|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)
Dziękuje Negra mam nadzieje, że jabłko pomoże
![]() Meryy mi też najpierw co chudnie to piersi, miałam kiedyś naprawde duże ![]() ![]() martuch Witam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3962 |
Rozeznanie
|
Michalinka89 wiem wiem
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3963 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze, mi też najszybciej z biustu ucieka. Tzn uciekało. Teraz nie chudnę, to nie ucieka. A jak przybywa to na brzuchu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3964 |
Rozeznanie
|
windbag
Rozumiem, rozumiem. Ale jakiś konkretny zestaw ćwiczeń? ![]() ![]()
![]() |
#3965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dokładnie, możesz się czuć przyjęta do Nas za to, że chcesz chudnąć z głową i zdrowo ![]() ![]() Więc co do jedzenia obowiązują zasady zdrowego odżywania, także zdrowa piramida żywieniowa noi posiłki 5 x dziennie. Podam Ci może moje posiłki, które najczęściej jadam. I od razu mówie, że zdrowo odżywiać się można zawsze i wszędzie jeśli się tylko chce, to zależy tylko od naszego zorganizowania i chęci. Ja posiłki planuje sobie wcześniej a przygotowuje dzień przed jeśli wiem, że na drugi dzień nie bede mieć czasu. Planowanie daje mi to, że jeśli coś mi zostanie z poprzedniego posiłku dołączam do następnego lub robię coś z tego na drugi dzień i wtedy nic mi się nie marnuje. Moje śniadania: - owsianka ( z wszelkimi owocami, suszonymi, orzechami, masłem orzechowym itd) - kasza jaglana/ gryczana na mleku - kanapki ( z chlebem pełnoziarnistym żytnim) z pasztetem z soczewicy, który sama pieke lub pieczoną piersią z indyka, tuńczykiem plus warzywa itd - jajecznica/ jajko na miękko/ omlety z warzywami, owocami - sałatki To zawsze jest dla mnie najbardziej sycące śniadanie. 2 śniadania - owoc + jogurt naturalny z łyżką płatków żytnich - sałatka owocowa ( ją biore na uczelnie) - kefir + jabłko ( biore na uczelnie) - orzechy ( odmierzam g w pudełeczko ile moge zjeść bo wiadomo, że są kaloryczne ale powiedzmy najczęściej 40 g dziennie) + owoc Obiad - taki na uczelnie - ryż z jabłami ( gotuje dzień wcześniej ryż brązowy i zapiekam jabłka potem jabłka blenderem plus cynamon i do ryżu i gotowe ![]() - makaron z truwskawkami lub malinami - szpinak z makaronem - sałatki różne Podwieczorek - warzywa na patelnie ( uwielbiam) - kefir z płatkami żytnimi - często wcinam kalarepe ![]() - brokuł gotowany, kalafior, fasolka, bober - albo lubie wymieszać fasole czerwoną z tuńczykiem i tak jjem pycha ![]() - jakaś kanapeczka ćwiczenia hm.. ja skacze na skakance i to bardzo wyszczupla uda, serio ![]() a pozatym robie Killer Buns jest genialny na pupe i nogi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- A właśnie, Negra jabłko pomogło ![]() I miałam się pochwalić co wymyśliłam na wczorajszy obiad ![]() Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem i fetą. ( szpinak mi został bo robiłam makaron z sosem szpinakowym, a feta po sałatce greckiej ) Pierś z kurczaka wyciełam kieszonke w środku i napchałam zamrożone kawałki szpinaku ( tak najwygodniej, bo się nie rozłazi) i kawałki fety, wykałaczkami zapiełam szczelnie po bokach. Posypałam przyprawami i siup do piekarnika. Niebo w gębie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3966 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o herbaty- zielona, czerwona. Ja lubię też owocowe (100% owocowe, a nie czarne aromatyzowane) na tę porę roku ![]() Co konkretnie jeść- produkty jak najmniej przetworzone. Unikać fastfoodow, smazonego- to na pewno wiesz. Równiez unikac slodyczy, ciastek, ciasteczek itp- mają w skladzie najgorszy tłuszcz. Jesli pieczywo, makaron- to pełnoziarniste. Jogurty- naturalne, wzbogacane jakimiś wlasnymi dodatkami. Warzywa, owoce, chude mięsko, nabiał. Jest mnóstwo dobrych rzeczy, na których można oprzeć dietę. Podstawa to odrzucić produkty, które nie dostarczają nam niczego wartościowego, czyli takie które mają węglowodany proste, kiepski tłuszcz i mnóstwo kalorii. Zastąpić je warzywami, owocami, jogurtami, tuńczykiem. Co do ćwiczeń, to polecam marszowanie, rower, pływanie, cwiczenia aerobowe, hula hop, pajacyki. Na wzmocnienie mięśni rozciąganie, różne zestawy na poszczególne partie mięśni- w tym to raczej nie pomogę, bo układam zestawy na własny użytek, bo mam trochę ograniczeń zdrowotnych, ale jak przejrzysz wątek, to znajdziesz polecane przez dziewczyny programy z ćwiczeniami, które gdzies tam w necie wyszukuja. No i najważniejsze- najlepszy efekt uzyskasz łącząc dietę z ćwiczeniami. Edytowane przez windbag Czas edycji: 2012-01-22 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3967 |
Rozeznanie
|
Ooo, dziękuję Michalinka
![]() ![]() No trzeba, trzeba mnie przyszlifować ![]() A ile dziennie na skakance skaczesz? ![]() windbag Właśnie kupiłam sobie dziś zieloną herbatkę ![]() ![]() No, ale byłam dzisiaj w sklepie i kupiłam chlebek razowy, zgrzewkę wody, kiwi a także wafelki ryżowe. A no i szczypiorek ![]() ![]()
![]() |
#3968 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A i zapomniałam Ci napisać z tymi napojami. Tak zielona herbata jest przegenialna, źródło zdrowia i antyoksydantów ![]() Co do kawy, na wykładach nam ostatnio Pani Doktor mówiła, że kawa znajduje się już na liście składników prozdrowotnych ![]() ![]() ![]() Na skakance ja już mam wprawe więc sie nie przerażaj, skacze 2 tys skoków na raz to wychodzi jakieś 20 minut. Ale też zaczynałam od 300 ![]() Ja ogólnie kocham sport, biegam, pływam, tańcze 2 razy w tygodniu. Świetne ćwiczenia i polecane to np 30 dni Ripped Jillian Micheals, Killer też należy do niej ![]() Jeśli bedziesz miała jakieś pytania, wątpliwości pisz od razu ![]() ![]() A tak wogóle coś Merry nie widać ![]()
![]() |
![]() |
#3969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3970 |
Rozeznanie
|
windbag
Rozumiem ![]() ![]() ![]() Michalinka Ja dziś około 8minut skakałam na skakance ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3971 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prawdopodobnie mam budowę w typie gruszki, ale, to żaden pech. Cytat:
![]() I wykład Michalinki ![]() ![]() Ja bym tylko dodał, bo martuch pisał, że chodzi do szkoły, nie omijać lekcji wf-u!!! I dawać na wf-ie z siebie wszystko. I gdzie się da chodzić na piechotę, chodzić na spacer. I uważaj z dietą, żadnego głodzenia się! Zdrowo jeść, dużo ruchu. A do picia woda, pij, pij i pij ![]() Michalinko ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3972 |
Wtajemniczenie
|
meryy82, dobrze, że już u Ciebie lepiej. Często chorujesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3973 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety nie ćwiczę na wfie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3974 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rybke obieram do miski, dodaje serka naturalnego takiego do kanapek, cebulke, ogórka konserwowego albo szczypiorek, mieszam i na chlebek, i z kiełkami ![]() Ja jak robiłam zakupy na Nowy Rok Studencki we wrzesniu to tak: - ryż brązowy - makaron pełnoziarnisty / mam też żytni razowy - otręby pszenne i owsiane - zarodki pszenne ( uwielbiam ![]() ![]() - soczewica, soja ( najczęściej robie z nich gulasz, pasztet, zupe, spagetti wegetariańskie, kotlety) - kasza jaglana/ gryczana/ jęczmienna - mąka razowa Można ciekawie kombinować pyszne dania ![]() -
![]() |
![]() |
#3975 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czekam na TŻeta i na zakupy razem ruszamy ![]()
![]() |
![]() |
#3976 | ||
Zakorzenienie
|
często?
![]() Ale chyba zacznę wcinać te grejpfruty ![]() Cytat:
tym bardziej musisz dbać by ne mieć za dużo kg. ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
Michalinka, to nasz skarbnica wiedzy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3977 |
Rozeznanie
|
nie nie
![]()
![]() |
#3978 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3979 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Michalinka cieszę się, ze pomogłam Ci w uzyskaniu satysfakcji klozetowej:P Plissssssss o przepis na pasztet z soczewicy ![]() martuch_ ja nic od siebie dodawać nie będę, bo dziewczyny wszystko Ci nakreśliły. Jadłospisy, zasady ZDROWEGO odchudzania itd ![]() ![]() Od siebie dodam tylko na temat kręgosłupa - ja swój zajechałam pracując na hali w UK przy przeładowywaniu tirów, poza tym miałam wypadek samochodowy w którym doznałam skręcenia kręgosłupa. Mam w odcinku szyjnym przepukliny i uciski na nerwy i poza tym własnie ową dyskopatię. Miałam niesamowite bóle kręgosłupa i głowy (czasami głowa bolała mnie do tego stopnia, że wymiotowałam). Drętwiały mi ręce i nogi, bez ketonalu nie byłam w stanie funkcjonować. W sierpniu ub.r. zaczęłam ćwiczyć zestawy Jillian Michaels. Zaczęłam od prostego 20-kilku minutowego zestawu, stopniowo łączyłam go z innymi. Potem ćwiczyłam 1,5-2godz dziennie, do tego duzo roweru. Bóle kręgosłupa poszły precz , o drętwieniu rąk i nóg zapomniałam. Jakieś 2 miesiące ćwiczę rzadko (moze 1 na tydzień), i doepiro od jakiegoś miesiąca zaczynają mi dolegliwości wracać. Byłam dzisiaj w kinie na "Dziewczynie z tatuażem". Film jest rewelacyjny, naprawę polecam. Osobiście bardziej podobał mi się Szwedzki oryginał (trylogia Millennium) z Michaelem Nygvistem w roli głownej. Ale jeśli ktos nie oglądał oryginału, to remake na pewno przypasi ![]() ![]()
"Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć." Edytowane przez Negra1987 Czas edycji: 2012-01-22 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3980 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ukażcie mnie
![]() ![]() ![]() ![]() I napewno mi pryszcze za kare wyskoczą ![]()
![]() |
#3981 |
Zakorzenienie
|
Michalinko no jak mogłaś
![]() ![]() Negra a wiesz mam w planach wybrać się na ten film ![]() przy okazji wznowienia dyskusji o tym co jeść w szkole, w pracy. jak ktoś pisał do pojemniczków, czy woreczków (w ikea są takie do żywności) a brać ze sobą warzywa! ostatnio trochę je zaniedbałam, ale już się poprawiłam mam pół zamrażalnika warzyw mrożonych. Teraz wyszukuję przepisy na zdrowe warzywne sałatki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3982 |
Rozeznanie
|
Usprawiedliwiam się, że to już moje za środowe urodziny. Ten tydzień i tak będzie cały w egzaminach więc nie bede mieć czasu ich obchodzić
![]() ![]()
![]() |
#3983 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A cóż to za kaszka? ![]() Ja to chcę iść na Muppety ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() O to trzymam kciuki, żeby dobrze egzaminki poszły ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3984 |
Zadomowienie
|
Michalinka89 ja Cię karać nie będę - jak wyskoczą pryszcze - to będzie Twoja kara
![]() ![]() meryy82 ja też ostatnio zaniedbałam warzywa. Moje warzywowanie ogranicza się do liścia sałaty w kanapce:P Ale na swoje usprawiedliwienie dodam, ze jem baaardzo dużo owoców - poramańcze, jabłka, mandarynki, kiwi ![]() martuch_ no właśnie jak ćwiczyłam w domu, to też pewnego rodzaju rehabilitacja moja była. Wzmocniły mi się mięśnie kręgosłupa, i nawet moja skolioza i kyfoza się skorygowały, i tak bardzo zauważalnie ![]() Kaszka kus kus (kous-kous - drobna kasza z ziarna pszenicy durum. Produkowana na parze). Jest błyskawiczna, nie trzeba gotować, pilnować. Wystarczy zalać wrzątkiem na 5 minut i gotowe!! Ma bardzo dużo białka i jest pszepyszna. Można ją dodawać zamiast ryżu lub makaronu do obiadu, lub też kombinować cuda z niej. Np. pomidorki faszerowane kaszą, z żurawiną, kuskus curyy, można w niej panierować mięsno lub ryby.
![]() |
#3985 |
Raczkowanie
|
Wielki powrót!!!!!
![]() Właśnie jem obiad na śniadanie, bo potem jadę na inwentaryzację, a tam nie można jeść w trakcie pracy, więc jeszcze coś skubnę przed samą pracą i potem do 17 głodówka i harówka. Teoretycznie mogłabym odpuścić z tą pracą, ale z drugiej strony to będzie zawsze jakieś 50 złotych dodatkowo. Jeśli się odezwę między 12 a 17 to znaczy, że jednak to olałam i nigdzie nie pojechałam :P Przepis na dorsza, specjalnie dla Negry ![]() - 6 filetów z dorsza - plasterki chudego, surowego boczku - 2 cebule - 2 ząbki czosnku - majeranek -pieprz, sól -liście sałaty, zielenina Kapkę oleju na formę i jej dno wykładamy plasterkami boczku, posypujemy pieprzem, solą i majerankiem. Na boczku rozkładamy krążki cebuli, posypujemy drobno posiekanym czosnkiem i niewielką ilością przypraw. Na wierzchu układamy lekko obsuszone filety, smarujemy cienko olejem i posypujemy przyprawami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy w temp. 220 stopni przez 45 min. Gotowe porcje podajemy z zieleniną. Tadam! Ani to super dietetyczne, a ni super postne, ale ja robię wszystko żeby wzbogacić dietę w ryby ![]()
![]() |
#3986 |
Zadomowienie
|
pestka123 Dzięki za przepis
![]() 5 godzin Ci śmignie momentalnie, tym bardziej, jak będziesz zajęta inwentaryzowaniem ![]() Ale jestem wściekła ![]() ![]() Wstałam dzisiaj specjalnie przed 7 rano, żeby upiec pyszne domowe bułeczki razowe ze słonecznikiem i zafundować sobie i TŻ rewelacyjne śniadanko. 2 godziny roboty, pieczenia, czekanie. Naszykowałam śniadanko, nawet walnęłam zdjęcie. Piękne zapachy, chrupiąca skórka. Rozkrajam...a tu... ZAKALCE!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Czemu się zakalce robią?Źle ciasto wyrobiłam? Kupę ciast piekłam w życiu, kilka chlebó, i nigdy zakalec mi nie wyszedł ![]()
![]() |
#3987 |
Raczkowanie
|
Wow.... jak profesjonalnie i apetycznie wyglądają te bułeczki... A mogę przepis na nie?...
![]()
![]() |
#3988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Negra spóźnione? ja zrozumiałam, że to w tym tygodniu Michalinka będzie mieć urorodziny . Owoce nie warzywa, kobito. A listek sałaty, to marnie z Tobą. i nie złość się już, bo złość piękności szkodzi, a ciasto czasem tak ma, że przeciąg przejdzie i zakalec, albo w zły dzień robione. martuch bo jak ćwiczyłaś, to wzmocniłaś mięśnie brzucha i pleców, które trzymają kręgosłup. Nie ma w takim razie innej rady jak ćwiczenia. Przypomnij sobie jak ćwiczyłaś na rehabilitacji i powtarzaj w domu. Pestko ![]() ![]() ![]() kawy bym się napiła bo zasypiam, głowa drętwieje, ale cały czas w brzuchu mi jeździ i się boję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3989 |
Zadomowienie
|
Pestka123 jasne, że udostępnię przepis, ale doepiro wtedy, kiedy wyjdą mi bułeczki tak jak powinny
![]() meryy82 zaspana byłam, i nie wykazałam się czytaniem ze zrozumieniem:P Tak więc Michalinko wszystkiego najwspanialszego z okazji zbliżających się urodzin ![]() ![]() Wiem, że marnie z moimi warzywami, obiecuję poprawę ![]() Jak masz ochotę na kawkę, to polecam zbożową. Ale nie anatol, tylko prawdziwą inkę z ekspresu lub gotowaną. Może Cię nie pobudzi, ale na pewno pomoże na Twoje dolegliwości żołądkowe ![]()
![]() |
#3990 |
Rozeznanie
|
Merry dobrze zrozumiałaś, dopiero będą i w ten dzień mam w dodatku egzamin ustny
![]() i dokładnie Negra nie ma co sie przejmować, da się napewno i takie zjeść a z ciastem tak bywa ![]() ![]() Ja później poszukam ten na pasztet i zamieszcze ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.