Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-28, 15:19   #3961
cytrynka3002
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez Jelly37 Pokaż wiadomość
Ale ja się boję jednego:że każą mi zostać,będą mi ładować leki,a potem będą chcieli zrobic CC.
Jak skurcze nie ustąpią w ciągu godziny,to wtedy zadzwonię...
Kurczę, żeby Mała jeszcze wytrzymała trochę...licz sobie te skurcze, prysznic nie zaszkodzi, ale jak nic nie pomoże, to słuchaj męża!!

Będę 3mała kciuki, żeby Ci przeszło.

Co do prześcieradeł - ja też mam tylko te z gumką.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:20   #3962
magdaka13
Wtajemniczenie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
lilijko ja kupilam dwa bawelniane z gumka i jedno frotowe, ale nie wiem czy nie zaloze najpierw frotowego a na gore bawelnianego, bo ja nie lubie spac na frotce, a ze sama mam pod przescieradlem jeszcze jedno i jeszcze kocyk to boje sie ze malej zimno od materaca bedzie
a czy ktoras z Was kupila na allegro jakis fajny kocyk dla dzidziusia? Bo szukam takiego i znalezc nie moge, dzis w smyku byly ale 132zl!!!
Ja mam takie kocyki:
http://allegro.pl/promocja-spiworek-...369514761.html
http://allegro.pl/kocyk-nrzuta-z-pol...374515673.html
http://allegro.pl/milutki-koc-puchat...383087018.html

BTW-tu masz b. duzy wybor kocykow:
http://allegro.pl/listing.php/search...kocyk+&order=p
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:42   #3963
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

hehe ciapa ze mnie, nie doczytałam, bawełniane też są z gumką

magdaka gdzie znalazłaś te flanelowe
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:46   #3964
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Zgadzam się co do wagi z usg - może wskazywać +/- 300-500g... Ja się boję z kolei, że moja córa będzie wielka i będę mieć problem z uradzeniem. Ja ważyłam 2800g, mąż też poniżej 3kg więc naprawdę nie ma się co martwić. Teraz to nawet miękka czy skracająca się szyjka nie powinna być problemem dla dziewczyn z pierwszej połowy stycznia, bo przecież ciąża już praktycznie donoszona.
Nie martwcie się na zapas.

A ja nie mam jeszcze prześcieradełka. I pościel niewyprana... Muszę chyba coś w tym tyg. zamówić. Możecie polecić jakiegoś sprzedawcę prześcieradeł z all? Ja się już chyba do terminu z domu ruszać nie będę...
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 16:02   #3965
olbka
Zadomowienie

Jelly, pod prysznic i leżeć! i NIC nie robić, jakby co - lżejsze prace może zrobić córka, nie ma rady... teraz Martusia najważniejsza
spróbuj wziąć magnez na przykład, to powinno pomóc na skurcze...

Spadam na badanie, trzymajcie kciuki!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 16:07   #3966
kma1982
Wtajemniczenie

mysiopez między 2380 a 2500 g nie ma aż takiej różnicy, nie martw się, może dziecko po prostu jest małe i już...
Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
No i też zauważyłam że jakoś zaczeły mi się podobać takie bardziej eleganckie ciuszki, hm... ciekawe coś mi ta ciąża chyba w mózgu przebudowała.
hehe, ja też tak mam ostatnio stwierdziłam, że po ciąży muszę sobie kupic troszkę bardziej eleganckich ubrań, a nie tylko jeansy i tshirty

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Jelly to zadzwoń i upewnij się, a szpital da się przeżyć. Posłuchaj męża
szpital da się przeżyc, dla dobra maluszka wszystko się da

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
Ja mam kupione wszystkie z gumka-2 frote i 2 flanelowe. Ale ja po prostu uwielbiam przescieradla z gumka-uzywamy takich nawet we wlasnym lozku
od kiedy zaczęłam używac prześcieradeł z gumką innych nie cierpię, bo mi się zsuwają...
Stary 2010-12-28, 16:21   #3967
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

pościel zamówiona, prześcieradła też bardzo się cieszę, bo byłam już o to niespokojna, a na przesyłkę to mogę już czekać po nowym roku na spokojnie, aż tak bardzo to mi się nie spieszy, bo zdążę to wyprać. Tylko ten wybór wzorów ehhhhhhh kolorowy zawrót głowy:sol :

zrezygnowałam z baldachimów, przyborników, falbanek, bo to zawsze można dokupić później

i znowu moja lista wyprawkowa się skróciła znacznie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 16:33   #3968
mysiopez
Zadomowienie

a ja spałam.. Nie ma to jak przespać stresa. Wiecie, ja się nie boje tego, że on jest mały, ale tą dysproporcją brzuszek - główka. Bo ten brzuszek jest za mały i zaniża wagę.

ucieszyłąm się jedynie, że to spuchnięcie krocza, to zapalenie a nie rozwieranie sie szyjki - bo kilka glubulek i zapalenie przejdzie, a lipa by była z rozwieraniem się...

pomyślałam, że wolałabym już po 37 tyg urodzić i karmić go cyckiem, żeby tył, a nie w brzuchu - bo chyba jakoś słabo nam idzie to karmienie...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 16:37   #3969
dewi
Rozeznanie

hejka

Byliśmy dzisiaj u gina, córcia już duża, waży 3300. Wszystko pozamykane i ok. Gin twierdzi że dotrwam do 12 stycznia, ja już taka pewna nie jestem, po ostatniej nie przespanej nocy i strasznych bólach krocza i twardnieniu brzucha. Stwierdził, że macica przygotowuje się do porodu stąd ten ból.
Umówiona jestem na 12 stycznia na cc, wcześniej wizyta u anestezjologa. Poza tym morfologia mi się poprawiła, wszystkie wyniki w normie
Wczoraj wyprałam już wszystko, parę rzeczy do wyprasowania i jesteśmy gotowi.
Moja torba spakowana, dla niuni też. Pozostaje naszykować ubrania na wyjście ze szpitala.

Co do prześcieradełek to mam dwa po Michasiu, dokupiłam jedno różowe. Wszystkie są z frotki i z gumką, jak dla mnie bardzo milusie
Stary 2010-12-28, 16:37   #3970
gosiaczek071
Zakorzenienie

czesc laski, znow szalejecie z iloscia postow

ja miaklam sie odezwac rano ale corcia obudzila sie z kaszlem i 41.5 st goraczki!!! okazalo sie, ze maz ma zapalenie oskrzeli a ona po tym szpitalu i zapaleniu pluc lapie wsyztstko w mig i sie zarazila, dostala jakis mega mocny antybiotyk. NZOw wydalam w aptece 120 zł na leki plus 80 zł wizyta... masakra mowie wam.... boje sie zeby mi Kuba tak nie choroweal bo wtedy pol wyplaty pojdzie na lekarza i leki....

c
Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
nie przejmuj się, u mnie teściowie też jakoś nie zawracają sobie głowy ciążą, tym bardziej, że teściowa ma już dwoje wnuków w tym jedną ukochaną wnuczkę, córkę mojego Tżta i reszta nie ma dla niej znaczenia, a wnuczkę traktuje jak swoją córkę, nawet jej kiedyś wmawiała, że to ona ją urodziła i karmiła piersią...ja uważam, że to oznaka jakiś zaburzeń psychicznych, ale to inna bajka

W Święta jak byłam u teściów, to na kawę wpadła jeszcze rodzinka Tżta-chrzestna z mężem i rodzicami i tak jakoś z rozmowy wyszło, że ja stwierdziłam, że Tż będzie kąpał synka, tak ustaliliśmy, bo skoro ja będę karmic, rano myc, przewijac (będę w końcu z dzieckiem przez cały dzien, a Tż będzie pracował), to on może wykąpac maluszka, a poza tym będzie to jakieś zacieśnianie więzi między ojcem i synem, jakiś ich rytuał, to mnie wszycsy wyśmiali, że po co męża angażuję, że to matka powinna zając się dzieckiem, że ojciec może nie wiedziec jak, itp. A ja uważam, że po 1) mąż będzie pewniej trzymał małego, a po 2) ja większa panikara jestem, a on zrobi to spokojniej - a to przecież lepsze dla maluszka...Oczywiście na pewno na początku kąpac będziemy razem, a jak dojdziemy do wprawy to mąż już będzie robił to sa, czy ja taka dziwna jestem?
rowzniez uwazam, ze tesciowa ma jakies zaburzenia psychiczne pod tym wzgledem.... moja tesciowa kilka razy zazartowala mowiac mojej corce ze to ona jest mamusia i jak dostala porzadną z***.ke ode mnie to wiecej tak nie mowila. Bo pozwalala mojej corce mowic do siebie "mama" na co ja ABSOLUTNIE nie pozwalalam i nie pozwalam, uswiadamiajac ja ze ona ma swoje dzieci ktore do niej mog tak mowic a dla mojej corki jest tylko babcia i ani to zabawne ani fajne. Ja jestem w ogole o Hanke bardzo zazdrosna.

co do kapania przez meza twojego synka: to absolutnie normalne i natuarlne. Ludzie "starej daty" nie kumaja tego, bo kiedys tylko kobiety sie zajmowaly dziecmi, a facet mial zarabiac kase. Teraz przeciez wsyztsko sie wyrownalo wiec po co sie przejmujesz ich komentarzam, zrobicie jak wam sie bedzie podobalo.

iu nas np ja od poczatku naciskalam i dbalam o to, by maz byl przy kazdej kapieli. NIe zeby sam kapal, bo sie oboje tak samo balismy tego, ale mial byc w lazience nawet jesli mial tylko podac mydlo czy kubek z woda. z czasem probowal sie wymigiwac ale ja twardo go zaganialam do tych kapieli i potem juz nie protestowal, ale mial krotki okres buntu.teraz tez czesto kapiemy ja razem (w sumie etraz bardziej on, bo mi ciezko sie schylac, podnosic hanke itp) z kuba bedzie tak samo, bedziemy razem wszyscy siedxiec w lazience, zeby hania tez patrzyla (mamy duza lazienke) albo na zmiane ja bede kapac maluszka, on zajmie sie hania lub ja. Mozna tez kapac dzieci na raz, tzn hanka do wanny a kuba w swojej wanience. Wiekszosc z was bedzie miec jedno dziecko wiec problem z glowy, ale od poczatku dbajcie o to, by maz uczestniczyl w kapieli. I moja mala podpwoieiedz: robcie kapiel codziennie o tej samej porze dzieki temu dziecko odrozni dzien od nocy i bedzie miec taki swoj rytuał. u nas i wiekszosci znanych mi przypadkow sie sprawdzilo.

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Co do pieluch to wczoraj mąż kupił dla starszej córy do zabawy dla lalek w rosmannie te ichniejsze pieluszki i muszę wam powiedziec że nie są takie złe chodzi o wykonanie, nie wiem jak sie sprawdzą na pupie niemowlaka, ale są produkowane w niemczech, mają naciągane rzepy i co najważniejsze na początku bardzo często je się zmienia więc lepiej te tańsze na początek zakładac maluszkowi i dopiero jak dłużej będzie dzidzia zostawała w jednej pieluszce to inwestowac w droższe co wcale nie oznacza lepsze.

Pytanie do was pisałyśmy wiele o kosmetykach dla dzieci ja przy starszej używałam PENATENU i teraz też chcę je kupic macie zdanie wyrobione o tych kosmetykach bo po 7 latach mogły się zmienic??? Bardzo mało o nich pisałyśmy. Pomóżcie
kosmetyki penaten, ja mialam krem do pupki i na kazda pogode, pachnial ok i sklad chyba tez ok bo mlodej nic nie bylo. teraz chciaalma kupic ale nie mieli w rossmanie calej serii a mi zalezalo na czasie wiec wzielam wsyztsko z hippa/

pieluszki z rosmana, my uzywamy na noc dla hani pieluchomajtek, 20 szt za 20 zł wiec nie jakos specjalnie mega tanio bo np 46 szt pampersa w promocji mozna znalezc za 43 zł. w kazdym badz razie- nie uczulily hani, ale ona je ma tylko na noc,. kiedys uzwyalam dada i jak byly uzywane czesto to odparzyly a przy s[poradycznym uzywaniu sa ok.

ja mimo wszystko wole pampersy i takie tez kupilam.

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
ja mam scizy, że mój mąż będzie w pracy na wyjeździe - np. 60 km od domu i będę panikowac, czy on zdąży mnie do szpitala odwieźć czy będę musiała po taxi dzwonic
haha a wyobraz sobie, ze przy 1 porodzie moj maz byl na imprezier ale nie pil nic na sczescie i przyjechal po mnie o 1 w nocy bo spalismy u tesciow (byly to swieta wielkanocne)

o auto sie nie boje, bo mamy nowe. maz dobrze jezdzi wiec nie bedzie problemow z dojazdem. poki co mamy zaplNOWANA KONKRETNA DATE I NAWET GODZINE (sorry caps lock) wiec sie nnie boje

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Cześć Brzusie i Mamusie!

Ciekawe jak tam Muron... Ja mam się zgłosić do szpitala w następny poniedziałek, 3 stycznia. Ciekawe kiedy mnie rozwiążą... Trochę smutno mi, że to już ostatnie dni z brzusiem...
a ja sie nie moge doczekac az mi brzuch spadnie, mam juz dosc bycia slonikiem i zenie moge wielu rzeczy robic swobodnie.

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
a ja może jestem wyrodna matka ale właśnie mam już dosyć tego ciężaru, a najbardziej tego, że nie mogę normalnie usiąść jak człowiek, albo muszę leżeć albo stać. No ale dla Małej zniosę wszystko... chociaż brzuszka chyba nie będzie mi brakowało
wlasnie.podpisuje sie pod tym

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Ja TŻowi powiedziałam że żadnych znajomych w szpitalu widzieć nie chcę. Co do najbliższej (!) rodziny, to pewnie tak, ale ja sama zdecyduję kiedy - na pewno dopiero wtedy jak będę się mogła w miarę ruszać. Przez pierwszy tydzień w domu też nie chcemy nikogo poza najbliższą rodziną, bo to jest czas dla nas żeby zapoznać się z maluszkiem, a co potem to się okaże w praniu - tak samo, jak z odwiedzinami w szpitalu czyli jak będę się czuła dobrze to dopiero wtedy ktokolwiek może przyjść odwiedzić.
Niestety bywają ludzie bez wyobraźni, bo koleżanka już mówiła, ze odwiedziłaby nas na chwilę na sali poporodowej, bo ma praktyki w tym szpitalu... Taaak, a ja nie mam innych marzeń tylko widzieć koleżankę tuż po porodzie... Od razu powiedziałam wprost, ze sobie tego nie życzę i nie chcę by do mnie w ogóle w szpitalu przychodziła - tak jak i inni.

ja nawet nie wpadlam na to by cos komus pisac. byla noc wiec nie chcialam nawet mamy budzic. po wszttskim wyslalam znajomym smsy i mmsy.

Cytat:
doradźcie mi, które prześcieradła są praktyczniejsze do łóżeczka? frotte z gumką czy bawełniane bez gumki??

ja w domu stosuję flanelowe i nie potrafię znaleźć takich dla dziecka (przydałaby się Muron tutaj )
ja mam frotte z gumka i bawelniane z gumka. sama tez uzywam z gumka z frotki. nie uzywam zwyklych przescieradel od jakis 10 lat.

przescieradel mam sporo, naprawde.

nie wiem kto pisal o tym, ze dziecko "zmarznie" lezac na samym przescieradle (polozonym na materac), ale dziewczny blagam, co za bzdura!!!!!!! dziecko nie lezy gole, tylko w ciuchach to jak ma zmarznac. pamietajcie otym, ze orzegrzanie dziecka jest bardzo grozne i powoduje wiele nieprzyjemnych reakcji skornych uciazliwych do wyleczenia potem.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 16:46   #3971
ligotka
Rozeznanie

Dziewczynki dzieki za te kocyki! Juz sie biore za wybieranie! Ja chce miec jeden akrylowy do nosidelka, i jakies dwa cienkie w domku.
NIe martwcie sie mala waga dzidzi, ja znow sie martwie ze bedzie za duzo i bedzie mi ciezko ja urodzic a moja kolezanka urodzila 10 dni po terminie mala miala 2700 i rosnie zdrowo!
Jelly wez prysznic, poloz sie a jak nie pomoze to zadzwon moze do tego gina...
Gosiaczek to ja mam takiego bzika z tym przescieradlem, moze rzeczywiscie przesadzam, ale mnie samej zimno od materaca i dlatego mam dwa przescieradla i kocyk pod spodem, a malej myslalam o wlozeniu wlasnie jednego przescieradla i na to zwykle z gumka... ale nie chce jej przegrzac musze to przemyslec jeszcze
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 16:54   #3972
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

gosiaczku kuruj tych wszystkich twoich chorowitych w domu trzymam kciuki za Was.
a z prześcieradłem to chodziło o dorosłych, a nie o dzieci , wiemy, że przegrzanie jest najgorsze
a co do tych gumkowych, to okazało się, że te bawełniane też są na gumkę tylko ja nie doczytałam
pamiętam jak syn (10 lat) znajomej złapał czyraka w uchu. Masakra, w ciągu 2 tygodni wydała 1000 zł na lekarza i lekarstwa. A to choróbsko lubi się często powtarzać...........

dewi witaj, witaj, dasz radę, to już niedługo, bo za 2 tygodnie urodzisz. Zleci szybko i fajnie, ze wszystko jest w porządku. A gdzie chcesz rodzić??

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

ligotko ja mam to samo, pod prześcieradłem zimą daje koc, bo śpimy na sofie rozkładanej, która ma zimny sztuczny materiał, a normalnie to bez........ to tylko przy takich zimach jak ta więc nie wiem, czy można to nazwać bzikiem
Stary 2010-12-28, 17:05   #3973
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Aaaaaaaaaaa

SMS od Muron

Cytat:
Ciotki! 2850g 53cm. przedziwne! Ma czarne kudełki! Jest kurczakiem małym. rana boli bardzo!operacja mnie przerazila, tyle tam ludzi! Nic nie czulam. Oddzial super!
nie mogę się doczekać aż Muron wróci z nią
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 17:06   #3974
ligotka
Rozeznanie

Gratulujemy mamie i dzidziusowi!

Ale jej zazdroszcze, jak ja bym chciala miec juz swoje malenstwo obok siebie.
Stary 2010-12-28, 17:08   #3975
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaa

SMS od Muron

gratulacje dla Muron... czekamy na foteczki księżniczki

ja mam zamiar rodzić na łubinowej w katowicach...
Stary 2010-12-28, 17:09   #3976
Jelly37
BAN stały

Kochane,byłam w szpitalu,mój gin miał akurat dyzur.
Podłączyli mnie pod KTG,skurcze były,ale minimalne.
Rozwarcie takie samo,wody nie odeszły,z dzieckiem wszystko dobrze.
Mój mąż jechał do tego szpitala jak szalony,myślałam,że mandat dostanie
Co do tych skurczów-to były przepowiadające,mam na siebie uważać,bo poród może się rozpocząć w każdej chwili.
Mam leżeć,dalej mam tą luteine brać 3 razy dziennie.
Wiecie,co wywołało te skurcze?
Wstałam na dosłownie 5 minut-na siku,i żeby zrobić sobie kanapkę.
Mąż mi powiedział(przy lekarzu!),że od tej pory nie wstaję-sikać mam do wiadra,a on będzie mnie mył(w łózku-jak,to sama nie wiem).
Teraz mąż skacze przy mnie jak przy królowej,i jeszcze napuścił na mnie synka-też mnie pilnuje.
W sumie niepotrzebnie-tak sie wystraszyłam,że naprawdę nie wstanę aż do porodu.
Nie darowalabym sobie,gdyby przez moją głupotę coś się stało Martusi.

Dziękuję Wam za słowa otuchy-wprawdzie przeczytałam dopiero teraz,po fakcie,ale i tak serdecznie dziekuję

Edytowane przez Jelly37
Czas edycji: 2010-12-28 o 17:10
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 17:11   #3977
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe ciapa ze mnie, nie doczytałam, bawełniane też są z gumką

magdaka gdzie znalazłaś te flanelowe
a tutaj:
http://allegro.pl/listing.php/search...nelowe+z+gumka
Borysek ur. 05.04.2013

Stary 2010-12-28, 17:15   #3978
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaaaaaaa

SMS od Muron

super!!!!!!! fajnie, duza dziewczynka
mja tez miala czarne kudełki a teraz ma blond loczki

Cytat:
Co do tych skurczów-to były przepowiadające,mam na siebie uważać,bo poród może się rozpocząć w każdej chwili.
Mąż mi powiedział(przy lekarzu!),że od tej pory nie wstaję-sikać mam do wiadra,a on będzie mnie mył(w łózku-jak,to sama nie wiem).
Teraz mąż skacze przy mnie jak przy królowej,i jeszcze napuścił na mnie synka-też mnie pilnuje.

Dziękuję Wam za słowa otuchy-wprawdzie przeczytałam dopiero teraz,po fakcie,ale i tak serdecznie dziekuję
mam pomysl: spij w wannie
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 17:15   #3979
ligotka
Rozeznanie

Jelly to dobrze ze wszystko w porzadku, trzymam za Was kciuki! Lez duzo, niech sie malej tak nie spieszy!!!
A mnie dziewczynki tak boli kregoslup - a od tego brzuszek ze placze juz z bolu, maz chce jechac do szpitala, ale dla mnie to bez sensu, nie wiem moze moge wziac cos przeciwbolowego?? Albo termofor, slyszalam ze w ciazy nie mozna...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 17:19   #3980
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:

dbaj o siebie
Stary 2010-12-28, 17:19   #3981
Jelly37
BAN stały

Gosiaczku,super pomysł
Może wcielę go w zycie,o ile mąż pozwoli mi wstać

Ligotko,dziękuję
Będę leżeć,oczywiście.
Jak boli Cię brzuch,to może weź cos przeciwbólowego,powinno Ci przejść

JeSuis,będę dbać,dla mojej córeczki zrobię wszystko
Stary 2010-12-28, 17:20   #3982
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaaaaaaaa

SMS od Muron

Brawa dla Muron

Jelly- dbaj o siebie i nie stresuj męża
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 17:22   #3983
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ale jaja

http://wiadomosci.onet.pl/wideo/bliz...8,1,klip.html#

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 17:23   #3984
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Brawa dla Muron

Jelly- dbaj o siebie i nie stresuj męża
Dobrze,tym bardziej,że on juz prawie zawału dostał..był na mnie zły,że go nie posłuchałam
Stary 2010-12-28, 17:26   #3985
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaaaaaaaaa

SMS od Muron

Ale super, ze sa juz razem!!! teraz dopiero sie zacznie u Muron!!! super!
Borysek ur. 05.04.2013

Stary 2010-12-28, 17:27   #3986
Jelly37
BAN stały

Właśnie,zapomniałabym
Ogromne gratulacje dla Muron
Wreszcie doczekała się córci
Stary 2010-12-28, 17:29   #3987
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrze,tym bardziej,że on juz prawie zawału dostał..był na mnie zły,że go nie posłuchałam
Jelly - teraz ladnie lez i nie kombinuj..bo przyjade sprawdzic czy lezysz;P
Borysek ur. 05.04.2013

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 17:31   #3988
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaaaaaaaa

SMS od Muron

klask i:kla ski:
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 17:31   #3989
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
Jelly - teraz ladnie lez i nie kombinuj..bo przyjade sprawdzic czy lezysz;P
Spokojnie,będę leżeć
Mąż i dzieci mnie pilnują
Poza tym,boję sie o małą,więc wolę nie ryzykować.
Stary 2010-12-28, 17:34   #3990
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Konto usunięte

[QUOTE=JeSuisUnPapillon;24 029739]Aaaaaaaaaaa

SMS od Muron

muron Gratulacje dla Ciebie i Kalinki : jupi:

a malutka naprawdę malutka
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości