|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
po prostu Em :)
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja :)
droga A, czy Bielenda to płyn micelarny? Jeśli tak, to czy mogłabyś porównać go z Biodermą? Nadawalby się do demakijażu oczu?
|
|
#3962 |
|
Raczkowanie
|
Ja narazie nie mam swoich zdjątek
ale mam pytanko ważne dla mnie: Nie moge utrzymać moich lakierów w postaci cieczy a nie ciała stałego pomożcie! Lakier jest twrady i ma... gluty![]() ![]() :ee k:
|
|
|
|
#3963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3964 |
|
Rozeznanie
|
emememsik ja tez mialam kiedys plyn micelarny bielendy i zawiodlam sie, po prostu za duzo od niego oczekiwalam wg mnie ot taki plyn do zmywania makijazu nic szczegolnego a z bioderma nie mam porownania, sama jestem ciekawa wiec sie podpinam pod to pytanie
szpila to pytanie jest nie na miejscu nie ten watek, uzyj rozcienczalnika do lakierow (do nabycia w drogerii) skutkuje
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie pytanko. Tyle słyszałam o kremie Vishy Normaderm. Czy któraś z Was go używała? Czy naprawde poprawia wygląd twarzy? Likwiduje rozszerzone pory, zaskórniki i krostki??
:confu sed:Prosze o pomoc bo nie wiem czy kupować.
|
|
#3966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szpila59 moze juz pora wyrzucic lakier? podobno kiedy lakier gestnieje to znaczy ze jest juz stary... |
|
|
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej by było gdybyś poprosiła w aptece o kilka póbek i przetestowała. Pisałam o tym na dzień
|
|
#3968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Micel Bielendy jest skuteczny w demakijażu twarzy, natomist mnie piecze w oczy i starannie je omijam. Sebium Biodermy stosowałam czasem do zmywania oczu i nic się nie działo, mimo tego, że raczej do tego celu nie był polecany.Te kremy miałam w pudełku z zapasami. Dziwne jest to, że krem do rąk jest w większej tubce - do torebki stanowczo za duży, natomist stacjonarny krem do stóp w małym opakowaniu. Rozgrzewania nie czuć tak od razu - stopy posmarowane na noc kremem Kolastyny dopiero włożone pod kołdrę zaczynają grzać, ale jest to raczej lekkie ciepełko niż żar. Krem do rąk jest niezły, ale raczej nie na ekstremalne warunki pogodowe. Jest lekki i szybko się wchłania. Oba kremy przyjemnie pachną - nie ma w nich np. kamfory ani mięty. |
|
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie ten krem to porażka i szmira do potęgi. Podrażnił i wysuszył skórę, nigdy więcej nie tknę Vichy, nawet kijem. Niby taka wspaniała "apteczna" firma, a po ich kosmetykach albo mam mega wysypkę, albo inne skórne rewelacje. --- Za to krem na naczynka AA i kulka Lumene okazały się genialne. Chyba tym samym skompletowałam całą pielęgnację, i dalej szukać nie muszę
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Duzo zalezy od skóry
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego miesiaca:
-balsam Eucerin(polecam wrazliwcom-nawilza,koi,wygladza,nie zapycha-uzywam go codziennie)-zawiera kwasy. -szampon&plyn do kapieli dla wrazliwcow bezzapachowy(na razie uzylam raz-niewiem co sadzic) -filtr mineralny Aubrey Organics no fragrance(jeszcze nie uzylam)-zapach jest ale b delikatny,taki rozany -tonik rozany Lilys organics(mialam kiedys probke i mi nawet sie podobal wiec zakupilam wieksze opakowanie) -probki(serum C z 17% ascorbic acid,krem pod oczy,krem fragrance free) -sol do kapieli o rozanym zapachu. |
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już jak poprzednim razem mi odpowiadałaś to odważyłam się wejść na Biochemię i to był błąd...wielki błąd... tyle do przeczytania, tylu rzeczy jeszcze nie wiem...A zamówienie apteczne znika za mgłą
|
|
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) krem to porażka, zel z tej serii również i ten wstretny wyzerajacy tonik. Dezodorant tez swego czasu u mnie zagoscił ale szybko sie go pozbyłamCzarny Elfie -jak zwykle piękna aktualizacja |
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co wiecej nie spełnił żadnej z obietnic producenta ![]() Efektem była tylko przesuszona skóra ![]() Jeśli chodzi o zwalczanie niedoskonałości, matowienie, i zmniejszanie widoczności porów polecam serię 3 kroków clinique anti blemish solutions. Efekt to czyste, zwężone pory, żadnych niespodzianek i cudownie zmatowiona cera na dłuuuugo |
|
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karolina1985 odwagi jeśli przez to przebrniesz to będzie procentować w przyszłości
|
|
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Moja skromna aktualizacja
![]() I na szybkiego parę słów: - Krem Ziaji kupiła mama, doznałam szoku na widok tego wielkiego pudła - Samoopalacz w chusteczce bardzo fajny, tylko u mnie zbyt pomarańczowy odcień jednak daje(wyglądam jak po solarium), ale nie narzekam, bo mogło być gorzej. - Samoopalacz w piance - do ciała użyłam 1 raz dopiero, ale wydaje mi się, że daje łagodniejszy odcień niż chusteczka Obydwa samoopalacze nawet nie śmiedzą za bardzo, więc jest ok. - Tonik Ziaji - bardzo fajny, ładnie pachnie, przyjemnie odświeża twarz.
|
#3979 |
|
Raczkowanie
|
Lakier kupiłam 3 dni temu. Na początku był zupełnie normalny i świetnie się nim malowało. Po trzech dniach bardzo zgęstniał
może znacie jakieś dobre firmy, bo mam dość kupowania po kilku dniach nowego lakieu
|
|
|
|
#3980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nienawidze jak ktos otwiera produkty w sklepach ktore nie sa do otwierania przeznaczone... zasze sprawdzam jak juz wiem ze cos biore czy nie jest uszkodzony w srodu... ale wiem ze lakieru niestety nieda sie tak sprawdzic,jak cieni do powiek itp.. a moimi ulubionymi sa lakery z firmy Manhattan
|
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu się zebrałam i zrobiłam zdjęcia moich kosmetyków pielęgnacyjnych
I stwierdzam stanowczo, że jestem nienormalna, tyle tego mam Bardzo proszę nakrzyczeć na mnie i w ogóle przemówić mi do rozsądku, bo przeginam i te zdjęcia mają mi pomóc w wyleczeniu się z manii chomikowania ![]() Na pierwszych zdjęciach kosmetyki, które mam u TŻta - zdjęcie zbiorcze i szczegółowe
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj kosmetyki, których obecnie używam, lub się staram
![]() 1. Do twarzy i rycynka do rzęs 2. Do włosów 3. Do ciała, w opakowaniu z psikaczem Avonu jest woda różana Rossmann'a 4. Różne bez kategorii ![]() 5. Maseczki i peelingi do twarzy 6. Do rąk i do stóp
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
1. Kosmetyki słoneczne
2, 3, 4. Zapasy 5. Zapachy
|
|
|
|
#3985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jak zobaczyłam kolejne fotki, to już zmieniłam zdanie Fakt, lanie Ci się należy Masz tego duuuuużo za dużo i dzielnie zużywać zapasy w akcji pozbywamy się A skoro już pokazałaś swoje skarby, to poproszę o krótkie opinie na temat: - lakieru do włosów Gliss Kur (który to dokładniej?) - kremu Pedicure in a Minute SH - sprayu słonecznego do włosów Londa - maseczek Siloe (o ile dobrze czytam nazwę) |
||
|
|
|
#3986 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo pokaźna kolekcja. Ja obecnie kupuje tylko potrzebne rzeczy, nie chomikuje juz zapasów. Zużywam obecnie wszystkie zapasy sprzed miesięcy...
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() **** Przez bardzo długi okres czasu używałam Xerandu LRP, ale ponieważ tej zimy moja skóra zaczęła wariować i nie przyjmować niczego, co służyło jej do tej pory, postanowiłam przetestować Cold Cream Avene. Krem ma bardzo lekką konsystencję. Nałożony na dłonie, pokrywa je białym filmem, który jednak podczas wmasowywania kremu w skórę szybko znika. Pachnie delikatnie, ale... Jakoś tak dziwnie. Ni to kwiatowo, ni to chemicznie. Z czasem zapach staje się bardzo irytujący. Krem bardzo dobrze nawilża skórę dłoni. Szczelnie zabezpiecza ją przed zimnem i mrozem. Dzięki temu, że błyskawicznie się wchłania nie pozostawiając po sobie żadnego śladu, staje się świetnym kosmetykiem do nakładania przed wyjściem z domu - nie natłuszcza dłoni, dlatego też dotykając nimi czegokolwiek nie ulepimy się brudem. W przypadku Xerandu właśnie miałam takie poczucie wiecznie brudnych dłoni, dlatego bardzo często nie zabezpieczałam rąk przed wyjściem z domu. Teraz mam ten problem z głowy Ale równocześnie przez ten brak natłuszczania krem ma słabsze działanie niż jego LRP-owy odpowiednik. I sam do pielęgnacji dłoni nie wystarczy.Generalnie po aplikacji skóra staje się jedwabista i aksamitna w dotyku. Efekt ten jednak znika po kontakcie rąk z wodą czy w ogóle po kilku godzinach od nałożenia, dlatego też wymaga regularnej reaplikacji. A te, częste, sprawiają, że krem staje się niewydajny. Szybko się kończy i szybko trzeba kupić nową tubkę. I tu pojawia się problem relacji ceny do wydajności i jakości kosmetyku. W moim odczuciu jest ona nieco za wysoka Mimo to jednak polecam. Nie jest to KWC, ale mimo wszystko bardzo dobry produkt ![]() Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę 2gie Ponowny zakup: Tak |
|
|
|
|
#3988 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
mimo, że bardzo lubię kupować i testować nowe kosmetyki, to wiem, że na takie szaleństwo nie mogę już sobie pozwolić po raz drugi.
|
|
|
|
|
#3989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Yen WOW
![]() Mialam ten sam olejek rycynowy, uzywalam go tydzien w tym samym celu, co ty, czyli na brwi i rzesy (na noc) i okropnie mnie wysypalo po nim, mnostow krosteczek w brwiach i pod oczami, brr... Napisz prosze jak ci sie sprawuje krem brazujacy Dove Summer Glow do twarzy (nie ma twojej recenzji na KWC)? Jaka masz wersje? Ja mam do jasnej i uwazam go za udany kosmetyk ale wiele osob nie widzi po nim zadnego efektu, mnie brazowi. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.

ale mam pytanko ważne dla mnie: Nie moge utrzymać moich lakierów w postaci cieczy a nie ciała stałego pomożcie! Lakier jest twrady i ma... gluty

:ee k:

.
nie ten watek, uzyj rozcienczalnika do lakierow (do nabycia w drogerii) skutkuje

tyle do przeczytania, tylu rzeczy jeszcze nie wiem...A zamówienie apteczne znika za mgłą
I stwierdzam stanowczo, że jestem nienormalna, tyle tego mam
Bardzo proszę nakrzyczeć na mnie i w ogóle przemówić mi do rozsądku, bo przeginam i te zdjęcia mają mi pomóc w wyleczeniu się z manii chomikowania
Masz tego duuuuużo za dużo