Panny Młode 2008 cz. III - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-29, 19:02   #3961
daget
Zakorzenienie

GG do daget
Dot.: Panny Młode 2008 cz. III

Cytat:
Napisane przez agulla.@ Pokaż wiadomość
A u nas przygód z garniturem ciag dalszy.... Poszlismy dzis go odebrac, bo wczoraj jak uznano nasz reklamacje to zostawiliśmy go do przedłuzania rekawów. No i moj TZ próbuje go przymierzyc, a tu podszewka zle wszyta! Skrecona w stosunku do wierzchniej warstwy materiału! No i znow musilismy go zastawic do poprawy... Czy nad tym nieszczesnym garniturem ciązy jakies fatum?

Co do osób, które beda u nas na weselu, to tez mamy wiele zaskakujących sytuacji. Np. nie bedzie mojej cioci i kuzynki, które sie obraziły po weselu mojej siostry, poniewaz twierdza, że zostały wyproszone z niego. A moja siostra poprostu podeszła do nich na koniec poprawin i powiedziała - cytuję "ciociu bo bus juz podjechał". Wyobrazacie to sobie? Zostały wyproszone! No chciałabym byc wypraszana w ten sposób z kazdej imprezy - informacją, ze mam transport pod sam dom!
A beda np moje przyjaciółki, co do których obecności miałam duze watpliwosci. Np moje kolezanki ze studiów, które maja malutkie dzieci i musza przejechac po 200-300km do mnie. Jedna ma nawet kilkumiesieczne blizniaczki! I tez bedzie Jedna kolezanka tez obiecała, ze bedzie, mimo, że niecały miesiąc temu przezyła dość smutne wydarzenie. To nie nazywaja przyjaciele! I takich przyjaciół i Wam zycze
Agulla z tym garniakiem to faktycznie macie przekichane... Trzymam jednak kciuki aby w koncu sie udalo. Mowia, ze " do trzech razy sztuka "

A co do przyjaciol to masz calkowita racje. Nasi przyjkaciele ktorym 2 tyg. temu urodzila sie coreczka i poczatkowo mowili, ze nie przyjda teraz potwierdzili obecnosc. Niestety beda tylko troszke bo znajomy idzie do pracy na nocke ale najwazniejsze ze beda . Nawet Ci ktorzy musza dojechac 500 km przyjada... juz w piatek przed weselem....
daget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 19:11   #3962
agulla.@
Raczkowanie

Daget - dokładnie! Ja sie martwiłam bardzo jak to bedzie bo nasze wesele mamy w niedziele. I w zasadzie niektórym wymówkę podaliśmy na tacy Ale jak to skwitował moj wujek - kto ma byc to i tak bedzie. Zapraszamy na tyle wczesnie, ze wydaje mi sie, ze kazdy ma szanse zaklepac sobie 1 dzien wolnego w pracy. No chyba, ze ktos ma jakas super wyjatkowa sytuacje w pracy, to jestem w stanie zrozumiec.
Wiec nie ma sie co przejmowac, Ci dla których jestesmy wazni beda z nami tego dnia. A skoro dla reszty nie jestesmy waznymi osobami, to nie ma sobie co nimi zawracac głowe!
agulla.@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 19:15   #3963
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Słonka Wy moje, właśnie skończyłam pakowanie bo o 23. 46 fruuuu do Międzyzdrojów. Na krótko bo tylko do niedzieli ale 4 dni tyłek sobie posmażę
Bedziemy załatwiać nauki przedślubne- mam nadzieję że się uda Trzymajcie kciuki.
Stary 2008-07-29, 19:19   #3964
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
Słonka Wy moje, właśnie skończyłam pakowanie bo o 23. 46 fruuuu do Międzyzdrojów. Na krótko bo tylko do niedzieli ale 4 dni tyłek sobie posmażę
Bedziemy załatwiać nauki przedślubne- mam nadzieję że się uda Trzymajcie kciuki.
ja się wysmażyłam w weekend i to dosyć pożądnie

a kciuki oczywiście będą trzymane ---->

edit: a ja mam takie durnowate pytanie dlaczego niektóre z Was mają plusik przy nicku?? już od jakiego czasu się nad tym zastanawiam

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2008-07-29 o 19:23 Powód: durnowate pytanie
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 19:23   #3965
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki już trzymane

A wyjazdu już zazdroszczę

dzasta, te z plusikami to te, które masz zapisane do przyjaciół

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 19:34   #3966
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
dzasta, te z plusikami to te, które masz zapisane do przyjaciół
aha ale się zbłaźniłam

Stary 2008-07-29, 19:34   #3967
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulla.@ Pokaż wiadomość

M.a.r.t.a. my tez kupiliśmy czarny garnitur. Klasyczna elegancja. Niestety ten kolor przyprawił moja teściowa o nieprzespaną noc
Bukiet- Dzisiaj byliśmy w kwiaciarni rozejrzeć się za ceną bukietu, bo będę chciała mieć róże z gipsówką w delikatną łezkę. I babka powiedziała mi, że taka wiązanka może kosztować około 150zł do 180 max, ale lepiej żebyśmy zadzwonili do osoby, która je bezpośrednio wykonuje i dała nam wizytówkę. Także jutro poznam prawdziwą ceną i jak nie zostanie przekroczona ta wcześniej wspomniana to podpisujemy umowę. Babka mówiła, że jakby co to już trzeba zamawiać, bo mają dużo zamówień.
I dzisiaj moja mama pyta się ile mnie będzie wynosił bukiet. Kiedy podałam koszt uniosła się i wszczęła kłótnie . Zaczęła się mnie czepiać co tak drogo, bo moja siostra płaciła za swoją o wiele taniej (ale to nie ważne, że ślubowała 5 lat temu! ). Zaczęła mi zarzucać, że pewnie poszłam do pierwszej lepszej kwiaciarni i srogo przepłacę. I jeszcze do mnie mówi, że po co mi tyle róż przecież z np.9 też mogę mieć wiązankę, a ja wydziwiam. Dziewczyny tak mnie wyprowadziła z równowagi, że szkoda gadać. Ona jest strasznie czepialska, drobiazgowa i jak nie będzie po jej myśli to kaplica. Uparcie tłumaczyłam, że od kilku dni latamy z wywalonym jęzorem w te upalne dni i szukam jak najtaniej, szukałam w kwiaciarniach napotkanych przypadkowo, upolowanych w internecie, poleconych przez znajomych. Po za tym to my ponosimy koszt wesela, więc niech przystopuje z uwagami. Jej się wydaje, że jakby ona szukała to znalazłaby tańszą wiązankę. Więc jej powiedziałam proszę bardzo szukaj igły w stogu siania, jesteś taka mądra to szukaj.I w końcu zamilkła. Ale niestety ona ma taki charakter, że ona wie lepiej.

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
cześć dziouchy szalone, próbowałam poczytać, co nabazgrałyście, ale nie dałam rady
w sobotę byłam na próbnej fryzurce, poniżej zdjęcia (ten welon miała fryzjerka, ja go założyła, żeby tylko zobaczyć, jak będzie wyglądał welon na koku, a nie wpięty od spodu)

a wczoraj miałam egzamin na prawko i ZDAłAM

buziolki Kochane
Brawo Pani kierowco

Ładne upięcie włosków.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-29, 19:36   #3968
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Kolejny krok do przodu wykorzystalam moment i skonczylam dyplomy dla swiadkow .. Wklejam wam w sekrecie przed nimi ... Na dole imiennie sie podpiszemy...

Ojej Martus... wazne ze przebrnelas przez ten atak... Ja ze swoja mama tez mialam ostatnio powazna rozmowe, bo wyszlo na to, ze wszystko zalatwiamy sami a ona nic nie wie. Pomine ten fakt, ze ja nie potrafie milcze i co zalatwilam zawsze jej opowiadam. Wiec sie wkurzylam, ze wywlekla sprawy o ktorych jej juz nie raz wspominalam. Czasami mam wrazenie, ze ona mnie w ogole nie slucha. Ale teraz ja przymusowo wysylam na pielgrzymke aby w koncu odetchnela po tym roku nauki i po obronie mgr... I juz wszystko sobie wyjasnilysmy. A widze, ze Twoja mama ma charakterek mojego taty, on zawsze by cos taniej zalatwil, tylko jakos nigdy mu nie wychodzi.

Izus, ale masz fajofsio... Ja tez bym sobie pojechala gdzies sie pobyczec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG2528.jpg (19,3 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG2529.JPG (133,2 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez daget
Czas edycji: 2008-07-29 o 19:42 Powód: doczytalam....
Stary 2008-07-29, 19:39   #3969
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
Kolejny krok do przodu wykorzystalam moment i skonczylam dyplomy dla swiadkow .. Wklejam wam w sekrecie przed nimi ... Na dole imiennie sie podpiszemy...
no proszę, nastepna Zdolniacha a jak Ty to tak ładnie zrobiłaś??

Stary 2008-07-29, 19:48   #3970
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
no proszę, nastepna Zdolniacha a jak Ty to tak ładnie zrobiłaś??
A wiec... ( od a wiec sie zdania nie zaczyna hihh, moja polonistka by mnie zlinczowala )

Widzimy tutaj brystol koloru kawy z duza iloscia mleczka, leciutko czerpany.... Naglowek wlasnorecznie wykaligrafowany, tresc wydrukowana, ramka zrobiona zlota farba w aerozolu, zasuszone stokrotki (pozostalosc z naszych zaproszen) i bluszcz swiezo zerwany z ogrodka rowniez popryskane zlotolem, a w rogu naklejony nasz kotylion... i to wsio

tak po krotce jakby ktos chcial znac szczegoly

A dla wtajemniczenia, powiem, ze kiedys marzylam aby isc na ASP , a skonczylo sie tylko na marzeniach
Stary 2008-07-29, 19:57   #3971
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katathea Pokaż wiadomość
Witam! teraz padło na mnie! waśnie miedzy rodzinne!
Wczoraj dostałam smsa od młodszego 26-cio letniego brata, w którym oświadczył, że on ze swoja żoną nie przyjda na mój ślub i wesele
Nie muszę pisac , że w trakcie czytania tego smsa byłam bliska wylewu!!!
5 dni do ślubu, wczoraj wpłacaliśmy należność w lokalu za ilośc gości.
No to zdenerwowana dzwonie do niego, jak to??
a on że - z powodu waśni ze starszym bratem, który równiez jest zaproszony na ślub, nie przyjda na tą uroczystość! no więc tłumaczę jak opóźnionemu w rozwoju - że to mi zrobią życiową przykrość, a nie bratu!
Dałam im czas na przegadanie i zastanowienie się - dzwonie ponownie po 2 godzinach - teraz twierdzi, że ma problemy finansowe, no to ja z TŻ że nie chemy prezentów, tylko ich obecności!!
znów dajemy czas na zastanowienie się
dzwonimy ponownie, a oni nie odbieraja telefonu, wiele prób i nic...
a po chwili sms - nie gniewajcie sie ale nie przyjdziemy. i podane powody finansowe -
dodam od siebie że nawet najbiedniejszy człowiek potrafi przyjść do kościoła na ślubowanie ,a oni nawet to odwołali.. a więc jest w tym jakieś zaklamanie, bo dla chcącego - nic trudnego!!
mama jest załamana tym faktem, długo płakała jak sie o tym dowiedziała,dzwonila do niego, ale on tez nie odbiera od niej telefonu.
Zrobilismy co w naszej mocy aby zachęcić go, więc nic nie mamy na sumieniu.
Teraz rozumie już PM, u których na weselu nie zagoszczą najbiżsi.
To smutny ciężar, niezaleznie od powodu braku członka rodziny...

Całusek dla was PM , okropna ta batalia do stoczenia przed ślubem, tyle spraw , nerwów, zarwanych nocy - tyle pracy w to wkladamy, a nawet mala porażka potrafi przygnębic na długo...
Przeraziła mnie Twoja historia. Brat rzeczywiście kręcił, stąd wymówki, nie odbieranie telefonu. To naprawdę przykre zwłaszcza, że jest to Twoja najbliższa rodzina. Najgorsze jest to, że człowiek niepotrzebnie tylko się denerwuje, a każdy z nas inaczej reaguje na stres, zawiedzenie.

Ja też widzę, że niektórzy z mojej rodziny (kuzynostwo) zaczynają robić problemy. Moja kuzynka potwierdziła kilka miesięcy swoją obecność, a w zeszłym tygodniu całkiem przypadkowo drogą pantoflową dowiedziałam się, że jej prawdopodobnie nie będzie.

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość

Właśnie wróciłam z usg i wszystko w porządku, małe ma już 2,5 cm, widziałam główkę, rączkę i pępowinę
Cudownie, aż mam łezki w oczach jak to słyszę.

Cytat:
Podobnie jest z fryzurami, biżuterią- nasza moderatorka m.a.r.t.a lubi np. świecidełka a ja należe do takich osób które od świecidełek, cekinów uciekają co wcale nie oznacza że jej suknia mi sie nie podoba. Sukienka musi pasować do nas a nie my do sukienki
A dzisiaj miałam czerwone uszy już wiem przez kogo!

Moja suknia będzie miała gdzieniegdzie mieniące się elementy, dlatego zmieniłam koronkę na rzadszą w ozdoby. W sukni ślubnej marzyły mi się takie delikatne drobinki, ale wszystko w granicy zdrowego rozsądnego, dlatego postawiłam na urokliwszy naszyjnik. Każda z nas ma inny gust. Ale i tak każda z Nas będzie w tym dniu najpiękniejsza!!! .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-29, 20:02   #3972
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
A wiec... ( od a wiec sie zdania nie zaczyna hihh, moja polonistka by mnie zlinczowala )

Widzimy tutaj brystol koloru kawy z duza iloscia mleczka, leciutko czerpany.... Naglowek wlasnorecznie wykaligrafowany, tresc wydrukowana, ramka zrobiona zlota farba w aerozolu, zasuszone stokrotki (pozostalosc z naszych zaproszen) i bluszcz swiezo zerwany z ogrodka rowniez popryskane zlotolem, a w rogu naklejony nasz kotylion... i to wsio

tak po krotce jakby ktos chcial znac szczegoly

A dla wtajemniczenia, powiem, ze kiedys marzylam aby isc na ASP , a skonczylo sie tylko na marzeniach
o kurczaki ręcznie tak wykaligrafowałaś?? no nieźle, należą się i szkoda, że tylko skończyło się na marzeniach o ASP

Stary 2008-07-29, 20:07   #3973
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Mam już umówionego fryzjera na 9.00-11.00 (ale bez próbnej fryzury! ). Dałam kuzynce zdjęcie loków, powiedziałam jaką chce mieć górę, gdzie będzie wpinany welon i ona powiedziała, że znając moją strukturę włosów uczesze mnie od razu na ślubie. Nie ukrywam, że średnio mi się to spodobało, powiedziałam jej o tym, ale ona zapewniała, że będzie ok i żebym się nie bała. No to teraz mam dodatkowego megastresa.

Tydzień przed ślubem robię lekki balejaż, bo teraz mam naturalny blond. Może wtedy uda mi się ją namówić, żeby mi próbnego strzeliła a co!
Stary 2008-07-29, 20:29   #3974
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Mam już umówionego fryzjera na 9.00-11.00 (ale bez próbnej fryzury! ). Dałam kuzynce zdjęcie loków, powiedziałam jaką chce mieć górę, gdzie będzie wpinany welon i ona powiedziała, że znając moją strukturę włosów uczesze mnie od razu na ślubie. Nie ukrywam, że średnio mi się to spodobało, powiedziałam jej o tym, ale ona zapewniała, że będzie ok i żebym się nie bała. No to teraz mam dodatkowego megastresa.

Tydzień przed ślubem robię lekki balejaż, bo teraz mam naturalny blond. Może wtedy uda mi się ją namówić, żeby mi próbnego strzeliła a co!
Oj Martuś, koniecznie namów ją na próbny fryz. Może i ona zrobi bez zastrzeżeń, ale co jeśli dojdziesz do wniosku że nie za bardzo się widzisz w tej fryzurce W dniu ślubu przecież nie będziecie kombinować z nowym fryzem. A jak zrobisz teraz, to jakby nie było- czy wyjdzie ok, czy coś Ci nie podejdzie, będziesz spokojniejsza

Stary 2008-07-29, 20:31   #3975
monai
Rozeznanie

GG do monai

agulla.@ nieźle z tym garniakiem... zaczynam się martwić czy odbiór garnituru Marcina tydzień przed ślubem to nie za późno a jak coś będzie niedopasowane... brrr... odstukać

izazusia udanego wypoczynku przywieź nam muszelki

daget bardzo piękna kalligrafia, podziwiam! Na ASP nie poszłaś, ale telent się nie marnuje widzę świadkowie będą mieć super pamiątkę od Was

Cytat:

o kurcze, ja nawet ze sprawdzoną fryzjerką wolałabym się umówić na próbę, żeby nie było nieporozumienia w dniu ślubu - bo już było parę razy dziwnych interpretacji wskazówek PM co do fryzury... także nie ustępuj, niech Cię uczesze na "sucho" bez tych środków utrwalających, taki szkielecik żeby zobaczyć czy Cię dobrze zrozumiała. W moim przypadku to ja sama nie jestem do końca pewna jak ma wyglądać fryzura - mam tylko taką mglistą wizję, która może okazać się błędna w efekcie końcowym - próba jest mi niezbędna
monai jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-29, 20:31   #3976
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:

Ojej Martus... wazne ze przebrnelas przez ten atak... Ja ze swoja mama tez mialam ostatnio powazna rozmowe, bo wyszlo na to, ze wszystko zalatwiamy sami a ona nic nie wie. Pomine ten fakt, ze ja nie potrafie milcze i co zalatwilam zawsze jej opowiadam. Wiec sie wkurzylam, ze wywlekla sprawy o ktorych jej juz nie raz wspominalam. Czasami mam wrazenie, ze ona mnie w ogole nie slucha. Ale teraz ja przymusowo wysylam na pielgrzymke aby w koncu odetchnela po tym roku nauki i po obronie mgr... I juz wszystko sobie wyjasnilysmy. A widze, ze Twoja mama ma charakterek mojego taty, on zawsze by cos taniej zalatwil, tylko jakos nigdy mu nie wychodzi.
Moja teściowa jest fajna. Od razu po kupnie garnituru pojechaliśmy do niej pochwalić się nowym nabytkiem. Następnego dnia partner w rozmowie z mamą mówi, że jeszcze musimy dokupić m in. białą koszulę, a teściowa do niego "no przecież wczoraj mi pokazywaliście".

Wiecie co im bliżej do ślubu tym więcej cyrku się robi. A ja z tego stresu to nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Agunia82, monai dokładnie
Stary 2008-07-29, 20:35   #3977
Milibili
Zadomowienie

Dziękuje za słowa otuchy czuję sie dziwnie po prostu... Wiem, że liczy się jakość a nie ilość, ale wyobraźcie sobie, że na Waszym ślubie będzie 6 osób

Cytat:

Mili
... Bedzie wspaniale zobaczysz...

A tak w ogole to zapomnialam, widze dziewczeta, ze piszecie do znajomej kobietki od bizu ... trzymam kciuki za wasze projekty ...
Dziękuje
Też robiłaś u dodomi biżuterię? Ja jestem na etapie omawiania szczegółów

Cytat:
Miłego wyjazdu!!! Odpocznij, zrelaksuj się Trzymam kciuki

Cytat:
Bukiet- Dzisiaj byliśmy w kwiaciarni rozejrzeć się za ceną bukietu, bo będę chciała mieć róże z gipsówką w delikatną łezkę. I babka powiedziała mi, że taka wiązanka może kosztować około 150zł do 180 max, ale lepiej żebyśmy zadzwonili do osoby, która je bezpośrednio wykonuje i dała nam wizytówkę. Także jutro poznam prawdziwą ceną i jak nie zostanie przekroczona ta wcześniej wspomniana to podpisujemy umowę. Babka mówiła, że jakby co to już trzeba zamawiać, bo mają dużo zamówień.
I dzisiaj moja mama pyta się ile mnie będzie wynosił bukiet. Kiedy podałam koszt uniosła się i wszczęła kłótnie . Zaczęła się mnie czepiać co tak drogo, bo moja siostra płaciła za swoją o wiele taniej (ale to nie ważne, że ślubowała 5 lat temu! ). Zaczęła mi zarzucać, że pewnie poszłam do pierwszej lepszej kwiaciarni i srogo przepłacę. I jeszcze do mnie mówi, że po co mi tyle róż przecież z np.9 też mogę mieć wiązankę, a ja wydziwiam. Dziewczyny tak mnie wyprowadziła z równowagi, że szkoda gadać. Ona jest strasznie czepialska, drobiazgowa i jak nie będzie po jej myśli to kaplica. Uparcie tłumaczyłam, że od kilku dni latamy z wywalonym jęzorem w te upalne dni i szukam jak najtaniej, szukałam w kwiaciarniach napotkanych przypadkowo, upolowanych w internecie, poleconych przez znajomych. Po za tym to my ponosimy koszt wesela, więc niech przystopuje z uwagami. Jej się wydaje, że jakby ona szukała to znalazłaby tańszą wiązankę. Więc jej powiedziałam proszę bardzo szukaj igły w stogu siania, jesteś taka mądra to szukaj.I w końcu zamilkła. Ale niestety ona ma taki charakter, że ona wie lepiej.
Ja jestem dopiero na etapie szukania kwiaciarni ale moim zdaniem to dobra cena Skoro mama nie płaci to tym, bardziej nie powinna mieć pretensji.. To Twój dzien i masz prawo robić wszystko tak jak to sobie wymarzyłaś

Cytat:
Sama to wykaligrafowałaś ?! Jestem naprawdę pod wrażeniem...
ASP nie wie ile straciło

Cytat:

Ja bym jednak sprobowała poprosić kuzynkę o próbną fryzurę Powiedz, że bedziesz spokojniejsza...

Kejti chyba nie miała czasu pojawiła się i znikła... no nic, poczekamy cierpliwie

PCOS? Insulinooporność? Moja droga do odzyskania zdrowia i zgrabnej sylwetki.
http://cialo-w-remoncie.blogspot.com/

- 25 kg
6 wrzesień 2008

Milibili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 20:35   #3978
monai
Rozeznanie

GG do monai

Cytat:
Wiecie co im bliżej do ślubu tym więcej cyrku się robi. A ja z tego stresu to nie wiem czy się śmiać czy płakać.
potwierdzam mam tak samo... już i się śmiałami płakałam z tego "cyrku" a dzisiaj mam mega migrenę, normalnie aż mnie na wymioty zbiera, zasnąć nie mogę ze stresu bo myślę co jeszcze muszę... ych a tu już tylko 2,5 tygodnia ostatni miesiąc leci jak szalony! Aż mi zaczyna już być żal że tak blisko i skończy się temat ślubu no ale na szczęście przyjdą inne równie ciekawe
Stary 2008-07-29, 20:45   #3979
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
Napisane przez Milibili Pokaż wiadomość
Też robiłaś u dodomi biżuterię? Ja jestem na etapie omawiania szczegółów

Sama to wykaligrafowałaś ?! Jestem naprawdę pod wrażeniem...
ASP nie wie ile straciło
Cytat:
Napisane przez monai Pokaż wiadomość
daget bardzo piękna kalligrafia, podziwiam! Na ASP nie poszłaś, ale telent się nie marnuje widzę świadkowie będą mieć super pamiątkę od Was
Tez tak mysle dziewczyny .. Ich strata ....

Mili. wlasnie u dodomi robilam bizu, i wklejalam niedawno zdjecia

Martus, ja tez za swoj bukiet dam ok 150 zl.

Zmykam spac dziewuszki, dzis dostalam @ i jestem padnieta... Milej nocki... i kolorowych snoffffkow.... Nie siedzcie za dlugo

Edytowane przez daget
Czas edycji: 2008-07-29 o 21:01 Powód: bo ide spac...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-29, 21:02   #3980
agulla.@
Raczkowanie

A ja juz padam na twarz i zmykam do spania.
Oczywiście wszystko czytam, ale nie nadążam momentami z cytowaniem Was moje drogie sprinterki
Moze jutro w pracy mi sie uda, choc mam zamiar kończyc nasze spiewniki weselne
No to dobranoc i miłej nocki
PS. Jak dobrze, że do mojego slubu zostało sporo czasu i jeszcze sypiam spokojnie papa
agulla.@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 21:02   #3981
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny współczuje Wam i niestety rozumiem... To strasznie przykre, że osoby nam bliskie, pomimo tego, że wiedzą jak ważna dla nas jest ich obecność w TYM dniu zawodzą... Ja organizuje obiad weselny - miało być 30 osób będzie najprawdopodobniej 6
Nie wiem co Tobie napisać. Mam nadzieje, że Twoja pesymistyczna wizja zostanie obalona.

Cytat:
potwierdzam mam tak samo... już i się śmiałami płakałam z tego "cyrku" a dzisiaj mam mega migrenę, normalnie aż mnie na wymioty zbiera, zasnąć nie mogę ze stresu bo myślę co jeszcze muszę... ych a tu już tylko 2,5 tygodnia ostatni miesiąc leci jak szalony! Aż mi zaczyna już być żal że tak blisko i skończy się temat ślubu no ale na szczęście przyjdą inne równie ciekawe
Dlaczego skończy? Będziemy zdawać relacje, wspominać, opowiadać o "miesiącu" miodowym, narzekać na mężów....

A tak na marginesie mam dziwne wrażenie, że po prawie każdej PM2008, która już została poślubiona ślad zaginął

Cytat:

No to widzę, że nie jestem "inna".
Stary 2008-07-29, 21:06   #3982
agunia82
Zakorzenienie

no to dobranoc śpioszkom

Oj martuś, faktycznie coś nam dziewczyny pouciekały, ale największe spamowiczki tutaj dopiero mają ślub przed sobą, zobaczymy co będzie po

Stary 2008-07-29, 21:07   #3983
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Milibili znalazłam watek o frekwencji na weselu http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=frekwencja tam jedna dziewczyna pisze, że zostało zaproszonych 120 osób a przyszło zaledwie 35. Wiem, że to marne pocieszenie, ale chciałam napisać, że tego nie da się na wstępie przewidzieć.
Stary 2008-07-29, 21:24   #3984
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Słoneczka mamy tu mężatkę która wciąż się udziela- Gosia A co z resztą nie mam pojęcia Ja tu zostaję bo tu mi dobrze- TZ twierdzi ze to uzależnienie- i ma rację. Na szczęście nie na tyle silne by w dniu ślubu zostawić TZ przed ołtarzem i biec zdać relację na forum Chociaż kto wie...
Stary 2008-07-29, 21:28   #3985
soffera
Zadomowienie

Posty dziś dośc smutne... Problemy rodzinne, odrzucanie zaproszenia na slub.... Az sie boje jak bedzie u nas... W ogole jakos mam podly nastroj, nowe mieszkanie, jestme totalnie nieprzyzwyczajona, moj A. robi co moze, bylismy juz dzis na spacerze, kolacji, teraz zjedlismy pyszne lody: Straciatella z Zielonej Budki... Mam nadzieje ze przejda mi te humory jak najszybciej.

Sle nam wszystkim i zbieram sie spac
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 21:58   #3986
Milibili
Zadomowienie

Cytat:
Tez tak mysle dziewczyny .. Ich strata ....

Mili. wlasnie u dodomi robilam bizu, i wklejalam niedawno zdjecia

Zmykam spac dziewuszki, dzis dostalam @ i jestem padnieta... Milej nocki... i kolorowych snoffffkow.... Nie siedzcie za dlugo
Chyba ślepa jestem szukałam i nie znalazłam...

Martuś wiem, może bedzie lepiej... może jednak ktoś pomyśli o tym, że to najwazniejszy dzien w Naszym życiu i warto w nim uczestniczyć? Staram się nie martwić... za dużo innych spraw mamy na głowie.

Znikam spać Dobranoc wszytskim

Dziękuje Wam

PCOS? Insulinooporność? Moja droga do odzyskania zdrowia i zgrabnej sylwetki.
http://cialo-w-remoncie.blogspot.com/

- 25 kg
6 wrzesień 2008

Milibili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 22:04   #3987
monai
Rozeznanie

GG do monai

Cytat:
Kejti chyba nie miała czasu pojawiła się i znikła... no nic, poczekamy cierpliwie
coś wspominała o przeprowadzce wczoraj to jej się nie dziwię, że nie ma czasu przysiąść na dłużej, hmmm... świeżo poślubiona i przeprowadzka a jeszcze nie może beż wizażu życ no też się nie dziwię hihihi pozdrowienia dla Kejti

Cytat:
Dlaczego skończy? Będziemy zdawać relacje, wspominać, opowiadać o "miesiącu" miodowym, narzekać na mężów....

A tak na marginesie mam dziwne wrażenie, że po prawie każdej PM2008, która już została poślubiona ślad zaginął
normalnie strach się bać - co Ci mężowie im robią??

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no to dobranoc śpioszkom

Oj martuś, faktycznie coś nam dziewczyny pouciekały, ale największe spamowiczki tutaj dopiero mają ślub przed sobą, zobaczymy co będzie po
ano właśnie

Cytat:
Milibili znalazłam watek o frekwencji na weselu http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=frekwencja tam jedna dziewczyna pisze, że zostało zaproszonych 120 osób a przyszło zaledwie 35. Wiem, że to marne pocieszenie, ale chciałam napisać, że tego nie da się na wstępie przewidzieć.
ojejku to dopiero masakra

Cytat:
Słoneczka mamy tu mężatkę która wciąż się udziela- Gosia A co z resztą nie mam pojęcia Ja tu zostaję bo tu mi dobrze- TZ twierdzi ze to uzależnienie- i ma rację. Na szczęście nie na tyle silne by w dniu ślubu zostawić TZ przed ołtarzem i biec zdać relację na forum Chociaż kto wie...
jeszcze malin wpada i daje złote rady Integry nie widać no ale na pewno jeszcze zajrzy

Cytat:
Napisane przez soffera Pokaż wiadomość
Posty dziś dośc smutne... Problemy rodzinne, odrzucanie zaproszenia na slub.... Az sie boje jak bedzie u nas... W ogole jakos mam podly nastroj, nowe mieszkanie, jestme totalnie nieprzyzwyczajona, moj A. robi co moze, bylismy juz dzis na spacerze, kolacji, teraz zjedlismy pyszne lody: Straciatella z Zielonej Budki... Mam nadzieje ze przejda mi te humory jak najszybciej.

Sle nam wszystkim i zbieram sie spac
straciatella ja uwielbiam bakaliowe... ale z zielonej wszystko lubię
Stary 2008-07-29, 22:07   #3988
izka19855
Zadomowienie

Smile Dot.: Panny Młode 2008 cz. III

Jak wieczorek u Was minął? Ja właśnie przeczytałam baję chrześniakowi, które został na wakacjach....
Kobietki jakie proponujecie piosenki na pierwszy taniec, wiem, że gdzieś to było tu na forum...macie jakieś w miarę szybsze, bo za wolnej też nie chcemy...niekoniecznie polska...poradzicie coś?
Byłam na polowanku sukienki na poprawiny, nic nie kupiłam, bo za duże były a jedna mi wpadła w oczko...
Wklejam Wam ja, może kogoś zainspiruje...a co!

sukienka.jpg

Ojj nie chciałabym, żeby mój jedyny braciszek odmówił mi przyjścia na ślub i do tego tłumaczył, że z powodu finansów... Życie jest pełne niespodzianek...przeprasz am, że to piszę, ale u nas był wątek taki, że dalszy kuzyn mojego TŻ-ta powiesił sie i z tego 15 osób tłumaczy sie żałobą, nadal nikt nie oddzwonił, a przecież napisane mieli, że do 2 mile widziane potwierdzenie, nie przyjdą trudno, to jest nasz najwspanialszy dzień i czy ktoś ma zamiar przyjść czy też nie, jego strata...naprawdę nic miłego i to przed ślubem, ale powiedziałam sobie, że nic nie będzie wstanie zepsuć tego dnia...i nikt!!

Czytuję sobie Was codziennie, ale czasem trudno jest ogarnąć Wasze wypowiedzi, dlatego nawet nie próbuję dać sobie z tym rady...

Pozdrawiam mocno!
Dla tych, którzy potrzebują wsparcia, bo spotkało ich coś nieprzyjemnego
izka19855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 06:23   #3989
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cześć laski Jak tam dzisiaj z kawkami? U mnie już po teraz zmykam troche poplotkować

Cytat:
Napisane przez pepitka Pokaż wiadomość
P.S. A gdzie można podejrzeć twoje zdjęcia na wizażu dopiero zaczynam się przedzierać przez ten watek wiec przepraszam, jesli moje pytanie jest głupie
Nie głupie nie głupie bo sama nie wiem. Wklejałam zdjęcia na tym wątku i to było po 5 lipca, bo ślub 5 był. Później może poszukam, teraz na ploty zmykam

Cytat:
allegrowe... może się skuszę na którąś ;>
Pierwsza super!

Cytat:
Ale zazdroszcze...moj weekend wprawdzie nie będzie najgorszy, bo planuje zakupki w stolicy, ale wolałabym tyłek na plaży posmażyć i fląderkę wtrząchnąć
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 06:49   #3990
katathea
Raczkowanie

Cytat:
brzydko postapila Twoja mama, założę się, że jak ona wychodziła za mąż, to chciała mieć piękny bukiet i nieprzejmowała sie ceną!
Ja za swój daję 200 zł.
I to jest raczej standardowa cena. A dowiedziałam się , że panie kwiaciarki robia "bukiety ślubne" w nocy i zajmuje im to okolo 3 godzin

Cytat:
Super bajeranckie!! Twoja świadkowa będzie wzruszona !! Ja mam podobne, ale poszłam na łatwiznę i kupiłam na Allegro

Cytat:
Dziękuje za słowa otuchy czuję sie dziwnie po prostu... Wiem, że liczy się jakość a nie ilość, ale wyobraźcie sobie, że na Waszym ślubie będzie 6 osób
o moja maskro , co z tą rodzina polską?!?!
Gdzies czytałam na Wizażu o takim weselu na 10 osób - oczywiście zaproszonych gości bylo o wiele wiecej- i WIECIE co PM napisała ?? "był to najwspanialszy dzień w jej życiu" !!! więc nosek do góry, będzie bajeczny obiad z hukiem! przecież nie będziesz myślala kogo nie ma, nie będziesz miala na to czasu, ponieważ SPOJŻYSZ w uśmiechające sie do Ciebie twarze bliskich i " TO BĘDZIE WLAŚNIE TO!!"

u mnie 4 dni i - zamążpójście
alkohole oklejone weselnymi etykietami i popakowane w kartony
prezenty na konkursy weselne zamieszkały w ozdobnych torebkach
paczuszki na bramy weselne zrobione
garnitur i ślubna kamizelka TŻ wiszą na wieszaku wyprasowane i straszą
zaczynam pakować "kosmetyczkę pierwszej pomocy"
oplacone prawie wszystko, pozostały ciasta i Tort
w piątek przedłużam sobie rzęsy ( trzyma 2 tygodnie) i odbieram sukienkę
w sobotę robie paznokcie, pakuję walizkę na noc poślubną w hotelu
w niedzielę trzymamy się według planu - idziemy wziąć slub -
uf, ale ten czas leci szybko
katathea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości