|
|||||||
| Notka |
|
| Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.
Koniec laby. Nie ma dłużej spania do pozna
![]() Szpilki nawet te najwygodniejsze beda niewygodne dla osób które nie chodza w nich na codzień. Znam to z doświadczenia. Za panny nosiłam szpilki codziennie. Ale będąc w ciąży przeszłam na niskie buty i tak juz zostało Ja za to lubuje sie w trampkach ewentualnie japonki latem i balerinki ![]() Zalando jest super ale ja jednak wole iść zobaczyć, dotknąć czy przymierzyć ciuch. Nie lubię kupować kota w worku.
|
|
|
|
#3962 |
|
Raczkowanie
|
Mon_Cherry, też pospałabym do późna
. Niestety muszę wstawać o 6ej.Miłego poniedziałku
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Leje u mnie, dobrze. Zmyje piach.
Podjadę do hebe, spojrzę na tokyo. Byłam dziś na zakupach typu chemia. Papier toaletowy, płyn do szyb, żel do wc, jakiś zapach, ściereczki. Naprawdę nic wielkiego. I przy kasie aż mnie strzeliło, jak usłyszałam kwotę
|
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
zajrzałam do douglasa netowego, skuszona info o nowej serii kanebo cellular intensive. Cóz - 1250 serum, 1350 krem...no nikt mi nie wmówi, ze to tyle warte
Przy sympatii dla zapachu, konsystencji, przyjemności stosowania etc.
|
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
LA Mary jesteś przemiła
Dziękuję Majówkę planujemy w tym oto miejscu...(foto) Ciekawe czy któraś zgadnie,gdzie to jest..
|
|
|
|
#3966 |
|
Gang Iren
|
Miszka, ja raczej nie zgadnę, ale jest tam pięknie i już wam zazdroszczę 😍
|
#3967 |
|
Raczkowanie
|
Miszka, nie mam pojęcia
.Może jakaś podpowiedź ?
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, kto pisze się na kubek pysznej monsooned maalabar?
Miszka zdradź sekret, bo ciekawość mnie zżera! |
|
|
|
#3969 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja pijam z reguły lavazzę Qualita oro bądź Illy. Na razie te kawy najbardziej mi smakują. Miszka, wysłałam paczuszkę ![]() Miszka, ja wiem Lemon Spa w Grójcu, prawda?Polecam! Będziecie zadowoleni. Żarełko smaczne, kawa jeszcze lepsza. Dużo atrakcji. Wczoraj wstąpiłam do D. po próbki podkładu. G. Armaniego. A wyszłam... z próbką podkładu La Mer ( nr 22 ), kremu nawilżającego o lekkiej konsystencji i książeczką marki. A że wytworzyła się wokół mnie atmosfera luksusu trochę zaszalałam i krem Collistara Nero sublime sobie kupiłam. Na stronie perfumerii jest w promocji, w sklepie już nie. Jednak konsultantka sprzedała mi w cenie promocyjnej + kupon na zakupy - 30 zł. Krem czarny jak węgiel. Jeszcze nie otworzyłam słoiczka bo... Dziś noszę La Mer I co? krem o składzie b. ubogim ale faktycznie cera po nocy delikatna, wypoczęta. Nie wiem dlaczego recenzentki piszą, że krem ma zapach kremu Nivea. Ma konsystencję tegoż kremu ale tylko cream. Lżejsza wersja jest powiedziałabym i tak dosyć treściwa. Natomiast w ogóle nie pachnie jak Nivea. ma subtelny zapach. Konsultantka w D. twierdziła, że oferowane w sprzedaży nietypowe pojemności tegoż kremu to podróbki wypełnione kremem nivea. Stąd zapach Podkład jak dla mnie to lżejsza wersja podkładu Collistara lift czy też dawnego Sculpt Diora. Konsystencją przypomina mi Diora capture totale z tym, że nie ma wykończenia pudrowego. I tyle... Boli mnie dziś od rana głowa, a mam jeszcze popołudniu wizytę u stomatologa |
|
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.booking.com/hotel/pl/apa...hlight_room%3D
Ten apartament wynajeliśmy. Jest jeszcze druga,fajna opcja w nie dalekim rejonie,więc zrobiliśmy dwie rezerwacje.. Czekamy na decyzje przyjaciół -co wybieramy ostatecznie Zachwycił mnie widok w tym Gródku.. No powiedzcie-prawie jak DUBAJ ![]() ![]() ![]() Bardzo ładnie.. Swego nie znamy.. Więc wzbogacę sie o nasze! Stawiałyście na Polskę? Tak z ciekawości La Mary |
|
|
|
#3971 |
|
Konto usunięte
|
No tak... Gródek nad Dunajcem hehe... Nie mam pamięci do małych miejscowości.
Głowa mnie dziś boli cały dzień. Mam dosyć. |
|
|
|
#3972 |
|
Konto usunięte
|
Mnie wczoraj głowa bolała :/ masakra z ta pogoda
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też głowa bolała,parę dni pod rząd.
Szczyt marzeń budzić się z migreną ![]() Mam nadzieję ,że na majówkę dopisze piękna pogoda. Będę moczyć 4 litery w każdej możliwej Termie,jaka będzie w zasięgu wzroku ![]() Gdzie Wy szukacie tańszych lotów? Jakie biura podróży,strony polecacie? Hiszpania mnie interesuje(konkretnie Alicante lub Walencja) |
|
|
|
#3974 |
|
Raczkowanie
|
Miszka, nie stawiałam na Polskę, myślałam, że to jakis zagraniczny kurort
.Jeśli chodzi o Hiszpanię, to ja za każdym razem byłam z biurem podróży Itaka. W ubiegłym roku właśnie zwiedzałam Alicante i Walencję. Teraz Ryanair ma w swojej ofercie loty do Walencji. |
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Maskotka
|
|
|
|
#3976 |
|
Konto usunięte
|
Deszcz, ot jesienna pogoda
Ciśnienie podobno spada na łeb i szyję. Brakuje mi energii a mam do napisania DWA pisma. Nie mogę się wziąć bo jak wrzucić całą swoją energię w te pisma skoro jej brak? Muszę chyba przewietrzyć głowę...Cudze chwalicie, swego nie znacie, prawda Miszka? Zauważyłam, że panuje teraz taka poza czy wręcz pretensjonalność w mówieniu o tym, gdzie kto był i widział. Oczywiście treścią życia jest zagranica A Polska ma NAPRAWDĘ piękne miejsca do zwiedzania. To nie są już stare, siermiężne czasy, gdzie wszystko wokół było pod szablon. Szare, skromne, pospolite. A lepiej wyglądające hotele były dostępne dla gości z byłego NRD czy RFN ( która pamięta to bogatsza o doświadczenie Vide: hotel Kormoran, o którym wspominałam kiedyś. Wystrój hotelu to obecnie mieszanka starego z nowym. Niech wybrzmi duże słowo: eklektyzm ![]() Do dzisiaj mamy zaprogramowane w głowach, że wyjazd za granicę to blichtr i celebra a w kraju mówiąc oględnie to dno, wodorosty i co najmniej trzy metry mułu. Ot, działa psychologia tłumu... A urlop za granicą i z perspektywy hotelu to co to za urlop? Szkoda czasu i pieniędzy. Miszka zerknij na biuro podróży Sol Tours - odlotową Barcelonę z wypoczynkiem. Biuro organizuje świetne wycieczki objazdowe i fakultatywne. Warto ![]() Wonder, jak synek odnalazł się w przedszkolu? Pytam bo chłopcy to takie maminsynki A Ty już "zakotwiczyłaś" się w pracy?
|
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka, super widok
Na pewno wam się spodoba, zwłaszcza, ze La Mary była i poleca ![]() Oprócz probek La Mer z allegro miałam probki, robione w Douglasie - i nadal nie wpadłam w zachwyt ![]() Latamy tylko z Itaka Od lat. W POlsce zwiedzam z przyjaciołka zabytki, ale urlop wypoczynkowy wole zagraniczny. Ale nie, żeby się chwalić -wybieram miejsca i klimaty, jakie lubie. Z drugiej strony tez panuje kult polskiego morza. Jeśli komus pasuje - ok. Ale mój urlop to nie kwestia patriotyzmu, a wypoczynku. Polskie morze miałam przez całe dzieciństwo. Najlepiej zapamiętałam smetnie padający deszcz, mokre ciuchy i rozpaczliwe buszowanie w koszalińskim antykwariacie, by kupic COKOLWIEK do czytania ( ksiegarnie były puste, moje młodsze kolażanki )Z kremow polecam Collistara z kwasami. http://allegro.pl/collistar-krem-z-k...726781478.html Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2017-02-22 o 14:41 |
|
|
|
#3978 |
|
Raczkowanie
|
Kama, mam podobny stosunek do wyjazdów zagranicznych. Jeśli chodzi o urlop wakacyjny, to wybieram kierunki, w których powiedzmy, że mam gwarancję pogody. W Polsce w sezonie letnim bywa z tym różnie. W miarę możliwości zwiedzam nasze rodzime strony. Pamiętam czasy, gdy w księgarniach były pustki.
Obecnie jestem na etapie złuszczania się z serum glikolowym LIQQ. Skusiłam się na płyn micelarny L'oreal http://www.rossmann.pl/Produkt/LOrea...ml,402588,7026 Używałyście? |
|
|
|
#3979 |
|
Konto usunięte
|
Kamlisa, mnie również La Mer nie zachwyciło. Oczywiście, gdyby mi ktoś podarował w prezencie całą serię przyjęłabym z radością
A podkład pozostawia na moim licu blask. I nie taki znowu młodzieńczy Latem musiałabym twarz potraktować pudrem. A tego nie lubię.Rano otworzyłam krem z Collistara i jestem zachwycona zarówno konsystencją jak i działaniem ( o ile można po kilku godzinach ocenić działanie kremu hehe...). Kamlisa podzielam Twoje zdanie w sprawie urlopu nad polskim morzem. Nigdy nie wiesz, jaka będzie pogoda. To zawsze wielka niewiadoma. Nawet algorytm nie byłby w stanie rozwiązać problemu Najlepiej wybrać Ośrodek z krytym basenem blisko morza Jeśli chodzi o kult polskiego morza to chyba również mnie dotyczy. Kocham każde morze a nad ciepłym morzem mogłabym przeleżeć cały rok albo dłużej Wprawdzie musiałabym urodzić się w królewskiej rodzinie żeby pozwolić sobie na nicnierobienie dlatego też kocham pobyty nad polskim morzem. Jednakże odnosi się to do wyjazdów weekendowych, kiedy wiem, że pogoda dopisze. Nie wyobrażam sobie 2. tygodni zimna i deszczu... Po takim "odpoczynku" jedynym szybkim i skutecznym środkiem antydepresyjnym byłoby strzelenie sobie w łeb ![]() A podsumowując to każdy wyjazd zarówno ten krótki, jak i ten długi zależy bądź co bądź od zasobności portfela Chyba będę chora...
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Maskotka, daje krem z kwasem glikolowym collistar na serum LIQQ. sam krem kupuje w próbkach, jednak wole to, niz słoik
Na czarny krem patrzyłam, ale ciekawosc nie sięgneła tak głeboko do mojej kieszeni ![]() Jestem fanka plazy i ciepłego morza Jeszcze, jakby było snurkowanie...No ale Egipt na razie odpuscilismy, a dalsze trasy sa za dalekie i za drogie, przynajmniej teraz...Natomiast moja noga nie wdepnie w hotelowy basen. Nie i juz. Kryty mam niedaleko, pływam 3 razy w tygodniu, tz codziennie, a latem ma byc morze...Ciepłe morze. I słonce. Zwiedzanie w upale to nie ejst frajda, natomiast słodkie dolce far niente wymaga plazy I filtrów.---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Maskotka, daje krem z kwasem glikolowym collistar na serum LIQQ. sam krem kupuje w próbkach, jednak wole to, niz słoik Na czarny krem patrzyłam, ale ciekawosc nie sięgneła tak głeboko do mojej kieszeni ![]() Jestem fanka plazy i ciepłego morza Jeszcze, jakby było snurkowanie...No ale Egipt na razie odpuscilismy, a dalsze trasy sa za dalekie i za drogie, przynajmniej teraz...Natomiast moja noga nie wdepnie w hotelowy basen. Nie i juz. Kryty mam niedaleko, pływam 3 razy w tygodniu, tz codziennie, a latem ma byc morze...Ciepłe morze. I słonce. Zwiedzanie w upale to nie ejst frajda, natomiast słodkie dolce far niente wymaga plazy I filtrów.
|
|
|
|
#3981 |
|
Zadomowienie
|
Gródek nad Dunajcem pamiętam właśnie z siermiężnych czasów PRL. Krajobrazowo - sympatycznie, ale jakoś mi w pamięć nie zapadło nic, prócz wyprawy do Sącza na zakupy i przepełnione PKS-y, do których nie można się było wepchnąć
![]() Miszka - z pewnością pobyt będzie bardzo udany, choć na moje wyczucie załączone zdjęcia są troszkę "podkolorowane" - odpowiednie oświetlenie itp. Nie sugeruję, że nasz kraj jakiś gorszy, przeciwnie - uważam, że warto poznawać różne jego zakątki. Natomiast bardzo dużo zależy od pogody, którą mamy kapryśną Właśnie z tego powodu na letnie wakacje wybieram miejsca, gdzie mam duże większe prawdopodobieństwo słonecznej pogody, jak poprzedniczki ![]() Ale właśnie krótsze wycieczki - weekendy - to super sprawa. Bardzo miło wspominam majówkę w Łagowie Lubuskim. Jaki jest konkretnie skład emulsji Kanebo/Sensai przyznaję bez bicia - nie wiem. Wiem tylko, że był to jeden z nielicznych kosmetyków, który na długo gasił pragnienie mojej skóry w czasie kuracji doustną izotretinoiną. Ale nie ma tematu - wyprzedało się to, co kosztowało poniżej 230 zł za 100 ml (czyli w miarę dostępna cena bo to jak za 2 kremy), tej nowości, o której napisała Kama - nawet chyba próbować nie mam ochoty. Kosmetyk o cenie powyżej 1000 zł jakoś do mnie nie przemawia, jest na ten moment dla mnie daleko poza granicami rozsądnych zakupów. |
|
|
|
#3982 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zdjęcia nie są podkoloryzowane. jest tak własnie jak na zdjęciach. Niestety wszystko tam wystawne, ceny również ![]() Rezerwując miejsca patrzymy przede wszystkim ( wiem, ze głupio zabrzmi ) na stan pościeli. Lubimy białą pościel ( bo od razu widać, czy czysta ), ręczniki najlepiej też w jasnym kolorze ( brud rzuca się w oczy ), które można wymienić, sprzątanie pokojów ( bo sprzątać na wyjazdach nie lubię ), atrakcje dla dzieci. I dobre jedzenie Niestety moje dzieciaki głodne może nie chodziły ( bo obsługa zrobiła co mogła, żeby dzieci komfort miały ) ale wyszukanego jedzenia nie tkną. My i owszem ale ceny niektórych dań ... |
|
|
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
Absolutnie nie miałam na myśli "podejrzeń" co do komfortu ośrodka, wygląda naprawdę imponująco. O "podkolorowaniu" myślałam w kontekście tego zdjęcia wysepki i turkusu wody. Taka kolorystyka w naszej strefie klimatycznej zdarza się w wyjątkowych warunkach pogodowo-oświetleniowych
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem jawną, zdeklarowaną fanką naszego morza, plaż i natury. Kocham.
Mieszkam nad morzem, jestem na plaży co tydzień, spędzam w miejscowościach nadmorskich weekendy, prawie wszystkie imprezy. Bardzo aktywnie spędzam czas wolny i pewnie dlatego pogoda dla mnie nie jest problemem. Nocne ognisko na plaży przy - 20 mrozie? Z miłą chęcią, wódka zamienia się w żel, ogień staje się różowy i można tańczyć do rana ![]() Do tego lasy nadmorskie, przyroda, zwierzyna Puste plaże w sezonie są czymś cudownym. I takie plaże są, raczej dla tubylców niż turystów. Jednocześnie rozumiem Wasz punkt widzenia. Ja jestem stąd i nie płacę kosmicznych cen za wypoczynek nad Bałtykiem ![]() Teraz mam fazę na Podlasie. Historia, kuchnia, przyroda - jadę tam ! ![]() Także wszystko zależy od tego jak lubimy spędzać czas. I lubię również ciepłe plaże, tylko tak żeby nie było jednostajnie i nudno. Zdjęcia Miszki fajne, po lasach poznałam że to raczej wschodnia Europa I chyba jednak zdjęcia są lekko podkoloryzowane, takich barw jeszcze w naszej szerokości geograficznej nie widziałam. Kawa, druga już. Tak myślę spoglądając w lustro, że moje kurze łapy potrzebują specjalisty
|
|
|
|
#3985 |
|
Konto usunięte
|
Anyzkowa
Bywam i w sezonie letnim, i w zimowym. Zwłaszcza jak Tz najdzie ochota na trochę jodu i rybki Bo najlepsza ryba dla Tż to ryba znad morza ![]() A tak w ogóle to naszą miłością są góry. Daleko mamy w te rejony ![]() Nigdy na Podlasiu nie byłam, jak również ( przyznaję ) na Mazurach ![]() Dircikowa, większość zdjęć biur podróży ( zarówno polskich jak i zagranicznych ) są "podrasowane". Zazwyczaj zdjęcia robione są przed wschodem lub zachodem słońca, ponieważ wtedy jest najlepsze światło A zabarwienie jeziora może spowodowane jest zakwitem wody? Ale może już dosyć nagadałyśmy się o tym ośrodku, bo zwyczajnie robimy darmową reklamę ![]() ![]() Własnie idę sobie zrobić drugą kawę i biorę się do pracy. Miłego dnia
|
|
|
|
#3986 |
|
Konto usunięte
|
Mieszkam nad samym morzem w uk. Jednak to nie to samo co Bałtyk
ja uwielbiałam jeździć do Helu Mieszkam nad morzem a kocham góry polskie Bieszczady. W tym roku jedziemy do Szwajcarii na wakacje. |
|
|
|
#3987 |
|
Gang Iren
|
Witam się chorobowo z drugą kawą ☕
Coś się z tych chorób wygrzebać nie możemy 😕
|
#3988 |
|
Konto usunięte
|
Gosia znowu... zdrówka życzę
![]() Moja zmiana pielęgnacji na lżejszą. Krem Shiseido i serum Korres denkuję. Krem Gebharta dodałam, żeby krem poczuł się potrzebny Sprawdza się na wierzch dłoni Szkoda bo tłuścioszek z niego świetny...A propos tłuścioszka... Zjadłam dwa pączki i myślę nad kolejnym... Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2017-02-23 o 11:24 |
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś pączka nie jadałam. Lubię, ale takie domowe lub z dobrej cukierni.
Wczoraj pojadłam faworków domowych, maminych Mon Cherry Bieszczady
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie mnie aż tak przepych nie pociąga.
Ma być miło. Plus za nowoczesność. Wygodne łózka(starość ) i..rolety w oknach.Jedzenie nie fantazyjne,bo mój mąż jedną krewetką podaną z garstką ryżu-napewno sie nie naje ![]() A za cenę- kosmicznego jedzenia,wolę sobie tyłek w Termach wymoczyć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

Przy sympatii dla zapachu, konsystencji, przyjemności stosowania etc.
?

Właśnie z tego powodu na letnie wakacje wybieram miejsca, gdzie mam duże większe prawdopodobieństwo słonecznej pogody, jak poprzedniczki ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)