|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cześć Mamusie
![]() Ja dziś walczę z bólem zęba. W piątek wypadła mi plomba i ćmiło, ćmiło a dziś boli znacznie . Jutro dentysta.Boje się, bo ten ząb jest do wyrwania. Wiem, że są środki dla kobiet w ciąży (tzn. znieczulenie), może nie będzie tak źle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3962 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() ![]() Kawę sobie jeszcze zrobię i zobaczymy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Zakorzenienie
|
Aaaa... dzisiaj zaczynamy z Juniorem 25 tc
![]()
#3964 |
Rozeznanie
|
Cześc dziewczyny!
za mną 3 nocka nie przespana, już mnie to zaczyna wkurzac.... Bartosz chyba jakos zmienil pozycję bo czuję go dużo niżej - mam tylko nadzieje nie na napiera na moją już i tak skrócona szyjkę A wiecie na co ja mam ochotke dzisiaj ... na frytki ale takie robione w domu z pyreczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Super, spierniczył mi się laptop ![]() ![]() Zaś kolejny wydatek, a gdzie tu opony do auta, lampy, i coś tam jeszcze plus wyprawka dla dzidzi ![]() Normalnie wściekłam się ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-16 o 14:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Zakorzenienie
|
hej mamuski
![]() Jasie dzis wkoncu wyspałam ![]() ![]() ![]() ![]() inutil spoko loko kochana ![]() teraz czekamy na Agatka , kiedy ona w ogole ma wyjść ? ![]() u nas dzis 25tc ![]() ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-10-16 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja się pochwalę, że zrobiłam dzisiaj na obiad zupę-krem z pora ![]() ![]() ![]() No i w końcu się przemogłam i zaczęłam jeździć samochodem ![]() ![]() ![]() Podpowiedzcie co mogę podarować 2 synkom koleżanki od której dostaniemy troszkę wyprawki? Chłopcy mają po 1 i 3 latka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3968 |
Zadomowienie
|
hej kochane kupilismy z tetem wozek
![]() http://www.gapek.pl/1139,stork-wozek...wy-yeti-3.html a co ![]()
#3969 | ||||
Zadomowienie
|
tż skręcał dziś mebelki dla synusia
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja zrobiłam spis tego co mamy i wykresliłam te rzeczy z listy wyprawkowej i nadal multum brakuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3970 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki dziewczyny wczoraj nawet nie miałam siły wstać z łóżka i usiąść choć na chwilkę by was poczytać jest coraz gorzej kaszel robi się coraz bardziej gruźlicowy zalega mi gdzieś na płucach że nie mogę odkrztusić tej chrypy z nosa leci głowa boli tak jak reszta ciała czuję się fatalnie ;( nei mam na nic siły niech to się już skończy ;( Cytat:
mi się ukruszyły dwa myślałam ze jeden będzi edo wyrwania ale pani dentystka je uratowała i jestem w trakcie robienia oba są juz zatrute teraz mają lekarstwo wsadzone a teraz w środę będzie juz je robić najgorsze jest to ze mam 2 korzenie do wyrwania bo bolą i dentystka stwierdziła ze lepiej jak najszybciej je usunąć bo jak są ropne to niebezpiecznie tak chodzić a lekarz mi zabrania ze względu ze ciąża była zagrożona na początku a wyrwanie wiąże sie ze znieczuleniem i tak jak ja muszę miec hirurgicznie to nie będzie takei zwykłe dla kobiet w ciąży tylko już mocniejsze więc nie wyraził zgody na wyrwanie i nie wiem co mam robić bo mnei to naporawdę boli i to bardzo chyba sie przejadę do spzital ai sie podpytam jak by to wyglądało czy da się na jakimś lekkim znieczuleniu itp no bo nie wiem czy dam radę 2 mc z tymi korzeniami chodzić ![]()
![]() |
#3971 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zapraszam jak sie pospieszysz, to moze jeszcze zdazysz ![]() ![]() Cytat:
masakra jakas ryczec mi sie chce i smutno mi jak cholera moglismy sie zobaczyc z tztem, gdyby nie jego pieprzony intruktor,ktory albo go zbywa, albo choruje, albo ch** wie co jeszcze i jeszcze informuje go w ostatniej chwili, kiedy juz nic nie mozna zaplanowac ![]() juz nie pamietam,kiedy ostatni raz sie widzielismy... ostatnia taka przerwe mielismy jak studiowalam w Berlinie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ty z kolei nie sprzataj za duzo, pamietaj Agatek wstepnie ma wyjsc w srode Cytat:
![]() Cytat:
![]() Monia, a bylas u lekarza? Badal Cie? Moze trzeba jakis antybiotyk? Co do zebow, to ja bym poszla poradzic sie jeszcze jakiegos innego, ktory ma naprawde dobra opinie. Wiem, ze czesto mamy zaufanie do swoich i chodzimy do nich z przyzywczajenia,ale ja niedawno zmienilam lekarza, pomimo ze uwielbialam swoja dentystke i dopiero teraz sie przekonalam,ze wcale nie trzeba cierpiec, zeby miec zdrowe zeby.
![]() |
#3972 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki. Ale mam dziś dzień
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Raczkowanie
|
Tak tak ja wszystko wiem, tylko u mnie każde wyrwanie zęba wiąże sie później z antybiotykiem. A ja juz w tej ciąży brałam jeden .. Bedę się starała pogadac ze stomatolog aby może go zakleiła aby nie bolał a wyrwiemy go jak urodzę... nie jestem opuchnięta więc może nie jest tak, źle a i boli tylko jak cos jem . A tak pozatym od jutra 26 tydzień!!!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja u ginekologa byłam w czwartek to już była,m chora kazął mi sobie kupić tylko witamine C bym nie musiała brać żadnych innych specyfików on cały czas sie boi o moją ciąże przez to że tamtą w tak późnym tyg straciła to teraz chucha i dmucha i nic mi nie każe robic i brać ale nieiwem czy to dobrze ze tak sie męcze?? ja do swojego ginekologa nei mam zaufania ale chodzę do neigo bo to jest jedyny lekarz w naszej wiosce zacofanej jest blisko zawsze pod ręką jak by się coś działo no i za darmo tera zjak czeka nas tyle wydatków to nie stać mnie by było by tracić po 180zł na wizyty co do dentystki to ja sie bardzo boję dentystów za każdym razem jak do nich szlam robiło mi się slabo i nei dobrze z nerwów cała się pociłam więc ich więcej unikałam niż do nich chodziłam ale teraz ta na którą trafiłam to anioł kurcz eno babka chyba z powołania jest dentystką ma do tego dar ja do niej jeżdze z przyjemnością bez lęku nawet sie daję dotknąć bez znieczulenia gdzie indziej prędzej nie pozwoliłam sobie nic zrobić dopoki nie dostałam znieczulenia tu jest zupełnie inaczej w srodę jak będe u neij podpyttam siejeszce czy napewno inaczej się tego nie da zrobic bo mój lekarz mi zabrania hirurgicznego usunięcia jeżeli stwierdzi ze to jedyny sposób to przejadę sie do spzitala podpytać jak by to wyglądało ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
może ci go tylko zatruje na jakiś czas a potem wsadzi lekarstwo ja tak miałam a też się obawiałam ze będzie do wyrwania bo wpierw bolał jak jasna cholera nie szło wytrzymać potem się ułamał wydawało mi sie ze się rusza a pani dentystka mi wytłumaczyła ze lekko się moze chwiać bo sie zebrała ropa i jest ząbek obruszony ale da sie go uratować więc wpier mi włożyła trutke ![]() ![]()
![]() |
#3975 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie by było... Zobaczymy> Grunt aby przestał boleć. Dobranoc Mamusie i brzusie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3976 | ||
Zakorzenienie
|
Też bym już chciała mieć mebelki
![]() Cytat:
![]() Przykro mi, że tak się męczysz ![]() A z zębami też ciężka sprawa, bo nie wiadomo co robić ... skonsultuj to jeszcze z kimś ![]() Cytat:
![]() Ale nie dziwię CI się, bo tęsknisz pewnie strasznie za TZtem ![]() Jest jakas perspektywa spotkania w najbliższym czasie? Uska, kosmicznie wygląda ten wózek ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-16 o 18:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Zadomowienie
|
Powiedzcie czym różni się gruszka do aspiratora
![]() Właśnie sporządzam listę zakupową dla dzidzi i oglądam wszystko na allegro, chcę porównać ceny z all i ze sklepów. Zobaczymy gdzie się bardziej opłaca ![]() aaa.... byłam dziś w Biedronie i zakupiłam chusteczki Huggies i proszek Lovela, na razie tylko do koloru wzięłam bo już mi ciężko było. Jutro kupię do białego ![]()
#3978 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ochraniacza to jak bede miec drewnieane łużeczko to tylko jeden planuje kupic(tak też ma moja siostra) ale najprawdopodobniej kupimy turystyczne z graco. Cytat:
![]()
![]() |
#3979 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czubasku gratujuje, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() Hanula super że już wszystko ok z Tobąi dzidziusiem Uska czy ja dobrze kojarze że jesteś z Wrocławia?? jesli tak to czy myslałaś już nad szpitalem? Mam jeszcze jedno pytanie miałyscie tak może że Wasz maluch kopał przez kilka dni jak szalony, więcej niż zwykle? bo u mnie ostatnio tak było i aż się przestraszyłam że coś z nim nie tak ale teraz wszystko wróciło do normy i nie wiem co o tym mysleć |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3980 |
Zadomowienie
|
Agawo w koncu yeti;p
Elunia ja na Kaminskiego bo bede miec cesarke a tam mam sprawdzonego lekarza. Co do naturalnych porodow to moja szwagierka sobie chwali a znajoma mowi ze fabrtka;/ moze Kamciurka pomoze?? Monia kuruj sie i rob inhalacje a na kaszel mi gin zapuisal drosetux i pomogl ![]() Ciezaroweczka mam nadzieje ze ta sie zalagodzic zeba.. trzymaj sie ![]()
#3981 | |||||||||
Zakorzenienie
|
![]() ale jestem wypluta. Dobrze, że jutro wszystko wraca do normy ![]() Cytat:
Cytat:
A moja mama powiedziała, że kupią pościel i co tam będziemy chcieli, pewnie fotelik samochodowy. A byliśmy ostatnio w hurtowni i przecenione były fajne komplety 3-częściowe http://www.berber.pl/index.php?optio...id=308&lang=pl za 89zł. Dotykałam i całkiem fajne były ![]() ![]() Więc byłyby dwa komplety ![]() Cytat:
![]() ja czytałam że mogą pojawić się już od 20tc. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A do nosa to Frida, ponoć najlepsza. Ja mam taką, wkłady do niej 10szt. kosztują w hurtowni 3zł http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...855534575.html Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-10-16 o 19:46 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja najbardziej boję o wózek z powodu "wspaniałego" sąsiada alkoholika. Mieszka na moim piętrze i przepił już dosłownie wszystko... nie płacił rachunków więc mu odłaczyli prąd, wodę i gaz. Jak mu wodę odcieli to... nie uwierzycie... sprzedał wannę (bo żeliwna była i na złomie parę złotych mu za nią dali) ![]() Do nas ciągle przyłaził, żeby 2zł pożyczyć, w końcu mój TŻ się wkur... i go pogonił. Jak przehandluje mój wózeczek to ![]() Może niedługo go eksmitują ![]() No właśnie te rurki to aspiratory ![]() Widocznie maluszek miał przypływ energii ![]() Ja myślę, że to jest tak samo jak z dorosłym człowiekiem, czasem można góry przenosić a czasem przychodzą takie dni, że z łóżka nie ma siły się zwlec. Zależy też co jadłaś ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3983 |
Zadomowienie
|
Agawoo fajny wózek tylko te 3kółeczka nie dla mnie
![]() Monika ciężko z tym dentystą...musiasz coś zadecydować. ja się musze też wybrać bo cały czas mam w planach a jeszcze nie byłam ![]() będę się kładła spać z małą więc kolorowych snów ![]()
#3984 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dentysta to ciezaroweczka;p monia przeziebiona;p dobranoc ![]()
![]() |
#3985 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() ![]() Cytat:
Tak tak ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dzisiaj mieliśmy jakieś większe zakupy zrobić w Poznaniu, ale był jakiś maraton dla biegaczy i więcej staliśmy w korkach niż w sklepach. W sumie tylko w Ikei byliśmy i szafę zakupiliśmy, bo jak Bąbelek się urodzi, to nam pewnie miejsca zabraknie ![]()
![]() |
#3986 | |
Zakorzenienie
|
Uska sam wózek fajny tylko do mnie trójkołowce nie przemawiają
![]() Cytat:
![]() a i skurczach braxtona znalazłam takie cuś Są to skurcze przepowiadające, nazywane również skurczami Braxtona-Hicksa. Nazwa ta pochodzi od nazwiska XIX-wiecznego angielskiego ginekologa, Johna Braxtona-Hicksa, który jako pierwszy je opisał. Mięsień macicy napina się, przygotowując się do prawdziwych skurczów porodowych, które wypchną twoje dziecko, gdy nadejdzie termin rozwiązania. Kobiety różnie odczuwają skurcze przepowiadające. Czasem bardzo intensywnie. Mówią, że ból przypomina wyjątkowo dokuczliwą miesiączkę, albo że nagły ucisk uniemożliwia wyprostowanie się. Są też i takie przyszłe mamy, które twierdzą, że skurcze łapią je po kilkanaście razy dziennie i właściwie nie mogą przez nie chodzić. Jednak dla większości ciężarnych skurcze Braxtona-Hicksa są bezbolesne i niezbyt silne, chociaż odczuwane przy nich napięcie mięśnia macicy może być nieprzyjemne. Mocno, coraz mocniej Skurcz zaczyna się od dna macicy (które znajduje się u góry twojego brzucha), powoli przesuwając się ku dołowi. Trwa około 30 sekund. Im bardziej zaawansowana ciąża, tym skurcze przepowiadające są silniejsze. W 8–9. miesiącu mogą występować nawet co 20–30 minut i trwać do dwóch minut. Nic więc dziwnego, że łatwo wziąć je za sygnał rozpoczynającego się porodu. Jest jednak kilka istotnych różnic: nie towarzyszą im żadne dodatkowe objawy (takie jak np. biegunka, plamienie, odejście czopu śluzowego lub wód płodowych) ani uczucie rozpierania, ból pleców czy brzucha. I najważniejsza ich cecha, która pozwoli ci nie pomylić skurczów przepowiadających z porodowymi: nie stają się one coraz mocniejsze ani częstsze. Wręcz przeciwnie, maksymalnie w ciągu godziny łagodnieją i całkowicie ustępują. Dobra pozycja Przede wszystkim zmień ułożenie ciała. Jeżeli skurcz złapał cię w trakcie spaceru – usiądź. Jeśli akurat leżałaś czy siedziałaś, wstań i pospaceruj przez chwilę. Skurcz powinien dzięki temu ustąpić. Dobrym sposobem jest też kąpiel w ciepłej wodzie (nie w gorącej). Rozluźnia, zmniejsza napięcie mięśni. Jeżeli wyjątkowo mocno odczuwasz skurcze przepowiadające, powiedz o tym lekarzowi prowadzącemu twoją ciążę. Zapewne zaleci ci łykanie rozkurczającej Nospy. Gdy skurcze rozpoczną się nagle i z dość dużą siłą, dostosuj się do wyżej wymienionych rad i odczekaj godzinę. Jeśli nie przejdą, a wręcz będziesz miała wrażenie, że się nasilają – jedź do szpitala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Zadomowienie
|
eee heej Mamusie,
nie odzywałam się w weekend, bo my weekendy z małżem poświęcamy tylko nam, bez kompa ( jak tylko miałam chwilkę to Was podczytywałam żeby być na bieżąco) i co do dentysty to lepiej iść i skonsultować, ja miałam leczenie kanałowe w ciaży i jest ok a leczyli mi w ogóle zęba, którego spaprała poprzednia dentystka - okazało się, że plomba źle leży i tam pod spodem w zębie jakiś syf się zrobił ![]() ![]() Uśka gratuluję zakupu wózka!! my chyba na Teutonię się zdecydujemy, bo dużo osób nam ją poleca ![]() ![]() Zuzia zazdroszczę skręcania mebelków ![]() ![]() co do skurczy przepowiadających to hmm ja nie wiedziałam w ogóle czy to, że mnie tak brzuch bolał czy to są skurcze czy może niekoniecznie :P a ból przypominał takie kłucia w różnych stronach brzucha ( dość mocne niestety, aż pisnęłam ałłłłaa wiele razy bo tak bolało) i kłuło jakbym kolki dostała ![]() aaa doszły do mnie fajne dresiki ( takie do chodzenia po domu bo dość cienkie) z allegro ![]() ![]() ![]() o takie kupiłam: http://allegro.pl/dresowe-spodnie-ci...849624988.html a tak w ogóle z tym pessarem przechlapane ;/ ( dzisiaj miałam mega problemy w toalecie i już myślałam, że wypadł i byłam cała znerwicowana co się dzieje) buziaki z brzuszki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3988 |
Zakorzenienie
|
Neska czytałam to samo, jednak ciężko mi określić co mi jest
![]() ![]() zmykam spać, dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Monia, skoro nie masz do niego stuprocentowego zaufania, to lepiej skonsultuj sie jeszcze z jakims innym. Wszedzie pisza, ze duzo bardziej niebezpieczna dla dziecka jest przewlekla infekcja, niz antybiotyk, takze byc moze powinnas cos wziac,zeby jak najszybciej wyzdrowiec? Poza tym antybiotyki najgorzej brac we wczesnym stadium ciazy, a Ty juz jestes blizej konca, tym bardziej moze powinnas? No i skoro nie ma na razie z nami Agatka, to zapytam sie za nia: Probowalas pic mleko z czosnkiem? ![]() ![]() Cytat:
a perspektyw blizszych nie widze ![]() Najgorsze, ze on musi niby byc caly czas tam na miejscu, bo niby w kazdej chwili moze sie okazac, ze nastepnego dnia bedzie mogl latac, a chce jak najszybciej skonczyc ten cholerny, pierniczony, beznadziejny kurs na instruktora,zeby moc zarabiac. Wkurza mnie tylko jego instruktor, ktoremu co chwila cos wypada i przez to wszystko rozciaga sie w czasie w nieskonczonosc ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja tez wlasnie jakos nie ufam trojkolowcom ale waga mi sie podoba ![]()
![]() |
#3990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej mamusie ,dziś byłam u mamci,wróciłam jakoś po 21 ,a zaraz ma być mąż.We wtorek jedziemy do jego rodziców i mam nadzieję ,że przetrzymam jakoś podróz bo to ok 170 km ,a ja co chwila muszę siusiu.Chyba będę częstym gościem stacji benzynowych ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.