|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
eztv.it
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3962 |
|
Zadomowienie
|
Pogubilam sie- wszedzie na oficjalnych stronach pisze, ze premiera jest 15tego nie 14tego, Myslisz, ze moze sie pomyli z data?
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
mozliwe, zobaczymy 14 czy bedzie dostepne
obejrzelismy wczoraj "killing Bono", calkiem fajne, dobra sciezka dzwiekowa. Ben Barnes ma swietny glos zrobilam w koncu porzadek w apteczce i mam cala reklamowke przeterminowanych lekow. (pewnie jeszcze moglabym je sprzedac taka codeinka z data 2005). orientuje sie ktoras jak tu jest z utylizajca lekow? mozna gdzies je zaniesc? bo wydaje mi sie ze nie powinnam ich poprostu wywalac do smieci
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2011-09-10 o 16:18 |
|
|
|
#3964 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko na szybko do maniakow filmowo serialowych pytanie:
gdzie moge nadrobic poprzedni sezon Downtown Abbey, bo nowy niedlygo wchodzi i musze zaszczepic sie nowym serialem bo cos mi jaja sobie z desperatek robia! ![]() Lorcia u ciebie na drogach jak w polandzie, jada starym pyrpeciem, na boki nie patrza, drogi zza zakretu nie widac - conajmniej jak w domciu
|
|
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
http://www.tv-links.eu/tv-shows/Downton-Abbey_24131/
Bakti- polecam ogladac albo megavideo, videobb albo videozer. Najszybciej sie laduja, jedyny minus to taki, ze po 72min sie wylacza i trzeba czekac 30 min, wiec ogladaj na zmiane
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bakti a ty co? z imprezy wrociłaś? 2:28 ![]() *** piękny dzien, prawda? ![]() mnie chyba jakieś sprzatanie czeka, bo wczoraj leniuchowałam w łóżku do pozna. Po czym wstałam, wizelam prysznic i poszłam do miasta ![]() Kosmetyczka i małe ... malutkie zakupy ... a raczej wymiana ( znalazlam rzeczy ktore kupiłąm przed wkacjami, jeszcze z metkami .... i stwierdziam, ze nie podobaja mi sie aaa poza tym juz jest "po sezonie"- niestety nie miałąm juz paragonów )na szczescie nie było problemu z wymiana tego na cos bardziej przydatnego .... jak ciepła pidzamka i podkoszulki pod sweterki .....oraz dyfuzor o zapachu dyni ![]() teraz tylko kawka i jakies sniadanie obiad zrobiony juz wczoraj ![]() a co u was? co to za cisza?
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
U mnei wieje tak że głowe chce urwać, ale zimno nie jest..
Ja pytanie mam do Kawowej Ogrodniczki ![]() Co to sa za kwiaty na zdjeciu?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
thames festival dla mnie, potem szarlotka z lodami u znajomej i fajerwerki nad (juz chcialam napisac Wisla) Tamiza
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3969 |
|
Zadomowienie
|
U mnie blogie lenistwo, gdyz wrocilam do domu w srodku nocy po babskiej imprezie i rano nie dalam rady wstac. Na szczescie TZ stanal na wysokosci zadania i zajal sie naszym potomkiem.
Po zjedzeniu sniadania i dwoch herbatach czuje, ze nadszedl czas na odpoczynek
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
hahah mamy nam szeleja
ale nie ma to jak dobra zabawa raz na jakis czas - bez dzieci ![]() ola dla mnie to wygl na jakas odmiane piwonii .... ale .... to tylko przypuszczenia ![]() *** z innej beczki tz ma 30ke za 2mies ![]() podrzucie jakies pomysly - niestey NIE bardzo drogie gdyz, jak juz obwieszczalam wszem i wobec - konkretnie oszczedzamy !!!zreszta on sam zabronil mi kategorycznie wymyslania jakichs cudów ..... przypuszczam, ze gdybym miala wybrac wycieczke czy np. jakis typowy meski gadzet to nie bylo by problemu ale ... chcac kupic cos fajnego a przy tym w rozsadnej cenie (no powiedzmy 100-150f) to juz to nie jest takie proste ![]() pomocy!!!
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2011-09-11 o 15:42 |
|
|
|
#3971 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.No kolezanka zabalowala, teraz pewno spi caly dzien .You talking to me? Ola pierwsze to lilia albo liliowiec (hemerocallis) one sa bardzo podobne, ale same glowki kwiatowe sa w tym flakonie. Drugie wyglada jak piwonia (najpewniej anemonowa), ewentualnie maki z odmian wieloplatkowe. Z tym ,ze wg mnie to bardzo dobrze odzwierciedlajace nature kwiaty jedwabne . Ciezko na 100% z tych zdjec powiedziec - podaj linki to moze da sie powiekszyc zdjecia. Cytat:
. Nie wiem Kofi co poradzic, chyba najlepiej znasz TZa . Moze odkurzacz 150 funow to niezly budzet ![]() .
|
||
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wczoraj dochodziłam do siebie po całym tygodniu(tj. odespalam nieco) ![]() Dzisiaj przygotowuję się do kolejnego super tygodnia ![]() A i czytam sobie świetna książke o proflowaniiu przestępców. Świetna sprawa, zwlaszca, ze wszystkie przypadki są z Wielkiej Brytanii ![]() I się dowiedziałam np., że Heinz o mały włos ogłosiłby upadłość w latach 80tych, gdy jakiś szantażysta zatruwał jedzeinie dla dzieci i wkładał do słoiczków pinezki czy połamane żyletki... Cytat:
Kofi minimalny koszt to przepływka nurkowa. Skasuja cię 25 funtów, zapewnia sprzet, zajecia na basenie ![]() Drożej wyjdzie, jak TŻ się wciągnie i bedzie chciał zrobić cały kurs ![]() Mozna też wykupić jakąs grę asg czy paintballing. ![]() do tego kolacja itd. 150 funtów do całkiem niezły budżet. Więc jesli nie to, to może coś związanego z jego zainteresowaniami
Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2011-09-11 o 16:22 |
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Lori mi jeszcze przeszło przez myśl ze te 1 to tulipany tylko takie mocno rozkwitnięte, co do 2 nei mam pojęcia, linków nie mam do zdjęć, bo oczywiscie byly sciagniete gdzies kiedys z neta...
Ale te 2 rzeczywiscie moga byc z materialu bo obrazek jest chyba ze stronki http://www.etsy.com/ hmmm musiałabym poszukac tego bukieciku....EDIT na bank są z tej strony http://www.etsy.com/listing/50972405...facet=handmade ale musza byc robione na podstawie jakis zywych kwiatow nie TZn na ich wzorEDIT 2 a jakaś odmiana peonii?? Kofii ja ci nie pomogę, bo nasze progi finansowe na prezenty są znacznie różne Ja TZtowi na urodziny i ślub jednoczesnie chce kupic Ipoda ![]() Głowa mi pękaaaa Rozeznałam się w temacie Case law, ratio decidenti, Obiter dicta i stare decisisi na razie mam dosyć.. Reszta potem albo jutro, tymczasem uciekam na kawę do koleżanki
Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-09-11 o 17:07 |
|
|
|
#3974 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tez wieje, ale mi nie przeszkadza, bo mi dywany super szybko wyschly.
Dzisiaj mialam ochote na sprzatanie, mimo, ze w piatek posprzatalam w calym domu. Dzisiaj nie bylo za bardzo co sprzatac wiec wypralam dywany. Zaraz ide jakis obiad robic, ale nie mam pomyslu, wiec pobuszuje troche w internecie. Kofika- nie pomoge, ja jestem lewa jesli przychodzi do wybierania prezentow, oprocz mojego TZta, bo on latwy jest. Wystarczy, ze ma znaczek Liverpoolu i jest caly usmiechniety. A ja w tym roku zrezygnowalam z prezentow na urodziny (czyt. kasy od wszytskich) i zamiast tego mama z jej TZ zabieraja mnie na kregle, jedzonko, a potem na jakas dzamprezke.
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
oh dziewczyny!!!
to nie tak! ja chce mu kupic cos wyjatkowego bo to jego 30 urodziny!!! dlatego myslalam o jakiejs wycieczce na poczatku albo o jakims gadzecie na ktory normalnie nie wydalby wiecjej kasy! Jednak to nie wchodzi w gre w tym momencie ....za 100F wycieczki nie wykupie ![]() dlatego ... myslalam, ze moze mi pomozecie ale coz, tak jak lori napisala - odkurzacz moze byc calkiem dobrym pomyslem ![]() dzieki za inspiracje pewnie, ze znam mojego tz - problem w tym, ze wiekszosc rzeczy ktore moglabym mu kupic .... juz ma te o ktorych marzy - nie sa w zasiegu moich mozliwosci ale dzieki za odpowiedzi
|
|
#3976 |
|
Wtajemniczenie
|
sylwunia - dzieki
haha, moje wieczorne karmienia beda bardziej ekscytujace ![]() Adas wlasnie sie poklocil z kumplem tygrysem, i drze sie na niego (nie placze, nie jeczy, wymachuje reka i krzyczy w jego strone) a ja wczoraj po imprezie Adas sie tak swietnie bawil ze odmawial spania, wiec siedzialam z nim (popijajac wino )Luno - ta sytuacja z Heinz jest podobna teraz do sytuacji z Nestle, gdzie znaleziono szklo w kaszkach, ale tylko u francuskiego producenta a plota poszla na caly swiat Kofcia - a te Red Letter Days czy cos w tym stylu? przejazdka czolgiem np
|
|
|
|
#3977 |
|
Raczkowanie
|
ja na sekundke, bo probuje dom do porzadku doprowadzic po wakacjach (dla zainteresowanych wrzucilam pare fotek na FB
), wpadlam tylko Wiolqn odpowiedziec, stare, znaczy sie przeterminowane leki, mozesz oddac do apteki, u mnie w szpitalnej aptece wisi informacja, zeby tam oddawac stare/niepotrzebne lekarstwa.uciekam dlaej sprzatac, milego wieczoru
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet mam z takimi wynalazkami "nie wyskakiwac" zadnych przejazdzek zadnych skoków nawet myslalm o biletach na Top gear ale to tez nie wiec chyba sie zapakuje w jakis tort i wyskocze z niego albo rozpale mu ognisko na srodku leavingu moj tz to dosyc specyficzny okaz ![]() a tak w ogole ... to co? wino tym razem smakowało ![]() *** ogladala ktoras film The Private Lives of Pippa Lee ??? ja mam zamiar .... za chwile ![]() odkrylam go zupelnie przypadkowo i zdecydowalam na ogladniecie tylko dlatego, ze rezyserem jest corka Arthura Millera(Czarownice z Salem) - Rebecca Miller ....... poszukuje jakichs ciekawych ksiazek o zyciu w Ameryce w latach 60 i 70 ... XXw ktoras moze cos ciekawego polecic?
|
|
#3979 |
|
Wtajemniczenie
|
na bilety na top gear to zapisalam sie kilka lat temu
taka kolejka - ale za to za darmo sa ![]() a z winkiem, to widzisz dostalam z fracyji pyszne i calkiem niezle poszlo trenuje przed pazdziernikiem
|
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(w tym czekaniu) ale skoro nie jest zainteresowany to nawet sie nie rejestrowalam i nie zaglebialam w tamatyke ![]() no ..... szkoda, ze sie bedziecie upijac beze mnie wiedzmy
|
|
#3981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co bedzie w pazdzierniku ?
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wytraczy wpisac w google tickets for top gear czy cos w tym stylu ![]() problem w tym, ze bilety darmowe i trza czekac ..... nie mozna "tak se" nabyc na nastepny odcinek :/ a w pazdzierniku .......
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2011-09-11 o 23:11 |
|
|
|
|
#3983 | ||
|
Zadomowienie
|
Kto tak tu marudzil, ze bilety lotnicze sa drogie na Swieta?
Nie sa. Wlasnie kupilam za 200 funtow dla calej naszej rodziny, w 2 strony plus jakies 80 funtow za paliwo dla brata, ktory bedzie nas zawozil/przywozil (bo nie bede przeciez zerowac na biednym studencie...) i tyle.Lalala, musze sie zaczac rozgladac za prezentami, uwielbiam to, dobrze, ze mam taka duza rodzine Cytat:
http://www.experiencemad.co.uk/Super...ice-one-car-0/ Moj TZ bylby zachwycony ![]() ale jesli, tak jak piszesz: Cytat:
Ja zabralam TZa do Thorpe Parku w tym roku ( z zaskoczenia, nie wiedzial nawet, ze mial wziety dzien urlopu, hehe) i byl zachwycony. Cos Ty taka tajemnicza? Maatra, ja sie musze zapisac na ta liste do Top Gear!
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||
|
|
|
#3984 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3985 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tyle zaplacilam za weekend w pazdzierniku ![]() oby tylko wielkiej zimy nie bylo .... i tego calego stresu zwiazanego z lotami przezywalam tow tamtym roku z eurostarem .... i w tym roku chyba sobie darujemy :/ zapewne wynudze sie jak zbik bo wolne mam juz od 16ego grudnia ale przynajmnie wypoczne ..... lubie swieta tutaj tez ![]() Cytat:
spa musze pomyslec moze o tym minibreaku jaks chatka i dlugie spacery mogloby byc to by mu pasowalo Cytat:
|
|
#3986 |
|
Wtajemniczenie
|
Kofi ja nie doradze prezentu, bo nie naleze do pomyslowych ludzi
czytam co Wy piszecie i juz do ulubionych dodaje strony Moj Tz nie jest wybredny na szczescie. Ja bym postawila na B&B w romantycznym miejscu,nawet na jedna noc. ( z tego oczywiscie ja bym sie cieszyla bardziej niz tz )My jedziemy do Blackpoolu za 2 tyg celebrowac urodziny naszego 4-o latka
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mojego tz to czasem trzeba postawic przed faktem dokonanym i juz ...... byc moze jakies B&B nie jest zlym pomyslem albo moze wieczor w Londynie na jakies sztuce albo koncercie musze sie tylko sprezyc i zaczac porzadnie szukac bo listopad juz tuz tuz ![]() oj oj to Si juz "duzy chlopak" 4 lata !!! i jakie atrakcje w tym Blackpool mu zapewniacie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3988 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.nick.co.uk/nickelodeonland/
Tz wzial dzien wolnego,wiec w tygodniu nie utkniemy w kolejkach.aby tylko pogoda dopisala. Jedziemy z jeszcze jedna rodzina ,wiec i ja zalicze jakas dziecieca karuzele,moze tym razem nie wroce z posiniaczona twarza ooo ja to chyba nie ,ze pomyslow nie mam,ale wyobrazia i pamiec szwankuje Koncert, teatr ... tym bym byla zachwycona
Edytowane przez maatra Czas edycji: 2011-09-12 o 01:07 |
|
|
|
#3989 |
|
Wtajemniczenie
|
maatra - blackpool tower otworzyli znowu - wybieracie sie? my tez planujemy tam wycieczke ktoregos pieknego dnia
![]() kofciu - bilety na koncert fajna rzecz, romantyczny weekend to bardziej na jakies romansowe swieta (walentynki, rocznice itp) tzn przynajmniej wg mojego tzta (ktory takich swiat nie uznaje )
|
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maatra fajny taki dzień z rodzinka bawcie się dobrze! ** Ok uciekam do pracy miłego dnia podobno 20 st C ma dziś być paaaa
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

taka codeinka z data 2005). orientuje sie ktoras jak tu jest z utylizajca lekow? mozna gdzies je zaniesc? bo wydaje mi sie ze nie powinnam ich poprostu wywalac do smieci

)
- niestey NIE bardzo drogie gdyz, jak juz obwieszczalam wszem i wobec - konkretnie oszczedzamy !!!

Ale te 2 rzeczywiscie moga byc z materialu bo obrazek jest chyba ze stronki
TZn na ich wzor