![]() |
#3961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
właśnie skończyłam oglądać "Pianistkę" z Isabelle Hupert, wszyscy w domu śpią, więc Wam muszę napisać, że ten obraz mnie przerósł
generalnie źle się czuję, ale film mnie wykończył |
![]() ![]() |
![]() |
#3962 | |||
Zakorzenienie
|
Baby,
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Głowackiego wezmę pod uwagę. Co do klarowności- najbardziej przeszkadza mi nadętość wypowiedzi, organicznie nie znoszę "posiadania wiedzy w tym temacie" , jeszcze nie wpadli na to, że można być w stanie posiadania wiedzy, ale lada dzień wpadną. Lub przyjdzie im do głowy inny, jeszcze bardziej przełamany łamaniec. Cytat:
Wszystkim ![]() Co z Caroliną? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Zadomowienie
|
Leze z paskudna grypa,ale mlodego jeszcze gorzej polozylo,ma zapalenie oskrzeli,i musi brac nawet taki spray rozkurczowy z inhalatora,goracy jest jak piec,daje mu duzo pic,zeby sie wypocil...Biedny chlopak,a obadwoje ledwo lazimy...
W dodatku ciagle mam problemy z wejsciem na forum,ciagle probuje,i czasem mi sie udaje... ide sie klapnac,oczy mnie bola. ![]()
#3964 |
Rozeznanie
|
Witam
Kota Twoje posty są pouczające !!!!!.....marudzące na pewno NIE. ![]() ![]() taka taka....oglądałam ten film....ten obraz mnie nie przerósł,wzbudził tylko niesmak !!!!!!! może jestem z innej bajki???????.Zdrówka i ![]() ![]() Babygia przewlekłego zdrówka dla młodego i Ciebie.....może dziś jest przesilenie choroby???jutro na pewno będzie lepiej. Trzymajcie się cieplutko i ![]() ![]() Danusiu lecę jutro do biblioteki....może znajdę tą książkę. ![]() Dla Wszystkich ![]() ![]()
#3965 |
Zakorzenienie
|
Alketko. Czuję się stara i jakaś głupio przemądrzała, leniwa, w pracy- wizażuję w przerwach i tych przerw coraz więcej...
![]() Jutro muszę sie ostro wziąć do tyrki, bo się nie wyrobię... Mam jakąś okropną fryzurę- asymetryczną, byłam u takiej dobrej, polecanej fryzjerki i jakoś za kótko mnie zcięła, po bokach na skroniach za łyso, włosy sterczą jak druty...W ogóle są druciaste, ale teraz jak szczecina... Nie jest dobrze ![]() ![]() Pocieszyła mnie dzisiaj jedynie moja siostra- miała w sierpniu robioną laserową korekcję wzroku, jedno oko nie wyszło zbyt dobrze, pod koniec zeszłego tygodnia miała poprawkę, teraz mówi, że oko ciągnie świetnie, to mnie ucieszyło, przynajmniej coś. Baby- zdrowiejcie szybko. Albo przynajmniej zdrowiejcie! Nie będę całowała powietrza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Rozeznanie
|
Kota nie jesteś stara ani przemądrzała......normaln a jeseś,a fryzura?????ja też lubię zmiany......z tym różnie bywa!!!!!!!
Widzisz masz jakiś promyczek!!!!!np siostrzyczka!!!!!!! ![]() ![]() Czasami też czuję się staro jak wracam po nocy do domu.....to jest tak jak ktoś dodał mi 10 lat.....ale odeśpię....i może 10 mniej?????? ![]() Pozdrawiam cieplutko i ![]() ![]() ![]()
#3967 |
Zakorzenienie
|
Ojej... sennie dzisiaj bardzo i zimno w domu :ziewa:
Chyba pójdę spać, jutro i tak nie idę do szkoły bo moja klasa idzie na Katyń. Może uda mi się pojechać do szkoły językowej, chcę zapisać się w końcu na hiszpański ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#3968 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I, Danusiu, sprzeciwię się tu autorytetom, ale ja uwielbiam!!! ![]() Wydaje mi się, w ogólnym kontekście, że tego może właśnie brak nam w codziennym życiu - szczerej i nieskrępowanej sympatii ![]() A taka właśnie sympatia nie widzi nic złego w trzy - czy nawet pięciokrotnym buziaku w policzki, czy szczerym i mocnym uścisku, nawet 10-sekundowym. Z kolei nie wyobrażam sobie "ciumciania" z osobami, które są "obojętne" lub bliskie tego określenia. A teraz lecę przyjrzeć się nowym postom. Myślałam, że wkleję fotki w moim wątku. ale... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Zakorzenienie
|
![]() tyle mam Wam do powiedzenia dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do "ciumkania"... Skłoniłabym się ku temu co mówi Poziomka, bo toleruję to tylko i wyłacznie z osobami mi bliskimi. Nie znosze ciumkania osób mi obcych i nie przyłączę sie do obcałowywania jesli człowieka nie znam lub nie lubię.
![]() |
#3971 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Siadam w fotelu i czekam.Cieszę się bardzo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kota,trzymać dalej kciuki? Bo wiesz,rodzina podejrzewa mnie o nieróbstwo.
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2007-10-10 o 16:36 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3972 |
Zadomowienie
|
Uśmiałam się do łeż czytającw Angorze "autentyczne fragmenty z historii choroby".Może i Wam poprawią humor:
1.Pacjentka cierpi na depresję od czasu pierwszej wizyty u mnie w 1996 . 2.Wyglądający zdrowo zgrzybiały 70-letni mężczyzna,wysoce sprawny umysłowo,zaawansowany Alzheimer. 3.Pacjent odmówił sekcji. 4.Denat twierdzi,że nie miał poprzednich historii samobójstw. 5.Pacjent twierdzi,że białe krwinki zostawił do badania w szpitalu. 6.Pacjent nie ma czucia od palców stóp w dół. 7.Wyjątek z wypisu ze szpitala:Żywy,ale bez mojego pozwolenia. A na koniec coś ,co mnie zachwyciło dziś rano podczas słuchania radia.Pani Grodzieńska,którą uwielbiam za Jej poczucie humoru poddała pomysł aby hasło "Zabierz babci itd. zastąpić "Babcie do urn".Kapitlane
#3973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() (Danusiu, trzymaj jeszcze- nic nie wiem, żyję taka rozdarta i niepewna. możesz trzymać tylko duchowo- mentalnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Starsza Pani dziękuje to było rewelacyjne. ![]() So_na_ta Tobie tez dziękuje myśle że wiesz za co ![]() Co do ciumkania też tego nie lubie nie jestem osobą wylewną ,ale na forum chyba nasze buziaki nie ą w złym tonie ![]() ![]() Pozdrawiam Was serdecznie
![]() |
#3975 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3976 |
Rozeznanie
|
Ja znam zabierz babci dowód......a ona ci komórkę.....będzie kwita
![]() ![]() ![]()
#3977 |
Zadomowienie
|
Taka taka toś ty taka?Siedzę,czekam....i nic.A może głuchota mnie dopadła.Ooo,to przepraszam.
Nie tyle niebezpieczne co ostateczne.Całuski Alketko i wyrazy współczucia z tytułu; ja jutro się lenię a Ty cięzko pracujesz(12 godzin!!!!!)
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2007-10-10 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Zadomowienie
|
Buziaki zostawiam dla Was...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3979 |
Zakorzenienie
|
Hi, hi, to ja, wasz przemadrzający sie diabelec.
Dzisiaj samopoczucie lepsze mam, robotę pchnęłam do przodu, jutro wolne- wczoraj rozpoczęliśmy październikowy cykl- jedne urodziny i dwoje imienin w rodzinie w przeciągu 5 dni. Jutro mam wolne, ![]() Sześćdziesiątki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3980 |
Zadomowienie
|
Kocico,marcepanowe ciasto-mmmm....Wczoraj spozylam 2 kawalki tarte au citron-bardzo cudownie kwaskowate-uwielbiam francuskie ciasta,i francuska kuchnie wogole,i straszna frankofilka ze mnie.
jezeli chodzi o p.jelinek,jej ksiazki i filmy wg jej wypocin-dziekuje.ten pseudointelektualny belkot nie podnieca mnie zupelnie.Rzucilam kiedys koiem na 1-2 strony-merci.Wogole ani niemieccy ani z "giermanskiego" kregu kulturowego pisarze nie interesuja. Jezeli chodzi o ciumkanie-to wiadomo,ze nie lapiemy sie za calowanie obcych osob!Wogole-oficjalnie,zachowuje sie raczej jak japonczyk.Miziam sie ino z rodzina,i to najblizsza(chlop,dzieci,k ot) Jak to chlopy sie nie caluja?A Rosjanie?Widzialyscie,jak ie orgie powitalne odwalaja poludniowcy?Albo Turcy,czy Arabi?facecci-jak najbardziej!Czasami az do przesady...(im wiecej maja intus,tym przewaznie bardziej wylewni i kontaktowi) ![]()
#3981 |
Rozeznanie
|
Witajcie
Danusiu......10 lat to mało.????.....chcesz się odmłodzić do niemowlęcia?????? ![]() ![]() Kota ![]() ![]() ![]() taka taka ja też czekam!!!!!! ![]() ![]() ![]() Wszystkie serdecznie pozdrawiam i ![]() ![]()
#3982 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czuję się niezrozumiana ![]() ![]() następnym razem będę pisać wprost ![]() nie mam Wam nic ciekawego do napisania, pracuję, pracuję i pracuję, w przerwach zajmuję się domem, chorym mężem i chorą córką Nuuuda I czasu w dodatku straszliwie mało, i czuję, że za chwilę ja będę chora i nie będzie miał kto się mną zajmować ![]() pozdrawiam Was |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Zakorzenienie
|
Alketko, Taka wpadłyście.
Taka, żeby Ci Twoi zdrowieli... Ty myślisz, że ja mam coś ciekawego do napisania? A nie za bardzo. Ogladnęłam dziś Wieczną miłość z Oldmanem i Rosselini- mimo muzyki, aktorów, których lubię, kostiumów, zdjęć- film wydał mi sie jakiś jałowy, w sumie pod koniec bardzo sę dłużył. Nic we mnie jakoś nie poruszył, co dziwne, nic zupełnie. Mimo ciągle lecącej muzyki Beethovena... Jutro zaczynam więc świętowanie- te podwójne imieniny. W sumie to zawsze jest miły czas. Danusiu, gdzieś Ty? Luba też jak meteor ![]() Dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#3984 |
Zadomowienie
|
Witam,jeżeli mnie jeszcze pamiętacie, że tu mieszkałam. Przygnieciona problemami,nawet nie miałam ochoty pisać.Część problemów się jakoś powoli normuje, ale z domem stoi wszystko w miejscu.Sama też nieco miałam problemy ze zdrowiem, to jedynie włączyłam sobie netowe radyjko i słuchałam, albo zadedykowałam komuś jakąś nucię.wracam powoli do dawnego trybu życia i moich dzierganek.Pozdrawiam wszystkie milutko i przesyłam wam moc buziaków.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Zadomowienie
|
Witam Was serdecznie
![]() Umnie w życiu troche zmian sie szykuje.Pisałam już na 50+ teraz z Wami chce się podzielić jestem w 3 tyg ciąży chyba się cofne o 11lat ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() Gdzie znikła Starsza Pani ![]() Joasiu co u Ciebie ![]() Taka Taka głowa do góry czsami taka monotonia dobija i jeszcze musimy skakac .Mam nadzieje że jestes zdrowa ![]()
#3986 |
Rozeznanie
|
Witajcie
Kota ![]() Może wyprzedzę troszkę troszkę swoją wizytę i pozwolę złożyć Ci życzenia. SAMYCH CUDOWNYCH CHWIL W WASZYM ŻYCIU ZDRÓWKO TEŻ SIĘ PRZYDA I TO PRZEWLEKLE,NADMIAR PIENĄŻKÓW TEŻ NO I ŻEBY MARZENIA STAŁY SIĘ RZECZYWISTOŚCIĄ ![]() Miłego ![]() taka taka widzę że Ciebie trzeba prowokować żebyś coś napisała. Mam nadzieję że choróbsko Cię nie dopadnie. Zdrówka życzę ,mniej pracy,nuuuda też czasami dobra ![]() ![]() Miłego weekendu. ![]() Spijcie i za mnie ![]() Danusiu gdzie TY,tęsknimy ![]() ![]()
#3987 |
Zakorzenienie
|
Oje-je-je-jejku
![]() Czy Wy w moim wieku też miałyście wiecznie niedobór czasu wolnego i masę spraw do załatwienia? Bo nie wiem czy mam się czuć ewenementem - równieśnicy dają mi do zrozumienia, że tak ![]() ![]() ![]() BRAXA, gratuluję ![]() Kota, czyli jutro impreza? ![]() Robótko, my się jeszcze tutaj nie spotkałyśmy, witaj ![]() ![]() ![]()
#3988 | |
Zakorzenienie
|
Co mi przypomniało, ze w szkole miałam przezwisko "kometa"
![]() Kota, kochana, ale to chyba nie Twoje imieniny? Czy mnie sie juz wszystko pomieszało? Cytat:
![]() ![]() ![]() Anulek, to z wiekiem nie mija, osoby wiecznie zajęte sa wiecznie zajęte całe życie ![]() ![]() robótko, cieszę się że jesteś. Nawet mysłam o Tobie niedawno, zastanawiałm się co u Ciebie słychać. Tako, siostro ![]() ![]() Wszystkich pozdrawiam i życzę udanego weekendu! I bardzo prosze, zeby wreszcie Starsza pani i Carolina podpisały listę obecnosci ![]()
![]() |
#3989 |
Zakorzenienie
|
oglądam debatę i ciśnienie mi skacze
![]() czemu ja się tym denerwuję |
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Zakorzenienie
|
Melduję się
![]() dziękuję Wam za pamięć... bardzo dziękuję za tyle ciepłych słów, ktorymi mnie obdarzyłyście podczas mojego pobytu na Zakaukaziu ![]() Już jestem i oswajam się z rzeczywistością... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.