Panny Młode 2015 cz. 10 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-13, 11:48   #3961
Vallotka
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 10

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
sala ładna i niedroga!
Właśnie fakt, że niedroga mnie przekonuje
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 12:49   #3962
tunia89
Zakorzenienie

Ja mam 190zł od osoby więc...na 100osobach to różnica 40zł robi znaczną różnicę

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 12:54   #3963
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Ja mam 190zł od osoby więc...na 100osobach to różnica 40zł robi znaczną różnicę
ja płacę 160zł za osobę

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 13:14   #3964
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
W ogóle - co sądzicie o tym, żeby zaproszenia robić... własnoręcznie? Żadne podstawowe mi się nie podobają, a te z bajerami, które chciałabym mieć kosztuję po 12 złotych od sztuki. :P
W ogóle, zastanawiam się nad tym, zeby dekoracje robić też ręcznie...
Kiedyś to tu przez 3 dni było o ręcznie robionych zaproszeniach, a w załącznikach było multum zdjęć próbnych zaproszeń zrobionych przez dziewczyny

Osobiście dla mnie to nudne i irytujące zajęcie, co kto lubi

Witam się, nie mam co pisać
Stary 2013-12-13, 13:19   #3965
asiaczek87
Zakorzenienie

Ja mam chyba 165 zł za osobę na 80 osób około

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Mam dzisiaj problem gdyż znajoma zaproponowała nam salę i załatwiła nam rabat. To jest ta sala i wyszłoby nas 150 zł ze wszystkim...
Oooo ładna no i cena atrakcyjna ja bym brała.

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2013-12-13 o 13:21
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 13:19   #3966
existence
Zakorzenienie

Na nasze sali interesujące nas menu 190 od osoby ale w styczniu sie dowiemy czy jest u nich gwarancja ceny czy nie ale jakichś ogromnych różnic się nie spodziewamy.

Jadę na seminarium i znów boję się opieprzu jak zawsze

Wysłano z Windows Phone 8S by HTC.
Stary 2013-12-13, 13:21   #3967
asiaczek87
Zakorzenienie

ex nie bój żaby i cyc do przodu

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 13:25   #3968
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
Ja gotuję rosołek, piszę z wami, dukam podrozdział pracy, bawię się z kotek i Filipem
A jak Filip zareagowal na kotka?

Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
Szukałam czegoś fajnego na tego sylwka we dwoje znalazłam apartament, w którym jest łóżko wodne, sauna i jacuzzi.. cena za dobę w normalnym czasie to 399zł, myślę.. spoko w sylwestra pewnie ok. 700 zł, no to pewnie się skusimy, dzwonię, a tam 1100zł no to podziękujemy, szukam dalej

wow niezla cena

Cytat:
Dziewczyny, czy wy też się tak cieszyłyście z każdej napisanej strony waszej pracy lic.?
si

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Ja się witam dopiero teraz

Ma któraś czas? Doradzicie jaką datę wybrać fajną ?
z tych co podalas podoba mi sie 7.07.2015 ale ja bym jednak piatek wybrala.

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
hehehe też tak uparcie nosicie, mimo wszystko

hohoho bosko

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
No i kolejna rocznica stanu wojennego. I mój tata ma dzisiaj urodziny a żeby było śmieszniej, to moja mama jest z 4 czerwca (jak nie wiecie, co to sa data dla Polski, to wygooglujcie )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

hola hola widze patriotka Nam sie trafila.

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Melduję, że między świętami a sylwestrem lecę oglądać cztery salę i zdecydujemy się na jedną konkretną i wybierzemy DATĘ.
<podjarana>
no to trzymam kciuki

Cytat:
Melduje się z katarem i czerwonym gardłem...

no to zdrowka

Cytat:
Hej dziewczyny
Mam dzisiaj problem gdyż znajoma zaproponowała nam salę i załatwiła nam rabat. To jest ta sala i wyszłoby nas 150 zł ze wszystkim...

ja bym brala, cena rewelka, sala ladna a odleglosc jak najbardziej do zaakceptowania.

A u mnie nic ciekawego sie nie dzieje, nie dopadla mnie goraczka swieteczna bo prezentow w tym roku nie kupujemy sobie ( tylko TZ i synkowi cos sprawie), ze spraw slubnych nic sie nie rusza bo w sumie wszystko zalatwione na dzien dzisiejszy. Jedyne co to w week siadamy z TZ dokladnie wpisac liste gosci i zamawiamy zaproszenia.
No i pochwale sie wczoraj w H&M na wyprzedazy kupilam malemu kombinezon zimowy, przeceniony z 230 zl na 60

AAAAA no i oczywiscie dziekuje za przyjecie do klubu
Pozniej zaloze swoje watek albo jutro.
Bo dzis ma przyjaciolka do mnie wpasc wieczorem.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 13:52   #3969
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny
Bardzo mi się podoba, a jeszcze ta cena! Musisz się tylko zorientować jak z jedzeniem, tzn czy smaczne Tylko na jednym zdjęciu stół od młodych jest koszmarnie przystrojony

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Drugi koniec miasta to jeszcze nie tak daleko:P

Od nas z kościoła do sali jest 25km
my mamy z kościoła do sali 80 metrów

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Atomoowka Filip z kotkiem się zakumplował, bawią się razem, mały coraz mniej się jej boi, a ona na niego pazurków nie wyciąga

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 15:25   #3970
magda_mjt
Zakorzenienie

Chyba skonczylam kupować prezenty na te święta! znaczy sie obowiązkowe na pewno , teraz czekam tylko na jeden prezent, zeby doszedł, jedna rzecz mam nadzieje jutro zrobic i serio koniec . Potem na spokojnie pomyśle nad prezentem dla koleżanki i to juz wszystko, wszystko . Normalnie chyba nigdy tak wczesnie nie miałam ogarnietych świątecznych prezentów . A jeszcze po zagladnieciu na konto, TZ sie jednak zgodził na kolejny lakier hybrydowy .

Stary 2013-12-13, 15:32   #3971
MajsterkaANB
Zakorzenienie

My juz też prezenty z głowy mamy Jeszcze tylko tż dla mnie prezentu nie ma, no ale jemu się widocznie nie śpieszy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 15:33   #3972
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
My juz też prezenty z głowy mamy Jeszcze tylko tż dla mnie prezentu nie ma, no ale jemu się widocznie nie śpieszy
mój TŻ zawsze kupuje prezenty na ostatnią chwilę
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 15:41   #3973
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
O to przybij pione! Ale to juz nie moj problem... w sensie, TZ wie ze powinien sie cos wysilic, moze jednak sie zastanowi choc chwile i nie kupi byle czego, zeby było...

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Dla mnie sie liczy to, ze dla wspólnych osob prezenty juz albo mamy albo sa w drodze, dla TZ'ta mam, dla przyjaciółki mam, jeszcze tylko dla dobrej znajomej jakis drobiazg i zamykamy rozdział . Teraz bede sie zastanawiać co na chrzciny dla Bratanka! Mamuśki chłopców (majsterka i atomowka ) pomóżcie!

Łiiii wlasnie dostałam maila, ze i moj lakier jest w drodze . Jestem mega zadowolona, ze jednak poszłam we własne hybrydki . Moja stara, średniej jakości lampa uv i dawno temu kupione płyny bez problemu dały rade i mam hybrydki jak z salonu . Po 4/5 razach calosc (podstawa i jeden kolor) mi sie zwrócą (znaczy wtedy zacznę oszczędności, bo bedzie juz taniej niz u kosmetyczki )

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

A w ogole macie moze jakies fajne pomysły, co byście chciały dostać od TZ'tow? moze lepiej zrobię, jesli mu cos konkretnego podsune, bo znając zycie nie wysili sie za bardzo ...

Stary 2013-12-13, 15:45   #3974
viva91
na przekór do celu

My mamy kupione prezenty dla wszystkich, oprócz tych dwóch siostrzeńców TŻ-a
Ale trzeba kupić papier i wstążki i je popakować. Teraz na to nie mam czasu, w pon jeszcze jedno kolokwium, plus chcę oddać pracę...
No i nie mam prezentu dla TŻ-a, bo wtedy co mi ten biletomat ciachnął za nic 30 zł brakło mi kilku zł na złożenie zamówienia Czekam na dopływ funduszy.
TŻ dla mnie chyba też jeszcze nie kupił, ale dwa dni temu pytał się, jakiego chce tego pendriva
Stary 2013-12-13, 15:50   #3975
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
My mamy kupione prezenty dla wszystkich, oprócz tych dwóch siostrzeńców TŻ-a
Ale trzeba kupić papier i wstążki i je popakować. Teraz na to nie mam czasu, w pon jeszcze jedno kolokwium, plus chcę oddać pracę...
No i nie mam prezentu dla TŻ-a, bo wtedy co mi ten biletomat ciachnął za nic 30 zł brakło mi kilku zł na złożenie zamówienia Czekam na dopływ funduszy.
TŻ dla mnie chyba też jeszcze nie kupił, ale dwa dni temu pytał się, jakiego chce tego pendriva
Wstazki, papiery i torebki na szczęście juz mam . Na milolajki tak sie wykolowalam, ze zapomniałam i na szybko szukaliśmy torebek :/.

No i nie wyjaśniło sie nic z tym biletem? Zjadło i koniec, przepadło? Lipa :/.

A ja nie wiem co od TZ bym chciała . Chciałabym cos bardziej personalnego, ale...nie mam pomysłu, a on oleje :P.

Stary 2013-12-13, 15:52   #3976
existence
Zakorzenienie

Ja dziś złożyłam zamówienie na zdjęcia do wywołania do albumu dla dziadków i też koniec prezentów

Stary 2013-12-13, 15:57   #3977
viva91
na przekór do celu

Z biletem nic, dalej nie mam tego w historii rachunków, dzwoniłam do banku to mi powiedzieli, żebym przyszła za tydzień, bo jakiś błąd w systemie mają i teraz zajmują się ważniejszymi rzeczami (), a wiem, że nie mam po co iść do komunikacji bez dowodu, że to mi zjadło te 30 zł, a nie Kasi spod siódemki
Stary 2013-12-13, 16:03   #3978
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
Ja dziś złożyłam zamówienie na zdjęcia do wywołania do albumu dla dziadków i też koniec prezentów

Ja sie od taaak dawna zbieram za wywołanie zdjęc, ze masakra. A teraz nie widze sensu, bo jak chce robic przemeblowanie w pokoju to nie wiem czy dalej bede potrzebowała zdjęcia...

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Z biletem nic, dalej nie mam tego w historii rachunków, dzwoniłam do banku to mi powiedzieli, żebym przyszła za tydzień, bo jakiś błąd w systemie mają i teraz zajmują się ważniejszymi rzeczami (), a wiem, że nie mam po co iść do komunikacji bez dowodu, że to mi zjadło te 30 zł, a nie Kasi spod siódemki
Lipa kurde, w jakim banku jestes, ze tak długo nie moga tego ogarnąć?

Stary 2013-12-13, 16:14   #3979
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
O to przybij pione! Ale to juz nie moj problem... w sensie, TZ wie ze powinien sie cos wysilic, moze jednak sie zastanowi choc chwile i nie kupi byle czego, zeby było...

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Dla mnie sie liczy to, ze dla wspólnych osob prezenty juz albo mamy albo sa w drodze, dla TZ'ta mam, dla przyjaciółki mam, jeszcze tylko dla dobrej znajomej jakis drobiazg i zamykamy rozdział . Teraz bede sie zastanawiać co na chrzciny dla Bratanka! Mamuśki chłopców (majsterka i atomowka ) pomóżcie!

Łiiii wlasnie dostałam maila, ze i moj lakier jest w drodze . Jestem mega zadowolona, ze jednak poszłam we własne hybrydki . Moja stara, średniej jakości lampa uv i dawno temu kupione płyny bez problemu dały rade i mam hybrydki jak z salonu . Po 4/5 razach calosc (podstawa i jeden kolor) mi sie zwrócą (znaczy wtedy zacznę oszczędności, bo bedzie juz taniej niz u kosmetyczki )

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

A w ogole macie moze jakies fajne pomysły, co byście chciały dostać od TZ'tow? moze lepiej zrobię, jesli mu cos konkretnego podsune, bo znając zycie nie wysili sie za bardzo ...

Ja na chrzciny Filipka (i na inne mini uroczystości, w sensie odwiedziny cioteczek itd) dostałam (w sensie on dostał ) pieniądze, kilka ubranek, taki leżaczek-bujaczek, matę edukacyjną, gryzaki, karuzelę do łóżeczka, pozytywkę grającą, album na zdjęcia, taką książeczkę, w której wpisuje się ważne wydarzenia dziecka, wkleja jego zdjęcia itp, takie miniaturowe buciki i to chyba wszystko.
Z każdej rzeczy byłam bardzo zadowolona No i Fifi też :P Najlepiej też zapytać wcześniej, albo sprawdzić, czy czegoś akurat nie ma dzieciaczek już.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Ja powiedziałam tż-towi, że chcę ładny kalendarz taki do torebki, na 2014 rok. To on mi na chama chce torebkę kupić... Nie wiem, może myśli, że żartuję czy co... A na prawdę chciałabym ten kalendarz, bo są ładne w różnych sklepach, tylko mi szkoda wydać więcej niż 10 zł na takie coś, więc na prezent idealne

A dokupić coś mógłby do tego fajnego, ale już sama nie wiem co. Nie chcę już żadnej biżuterii, bo i tak nie chodzę w niej (nosze jedynie pierścionek, nic więcej). Jakby mu zależało to by coś wymyślił, albo słuchał mnie uważnie wcześniej, to by wyłapał co mi się marzy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 16:19   #3980
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na chrzciny Filipka (i na inne mini uroczystości, w sensie odwiedziny cioteczek itd) dostałam (w sensie on dostał ) pieniądze, kilka ubranek, taki leżaczek-bujaczek, matę edukacyjną, gryzaki, karuzelę do łóżeczka, pozytywkę grającą, album na zdjęcia, taką książeczkę, w której wpisuje się ważne wydarzenia dziecka, wkleja jego zdjęcia itp, takie miniaturowe buciki i to chyba wszystko.
Z każdej rzeczy byłam bardzo zadowolona No i Fifi też :P Najlepiej też zapytać wcześniej, albo sprawdzić, czy czegoś akurat nie ma dzieciaczek już.
No wlasnie i tu jest problem, bo to juz drugi bratanek, wiec i mnóstwo ciuszków i zabawek i karuzel i lezaczkow i bujaczkow i mat ma po bracie...album foto bratowa na święta dostanie (bo chciała ), książeczkę z ważnymi wydarzeniami pierwszy bratanek dostał conajmniej dwie :P... No i normalnie nie mam pomysłu!

Wiecie co sie porobiło....9 stycznia wracamy z Polski, a 17-18 jest 2-dniowy kurs przedmalzenski, a 19 targi ślubne w naszym miescie (((. Jestem taka zła. I tak strasznie chciałabym byc wtedy w Pl... Ale niewiadomo czy TZ dostanie wolne :/.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Majsterka moj jakby miał wyłapywać co chce, to teraz pewnie tylko moj zachwyt nad OPI słyszy . A wyglada na to, ze o tym juz on słuchać nie chce hahaha

Stary 2013-12-13, 16:22   #3981
Edebedowa
Rozeznanie

hej dziewczyny
My wczoraj byliśmy na "dniu skupienia" 2h w kościele, z czego 1h klęczałam na zimnej posadzce Msza z jakimś egzorcystą, ludzie ze zgrzewkami wody przyszli do kościoła bo ksiądz świecił im tę wodę i wsypywał poświęconą sól wtf ?! nie ogarnęłam.

Teraz przychodzą ludzie do nas oglądać pokój bo od stycznia chcemy wrócić do domu TZta.. szkoda mi teraz tego pokoju..
Stary 2013-12-13, 16:25   #3982
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edebedowa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
My wczoraj byliśmy na "dniu skupienia" 2h w kościele, z czego 1h klęczałam na zimnej posadzce Msza z jakimś egzorcystą, ludzie ze zgrzewkami wody przyszli do kościoła bo ksiądz świecił im tę wodę i wsypywał poświęconą sól wtf ?! nie ogarnęłam.

Teraz przychodzą ludzie do nas oglądać pokój bo od stycznia chcemy wrócić do domu TZta.. szkoda mi teraz tego pokoju..
Wy juz jesteście po kursie, no nie? No najpierw trzeba zrobic kurs, zeby moc isc na dni skupienia i poradnie, tak?

Stary 2013-12-13, 16:28   #3983
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edebedowa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

o masakra...ja bym chyba padła na takim czymś a wyklęczeć to czasem 5 minut nie mogę
Stary 2013-12-13, 16:29   #3984
magda_mjt
Zakorzenienie

Swoją droga haha ja pamietam, jak konczylismy wynajmować poprzednie mieszkanie i non stop ludzie jacyś przychodzili je oglądać. I przewaznie agencja od ktorej wynajmowalismy mieszkanie dawała znac, ze ktos przyjdzie i był luzik. A tu raz siedze sobie w mieszkaniu i nagle jak gdyby nigdy nic, nagle jakis obcy kolo otwiera sobie kluczem mieszkanie i wchodzi jak do siebie. Ja wtf??? A ten, ze agencja dała mu klucze, bo miał oglądnac mieszkanie do wyceny, bo bedzie profesjonalnie czyszczone dla nowych lokatorów. Od tamtej pory agencja zawsze dzwoniła, ze ktos przyjdzie .... A jak nie dzwoniła to szwagier na chama wypraszal .

Stary 2013-12-13, 16:33   #3985
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Swoją droga haha ja pamietam, jak konczylismy wynajmować poprzednie mieszkanie i non stop ludzie jacyś przychodzili je oglądać. I przewaznie agencja od ktorej wynajmowalismy mieszkanie dawała znac, ze ktos przyjdzie i był luzik. A tu raz siedze sobie w mieszkaniu i nagle jak gdyby nigdy nic, nagle jakis obcy kolo otwiera sobie kluczem mieszkanie i wchodzi jak do siebie. Ja wtf??? A ten, ze agencja dała mu klucze, bo miał oglądnac mieszkanie do wyceny, bo bedzie profesjonalnie czyszczone dla nowych lokatorów. Od tamtej pory agencja zawsze dzwoniła, ze ktos przyjdzie .... A jak nie dzwoniła to szwagier na chama wypraszal .

co za chamstwoooo
Stary 2013-12-13, 16:34   #3986
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Hmmm w takim razie pieniądze chyba będą najlepszym rozwiązaniem Ew. taki bukiecik z pampersów Też fajna sprawa.

Stary 2013-12-13, 16:36   #3987
Edebedowa
Rozeznanie

Cytat:
Wy juz jesteście po kursie, no nie? No najpierw trzeba zrobic kurs, zeby moc isc na dni skupienia i poradnie, tak?

Jesteśmy po kursie, na ost spotkaniu ksiądz powiedział jak ten dzień skupienia ma wyglądać- albo ta msza albo rekolekcje, to wolałam raz iśc do kościoła a nie 3, zwłaszcza, że musieliśmy jechać za Warszawę :P

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
o masakra...ja bym chyba padła na takim czymś a wyklęczeć to czasem 5 minut nie mogę
Weeeeź, ja też nie mogłam

Od stycznia wracamy do TŻ i zaczynamy oszczędzać kasę

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Hmmm w takim razie pieniądze chyba będą najlepszym rozwiązaniem Ew. taki bukiecik z pampersów Też fajna sprawa.
Ja kiedyś robiłam tort z pampersów na chrzciny mojego chrześniaka
Stary 2013-12-13, 16:41   #3988
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Jak bylam u brata jak sie mały urodził, to widziałam jakie tam oni mieli zapasy pampersow! Maskara, moj brat kiedys liczył to mowi, ze taki maluch to po 8/10zl codziennie w pampersach przepuszcza....

Stary 2013-12-13, 17:26   #3989
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Ale napisałam posta u siebie na facebooku Ciekawa jestem czy ktoś to w ogóle przeczyta i skomentuje.

Już na prawdę nie wytrzymałam i musiałam to napisać... Może też znacie takie przypadki? Wrzuce wam kawałek tego co napisałam, żebyście skumały o co chodzi wgl:
"Do niedawna (z wiadomych przyczyn) oburzałam się słysząc/widząc, jak ktoś bluzga na nastoletnie mamusie, wyzywając je od najgorszych, nie szczędząc sobie przy tym najbardziej wygórowanych epitetów...
Niestety, ale po kilku latach obserwacji muszę stwierdzić, że zdecydowana większość dziewczyn, które zaszły w ciąże w młodym wieku, coraz mniej sobą reprezentuje... A już na portalach społecznościowych pokazują siebie z tej najgorszej strony.

Co możemy zobaczyć, chociażby na facebooku?
-Sto milionów zdjęć cudnych bobasków, w najróżniejszych codziennych sytuacjach. Kąpiel? Czemu nie! Pach zdjęcie golasa i do galerii! Niech inni patrzą i wiedzą, co córeczka ma po mamusi, a co synuś po tatusiu. Nauka korzystania z nocnika? Pewnie! Zdjęcie i na tablicę, niech inni są ze mnie dumni, że potrafię kogoś czegoś nauczyć. Wśród widzianych zdjęć zabrakło mi jeszcze zmiany pampersa, oczywiście ze wszystkimi szczegółami, krok po kroku.
-Zdjęcie dziecka w każdym poście jest, na profilowym też się zdarzy, a tu bach! Mamuśka się w☠☠☠☠iła i sypie ☠☠☠☠ami jak leci. Na wszystkich i na wszystko. A co, niech wszyscy wiedzą!
-A czego z takich wpisów można się dowiedzieć? Na przykład jak wygląda związek matki z ojcem. Najpierw oczywiście wspólne zdjęcia, a potem kłótnia, koniec związku i bluzgi na ex-partnera. Jakim to złym ojcem jest, jak dziecku nie chce dać na jedzenie, jak to za innymi pannami się rozgląda, zamiast dzieckiem się zająć.
-No a jak już matka polka znajdzie sobie zastępce tatusia, to oczywiście cały świat o tym też musi się dowiedzieć. I o tym pierwszym, i drugim i trzecim i dziesiątym. Oczywiście każdy to wielka, nieskończona miłość, trwająca dwa miesiące...
-Przypadki można znaleźć też takie, że mama chcą wyrazić swoją wielką miłość do dziecka, napisze sobie jego imię na czole. Oczywiście pstryk pstryk, zdjęcie na facebooka być musi. No niech wiedzą, że moje dziecko kocham nad życie!
-Tylko szkoda, że mając dziecko nie da się porządnie poimprezować, po to by się trochę rozerwać, rozluźnić, wyszaleć, nowego ojczulka znaleźć... Ach, no ale przecież - takie przypadki też znamy. Piątek, świątek czy niedziela - musi być impreza! I z każdej oczywiście obowiązkowo zdjęcie. Trzeba się w końcu pokazać. Matka też człowiek, ma prawo imprezować cały tydzień.
-No i oczywiście skoro na imprezki można chodzić, to seksi focie też być muszą. Dekolt, sukieniunia, szpileczki, kolczyczeczki... No i koniecznie z dziubkiem. Albo kolejna słit focia z rąsi z góry. I dawać na facebooka i czekać na lajki i komcie, jaką tą seksi mamuśką jestem."

przykłady podane na autentykach i to takich, których mam w znajomych.

Stary 2013-12-13, 17:36   #3990
viva91
na przekór do celu

Ja wiem, że to o czym piszesz jest straszne, ale jak przeczytałam to:

"-Przypadki można znaleźć też takie, że mama chcą wyrazić swoją wielką miłość do dziecka, napisze sobie jego imię na czole. Oczywiście pstryk pstryk, zdjęcie na facebooka być musi. No niech wiedzą, że moje dziecko kocham nad życie!"

to oplułam monitor Serio ludzie robią takie rzeczy?

Pewnie powinno mnie bardziej zszokować wrzucanie nagich zdjęć bobasów, ale to już niestety widziałam, jestem poniekąd "przyzwyczajona". Choć zdecydowanie nie popieram

Zresztą rozwalają mnie ludzie chwalący się WSZYSTKIM. Pierwsza wypłata - bach focisz flaszki, no bo postawić trzeba. Zdanie do następnej klasy - fota świadectwa. Kaśka na imprezie zarzygała spódniczkę - zdjęcie! Przyjęli mnie do pracy jako monter instalacji - focia pod kablami wysokiego napięcia, no bo jak inaczej. Zaręczyny? Zdjęcia pierścionka z każdej możliwej strony, najlepiej z ceną, żeby było widać, jaki Mój Miś jest bogaty. Potem 50 zdjęć ze ślubu, no bo jedno-dwa to za mało przecież. Później tak jak piszesz, dzieci, pierwsza kupka, pierwszy ząbek... Znienawidziłam portale społecznościowe

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości