sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-23, 14:06   #3961
falling in love
Zadomowienie

GG do falling in love
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

Kupiłam ostatnio srebrne bazy do pierścionków w Onyksie za 12,50 za sztukę, no i dziś chciałam jeszcze ....a tu zonk...bo cena dziś wynosi 19,90 a jeszcze 2 dni temu była 12,50. pewnie,, swiąteczna promocja'' . niestety tylko w tym sklepie można je kupić......... ....
falling in love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 17:22   #3962
maweth
Rozeznanie

GG do maweth

Wydaje mi się, że widziałam jakieś srebrne bazy w Skarbach natury, ale pewności nie mam
maweth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 13:06   #3963
gosiolek90
Raczkowanie

jest amber planet word a link http://amberplanet.pl/ .w sumie dla mnie ten sklep jest spoko i na 'żywo' też tylko że wiekszośc jest na sznurki więc na wieksze zakupy. i jest dużo dla osób lubiących robić wrapy.
gosiolek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 19:15   #3964
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Napisane przez maweth Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że widziałam jakieś srebrne bazy w Skarbach natury, ale pewności nie mam
tak są
Stary 2008-11-24, 21:08   #3965
falling in love
Zadomowienie

GG do falling in love

dziekuję, widziałam już
tylko tam sa takie z jednym oczkiem i w sumie w takiej samej cenie jak z osmioma w onyksie

......własnie przymierzam się do kupienia kamyczków w amber planet- kupowałam u nich juz kilkukrotnie na allegro, i te kamyczki na sznureczkach są piękne ., więc sklep powinien też być w porządku
tylko nieco przeraża mnie kupno całych sznurków - bo stać mnie samą na conajwyżej trzy
falling in love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 10:44   #3966
merle3
Raczkowanie

GG do merle3

dzis zrobilam zamowienie na artfanie, zobaczymy jak szybko przesla i jak to bedzie wygladalo

moje bizuteryjne proby
merle3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 13:33   #3967
magdziaS
Podróżniczka

Tydzien temu otrzymalam kolejne zamowienie z Qnsztu i Astari.

Astari jak zwykle super, fajne gratisy, materialy jakosciowo bardzo dobre.
Qnszt - no coz. To bylo moje ostatnie zamowienie tam. Ostatnio bardzo na nich nazekalam. Nie wiem co mnie podkusilo by tam kupowac. Zawsze cos jest nie tak z koralikami. Wykonanie lamworkow jest straszne. To samo tyczy sie masy perlowej. Koszmarna jakosc.

Dzisiaj zlozylam kolejne zamownie w Astari, tym razem glownie na Swarki, oby bylo ok . No i po raz pierwszy zamawialam w Bukowcu, mam nadzieje, ze sie nie roczaruje.

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2008-11-27 o 13:34
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-28, 10:13   #3968
merle3
Raczkowanie

GG do merle3

zamowienie w artfanie we wtroek - w czwartek juz u mnie super szybko i dostalam przekladkowe gratisy no i znizke 2,5 % ;p

moje bizuteryjne proby
merle3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 12:01   #3969
substytut
Zakorzenienie

Kamyczki zrobily konkurs...

Cytat:
Witamy Ogłaszamy świąteczny konkurs na biżuterię Do wygrania bon na zakupy w wysokości 150zł! Prosminy przysyłać do nas zdjęcia ręcznie przez siebie zrobionej biżuterii. My zamieścimy je na stronie. Komisja złożona z artystów plastyków wyłoni zwycięzcę zapraszamy do odwiedzenia www.kamyczki.pl pozdrawiamy serdecznie
Ktora wysyla?
substytut jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 12:48   #3970
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Fajny pomysł
Stary 2008-11-30, 12:47   #3971
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

Czy w SK2 maja szybką wysyłkę? Jak dzisiaj bym zapłaciła to przyjdzie do środy?
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 14:32   #3972
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smieszka250 Pokaż wiadomość
Czy w SK2 maja szybką wysyłkę? Jak dzisiaj bym zapłaciła to przyjdzie do środy?
Spytaj na POCZCIE. Zaczyna się okres przedśwątecznych wysyłek, każdy priorytet idzie już minimum jeden dzień dłużej.
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 14:50   #3973
monius9
Zakorzenienie

a tak z doświadczenia - do mnie sk2 idzie chyba najszybciej ze wszystkich sklepów. więc o ile twoja poczta nie zawali sprawy to powinno być
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 16:07   #3974
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

Dzięki. Skuszę się
Stary 2008-12-01, 14:28   #3975
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

A ja w zeszłym tyg. dostałam przesyłkę z Bukowca - samo srebro, więc gratisiki też srebrne (2 owalne kółka ozdobne i srebrne bigle). Jestem zachwycona zarówno samym towarem, jak i cudnymi gratisami. Aż chce się znowu zamawiać
Tylko trochę drażni mnie w sklepie, że zakładki stronicowania są tylko na górze strony (a oglądanie najczęściej kończę na dole ), no i ciężko wyszukuje się np. po kształcie czy rozmiarze kamieni. Więc korzystając, że właścicielka czyta to forum...
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 15:02   #3976
lawenda99
Zakorzenienie

Kupiłam w kamyczki.pl cztery korale ze szkła weneckiego ze złotem w środku (i tylko dla nich złożyłam zamówienie), potrzebowałam dwóch sztuk, więc na zapas kupiłam cztery, myśląc że dwa muszą być całe, chyba żeby walec po paczce przejechał. Dostałam jeden cały i trzy pęknięte. To już trzecie zamówienie od nich, w którym dostałam te korale pęknięte (raczej takie już zapakowano). Co prawda za każdym razem firma dosyła mi całe, ale teraz potrzebowałam tych korali dosłownie na wczoraj. Dostałam dziś całe korale, ale miałam przez to czekanie trochę problemów.
I've nothing but you on my mind

http://www.youtube.com/watch?v=ui2mKtzsY0o

lawenda99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 17:30   #3977
Amambada
Wtajemniczenie

zrobiłam w niedziele skromne zakupy w korallo bo wymysliłam prezent na mikołajki, a brakło mi paru drobiazgow. Zaczełam sie odrazu modlic zeby doszło do czwartku... Ja patrze wczoraj wysłane, a dziś u mnie... szok... Czy korallo pocztowy kryzys przedswiateczny nie dotyczy? Generalnie to zawsze w korallo kupuje jak mi czegos braknie i zawsze jestem zadowolona
Amambada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 17:58   #3978
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amambada Pokaż wiadomość
Ja patrze wczoraj wysłane, a dziś u mnie... szok... Czy korallo pocztowy kryzys przedswiateczny nie dotyczy?
Korallo nie jest Pocztą. To, że Poczta dostarczyła coś w terminie, w jeden dzień, zawdzięczasz Poczcie, a nie Korallo.

Tak, wiem, mogli wysłać później - ale to już inna sytuacja.
Stary 2008-12-02, 20:23   #3979
Amambada
Wtajemniczenie

tak wiem clementinne.... tylko tak jestem zszokowana, ze rozumiesz...
w korallo jest opcja kuriera i sie zastanawiałam czy jej nie wybrac ale widac nie musiałam przepłacac... ufff...
Amambada jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-03, 09:16   #3980
Veaa
Rozeznanie

zamawialam z bukowca i z beadshop jak zwylke szybko i sprawnie wszystko sie zgadza. Z beadshop male zamowienie i drobny przydatny gratis z bukowca no coz - piekne gartisy. Mysle ze sklep ktory bedzie chcial przebic bukowca gratisami bedzie miał ciezki orzech do zgryzienia

mój blog kulinarny 3x bez! bez glutenu, nabiału i białego cukru!
www.vealovegreen.blogspot.com
Veaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 20:15   #3981
tmagdalenka
Przyczajenie

Jak do tej pory robiłam zakupy w Qnszcie i jestem z nich zadowolona: jakość korali bardzo dobra (jeszcze nigdy nie zdażyło mi się otrzymać uszkodzonych), szybka wysyłka. Tylko gratisy zazwyczaj plastikowe i nie przydatne do niczego.

Ostatnio zaczęłam szukać innych sklepów i jak do tej pory to zrobiłam dwa zamówienia w świecie koralików. Naprawde duży wybór i srebro jest tu tańsze niż w Qnszcie. Polecam
tmagdalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 20:46   #3982
magdziaS
Podróżniczka

Dzisiaj otrzymalam pierwsza przesylke z Bukowca. Jestem bardzo zadowolona. Zamawialam srebro wiec i srebrne gratisy dopasowane do zamowiania. Jakosc pierwsza klasa.

Wczoraj dotarla przesylka z Astari. Jak zwykle rewelacja. Towar w porzadku. Super kontakt z Pania sprzedajaca. Mimo braku towaru sytuacja rozwiazana profesjonalnie. Jedynie nie przyslali mi bigli, ktorych zamowilam ogromna ilosc, bardzo mi zalezalo i teraz musze sie znowu z nimi kontaktowac. Gratisy super, dopasowane do zamowienia. Kolejny raz na plus.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 07:52   #3983
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

ŚK2 : głównie druty, trochę kuleczek i kilka koralików, Super, drut nie pogięty, ładnie zwinięty, gratisów brak, ale przesyłka gratis

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-09, 21:46   #3984
joanna_k
Joanna d'Moder

ale jestem zła na katiart.Od dwóch tygodni zwodzą mnie dostawą swarovskich.Najpierw info było na głównej stronie,no to czekałam i nic.Napisałam maila.Odpisali,że przyjdą pod koniec tygodnia.Owszem w niedzielę dodali,ale 3 (słownie trzy) rodzaje!Nie wiem czekać jeszcze,a nóż widelec dodadzą,czy też sobie odpuścić (mają atrakcyjne ceny).
No to się wyżaliłam.
Stary 2008-12-10, 07:58   #3985
RudaAB
Zadomowienie

GG do RudaAB

Cytat:
Napisane przez joanna_k Pokaż wiadomość
ale jestem zła na katiart.Od dwóch tygodni zwodzą mnie dostawą swarovskich.Najpierw info było na głównej stronie,no to czekałam i nic.Napisałam maila.Odpisali,że przyjdą pod koniec tygodnia.Owszem w niedzielę dodali,ale 3 (słownie trzy) rodzaje!Nie wiem czekać jeszcze,a nóż widelec dodadzą,czy też sobie odpuścić (mają atrakcyjne ceny).
No to się wyżaliłam.
Mnie napisali, ze w poniedziałek bedzie dostawa. A jak do wczoraj nie było to zapytałam, w ktory. "Może 15.12." -odpowiedź sprzed chwili. Czekam na galactic 22mm moonlight (na zamówienie pod choinkę). czekam, bo nigdzie indziej nie mogę znaleźć.

RudaAB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 09:14   #3986
joanna_k
Joanna d'Moder

no to super,na dodatek skończyły im się bigle do swarków.Chyba odpuszczę,bo 16-17 najpóźniej muszę mieć towar w domu.Czy SN mają swarki z FP?Pytam najpierw tutaj,potem przepuszczę atak mailowy
Stary 2008-12-10, 21:38   #3987
clementinne
Zadomowienie

Ale mnie zdenerował MK_Art... Jak już dawno nikt.

Zrobiłam tam maleńkie zamówienie tylko dlatego, że tylko tam mieli te swarki, które były mi potrzebne. Poza tym, to moim zdaniem bardzo drogi sklep (Baroque 22mm za 14zł, a można je kupić za 8zł i mniej, bigle angielskie za 10,20, ja je kupuję za nieco ponad 6zł itd.), więc i tak przepłaciłam, ale trudno. I jeszcze 6,5zł za przesyłkę.

Problem tylko polega na tym, że dostałam fakturę z błędnym NIP-em, chociaż podałam prawidłowy. Cóż, zdarza się. Poprosiłam o przesłanie poprawionej faktury...i zaczęło się. Najpierw się dowiedziałam, że prawidłową fakturę przyślą, jak będę składać kolejne zamówienie (sic!). A jak nie będę - to mam sobie sama wystawić notę korygującą. Fajnie, tyle tylko, że nota wymaga podpisu wystawcy faktury - i musiałabym notę odsyłać im, a oni podpisaną potem jeszcze raz mnie. No to się dowiedziałam, że moja księgowa nie zna przepisów. Zna: http://www.vat.pl/dokumenty_koryguja...faktur_952.php

Jezuuuu.... Nikt mi w życiu nie robił takich problemów z przesłaniem dobrej faktury. Mam materiały, nie mam na nie ważnej faktury, a Urząd Skarbowy zdaje się nie lubi takich sytuacji... I to oni się pomylili, chociaż podałam dobre dane.

Teraz poprosiłam o przesłanie tej choler..... faktury chociaż mailem. Ciekawe, czy się jeszcze nie dowiem, że mam Bóg wie jakie wymagania i pretensje nie wiadomo o co.

Zaraz coś pogryzę....

Skarby Natury też kiedyś poplątały fakturę, i dostałam bez problemu poprawną, i jeszcze gratis kilka perełek za to, że odesłałam im tą błędną (za znaczki).
BeABitDesign - bez słowa komentarza odesłali poprawione faktury (raz była bez NIP-u, raz cośtam jeszcze).
Czyli jednak można.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-11, 10:44   #3988
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Napisane przez clementinne Pokaż wiadomość
Ale mnie zdenerował MK_Art

Problem tylko polega na tym, że dostałam fakturę z błędnym NIP-em, chociaż podałam prawidłowy. Cóż, zdarza się. Poprosiłam o przesłanie poprawionej faktury...i zaczęło się. Najpierw się dowiedziałam, że prawidłową fakturę przyślą, jak będę składać kolejne zamówienie (sic!). A jak nie będę - to mam sobie sama wystawić notę korygującą. Fajnie, tyle tylko, że nota wymaga podpisu wystawcy faktury - i musiałabym notę odsyłać im, a oni podpisaną potem jeszcze raz mnie. No to się dowiedziałam, że moja księgowa nie zna przepisów. Zna: http://www.vat.pl/dokumenty_koryguja...faktur_952.php

Jezuuuu.... Nikt mi w życiu nie robił takich problemów z przesłaniem dobrej faktury. Mam materiały, nie mam na nie ważnej faktury, a Urząd Skarbowy zdaje się nie lubi takich sytuacji... I to oni się pomylili, chociaż podałam dobre dane.

Teraz poprosiłam o przesłanie tej choler..... faktury chociaż mailem. Ciekawe, czy się jeszcze nie dowiem, że mam Bóg wie jakie wymagania i pretensje nie wiadomo o co.
No cóż.Chyba nie pozostaje ci nic innego jak wystawić notę korygującą i pobawić się w przesyłanie. Nawet jeśli oni wystawią fakturę korygująca,to będą żądać od ciebie podpisu

http://www.vulcan.edu.pl/doradca/21/dokumenty.html

Co do bezproblemowego wystawiania faktur,to może sprzedawcy poprostu mogli edytować w programie fakturę i poprawiali błędy <nie wiem nie znam się,może ktoś inny się wypowie,ale spotkałam się z czymś takim).
Stary 2008-12-11, 17:44   #3989
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Dziewczyny, mam pytanko:
Znacie jakieś sklepy internetowe z tanimi srebrnymi półfabrykatami?

Mam nadzieję, że podzielicie się wiedzą

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 18:29   #3990
MyTigersAngel
Raczkowanie

Zamówienie Bukowiec - cuuuuuuuuuda! No i jaki gratisik

Zamówienie SN - piękne, z gratisikiem (kilka hematytowych kulek) tylko jedna cyrkonia przyszła mi z odłamanym czubkiem... Myślę że to wina pp bo czubek był w opakowaniu... Chrzaniona pp... A ja tak się napaliłam na te kolczyki pod choinkę Właśnie napisałam do Pani Kasi czy coś takiego można reklamować - jak nie to muszę zamówić szybciutko tą jedną... Ale jestem nieszczęśliwa - tak czekałam na tą paczuszkę...
MyTigersAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości