|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Będę 3mała kciuki, żeby Ci przeszło ![]() Co do prześcieradeł - ja też mam tylko te z gumką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3962 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
http://allegro.pl/promocja-spiworek-...369514761.html http://allegro.pl/kocyk-nrzuta-z-pol...374515673.html http://allegro.pl/milutki-koc-puchat...383087018.html BTW-tu masz b. duzy wybor kocykow: http://allegro.pl/listing.php/search...kocyk+&order=p
![]() |
#3963 |
Zakorzenienie
|
hehe ciapa ze mnie, nie doczytałam, bawełniane też są z gumką
![]() ![]() magdaka gdzie znalazłaś te flanelowe |
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się co do wagi z usg - może wskazywać +/- 300-500g... Ja się boję z kolei, że moja córa będzie wielka i będę mieć problem z uradzeniem. Ja ważyłam 2800g, mąż też poniżej 3kg więc naprawdę nie ma się co martwić. Teraz to nawet miękka czy skracająca się szyjka nie powinna być problemem dla dziewczyn z pierwszej połowy stycznia, bo przecież ciąża już praktycznie donoszona.
![]() Nie martwcie się na zapas. A ja nie mam jeszcze prześcieradełka. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Zadomowienie
|
Jelly, pod prysznic i leżeć!
![]() ![]() spróbuj wziąć magnez na przykład, to powinno pomóc na skurcze... Spadam na badanie, trzymajcie kciuki! ![]()
#3966 | ||
Wtajemniczenie
|
mysiopez między 2380 a 2500 g nie ma aż takiej różnicy, nie martw się, może dziecko po prostu jest małe i już...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() od kiedy zaczęłam używac prześcieradeł z gumką innych nie cierpię, bo mi się zsuwają...
![]() |
#3967 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zrezygnowałam z baldachimów, przyborników, falbanek, bo to zawsze można dokupić później i znowu moja lista wyprawkowa się skróciła znacznie |
![]() ![]() |
![]() |
#3968 |
Zadomowienie
|
a ja spałam.. Nie ma to jak przespać stresa. Wiecie, ja się nie boje tego, że on jest mały, ale tą dysproporcją brzuszek - główka. Bo ten brzuszek jest za mały i zaniża wagę.
ucieszyłąm się jedynie, że to spuchnięcie krocza, to zapalenie a nie rozwieranie sie szyjki - bo kilka glubulek i zapalenie przejdzie, a lipa by była z rozwieraniem się... pomyślałam, że wolałabym już po 37 tyg urodzić i karmić go cyckiem, żeby tył, a nie w brzuchu - bo chyba jakoś słabo nam idzie to karmienie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Rozeznanie
|
hejka
![]() Byliśmy dzisiaj u gina, córcia już duża, waży 3300. Wszystko pozamykane i ok. Gin twierdzi że dotrwam do 12 stycznia, ja już taka pewna nie jestem, po ostatniej nie przespanej nocy i strasznych bólach krocza i twardnieniu brzucha. Stwierdził, że macica przygotowuje się do porodu stąd ten ból. Umówiona jestem na 12 stycznia na cc, wcześniej wizyta u anestezjologa. Poza tym morfologia mi się poprawiła, wszystkie wyniki w normie ![]() Wczoraj wyprałam już wszystko, parę rzeczy do wyprasowania i jesteśmy gotowi. Moja torba spakowana, dla niuni też. Pozostaje naszykować ubrania na wyjście ze szpitala. Co do prześcieradełek to mam dwa po Michasiu, dokupiłam jedno różowe. Wszystkie są z frotki i z gumką, jak dla mnie bardzo milusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3970 | |||||||
Zakorzenienie
|
czesc laski, znow szalejecie z iloscia postow
![]() ja miaklam sie odezwac rano ale corcia obudzila sie z kaszlem i 41.5 st goraczki!!! okazalo sie, ze maz ma zapalenie oskrzeli a ona po tym szpitalu i zapaleniu pluc lapie wsyztstko w mig i sie zarazila, dostala jakis mega mocny antybiotyk. NZOw wydalam w aptece 120 zł na leki plus 80 zł wizyta... ![]() c Cytat:
co do kapania przez meza twojego synka: to absolutnie normalne i natuarlne. Ludzie "starej daty" nie kumaja tego, bo kiedys tylko kobiety sie zajmowaly dziecmi, a facet mial zarabiac kase. Teraz przeciez wsyztsko sie wyrownalo wiec po co sie przejmujesz ich komentarzam, zrobicie jak wam sie bedzie podobalo. iu nas np ja od poczatku naciskalam i dbalam o to, by maz byl przy kazdej kapieli. NIe zeby sam kapal, bo sie oboje tak samo balismy tego, ale mial byc w lazience nawet jesli mial tylko podac mydlo czy kubek z woda. z czasem probowal sie wymigiwac ale ja twardo go zaganialam do tych kapieli i potem juz nie protestowal, ale mial krotki okres buntu.teraz tez czesto kapiemy ja razem (w sumie etraz bardziej on, bo mi ciezko sie schylac, podnosic hanke itp) z kuba bedzie tak samo, bedziemy razem wszyscy siedxiec w lazience, zeby hania tez patrzyla (mamy duza lazienke) albo na zmiane ja bede kapac maluszka, on zajmie sie hania lub ja. Mozna tez kapac dzieci na raz, tzn hanka do wanny a kuba w swojej wanience. Wiekszosc z was bedzie miec jedno dziecko wiec problem z glowy, ale od poczatku dbajcie o to, by maz uczestniczyl w kapieli. I moja mala podpwoieiedz: robcie kapiel codziennie o tej samej porze dzieki temu dziecko odrozni dzien od nocy i bedzie miec taki swoj rytuał. u nas i wiekszosci znanych mi przypadkow sie sprawdzilo. Cytat:
pieluszki z rosmana, my uzywamy na noc dla hani pieluchomajtek, 20 szt za 20 zł wiec nie jakos specjalnie mega tanio bo np 46 szt pampersa w promocji mozna znalezc za 43 zł. w kazdym badz razie- nie uczulily hani, ale ona je ma tylko na noc,. kiedys uzwyalam dada i jak byly uzywane czesto to odparzyly a przy s[poradycznym uzywaniu sa ok. ja mimo wszystko wole pampersy i takie tez kupilam. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() o auto sie nie boje, bo mamy nowe. maz dobrze jezdzi wiec nie bedzie problemow z dojazdem. poki co mamy zaplNOWANA KONKRETNA DATE I NAWET GODZINE (sorry caps lock) wiec sie nnie boje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja nawet nie wpadlam na to by cos komus pisac. byla noc wiec nie chcialam nawet mamy budzic. po wszttskim wyslalam znajomym smsy i mmsy. Cytat:
przescieradel mam sporo, naprawde. nie wiem kto pisal o tym, ze dziecko "zmarznie" lezac na samym przescieradle (polozonym na materac), ale dziewczny blagam, co za bzdura!!!!!!! dziecko nie lezy gole, tylko w ciuchach to jak ma zmarznac. pamietajcie otym, ze orzegrzanie dziecka jest bardzo grozne i powoduje wiele nieprzyjemnych reakcji skornych uciazliwych do wyleczenia potem. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki dzieki za te kocyki! Juz sie biore za wybieranie! Ja chce miec jeden akrylowy do nosidelka, i jakies dwa cienkie w domku.
NIe martwcie sie mala waga dzidzi, ja znow sie martwie ze bedzie za duzo i bedzie mi ciezko ja urodzic ![]() Jelly wez prysznic, poloz sie a jak nie pomoze to zadzwon moze do tego gina... Gosiaczek to ja mam takiego bzika z tym przescieradlem, moze rzeczywiscie przesadzam, ale mnie samej zimno od materaca i dlatego mam dwa przescieradla i kocyk pod spodem, a malej myslalam o wlozeniu wlasnie jednego przescieradla i na to zwykle z gumka... ale nie chce jej przegrzac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
Zakorzenienie
|
gosiaczku kuruj tych wszystkich twoich chorowitych w domu
![]() a z prześcieradłem to chodziło o dorosłych, a nie o dzieci ![]() a co do tych gumkowych, to okazało się, że te bawełniane też są na gumkę tylko ja nie doczytałam pamiętam jak syn (10 lat) znajomej złapał czyraka w uchu. Masakra, w ciągu 2 tygodni wydała 1000 zł na lekarza i lekarstwa. ![]() dewi witaj, witaj, dasz radę, to już niedługo, bo za 2 tygodnie urodzisz. Zleci szybko ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- ligotko ja mam to samo, pod prześcieradłem zimą daje koc, bo śpimy na sofie rozkładanej, która ma zimny sztuczny materiał, a normalnie to bez........ to tylko przy takich zimach jak ta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | |
Zadomowienie
|
Aaaaaaaaaaa
![]() ![]() ![]() SMS od Muron nie mogę się doczekać aż Muron wróci z nią Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3974 |
Rozeznanie
|
Gratulujemy mamie i dzidziusowi!
Ale jej zazdroszcze, jak ja bym chciala miec juz swoje malenstwo obok siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja mam zamiar rodzić na łubinowej w katowicach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3976 |
BAN stały
|
Kochane,byłam w szpitalu,mój gin miał akurat dyzur.
Podłączyli mnie pod KTG,skurcze były,ale minimalne. Rozwarcie takie samo,wody nie odeszły,z dzieckiem wszystko dobrze. Mój mąż jechał do tego szpitala jak szalony,myślałam,że mandat dostanie ![]() Co do tych skurczów-to były przepowiadające,mam na siebie uważać,bo poród może się rozpocząć w każdej chwili. Mam leżeć,dalej mam tą luteine brać 3 razy dziennie. Wiecie,co wywołało te skurcze? Wstałam na dosłownie 5 minut-na siku,i żeby zrobić sobie kanapkę. Mąż mi powiedział(przy lekarzu!),że od tej pory nie wstaję-sikać mam do wiadra ![]() Teraz mąż skacze przy mnie jak przy królowej,i jeszcze napuścił na mnie synka ![]() W sumie niepotrzebnie-tak sie wystraszyłam,że naprawdę nie wstanę aż do porodu. Nie darowalabym sobie,gdyby przez moją głupotę coś się stało Martusi. Dziękuję Wam za słowa otuchy-wprawdzie przeczytałam dopiero teraz,po fakcie,ale i tak serdecznie dziekuję ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-28 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing.php/search...nelowe+z+gumka
![]() |
#3978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mja tez miala czarne kudełki a teraz ma blond loczki ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3979 |
Rozeznanie
|
Jelly to dobrze ze wszystko w porzadku, trzymam za Was kciuki! Lez duzo, niech sie malej tak nie spieszy!!!
A mnie dziewczynki tak boli kregoslup - a od tego brzuszek ze placze juz z bolu, maz chce jechac do szpitala, ale dla mnie to bez sensu, nie wiem moze moge wziac cos przeciwbolowego?? Albo termofor, slyszalam ze w ciazy nie mozna... |
![]() ![]() |
![]() |
#3980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3981 |
BAN stały
|
Gosiaczku,super pomysł
![]() Może wcielę go w zycie,o ile mąż pozwoli mi wstać ![]() Ligotko,dziękuję ![]() Będę leżeć,oczywiście. Jak boli Cię brzuch,to może weź cos przeciwbólowego,powinno Ci przejść ![]() JeSuis,będę dbać,dla mojej córeczki zrobię wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Zadomowienie
|
![]() |
#3984 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Wtajemniczenie
|
Ale super, ze sa juz razem!!! teraz dopiero sie zacznie u Muron!!! super!
#3986 |
BAN stały
|
Właśnie,zapomniałabym
![]() Ogromne gratulacje dla Muron ![]() ![]() Wreszcie doczekała się córci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Wtajemniczenie
|
Jelly - teraz ladnie lez i nie kombinuj..bo przyjade sprawdzic czy lezysz;P
![]() |
#3988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3989 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Konto usunięte
|
[QUOTE=JeSuisUnPapillon;24 029739]Aaaaaaaaaaa
![]() ![]() ![]() SMS od Muron muron Gratulacje dla Ciebie i Kalinki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a malutka naprawdę malutka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.