Zazdrośnice, odcinek 65 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-06, 12:27   #3961
Gwizdak
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, odcinek 65

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Jak Bisia przyszła to ja też zgodnie z prawem serii wpadłam się przywitać, a co
no koniec świata
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 12:32   #3962
kasia0912
Zakorzenienie

Nie no szok

Rain Witaj Co u Ciebie słuchać?

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 12:36   #3963
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość

Nie chcę zniechęcać, bo ja generalnie ciesze się, że rodziłam naturalnie, jestem dumna sama z siebie nawet trochę Sam finał porodu to najpiękniejsze, co mnie spotkało w życiu i nie zapomnę pierwszych słów Tż jak Maja leżała już na moim brzuchu

Niestety dalej ma bakterię w poniedziałek znów będę nas umawiać na wizytę u lekarza
Jeeeeeeej, ciekawe co powiedział
Obyście szybko pozbyli się tej wstrętnej bakterii

czarna trochę się tego wyjazdu boję, bo to mój pierwszy raz i to SAMA aaaa

marg mój Frugo bez zmian...
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 12:38   #3964
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki, takich słów mi brakowało do tej pory słyszałam "musisz karmić".
Nic nie musisz, a i oby malutka jak najszybciej pozbyła się bakterii

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki i nie bój się
Stary 2013-04-06, 12:38   #3965
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Myślałaś już nad bukietem i tortem?
tak tort będzie prawdopodobnie prosty - biały, gładki z niebieskimi dodatkami (kwiaty, wstążki) ale jeszcze nie wybraliśmy konkretnego modelu, zdecydowaliśmy się na cukiernię i smak
bukiet - myślałam o różach białych i niebieskich, prostym coś jak w załącznikach (jeden zapożyczony od Capri)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _mg_7839.jpg (78,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Blue-wedding-flowers.jpg (24,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiecik.jpg (20,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 141722719494004470_kJffsNRE_c.jpg (31,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hortensja!!!.jpg (36,6 KB, 8 załadowań)

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 12:40   #3966
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
tak tort będzie prawdopodobnie prosty - biały, gładki z niebieskimi dodatkami (kwiaty, wstążki) ale jeszcze nie wybraliśmy konkretnego modelu, zdecydowaliśmy się na cukiernię i smak
bukiet - myślałam o różach białych i niebieskich, prostym coś jak w załącznikach (jeden zapożyczony od Capri)

Najbardziej podoba mi się ten 2, ale efekt motylka jest świetny.
Stary 2013-04-06, 12:42   #3967
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Wrzosowiska jak w starych książkach i Transylvania jak z filmów o wampirach
A jak można Clostera nie lubić to nie wiem Ale już z tym nie walczę
dokladnie tak

w Trasylvani bylam jeszcze te Wrzosowiska z ksiazki musze kiedys zobaczyc

a co do Clostera to w sobote koncert akustyczny jest we Wrocku a ja nie pojde bo mam spektakl do 22 i taki w ktorym do konca duzo roboty jest i nie moge sie zwolnic

klientka byla, pomalowana, wyszla zachwycona ale bylo to nie lada wyzwniem - ale napisze w klubie

a teraz ide zrobic obiad, zjesc i sie do pracy szykowac.
Stary 2013-04-06, 12:44   #3968
Biska
Zakorzenienie

U mnie generalnie trzeci trymestr ciąży był już ciężki, bolał mnie cały czas kręgosłup, nie dawałam sobie z nim już rady... niestety sama się do tego przyczyniłam, bo przytyłam aż 20 kg wstyd mi teraz jak nie wiem

Termin z miesiączki wypadał mi na 13. lutego. Około tydzień wcześniej, dokładnie 6. wieczór zaczął boleć mnie brzuch, nie były to skurcze, ale okropne kłucie w dole brzucha, aż mnie zginało w pół. Ponieważ rodzić chciałam w Rzeszowie (60km ode mnie, tam też prowadziłam ciążę od usg połówkowego) to ok 1. w nocy postanowiliśmy pojechać do szpitala i zobaczyć co jest nie tak, skąd ten ból, może to już?? Droga do szpitala była straszna, lodowisko na całej jezdni, po drodze natrafiliśmy na korek, bo tira postawiło w bok, zablokował oba pasy ruchu... więc musieliśmy szukać objazdu i tak jak zwykłe droga do szpitala zajmowała nam ok godzinki, tak wtedy jechaliśmy ponad dwie.

Na miejscu zrobili mi KTG, po którym Pani dr, która mnie przyjmowała złapała się za głowę, szybko kazała mi przejść na samolot i przyjęła na oddział. Leżałam na patologii, bo na porodówce full Przez dwa dni po kilka razy dziennie podpinali mnie pod KTG i na 8. zaplanowali dla mnie wypis, bo nic się nie działo...

Za oknem śniegu było coraz więcej, a mnie przerażało to, że jak mnie do domu odeślą, to następnym razem nie dojedziemy do szpitala i urodzę w zaspie śniegu .

W czwartek wieczór rozmawiałam z Tż przez tel i mówiłam, że fajnie, jakby Maja urodziła się w nocy, bo wtedy Tż wypadają dwa dni wolne w pracy i mógłby z nami być (kierownik powiedział mu, że nie da mu wolnego na poród żony, chamstwo takie, że szkoda słów). Pogadaliśmy przez telefon, powiedziałam mu co ma mi zabrać z domu, bo przecież jutro mnie wypisują

W nocy ok 3. godziny wstałam na siku (rany, wstawanie w ciąży na siku jest strasznie męczące) i nie macie pojęcia jak zdziwiłam się, kiedy wychodząc z WC poczułam, że mi mokro i sobie myślę jak to? Czyżbym się nie dobudziła i nie dokończyła sprawy? i tak w końcu po 3 wizycie w WC doszło do mnie, że to wody... Zawołałam położną, ta mnie zbadała i kazała zabrać rzeczy na porodówkę, zaczynamy! Na porodówce przyjmowała mnie znów ta sama Pani dr, która powiedziała mi, że wypis miała już dla mnie gotowy

Szybko zadzwoniłam do Tż (była 3.35 jak dzwoniłam), biedny na początku nie wiedział co się dzieje. Przyjechał chwilkę przed 7 a ja wciąż nie miałam żadnych skurczy... Czas mijał i nic, w obawie o zdrowie małej zaczęli mi podawać oksytocynę i zaczęła się jazda...

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 12:49   #3969
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
no koniec świata
Ale że dlaczego?
Ty akurat chyba nie zdążyłaś za mną zatęsknić
Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
Nie no szok

Rain Witaj Co u Ciebie słuchać?
Nic ciekawego
Pracuję sobie w kwiaciarni dla odmiany i przygotowuję się do sezonu ślubnego - pierwszy bukiet w tym roku już za trzy tygodnie.

Cytat:
Jeśli mogę coś zasugerować to raczej uniknij tych niebieskich róż - takie głębokie kolory to farbowanie farbą po kwiatach a od tego tylko krok do zapaskudzonej sukienki - czasem wystarczy lekko dotknąć - wiem bo testowałam kiedyś w hurtowni.
Tyle jest naturalnie niebieskich kwiatów, że da się coś innego znaleźć
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 12:52   #3970
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale że dlaczego?
Ty akurat chyba nie zdążyłaś za mną zatęsknić

Nic ciekawego
Pracuję sobie w kwiaciarni dla odmiany i przygotowuję się do sezonu ślubnego - pierwszy bukiet w tym roku już za trzy tygodnie.

Jeśli mogę coś zasugerować to raczej uniknij tych niebieskich róż - takie głębokie kolory to farbowanie farbą po kwiatach a od tego tylko krok do zapaskudzonej sukienki - czasem wystarczy lekko dotknąć - wiem bo testowałam kiedyś w hurtowni.
Tyle jest naturalnie niebieskich kwiatów, że da się coś innego znaleźć
dzięki pewnie tak zrobię, że bazą będą białe, a niebieski w jakimś dodatku

Stary 2013-04-06, 13:08   #3971
Biska
Zakorzenienie

Skurcze owszem były coraz silniejsze, ale rozwarcia brak, położna cały czas zwiększała mi dawkę oksy a sprawy w ogóle nie posuwały się do przodu... ból ogromny, skurcze krzyżowe... Położna chodziła i ręce rozkładała, bo przy takich dawkach oksy to ja już powinnam Jej zdaniem przeć... a ja dalej zwijam się z bólu i nic..

Dostałam mnóstwo zastrzyków z antybiotykiem, bo bali się o dziecko, że tak długo jest bez wód płodowych, zaliczyłam też masaż szyjki macicy (najgorsza część porodu, przysięgam!), czopki, zastrzyki rozkurczowe na szyjkę... no cuda próbowali na mnie.

Po 5 godzinach skakania na piłce, stania pod prysznicem i skurczy co minutę poczułam, że nie mam siły, musiałam położyć się na łóżku, bo między skurczami po prostu mdlałam, wydawało mi się, jakbym śniła... i wybudzał mnie kolejny skurcz. Nie umiem tego opisać, ale tak jakbym była wtedy poza swoim ciałem, nie wiedziałam, co się dzieje... Tż co chwilę wychodził z sali, bo po prostu płakał już widząc mnie jak cierpię i potrzebował wyjść i się uspokoić. W ogóle po porodzie dopiero zobaczyłam jak mocno podrapałam i posiniaczyłam mu ręce, ramiona i nogi... wręcz wbijałam się rękami w Niego podczas skurczy

Po 16 (6 godzina skurczy jak jasna cholera) Tż prosił, prawie błagał położną o cesarkę, albo znieczulenie, niestety, żeby dostać znieczulenie musiałam mieć rozwarcie na 6 cm, a ja nie miałam prawie żadnego... Położna powiadomiła nas, że zaraz przyjdzie do mnie 3 lekarzy i prawdopodobnie zarządzą cesarkę, bo za długo to trwa, dla Małej to niezdrowe no i ja już ledwo żyłam.

Chwilę przed 17. poprosiłam, żeby mnie zbadała, bo wydawało mi się, że skurcze przeszły w końcu z krzyżowych w brzuszne i faktycznie po badaniu okazało się, że mogę dostać już znieczulenie, bo rozwarcie ruszyło! Szybko zawołali Panią anastezjolog i po 10 min byłam już znieczulona, a tą kobietę miałam ochotę ozłocić! Mój Tż także Znieczulenie zaczęło działać dokładnie o 17.35 a o 20 Maja się urodziła

Niestety musieli mnie sporo naciąć, bo nie miałam już siły przeć. Przy skurczach partych było dwóch lekarzy i dwie położne... jeden z lekarzy na siłę próbował Majkę wycisnąć z mojego brzucha, opierał na nim całe swoje ciało (Tż mówił, że aż odrywał nogi od ziemi ) ale to nic nie dawało, podarował mi w ten sposób tylko mnóstwo siniaków na brzuchu

Po 4 takich skurczach podszedł drugi lekarz i tak sprytnie ułożył dłonie na brzuchu, że przy 1 skurczy Maja się urodziła Tż jak ją zobaczył powiedział tylko : "O Jezu, jaki mały, bezbronny, zwinięty Ślimaczek"

Do szycia musieli mnie uśpić, więc Małą zabrali i kazali wyjść także Tż powiadomić rodzinę, obdzwonić wszystkich w tym czasie.

Szwów mam dużo, położne nawet nie chciały mi powiedzieć ile, żeby mnie dodatkowo nie dołować.

Ogólnie poród trwał 17 godzin, a ostatnie jego 2 godziny to najpiękniejsze w moim życiu

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Jak Bisia przyszła to ja też zgodnie z prawem serii wpadłam się przywitać, a co

Bisiu witaj, mam nadzieję, że już zostaniesz z nami
Śliczna ta Twoja córeczka - co zdjęcie na fejsbuku nowe to coraz ładniejsza
Współczuję przejść porodowo-depresyjnych
Oby ta wiosna prędko przyszła, w sumie mi też by się taki dopalacz przydał, coby z dołka wyleźć na dobre
cześć! dzięki

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Jeeeeeeej, ciekawe co powiedział
Obyście szybko pozbyli się tej wstrętnej bakterii

marg mój Frugo bez zmian...
Szkoda mi strasznie Fruga nie wyobrażam sobie patrzenia na cierpiącego, ukochanego zwierzaka musi być dobrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 13:10   #3972
peach_passion
Zakorzenienie

rain

bisia, o cholera, to faktycznie... a na czym polegał ten masaż szyjki macicy?
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 13:15   #3973
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Bisia, to co przeszlaś, to istny horror

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 13:15   #3974
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
rain

bisia, o cholera, to faktycznie... a na czym polegał ten masaż szyjki macicy?
Położna na siłę próbowała rozluźnić szyjkę macicy poprzez masaż ręką... ból nie do opisania...

Stary 2013-04-06, 13:15   #3975
Gwizdak
Zakorzenienie

Rany boskie Bisia, współczuję....Oksytocyna, masaż, wyciskanie dziecka bóle z krzyża...nacinanie... chyba wszystkie najgorsze koszmary rodzącej Cię na raz nawiedziły.... Jesteś bohaterką,naprawdę I pięknie wyglądasz, w życiu bym nie powiedziała, że20kg przytyłaś w ciąży.Bardzo ładnie Ci zeszło Wcale się nie dziwię, że miałaś kłopot z karmieniem.A Twoja położna i teściowa.... nie przejmuj się nimi w ogóle.Majka ma super mamę
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 13:17   #3976
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
No właśnie, a nie sądzisz,że to lekka przesada po każdej kłótni,czy jak to określasz"fochu" pisać, że "związek Ci się sypie" czy że nie wiesz,czy masz tż? U Ciebie przejście od stanu "hurra, w tym roku ślub"do stanu "związek mi się sypie" zajmuje średnio dwa dni Nie znam Cię i nie chce oceniać, tylko jak się czyta Twoje wypowiedzi, to nie obraź się, ale trochę jakbym rozchwianą emocjonalnie nastolatkę czytała. Wiem, że masz nie udany związek za sobą.Szczerze mówiąc, to mało kto nie ma To, że tamten się rozpadł nie oznacza, że ten się rozpadnie. To nie ten facet i nie ten związek. Chyba że sama do tego doprowadzisz.Zaręczyliści e się, czyli oboje zadeklarowaliście, czyli oboje macie poważne plany względem siebie. W normalnych, dojrzałych związkach kłótnie się zdarzają i każdy czasem mówi o dwa słowa za dużo. Co nie oznacza od razu, że "związek się sypie". Może spróbuj troszkę spojrzeć z boku na własne emocje i spróbować jakoś dostosować adekwatność reakcji, do sytuacji?
Otóż to U nas jak pójdzie seria kłótni to potrafimy się pokłócić porządnie i 3 razy na tydzień. Ale nie uważam, że związek się sypie, tylko są chwilowe problemy z komunikacją

Cytat:
Najbardziej podoba mi się 1 i ostatni

Bisia, dzielna dziewczyna z Ciebie
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 13:18   #3977
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Położna na siłę próbowała rozluźnić szyjkę macicy poprzez masaż ręką... ból nie do opisania...
To i to wyciskanie to już w ogóle jakiś horror.....
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2013-04-06, 13:18   #3978
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Bisia, to co przeszlaś, to istny horror
Do tej pory jak to wspominam to mi łzy ciekną, nawet teraz

Stary 2013-04-06, 13:19   #3979
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Do tej pory jak to wspominam to mi łzy ciekną, nawet teraz
Ja się popłakałam jak przeczytałam co napisałaś,a Ty to już w ogóle Dziewczyno! Ty jesteś herosem, naprawdę!

Ile Majka ważyła?
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Edytowane przez Gwizdak
Czas edycji: 2013-04-06 o 13:21

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 13:22   #3980
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Rany boskie Bisia, współczuję....Oksytocyna, masaż, wyciskanie dziecka bóle z krzyża...nacinanie... chyba wszystkie najgorsze koszmary rodzącej Cię na raz nawiedziły.... Jesteś bohaterką,naprawdę I pięknie wyglądasz, w życiu bym nie powiedziała, że20kg przytyłaś w ciąży.Bardzo ładnie Ci zeszło Wcale się nie dziwię, że miałaś kłopot z karmieniem.A Twoja położna i teściowa.... nie przejmuj się nimi w ogóle.Majka ma super mamę
Zostało mi 5 kg, żeby wrócić do swojej wcześniejszej wagi
Zaczynam ćwiczyć pomału, ale szew jeszcze mi dokucza..

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Ja się popłakałam jak przeczytałam co napisałaś,a Ty to już w ogóle Dziewczyno! Ty jesteś herosem, naprawdę!

Ile Majka ważyła?
3150 i 55cm

Stary 2013-04-06, 13:23   #3981
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Zostało mi 5 kg, żeby wrócić do swojej wcześniejszej wagi
Zaczynam ćwiczyć pomału, ale szew jeszcze mi dokucza..
no wcale się nie dziwię po takiej masakrze... Zejdzie i te 5
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2013-04-06, 13:25   #3982
najfajniejsza
Zakorzenienie

Bisia, ale że wsadzała całą dłoń?
matko, płakać mi się chce, ile strasznych rzeczy zniosłaś... I jeszcze to "skakanie" po brzuchu, matko... to jest w ogóle bezpieczne?!
jesteś prawdziwą siłaczką jestem z Ciebie dumna
szczerze Ci powiem, że jakbyś po takich przejściach nie miała depresji poporodowej, to chybabyś była nienormalna. serio.

OK, wiem już,że nie chcę dzieci
poćwiczyłam i idę się robić na (u)bóstwo miłej soboty wszystkim
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 13:26   #3983
kasia0912
Zakorzenienie

Bisia jeju to straszne Na prawdę jesteś dzielna i jestem z Ciebie dumna aż mam dreszcze od tego co napisałaś

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 13:28   #3984
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
3150 i 55cm
dobrze,że duża nie była

Im bardziej o tym myślę, tym bardziej jesteś moją bohaterką

Ja rodziłam 19 h +2h cc + 2dni przepowiadających. Skórcze co minutę, przy rozwarciu na 9cm miałam od 17 do 20 z minutami (dopóki znieczulenie mi dali) i błagałam żeby mnie zabili a jak Ty to jeszcze przy oksytocynie przeszłaś.... To jest niesamowite ile człowiek jest w stanie znieść i jeszcze się potem z tego cieszyć....

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
to jest w ogóle bezpieczne?!
a skąd! To jest w ogóle metoda z jakiegoś średniowiecza...
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2013-04-06, 13:29   #3985
najfajniejsza
Zakorzenienie

a co to oksytocyna?

to ten lekarz ma szczęście, że Bisi i Mai nic się nie stało, bo po takim brutalnym postępowaniu to powinien być podciągnięty do odpowiedzialności dyscyplinarnej co najmniej
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 13:31   #3986
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Bisiu współczuje

Stary 2013-04-06, 13:31   #3987
FioletowyAnanas
Zakorzenienie

bisia chyba źle zrobiłam że czytałam Twoją recenzję porodu

FioletowyAnanas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 13:34   #3988
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
a co to oksytocyna?

to ten lekarz ma szczęście, że Bisi i Mai nic się nie stało, bo po takim brutalnym postępowaniu to powinien być podciągnięty do odpowiedzialności dyscyplinarnej co najmniej
hormon odpowiadający za akcję porodową,konkretnie za skórcze. On sięnaturalnie wydziela w czasie porodu,a jak się jego dawkę zwiększy, to poród powinien iść szybciej, bo skórcze robią się mocniejsze.Mocniejsze =bolą bardziej. Ja sobie nie jestem w stanie wyobrazić tego"bardziej".

I tak powinien. I jestem się gotowa założyć, że nie ma o tym żadnej wzmianki w dokumentacji szpitalnej. Polska rzeczywistość szpitalna.Nóż się w kieszeni otwiera...
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2013-04-06, 13:34   #3989
Claris
Zakorzenienie

Jezu Bisia to straszne ile się wycierpiałaś!! ale jesteś niesamowita że to przeżyłaś, bardzo silna z Ciebie kobitka
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 13:35   #3990
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
no wcale się nie dziwię po takiej masakrze... Zejdzie i te 5
Jeżeli zamieni się te 5kg w mięśnie, to nie musi schodzić

Cytat:
Bisia, ale że wsadzała całą dłoń?
matko, płakać mi się chce, ile strasznych rzeczy zniosłaś... I jeszcze to "skakanie" po brzuchu, matko... to jest w ogóle bezpieczne?!
jesteś prawdziwą siłaczką jestem z Ciebie dumna
szczerze Ci powiem, że jakbyś po takich przejściach nie miała depresji poporodowej, to chybabyś była nienormalna. serio.

OK, wiem już,że nie chcę dzieci
poćwiczyłam i idę się robić na (u)bóstwo miłej soboty wszystkim
Nie wiem czy całą, ale ja to czułam tak, jakby mi tak ktoś parasol otworzył miałam ochotę kobiecie zęby kolanem wybić

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
Bisia jeju to straszne Na prawdę jesteś dzielna i jestem z Ciebie dumna aż mam dreszcze od tego co napisałaś
Cytat:
dobrze,że duża nie była

Im bardziej o tym myślę, tym bardziej jesteś moją bohaterką

Ja rodziłam 19 h +2h cc + 2dni przepowiadających. Skórcze co minutę, przy rozwarciu na 9cm miałam od 17 do 20 z minutami (dopóki znieczulenie mi dali) i błagałam żeby mnie zabili a jak Ty to jeszcze przy oksytocynie przeszłaś.... To jest niesamowite ile człowiek jest w stanie znieść i jeszcze się potem z tego cieszyć....

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

a skąd! To jest w ogóle metoda z jakiegoś średniowiecza...
Cytat:
a co to oksytocyna?

Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, ale tego lekarza to bym w kosmos wysłała...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości