|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() głowa mi pęka, zaczyna sie znowu jazda, a w ciązy miałam taki spokój ...
![]() |
#3964 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Piotruś śpi, pospał p0 17 30 min. i się obudził na kąpanie, ale zmęczony był i szybko padł ![]() Nawet nie wiecie jak mi się ten dzień dłużył przez tą godzinę.... ale na szczęście zaraz małż wraca i czeka mnie leniwy wieczór ![]() Widzę jakiś wysyp ząbków dzisiaj ![]() Gratulacje ![]()
#3965 |
Wtajemniczenie
|
Pepe zasnął tż przed 18, jak byłam w kościele. Przed 19 próbowałam go budzić, ale bez rezultatu
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też padnięta jestem i mam zamiar iść wcześniej spać. Gratuluję ząbków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() gratuluję ząbków ![]() u nas zmiana czasu nie spowodowała żadnych rewolucji, miałam nadzieję że może szybciej uśnie ale gdzie tam, usypianie standardowo trwało około godziny ![]()
![]() |
#3967 |
Zakorzenienie
|
Hello!
Zanim Was nadrobię, to poskarżę się. Dziś sobie popłakałam. Jestem przerażona ilością zła na świecie i wstydzę się za ludzi. Obejrzałam nowy program na TVN "S.o.s. dla świata". Straszne, co tam zobaczyłam. I zwierzaki i te dzieci... Oglądałyście? Dlaczego ludzie są tacy okropni? Po chuj kupują te martwe zwierzęta? Nigdy nie kumałam tych wypchanych zwierząt w domach, głów na ścianach, skóry krowy na podłodze. Dla mnie to jakaś patologia. Obrzydliwe. Wg mnie człowiek, który kopnie psa, czy dokucza kotu, to już jakiś psychopata z marginesu, a tu maltretowanie, okaleczanie, torturowanie, bo turyści chcą pamiątek. Ja ✂✂✂ie. Upiekłam sobie jabłko z cynamonem, zaparzyłam herbatę i mogę nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3968 | |
Raczkowanie
|
Piękne zdjęcie, idealne na tapetę
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mary - dzisiaj jest mało do nadrabiania, dziewczyn nie ma za dużo... Anulinka - trzymam kciuki za Pepe, oby pospał Kochany ludek. Dobrej i wyspanej nocki dla Ciebie ![]() Kubuś też już chyba śpi ![]() Ja się relaksuję, czytam newsy na necie.
![]() |
#3969 | |
Rozeznanie
|
Od ponad jakiegoś tygodnia na MM jestesmy, ale jak był na UU to tez nocki przesypiał
![]() Cytat:
![]() ![]() Jej, byłam dziś u teściów na imieninach i chyba kolejne kg mi przybyły ![]() ![]() Stwierdziłam że jak karmi się dziecko swoim mlekiem, to nawet przy jedzeniu wszystkiego jakoś tak się nie tyje. Od momentu kiedy zaczęłam zmniejszać UU do teraz przybyło mi jakieś 2,5kg które ulokowały się w moich boczkach i brzuchu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3970 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Obawiam się, że nie dociągnę ze swoim mlekiem do 11 listopada - wtedy Pepe skończy pół roku. Ale i tak dumna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | ||
Wtajemniczenie
|
Andziot super fota Zosi
![]() Paulizia biedny Antoś ![]() ![]() Agnieszka.M również dla Antosia zdróweczka ![]() Daję jej tylko 130ml, ale wypiłaby pewnie więcej, bo na śpiocha jej rewelacyjnie wchodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i dla Andziotkowej Gabrysi za ząbka ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3972 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | ||
Zakorzenienie
|
DZIĘKUJEMY
![]() ![]() ![]() ![]() duzo lepiej kaszel mi sie urywa i malo mnie dusi ![]() kochana w AZS nie ma takiego czegos jak ostatnia deska ratunku trzeba sie lapac tego, co nie zaszkodzi, a moze pomoc pediatra zalecil mleko sojowe nie jednemu dziecku z AZS pomoglo to mleczko jest ponoc lepsze w smaku jak nutra ale zobaczymy jutro ma mi apteka je sprowadzic, bo ciezko je dostac, glownie pod zamowienie a tak to trzeba olenke wyleczyc z wysypow i powoli wprowdzac pozostaje opcje zywieniowe narazie zero glutenu ![]() Cytat:
ale uwierzcie mi RODZAJ AZS'U jaki ma olenka to jest nic w porownaniu do tego, co inne dzieci przezywaja jestem na forum AZS i poprostu strasznie sie ciesze, ze Ola ma "tylko" takie problemy ![]() Cytat:
![]() dzionek super teraz na 18 bylismy na imieninach i do[iero teraz wrocilislmy ola ma dzisiaj dzien dziecka i nie byla kąpana przebralam ja, zalozylam pajaca do snu i butla kremik na buzke, lekarstwo i spi juz bidulka, taka padnieta byla ale wypila kaszke ![]() nawet nie wiecie jak ja sie ciesze, ze to JA wypatrzylam tego ząbka ![]() ![]() jutro jej nie zawoze we wtorek tez z nia bede ![]() mam nadzieje, ze sie wreszcie zluzni ![]() andziot sliczna fota ![]() ewesko super, ze maz przyjezdza ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3974 |
Zakorzenienie
|
Aguś, gratulacje z okazji ząbka Oleńki!
![]() Zdrowia i cudownego dzieciństwa dla dzieciaczków koleżanek Gosiek i Andziot ![]() Marcelkowi i Antosiowi uściski i flaszka mlesia z okazji miesięcznicy ![]() Blueberry, spóźnione buziaki urodzinowe ![]() ![]() Graża, trzeba było ten śmietnik zostawić wujeczkowi ![]() Andziot, urocze zdjęcie w liściach ![]() Zytus, u mnie też 2 kg do przodu ![]() Żeby nie tyć, to muszę sobie na lodówce powiesić jakąś thinspiration. Graża, Andziot, albo Klaterina, wyślecie mi jakieś swoje fotki całej sylwetki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
TAKI Cytat:
![]() Cytat:
Fotę ma Siasia, jak ogarnie Nikosia, to pewnie wrzuci ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3976 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3977 |
Zakorzenienie
|
tak zapytałam o spacerówke bo Zuza jeszcze też w gondoli
![]() ![]() ![]() Nie wiem co jest grane czy to SKOK czy co, ale Zuza jak normalnie zasypiała zaraz po mleku około 21 tak od kilku dni o 22 jeszcze nie śpi ![]() aguś za zębola Oli ![]()
#3978 |
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
![]() a bym zapomniała ![]() aguś- ![]() andziotka- ![]() Ja codziennie Aluni sprawdzam buźkę czy ząbka na horyzącie nie widać ![]()
#3979 |
Rozeznanie
|
Klaterina, amarcia, anulinka, zosiaaa, moria44, delicadeza, gosiek217, Agnieszka.M, night25, blueberry_11 dziękujemy baaardzo za życzenia
![]() ![]() jednocześnie życzymy wszystkiego najlepszego wszystkim dzisiejszym oraz wcześniejszym jubilatom/solenizantom ![]() ![]() ![]() jakimś cudem udało mi się Was doczytać, ale wybaczcie nie mam już siły każdej odpisywać ![]() nikt nie zauważył, że nie było mnie od czwartku ![]() Ania zadziałała jak zegarek i przestawiła się na czas zimowy ![]() Edzik nauczył Anię spać na brzuchu, nie sypiała tak od 3 miesięcy ![]() pojawiło się ostatnio mnóstwo fantastycznych zdjęć z pięknymi dzieciaczkami i mamusiami ![]() jest też tyle nowych avatarów, że oczopląsu dostaję rozszyfrowując kto co pisze ![]() zmykam lu lu pa słodkich snów mamusie i dużo zdrówka dla chorowitków ps. dodałam 2 zdjęcia z basenu, więcej się nie nadaje ![]() Edytowane przez niebieska.lwica Czas edycji: 2011-10-30 o 22:44 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3980 |
Wtajemniczenie
|
Bylismy na pogotowiu. Antek ma zapalenie krtani. Zbesztali nas, ze nastepnym razem mamy wezwac karetke, a nie jechac samochodem...
![]() Bardzo sie ciesze, ze nie zwlekalismy, ze zdecydowalismy sie pojechac. Balam sie, ze jak dziecko nie ma goraczki i zachowuje sie normalnie to odesla nas z kwitkiem i kaza isc do pediatry po antybiotyk. W tym przypadku antybiotyk by nie pomogl, bo to wirus, a nie bakteria. Dziewczyny nie zwlekajcie nigdy z pojsciem do lekarza! NIGDY!!! Kompletnie nie mialam pojecia co jest Antkowi, podejrzewalam oskrzela, a on mogl w nocy po prostu zaczac sie dusic ![]() Zaczelo sie od zwyklego kataru... podawalam syrop, mial apetyt tylko ten swist i kaszel jakby szczekanie. Wieczorem pierwszy raz w zyciu zwymiotowal po mleku. Wszystko co mogl. Pierwszy raz taka akcja az sie wystraszylam i zaczelam plakac. Wszystkie te objawy sa baaardzo typowe dla zapalenia krtani, tyle ze ja o tym nie wiedzialam. Teraz juz wiem i jesli uslyszycie u Waszych dzieci TAKI kaszel [mozna odsluchac na tej stronce troszke nizej jest play listen croup cough] to ewidentnie jest to zapalenie krtani i natychmiast do lekarza!!!
#3981 |
Zadomowienie
|
Paulizia zdrówka dla Antosia!! Dobrze, że nastąpiła taka szybka reakcja Wasza i lekarzy.
![]()
![]() |
#3982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie chce mu nic zostawiac bo to psychol i jeszcze wezmie moje stare graty i bedzie je sprzedawal na targu ![]() zdjecia Ci nie wysle wariatko bo moje boczki to zmotywuja Cie jedynie do zrobienia sobie szarlotki:P seba wstal 6:30 ![]() gupia zmiana czasu ![]() juz ma pierwsza dzemke i jadl w nocy 2 razy ![]()
![]() |
#3983 |
Wtajemniczenie
|
![]() Paulizia, dużo zdrówka dla Antka ![]() matall, napisz list do św. Mikołaja ![]() ![]() U nas nocka do ![]() Od 23 popłakiwanie, jojczenie i nawet wzięcie do naszego wyrka nic nie dało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3984 |
Wtajemniczenie
|
![]() nie kumam. wcz niespalam prawie wogole bo sie nie dalo, a dzisiaj 3 pobudki tylko ![]() graza masz racje, glupia zmiana czasu, moj dziec chodzi spac normalnie a wstaje nienormalnie szybko a ja mam w domu polowe zegarow przestawiona a polowe nie i nigdy nie wiem ktora jest ![]() paulizia juz czytalam na fejsie jestem w szoku, dobrze ze pojechaliscie. z dziecmi,szczegolnie malymi tak jest ze wyglada niekiedy nie groznie a sie okazuje zapalenie oskrzeli,i w druga strone, wyglada groznie a okazuje sie przeziebienie... nigdy nie wiadomo ![]() przytulam was mocno. anulinka ja tez jestem z ciebie dumna i cie podziwiam ze tak dlugo dalas rade ja w ten sposob zaledwie 2 mce..... ![]() niebieska.lwico dzieki za zapro ![]() chlopaki smarkaja i kaszla obydwoje. zaczelo sie ze jak jeden chory to drugi tez..... wiecie co zrobil norbi? usiadlam z lapkiem na podlodze, niedaleko niego a on przylazl, chwycil za kabelek i poszarpnal ![]() co skutkowalo wylaczeniem lapka bo mi bateria nie trzyma ![]() bardzo jaraja go kable, wasze dzieci tez????? ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- co do tych ekspresow to ja tez stalam sie posiadaczka jakies pol roku temu i jedyne co mnie irytuje to to ile kosztuja te kapsulki..... przeciez jak ktos przyjdzie i chcialabym poczestowac to nie wiem ile musialabym zakupic takich opakowan... udaje wam sie kupic tansze niz 20 zl?
#3985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szarpie i drapie pazurkiem za chwile przychodzi mama i czeka mnie dalszy ciag porzadkow zyciowych
![]() |
#3986 |
Raczkowanie
|
Paulizia zdróweczka dla Antosia ! oraz dla twoich chłopaków zdróweczka życzę agnieszka_pe25
![]() u nas nocka taka jak poprzednia ; / Maja wstała o 2 poszła spać po 3 i wstała po 6 .. w nocy budziła się z płaczem, nie wiem dlaczegooo ! ![]() dawo takich nocy jak te 2 nie było ! ;/ Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-10-31 o 07:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Zakorzenienie
|
Paulizia Duzo zdrowka dla Antosia, jak dobrze, ze pojechaliscie
![]() zapomnialas wstawic linka? czy to ja nie wiem jak odsluchac ten kaszelek? Paulizia dla Antosia najlepszego z okazji ukonczenia 5 miesiecy i porcja buziakow od cory mej ![]() ![]() ![]() Dla Martynki, Zuzi, Olusia rowniez najlepszego ![]() ![]() Dobry! Nocka ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Wtajemniczenie
|
graza caluje mocno
p.s. nie wymyslili jeszcze jakis zabawek z kabli? ![]()
#3989 |
Wtajemniczenie
|
Grazin, aga_pe, dziękuję
![]() aga_pe, kiedyś tak, dało się kupić za 13-14 zł, teraz za mniej niż 20 zł ciężko, mój ostatni faworyt do Dolce Gusto Au Lait ( kawa z mlekiem, ale wszystko w jednej kapsułce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3990 | |||
Zadomowienie
|
witamy się w poniedziałkowy ranek
![]() moje dziecko jednak też sie przestawiło z tym spaniem, o 7 był już gotowy do plucia a teraz ziewa i jednocześnie fika w łóżeczku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() idę po kawkę i śniadanie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.