|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Moja kumpela ma Holland, ale też jeździ dopiero od miesiąca. Dopytam ją czy jest zadowolona, choć na razie nie narzekała.
A Carrera mi się podoba, stelaż ma leciutki, ale też czytałam, ze raczej dla wysokich mamuś, a ja niestety tylko 160 cm mam
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też 160 mam dlatego własnie z nich zrezygnowałam z trudem bo fajne jak i riko nano wlaśnie.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-08-14 o 11:12 |
|
|
|
#3963 | |
|
Zadomowienie
|
Witaj Katharinka
Cytat:
![]() Mnie już spanie na brzuchu przeszkadza, czasem jak przez dzień chcę się położyć na podłodze to między cycki a brzuch daję zwinięty koc i jakoś leżę, ale i tak część ciała mam skręconą na bok i to nie do końca jest wygodne Ale na plecach śpię. Nie narzekam, fajnie wtedy czuć brzuszek i ruchy malucha Dziewczyny na próbę zamówiłam zestaw używanych wielo (nie, nie boję się rzeczy używanych ) i część ma na zewnątrz zwykły PUL, a część taki jakby polarek, w aukcjach opisywany jako minky. Jakie one są milusie! Żodyn pampers taki nie jest, żodyn! ![]() Swoją drogą coraz bardziej lubię Pocztę Polską. Paczka wysłana w środę doszła przed chwilą (to nie był priorytet!), pan zadzwonił czy jestem w domu, wziął mój podpis, ostatnio jak mnie nie było to facet normalnie złożył awizo i tyle. Bez cudowania "a mogę zostawić u sąsiadów? w budzie psa? w sklepie w sąsiedniej wsi?". Wiem że to zależy od polityki firmy, ale do PP mam coraz więcej zaufania. Polecam
|
|
#3964 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3965 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3966 |
|
Rozeznanie
|
Oglądam te wózki o których piszecie i chyba zdecyduje się na Expander Mondo narazie żaden inny mnie nie zaciekawił, może dlatego że koleżanka jeżdżąca nim prawie półtora roku mi go polecala. Najbardziej podoba mi się w wersji Ecco kolor chocolate http://serwer1351314.home.pl/aukcje%...%20new/k/8.png. Tylko ciekawe jak męża do białej ramy przekonam
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Joannarol kciuki będzie dobrze
odliczanie Edytowane przez niunia_leyla Czas edycji: 2015-08-14 o 11:48 |
|
|
|
#3967 |
|
Raczkowanie
|
a propo wózka, ja jeszcze tak nie w temacie, jedynie spodobał mi się wózek pajero, który gdzieś mi przemknął kiedyś na ulicy,
nie wiem czy są rózne modele a tu z allegro http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-ad...177095286.html podobać mi się widzi bardzo, tylko pytam Was czy któraś miała bliższy kontakt z nim? warto go kupić?
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
niunia_leyla mówisz że znajoma jest z niego zadowolona? fajnie słyszeć też mam na liście i właśnie Eco fajnie wygląda i do czyszczenia chyba będzie łatwy.
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- joannarol13
|
|
|
|
#3969 |
|
Rozeznanie
|
Zachwalała go bardzo, kupiła go jak tylko na rynek wszedł Kuba ma półtora roku i dopiero teraz kupiła spacerówkę bo do samolotu mniejszy wózek chciała ale expandera na leśno łąkowe spacery nadal zabiera
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
niunia_leyla dzięki za opinie, to długo nim jeździ, ja też liczę się z tym, że później może trzeba będzie kupić jakąś zwykła małą parasolkę bo czasami łatwiej z nią na pewno.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-08-14 o 12:30 |
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Dotka kochanie dopisz mi kolejną wizytę na 8 września Serducho biło to najważniejsze. Spojenie na 4 palce, mówił że wysoko jak badał serducho to w tym miejscu co czułam ostatnio puknięcie więc jak nic dzidziuś to był! Oprócz tego nie dostałam żadnego skierowania na badania ani nic.. pytalam się położnej a ta mi mówi że doktor z niczym się nie spieszy i pewnie we wrześniu dostanę Także jeszcze nie wiem kiedy połówkowe. Zadowolony był z usg, mówi że fajnie że bez patologii żadnych, że dzieć rosnie.I co najciekawsze! Nie przytyłam ani deka!
Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2015-08-14 o 12:43 |
|
|
|
#3972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak lekarz nie kazal zadnych badan robic to widocznie nie widzial takiej potrzeby. Oby dzis do konca dnia byly takie dobre wiadomosci... ![]() Ja tez jutro zaczynam 5 miesiac z tym ze to wg USG dla mnie najbardziej prawdopodobnego. Bo gdybym patrzyla na OM to juz bym chyba musiala w listopadzie urodzic
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-08-14 o 12:59 |
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
hariett ja zauważyłam, że od jakiegoś czasu bardzo dobrze działają paczki zamawiane przez PP. Facet zawsze dzwoni - to on się dostosowuje do mnie, a nie jak większość kurierów robi dziwne akcje z wysyłaniem na przykład smsa o 6 rano, że będzie za godzinę/problem z przyjazdem o godzinie o której mi pasuje/nie dzwonią w ogóle o której będą tylko przyjeżdżają i zostawiają kartki w drzwiach że nie zastali albo jeszcze lepiej zostawiają u sąsiada, nie dzwoniąc wcześniej czy mogą tylko wciskają kartkę w drzwi, że paczka jest u sąsiada, w dodatku nie pisząc u którego, bo taką akcję miałam jakiś czas temu również.
magda cieszę się, że jest wszystko dobrze dzieć ciągnie z Ciebie ![]() tygrysek bawcie się dobrze! witam kolejną styczniówkę Powodzenia na wszystkich wizytach dzisiaj! Ja leżę i zdycham. Nie dość, że mam problem z brzuchem, to mi tak gorąco, że za chwilę zacznę marzyć o jesieni. Najchętniej wlazłabym w jakąś mysią dziurę. |
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Super, ze wszystko jest w porzadku. Byle do stycznia
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wrażenie, że u mnie jest milion stopni albo jeszcze więcej. Z mieszkania się w ogóle nie ruszam do wizyty, bo można spłonąć.
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- na wesoło klik
|
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, to nie ja daty dopisuję
![]() SUper, że wszystko ok ![]() Co do wagi, to ja jak byłam na wizycie 3.08 to też nic nie przytyłam od 1 wizyty Ogólnie to 3kg, ale chyba przez tarczycę, bo skoczylo b. wczesnie i byl zastoj. Teraz widzę, że doszedł nowy 1kg ostatnio |
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, ahaha ekstra
![]() Zwłaszcza to o siłowni adekwatne do mnie
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuch, macica, łożysko, maluch, to jednak sumarycznie też trochę wagę podnosi
Jeszcze mało bo mało, ale jednak.
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwnie bo u nich na wadze dalej mam 56,5 a w pracy mam 59
|
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj na belly przeczytałam, że teraz dzieć nabiera tkanki tłuszczowej więc i ja mogę szybciej tyc
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba że ja schudłam w sumie, bo jem zdrowiej i w ogóle
|
|
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ja się ważę na jednej i tej samej wadze. U lekarza, to i tak ta waga bywa różna, bo nigdy przecież nie jestem na czczo, czasem zjem więcej, czasem mniej + ciuszki. Miałam się zważyć po powrocie z wakacji, ale zapomniałam rano, więc żyję w nieświadomości jeszcze jeden dzień, bo gdzieś te drożdżówki na pewno poszły
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Ja przez długi czas też miałam wagę na tym samym poziomie, a też przecież i dzieć rósł i macica i wszystko.
|
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w pracy ostatnio co chwile jem bo juz nie wyrabiam, tak silny glod jakbym tydzien bez jedzenia byla :-D
Tesciowa nam zaplacila za architekta...1500euro :-/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To o prawdach ciążowych - cudo
|
|
#3987 |
|
Wtajemniczenie
|
No same prawdy o ciazy na tym democie :-D kurde dziewczyny tyjcie cos bo sie okaze ze ja nadrobiam za wszystkie :-P
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- O kurcze Baby to masz naprawde tesciowa z gestem
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na I wizycie byłam ledwo po obiedzie, więc waga na pewno zyskała na +, a na kolejnej wizycie byłam przed obiadem + ważyłam się w butach i wyszło tyle samo, co ostatnio, więc w sumie mogłabym przyjąć, że coś tam schudłam Ale tak jak mówię, porównuję tylko na domowej.A i to trzeba patrzeć, bo mi wyszło ostatnio kolejne 2kg na plusie, przeraziłam się, zważyłam się za 2 dni i już był 1kg, ale teraz takie upały, że człowiek puchnie mocno, a jak nie przypilnuję żeby wypić te 2l wody, no to się wszystko magazynuje. |
|
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
magdusia a ile Ci przybyło?
Cytat:
|
|
|
|
|
#3990 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.

) i część ma na zewnątrz zwykły PUL, a część taki jakby polarek, w aukcjach opisywany jako minky. Jakie one są milusie! Żodyn pampers taki nie jest, żodyn!
to pierwsza ciąża