Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-16, 13:55   #3961
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cześć Mamusie
Ja dziś walczę z bólem zęba. W piątek wypadła mi plomba i ćmiło, ćmiło a dziś boli znacznie . Jutro dentysta.Boje się, bo ten ząb jest do wyrwania. Wiem, że są środki dla kobiet w ciąży (tzn. znieczulenie), może nie będzie tak źle Już mi płakać się chce... Jak nie urok to sr...ka
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 13:57   #3962
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
haha ja tez kiedys po imprezie się tak czułamjakieś dziwne to może z przyzwyczajenia(w sensie że po imprezie zwykle sie ma kaca i mózg jakoś tak sobie to przyswoił)
Nie wiem Może dlatego, że już dawno się tak nie wytańczyłam i do tego późno poszłam spać
Kawę sobie jeszcze zrobię i zobaczymy

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość

w ogóle mam dzisiaj doła, w ogóle nie spałam cała noc, pokłóciłam się z tż-tem i z bratem, nie mam już na nic siły najchętniej wyszłabym dzisiaj z domu w p... albo na parę dni uciekła, a nie mam dokąd, bo nikt nie ma dla mnie czasu wyje jak głupia znów od rana. a nawet szkoda pisać o co poszło. długo się wczoraj nie nacieszyłam tym, ze dzidzia zdrowa.

obyście wy mamusie miały udaną niedziele
Bybella, może hormony szaleją USzy do góry Ja się wczoraj obraziłam na imprezie na mojego TZta bo poszedł sobie na fajkę z kolegą, i długo go nie bło a akurat fajne kawałki leciały i chciałam potańczyć

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 13:59   #3963
bambusiek
Zakorzenienie

Aaaa... dzisiaj zaczynamy z Juniorem 25 tc
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 14:00   #3964
NataliaM1103
Rozeznanie

Cześc dziewczyny!
za mną 3 nocka nie przespana, już mnie to zaczyna wkurzac....
Bartosz chyba jakos zmienil pozycję bo czuję go dużo niżej - mam tylko nadzieje nie na napiera na moją już i tak skrócona szyjkę

A wiecie na co ja mam ochotke dzisiaj ... na frytki ale takie robione w domu z pyreczek
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 14:49   #3965
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!!

Pamietacie mnie jeszcze??

Ja dzisiaj jade do Niemiec po dwutygodniowym urlopie.Nie chce mi sie,chetnie zostalabym w rodzinnym domu,mam przez to dola i rycze od ranaNastepnym razem przyjade na wiosne juz z dzidzia

Jestem przeziebiona a tu jeszcze 8 godzin w aucie mnie czeka.Dzien do d...
Ewula, faktycznie ciężko po urlopie wyjechać Ale z TZtem jedziesz, prawda ?

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Ja dziś walczę z bólem zęba. W piątek wypadła mi plomba i ćmiło, ćmiło a dziś boli znacznie . Jutro dentysta.Boje się, bo ten ząb jest do wyrwania. Wiem, że są środki dla kobiet w ciąży (tzn. znieczulenie), może nie będzie tak źle Już mi płakać się chce... Jak nie urok to sr...ka
Ciężaróweczka, współczuję bólu Może do jutra wytzrymasz jakoś

Super, spierniczył mi się laptop Albo zasilacz albo gniazdo zasilacza;/ Nie ładuje się a bateria kiepska
Zaś kolejny wydatek, a gdzie tu opony do auta, lampy, i coś tam jeszcze plus wyprawka dla dzidzi
Normalnie wściekłam się

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-10-16 o 14:53
Stary 2011-10-16, 15:43   #3966
Haniula
Zakorzenienie

hej mamuski
Jasie dzis wkoncu wyspałam chociaz nie w swoim lozku, bo u nas remont i lakierowane podłogi, wiec jeszcze tydzien bede u rodzicow a tż wlasnie wyjechal do szkoly i do niedzieli go nie bedzie a jeszcze zabral naszego laptopa

inutil spoko loko kochana
teraz czekamy na Agatka , kiedy ona w ogole ma wyjść ?

u nas dzis 25tc

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-10-16 o 15:44
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 16:02   #3967
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

I.. ile jest potrzebnych ochraniaczy na łóżeczko? Jeden wystarczy czy więcej? Wiadomo, maluch na początku się nie rusza za bardzo i ich nie dotyka, ale kurzą się..
Ja kupię 2 komplety pościeli i jeden ochraniacz Myślę, że to spokojnie wystarczy

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
no mam nadzieje, ze bedzie, a ja do 4 listopada tez musze zrobic, robilam juz dwa razy i bylo ok, ale wtedy pilam b. slodka herbate i kawe, od roku nie slodze i jak wypije sobie slodzona TZ to juz mnie odrzuca, wiec nie wiem co to bedzie
Też się bałam, że nie przejdę glukozy, bo nie słodzę nawet herbaty, ale było naprawdę spoko Dasz radę

A ja się pochwalę, że zrobiłam dzisiaj na obiad zupę-krem z pora Wyszła pycha Teraz będę siedziała w domku, to będę wymyślała coś nowego, bo po porodzie to chyba tylko gotowana pierś i warzywa na parze będą na mnie czekały

No i w końcu się przemogłam i zaczęłam jeździć samochodem Mąż zaniemógł, to musiałam sobie jakoś życie ułatwić, wsiadłam do samochodu i pojechałam Jestem z siebie dumna

Podpowiedzcie co mogę podarować 2 synkom koleżanki od której dostaniemy troszkę wyprawki? Chłopcy mają po 1 i 3 latka.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 17:12   #3968
uska000
Zadomowienie

hej kochane kupilismy z tetem wozek dokladnie taki
http://www.gapek.pl/1139,stork-wozek...wy-yeti-3.html

a co

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 17:34   #3969
MissZuzia
Zadomowienie

tż skręcał dziś mebelki dla synusia a ile się naklął przy tym

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Ale mieliśmy zaje.biaszczy obiadek - pieczoną karkówę z ziemniorkami pieczonymi + buraczki Mąż aż ochał i achał nad talerzem jutro to samo, bo zrobiłam 4 porcje
Tylko buraczki nie za dobre - tzn. z 2 przepisu wyszły raczej średnie. Na szczęście tych są jeszcze tyjko 2 słoiki
Chyba, że dorobię tych dobrych jeszcze, a te pójdą w odstawkę

Co do zakupów, to my prócz ubranek mamy komplet pościeli do łóżka, leżaczek-bujaczek, 2 smoczki i 2 kocyki
Dzisiaj zrobię listę czego jeszcze brakuje i w zależności ile mi kasy na koncie zostanie zamówię
u nas tez pysznosci - krem z dyni z imbirem i prazonymi migdałami plus duszona wołowinka, ziemniaczki i surówka

ja zrobiłam spis tego co mamy i wykresliłam te rzeczy z listy wyprawkowej i nadal multum brakuje

Cytat:
Cześć Mamusie
współczuje bardzo

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

a co
gratuluje zakupu
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
po porodzie to chyba tylko gotowana pierś i warzywa na parze będą na mnie czekały
moja kolezanka tak ma, je ryz z jablkami i cynamonem, z pieczywa tylko grahamka, plus kurczak, nabial tylko kozi no prawie nic nie moze bo karmi mała alergiczkę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 17:34   #3970
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Monikabidulko, połóż się do łożka i wygrzej porządnie to paskudztwo.
Cytat:
dzien dobry
czubasku zdjęcia śliczne i super że ten dzień wam się tak fajnie udał no i wszystkiego co najlepsze na nowej drodze
Moniczko to leż w łóżeczku i się kuruj zdrówka

dzięki dziewczyny wczoraj nawet nie miałam siły wstać z łóżka i usiąść choć na chwilkę by was poczytać jest coraz gorzej kaszel robi się coraz bardziej gruźlicowy zalega mi gdzieś na płucach że nie mogę odkrztusić tej chrypy z nosa leci głowa boli tak jak reszta ciała czuję się fatalnie ;( nei mam na nic siły niech to się już skończy ;(

Cytat:
Cześć Mamusie

mi się ukruszyły dwa myślałam ze jeden będzi edo wyrwania ale pani dentystka je uratowała i jestem w trakcie robienia oba są juz zatrute teraz mają lekarstwo wsadzone a teraz w środę będzie juz je robić najgorsze jest to ze mam 2 korzenie do wyrwania bo bolą i dentystka stwierdziła ze lepiej jak najszybciej je usunąć bo jak są ropne to niebezpiecznie tak chodzić a lekarz mi zabrania ze względu ze ciąża była zagrożona na początku a wyrwanie wiąże sie ze znieczuleniem i tak jak ja muszę miec hirurgicznie to nie będzie takei zwykłe dla kobiet w ciąży tylko już mocniejsze więc nie wyraził zgody na wyrwanie i nie wiem co mam robić bo mnei to naporawdę boli i to bardzo chyba sie przejadę do spzital ai sie podpytam jak by to wyglądało czy da się na jakimś lekkim znieczuleniu itp no bo nie wiem czy dam radę 2 mc z tymi korzeniami chodzić
Stary 2011-10-16, 17:53   #3971
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Pearl, wszystko co poprawia humro jest w ciąży jak najbardziej dozwolone, więc bierz się za ciasto
zjadlam juz nieprzyzwoita ilosc, ale humor dalej nie przychodzi
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
dawaj trochę
zapraszam
jak sie pospieszysz, to moze jeszcze zdazysz

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
w ogóle mam dzisiaj doła, w ogóle nie spałam cała noc, pokłóciłam się z tż-tem i z bratem, nie mam już na nic siły najchętniej wyszłabym dzisiaj z domu w p... albo na parę dni uciekła, a nie mam dokąd, bo nikt nie ma dla mnie czasu wyje jak głupia znów od rana. a nawet szkoda pisać o co poszło. długo się wczoraj nie nacieszyłam tym, ze dzidzia zdrowa.
oprocz klotni z bratem, to jak gdybym siebie czytala...
masakra jakas
ryczec mi sie chce i smutno mi jak cholera

moglismy sie zobaczyc z tztem, gdyby nie jego pieprzony intruktor,ktory albo go zbywa, albo choruje, albo ch** wie co jeszcze i jeszcze informuje go w ostatniej chwili, kiedy juz nic nie mozna zaplanowac
juz nie pamietam,kiedy ostatni raz sie widzielismy... ostatnia taka przerwe mielismy jak studiowalam w Berlinie
Cytat:
kochana nie smutaj sie , dobrze ze lekarz uspokoil Agatka, miejmy nadzieje, ze niedlugo juz do nas wroca
dzieki, Slodziaku
Ty z kolei nie sprzataj za duzo, pamietaj
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
teraz czekamy na Agatka , kiedy ona w ogole ma wyjść ?
Agatek wstepnie ma wyjsc w srode
Cytat:
Cześć Mamusie
Nie martw sie tak na zapas. Ja mialam chyba 3 zeby robione w ciazy, a Nikotynka to nawet kanalowke i nie bylo zle, w ogole nic nie bolalo,wiec jak masz naprawde dobrego stomatologa,to bedzie wiedzial, co zrobic,zebys nie cierpiala

Cytat:
Super, spierniczył mi się laptop Albo zasilacz albo gniazdo zasilacza;/ Nie ładuje się a bateria kiepska
Zaś kolejny wydatek, a gdzie tu opony do auta, lampy, i coś tam jeszcze plus wyprawka dla dzidzi
Normalnie wściekłam się
achh...to moze ja tylko poglaszcze

Monia, a bylas u lekarza? Badal Cie? Moze trzeba jakis antybiotyk?
Co do zebow, to ja bym poszla poradzic sie jeszcze jakiegos innego, ktory ma naprawde dobra opinie. Wiem, ze czesto mamy zaufanie do swoich i chodzimy do nich z przyzywczajenia,ale ja niedawno zmienilam lekarza, pomimo ze uwielbialam swoja dentystke i dopiero teraz sie przekonalam,ze wcale nie trzeba cierpiec, zeby miec zdrowe zeby.

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 17:57   #3972
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamuśki. Ale mam dziś dzień te humorki już mnie samą wykańczają, a co dopiero mówić o TZ. Dziś już z tego wszystkiego, tak sam z siebie wyciągnął mnie na zakupy, chyba już sam nie wiedział co ze mną zrobić. A oto nasze dzisiejsze zakupy. To coś brązowe(sama nie wiem jak to nazwać) to pomysł TZ
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG3826.jpg (151,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG3822.jpg (123,5 KB, 27 załadowań)
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 17:58   #3973
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Tak tak ja wszystko wiem, tylko u mnie każde wyrwanie zęba wiąże sie później z antybiotykiem. A ja juz w tej ciąży brałam jeden .. Bedę się starała pogadac ze stomatolog aby może go zakleiła aby nie bolał a wyrwiemy go jak urodzę... nie jestem opuchnięta więc może nie jest tak, źle a i boli tylko jak cos jem . A tak pozatym od jutra 26 tydzień!!!!!!
Stary 2011-10-16, 18:07   #3974
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Monia, a bylas u lekarza? Badal Cie? Moze trzeba jakis antybiotyk?
Co do zebow, to ja bym poszla poradzic sie jeszcze jakiegos innego, ktory ma naprawde dobra opinie. Wiem, ze czesto mamy zaufanie do swoich i chodzimy do nich z przyzywczajenia,ale ja niedawno zmienilam lekarza, pomimo ze uwielbialam swoja dentystke i dopiero teraz sie przekonalam,ze wcale nie trzeba cierpiec, zeby miec zdrowe zeby.

ja u ginekologa byłam w czwartek to już była,m chora kazął mi sobie kupić tylko witamine C bym nie musiała brać żadnych innych specyfików on cały czas sie boi o moją ciąże przez to że tamtą w tak późnym tyg straciła to teraz chucha i dmucha i nic mi nie każe robic i brać ale nieiwem czy to dobrze ze tak sie męcze?? ja do swojego ginekologa nei mam zaufania ale chodzę do neigo bo to jest jedyny lekarz w naszej wiosce zacofanej jest blisko zawsze pod ręką jak by się coś działo no i za darmo tera zjak czeka nas tyle wydatków to nie stać mnie by było by tracić po 180zł na wizyty
co do dentystki to ja sie bardzo boję dentystów za każdym razem jak do nich szlam robiło mi się slabo i nei dobrze z nerwów cała się pociłam więc ich więcej unikałam niż do nich chodziłam ale teraz ta na którą trafiłam to anioł kurcz eno babka chyba z powołania jest dentystką ma do tego dar ja do niej jeżdze z przyjemnością bez lęku nawet sie daję dotknąć bez znieczulenia gdzie indziej prędzej nie pozwoliłam sobie nic zrobić dopoki nie dostałam znieczulenia tu jest zupełnie inaczej w srodę jak będe u neij podpyttam siejeszce czy napewno inaczej się tego nie da zrobic bo mój lekarz mi zabrania hirurgicznego usunięcia jeżeli stwierdzi ze to jedyny sposób to przejadę sie do spzitala podpytać jak by to wyglądało

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Tak tak ja wszystko wiem, tylko u mnie każde wyrwanie zęba wiąże sie później z antybiotykiem. A ja juz w tej ciąży brałam jeden .. Bedę się starała pogadac ze stomatolog aby może go zakleiła aby nie bolał a wyrwiemy go jak urodzę... nie jestem opuchnięta więc może nie jest tak, źle a i boli tylko jak cos jem . A tak pozatym od jutra 26 tydzień!!!!!!

może ci go tylko zatruje na jakiś czas a potem wsadzi lekarstwo ja tak miałam a też się obawiałam ze będzie do wyrwania bo wpierw bolał jak jasna cholera nie szło wytrzymać potem się ułamał wydawało mi sie ze się rusza a pani dentystka mi wytłumaczyła ze lekko się moze chwiać bo sie zebrała ropa i jest ząbek obruszony ale da sie go uratować więc wpier mi włożyła trutke po tyg. wyciągneła i włożyła lekarstwo a w środę jadę na wizytę i będzie mi robic tego i drugiego którego ostatnio też zatruła będzie wymieniać plombe bo mam starą srebną i od niej ząb zaczął dostawać brzydki kolor taki siny myślałam ze ząb jest martwy i będzie do wyrwania ale okazało sie że ząbek jest zdrowy i kolor jest od tej plomby taki nei ciekawy i wstawi inną plombe
Stary 2011-10-16, 18:21   #3975
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ja u ginekologa byłam w czwartek to już była,m chora kazął mi sobie kupić tylko witamine C bym nie musiała brać żadnych innych specyfików on cały czas sie boi o moją ciąże przez to że tamtą w tak późnym tyg straciła to teraz chucha i dmucha i nic mi nie każe robic i brać ale nieiwem czy to dobrze ze tak sie męcze?? ja do swojego ginekologa nei mam zaufania ale chodzę do neigo bo to jest jedyny lekarz w naszej wiosce zacofanej jest blisko zawsze pod ręką jak by się coś działo no i za darmo tera zjak czeka nas tyle wydatków to nie stać mnie by było by tracić po 180zł na wizyty
co do dentystki to ja sie bardzo boję dentystów za każdym razem jak do nich szlam robiło mi się slabo i nei dobrze z nerwów cała się pociłam więc ich więcej unikałam niż do nich chodziłam ale teraz ta na którą trafiłam to anioł kurcz eno babka chyba z powołania jest dentystką ma do tego dar ja do niej jeżdze z przyjemnością bez lęku nawet sie daję dotknąć bez znieczulenia gdzie indziej prędzej nie pozwoliłam sobie nic zrobić dopoki nie dostałam znieczulenia tu jest zupełnie inaczej w srodę jak będe u neij podpyttam siejeszce czy napewno inaczej się tego nie da zrobic bo mój lekarz mi zabrania hirurgicznego usunięcia jeżeli stwierdzi ze to jedyny sposób to przejadę sie do spzitala podpytać jak by to wyglądało

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

może ci go tylko zatruje na jakiś czas a potem wsadzi lekarstwo ja tak miałam a też się obawiałam ze będzie do wyrwania bo wpierw bolał jak jasna cholera nie szło wytrzymać potem się ułamał wydawało mi sie ze się rusza a pani dentystka mi wytłumaczyła ze lekko się moze chwiać bo sie zebrała ropa i jest ząbek obruszony ale da sie go uratować więc wpier mi włożyła trutke po tyg. wyciągneła i włożyła lekarstwo a w środę jadę na wizytę i będzie mi robic tego i drugiego którego ostatnio też zatruła będzie wymieniać plombe bo mam starą srebną i od niej ząb zaczął dostawać brzydki kolor taki siny myślałam ze ząb jest martwy i będzie do wyrwania ale okazało sie że ząbek jest zdrowy i kolor jest od tej plomby taki nei ciekawy i wstawi inną plombe

Fajnie by było... Zobaczymy> Grunt aby przestał boleć. Dobranoc Mamusie i brzusie Kolorowych Snów dla Was i Maluszków. Czytałam ostatnio, że nasze dzieci już snią w brzuszku
Stary 2011-10-16, 18:22   #3976
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
tż skręcał dziś mebelki dla synusia a ile się naklął przy tym
Też bym już chciała mieć mebelki

Cytat:
mi się ukruszyły dwa myślałam ze jeden będzi edo wyrwania ale pani dentystka je uratowała i jestem w trakcie robienia oba są juz zatrute teraz mają lekarstwo wsadzone a teraz w środę będzie juz je robić najgorsze jest to ze mam 2 korzenie do wyrwania bo bolą i dentystka stwierdziła ze lepiej jak najszybciej je usunąć bo jak są ropne to niebezpiecznie tak chodzić a lekarz mi zabrania ze względu ze ciąża była zagrożona na początku a wyrwanie wiąże sie ze znieczuleniem i tak jak ja muszę miec hirurgicznie to nie będzie takei zwykłe dla kobiet w ciąży tylko już mocniejsze więc nie wyraził zgody na wyrwanie i nie wiem co mam robić bo mnei to naporawdę boli i to bardzo chyba sie przejadę do spzital ai sie podpytam jak by to wyglądało czy da się na jakimś lekkim znieczuleniu itp no bo nie wiem czy dam radę 2 mc z tymi korzeniami chodzić
Monika, kuruj się
Przykro mi, że tak się męczysz

A z zębami też ciężka sprawa, bo nie wiadomo co robić ... skonsultuj to jeszcze z kimś

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
zjadlam juz nieprzyzwoita ilosc, ale humor dalej nie przychodzi

zapraszam
jak sie pospieszysz, to moze jeszcze zdazysz

oprocz klotni z bratem, to jak gdybym siebie czytala...
masakra jakas
ryczec mi sie chce i smutno mi jak cholera

moglismy sie zobaczyc z tztem, gdyby nie jego pieprzony intruktor,ktory albo go zbywa, albo choruje, albo ch** wie co jeszcze i jeszcze informuje go w ostatniej chwili, kiedy juz nic nie mozna zaplanowac
juz nie pamietam,kiedy ostatni raz sie widzielismy... ostatnia taka przerwe mielismy jak studiowalam w Berlinie

dzieki, Slodziaku
Ty z kolei nie sprzataj za duzo, pamietaj

Agatek wstepnie ma wyjsc w srode
Nie martw sie tak na zapas. Ja mialam chyba 3 zeby robione w ciazy, a Nikotynka to nawet kanalowke i nie bylo zle, w ogole nic nie bolalo,wiec jak masz naprawde dobrego stomatologa,to bedzie wiedzial, co zrobic,zebys nie cierpiala

achh...to moze ja tylko poglaszcze
Pearl, przykro mi, że humor się nie poprawił
Ale nie dziwię CI się, bo tęsknisz pewnie strasznie za TZtem
Jest jakas perspektywa spotkania w najbliższym czasie?

Uska
, kosmicznie wygląda ten wózek

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-10-16 o 18:25
Stary 2011-10-16, 18:26   #3977
Anabellita
Zadomowienie

Powiedzcie czym różni się gruszka do aspiratora Co lepsze?

Właśnie sporządzam listę zakupową dla dzidzi i oglądam wszystko na allegro, chcę porównać ceny z all i ze sklepów. Zobaczymy gdzie się bardziej opłaca

aaa.... byłam dziś w Biedronie i zakupiłam chusteczki Huggies i proszek Lovela, na razie tylko do koloru wzięłam bo już mi ciężko było. Jutro kupię do białego

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 18:54   #3978
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Aha, chciałam się zapytać. Odczuwacie już te skurcze przepowiadające? Braxtona-Hicksa??? Bo ja chyba od kilku dni tak i to dość mocne i częste....

I.. ile jest potrzebnych ochraniaczy na łóżeczko? Jeden wystarczy czy więcej? Wiadomo, maluch na początku się nie rusza za bardzo i ich nie dotyka, ale kurzą się..
Inutil ja si w sumie nie znam i jeszcze na ten temat nie szukałam informacji, tylko ostatnio koleżanka mi powiedziała ze one są dokładnie miesiąc przed porodem no i że ona tak miała i myślała ze zaczyna rodzic. Musz sie koniecznie wiecej na ten temat dowiedziec.

Co do ochraniacza to jak bede miec drewnieane łużeczko to tylko jeden planuje kupic(tak też ma moja siostra) ale najprawdopodobniej kupimy turystyczne z graco.

Cytat:
Hej Mamusie!!

Ja dzisiaj jade do Niemiec po dwutygodniowym urlopie.Nie chce mi sie,chetnie zostalabym w rodzinnym domu,mam przez to dola i rycze od ranaNastepnym razem przyjade na wiosne juz z dzidzia

Jestem przeziebiona a tu jeszcze 8 godzin w aucie mnie czeka.Dzien do d...
Tak sie własnie zastanawiałam kiedy wracasz z urlopu, zdrówka życze i lepszego humoru
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 18:59   #3979
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Widzę, że łowy udane Ja też wczoraj buty kupiłam bo w balerinach już zimno
Ja mam taki wózek, jest piękny
Czytałam na innych forach opinie użytkowników Martiny - ogólnie opinie ma bardzo dobre (solidny, łatwo się prowadzi, świetne koła na każdą drogę, odpinana tapicerka itd.), ale ponoć jest dosyć ciężki i nie bardzo nadaje się do wnoszenia ( a ja na 4 piętrze bez windy mieszkam będę musiała zostawiać wózio na półpiętrze na klatce schodowej - chyba go do kaloryfera przykuję)
Z czasem też zaczynają piszczeć mu "zawiasy", ale wystarczy nasmarować.
jak bym czytała o sobie my już z Tz nawet zapiecie kupiliśmy i mamy umowe że po spacerze ja przypinam wozek a on jak będzie wracał z pracy to będzie go na góre wnosił bo na klatce niestety na noc nawet nie ma co go zostawiać, najgorsze że ja będę go codziennie musiała znosić i to mnie trochę przeraża

Cytat:
Powiedzcie czym różni się gruszka do aspiratora Co lepsze?

Właśnie sporządzam listę zakupową dla dzidzi i oglądam wszystko na allegro, chcę porównać ceny z all i ze sklepów. Zobaczymy gdzie się bardziej opłaca

aaa.... byłam dziś w Biedronie i zakupiłam chusteczki Huggies i proszek Lovela, na razie tylko do koloru wzięłam bo już mi ciężko było. Jutro kupię do białego
słyszałam żeby nie kupować gruszek bo można maluszkowi zrobić krzywdę jak zamocno się naciśnie podobno lepsze są takie rurki co jedną końcówkę wkładasz do noska a drugą sobie do buzi, tylko nie wiem jak one się nazywaja

Czubasku gratujuje, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Hanula super że już wszystko ok z Tobąi dzidziusiem

Uska czy ja dobrze kojarze że jesteś z Wrocławia?? jesli tak to czy myslałaś już nad szpitalem?

Mam jeszcze jedno pytanie miałyscie tak może że Wasz maluch kopał przez kilka dni jak szalony, więcej niż zwykle? bo u mnie ostatnio tak było i aż się przestraszyłam że coś z nim nie tak ale teraz wszystko wróciło do normy i nie wiem co o tym mysleć
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 19:38   #3980
uska000
Zadomowienie

Agawo w koncu yeti;p

Elunia ja na Kaminskiego bo bede miec cesarke a tam mam sprawdzonego lekarza. Co do naturalnych porodow to moja szwagierka sobie chwali a znajoma mowi ze fabrtka;/
moze Kamciurka pomoze??

Monia kuruj sie i rob inhalacje a na kaszel mi gin zapuisal drosetux i pomogl wiec moze kup?? nie drogi 8zl

Ciezaroweczka mam nadzieje ze ta sie zalagodzic zeba.. trzymaj sie

Stary 2011-10-16, 19:43   #3981
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

ale jestem wypluta. Dobrze, że jutro wszystko wraca do normy

Cytat:
odnosnie tych ochraniaczy ja bede miala tylko jeden chyba, w razie co mozna zawsze dokupic, a mysle, ze jak sie bedzie go pralo, to jeden dzien bez ochraniacza na lozeczku niunius bedzie i tyle
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ja kupię 2 komplety pościeli i jeden ochraniacz Myślę, że to spokojnie wystarczy
no tak mi się wydawało. A pościele? Bo teściowie zaoferowali kupno łóżeczka i akcesoriów.
A moja mama powiedziała, że kupią pościel i co tam będziemy chcieli, pewnie fotelik samochodowy.
A byliśmy ostatnio w hurtowni i przecenione były fajne komplety 3-częściowe http://www.berber.pl/index.php?optio...id=308&lang=pl za 89zł. Dotykałam i całkiem fajne były pomyślałam, że kupimy sobie sami, a rodzice kupią inne. Widziałam super zestaw 5 częściowy za 250zł w safari, spodobał mi się bardzo w komplecie był razem z patchworkowym kocykiem

Więc byłyby dwa komplety

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no własnie te skurcze jakos od 26/27 tyg mogą się pojawiać. podobno ustępują przy zmianie pozycji. są nieco mocniejsze od bólu miesiaczkowego.
tyle przeczytałam na jakies stronce
bólu miesiączkowego? to ja inaczej to odczuwam chyba
ja czytałam że mogą pojawić się już od 20tc.
Cytat:

hej ojj na pewno ciężko wracać
Cytat:
Cześć Mamusie
to do lekarza, może poradzi coś bez antybiotyku i bez wyrywania ja na szczęście w wakacje wyleczyłam sobie zęby i jeszcze w grudniu mam przyjść na kontrolę
Cytat:

a co
fajny, kosmiczny trochę trzykołowy kupiliście? Widziałam dzisiaj bliźniaczy 3-kołowy jak facet podjeżdża pod krawężnik... średnio to wyglądało. Ale moja znajoma miała x-lander 3-kołowy o zadowolona była
Cytat:
dzięki dziewczyny wczoraj nawet nie miałam siły wstać z łóżka i usiąść choć na chwilkę by was poczytać jest coraz gorzej kaszel robi się coraz bardziej gruźlicowy zalega mi gdzieś na płucach że nie mogę odkrztusić tej chrypy z nosa leci głowa boli tak jak reszta ciała czuję się fatalnie ;( nei mam na nic siły niech to się już skończy ;(
do lekarza marsz lepiej wyleczyć, bo nigdy nie wiadomo w co może przerodzić się taki kaszel
Cytat:
Cześć Mamuśki. Ale mam dziś dzień te humorki już mnie samą wykańczają, a co dopiero mówić o TZ. Dziś już z tego wszystkiego, tak sam z siebie wyciągnął mnie na zakupy, chyba już sam nie wiedział co ze mną zrobić. A oto nasze dzisiejsze zakupy. To coś brązowe(sama nie wiem jak to nazwać) to pomysł TZ
środkowy pajac boski
Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
słyszałam żeby nie kupować gruszek bo można maluszkowi zrobić krzywdę jak zamocno się naciśnie podobno lepsze są takie rurki co jedną końcówkę wkładasz do noska a drugą sobie do buzi, tylko nie wiem jak one się nazywaja

Mam jeszcze jedno pytanie miałyscie tak może że Wasz maluch kopał przez kilka dni jak szalony, więcej niż zwykle? bo u mnie ostatnio tak było i aż się przestraszyłam że coś z nim nie tak ale teraz wszystko wróciło do normy i nie wiem co o tym mysleć
Ja mam tak od 3-4 dni... myślę, że mały podrósł po prostu i czuję go bardziej. Bo wcześniej delikatnie czułam, a teraz dość często i w nocy nawet dość mocno. No i te twardnienia/skurcze. Kurde, nawet nie wiem jak to opisać

A do nosa to Frida, ponoć najlepsza. Ja mam taką, wkłady do niej 10szt. kosztują w hurtowni 3zł http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...855534575.html

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-10-16 o 19:46
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 19:52   #3982
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
jak bym czytała o sobie my już z Tz nawet zapiecie kupiliśmy i mamy umowe że po spacerze ja przypinam wozek a on jak będzie wracał z pracy to będzie go na góre wnosił bo na klatce niestety na noc nawet nie ma co go zostawiać, najgorsze że ja będę go codziennie musiała znosić i to mnie trochę przeraża

Nooo będziemy musiały sobie jakoś radzić z tachaniem wózków na górę i znoszeniem ich i to codziennie...

Ja najbardziej boję o wózek z powodu "wspaniałego" sąsiada alkoholika. Mieszka na moim piętrze i przepił już dosłownie wszystko... nie płacił rachunków więc mu odłaczyli prąd, wodę i gaz. Jak mu wodę odcieli to... nie uwierzycie... sprzedał wannę (bo żeliwna była i na złomie parę złotych mu za nią dali)
Do nas ciągle przyłaził, żeby 2zł pożyczyć, w końcu mój TŻ się wkur... i go pogonił.
Jak przehandluje mój wózeczek to
Może niedługo go eksmitują

No właśnie te rurki to aspiratory

Widocznie maluszek miał przypływ energii
Ja myślę, że to jest tak samo jak z dorosłym człowiekiem, czasem można góry przenosić a czasem przychodzą takie dni, że z łóżka nie ma siły się zwlec. Zależy też co jadłaś Czekolada (ale nie tylko czekolada)ponoć dodaje dzidzi energię do brykania.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:

A do nosa to Frida, ponoć najlepsza. Ja mam taką, wkłady do niej 10szt. kosztują w hurtowni 3zł http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...855534575.html
okejo dzięki kupię aspirator zamiast gruszki

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 20:05   #3983
renata:)
Zadomowienie

Agawoo fajny wózek tylko te 3kółeczka nie dla mnie
Monika ciężko z tym dentystą...musiasz coś zadecydować. ja się musze też wybrać bo cały czas mam w planach a jeszcze nie byłam

będę się kładła spać z małą więc kolorowych snów

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 20:14   #3984
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Agawoo fajny wózek tylko te 3kółeczka nie dla mnie
Monika ciężko z tym dentystą...musiasz coś zadecydować. ja się musze też wybrać bo cały czas mam w planach a jeszcze nie byłam

będę się kładła spać z małą więc kolorowych snów
ale zes namieszala;p wozek moj;p
dentysta to ciezaroweczka;p
monia przeziebiona;p

dobranoc

Stary 2011-10-16, 20:30   #3985
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Gratuluję ,macie już imię?
Dzięki jeśli rzeczywiście będzie dziewczynka, to ma być Hania

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Maga gratuluje dziewuszki z tego co pamietam miała być Hania tak jak u mnie

Tak tak ma być panna Hanna

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
Super bo ja też mam mieć córcie a termin porodu tak jak ty mam na 26 luty , ciekawe czy tak samo masz wyliczone bo ja mam na 26 a na usg ostatnio wg miesiączki mialam na 29 , Maga83 kiedy miałas ostatnią miesiączkę?
Też miałam wyliczone na 29 wg gina, w wg położnej na 26 lutego. Ostatnią miałam 22 maja

Cytat:
Cześć Mamusie
To samo miałam w piątek, od tygodnia mnie pobolewał ząb i się okazało, że plomba jest naruszona. Na szczęście u mnie dało się ząbka odbudować, chociaż bez znieczulenia tak sobie było, ale dało się przeżyć. Mam nadzieję, że u Ciebie też w miarę bezboleśnie pójdzie

Cytat:
To brązowe bardzo fajne

Cytat:
Muszę też taką listę zrobić, ale nawet nie wiem co na nią wpisać

My dzisiaj mieliśmy jakieś większe zakupy zrobić w Poznaniu, ale był jakiś maraton dla biegaczy i więcej staliśmy w korkach niż w sklepach. W sumie tylko w Ikei byliśmy i szafę zakupiliśmy, bo jak Bąbelek się urodzi, to nam pewnie miejsca zabraknie a dla dzieciątka nic, chociaż się napaliłam na zakupy

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 20:32   #3986
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Uska sam wózek fajny tylko do mnie trójkołowce nie przemawiają

Cytat:

bólu miesiączkowego? to ja inaczej to odczuwam chyba
ja czytałam że mogą pojawić się już od 20tc.

]
w tym numerze ma jak mama jest reklama takiego aspiratora, który się nazywa SOPELEK wyglada jak frida podobnie w zasadzie

a i skurczach braxtona znalazłam takie cuś
Są to skurcze przepowiadające, nazywane również skurczami Braxtona-Hicksa. Nazwa ta pochodzi od nazwiska XIX-wiecznego angielskiego ginekologa, Johna Braxtona-Hicksa, który jako pierwszy je opisał. Mięsień macicy napina się, przygotowując się do prawdziwych skurczów porodowych, które wypchną twoje dziecko, gdy nadejdzie termin rozwiązania.
Kobiety różnie odczuwają skurcze przepowiadające. Czasem bardzo intensywnie. Mówią, że ból przypomina wyjątkowo dokuczliwą miesiączkę, albo że nagły ucisk uniemożliwia wyprostowanie się. Są też i takie przyszłe mamy, które twierdzą, że skurcze łapią je po kilkanaście razy dziennie i właściwie nie mogą przez nie chodzić. Jednak dla większości ciężarnych skurcze Braxtona-Hicksa są bezbolesne i niezbyt silne, chociaż odczuwane przy nich napięcie mięśnia macicy może być nieprzyjemne.

Mocno, coraz mocniej
Skurcz zaczyna się od dna macicy (które znajduje się u góry twojego brzucha), powoli przesuwając się ku dołowi. Trwa około 30 sekund. Im bardziej zaawansowana ciąża, tym skurcze przepowiadające są silniejsze. W 8–9. miesiącu mogą występować nawet co 20–30 minut i trwać do dwóch minut. Nic więc dziwnego, że łatwo wziąć je za sygnał rozpoczynającego się porodu. Jest jednak kilka istotnych różnic: nie towarzyszą im żadne dodatkowe objawy (takie jak np. biegunka, plamienie, odejście czopu śluzowego lub wód płodowych) ani uczucie rozpierania, ból pleców czy brzucha. I najważniejsza ich cecha, która pozwoli ci nie pomylić skurczów przepowiadających z porodowymi: nie stają się one coraz mocniejsze ani częstsze. Wręcz przeciwnie, maksymalnie w ciągu godziny łagodnieją i całkowicie ustępują.

Dobra pozycja
Przede wszystkim zmień ułożenie ciała. Jeżeli skurcz złapał cię w trakcie spaceru – usiądź. Jeśli akurat leżałaś czy siedziałaś, wstań i pospaceruj przez chwilę. Skurcz powinien dzięki temu ustąpić. Dobrym sposobem jest też kąpiel w ciepłej wodzie (nie w gorącej). Rozluźnia, zmniejsza napięcie mięśni. Jeżeli wyjątkowo mocno odczuwasz skurcze przepowiadające, powiedz o tym lekarzowi prowadzącemu twoją ciążę. Zapewne zaleci ci łykanie rozkurczającej Nospy. Gdy skurcze rozpoczną się nagle i z dość dużą siłą, dostosuj się do wyżej wymienionych rad i odczekaj godzinę. Jeśli nie przejdą, a wręcz będziesz miała wrażenie, że się nasilają – jedź do szpitala
.
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 21:01   #3987
n1kotynka
Zadomowienie

eee heej Mamusie,
nie odzywałam się w weekend, bo my weekendy z małżem poświęcamy tylko nam, bez kompa ( jak tylko miałam chwilkę to Was podczytywałam żeby być na bieżąco)

i co do dentysty to lepiej iść i skonsultować, ja miałam leczenie kanałowe w ciaży i jest ok a leczyli mi w ogóle zęba, którego spaprała poprzednia dentystka - okazało się, że plomba źle leży i tam pod spodem w zębie jakiś syf się zrobił ale moim zdaniem lepiej wyleczyć

Uśka gratuluję zakupu wózka!! my chyba na Teutonię się zdecydujemy, bo dużo osób nam ją poleca póki co poluję na promocje w internecie

Zuzia zazdroszczę skręcania mebelków u nas się wszystko opóźnia bo przez ten pessar to się czułam nie teges w ten weekend i wolałam nie wychodzić

co do skurczy przepowiadających to hmm ja nie wiedziałam w ogóle czy to, że mnie tak brzuch bolał czy to są skurcze czy może niekoniecznie :P a ból przypominał takie kłucia w różnych stronach brzucha ( dość mocne niestety, aż pisnęłam ałłłłaa wiele razy bo tak bolało) i kłuło jakbym kolki dostała w każdym bądź razie nie przypominało bólu okresowego, mnie bóle na okres tak bardziej ćmiły a tutaj kłuło i brzuch jak skała ;]

aaa doszły do mnie fajne dresiki ( takie do chodzenia po domu bo dość cienkie) z allegro więc mogę polecić a kosztowały 27 zł kupiłam 2 pary i jestem baaardzo zadowolona ( tylko pas ciążowy jest niski - 10 cm ale wszystko ładnie trzyma)
o takie kupiłam:
http://allegro.pl/dresowe-spodnie-ci...849624988.html

a tak w ogóle z tym pessarem przechlapane ;/ ( dzisiaj miałam mega problemy w toalecie i już myślałam, że wypadł i byłam cała znerwicowana co się dzieje)

buziaki z brzuszki
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 21:01   #3988
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Neska czytałam to samo, jednak ciężko mi określić co mi jest jutro powiem lekarzowi

zmykam spać, dobranoc
Stary 2011-10-16, 21:14   #3989
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
jak rozmawialam z moim dentysta, u ktorego bylam jakis miesiac-poltora temu i ktory kazal mi przyjsc w gudniu na kontrole,to powiedzial,ze nawet,jak bedzie tam cos do robienia, to nie bedzie tego robil teraz, tylko czyms tam zabezpieczy i zrobi po porodzie, wiec pewnie Twoj tez moze tak zrobic

Monia, skoro nie masz do niego stuprocentowego zaufania, to lepiej skonsultuj sie jeszcze z jakims innym. Wszedzie pisza, ze duzo bardziej niebezpieczna dla dziecka jest przewlekla infekcja, niz antybiotyk, takze byc moze powinnas cos wziac,zeby jak najszybciej wyzdrowiec? Poza tym antybiotyki najgorzej brac we wczesnym stadium ciazy, a Ty juz jestes blizej konca, tym bardziej moze powinnas?
No i skoro nie ma na razie z nami Agatka, to zapytam sie za nia: Probowalas pic mleko z czosnkiem?
Cytat:
Pearl, przykro mi, że humor się nie poprawił
Ale nie dziwię CI się, bo tęsknisz pewnie strasznie za TZtem
Jest jakas perspektywa spotkania w najbliższym czasie?
probowalam wszytskiego - ciasto, spacer nad jeziorem, nawet pocwiczylam na pilce, bo podobno uwalniaja sie wtedy hormony szczescia i pupa :/
a perspektyw blizszych nie widze - chyba ze na jeden dzien, jak bede musiala jechac do Wro na obrone, to wtedy jedna noc przespie sie u niego,zeby rozlozyc podroz...
Najgorsze, ze on musi niby byc caly czas tam na miejscu, bo niby w kazdej chwili moze sie okazac, ze nastepnego dnia bedzie mogl latac, a chce jak najszybciej skonczyc ten cholerny, pierniczony, beznadziejny kurs na instruktora,zeby moc zarabiac. Wkurza mnie tylko jego instruktor, ktoremu co chwila cos wypada i przez to wszystko rozciaga sie w czasie w nieskonczonosc

Cytat:
a nie moglby tz go znosic, jak bedzie wychodzil do pracy?

Cytat:
ale zes namieszala;p wozek moj;p
dentysta to ciezaroweczka;p
monia przeziebiona;p

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Uska sam wózek fajny tylko do mnie trójkołowce nie przemawiają
ja tez wlasnie jakos nie ufam trojkolowcom
ale waga mi sie podoba

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 21:18   #3990
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Ubranka super bardzo lubię takie kolory

Hej mamusie ,dziś byłam u mamci,wróciłam jakoś po 21 ,a zaraz ma być mąż.We wtorek jedziemy do jego rodziców i mam nadzieję ,że przetrzymam jakoś podróz bo to ok 170 km ,a ja co chwila muszę siusiu.Chyba będę częstym gościem stacji benzynowych.Współczu ję wam mamuśki tych problemów z zębami ,sama muszę iść ale jakoś jak zwykle mi nie po drodze
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości