glupie bo moja waga jest niby w normie ale przytyc w tak krotkim tempie tyle kg nie jest raczej normalne...
ja bym na Twoim miejscu zajęła sobie kolejkę do psychiatry - bo to co opisujesz to są zaburzenia odżywania. I dobry psycholog (do którego potrzebuje się skierowania) czy psychiatra (ale nie wiem pod którego ED podpadają) sobie poradzą i zaczniesz normalnie jeść - a co za tym idzie - nie będziesz tyła.

Meridii nie przepisuje się osobom z zaburzeniami odżywiania. Co więcej - meridia ma pomóc gdy inne diety nie dają efektów - a Ty nie próbujesz innych diet tylko masz problem z jedzeniem.

Napisz co zdecydowałaś, ja trzymam za Ciebie kciuki, wiem jak trudno walczyć z napadami ochoty na jedzenie...
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-25, 11:11   #3944
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:

No i M nie zawsze działa na zmniejszenie łaknienia, u mnie zadziałała, ale po 2 tygodniach znowu jadłam podobnie. Na moją siostrę nie zadziałała...

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-25, 11:38   #3945
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez zwyklaniezwykladziewczyna Pokaż wiadomość
Niestety Meridia podnosi baaaardzo ciśnienie krwi. A Ty masz teraz zbyt wysokie, więc to byłoby niebezpieczne dla Twojego zdrowia ją stosować.
rozumiem jasne nie chce sie zabijac tykjo wyzdrowiec ale to troche glupie ze mam wys cisnienie bo jestem za gruba a nie dostane tabletek na odchudzanie ;(
jak mozna zmniejszyc cisnienie??[/quote]

- zmniejszenie nadwagi. Udowodniono, że spadek masy ciała powoduje obniżenie ciśnienia krwi,
- wprowadzenie diety z ograniczeniem tłuszczów i węglowodanów. Należy unikać pokarmów słonych i tłustych, a także wysoko przetworzonych i smażonych. Wskazane są natomiast produkty świeże i surowe. W trakcie przygotowania i jedzenia potraw należy unikać soli kuchennej. Badania naukowe pokazują, że istnieje związek pomiędzy zmniejszeniem spożycia soli i obniżeniem ciśnienia. Kawa i mocna herbata zawierają kofeinę podnoszącą ciśnienie krwi. Wykluczenie tych używek również pozwoli na lepszą regulację ciśnienia,
- zaprzestanie palenia papierosów, ponieważ ma ono bardzo niekorzystny wpływ na serce i naczynia krwionośne,
- zwiększenie aktywności fizycznej. Jej rodzaj zależy od ogólnego stanu zdrowia i może to być np. bieganie, aerobik lub długie spacery,
- ograniczenie spożycia alkoholu. Wykazano, że wypijanie powyżej 30-40 g czystego etanolu dziennie wpływa na podwyższanie ciśnienia krwi.

Mikołaj <3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-25, 13:40   #3946
kamilka88ns
Raczkowanie

GG do kamilka88ns

Czemu każdą wysyłacie do psychiatry? :/

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
mi nwet 10 dni potrafiła się spóźniać ale m nie odstawiałam. teraz jak odstawilam antykoncepcję, powinnam była dostać okresu po 2 tygodniach a dostałam po 5

kamilka, naprawde polecam Ci pilates-tu wystarczy 30 minut. shape kiedys wydal specjalna plyte dla mam z dziecmi. mozna kupic na allegro za grosze.

Ok poszukam tą płyte A co potrzebne jest do domowego pilatesu?

Wielka Miłość Zdarza Się W życiu Tylko Raz... Wszystko Co Następuje Potem Jest Tylko Szukaniem Tej Utraconej Miłości...

kamilka88ns jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-25, 16:08   #3947
dziuba85
Zakorzenienie

Kamila, bo to już problemy chorej głowy a nie chorego ciała.
No niestety, spójrz prawdzie w oczy, że nie masz z punktu medycznego, żadnej nadwagi...

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2009-02-25, 18:43   #3948
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Czemu każdą wysyłacie do psychiatry? :/

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Ok poszukam tą płyte A co potrzebne jest do domowego pilatesu?
chęć to właśnie jest piękne w tym sporcie

Mikołaj <3
Stary 2009-02-25, 22:12   #3949
Raczkowanie

Cytat:
moim zdaniem faktycznie powinnas isc do psychiatry badz psychologa u mnie tez od tego sie zaczelo zajadanie problemow a teraz przy wzroscie 171 waze 98 kilo ;(
PROSZE CIE nie zadniedbaj tego bo bedziesz zalowala...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 07:18   #3950
Wioletta28
Raczkowanie

GG do Wioletta28

Witam dziewczyny! Nie wiem czy ktos sie przejmie tym co napisze, ale i tak napisze, bo niektore z Was moze potraktuja to jako ostrzezenie Ja bralam meridie 15 przez 4 miesiace, efektow specjalnych nie bylo, jakies 4 kilo i to wszystko. Za to po odstawieniu, po jakims miesiacu, zaczyna sie okres objadania sie.. Tzn. zaraz po odstawieniu meridii, jest spoko przez twa-trzy tygodnie, a potem doslownie nie myslisz o niczym innym tylko o jedzeniu! Ja obiecwywalam sobie po takim objedzeniu sie, ze to ostatni raz, i od wiecznego jutra dieta, i ranek mijal normalnie, natomiast od obiadu nie moglam myslec racjonalnie, tylko o tym, co by tu zjesc.. Tak wiec, jesli decydujecie sie na meridie, radze zasiegnas porady jak radzic sobie z ogromnym apetytem po kuracji.. Pozdrawiam!

Edytowane przez Wioletta28
Czas edycji: 2009-02-26 o 07:19
Wioletta28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-26, 08:28   #3951
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wioletta28 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny! Nie wiem czy ktos sie przejmie tym co napisze, ale i tak napisze, bo niektore z Was moze potraktuja to jako ostrzezenie Ja bralam meridie 15 przez 4 miesiace, efektow specjalnych nie bylo, jakies 4 kilo i to wszystko. Za to po odstawieniu, po jakims miesiacu, zaczyna sie okres objadania sie.. Tzn. zaraz po odstawieniu meridii, jest spoko przez twa-trzy tygodnie, a potem doslownie nie myslisz o niczym innym tylko o jedzeniu! Ja obiecwywalam sobie po takim objedzeniu sie, ze to ostatni raz, i od wiecznego jutra dieta, i ranek mijal normalnie, natomiast od obiadu nie moglam myslec racjonalnie, tylko o tym, co by tu zjesc.. Tak wiec, jesli decydujecie sie na meridie, radze zasiegnas porady jak radzic sobie z ogromnym apetytem po kuracji.. Pozdrawiam!
mysle ze przejma sie te dzieczyny ktore maja prawdziwy problem z waga np ja
nie chce schudnac na chwile tylko zmienic tryb zycia bo jestem chora wysiadaja mi stawy i mam jeszcze kilka innych problemow no i oczywiscie wyglad ale to akurat stawim na ostatnim miejscu uwazam wiec ze kazda podpowiedz i sugestia jest wazna i trzeba wziasc ja pod uwage pozdrawiam!
Stary 2009-02-26, 09:41   #3952
viollina
Raczkowanie

dzieki za rady, wiec daje sobie jeszcze jedną, ostatanią szanse, postaram sie jesc normalnie, i jesc to na co mam ochote tyle ze w mniejszych ilosciach i nie objadac sie wieczorami, jesli nie wyjdzie to zglosze sie wtedy do lekarza ale nie chce przyjmowac takiej opcji nawet, musze sobie poradzic i tyle no. pozdrawiam
viollina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-26, 10:12   #3953
Wioletta28
Raczkowanie

GG do Wioletta28

z wlasnego doswiadczenia pisze, ze lepiej teraz dac z siebie wszystko zeby schudnac, ewentualnie kontrolowac wage, niz korzystac z meridii - mozna nadrobic latwo to co sie stracilo z gratisem. Dodam jeszcze tylko jedno: jak wiecie, ten lek dziala przede wszystkim na psychike- po prostu nie macie ochoty na jedzenie i tyle.Zatem w momencie odstawienia leku, kontrolowanie apetytu moze byc trudniejsze, w moim przypadku tak wlasnie bylo totalny brak racjonalnego myslenia w napadzie apetytu.. Lepiej jednak zerknac na watek o diecie South Beach - po tym schudlam wiecej i o wiele zdrowiej, bez efektu jojo..
Wioletta28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 10:16   #3954
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
dzieki za rady, wiec daje sobie jeszcze jedną, ostatanią szanse, postaram sie jesc normalnie, i jesc to na co mam ochote tyle ze w mniejszych ilosciach i nie objadac sie wieczorami, jesli nie wyjdzie to zglosze sie wtedy do lekarza ale nie chce przyjmowac takiej opcji nawet, musze sobie poradzic i tyle no. pozdrawiam
na schudnięcie zawsze dobre jest zmniejszenie ilości pieczwa i cukrów ostatni posiłek na ok 2-3 godziny przed snem
powodzenia!

Cytat:
z wlasnego doswiadczenia pisze, ze lepiej teraz dac z siebie wszystko zeby schudnac, ewentualnie kontrolowac wage, niz korzystac z meridii - mozna nadrobic latwo to co sie stracilo z gratisem. Dodam jeszcze tylko jedno: jak wiecie, ten lek dziala przede wszystkim na psychike- po prostu nie macie ochoty na jedzenie i tyle.Zatem w momencie odstawienia leku, kontrolowanie apetytu moze byc trudniejsze, w moim przypadku tak wlasnie bylo totalny brak racjonalnego myslenia w napadzie apetytu.. Lepiej jednak zerknac na watek o diecie South Beach - po tym schudlam wiecej i o wiele zdrowiej, bez efektu jojo..

dokładnie, kontrola łaknienia, to kwestia świadomości, zdrowego rozsądku i konsekwencji.

Mikołaj <3
Stary 2009-02-26, 15:58   #3955
tygrysek88
Przyczajenie

Hej.Efektów u mnie nadal nie ma,ale przynajmniej waga nie idzie w góre.Colon piję od ponad 2 tygodni i już nawet nie widzę jakiś większych efektów,takich jak na początku.Aaa....i biorę Therm Line II.Nadal jeżdżę na rowerku,nawet po 2 godziny i teraz czekam aż zniknie śnieg,bo już bym chciała biegać.Dobija mnie to odchudzanie.Mam wrażenie,że już nigdy nie schudnę,tylko nadal będę tyła.
tygrysek88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-26, 16:55   #3956
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

Cytat:
ja brałam M10 przez 3 miesiące, później był miesiąc przerwy i ostatni miesiąc brałam lindaxe15. też mało schudłam, przez 5 miesięcy jakieś 7 kg, bez tabletek też dałabym rade. na początku trochę działały, a później to już moja silna wola, jeśli takową posiadam ale nigdy nie miałam po odstawieniu tabletek takiego dużego apetytu. na całe szczęście po odstawieniu leku przeszłam na South Beach i apetytu nie ma. ale słyszałam o podobnych przypadkach po zakończeniu kuracji

Cytat:
Napisane przez zwyklaniezwykladziewczyna Pokaż wiadomość
mysle ze przejma sie te dzieczyny ktore maja prawdziwy problem z waga np ja
nie chce schudnac na chwile tylko zmienic tryb zycia bo jestem chora wysiadaja mi stawy i mam jeszcze kilka innych problemow no i oczywiscie wyglad ale to akurat stawim na ostatnim miejscu uwazam wiec ze kazda podpowiedz i sugestia jest wazna i trzeba wziasc ja pod uwage pozdrawiam!

Zwykłaniezwykła
najważniejsze w odchudzaniu jest takie podejście na pewno się uda, nawet bez meridii. jeśli lekarz nie chce przepisać meridii, to może zaproponuje coś innego, zawsze warto spytać...mi też wysiadały stawy czułam się obrzydliwie,ale powoli to zmieniam już 9kg za mną, a przed mną 8kg

Cytat:
powodzenia

Cytat:
na mnie sb też najlepiej działa

Cytat:
Napisane przez tygrysek88 Pokaż wiadomość
Hej.Efektów u mnie nadal nie ma,ale przynajmniej waga nie idzie w góre.Colon piję od ponad 2 tygodni i już nawet nie widzę jakiś większych efektów,takich jak na początku.Aaa....i biorę Therm Line II.Nadal jeżdżę na rowerku,nawet po 2 godziny i teraz czekam aż zniknie śnieg,bo już bym chciała biegać.Dobija mnie to odchudzanie.Mam wrażenie,że już nigdy nie schudnę,tylko nadal będę tyła.
ej...głowa do góry chyba nie jest tal źle każdy ma przestoje wagowe. a jak się odżywiasz? jakaś specjalna dieta, czy ograniczasz ilość posiłków?
Stary 2009-02-26, 17:37   #3957
tygrysek88
Przyczajenie

Staram się mało jeść i trochę ćwiczę-przed chwila skończyłam jeźdzć na rowerku-godz.,później pojeżdżę jeszcze 2 godz. i zrobię pare brzuszków.
tygrysek88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 17:50   #3958
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez tygrysek88 Pokaż wiadomość
Staram się mało jeść i trochę ćwiczę-przed chwila skończyłam jeźdzć na rowerku-godz.,później pojeżdżę jeszcze 2 godz. i zrobię pare brzuszków.
będzie dobrze kochana u mnie też efekty mierne w lutym schudłam całe 800g

Mikołaj <3
Stary 2009-02-26, 21:48   #3959
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Nie łamcie się dziewczyny!
Naprawdę szkoda nerwów...
Nie ma sensu się ważyć i sugerować wagą tylko cm...
One powiedzą wszystko
Co do meridi to prawda,po odstawieniu jakieś 3 tygodnie...waga powoli wraca...bo apetyt jest naprawdę duży...
Dlatego ja po odstawieniu przytyłam 3 kilogramy w ciągu 3 miesięcy ale szybko to straciłam,wprowadziłam do życia dietę i ćwiczenia.
Aby mieć trwały efekt potrzeba regularnych ćwiczeń.
Meridia może byc jedynie wspomagaczem dla osób otyłych ale nie jedyną formą odchudzania.
Jeżeli wprowadzimy ćwiczenia i zdrowy tryb jedzenia to schudniemy trwale
A przynajmniej utrzymamy wagę
Ja np odkąd zaczęłam ćwiczyć to nawet mogę sobie pozwolić na ziemniaki,czy też na jakiś deser i oczywiście nie tyję.
Byłam na diecie SB aktualnie już zrezygnowałam i prowadzę zdrowy tryb życia jednakże jem już wszystko w granicach rozsądku
Pozdrawiam
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 21:06   #3960
dziuba85
Zakorzenienie

A co tu taka cisza?

Córcia 21.04.2018 <3

Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości