Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-12, 15:47   #3961
mialavi
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Cytat:
Napisane przez synteleia Pokaż wiadomość
do kogo wasze dzieci są podobne? bo mój synek to 100% wykapany tatuś. Moi rodzice nie mogą tego przeżyć, że nie odziedziczył niczego po naszej rodzinie, za każdym razem gdy go widzą próbują się doszukać jakichś cech charakterystycznych naszej rodziny, no ale raczej nic nie znajdą. Powiedzieli nawet że on wygląda jak nie mój syn
��
Jeszcze jednym mnie irytują. Ciągle powtarzają, że dziewczynki są grzeczniejsze, i jak mały płacze czy jest nerwowy to zamiast coś pomóc to mówią że chłopcy tacy są (w domyśle gorsi). I jak opowiadają o kimś w rodzinie czy ze znajomych że mają DZIEWCZYNKĘ to aż oczy im się błyszczą, tacy zachwyceni...zamiast się cieszyć że synek zdrowy

oni sobie marzyli że będzie dziewczynka, podobna do mnie, a tu rozbrykany chłopiec i ani trochę do mnie nie podobny
Moja do nikogo kazdy ma zagadkę do kogo ona podobna teraz prosilismy na chrzest to kazdy zaczynał do kogo Ona podobna ? Niektorzy doszukali
sie podobienstwa do szwagra

Ja uslyszalam od tesciow jak bylam w ciazy ze dobrze ze dziewczynka bo chlopcy to niegrzeczni - nie wiedzialam czy sie cieszyc czy plakac ze mozna tak myslec w ogole ??? Ja bym chciala miec kiedys syna Moja Iga ma charakter łobuza i lubię to poradzi sobie w zyciu !

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Elo mamity. A moje dziecię śpi z tatusiem. Ja wciągam lody calypso i piję popołudniową kawkę. Nuuudy.

Ogólnie to mamy gości, ale są samowystarczalni - pojechali nad morze, a mnie aż skręca, że nie mogę z nimi . Ogólnie jestem włóczydupa, a tak muszę się powstrzymywać z młodym.

Kolejny raz lansowaliśmy się na wsi - czyt. ulicy w naszej chuście, szał pał i motyle w trampkach, sąsiadki w oknach, a najbardziej podniecony był pan dziadek elektryk, co latarnię montował - mówi ze mu się bardzo podoba takie nowoczesne podejscie do sprawy i że to dziecko jest normalnie ubrane, a nie w kombinezony

A co do teściowych, to podobno najciekawsze historie zaczynają sie od hasła - TO NIE JEST ZŁA KOBIETA ... Ja mam moją piętro niżej, i to nie jest zła kobieta, ale czasami mam ochotę się wyprowadzić. Choć z dwojga złego - mamusia vs teściowa, to mamusia chyba gorsza.
U mnie to mama komentuje i poucza na kazdym kroku jak juz. Sytuacja z wczoraj wchodzi do pokoju mąż nosi Ige
- ładnie znowu ja nosisz noś ją pewnie, bedziesz ja ciagle musial nosic nauczycie i bedziecie nosic zobaczycie
- to ja bedziemy nosic
- jeszcze bedziesz plakał
- czemu ma plakac?
- ze ja musisz ciagle nosic, no jej tak zostanie
- mysle ze dluzej niz do 18tki nie bedzie chciala byc noszona

Miliony takich sytuacji mamy z mamą
-
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 16:10   #3962
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
do kogo wasze dzieci są podobne? bo mój synek to 100% wykapany tatuś. Moi rodzice nie mogą tego przeżyć, że nie odziedziczył niczego po naszej rodzinie, za każdym razem gdy go widzą próbują się doszukać jakichś cech charakterystycznych naszej rodziny, no ale raczej nic nie znajdą. Powiedzieli nawet że on wygląda jak nie mój syn
��
Jeszcze jednym mnie irytują. Ciągle powtarzają, że dziewczynki są grzeczniejsze, i jak mały płacze czy jest nerwowy to zamiast coś pomóc to mówią że chłopcy tacy są (w domyśle gorsi). I jak opowiadają o kimś w rodzinie czy ze znajomych że mają DZIEWCZYNKĘ to aż oczy im się błyszczą, tacy zachwyceni...zamiast się cieszyć że synek zdrowy

oni sobie marzyli że będzie dziewczynka, podobna do mnie, a tu rozbrykany chłopiec i ani trochę do mnie nie podobny
Do listonosza
A tak serio to u nas nie ma jakiegoś uderzającego podobieństwa do kogokolwiek. Niektórzy mówią, że Ala jest do taty podobna, inni że do mnie. Ale oboje mamy ciemne oczy, ciemne włosy, Mała też czarnulka. Jedynie od pasa w dół mogę powiedzieć, że cała mamusia . A kiedy Aluni się porządnie odbeknie lub strzeli konkret kupę to tata mówi: nooo, moje dziecko

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
My po szczepieniu. Spłakałam się jak głupia... Marysia zdecydowanie bardziej dzielna niż ja

Marysia z twarzy podoba zupełnie do nikogo ale jak już, to mówią że do mojego brata
Ja też płakałam po szczepieniu razem z Alą. Jej przeszło jak tylko cyca dostała a ja do końca dnia miałam wyrzuty sumienia jakbym to ja jej jakąś krzywdę wyrządziła

Mia powodzenia na przeglądzie podwozia! I pozdro dla Twojego sympatycznego doktorka

Pochwal się potem jakie sukienki zamówiłaś

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 16:10   #3963
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Odciągam dziś i jutro pokarm. Internety mówią, ze w lodówce dobry przez 5 dni. Potrzebuje na piątek, bo idę do gina i na pobranie krwi. Tatus bierze wolne.
Żabcia, ja słyszałam, ze max 48 -96 godz. w lodówce. Nawet w instrukcji do laktatora tak piszą. Osobiście max po 2,5 dnia dawałam.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 16:21   #3964
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Ja uslyszalam od tesciow jak bylam w ciazy ze dobrze ze dziewczynka bo chlopcy to niegrzeczni - nie wiedzialam czy sie cieszyc czy plakac ze mozna tak myslec w ogole ??? Ja bym chciala miec kiedys syna Moja Iga ma charakter łobuza i lubię to poradzi sobie w zyciu !
Pani doktor dzisiaj nam na szczepieniu powiedziała "oj masz ty dziewczyno charakterek, rodzice będą z Tobą mieli przeboje"

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Do listonosza
A tak serio to u nas nie ma jakiegoś uderzającego podobieństwa do kogokolwiek. Niektórzy mówią, że Ala jest do taty podobna, inni że do mnie. Ale oboje mamy ciemne oczy, ciemne włosy, Mała też czarnulka. Jedynie od pasa w dół mogę powiedzieć, że cała mamusia . A kiedy Aluni się porządnie odbeknie lub strzeli konkret kupę to tata mówi: nooo, moje dziecko
Jakkolwiek by to nie zabrzmiało, moja od pasa w dół bardziej do tatusia podobna Serio. Wszyscy od samego początku (już nawet ginekolog przy usg) zwracają uwagę, że Marysia ma bardzo długie nogi. Wiele rzeczy można o mnie powiedzieć, ale na pewno nie to, że mam długie nogi I dobrze, niech odziedziczy figurę po tatusiu

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 16:25   #3965
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
do kogo wasze dzieci są podobne?
U nas ciężko stwierdzić. Teściowa mówi, że do mnie, a moja mama, ze do męża.

Co do płci, to teściowa była troszkę zawiedziona, że nie dziewczynka, ale to dlatego, że sama ma dwóch synów no i brat męża także ma dwóch chłopców.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 16:44   #3966
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Mia, mi sie udalo kupic buciki 9cm. Sa za duze ale nie wygladaja jak pletwy
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 17:10   #3967
Iwonia27
Zakorzenienie

Ha!
Juz po podwojnym nalocie.
Nie było tragedii bo wiecie TO NIE JEST ZŁA KOBIETA
dowiedziałam sie tylko ze nie tak go usypiam bo powinnam bujac na rekach (taa na pewno) a nie tylko przytulać (jakos od dwu miesiecy daje rade tak zasnac).
A no i "nie trzymaj go jak Ci zasnie na rekach bo zobaczysz inaczej ci nie bedzie spac".
To zebyście wiedziały i sie dostosowały ha ha
Takze dałam rade nie gryźć i prosze o nie nasyłanie na mnie służb.
Ale od wejscia juz myslalam ze bedzie groznie bo
"-gdzie on?
-Spi zmeczony bo po szczepieniu mial ciezką noc
-A tam spi niech nie spi bo babcia przyszla
-
-mozna wejsc do niego?
-mozna ale tam cicho bo bardzo czujnie i niespokojnie spi.
-oj tam.
-
Na szczescie wiecej przespał.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-12, 17:23   #3968
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Miło, że Wam się "smoczyca" podoba zwracać się do niej nie zwracam, bo jej nie widuję ostatni raz był na 30-tych urodzinach męża, 1,5 roku temu, jak przyszła Wojtka zobaczyć to ulotniłam się do pokoju w towarzystwie laktatora a ona sobie poszła zanim skończyłam a jak już muszę powiedzieć to tylko na "pani".
Za to mąż do moich rodziców mówi "mamo" i "tato", ale nie prosili go o to, nawet nie proponowali, sam zaczął, ale co się dziwić, jak w zasadzie moi rodzice dla niego lepsi niż własna matka

O kociaku mówią, że to cały mąż tylko oczy ma moje Mama co prawda dopatruje się podobieństwa do mojej babci, ale to chyba dlatego, że my z mężem w ogóle jesteśmy jakoś do siebie podobni. A, i jeszcze kociak ma moje paznokcie - ja mam na wszystkich palcach kwadratowe a na palcach wskazujących owalne i kociak ma tak samo W ogóle to kociak mi raczej takiego małego gnoma przypomina a nie któreś z nas
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 17:30   #3969
Iwonia27
Zakorzenienie

A Igoras jak spi to ja. Jak die smieje to mąż.
Tzn wg mnie a reszta uwaza ze on bardziej do mojego taty tj swojego dziadka a ze z kolei ja do taty podobna no to nasze geny w przewadze hihi
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 18:00   #3970
AnneMariie
Zadomowienie

Hej, my dzis bylismy u pielegnirki na badaniu bioderek. Cos jej nie pasuje, wiec dostalismy skierowanie do szpitala na skan. Czekam teraz na list z data wizyty...

A ja od dwoch tygodni mam jakiegos pacmana!! Nie moge sie ogarnac, moglabym zamieszkac w lodowce ;p Mam wrazenie, ze to tabletki anty... I co ja mam z tym fantem zrobic teraz?
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 18:17   #3971
martunia_199
Zakorzenienie

Jeżeli to krwawienie w 5 tygodniu po porodzie to była miesiączka to powinnam już dostać druga a tu zonk nie ma...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-12, 18:51   #3972
Monanka83
Zakorzenienie

Mia, te buciki co wstawałam na fb mają długość wewnetrzna wkładki 8-8,5 cm. Mogę Ci je wysłać.

Mamy ustaloną datę chrztu - sobota 03.09, no I pięknie, wszystko załatwione, mamy się już pojawić przed mszą.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Jeżeli to krwawienie w 5 tygodniu po porodzie to była miesiączka to powinnam już dostać druga a tu zonk nie ma...

Zrób test

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Nina póki co to cały tatuś a najbardziej to dziadek, tata K. - jakkolwiek to zabrzmi ja nie mam sobie nic do zarzucenia
Stary 2016-07-12, 18:53   #3973
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

U mnie Mala to caly TZ, nawet spia w tej samej pozie
Mama mnie pociesza ze oczy ma moje ale chyba chce byc mila

My dzís po usg bioderek, dupinka jak Beyonce. Malutka nawet nie miauknela.

Zo nauczyla sie podnosic wysoko glowe, ledwo ja zwiazalam w chuste bo tak sie wyginala. Jak sobie z tym radzic?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Mia, te buciki co wstawałam na fb mają długość wewnetrzna wkładki 8-8,5 cm. Mogę Ci je wysłać.

Mamy ustaloną datę chrztu - sobota 03.09, no I pięknie, wszystko załatwione, mamy się już pojawić przed mszą.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Zrób test

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Nina póki co to cały tatuś a najbardziej to dziadek, tata K. - jakkolwiek to zabrzmi ja nie mam sobie nic do zarzucenia
To moja ma duza stope bo ponad 10, zreszta juz w szpitalu spiochy byly za duze a stopka ledwo sie miescila

manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 18:59   #3974
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:

Mi gin wczoraj powiedział, że są trzy scenariusze odnośnie karmienia w trakcie kp: okres przez całe kp może się nie pojawić, okres może się pojawić i być już regularny, może się pojawić i nie musi być juz regularny...może nawet co 2-3 miesiące...

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 19:12   #3975
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość

Zo nauczyla sie podnosic wysoko glowe, ledwo ja zwiazalam w chuste bo tak sie wyginala. Jak sobie z tym radzic?

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

To moja ma duza stope bo ponad 10, zreszta juz w szpitalu spiochy byly za duze a stopka ledwo sie miescila

Moja też ma prawie dyszkę I też od razu po porodzie zwróciliśmy uwagę na jej stópelki wielkoludki
Stary 2016-07-12, 19:19   #3976
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Ha!
dowiedziałam sie tylko ze nie tak go usypiam bo powinnam bujac na rekach (taa na pewno) a nie tylko przytulać (jakos od dwu miesiecy daje rade tak zasnac).
A no i "nie trzymaj go jak Ci zasnie na rekach bo zobaczysz inaczej ci nie bedzie spac".
"-gdzie on?
-
-mozna wejsc do niego?
-oj tam.
-
Brawo Ty! Dałaś radę smoczycy vel gadowi

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Miło, że Wam się "smoczyca" podoba zwracać się do niej nie zwracam, bo jej nie widuję ostatni raz był na 30-tych urodzinach męża, 1,5 roku temu, jak przyszła Wojtka zobaczyć to ulotniłam się do pokoju w towarzystwie laktatora a ona sobie poszła zanim skończyłam a jak już muszę powiedzieć to tylko na "pani".
Za to mąż do moich rodziców mówi "mamo" i "tato", ale nie prosili go o to, nawet nie proponowali, sam zaczął, ale co się dziwić, jak w zasadzie moi rodzice dla niego lepsi niż własna matka

O kociaku mówią, że to cały mąż tylko oczy ma moje Mama co prawda dopatruje się podobieństwa do mojej babci, ale to chyba dlatego, że my z mężem w ogóle jesteśmy jakoś do siebie podobni. A, i jeszcze kociak ma moje paznokcie - ja mam na wszystkich palcach kwadratowe a na palcach wskazujących owalne i kociak ma tak samo W ogóle to kociak mi raczej takiego małego gnoma przypomina a nie któreś z nas
Ja do teściów zwracam się 'mamo, tato' ale tylko z grzeczności bo mamę i tatę mam tylko jednych i to się nigdy nie zmieni. Teściowa nigdy nie będzie dla mnie mamą, choćbyśmy nie wiem jak dobrze się dogadywały

Jak tam czytam o waszych teściowych to stwierdzam, że ta moja to ZŁA KOBIETA NIE JEST Tak zupełnie serio. To chyba raczej ja jestem złą synową Bo choćby nie wiem jak kobieta się starała to mnie i tak będzie irytować. A trzeba przyznać że nie wtrąca nam się za specjalnie, nigdy nie wpada niezapowiedziana, zawsze dzwoni do mnie i PYTA - nie oznajmia - czy może przyjść na chwilkę. Jak wpadnie to max na godzinkę. Nie sypie mi wiele złotych rad, czasem rzuci jakieś soczyste "ściśnij cyca", ale poza tym nie komentuje dużo. Więc patrząc rozsądnie to można by ją uznać za całkiem w porządku. Ale co ja poradzę, że mnie sama jej obecność i każde słowo irytują . No nic nie zrobisz

Także mamy chłopców - nie życzę wam w przyszłości takiej synowej jak ja

Cytat:

U mnie od dwóch dni jakieś plamienie, sama nie wiem czy to już ta małpa wredna czy tylko jakieś resztki połogowe. Ale od jakichś czterech tyg już było czysto

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość

Brawa za bioderka

Stary 2016-07-12, 19:41   #3977
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:

A mnie boli brzuch jak do okresu...ostatnio mnie tak bolal przed zrobieniem testu
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 20:31   #3978
urshoola
Zadomowienie

Zastanawiamy się nad 3 matami:
http://www.e-mama.pl/galerie/g/gimna...sa-la_6404.jpg

http://www.e-mama.pl/galerie/m/mata-...igant_1820.jpg

http://www.e-mama.pl/galerie/g/gimna...asa-z_5556.jpg

przy czym najbardziej się skłaniamy do tej pierwszej bo sie taki mini namiot z niej da zrobić no ale nie wiem... nie mogę się zdecydować

ps. nie wiem miały się fotki wstawić nie linki

Monanka...przeszło Ci z tą piersią? teraz chyba mnie dopadło...podczas kamienia kłucie mega..musiałam przerwac... wierzchu nic nie widac zeby sie coś działo....zapodałam juz ibuprofen i czekam na rozwój zdarzeń...oby nie poszło w złą stronę

Edytowane przez urshoola
Czas edycji: 2016-07-12 o 20:34
urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 20:36   #3979
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość

przy czym najbardziej się skłaniamy do tej pierwszej bo sie taki mini namiot z niej da zrobić no ale nie wiem... nie mogę się zdecydować

Monanka...przeszło Ci z tą piersią? teraz chyba mnie dopadło...podczas kamienia kłucie mega..musiałam przerwac... wierzchu nic nie widac zeby sie coś działo....zapodałam juz ibuprofen i czekam na rozwój zdarzeń...oby nie poszło w złą stronę
Nie przeszło, jutro idę do lekarza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-12, 20:40   #3980
fablous
Zakorzenienie

Cytat:

Tę ostatnią ma moja koleżanka i poleca
A z kolei inna koleżanka powiedziała że znajoma rehabilitantka odradzała jej wszelkie tego typu maty naładowane różnymi zabawkami, piszczałkami, kolorami itp bo ponoć mocno przebodźcowują dziecko i rozdrażniają je Że lepiej zwykły kocyk i jedna lub dwie zabawki. Sama się teraz zastanawiam czy kupować tą matę czy nie...

Stary 2016-07-12, 20:45   #3981
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Tę ostatnią ma moja koleżanka i poleca
A z kolei inna koleżanka powiedziała że znajoma rehabilitantka odradzała jej wszelkie tego typu maty naładowane różnymi zabawkami, piszczałkami, kolorami itp bo ponoć mocno przebodźcowują dziecko i rozdrażniają je Że lepiej zwykły kocyk i jedna lub dwie zabawki. Sama się teraz zastanawiam czy kupować tą matę czy nie...
Hmm, ja myślałam, że taka mata to mus, wszyscy kupują mąż mówi, że jestem jak ta owca, co ślepo za tłumem podąża My mamy taką, może w takim razie starczy póki co

Stary 2016-07-12, 20:49   #3982
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Pani doktor dzisiaj nam na szczepieniu powiedziała "oj masz ty dziewczyno charakterek, rodzice będą z Tobą mieli przeboje"

Stałysmy w jednej kolejce po charakterne dziewczyny

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Mia, mi sie udalo kupic buciki 9cm. Sa za duze ale nie wygladaja jak pletwy

Gdzie kupiłaś jakie chwal się ?!

Cytat:

Moja siostra miala okres co 2- 3 miesiace podobno normalka
Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Hej, my dzis bylismy u pielegnirki na badaniu bioderek. Cos jej nie pasuje, wiec dostalismy skierowanie do szpitala na skan. Czekam teraz na list z data wizyty...

A ja od dwoch tygodni mam jakiegos pacmana!! Nie moge sie ogarnac, moglabym zamieszkac w lodowce ;p Mam wrazenie, ze to tabletki anty... I co ja mam z tym fantem zrobic teraz?
Ale nie wiesz co jej nie paduje i dlaczego? My biodetka mamy jitto mam stresa.

Przy takich upałach mieszkanie e lodowce to niezly pomysl tyle ze u Was nie az tak goraco...

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość

Zrób test

Myslisz ze dotrą do piątku ? Wyslij mi na priv nr.konta to prześlę Ci kaskę za priorytet !
Stary 2016-07-12, 21:07   #3983
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, ja myślałam, że taka mata to mus, wszyscy kupują mąż mówi, że jestem jak ta owca, co ślepo za tłumem podąża My mamy taką, może w takim razie starczy póki co
I kładziesz już Marysię na tego kraba? Bo ja mam podobną matę tylko nie taką wypasioną https://www.amazon.co.uk/Clevamama-7.../dp/B005EJY9RC Ale też ma takiego rogala do leżenia na brzuszku. Póki co jest odpięty i kładę Alę na płasko na brzuszku, leży na tej macie bardzo chętnie bo jest z jakiejś pianki specjalnej. I nie wiem czy już dopinać tą poduszkę oraz czy w ogóle jest potrzeba skoro i bez niej Ala uwielbia leżakować na brzuszku i główkę też ładnie unosi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-12, 21:12   #3984
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:

Mia powodzenia na przeglądzie podwozia! I pozdro dla Twojego sympatycznego doktorka

Pochwal się potem jakie sukienki zamówiłaś
Dzieki u doktorka wszystko super pogadaliśmy sobie jak kumple starzy wszystko się pieknie zagoiło jestem gotowa na kolejną ciaże !!! ale calkiem serio jak pojawi sie okres mam dwa wyjścia wprowadzic leczenie hormonami zeby okres zatrzymsc albo zajsc w ciąże zeby okresu nie było. Doktorek dodał do 2 miesiecy zycia Igi 9 miesiecy ciazy i stwierdził ze roznica miedzy dziecmi bedzie spoko
Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Ha!
"-gdzie on?
-
-mozna wejsc do niego?
-oj tam.
-
Dobra tym razem Ci sie upiekło MOPS odwołany.

Cytat:
Brawo Ty! Dałaś radę smoczycy vel gadowi
Ja do teściów zwracam się 'mamo, tato' ale tylko z grzeczności bo mamę i tatę mam tylko jednych i to się nigdy nie zmieni. Teściowa nigdy nie będzie dla mnie mamą, choćbyśmy nie wiem jak dobrze się dogadywały

Jak tam czytam o waszych teściowych to stwierdzam, że ta moja to ZŁA KOBIETA NIE JEST Tak zupełnie serio. To chyba raczej ja jestem złą synową Bo choćby nie wiem jak kobieta się starała to mnie i tak będzie irytować. A trzeba przyznać że nie wtrąca nam się za specjalnie, nigdy nie wpada niezapowiedziana, zawsze dzwoni do mnie i PYTA - nie oznajmia - czy może przyjść na chwilkę. Jak wpadnie to max na godzinkę. Nie sypie mi wiele złotych rad, czasem rzuci jakieś soczyste "ściśnij cyca", ale poza tym nie komentuje dużo. Więc patrząc rozsądnie to można by ją uznać za całkiem w porządku. Ale co ja poradzę, że mnie sama jej obecność i każde słowo irytują . No nic nie zrobisz

Także mamy chłopców - nie życzę wam w przyszłości takiej synowej jak ja

U mnie od dwóch dni jakieś plamienie, sama nie wiem czy to już ta małpa wredna czy tylko jakieś resztki połogowe. Ale od jakichś czterech tyg już było czysto

Brawa za bioderka
To tak naprawde co Ci zawiniła ta biedna kobieta ze Cie irytuje??
Bo z opisu podobna do mojej - ja do mojej nic nie mam. Mamy inne poglady inny gust i zyja inaczej niz ja czasem cos mnie wkurxy ale do przezycia to typ ktory nigdy nie zwroci uwagi zeby nie robic problemu mieszka z synowa i zauwazylam ze calkowicie sie przyporzadkowala jej stylowi bycia zeby sie tylko dogadac.nie narzuca swojego zdania. Takze jakbym ja tam mieszkala tesciowa bylaby bardziej"swiatowa"

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
A mnie boli brzuch jak do okresu...ostatnio mnie tak bolal przed zrobieniem testu
Roses chcesz byc ze mna w watku kwietniowki 2017???

Cytat:

Ta trzecia miala moja siostra i bardzo mała ja lubila. Ta pierwsza wydaje mi sie za bardzo przytlaczajaca dla dziecka za duzo sie dzieje

Ja miewałam kłujacy bol podczas karmienia ale u mnie to produkcja mleka na bank. Bo po jakims czasie zauwazylam ze najbardziej kłuje przed wyplywem mleka - tylko mnie bolało przy karmieniu najbardziej i to obie piersi bol ustepowal po oproznieniu.

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-07-12 o 21:16
Stary 2016-07-12, 21:15   #3985
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
I kładziesz już Marysię na tego kraba? Bo ja mam podobną matę tylko nie taką wypasioną https://www.amazon.co.uk/Clevamama-7.../dp/B005EJY9RC Ale też ma takiego rogala do leżenia na brzuszku. Póki co jest odpięty i kładę Alę na płasko na brzuszku, leży na tej macie bardzo chętnie bo jest z jakiejś pianki specjalnej. I nie wiem czy już dopinać tą poduszkę oraz czy w ogóle jest potrzeba skoro i bez niej Ala uwielbia leżakować na brzuszku i główkę też ładnie unosi
Rzeczywiście podobna Marysia też lubi na brzuszku leżeć, ale kładziemy ją na kraba, żeby miała jakąś rozrywkę i urozmaicenie (wrzuciłam właśnie zdjęcie na fb) Ale czy to coś daje to nie wiem... Mamy jeszcze lusterko na później

Stary 2016-07-12, 21:21   #3986
martunia_199
Zakorzenienie

Mona myślałam o teście ale się boję bo to by była tragedia...

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 21:21   #3987
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście podobna Marysia też lubi na brzuszku leżeć, ale kładziemy ją na kraba, żeby miała jakąś rozrywkę i urozmaicenie (wrzuciłam właśnie zdjęcie na fb) Ale czy to coś daje to nie wiem... Mamy jeszcze lusterko na później
Super wygląda na tym krabie mysle ze wiekszych atrakcji nie potrzebuje ja nie moge sie nadziwic ze ona taka duża - pamietam ja ze szpitala taka maciupenka
Stary 2016-07-12, 21:23   #3988
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Stałysmy w jednej kolejce po charakterne dziewczyny

Gdzie kupiłaś jakie chwal się ?!

Moja siostra miala okres co 2- 3 miesiace podobno normalka

Ale nie wiesz co jej nie paduje i dlaczego? My biodetka mamy jitto mam stresa.

Przy takich upałach mieszkanie e lodowce to niezly pomysl tyle ze u Was nie az tak goraco...

Myslisz ze dotrą do piątku ? Wyslij mi na priv nr.konta to prześlę Ci kaskę za priorytet !
Daj adres na priv i nie pitol
Stary 2016-07-12, 21:29   #3989
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
To tak naprawde co Ci zawiniła ta biedna kobieta ze Cie irytuje??
Bo z opisu podobna do mojej - ja do mojej nic nie mam. Mamy inne poglady inny gust i zyja inaczej niz ja czasem cos mnie wkurxy ale do przezycia to typ ktory nigdy nie zwroci uwagi zeby nie robic problemu mieszka z synowa i zauwazylam ze calkowicie sie przyporzadkowala jej stylowi bycia zeby sie tylko dogadac.nie narzuca swojego zdania. Takze jakbym ja tam mieszkala tesciowa bylaby bardziej"swiatowa"
Ta irytacja pojawiła się u mnie w ciąży a po porodzie tylko się nasiliła. To chyba te instynkty lwicy o których wspominała dagg się we mnie obudziły Bo wcześniej też nic do niej nie miałam, zawsze miałyśmy totalnie różny styl życia, inne poglądy itp, niczym dwie odległe galaktyki ale jakoś nie drażniła mnie tak jak teraz. Jednak mieszkać z nią nie wyobrażałam sobie nigdy przenigdy

Stary 2016-07-12, 21:42   #3990
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Super wygląda na tym krabie mysle ze wiekszych atrakcji nie potrzebuje ja nie moge sie nadziwic ze ona taka duża - pamietam ja ze szpitala taka maciupenka
Rosną te nasze dzieciaczki Chociaż mi się wciąż wydaje małym okruszkiem

A co do ciąży... kwietniówki 2017 to może nie, ale jakbyś planowała majówki 2018 to wchodzę w to

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości