|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Przyczajenie
|
Dot.: Grupa wsparcia- wracamy do naturalnych włosków.Wätek zbiorczy
Uca... 13 cm odrost, jak ja Ci zazdroszczę!!! Dzisiaj zajrzałam w lustro i stwierdziłam, że mam 0,5 cm odrost, a to i tak dla mnie radość ogromna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3962 |
Rozeznanie
|
To ja was teraz dobiję
![]() Zapuściłam włosy do połowy pasa,i tydzień temu poszłam do fryzjera, obcięłam do ramion. W efekcie tylko końcówki są jeszcze w rudości po chnie ![]() Tylko problem w tym, że teraz uważam, że mój kolor jest strasznie nijaki :/ wczoraj byłam w centrum handlowym, i tam w świetle to miałam po prostu szarawe włosy :/ No i jestem wciąż rozczarowana tym, że są takie jasne - tzn. myślałam, że będą ciemnobrązowe już, a one takie migdałowe są. Więc fryzurkę mam fajną - niestety brak fotek - ale ciągle myślę, co by tu z nimi zrobić. Może jakieś refleksy??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3963 |
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie "naturalne" dziewczyny
![]() Chyba wszyscy teraz wracają do naturalnych, wczoraj zaobserwowałam dużą grupkę kobiet, które mają odrosty na połowę głowy...i to jeszcze był bardzo odznaczający się kolor farbowany od tych naturalnych.
![]() |
#3964 |
Rozeznanie
|
Tia, naturalne, ale z myślą "co by tu zmienić"
![]() Myślę, że powrót do naturalnych włosów można potraktować także w kategorii - nigdy więcej sztucznych, nienaturalnych odcieni. To jest dopiero hardcore przy schodzeniu do naturalnego!!! ![]() Jak dla mnie jest jeszcze jedna ważna opcja - nigdy więcej farbowania na własną rękę. Tylko u fryzjera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3965 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mija 11 miesięcy od mojego ostatniego farbowania . Odrosty w granicach 14-15 cm. Za jakieś 5/6 miesięcy zetnę całkowicie farbowane włosy i będę w końcu miała swoje
![]() ![]()
![]() |
#3966 |
Raczkowanie
|
14 cm wow zazdroszcze
![]() ja mam narazie 6,5 cm i przechodze kryzys bo wygladam strasznie zwlaszcza ze taka pogoda ...
![]() |
#3967 |
Zadomowienie
|
Oj ja już bym chciała tak rok nie farbować...ale jeszcze trochę mi brakuje.
Włosy mam coraz lepsze, coraz więcej zdrowego włosa ![]()
![]() |
#3968 |
Wtajemniczenie
|
a co ja mam powiedzieć? ja to mam może z 0,01 cm odrost, haha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3969 |
Zadomowienie
|
Widzisz... znowu od początku musisz zbierać centymetry
![]() Żałujesz rozjaśnienia czy nie?
![]() |
#3970 |
Wtajemniczenie
|
w sumie to i tak i nie, bo z jednej strony straciłam 6 cm naturalnych i się trochę przesuszyły (a z tyłu się 1 kosmyk taki gumowaty zrobił
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3971 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3972 |
Wtajemniczenie
|
jak na razie mam coś a'la zimny zielonkawo-złoty połysk pod słońce, a w sztucznym świetle jest tylko lekko złotawo-rudy, mi to nie przeszkadza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3973 |
Raczkowanie
|
ja wlasnie pofarboalam tak jak Ty i przez to stracilam 2 centymetry bo cale sie wyplukaly a naturalki zostaly rudawe te 2 dlatego stwierdzilam ze jeszcze raz farbowac nie warto bo to bledne kolo..po prostu czekam
![]() ![]()
![]() |
#3974 |
Zadomowienie
|
Tak.. farbowanie to błędne koło
![]() Ostatnio mnie koleżanka rozbroiła... miała blond, jakiś miesiąc temu pofarbowała na czarny i teraz chce coś jaśniejszego tyle że tego nie da się zrobić bez dekolaryzacji... jest przekonana, że dekoloryzacja w ogóle nie niszczy włosów. Taka niezdecydowana a włosy cierpią.
![]() |
#3975 |
Wtajemniczenie
|
ja szczerze na ten blond mój miałam ochotę położyć krwisty czerwony, to moje marzenie, ale nie - powiedziałam dość!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3976 |
Rozeznanie
|
Zawsze pozostają naturalne sposoby na "zrobienie czegoś" z kolorem włosów - jakieś płukanki czy coś... właśnie szukam odpowiednich wątków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3977 |
Rozeznanie
|
Jackie_S, zazdroszcze szybko rosnacych wlosow!
Dziekuje wszystkim za mile slowa. W ramach motywacji wrzucam pare linkow ze zdjeciami niejakiej Joanny Newsom mojej ulubionej artystki, ktora ma przepiekne (niektorzy moga stwierdzic ze nieco mysie) dlugie wlosy w naturalnym kolorze ![]() link: link: link: I na nic farbowanie wlosow i solariu, matki natury sie nie oszuka, ona wie co robi ![]() Farby przestaly mnie juz kusic.
![]() |
#3978 |
Rozeznanie
|
Dokładnie - czasem kobieta może wyglądać fajnie w farbowanych, ale w naturalnym i tak wygląda o wiele lepiej.
Gdyby jeszcze niektóre dziewczyny potrafiły dobierać kolory.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3979 |
Zadomowienie
|
Uca... obejrzałam właśnie te linki co podałaś, świetne włosy ma ta dziewczyna widać że są zdrowe, przepięknie lśnią
![]() ![]() ![]() ![]() Racja, niektóre to tak dobierają kolory, że patrzeć na to nie można. Nie wiem skąd to przekonanie u farbowanych blondynek że mocna opalenizna typowo z solarium pasuje do blond, wg mnie wygląda to okropnie...
![]() |
#3980 |
Rozeznanie
|
A jeszcze gorzej, jak dziewczyna próbuje zrobić z siebie "prawdziwą brunetkę" paląc się na solarium i myśląc, że wszyscy wezmą opaleniznę za ciemną karnację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3981 |
Zadomowienie
|
'sztuczna brunetka' + 'solarium' razy ( tona pudru + mocny makijaż ) =
![]() ![]()
![]() |
#3982 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3983 |
Raczkowanie
|
Cześć Wam,
Jestem nowa. Przeczytałam cały Wasz wątek uświadamiając sobie, że tutaj jest również moje miejsce. Popadłam w depresję przez błędnie podejmowane decyzje co do koloryzacji włosów. W tej chwili moje włosy ledwo trzymają się na głowie. Przez ostatni rok rozjaśniałam włosy co 3 tygodnie z ciemnego blondu do platyny u fryzjera. W trakcie tego okresu miałam położone brązowe pasemka, które następnie usunięto mi w salonie dekoloryzatorem i dalej kontynuowałam rozjaśnianie do platyny. Musiałam ściąć włosy do krótkiego boba. Włosy były bez życia, matowe, niesamowicie suche mimo używania profesjonalnych masek odbudowujących. W lutym br. opamiętałam się, ale nie wiem czy nie jest już dla moich włosów za późno. Ostatni raz zafarbowałam u tego samego fryzjera całe włosy na kolor zbliżony do mojego naturalnego (odrosty było widać po 2 tygodniach - strasznie bijący po oczach kontrast bieli i czerni) i teraz włosy się sypią, tzn. są strasznie cienkie, ciągną się jak guma. Jak wysuszę po nałożeniu maski np. absolut repair są w miare ok, nie kruszą się, nie łamią się, jedynie pod wpływem wilgoci, gdy pociągnę pojedyncze włosy, urywają się. Mam już bardzo krótką fryzurkę (bob z dłuższymi włosami przy twarzy i krótkimi z tyłu) i nie wiem co robić, czy ściąć je, czy czekać aż popękają te wszystkie, które mają naruszoną strukturę? Proszę doradźcie coś. ![]() Jednego jestem pewna, nigdy więcej tak inwazyjnego rozjaśniania włosów! Najgorsze jest w tym to, że zaczęło się niewinnie od pasemek jasno-brązowych, póżniej cały blond, coraz jaśniejszy za namową fryzjera, aż w końcu cała biała głowa. Jest mi lepiej w jasnym kolorze, ale na pewno nie kosztem kondycji włosów. Od jakiegoś czasu zastanawiałam się czemu są takie matowe ![]() Pozdrawiam Was zdesperowana, |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3984 |
Rozeznanie
|
A jaki masz naturalny, bo się zagubiłam w tych twoich zmianach?
![]() Proponuję znaleźć jakąś odpowiadającą Ci krótką fryzurkę, obciąć włoski, zapuszczać, i sukcesywnie obcinać te słabe i farbowane, żeby wciąż mieć taką samą krótką fryzurę a stopniowo przechodzić do swojego koloru... W międzyczasie odżywiać i dbać o nie, nie farbować absolutnie, tylko się pomęczyć z odrostami. Będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3985 |
Raczkowanie
|
Swój naturalny mam ciemny blond, można powiedzieć, że jestem szatynką. Farba, którą przyciemniłam rozjaśniane włosy szybko się wypłukuje (w tydzień z ciemnego blondu do średniego, myje codziennie włosy - chyba zacznę co 2 dzień). Oczywiście już nie nałożę farby, bo fizycznie się już nie da.
Powiem Wam, że nie wiem jak ja to przetrwam. Pocieszeniem jedynie jest to, że w ogóle sobie uświadomiłam, że muszę wyjść z tego blondu. To był istny kołowrotek. Zbyt duży kontrast przy odrostach i ciągłe katowanie rozjaśniaczem włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3986 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3987 |
Raczkowanie
|
Wstawię dziś wieczorem, bo teraz nie mam jak zrobić zdjęcia. Teraz załączam Wam włosy sprzed pół roku. Jeszcze przed pasemkami i dekoloryzacja. Teraz są nieco krótsze i ciemniejsze. Po wysuszeniu wyglądają podobnie, ale w trakcie mycia się ciągną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3988 |
Raczkowanie
|
Hej Rakkat ! ja mialam to samo wlosy gdy byly wilgotne ciagnely sie i odpadaly gdzies w polowie . To straszne ja tez nie wiedzialam co zrobic zeby to powstrzymac i wtedy ktos polecil mi olejek rycynowy . Jest swietny odrazu zadzialalo . Jest bardzo tani w aptece jakies 3 zl. polecam na prawde dziala
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3989 |
Raczkowanie
|
A jak stosować ten olejek rycynowy, na mokro czy na sucho? Czy należy go podgrzać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3990 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
np cos w tym stylu - jest wiele pieknych ,kobiecych fryzur na krotkie wlosy Edytowane przez jenny87 Czas edycji: 2010-03-16 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.