![]() |
#3961 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Adi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Amita,
oj tak, koklusz grasuje od kilku miesięcy. Straszna choroba. Masz zupełną rację, wszystkiemu winne nieszszepione niektóre dzieci oraz nieszczepieni niektórzy przybysze zza wschodniej granicy. Gdy tak ciężko wiosną zachorowałam, to dr pulmonolog właśnie koklusz u mnie podejrzewała. Dobrze, że natychmiast zleciła pobranie krwi i wysłanie jej do łódzkiego San-Epidu. Badanie pokazało, że to nie koklusz a Mycoplasma pneumoniae. Paskudna bakteria. Paskudna choroba. ===== A my z sąsiadką B. zrezygnowałyśmy ze spaceru, bo pada. Zebarłyśmy się i ok godz 15 pojechałyśmy do miasta. Dokładniej mówiąc do Centrum Handlowego, które w soboty czynne jest aż do godz 21. Chyba ta brzydka sprawiła, że nie było zbyt wielu klientów. Moja B. kupiła sobie kilka fajnych sweterków oraz cieplutkie rajstopy. A ja milutką i ciepluśką sukienkę w ostrym kolorze czerwonym. Rany Julek - Ada i czerwień...!! Przecież to nie jest mój ulubiony kolor...!! No i sukienka, a Ada unika sukienek...!! A jednak kupiłam...!! Haha...!! ![]() Oprócz tej kiecki kupiłam jeszcze granatową bluzę z kapturem, czapkę koloru brudny róż i równie różowe grube skarpety. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-10-05 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-05 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Zakorzenienie
|
Emmi, no ja musiałam zrezygnować z rajstop. Jesienią zimą i wiosną jak niższa temperatura to jest problem ubrac sukienkę. Z tego powodu chodzę głownie w getrach i bawełnianych skarpetkach. W sumie po kilku latach borykania się z problemem wysypek na dłoniach i stopach, zastosowanie tych dwóch rzeczy, czyli rezygnacja z rajtek i przestawienie sie na bawełnę + mediderm zakończyło problem. A nawet wyraźnie poprawiło stan moich stóp, w sensie, że nie tylko nie ma problemu z wysypką ale wyraźnie się wydelikaciły.
Muszę to dodać, uważam też w czym piorę. Nie tylko unikam proszków do prania, a płyny do onego to też kupuję glównie dla dzieci. Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2024-10-05 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lenifko,
piorę, tyko i wyłącznie, w tym płynie. Wszystkie inne bardzo mnie uczulają. Mediderm znam bardzo dobrze, on świetnie na moją atopową skórę działa. ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-10-05 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za polecenie. Wypróbuję. Bo jak tak czowiek nie wszystko może to okazuje się, że nawet przy zakupach ze wszystkim problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3967 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lenifko,
serdecznie polecam, wypróbuj. Nie uczula mnie, nie uczula Mani. Kupujemy w sklepie popularnej sieci drogeryjnej, której nazwa zaczyna się na literę R....... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3968 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Szybkie dzień dobry i lecę dalej ![]() Dobrego i ciepłego dnia. U mnie nadal ponuro ![]() Jadę do mamy. Pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buziak, Cyferuś...!!
![]() Leć, leć... U Ciebie ponuro, a u nas piękne słońce, po wczorajszym deszczu ani śladu... Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-10-06 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
4 pory roku i ja piąta
|
A z MM wybieramy się na grzyby...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3974 |
4 pory roku i ja piąta
|
Udało się trochę zebrać. MM jeszcze został, ja już wróciłam. Mnóstwo grzybiarzy. Mnie zachwycały muchomory
![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-06 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3976 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Ja jeszcze tak: ![]() Ale już mi się bardzo kawencji zachciało, więc naprawdę nie mogłam się powstrzymać. Emmi, dzięki za ten optymistyczny obrazek. Takich kolorów nam potrzeba, bo za oknami brudna ściera. ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Emmi, brawo za udaną leśną wędrówkę. ![]() Tak, bardzo dobrze, że uczysz tego dzieci. Mnie też serce bolało, gdy widywałam zmasakrowane muchomory. ===== Cyferuś, dawaj roletę w górę, czekamy na Ciebie. ![]() Jak tam Twoi podróżnicy? Wrócili z Albanii? Dzidek i Melek też już w zimowym domku? A co u Budynia? |
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jak dobrze, że jest kawka ![]() Adusia trochę później pojechałam do kotków, całą noc lało, zaczęło już w niedzielne popołudnie. Dzieci wieczorem mają powrotny lot, do domu pewnie dotrą późną nocą. Budyń ma się dobrze, zagląda do niego opiekunka, koleżanka synowej. --------------- Emmi tobie również dobrego dnia, tygodnia ![]() Muchomory są piękne, zdobią nasze lasy, ale są też pokarmem dla niektórych zwierząt. Dobrze, że świadomość ludzi się zmienia, a może właśnie przez odpowiednią edukację ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-10-07 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buziak, Cyferciu.
![]() Aaa... to dzieci dzisiaj wracają... wydawało mi się, że wczoraj... Budyń pod dobrą opieką... fajna sprawa... ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- U Ciebie deszcz. W moim mieście niby nie pada, ale jest strasznie ponuro. Buuu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3979 |
Zakorzenienie
|
Aduś jak się nic nie zmieni, to jutro odbiór kotów
![]() Ale jak znam życie to może być różnie. Mam nadzieję, że tym razem postawię na swoim. Jestem już zmęczona codziennym naglądaniem, co innego jak jest ciepło, lato, a co innego teraz. ---------------- O 18,30 jest już ciemno ![]() Obejrzałam wczoraj na N "Rozwodnicy" przez cały film uśmiechałam się, to chyba dobrze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3980 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3981 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() Dałam radę. Było krótko. Intensywnie ale krótko. Ale jak intensywnie to czas szybciej zleciał. A potem kolejny etat w domu ![]() A teraz nawet na chwilę wyjrzało słonko. Jutro ma być ładna pogoda. Pod to jutro robię drugie pranie. Za nic nie wyschnie dzisiaj, ale jutro wystawię je rano i będzie się suszyć jak ja będę w pracy. Adi ![]() ![]() Jak Wam minął dzień? Czemu tak króciutko piszecie tutaj? Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-07 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
króciutko... ech, bo człowiek ciągle w biegu... ciągle ma coś do zrobienia... ciągle... Dzisiaj byłam z męża siostrą umówiona na mieście. Także domowe prace szybko, szybko i w drogę. Po powrocie znowu szybko, szybko, bo o 18:00 spacer z sąsiadką B. Juro rano znowu będzie szybko, szybko, bo lodówka zaczyna pustkami świecić. Chcę ze dwie (a może nawet trzy) zupy ugotować. Myślę o jarskiej pomidorówce i o białym barszczu na surowej kiełbasce. Natomiast jeśli dostanę ładnie żeberka to jeszcze zupa ogórkowa mi się marzy. Kto wie, być może skoczę do sklepu drobiarskiego i kaczuszkowe jakieś elementy kupię. Prawdopodobnie w środę lub czwartek męża siostra do nas przyjedzie i przydałby się dobry drobiowy rosół. Obie baaardzo go lubimy. Mniam... mniamm... ![]() A może tak wieczornej herbatki kilka łyczków...?? ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cyferuś, trzy pary jeansów, fiu, fiu... jak fajnie... fiu, fiu... ![]() A ja kupiłam jeszcze dwie ciepłe bluzy. Jedna z luźno opadającym szerokim golfem, koloru jakby buraczkowego. Druga natomiast jest rozpinana i z kapturem, w kolorze bardzo ciemnego granatu. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-10-07 o 19:04 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3984 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
O jejku, zupełnie zapomniałam, że jutro od 10:00 skradnie mnie polityka...!!
Nie pozostaje więc nic innego, tylko za gotowanie zup zabrać się teraz. Nastawię sobie jakieś ciekawe słuchowisko i w gary gnam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Zakorzenienie
|
Dzieńµ dobry
![]() Adusia, ja muszę przykład z Ciebie brać na zupy. Niby plany były na niedzielę i 4 zupy w planach do słoików, ale wzięło mnie na sprzątnie, więc to okazało się ważniejsze, bo skoro się chce, to trzeba korzystać ![]() ![]() ![]() Jaką macie Dziewczynki pogodę? U nas słonecznie, ale wietrznie. Ale bardzo przyjemna temperatura. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cyferko, Ty się znasz na sprzętach, ale nie wiem czy kuchennych? Trzeba mi dobrą maszynkę do mielenia mięsa. Bo mam swoje mięso, więc chciała bym indyka, kaczkę czy gęś sama zmielić. Ale ta moja to ma taką moc, że po pół minuty walki z kacxzką już się przegrzewa. Ale to stara Zelmera z małą mocą. Może masz coś sprawdzonego? |
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Witajcie ![]() Aniu u mnie słonecznie, ale rano przymrozek był. Teraz 4*C --------- Dobrego dnia. Muszę lecieć do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3989 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Emmi, znowu zadbałaś o kaweczkę i piękny optymistyczny kolor na obrazku. Dziękuję. ![]() ===== Aniu, te zupy są dla mnie ratunkiem. W sensie, że przechodząc na jedzenie kilka razy dziennie samych zup pięknie chudnę. No a i MM-ek lubi na południe zjeść zupę. Tak więc wszyscy jesteśmy zadowoleni. ![]() ===== Emmi i Ania mają dzisiaj piękną pogodę. A u nas, tak jak wczoraj z rana, ponure chmury. Mam nadzieję, że znowu w południe chmury pójdą precz i będzie piękny słoneczny wtorek. |
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
leć, ale wróć niebawem. Czekamy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.