Panny Młode 2015 cz. 5 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 12:31   #3961
viva91
na przekór do celu

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Talka_222 Pokaż wiadomość
ostatnio jedna babka na ulicy stwierdziła, że jestem kobietą lekkich obyczajów, bo siedzę sobie na ławce z 2 facetami
zbereźnica
Stary 2013-08-01, 12:33   #3962
bajeczka_snk
Zakorzenienie

GG do bajeczka_snk

to u mnie w okolicy Sanok (Podkarpackie) chyba niema takich zwyczajów, ewentualnie wykupywanie Panny Młodej za wódkę, ale to też nie wszędzie
bajeczka_snk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:36   #3963
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajeczka_snk Pokaż wiadomość
dziewczyny ja od 5 lat pracowałam w wakacje i nigdzie nie byłam więc w końcu mi się należy jakiś wyjazd ale będę lecieć pierwszy raz samolotem i chyba jestem przerażona
ja lubię latać jest adrenalinka ale lubię
Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Mój TŻ jeździć lubi ale na wczasy raczej
ex z itaki są ciekawe oferty
poza tym aż tak dużo mnie to nie wyniosło bo Bułgarię bardzo tanio znaleźliśmy
Ja lubię latać trochę tych podróży już zaliczyłam... najdłuższa podróż samolotem 12 godzin, prawdziwa masakra
Ale nie latania czy jazdy ale tego że zawsze coś się może stać, ostatnie fakty mi w tym nie pomagają
byłabym wdzięczna jak byś mi na priv podesłała link szukałam z itaki właśnie bo lubię wakacje z tego biura ale nic fajnego nie widziałam...też kurde szkopuł taki, że my już byliśmy w Anglii i większość co tam proponują do zwiedzania to zwiedziliśmy ale w sumie można jeszcze raz chociaż chyba wolałabym samowolkę ale loty drogie
Gdzie Ty leciałaś 12h?
Stary 2013-08-01, 12:37   #3964
Talka_222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
zbereźnica
no moherek pozazdrościł mi, że umiem się ustawić hahaha ona miała tylko psa, bidulka
Talka_222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:03   #3965
Malwina_89
Zakorzenienie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 5

Talka ona Ci zazdroscila, ze ona już tak nie ms :-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:30   #3966
Beezee
Zakorzenienie

a ja nigdy nie leciałam samolotem i nigdy nie byłam za granicą. wieśniak ze mnie
Stary 2013-08-01, 13:32   #3967
asiaczek87
Zakorzenienie

Dzisiaj mamy dwa lata do ślubiku
już jutro rok i coś a nie dwa

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 13:37   #3968
bajeczka_snk
Zakorzenienie

GG do bajeczka_snk

Cytat:
Napisane przez Beezee Pokaż wiadomość
a ja nigdy nie leciałam samolotem i nigdy nie byłam za granicą. wieśniak ze mnie
widzisz my z Podkarpacia to jakieś takie właśnie jesteśmy, bo ja też nie leciałam
Stary 2013-08-01, 13:39   #3969
pejlin
Wtajemniczenie

To teraz zaleci moją starością
Ja pamiętam czasy kiedy to bardziej opłacało się lecieć samolotem nad morze niż jechać pociągiem Parę razy tak się przemieszczałam nad polskie morze ale to było daaaawnoooo
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:40   #3970
Talka_222
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj mamy dwa lata do ślubiku
już jutro rok i coś a nie dwa
Gratuluję zleci to szybko i zaraz będziemy pisać o naszych weseliskach

Niektórzy mi się tak dziwią, że ja już mam wszystko zaplanowane, że to szybko. Np. siostra mojego TŻ bardzo to pochwala, bo sama też zaczęła tak planować ślub jak ja. Natomiast siostra ojca (jest niewiele starsza ode mnie) twierdzi, że za szybko, że najpierw trzeba przyszłość po ślubie zaplanować. To też mam już w zarysach choć mniejszych niż ślub, ale mam.
Stary 2013-08-01, 13:42   #3971
asiaczek87
Zakorzenienie

Talka a jaki macie termin?

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:46   #3972
Talka_222
Raczkowanie

Cytat:
Talka a jaki macie termin?
Jak wcześniej pisałam 15.08.
Stary 2013-08-01, 13:46   #3973
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Gratuluję zleci to szybko i zaraz będziemy pisać o naszych weseliskach

Niektórzy mi się tak dziwią, że ja już mam wszystko zaplanowane, że to szybko. Np. siostra mojego TŻ bardzo to pochwala, bo sama też zaczęła tak planować ślub jak ja. Natomiast siostra ojca (jest niewiele starsza ode mnie) twierdzi, że za szybko, że najpierw trzeba przyszłość po ślubie zaplanować. To też mam już w zarysach choć mniejszych niż ślub, ale mam.
No trzeba trzeba, bo za coś utrzymać po ślubie się trzeba, mieszkać gdzieś itp. ale co tu więcej planować? Życie lubi zaskakiwać, trudno wszystko realizować według planu
Stary 2013-08-01, 13:51   #3974
bajeczka_snk
Zakorzenienie

GG do bajeczka_snk

a są tu jakieś udzielające się PM-ki które nie mają jeszcze daty tak jak ja

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Jadę do TŻ <3 do później
Stary 2013-08-01, 13:55   #3975
Talka_222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
No trzeba trzeba, bo za coś utrzymać po ślubie się trzeba, mieszkać gdzieś itp. ale co tu więcej planować? Życie lubi zaskakiwać, trudno wszystko realizować według planu
Dokładnie od lutego będziemy razem mieszkać - na początek coś wynajmiemy potem się zobaczy. Mój TŻ ma dobrą pracę i rozwojowe stanowisko więc on już jest. Ja zacznę od stażów na początek i tyle. Nie wiem jak moje życie się potoczy dalej więc ogólny zarys mam. Od pon idę na praktykę absolwencką do skarbówki, załapać choć trochę doświadczenia.

Ale się fatalnie czuję, gardło mnie boli i w ogóle od paru dni leżę z gorączką

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 14:00   #3976
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ja nie mam daty W 2015 bierzemy tylko cywilny, a data jest niepewna, bo nie wiemy jak to w końcu zrobimy - czy za granicą, czy tutaj.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:10   #3977
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajeczka_snk Pokaż wiadomość
widzisz my z Podkarpacia to jakieś takie właśnie jesteśmy, bo ja też nie leciałam
hahahhahaha mój tż latał kurde, musi mnie gdzieś zabrać na podróż poślubną, nie ma bata
Stary 2013-08-01, 14:26   #3978
Agatker
Raczkowanie

Hejka

U mnie pochmurno i tak jakoś mi smutno
Chyba już przeżywam wyjazd TŻ

Talka_222, ja też będę miała ślub 15.08.2015
Agatker jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:50   #3979
Talka_222
Raczkowanie

Agatker no to witam w gronie po podpisach widzę, że praktycznie w rocznicę zaręczyn - fajnie u mnie w rodzinie to dość ważna data, bo kiedyś jak żyła moja prababcia to był organizowane spotkania rodzinne, bo wtedy miała urodziny. Ogólnie moim rodzice mają też wtedy 25 rocznicę ślub, tzn. 10 dni po, ale przy podziękowaniach będzie to wspaniała okazja do powiedzenia o tym. Zresztą TŻ rodzice mają z kolei 35 rocznicę ślubu tylko, że oni w lipcu brali ślub.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 14:54   #3980
joasia-a
Zakorzenienie

Ale nam się dużo PM z 15.08 szykuje super
viva współczuje że praktyki ble.. ale pamiętam mój pierwszy dzień- to była tragedia.. a teraz? po skończeniu sama z siebie dziś tam pojechałam

A co do kamerzysty to cóż.. trochę lipa.. ale zobaczymy.....
Stary 2013-08-01, 15:00   #3981
Agatker
Raczkowanie

Talka_222 No to pięknie zazdroszczę, że masz rodzinkę w komplecie u mnie rodzice po rozwodzie, mama wyszła za mąż po raz drugi.. A u TŻ, tato zmarł dawno temu, jest tylko mama i smutno mi, że u nas rodzice nie będą mieli takich rocznic

Haha Wszystkie szykują się na 15.08. mimo że wszystko będzie nieczynne, ale damy radę
Stary 2013-08-01, 15:03   #3982
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agatker Pokaż wiadomość

Haha Wszystkie szykują się na 15.08. mimo że wszystko będzie nieczynne, ale damy radę
Podziwiam Was dziewczyny bo o ile znaleźć kosemtyczkę i fryzjerkę dla siebie da radę o tyle o gości bym się obawiała Ale trzymam kciuki żeby wszystko dobrze wyszło
Stary 2013-08-01, 15:06   #3983
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Ja też nie latałam jeszcze samolotem, a chciałabym No ale mój Tż-t za to ma lęk wysokości i nie poleci za chiny Chociaż pamiętam naszą przygodę gdy pierwszy raz pojechałam do Austrii, chciał mi pokazać miasto i wziął mnie na taką górę Schlosberg Jedziemy taką przeźroczystą dużą windą wysoko w górę ja podziwiam widoki no ale patrze na niego a ten siedzi na krzesełku ani się nie rusza ani nic, wyprostowany jak nigdy Pytam się go o co chodzi A ten mi odpowiada że ma lęk wysokości |Później schodziliśmy po schodach, ale wspominam to bardzo miło, bo tak się dla mnie poświęcił żeby mi pokazać miasto że wziął mnie na samą górę

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 15:09   #3984
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Ja też nie latałam jeszcze samolotem, a chciałabym No ale mój Tż-t za to ma lęk wysokości i nie poleci za chiny Chociaż pamiętam naszą przygodę gdy pierwszy raz pojechałam do Austrii, chciał mi pokazać miasto i wziął mnie na taką górę Schlosberg Jedziemy taką przeźroczystą dużą windą wysoko w górę ja podziwiam widoki no ale patrze na niego a ten siedzi na krzesełku ani się nie rusza ani nic, wyprostowany jak nigdy Pytam się go o co chodzi A ten mi odpowiada że ma lęk wysokości |Później schodziliśmy po schodach, ale wspominam to bardzo miło, bo tak się dla mnie poświęcił żeby mi pokazać miasto że wziął mnie na samą górę
Wydaje mi się że lęk wysokości w samolocie się nie objawia Ja za wysokością nie przepadam ale latać uwielbiam
Stary 2013-08-01, 15:13   #3985
Beezee
Zakorzenienie

ja to najlepiej wstrzeliłam się w tą datę co ma być to będzie, jak ma wyjść tak wyjdzie
Stary 2013-08-01, 15:19   #3986
Talka_222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
Podziwiam Was dziewczyny bo o ile znaleźć kosemtyczkę i fryzjerkę dla siebie da radę o tyle o gości bym się obawiała Ale trzymam kciuki żeby wszystko dobrze wyszło
Właśnie wg mnie jest odwrotnie tym bardziej, że goście wiedzą już na długo przed. Nawet facet, od którego salę wynajmujemy to powiedział, że na frekwencję gości nie musimy się martwić, bo wolne a co fryzjera ja się o to martwić nie muszę, bo czesać mnie będzie kuzynka, która jest fryzjerką a pomaluję się sama, bo nie dam tego nikomu zrobić ewentualnie poproszę koleżankę, którą zapraszam, żeby zrobiła mi make up. Ewentualne pazury to można zawsze zrobić dzień wcześniej, ale czy będę jakoś je robiła to nie wiem. Nie jestem fanką tipsów ewentualnie zrobię sobie french. Miałam bardzo ładny na studniówce, był skromny, ale elegancki. Pewnie będzie tak, że pomaluję je tylko i tyle.
Stary 2013-08-01, 15:27   #3987
Agatker
Raczkowanie

Ja to panicznie się boję, gdy mam wsiąść do windy o.O
Tylko myślę o tym, że zaraz zerwią się te druty i linki i polecimy w dół i się rozbijemy, albo że zablokuje się i braknie nam powietrza
Nawet teraz się zestresowałam, gdy sobie o tym pomyślałam

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 15:31   #3988
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie wg mnie jest odwrotnie tym bardziej, że goście wiedzą już na długo przed. Nawet facet, od którego salę wynajmujemy to powiedział, że na frekwencję gości nie musimy się martwić, bo wolne a co fryzjera ja się o to martwić nie muszę, bo czesać mnie będzie kuzynka, która jest fryzjerką a pomaluję się sama, bo nie dam tego nikomu zrobić ewentualnie poproszę koleżankę, którą zapraszam, żeby zrobiła mi make up. Ewentualne pazury to można zawsze zrobić dzień wcześniej, ale czy będę jakoś je robiła to nie wiem. Nie jestem fanką tipsów ewentualnie zrobię sobie french. Miałam bardzo ładny na studniówce, był skromny, ale elegancki. Pewnie będzie tak, że pomaluję je tylko i tyle.
Właśnie dlatego że wolne to wszystko ustawowo zamknięte dlatego ja bym się nie zdecydowała na ślub w tym dniu Jeszcze nie spotkałam się żeby tego dnia było coś otwarte poza naszym osiedlowym sklepikiem gdzie wtedy właściciel sprzedaje.sklepikiem. Co do makijażu dlatego ja idę na próbny odpowiednio wcześniej To samo z fryzurą

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Agatker Pokaż wiadomość
Ja to panicznie się boję, gdy mam wsiąść do windy o.O
Tylko myślę o tym, że zaraz zerwią się te druty i linki i polecimy w dół i się rozbijemy, albo że zablokuje się i braknie nam powietrza
Nawet teraz się zestresowałam, gdy sobie o tym pomyślałam
Ja do wind nie wsiadam Kiedyś zablokowała się ze mną w środku i czekałam 5 godzin aż ekipa łaskawie przyjedzie i otworzy drzwi. Nigdy więcej
Stary 2013-08-01, 15:40   #3989
Talka_222
Raczkowanie

Z windą też tak kiedyś miałam, ale już mi przeszło. A co do latania też się boję - nigdy nie leciałam. TŻ obiecał zabrać mnie na Karaiby na podróż poślubną mam nadzieję, że wypali. Jego kumpel go na to nakręcił swoją drogą - może to głupie, ale chciałabym, żeby mój TŻcik czasem był taki jak ten jego przyjaciel ale mimo wszystko kocham tego mojego D. ostatnio miałam wahanie czy ten ślub to na pewno to, ale powiedziałam o tym TŻ i jakoś rozgoniliśmy te moje wątpliwości a pisanie na wątku pomoże mi się cieszyć tą moją wymarzoną chwilą, o której zawsze marzyłam i sobie planowałam...

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

pejlin ja to będę mogła sobie wybrać, w której mi najlepiej, bo kuzynka powiedziała, że będziemy robić próby z free
Stary 2013-08-01, 15:49   #3990
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:

pejlin ja to będę mogła sobie wybrać, w której mi najlepiej, bo kuzynka powiedziała, że będziemy robić próby z free
To masz szczęście bo ja nie mam ani wśród znajomych ani wśród rodziny fryzjerów Ale ja nic skomplikowanego nie chcę więc ogarnę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości