![]() |
#3961 |
Raczkowanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Kayira Gratulacje! zmiana lekarza jest owocna
![]() No to działajcie dziewczyny działajcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
Zadomowienie
|
Kayira w takim razie oficjalnie i szczerze ci gtatuluję!!!
![]() ![]() Dziewczyny kolej na nas! ![]()
#3963 |
Zakorzenienie
|
Midusia. Tak. Gdyby moja poprzednia lekarka sie przylozyla wczesniej to prawdopodobnie juz bym dawno w ciazy byla.
Jestem z Wroclawia. Malosympatyczna. Hehe. Proroczy. Choc ja i tak nie wierzylam ze sie uda. No staram sie. Choc troche mnie to przeraza... Dzieki Dziadzia ;* No jak teraz sie posypalo, to leci ![]() Siva, dzieki Kochana ![]() Ja za Was dalej mocno trzymam kciuki i dopinguje ![]()
#3964 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kayira dla Ciebie również gratulacje! ![]()
![]() |
#3965 |
Zakorzenienie
|
Kayira, tabaska25 dziewczyny strasznie się cieszę
![]() ![]() I trzymajcie kciuki za moje staranka ![]()
![]() |
#3966 |
Zakorzenienie
|
Kosta dzieki
Sreberko jasne ze trzymam kciuki
#3967 |
Zadomowienie
|
Jeju jeju jeju <3
![]() ![]() ![]() ![]()
#3968 |
Zakorzenienie
|
Tabaska, Kayira
![]() Strasznie się się cieszę, ze Wam się udało! Bądźcie dobrej myśli, teraz wszystko musi być ok ![]() Najpierw Figa, teraz Wy - w końcu się ruszyło ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
#3969 |
Zakorzenienie
|
i oby tak dalej
![]() i oby kolejna zachodziły w ciąże ![]()
#3970 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Wtajemniczenie
|
Wow dawno tu nie zaglądałam a tu takie info.,, kolejna trójca ciążowa moze bedzie
![]() Tabaska, Kayira trzymam kciukasy!!!!
#3974 |
Zadomowienie
|
Nam się niestety znowu nie udało, okresu brak ale beta <1. Zrobilam jeszcze TSH 3,9 i to po wzięciu tabletki. Zrobię jeszcze raz w poniedziałek przed wizyta u endo bo znowu problem :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Zakorzenienie
|
Oby jak najwiecej
![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Clio. Wysoko to tsh. Daj znac co endo powie. Ja sie juz czwartku i wizyty u gina doczekac nie moge..
#3976 |
Raczkowanie
|
Hej. Ją już myslalam że jestem w ciąży. Testy zrobione, były kreski słabe ale widoczne. Poszlam na bete. Niestety wynik <0.1 . bete robilam 13 sierpnia. Dziś zrobilam z ciekawości test. Żadna dodatkowa kreseczka się nie pojawiła. Nwm co to było. IDE do gina na początku września miał mi potwierdzić ciążę ale zamiast tego pójdę na kontrol przed kolejnym staraniem
#3977 |
Zadomowienie
|
Worek został rozpakowany, miejmy nadzieje, że jeszcze wiele dobrego z niego wyjdzie
![]() Dziekuje Wam za kciukasy i dobre słowa. Sama już nie mogę doczekać sie wizyty i tego by usłyszec bijace serduszko i że wszystko jest dobrze. Czuje się ok, 3 razy wymiotowałam, czasem zamdli, spać mi się ciagle chce, a najgorsza jest noc, ból piersi i brzucha utrudniaja mi wybranie odpowiedniej pozycji. Zastanawia mnie jeszcze jedno, z jakich powodow lekarz mógł nam zakazac współzycia - ktoś coś slyszał? bo ja nic podobnego..
#3978 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie udzielające się tu dziewczyny.
Dzisiaj byłam u ginekologa, aby zlecił mi wszystkie badania przed planowaną ciążą. Po pierwsze zapytał o moje bmi ''bo coś mu się wydaje, że jestem za chuda i mogę mieć problem z zajściem'' Mam 174 cm ważę 58kg więc trochę mnie zdziwiło to pytanie... Odżywaim się zdrowo ale raczej wysokokalorycznie, nigdy nie byłam na diecie odchudzającej, mam się przepraszam opychać jak świnia czy co? Po drugie bardzo nie spodobało mu się, to że jestem blada(z wyboru), stwierdził, że na pewno mam niedobory wit d ... i kazał zrobić badanie. Co o tym myślicie....? |
![]() ![]() |
![]() |
#3979 |
Zadomowienie
|
Hmm mój np kazał mi schudnac parę kg :p ale Twoja waga wydaje się w porządku. Co do witaminy D to warto zbadać jej poziom, skoro widział że unikasz słońca to zapewne masz niedobór. Bardzo częste zresztą. Tylko nie wiem jaki to ma związek że staraniem się o dziecko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3980 |
Zakorzenienie
|
Ponoć niedobory wit. D mogą być przyczyną poronien.
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
#3981 |
Raczkowanie
|
Skoro moja skóra po 20 min. siedzenia na słońcu robi się zaczerwieniona to chyba znak, że już ma dość. Jestem jasną blondynką z niebieskimi oczami, jak sądzę potrzebuję mniej naświetlania w celu zapewnienia odpowiedniej dawki wit.d niż żyjąca w europie murzynka.
![]() Mieliśmy się w tym miesiącu porządnie starać ale niestety lekarz stwierdził u mnie zapalenie szyjki macicy i przepisał globulki ...Miałyście kiedyś coś takiego? Trochę się martwię.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Zakorzenienie
|
Gosiulek jeszcze sie uda
![]() Tabaska, to kiepsko poki co. Ja na do wczoraj nie mialam wzmozonej sennosci az nie wrocilam do pracy. Kiedy do lekarza? Corka, o tym ze chude dziewczyny moga miec problem z zajsciem slyszalam. Ale wszystko jest do ogarniecia. Najpierw badania, potem zobaczycie. Zawsze mozesz lekarza zmienic
#3983 |
Zadomowienie
|
lekarz miał racje, po prostu podejrzewa zapewne u Ciebie problemy z tarczyca - jest zaleznosc miedzy chudnieciem pomimo wzmozonego apetytu a poziomem tsh, druga sprawa z wit d - ja nigdy nie unikałam słonca, przebywam duzo na swiezym powietrzu, wiosna lekarz kazał zrobic mi badanie na poziom witaminy i okazało sie że mam niedobor, zaczelam suplementacje + wystawianie sie latem na słonce i może dzięki temu teraz mamy fasolke
![]()
![]() |
#3984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do 12 albo 15tyg już nie pamiętam-ale chodzi o tą bezpieczną granicę- zaleca się wstrzemięźliwość ze względu na obkurczanie macicy w czasie szczytowania przez to może dojsć do poronienia. No i ogółem trzeba uważać nie dźwigać, nie męczyć się, "kankana nie tańczyć" ![]()
![]() |
#3985 |
Raczkowanie
|
Czy którąś z was zna się na tych od czynnikach alfa HCG i beta HCG. Czy może być sytuacja że beta HCG nie jest wykrywalna we krwi a alfa HCG jest wykrywana w moczu? Nie wytwarzana przez ciążę tylko przez jakąś chorobę np?
#3986 |
Raczkowanie
|
Tabaska, mam nadzieję, że jednak to nie problemy z tarczycą...rozumiem chorobliwą chudość przy dużym apatycie, ale 58 kg przy 174cm to przecież norma. Społeczeństwo jest z pokolenia na pokolenie coraz grubsze. Moja mama w moim wieku była dokładnie taka sama, bez problemu przeszła 3 ciąże i zawsze mówi, że jak na tamte czasy była średnia. Zawsze nosiła rozmiar 38...tylko w te jej dawne 38 pare razy nie mogłam się nawet zmieścić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3988 |
Raczkowanie
|
HCG złożone jest z podjednostek alfa i beta które mogą krążyć również pojedynczo. Zastanawia mnie czy badanie krwi beta HCG nie musi wykryć podjednostki alfa a badanie moczu w testach ciazowych który wykrywa obydwie jednostki może wykryć tylko alfę?
#3989 |
Raczkowanie
|
Nie ma bety= nie ma ciąży. Test ciążowy może się mylić ale nie beta. Beta HCG to gonadotropina kosmówkowa wydzielana przez kosmówkę, łożysko i tak trafia do krwioobiegu. Badanie beta z krwi daje 100% pewności.
#3990 |
Raczkowanie
|
Jak najbardziej beta ujemna oznacza brak ciąży. Więc ją mogę wykluczyć. Są różnego rodzaju schorzenia które wytwarzają hormon HCG w testach ciazowych. Taka informacja również jest zawarta na opakowaniach testów ciazowych. Więc Zastanawia mnie czy w takich przypadkach na testach wychodzi alfa HCG czy beta HCG i czy jedną jest zależna od drugiej.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.