|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Najważniejsze to zacząć i się nie poddawać
dziś 6 km.A ogółem przez 1,5 miesiąca zrobiłam 100km ale dumna
|
|
#3962 |
|
Konto usunięte
|
Ja też już pobiegałam, 2 minuty biegu + 4 minuty marszu po 5 razy, ale i tak jestem dumna
|
|
|
|
#3963 |
|
Konto usunięte
|
Ja dziś zrobiłam 6 km w czasie w którym zrobiłam swoje pierwsze 10 km, ale porażka. Za dużo zjadłam i za ciepło się ubrałam - ale walczyłam o każde km
I po dzisiejszym dniu włączyłam sobie łatwiejszy trening, bo chyba się porwałam z motyką na słońce ![]() Od 11 marca zrobiłam 105,5 km I też jestem dumna, tym bardziej, że miałam 9 dniową przerwę przez kolano
Edytowane przez e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 Czas edycji: 2015-04-14 o 20:16 |
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj dyszkę w godzinę i 13 sekund, bardzo dobrze mi się biegło, pomimo silnego wiatru. Jeszcze jutro albo w czwartek trzeba to powtórzyć a w niedzielę biegnę czwartą dychę do maratonu
|
|
|
|
#3966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3967 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3968 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja rozważam opcje aby od połowy maja odpuścić znowu trening siłowy i wrócić do biegania.Widzę,że ładnie wymodelowałam mięśnie,ale mam wrażenie,że przytyłam
Znowu nabrałam mięśni i może stąd takie wrażenie.Przy bieganiu jednak sylwetka szybciej pozbywała się nadmiaru tkanki tłuszczowej.Zaczął mi też dokuczać kręgosłup,więc pewnie gdzieś przesadziłam z ciężarami
|
#3969 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a jakies treningi motoryczne, albo ocena wydolności wysiłkowej? ktoś, coś? |
||
|
|
|
#3970 |
|
Konto usunięte
|
Dziś 5 km i poprawiłam swój czas o 1,5 minuty - zawsze coś
![]() Przez pierwsze 2 km męczyła mnie kolka, po raz pierwszy odkąd biegam i nie wiedziałam za bardzo co robić: szłam - przechodziła, zaczynałam biec - na nowo kuła i dopiero po 2 km odpuściła. Macie jakieś sprawdzone sposoby na kolkę? |
|
|
|
#3971 |
|
Konto usunięte
|
Pomału do przodu 3 km w 17 min
jednak najlepiej biega się wieczorami szalona3 super
|
|
|
|
#3972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam więcej siły i energiiMój sposób na kolki,to lekki posiłek z godzinkę przed treningiem,nie piję też podczas biegania czy nawet marszu
|
|
#3973 |
|
Konto usunięte
|
Aga: Ja właśnie tak robię i dlatego nie wiem, skąd się ta kolka dzisiaj wzięła. I też nie zaczęłam biec jak szalona, ale truchcikiem. No nie wiem, nie wiem - może nie mój dzień
Ja też wolę wieczorem biegać, mimo iż w ciągu dnia się napracuje to jakoś mi to sprawniej idzie, niż rano
|
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
W poniedziałek 6,85 km, czasu nie wspomnę, bo to porażka, nigdy więcej nie biegam prawie na czczo, walczyłam, żeby nie zemdleć
![]() Kolejna dawka być może jutro
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#3975 |
|
Wtajemniczenie
|
melduje 3,5 km
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
Ja melduje wczorajsze 5km
i tez wole zdecydowanie biegac wieczorem
|
|
|
|
#3977 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;51055104]Aga: Ja właśnie tak robię i dlatego nie wiem, skąd się ta kolka dzisiaj wzięła. I też nie zaczęłam biec jak szalona, ale truchcikiem. No nie wiem, nie wiem - może nie mój dzień
Ja też wolę wieczorem biegać, mimo iż w ciągu dnia się napracuje to jakoś mi to sprawniej idzie, niż rano [/QUOTE]też mi się zdarzały kolki,ale rzadko i głównie wówczas,gdy za dużo zdjadłam przed bieganiem i nie odczekałam odpowiednio długo
|
#3978 |
|
Konto usunięte
|
Ja też jem na 2 godziny przed biegiem. A wczoraj nie jadłam nawet obiadu po pracy, tylko kromkę chleba i po 1,5 h poszłam. Może mój żołądek nie przetrawił. Dziwne to jest, bo ostatnio 10 km zrobiłam po sytym i ciężko strawnym obiedzie, i nic mi nie było, choć nastawiłam się na szybki powrót do domu
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny, miewacie bóle bioder po bieganiu?
Po wczorajszym truchciku mnie bolą, da się żyć, ale jednak jakiś dyskomfort jest. Podejrzewam, że jest to kwestia albo braku rozciągnięcia tych partii ciała (łydki i uda rozciągam, ale jak to zrobić z biodrami?) albo jestem za ciężka, a najpewniej kombinacja tych dwóch czynników. Tylko z wagą niewiele co jestem w stanie zrobić. Mogę jeść słodycze ile wlezie, fast foody itd. a waga będzie stać w miejscu. Po wywaleniu słodkości i śmieciowego żarcia a uzupełnieniu tego zdrowym jedzeniem, trzymaniu rozkładu BTW i dorzuceniu ruchu... waga również stoi w miejscu Co do kolki- złapała mnie wczoraj. Z tym że ja wróciłam do domu, zjadłam zupę, wypiłam 400 ml herbaty i koleżanka napisała, czy idziemy biegać. Niby odczekałam tak ze 40 minut, ale czułam jak to mi wszystko pływa w środku Potem złapała mnie kolka, ale nie zwolniłam do marszu i przeszło po jakimś czasie.
|
|
|
|
#3980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pojawiły się jak zaczynałam przygodę z bieganiem. Wtedy wystarczyło kilka dni przerwy i porządne rozciąganie. Natomiast teraz, po drugiej ciąży masakra. Trochę pobiegam i zaczyna się ból i to w obu biodrach. Pl_madzia pisała ze to może być na skutek słabych mięśni kręgosłupa. Teraz nie biegam i ćwiczę w domu. Zobaczymy co z tego będzie. |
|
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jem 100 g białka, 160 węgli i 70 tłuszczu. I kiiiicha. Może muszę coś do tego dołożyć Ale to nie ten temat ![]() Bardziej martwią mnie te biodra Z tym, że nie zawsze bolą. Biegałam już dłuższe dystanse i było ok, a po wczorajszym znowu pojawił się ból. Kiedyś zwalałam na buty, ale teraz mam mięciutkie asicsy, w których czuję się, jakbym biegała na trampolinie
|
|
|
|
|
#3983 |
|
Konto usunięte
|
Może faktycznie jesz zbyt mało, ale dietetykiem nie jestem i się nie znam. Z moich doświadczeń wynika, że pierwsze kg szybko spadają, ale potem zaczyna to wszystko zwalniać. Ja najdłużej stałam na 68 i 62 kg - wtedy już byłam prawie pewna, że już ani gram nie schudnę i przestałam się ważyć na bardzo długi czas i gdy się w końcu zważyłam to było już 56 kg
Moja taktyka była tak, że jem dużo w pierwszej połowie dnia, a potem coraz mniej. Moim zdaniem organizm musi się rozbujać ze spalaniem, a do tego potrzebuje jedzenia. Do tego zmieniłam pracę na cięższą + dodatkowy ruch w każdej wolnej chwili. Teraz jem co chcę, a waga ta sama, choć były małe wahania -2/+2 kg.Z biodrem nie zazdroszczę. Choć mnie też ostatnio bolało między 8 a 10 km, ale lekko i to pewnie przez dystans po raz pierwszy taki duży, gdy starałam się ciągle truchtać. A po czym biegasz? Jak po asfalcie to może zmiana nawierzchni coś da, może warto spróbować. Pozdrawiam! Jeszcze przyszła mi do głowy nierówna powierzchnia (w sensie np. spadzisty asfalt), u mnie wtedy zawsze coś boli i staram się omijać takie trasy. A może jak koleżanka wyżej napisała, ból promieniuje skądś tam i może warto zasięgnąć jakiejś specjalistycznej porady, choć wiem jak o to ciężko teraz. Mimo wszystko zdrówka życzę i uśmiech posyłam
Edytowane przez e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 Czas edycji: 2015-04-16 o 11:44 |
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, no właśnie u mnie stanęło prawie na początku
![]() Co do nawierzchni- asfalt, beton, kostka brukowa. Zmienić nie mam jak, bo do najbliższych ścieżek innych niż asfalt i tak muszę się doturlać biegiem ze 3 km, a po lesie boję się biegać, różni ludzie się kręcą, na dodatek dziki ![]() Ból utrzymuje się po zewnętrznych stronach biodra. Coś w okolicach wyrostka kolczystego (tak to się nazywa?). Pożaliłam się koleżance, z którą biegam (ratowniczka medyczna, więc coś z anatomii czai)- wymieniła mi nazwy jakichś mięśni, które mogą boleć, niekoniecznie jest to ból kostny. Ogłupieć można
|
|
|
|
#3985 |
|
Konto usunięte
|
To może cierpliwie poczekaj i coś się jednak ruszy w tych kg
Tego ci życzę Mi zanim się udało też miałam tysiące podchodów Trwało to, trwało, a że jestem z natury uparta to w końcu się udało A rozgrzewasz biodra? Ja nimi kręcę po 5 w każdą stronę, skłony na boki, do przodu, rozgrzewam się od rąk do stóp, no i po biegu rozciąganie. W necie jest sporo filmików można popatrzeć, a i jeszcze "wyrzuty" obu nóg - przód/tył i na boki
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko że u mnie stoi od sierpnia
Moje pokłady cierpliwości dawno powinny się skończyć ale podchodzę do tego tak- schudnę to fajnie, nie schudnę- trudno, ale uprawiając sport czuję się dużo lepiej ![]() Oo, właśnie. Rozgrzewka. To chyba to, co pomijam Generalnie nie lubię rozgrzewek i potem rozciągania. Ale to wina w-fu w szkole, kiedy rozgrzewkę zaczynało się od truchtu, a przed truchtem nic. I rozciągania też jako takiego nie było, bo po ostatnim gwizdku wszystkie leciałyśmy do szatni Wezmę to sobie do serca
|
|
|
|
#3987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z dietetykami to fakt ! niestety jeden wcisnie Ci byle co niedobre zarcie i człowiekowi się nie chce na samą myśl. Gdybys byla z moich okolic mam swietna sprawdzona przezemnie Panią dietetyk ! Gdyby nie to ze wrocłam do żarcia kebabów itp to pewnie schudłabym więcej a tak z nią schudłam z 67 kg do 59
|
|
|
#3988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Muszę się pochwalić pierwszy raz przebiegłam 5 km bez przechodzenie do marszu. Czas 34 min. 13 s. Było by lepeij gyby nie to że ostatni kilometr biegłam pod wiatr i pod górkę . jeszcze miesiąc temu nie byłam w stanie biec 200 m. Jestem naprawde zdziwiona tym że mogę tak biec. Zaczyna mi to sprawiać ogromną satysfakcję.
Żyj tak by w życiu niczego nie żałować Edytowane przez anetamiki2104 Czas edycji: 2015-04-16 o 20:49 |
|
|
|
|
#3989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem jak to cieszy bo u mnie dzis pierwszy raz bylo 10km ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Dziewczyny ktoras z Was pisala ze jest z Zabek i ja mialam do niej napisac ale na smierc zapomnialam... Ktora to przyznawac sie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.

dziś 6 km.
ale dumna

trochę mija mi ochota po tym wszystkim a nie chce sie poddawac

Znowu nabrałam mięśni i może stąd takie wrażenie.Przy bieganiu jednak sylwetka szybciej pozbywała się nadmiaru tkanki tłuszczowej.Zaczął mi też dokuczać kręgosłup,więc pewnie gdzieś przesadziłam z ciężarami
Ja sobie w weekend chyba nadwyrężyłam ścięgno bo łydka mnie dziwnie boli ;(

->70 kg
Z tym, że nie zawsze bolą. Biegałam już dłuższe dystanse i było ok, a po wczorajszym znowu pojawił się ból. Kiedyś zwalałam na buty, ale teraz mam mięciutkie asicsy, w których czuję się, jakbym biegała na trampolinie
Wezmę to sobie do serca