|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Takie 4 kółka teściowa kupiła. 20180616_112402.jpeg20180616_112411.jpeg20180616_112341.jpeg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3962 |
Zadomowienie
|
Foto fotelika coś się nie chce wstawić
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3963 |
Rozeznanie
|
U nas w szpitalu zalecali po porodzie smarować całe ciało bepanthenem ponieważ skóra była tak jakby wysuszona po przebywaniu tyle czasu w wodach płodowych. Później nie mieliśmy żadnych problemów i alergii skórnych. Pupę smarowałam przy każdej zmianie pieluchy również bepanthenem. Tylko zwykły bepanthenem jest lepszy nie ten z dodatkami w nazwie. Później używaliśmy tańszych kremów z babydream, linomag itp. Sudocrem u nas się nie sprawdził.
Wit d już kiedyś pisałam że w aerozolu jest najwygodniejsza w użyciu. Berenika współczuje sytuacji z tż. Mam nadzieję że zdąży się ogarnąć przed porodem i uświadomi sobie pewne rzeczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Stella dopisz mi proszę wiztę 28-06-2018 i 12-07-2018 ![]() ![]() Dodałam na klub zdjęcia mojego brzuszka ![]() ![]() ![]() Dziś tż ma przywieźć szafę na rzeczy Majeczki, będę miała co robić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;84201406]Mój mąż totalnie przeholowal. Wieczorem zadzwonił do niego brat i poszedł do niego niby na chwilę. Nie wrócił do tej pory, chodzą sobie gdzieś po kolegach, piwkuja zadowoleni. Ja mam już dość i nie wiem co teraz mam zrobić. Jestem w ciemnej du***, bo nie pracuje, mieszkam u teściów z dwójką dzieci. Kasa na dzieci (kindergeld) wszystko przychodzi na konto męża. Nie mam swoich pieniędzy, nie mam gdzie się wynieść...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Bardzo Ci współczuje sytuacji. Wydaje mi się, że po pierwsze musisz się trochę usamodzielnić finansowo w razie "w", a po drugie odbyć z mężem bardzo poważną rozmowe o Waszym małżeństwie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3966 |
Zadomowienie
|
#3967 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Byliśmy w Ikei i tamtejszej galerii. Zakupy były trudne bo nasza prawie anielska trzylatka przestaje być aniolkiem. Wiem że u niektórych rodziców takie dziecko to żaden problem ale ona naprawdę się zmieniła. Płacze/lamenty. Zakupy zrobione. W Ikei mieliśmy kupić taką komodę jak mamy ale jak na nią popatrzylam na nią to stwierdziłam że jednak takie 2 to za dużo. Stwierdziliśmy że dokupimy te pojemniki skuba i jedną półkę w szafie zaadoptujemy. Wzięliśmy wanienke ale dla starszej bo teraz pluska się w domu w takiej niedużej misce (mamy kabinę bez brodzika). Jakieś pieluszki, kocyk bo mężowi się podoba. Kilka ubranek w hm i smyku. Ale na razie kilka bo na wyprzedaży pod koniec lipca będą już te letnie. I odebraliśmy tą kołyskę drewnianą. Dokupimy materacyk i zobaczymy może na początek nie bedziemy składać łóżeczka. Tylko ten żołądek mnie boli i trochę ciągnie brzuch po tych wycieczkach. Zostaly mi do zrobienia ogórki i truskawki dzisiaj Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3968 |
Zakorzenienie
|
Ola to intensywnie ale ważne że zakupy udane.
Ja dzisiaj zebralam się w sobie i poprosilam męża żebyśmy pojechali popatrzeć wózki dla dwojga. Ciągle mam mętlik w głowie w tym temacie niestety ![]() Potem jeszcze skoczylismy do flaminga, dokupilam tych tetrowych pieluszek, organizer na łóżeczko i potem zrobilismy zakupy w biedronce. Córcia z wycieczki mega zadowolona, wszystkie dzieci zaczepiała ![]() ![]() ![]() A my z mężem zamowilismy sobie pizze bo odkąd wyszlam ze szpitala za mną chodzi pizza i dzisiaj już ten ostateczny dzień w którym muszę ją zjeść ![]() Mały tylko dzisiaj mega oszczędny w ruchach a ja po tym wyjściu z domu zdycham... kompletnie stracilam kondycję. Jestem zleżałym osobnikiem ![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
#3969 |
Konto usunięte
|
500+ nam sie nie należy w ogóle. Kosiniakowe tez nie, dlatrgo że musielibysmy byc ubezpieczeni tu w Polsce. Jestesmy w niemczech wiec nalezy sie elterngeld ktory i tak mąż dostanie na konto bo ja w niemczech przeciez nie mam drugiego bo i jak. Tutaj mam konto i tutaj mi mąż kase przesyła ale nie jest to jakas konkretna kwota co miesiąc tylko tyle, żeby starczylo na rachunkj i jakies wydatki. Ogolnie nie robi jakis wiekszych problemów już z kasą, jak na cos potrzebuje to poprostu przesyla i już... co do tej sytuacji, to oczywiscie niedawno wstał i gadalismy coś. Dowiedziałam się, że jednak ta rozmowa z bratem o mieszkaniu wyglądała nieco inaczej niz mi wtedy powiedział... ten brat mial pretensje ze za malo czasu im dajemy do znalezienia czegos, a jego dziewczyna powordziala ze jak on chce iść mieszkac do moich tesciow to z nimi koniec. Poklocili sie i moj wyszedl trzaskajac drzwiami. Nie powiedział mi nic wtedy o tym, dopoero dzisiaj. A wczoraj brat po niego zadzwonił i niby sie pogodzili ale nie rozmawiali nic więcej w tym temacie. Terax jestem w totalnej kropce i jesxcse bardziej na nich wkurzona. Co ona zamierza tam siedzieć na siłę?!? Bo tak to zrozumiałam...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Rozeznanie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;84208686]500+ nam sie nie należy w ogóle. Kosiniakowe tez nie, dlatrgo że musielibysmy byc ubezpieczeni tu w Polsce. Jestesmy w niemczech wiec nalezy sie elterngeld ktory i tak mąż dostanie na konto bo ja w niemczech przeciez nie mam drugiego bo i jak. Tutaj mam konto i tutaj mi mąż kase przesyła ale nie jest to jakas konkretna kwota co miesiąc tylko tyle, żeby starczylo na rachunkj i jakies wydatki. Ogolnie nie robi jakis wiekszych problemów już z kasą, jak na cos potrzebuje to poprostu przesyla i już... co do tej sytuacji, to oczywiscie niedawno wstał i gadalismy coś. Dowiedziałam się, że jednak ta rozmowa z bratem o mieszkaniu wyglądała nieco inaczej niz mi wtedy powiedział... ten brat mial pretensje ze za malo czasu im dajemy do znalezienia czegos, a jego dziewczyna powordziala ze jak on chce iść mieszkac do moich tesciow to z nimi koniec. Poklocili sie i moj wyszedl trzaskajac drzwiami. Nie powiedział mi nic wtedy o tym, dopoero dzisiaj. A wczoraj brat po niego zadzwonił i niby sie pogodzili ale nie rozmawiali nic więcej w tym temacie. Terax jestem w totalnej kropce i jesxcse bardziej na nich wkurzona. Co ona zamierza tam siedzieć na siłę?!? Bo tak to zrozumiałam...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Czyli co? Pogodzili sie i tematu z mieszkaniem juz nie ma? Bo rozumiem, że jakby mąż nadal trzymał się tego ze mają się wyprowadzić, to by się pewnie nie pogodzili...? |
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Wtajemniczenie
|
Berenika, ale 500+ na drugie i 3 dziecko jest niezależne od dochodu i się każdemu należy. Tak samo kosiniakowe jest niezależne od dochodu jak matka nie pracuje. Miałabyś 2 tys w sumie przez rok, a potem 1 tys.
Co do mieszkania to już się robi jakas niejasna sytuacja - ja bym sama pogadała z tym bratem i jego dziewczyną ,żeby wiedzieć co oni zamierzają ,a nie się bawić w jakiś głuchy telefon. Moje samopczucie dalej do bani - ewidentnie mi słabo, nie wiem , może to coś poważniejszego. Spałam do 8:00, potem mąż z synem pojechali do teściowej na działkę, a ja się znów położyłam i wstałam o 13ej. Pojechałam do nich , wróciliśmy i już byłam wykończona nie wiadomo czym. Zamówiliśmy pizzę, zjedliśmy, mąż i pies zalicza drzemkę, a ja leżę na kanapie i nie mam siły ,żeby coś zrobić. Masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
Zakorzenienie
|
Ja mam pytanie do dziewczyn uzależnionych finansowo od swoich mężów. Myślałyście kiedyś, co by było gdyby Wasz tż ( odpukać) zginał? Wypadek samochodowy np. Nie macie dostępu do "ich" kont bankowych, nie macie żadnych przychodów i mieszkacie kątem u obcych ludzi. To nie jest tak, że idziecie do banku i mówicie " proszę pana, mój mąż nie żyje", teraz ja będę korzystała z tego konta. Tak na prawdę, do czasu sprawy spadkowej zostajecie z niczym. Abstrahując od życia na łasce i niełasce mężczyzny....
Dżizas...nie potrafię sobie tego wyobrazić. Jak w ogóle doszło do tego, że pozwoliłyście się postawić w takiej sytuacji?????
![]() |
#3973 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
Ja mam dostęp do wszystkiego i nikt mnie nie rozlicza nawet ze złotówki. Oczywiście planujemy razem większe zakupy, budżet, ale kurcze....bez przesady....
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Raczkowanie
|
Berenika bardzo wspolczuje sytuacji, nie wiem jak to działa w druga stronę, ale np. jak pobieram jakiekolwiek świadczenia na dzieci w Polsce (jeśli żona jest w Pl, a mąż za granica) to w Holandii nic juz nie mogę dostać. Trzeba wykazac, ze w kraju pochodzenia nie dostaje nic. Nie wiem jak to wygląda przy pobieraniu świadczeń mieszkając w Polsce.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3976 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Passionfruit, znam dużo takich rodzin, najczęściej powodem są nieplanowane dzieci, które wychowuje oczywiście kobieta, niepracując i tym sposobem się uzależnia od męża finansowo. Przykre ale proste i powszechne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja co prawda jestem bezrobotna ale nadal z prawem do zasiłku macierzyńskiego więc do porodu a potem przez kolejny rok będę miała "swoje" pieniądze... Chociaż, u nas nie ma czegoś takiego Twoje-Moje. Mamy wspólne konto, obydwie pensje wpływają na to konto, z niego oplacamy wszystkie rachunki, robimy zakupy, pobierają ratę kredytu hipotecznego i to co zostaje to sobie tym zarządzamy na swoje wydatki, wspólne zachcianki typu jedzenie na wynos itp. Nie wyobrażam sobie że miałabym prosić męża o pieniądze na takie zwykłe rzeczy jak kupienie dziecku jakiegoś ciucha czy żeby mi dawał tylko pieniędzy "na styk". Może jeszcze by tego brakowało żebym musiała przedstawić rachunek za dany zakup i będzie wyliczał co do grosza ![]() U nas kwestie finansowe były ustalone jeszcze przed ślubem, i szczerze jeśli mój mąż nie chciałby takiego układu to chyba bym się nie zdecydowała na założenie z nim rodziny. Z resztą mam wrażenie że bardzo dużo par w ogóle nie ustala takich ważnych rzeczy a potem wychodzą kwiatki, że kobieta musi się prosić o każdy grosz... Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3978 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba nie potrafię tego zrozumieć...
![]() |
#3979 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Passion , bo mogą, a że są za przeproszeniem ,,bucami" więc tak robią.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3980 |
Zakorzenienie
|
No właśnie „bo mogą”...
![]() |
#3981 |
Zadomowienie
|
Berenika, ale skoro dostajecie kindergeld w określonej wysokości i to ty zajmujesz się dziećmi to 100% tych pieniedzy powinno być Twoje. Nie jakaś tam kwota tylko konkretna ilość co miesiąc, zawsze tyle samo. I Ty wtedy sobie te pieniądze możesz rozdysponować. Ponadto skoro on tam pracuje dla Was to większość kasy powinno być na kontach w PL bo tutaj je wydajecie.
Bynajmniej tak to powinno wg mnie wyglądać. Nie daj się! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3982 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dokładnie, kindergeld jest na dzieci - ty się dziećmi zajmujesz, więc mąż powinien w 100% przelewać go Tobie plus jakąś część ustalonej przez was jego wypłaty. Ja bym powiedziała mężowi ,że jeśli nie zgadza się na przelewanie ci całego zasiłku to ty się ubezpieczasz w PL i pobierasz sama kosiniakowe i 500 plus na dzieci, a on niech ci śle określoną część wypłaty , a jak nie to jest coś takiego jak alimenty. Niech wie, że to nie jest jego łaska , ale obowiązek. Koniec i kropka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Zakorzenienie
|
Aisza dobrze prawi. Polać jej
![]() Ps. Tak mi przed chwila spadło ciśnienie, ze musiałam tz wysłać do sklepu po puszkę pepsi ![]()
![]() |
#3984 |
Zadomowienie
|
OLA mam od siostry cybexa 4 gwiazdki i do tego Adamexa jest jeszcze fotelik ale mi foto nie chciało wejść w wizaz. W tym na pewno nie zamierzam co się zdjęcie wstawilo
PASI Tż za darmo podnosi ciśnienie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3985 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3986 |
Zakorzenienie
|
Tak, tak. Mój przyniósł pepsi i pojechał na spotkanie integracyjne ze swoimi studentami
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Panterka, Tobie tak idą te zakupy wyprawkowy ze byś tu połowę dzieciaków obdarowała tym co masz ![]()
![]() |
#3987 |
Zadomowienie
|
Ja też nie rozumiem, jak można się tak ubezwłasnowolnić i nie mieć dostępu do pieniędzy. My z mężem mamy osobne konta i jedno wspólne na które przelewamy oszczędności.
Kurcze zjadłam właśnie pierwszego od wyroku cukrzycowego loda włoskiego! Czekam na wynik jak na wyrok, będę wiedzieć za 45min ile kosztował mój grzech ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Zakorzenienie
|
Ps. 0d poniedziałku 25.06 będą w lidlu sukienki maxi.
![]() |
#3989 |
Zadomowienie
|
PASI Lubie być przygotowana. TŻ po wizycie stwierdził że dobrze się stało że sporo wcześniej zaczęłam wszystko kompletowac. Właśnie baby pranie ściągam i później torbę pakuje. Nawet już wybrałam ubranko w którym mi dadza Julke po porodzie. Wybrałam różowe body w kokardki, długie spodnie co są jak rajstopy ale fachowo nie wiem jak to się nazywa, bluzkę z długim, niedrapki, pampersa, a czapeczke i cienki różek dorzucę jak uprasuje
![]() Reklamówke ubranek na chłopca mam do oddania po przebraniu po siostrze wiec jak będę w domu zrobię foto i chętnie oddam komuś z was jak będzie chciał Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba zabiorę się w poniedziałek za zakupy!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.