|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Najważniejsze to zacząć i się nie poddawać
![]() A ogółem przez 1,5 miesiąca zrobiłam 100km ![]()
#3962 |
Konto usunięte
|
Ja też już pobiegałam, 2 minuty biegu + 4 minuty marszu po 5 razy, ale i tak jestem dumna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Konto usunięte
|
Ja dziś zrobiłam 6 km w czasie w którym zrobiłam swoje pierwsze 10 km, ale porażka. Za dużo zjadłam i za ciepło się ubrałam - ale walczyłam o każde km
![]() ![]() Od 11 marca zrobiłam 105,5 km ![]() ![]() Edytowane przez e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 Czas edycji: 2015-04-14 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj dyszkę w godzinę i 13 sekund, bardzo dobrze mi się biegło, pomimo silnego wiatru. Jeszcze jutro albo w czwartek trzeba to powtórzyć a w niedzielę biegnę czwartą dychę do maratonu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3967 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3968 |
Wtajemniczenie
|
Ja rozważam opcje aby od połowy maja odpuścić znowu trening siłowy i wrócić do biegania.Widzę,że ładnie wymodelowałam mięśnie,ale mam wrażenie,że przytyłam
![]()
#3969 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jakies treningi motoryczne, albo ocena wydolności wysiłkowej? ktoś, coś? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Konto usunięte
|
Dziś 5 km i poprawiłam swój czas o 1,5 minuty - zawsze coś
![]() Przez pierwsze 2 km męczyła mnie kolka, po raz pierwszy odkąd biegam i nie wiedziałam za bardzo co robić: szłam - przechodziła, zaczynałam biec - na nowo kuła i dopiero po 2 km odpuściła. Macie jakieś sprawdzone sposoby na kolkę? |
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Konto usunięte
|
Pomału do przodu 3 km w 17 min
![]() ![]() szalona3 super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój sposób na kolki,to lekki posiłek z godzinkę przed treningiem,nie piję też podczas biegania czy nawet marszu
![]() |
#3973 |
Konto usunięte
|
Aga: Ja właśnie tak robię i dlatego nie wiem, skąd się ta kolka dzisiaj wzięła. I też nie zaczęłam biec jak szalona, ale truchcikiem. No nie wiem, nie wiem - może nie mój dzień
![]() Ja też wolę wieczorem biegać, mimo iż w ciągu dnia się napracuje to jakoś mi to sprawniej idzie, niż rano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3974 |
Zakorzenienie
|
W poniedziałek 6,85 km, czasu nie wspomnę, bo to porażka, nigdy więcej nie biegam prawie na czczo, walczyłam, żeby nie zemdleć
![]() Kolejna dawka być może jutro ![]()
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Wtajemniczenie
|
melduje 3,5 km
![]()
#3976 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
Ja melduje wczorajsze 5km
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Wtajemniczenie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;51055104]Aga: Ja właśnie tak robię i dlatego nie wiem, skąd się ta kolka dzisiaj wzięła. I też nie zaczęłam biec jak szalona, ale truchcikiem. No nie wiem, nie wiem - może nie mój dzień
![]() Ja też wolę wieczorem biegać, mimo iż w ciągu dnia się napracuje to jakoś mi to sprawniej idzie, niż rano ![]() też mi się zdarzały kolki,ale rzadko i głównie wówczas,gdy za dużo zdjadłam przed bieganiem i nie odczekałam odpowiednio długo
#3978 |
Konto usunięte
|
Ja też jem na 2 godziny przed biegiem. A wczoraj nie jadłam nawet obiadu po pracy, tylko kromkę chleba i po 1,5 h poszłam. Może mój żołądek nie przetrawił. Dziwne to jest, bo ostatnio 10 km zrobiłam po sytym i ciężko strawnym obiedzie, i nic mi nie było, choć nastawiłam się na szybki powrót do domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3979 |
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny, miewacie bóle bioder po bieganiu?
![]() ![]() Co do kolki- złapała mnie wczoraj. Z tym że ja wróciłam do domu, zjadłam zupę, wypiłam 400 ml herbaty i koleżanka napisała, czy idziemy biegać. Niby odczekałam tak ze 40 minut, ale czułam jak to mi wszystko pływa w środku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast teraz, po drugiej ciąży masakra. Trochę pobiegam i zaczyna się ból i to w obu biodrach. Pl_madzia pisała ze to może być na skutek słabych mięśni kręgosłupa. Teraz nie biegam i ćwiczę w domu. Zobaczymy co z tego będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jem 100 g białka, 160 węgli i 70 tłuszczu. I kiiiicha. Może muszę coś do tego dołożyć ![]() ![]() Bardziej martwią mnie te biodra ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Konto usunięte
|
Może faktycznie jesz zbyt mało, ale dietetykiem nie jestem i się nie znam. Z moich doświadczeń wynika, że pierwsze kg szybko spadają, ale potem zaczyna to wszystko zwalniać. Ja najdłużej stałam na 68 i 62 kg - wtedy już byłam prawie pewna, że już ani gram nie schudnę i przestałam się ważyć na bardzo długi czas i gdy się w końcu zważyłam to było już 56 kg
![]() Z biodrem nie zazdroszczę. Choć mnie też ostatnio bolało między 8 a 10 km, ale lekko i to pewnie przez dystans po raz pierwszy taki duży, gdy starałam się ciągle truchtać. A po czym biegasz? Jak po asfalcie to może zmiana nawierzchni coś da, może warto spróbować. Pozdrawiam! Jeszcze przyszła mi do głowy nierówna powierzchnia (w sensie np. spadzisty asfalt), u mnie wtedy zawsze coś boli i staram się omijać takie trasy. A może jak koleżanka wyżej napisała, ból promieniuje skądś tam i może warto zasięgnąć jakiejś specjalistycznej porady, choć wiem jak o to ciężko teraz. Mimo wszystko zdrówka życzę i uśmiech posyłam ![]() Edytowane przez e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 Czas edycji: 2015-04-16 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3984 |
Zakorzenienie
|
Heh, no właśnie u mnie stanęło prawie na początku
![]() ![]() Co do nawierzchni- asfalt, beton, kostka brukowa. Zmienić nie mam jak, bo do najbliższych ścieżek innych niż asfalt i tak muszę się doturlać biegiem ze 3 km, a po lesie boję się biegać, różni ludzie się kręcą, na dodatek dziki ![]() ![]() Ból utrzymuje się po zewnętrznych stronach biodra. Coś w okolicach wyrostka kolczystego (tak to się nazywa?). Pożaliłam się koleżance, z którą biegam (ratowniczka medyczna, więc coś z anatomii czai)- wymieniła mi nazwy jakichś mięśni, które mogą boleć, niekoniecznie jest to ból kostny. Ogłupieć można ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Konto usunięte
|
To może cierpliwie poczekaj i coś się jednak ruszy w tych kg
![]() ![]() ![]() ![]() A rozgrzewasz biodra? Ja nimi kręcę po 5 w każdą stronę, skłony na boki, do przodu, rozgrzewam się od rąk do stóp, no i po biegu rozciąganie. W necie jest sporo filmików można popatrzeć, a i jeszcze "wyrzuty" obu nóg - przód/tył i na boki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
Zakorzenienie
|
Tylko że u mnie stoi od sierpnia
![]() ![]() ![]() Oo, właśnie. Rozgrzewka. To chyba to, co pomijam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3987 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z dietetykami to fakt ! niestety jeden wcisnie Ci byle co niedobre zarcie i człowiekowi się nie chce na samą myśl. Gdybys byla z moich okolic mam swietna sprawdzona przezemnie Panią dietetyk ! Gdyby nie to ze wrocłam do żarcia kebabów itp to pewnie schudłabym więcej a tak z nią schudłam z 67 kg do 59 ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3988 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Muszę się pochwalić pierwszy raz przebiegłam 5 km bez przechodzenie do marszu. Czas 34 min. 13 s. Było by lepeij gyby nie to że ostatni kilometr biegłam pod wiatr i pod górkę . jeszcze miesiąc temu nie byłam w stanie biec 200 m. Jestem naprawde zdziwiona tym że mogę tak biec. Zaczyna mi to sprawiać ogromną satysfakcję.
Żyj tak by w życiu niczego nie żałować Edytowane przez anetamiki2104 Czas edycji: 2015-04-16 o 19:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem jak to cieszy bo u mnie dzis pierwszy raz bylo 10km ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Dziewczyny ktoras z Was pisala ze jest z Zabek i ja mialam do niej napisac ale na smierc zapomnialam... Ktora to przyznawac sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.