|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
A jeśli chodzi o nianie, to właśnie mnie na gg moja koleżanka - mama 4 miesiecznej dziewczynki uświadamiała, że jest nie do pomyslenia zostawiac dziecko samo w domu i wyjśc np. do ogrodu, bo może sie slina zakrztusić, przewrócic na bużke itd. i że podstawowa zasada to nie spuszczec dziecka z oczu... ale Dziewczyny, jak ja mam pralke w piwnicy, to co mam śpiace dziecko na plecy brac, a pranie w koszu w rece, albo odwrotnie? Wiadomo ze nie pójde do sklepu czy na spacer bez dziecka, ale chodzac po domu bede spokojniejsza.
A co o tym mysla nasze doświadczone mamy - Ela i Kristi? myślę że nie trzeba aż tak przesadzać przecież nikt nie jest w stanie patrzeć na dziecko 24 godzin na dobe a w nocy co nie będziesz spać bo musisz patrzeć czy oddycha ??? my mamusie mamy ten instynkt macieżyński i każdy oddech każde pisknięcie czy nawet przewracanie się dziecka z boku na bok słyszymy z daleka czy nawet na spaniu czyli bez obaw możesz zostawić dziecko na małą chwilke by iść załączyć pranie czy nawet do toalety nawet na ogród otworzysz okno i słyszysz dziecko na zewnątrz oczywiście nie mówie żeby zostawić dziecko i iść do sklepu czy gdzieś tam na pogaduszki a co do podpasek po porodowych to wg. mnie to bela jest ok. a na początek 1 paczka wystarczy przecież mąż chyba nas odwiedzi i może donieś nam a w szpitalach te półeczki są takie małe że się potem nic nie może zmieścić lignine też już miałam zaraz po porodzie zanim wywieźli mnie do pokoju z porodówki i wolałam podpaske ana jest przynajmniej równa a jeżeli chodzi owycieki boczne to i tak zmieniamy je dość często i nie jesteśmy wstanie zabardzo się ruszać dorbar gratuluję córeczki Judi jak tak dobrze ci idzie wróżenie płuci to może mi też wywróżysz co tam nosze w sobie |
|
|
|
#3962 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3963 |
|
Wtajemniczenie
|
hej... a ja wlasnie wrocilam z zakupow kupilam miedzy innymi:
-termometr -nakladki jednorazowe na termometr -cos takiego do odsysania noska (nie pamietam nazwy) -butelke avent 125 ml antykolkowa -nieprzemakalne niby-pieluchy do odbijania- bardzo mile w dotyku - krem na odparzenia Aveeno (plus gratis balsam nawilzajacy) -Swaddle Me- czyli taki niby kocyk do zawiniecia dziecka w miare ciasno zeby czulo sie jak w lonie matki - nie pamietam polskiej nazwy ![]() -A+D- krem na odparzenia -Aveeno- balsam nawilzajacy na dzien - w sumie tez dla mojego meza bo on ma atopowe zapalenie skory i na codzien smaruje sie takimi wynalazkami i na codzien uzywa zelu aveeno dla niemowlat jako zelu pod prysznic.... -aveeno- zel do kapieli i szampon w jednym -Aveeno - sunblock - niestety wlasnie doczytalam ze uzywanie u dzieci ponizej 6 miesiaca zycia wymaga konsultacji z lekarzem .... to oznacza kolejny etap poszukiwan..... bo w sumie chyba sunscrren jest w naszym przypadku niezbedny.... w sumie dopiero w pazdzierniku slonce przestaje parzyc ( a ja to w ogole bez watrstwy kremu z domu nie wychodze nawet w pochmurne zimowe dni...po porstu jakies wrdne slonce tu mamy) no i w sumie to tyle moich dzisiejszych zakupow.... w weekend ciag dalszy
|
|
#3964 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie panie
![]() Dawno mnie tu nie było. Ale dopiero od wczorajszego wieczoru mam internet(po 2 miesięcznej przerwie,koszmar) Widzę że mam wiele do nadrobienia.... Ale już na wstępie mam pytanie Ilu z was dokuczają zaparcia?? I jakie macie "domowe" sposoby na pozbycie sie ich? U mnie to koszmarny problem(zwłaszcza teraz w trzecim trymestrze),spędzający nieraz sen z powiek... Próbowałam już chyba wszystkiego,odpowiednia dieta,dużo ruchu... Mój lekarz faszeruje mnie jakimś "Boldaloinem" który powiem szczerze działa raczej marnie... Słyszałam że siemię lniane jest dobre na te sprawy ale nie wiem czy mogę je bezpiecznie pić... |
|
|
|
#3965 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak pora jeszcze wczesna...Widzę że tylko ze mnie taki ranny ptaszek
![]() No to przestudiuje trochę materiału który ominał mnie przez ten 2 miesiace Chociaz część nadrobie
|
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Kurzosława siemię jest bezpieczne, pij do woli, mnie pomagało. poza tym może kup w aptece magnez+vit B6, gin zalecała mi 2 tabletki rano na czczo przy takich problemach. ja też wstaję zaraz jak tylko mąż do pracy wyjdzie, nie umiem długo spać od początku ciąży
|
|
|
|
#3967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Kristi... zgadłam u dorbarq ale u Małej 75 nie hehe więc wolę nie ryzykować, ale wiem że chcesz dziewczynkę więc mocno sciskam kciuki żeby dziewczyneczka w Tobie rosła![]() DO mnie przyszyły body i rajstopy, wiecie co te rajstopki dla małego to...one są takie maluśkie... Mój mąż tylko zapytał "czy on bedzie miał takie małe nogi" myślałam że padnę hehe. Idę zaraz wyprać
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie się szykuję na egzamin fakt że mam na 14.30 ale trzeba jeszcze parę spraw załatwić...
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wcinam ostatni kawałek sękacza
![]() zaraz wyjdę na bardzo małe zakupy do sklepu obok bloku, z większymi na męża zaczekam
|
|
|
|
#3971 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie zniknelo mi to co do Was napisalam
, ale nie bede sie denerwowala bo mam nawet dobry humorek Wracam od GP, slyszlalam serduszko Alicji, zbadal mi mocz (jest ok) zmierzyl mi Alicje miara krawiecka i mala ma ok 25 cm. Powiedzial, ze musze miec duzo wod bo mam dosc duzy brzusezk, ze nie mam sie przejmowac puchnacymi nogami. Zmierzyl mi cisnienie i jest dobre. Wiec jak narazie jest wszytsko ok.Dziekuje Kobietki za gratulacje, jestem taka szczesliwa, ze bede miala dziewczynke i ze mala jest zdrowa ![]() Dzisija wieczorem jade na weekend do kolezanki tak dawno jej nie widzialam. Ciesze sie bo pobede w towarzystwie Polakow no i sie zrelaksuje. Andy chyba tez jest zadowolony bo bedzie miala troche luzu, ale ostrzeglam go, ze by za duzo wiary do domu nie sprowadzal i nie robil zadnych glupot.Zapomnialam Wam powiedziec, ale na slubie mojego brata bede bez niego bo on ma tzw. areszt domowy i nie moze opuszczac domu w weekendy. Jestem troche zawiedziona, ze bede sama na weselu, ale jak tak mysle o tym to moze go to cos nauczy by glupot nie robic. Moze wreszcie dorosnie. Nie wiem tylko jak to wytlumaczyc moim rodzica bo jak powiem im prawde to nie beda zadowoloeni i moga mi nawet nie pozwolic wrocic do Anglii. Musze sie zastanowic, ale nie dzisiaj. W poniedzialek pomysle, nie chce sobie psuc nastroju
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Wogóle jakaś masakra dzisiaj skończyłam 30 tydzień,czyli leci mi juz na 31 o matko
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uśmiałam się, ojciec mi przelew zrobił, opis transakcji "wózeczek dla wnusi" idę się przebrać i aż na 15 min. wyjść. chyba kupię big milka mimo, że waga pokazała znów kilogram więcej (w sumie już 9,2 kg na plusie )
|
|
|
|
|
#3974 |
|
Wtajemniczenie
|
No Kobietki teraz to juz z gorki
i tygodnie uciekaja jak oszalale
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
marticia, Mała75, ja też się podłączam. Moja wyprawka praktycznie nie istnieje
Mam tylko troszkę (na prawdę mało, nawet nie liczę na razie) ciuszków i obiecane łóżeczko, wózek i fotelik, ale nie mam ich nawet w domu. Masakra!Ostatnio włączył mi się syndrom wicia gniazda i zaczęłam przygotowywać pokój dla maleństwa (tzn. powywoziliśmy z małżem niepotrzebne graty właścicieli mieszkania w którym mieszkamy). Teraz usilnie szukam na allegro jakiejś w miarę taniej komody żebym miała gdzie rzeczy dziecka trzymać. A Wy dziewczyny gdzie to wszystko trzymacie? Boże, jak sobie pomyślę ile czasu zostało to aż mi się ciepło robi. maladT, jak szukasz jeszcze tej listy dla dziecka którą Anisia zamieściła to jest na stronie 125 - właśnie szukałam
|
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki kochana.No jeszcze jej nie dorwałam
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Uff dziewczyny u nas goraco
![]() Bylam wlasnie w Rossmanie, zakupilam brakujace akcesoria typu gruszka, patyczki, grzebyczek itp. Krok po kroku i jakos wyprawka sie zbiera. Najgorsze jest to, ze poszlam do H&M mama zakupic cos na te upalne dni i co...beznadzieja. Wszystko lezy na mnie tragicznie. S-ki za male, w M-kach wygladam jak hipopotam...ja sie zalamie. A tu jak na zlosc lato sie zrobilo Mierzylam spodnie rybaczki, spodenki, ale wszystko zle na mnie lezy...mam andzieje, ze jeszcze uda mi sie cos upolowac
|
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
czy myślałyście już o pieluchach ? jakie wybierzecie?
może wiecie czy pampers new born mają wycięcie na pępek ?? doszła właśnie moja koszulka i 2 mamusiowate cycniki. wszystko pięknie tylko rozmiar M jest jak namiot wysłałam maila właśnie czy mi babka na S wymieni a cycniki dobre |
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam kupione 98 sztuk pampers nr 2, nie mają wycięcia na pępek.Ale słyszałam,że jakieś mają,tylko jakie...
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Basulka gdzie jesteś lody czekają!!
![]() Wiecie co mam ochotę iść na imprezę potańczyć.Znowu... No to trzeba coś zorganizować he he Któraś ciężarna idzie z nami??
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za to na studiach, w pięknym wieku 20-24 mogłam biegać do klubu co tydzień, dwa razy pod rząd. teraz już kondycja nie ta sama ![]() za miesiąc i 1 dzień stuknie mi 30ści zaszłam w ciążę 30 lat i 3 tyg. po tym jak mama chodziła w ciąży ze mną
|
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Anisia - kochana jestes
Marticia - no widac liczylysmy ciuszki w tym samym momencie hehe - ciekawe czemu akurat body mamy najwiecej?Cestia - witaj w Klubie Odretwialych Mamus ![]() Dorbar - gratuluje coreczki ![]() Jowiszku - wiem ze pieluchy Bella Happy Newborn (2-5kg) maja wyciecie na pepek ale podobno sa bardzo krotkie i ledwo zakrywaja pupe Nie wiem czy to mozliwe, ale czytalam na jakims forum. Ja mysle kupienie ich jest zbedne bo i tak takiego maluszka na poczatku przewija sie bardzo czesto, wiec i tak kikut pepuszka jest czesto odkryty i wietrzony U nas dzis taka duchota ze cos mi sie zdaje ze burza idzie...Dobrze ze jeszcze nie zaczelam improwizowac z kwieciem na balkonie A dzis mialam sie spotkac na spacerku z przyjaciolka z pracy, ktora urodzila coreczke w lutym (jeszcze sie nie widzialysmy...) a tu sie okazuje ze 2 dni temu wyladowaly w szpitalu z silna kolka, a dzis mi pisze ze byly u lekarza i sie okazalo, ze mala ma biegunke i bakterie w moczu i musi brac antybiotyk Ciagle cos nam przeszkadza w spotkaniu, jak tak dalej pojdzie to ja zdaze urodzic i ich nie zobacze
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
te z belli mają ponoć to wycięcie na pępek. Ja kupuję pampers 2 czyli od 3-6 kilo tą paczkę co maladt 98 sztuk.
Jowisz ja też zamówiłam te mizet staniki, mają przyjść jutro, obmacam od razu mam nadzieję, że będą dobre... Ja po przeglądzie u dentysty, wszystko ok, zadnych nowości nie ma ![]() Lecę zaraz właśnie na miasto po kosmetyki dla dzidziola i do apteki. A wiecie co zjadłam przed chwilą pół kilo truskawek z jogurtem naturalnym.... Jestem napchana jak nie wiem ale było warto, ależ mi się chciało... mniami
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Baby moje kochane, jestem mega busy w pracy i tak tylko poczytalam o so chodzi, po pracy odpowiem na wszystkie pytania
![]() Dorbarku, gratuluje Baby! Ala zostala dopisana do listy mamus Tymczasem zmykam i bede kukac na watek by byc na biezaco ![]() Hiszpanski projekt - to je to! oni maniana, a my zadylanko a do tego dyskomunikacja, my umiemy po angielsku oni po hiszpansku wiec jest git!
|
#3986 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A z mitexa mam taki http://www.allegro.pl/item344089835_...mitex_85b.html . Chwalę sobię ![]() Wycięcie na pępek maja tylko Happy Bella, choc i w nich to wyciecie nie zawsze trafia w miejsce pepka W innych trzeba wycinac samemu, albo wywijać.Mala, zaskoczylas mnie tą ledwo przykrytą pupa w Happy Jasio miał 58cm - więc nie był taki malutki, mielismy Happy i nic nie wystawalo... ale teraz kupie zwykłe pampki, bo tak jak mówię to wycięcie w Happy to taki pic na wodę
|
|
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babeczki
Odwiedziłam dziś mój uniwerek paskudny o matko, jak mnie tam baby wymacały po moim bebzolku, ale Ola się obraziła i nie kopnęła nawet raz Oczywiście jestem w lesie z prawie wszystkim więc muszę się ostro zabrać do klepania prac zaliczeniowych. Brrrrr.Gdy wracałam miałam ochotę na loda wodnego, więc oczywiście nie powstrzymałam się i kupiłam dwa pomarańczowe, po czym pochłonęłam a wczoraj małżon zakupił mi z Nestle "kwaśniaka" - tak się lód nazywa na patyku coś pysznego... poza tym kupiłam paczkę Nimm 2, pierniczki, chrupki i 2 ptysie - dla mnie i małżona... o masakro i ja mam być na diecie... nio ale przecież nie zjem tego od razu trzeba się usprawiedliwić Dziewczyny co do leków to ja uważam, że trzeba słuchać lekarza. Nie sądzę, żeby no spa wywoływała jakieś straszne skutki uboczne, ja sama jestem zmuszona do brania leków, mam przepisane bardzo małe dawki takich - a dokładnie jednego, które nie mają - tak przynajmniej jest napisane i lekarz tak twierdzi skutków ubocznych i działania negatywnego na dzidzię. Nie wiem czy będę mogła karmić cyckiem, czy będę musiała wrócić do mojego leczenia po porodzie, ale teraz staram się tym nie martwić. Najwyżej powiem trudno i będę mieszać sztuczne mleczko, choć wolałabym naturalnie karmić. Najważniejsze, żeby teraz i dzidzia i mama były zdrowe. Apropo pieluszek, to ja też wybiorę pampersy - te klasyczne zamierzam kupić paczkę 1 to jest 108 sztuk o ile dobrze widziałam i paczkę 2 - 98 sztuk na początek ![]() Dorbarku serdecznie gratuluję Ci córuni Alicji, śliczne imię - mam tak na drugie W takim razie baby, chyba wyrównały z chłopakami i idziemy łeb w łeb, chyba że moja matematyka spadła pod stół, leży i kwiczy. nio w każdym razie wyniki są wyrównane Joiwszku i jak Ci się dycha na zwoleniu? U mnie na uczelni dziś była ta koleżanka, którą jeszcze niedawno odwiedzałam w szpitalu po cesarce. pięknie wygląda. Brzuszek ma już nieduży, a przytyła w ciąży 26 kg, także pocieszam Was baby, nie będzie źle naprawdę! Zapytałam jej jak synuś i ponoć super, a wczoraj dał swój pierwszy mega koncert ![]() Leoncia wyglądasz bosko, masz prześliczny brzuszek okrąglutki i bardzo zgrabny, piękną koszulkę. Ciuszki dla maleństwa pierwsza klasa! Cudne!
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu na zwolnieniu jest super
dziś zrobiłam zdaje się ostatnie zakupy na allegro, same pierdoły. zostało mi odwiedzić selgros i aptekę ![]() poza tym ciężka się robię. wiecie, czasem mam ochotę się położyć ale rezygnuję z tego na samą myśl, że potem trzeba będzie się podnieść właśnie gotuję mrożonkę warzywną, mam ochotę na coś ala omlet z warzywami. zapisałam się do mojej ginekolog prywatnie - wizyta już w środę po południu. |
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() kupiłam w rosmanie chusteczki mokre z pampersa sensitive 3+1 gratis, ponoć są bardziej nasączone niż te zwykłe zielone. Kupiłam szampon z hippa i oliwkę z hippa, pisze że od 1 dnia dziecka no i kupiłam krem ochronny z filtrem 30 z nivei te ż od pierwszego dnia. Chciałam jeszcze te pampki kupić, ale nie doszłabym z tą paką do domu
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widzę, że zakupki w pełni
za to w czerwcu kupuję kosmetyki Ja właśnie nie wiem jakie chusteczki nawilżane wziąć... strasznie duży wybór
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

, ale nie bede sie denerwowala bo mam nawet dobry humorek 

mimo, że waga pokazała znów kilogram więcej
(w sumie już 9,2 kg na plusie
Mierzylam spodnie rybaczki, spodenki, ale wszystko zle na mnie lezy...mam andzieje, ze jeszcze uda mi sie cos upolowac