![]() |
#3991 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i u nas póki co z nabiału tylko kefir bo po jogurcie i serku M ma wysypki... Cytat:
Cytat:
![]() Akcja z kurami konktetna! U was zawsze przebojowo ![]()
![]() |
#3992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zupki mojej mamy to nic wymyślnego - warzywa w różnych kombinacjach i mięsko czasami, więc nie wiem w czym tkwi tajemnica ![]() Tak myślę o tych Waszych niejadkach... A jakby farsz mięsny jakiś zawinąć w naleśnik? Kurde, właśnie sama sobie zrobiłam smaka na naleśnika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3993 |
Konto usunięte
|
Pomysł na naleśniki fajny tylko ten farsz musiałby być raczej klejący, bo Ignasiowi się zawsze rozwijają
![]() I pasztet to też mega pomysł! Muszę tylko się dowiedzieć jak zrobić ![]() Ignaś już miał 3 pobudki. Śpi mi teraz na klacie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3994 |
Zakorzenienie
|
Albo pierogi z mięsem!
![]() U nas jest od kilku dni masakra z zasypianiem. Odkładam do łóżeczka, to wierzga nogami i rękami, chichra się albo wręcz przeciwnie - wpada w rozpacz. A jak ją lulam na rękach to nie lepiej, bo bije mnie po cyckach, wierzga nogami i gwałtownie rusza głową na boki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Zakorzenienie
|
Widze, ze wizaz to skarbnica. Jakis jagielnik, a ja nie wiem o co chodzi
![]() I akcja z kurami ![]() Musze czasem zaglądać.
![]() |
#3996 |
Konto usunięte
|
Pierogi z mięsem
![]() Tylko kiedy to robić takie dania wymyślne? ![]() australia Ignaś też często jak płacze w łóżeczku i go biorę na ręce to się ode mnie odpycha, bije mnie i kopie! A jak go kładę z powrotem w łóżeczku to zaczyna krzyczeć. Bądź tu mądry i pisz wiersze... A jak Marysia teraz zasypia? Może to ten skok w 11. m-cu? Albo zęby? ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- zabcia pewnie, wpadaj częściej. Nadrabiania dużo nie ma ![]() Ja za to fb nie ogarniam do końca ![]() Honcia Ty kiedyś pisałaś, że od czerwca ruszacie ze staraniami nad rodzeństwem dla M... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | |
Zadomowienie
|
Super Franio chodzi
![]() Buty kupię wtedy gdy juz będzie dobrze chodził (na razie potrafi się puścić i 3 kroki zrobic i tyle) nie wiem, ile to jeszcze potrwa ![]() Honciu A Marcelinka już chodzi, że na podwórku chcesz ją puszczać? Cytat:
![]() ![]() ![]() ja na obiad robię na zmianę 3 dania mięsne lub rybę lub makaron z sosem. I tak w kółko, każdy obiad jemy 2 dni pod rząd. A mięsne to na zmianę pulpety lub makaron ze szpinakiem, mięsem mielonym i serem żółtym lub mięso mielone upieczone w piekarniku ( mam jakąś książkę BLW przepisy i tam się to nazywa "klops" - mięso mielone, troszkę cebulki zblendowanej, jajko, starta marchewka, ja daję duużo koperku. Nie pamiętam czy w przepisie jest coś jeszcze. Krzysiowi kroje na małe kwadraciki i lubi to jeść). Nie dawałam jeszcze Krzysiowi takiego niezmielonego mięsa, ale chyba widzę, że niektóre dzieci juz tak jedzą więc może niedługo spróbuję. Krzyś jak widzi/zjada coś zbyt często to mu się nudzi i potem nie chce. Dość długo był szał na fasolkę szparagową, dużo jej zjadał, a potem mu się znudziła i rzucał. Obecnie ziemniaki i marchew zje, ale kalafiora, brokuła i fasolki nie. Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2017-05-03 o 21:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3998 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Australia wcale nie taki leniuch z ciebie! Ja ani przy Zosi, ani tym bardziej teraz jakoś nie mogłam się zorganizować by robić te pysznosci ze str alaantkoweblw. Dziewczyny jedzą to co my, Hania mniej przyprawione. Wczoraj np robilam pizzę to hani ugotiwalamt makarony. Suchy 😁 ale ona z tych nie cierpiących na brak apetytu, wręcz odwrotnie. A pasztet robię juz trzeci rok i się zabrać nie mogę 😎 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3999 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Wyjazdu nad morze tak czy inaczrj zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Naleśniki u nas wchodzą ale same bez nadzienia. A starania tak jakoś zaczniemy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2017-05-04 o 07:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Zakorzenienie
|
Dżanet, proszę http://veganbanda.pl/index.php/recip...bez-pieczenia/
Mi też się zdarza ugotować tylko makaron na obiad dla Marysi ![]() Boże, jaka beznadziejna noc u nas... Od 23 budziła się średnio co 20 minut ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4001 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Klopsy w piekarniku to też dobry pomysł. Dzięki! Mięso mielicie same? Jakie kupujecie? Ja na te pulpety kupiłam pierś z kuraka i potem blenderem mieliłam. Dziwne odgłosy wydawał... Jakbym to robiła częściej to pewnie bym go tym zajechała na amen... Ostatnio chciałam dać Ignasiowi skrzydełko z kurczaka gotowane (z rosołu). Miękkie było bardzo i spokojnie dałby radę gdyby tylko zechciał je dotknąć. Potem je pokroiłam na malutkie kawałki i pomieszałam z ziemniakami ale też nie przeszło. Brawo dla Krzysia za pierwsze kroczki ![]() Teraz to już pewnie szybko zacznie biegać. dzanet zawsze macie takie złe nocki? Hania chce spać z cycem w buzi? U nas dzisiaj sporo pobudek ale bez płaczu i awantur także nie było najgorzej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4002 |
Zakorzenienie
|
Kurde, to faktycznie jakiś skok by teraz wypadał... I to jaki dlugaśny...
![]() U nas pchacz niepotrzebny, bo w tej roli występuje krzesełko do karmienia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Ja mięso mielę, a właściwie siekam blenderem - mam taki nożyk do tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
U nas pobudka 5.50.. Pierwszy raz tak wcześnie wstała.. Pierwsza drzemka tylko godzinna, bo od 9 do 10.. Nawet nie zdarzyłam zasnąć a ona już wstała ![]()
19.05.2016 Kingusia ![]() Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2017-05-04 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4005 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
A czy do tego jagielnika można dac mleko kokosowe? Czy tylko sojowe? Cytat:
Ostatnie 3 noce pod rząd urządziła sobie dwugodzinne przerwy do 5 😎 korektor pod oczy nie wyrabia. Powinni uruchomić serie dla mam w opakowaniach po 500ml |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;73487596]Dzięki, juz kiedyś wpadlam na ich stronę, faktycznie przepisy super tam są! A wydawało by się, ze kuchnia weganska jest raczej uboga. Gdzie tam!
A czy do tego jagielnika można dac mleko kokosowe? Czy tylko sojowe? Takie straszne nocki jakos zbieglyt się w czasie z tym, kiedy przeszła na jedna drzenke dziennie. Wieczorem zasypia w MiG, ale juz o 22:30 zaczyna się budzić średnio co godzinę, czasem jeszcze szybciej. Uspokaja ja tylko cyc. Smoczek beee. Ostatnie 3 noce pod rząd urządziła sobie dwugodzinne przerwy do 5 😎 korektor pod oczy nie wyrabia. Powinni uruchomić serie dla mam w opakowaniach po 500ml[/QUOTE] Ja robiłam na mleku krowim ![]() To Hania daje popalić ![]() Jaki masz korektor? Ja uzywam z Kobo i zakrywa wszystko ![]() ![]()
#4007 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ma to jak urlop... [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;73487596]Dzięki, juz kiedyś wpadlam na ich stronę, faktycznie przepisy super tam są! A wydawało by się, ze kuchnia weganska jest raczej uboga. Gdzie tam! A czy do tego jagielnika można dac mleko kokosowe? Czy tylko sojowe? Takie straszne nocki jakos zbieglyt się w czasie z tym, kiedy przeszła na jedna drzenke dziennie. Wieczorem zasypia w MiG, ale juz o 22:30 zaczyna się budzić średnio co godzinę, czasem jeszcze szybciej. Uspokaja ja tylko cyc. Smoczek beee. Ostatnie 3 noce pod rząd urządziła sobie dwugodzinne przerwy do 5 😎 korektor pod oczy nie wyrabia. Powinni uruchomić serie dla mam w opakowaniach po 500ml[/QUOTE] U nas też podobne pobudki. Wczoraj po jednej drzemce w dzień też usnął szybko o 19:30 ale potem co ok. godzina pobudka. Pobudki na pewno nie z głodu, bo przed spaniem zjadł kaszkę i popił cycem. Poszłam spać o 23., i do rana miałam co najmniej 5 pobudek. Jak żyć?? Ze starszakami nie miałam takich przebojów. Zasypiali i wiedziałam mniej więcej o której będzie pobudka na mleko w nocy. Nie było żadnych pobudek pomiędzy, no może czasami. Tyle że oni byli od 5. m. ż. na mm. Może to przez to kp? Nie mam pojęcia ani pomysłu co z tym zrobić ![]() Ignaś jęczy od rana ale jak go próbowałam dać spać to nie chce. Już 4. dzień z rzędu ma tylko 1 drzemkę, więc pewnie tak już zostanie. A najbardziej wk**wiające jest to że podczas tej drzemki pewnie i tak nic nie zrobię, bo będę co chwilę gonić do niego z cyckiem jak zawsze żeby pospał chociaż te 1,5 godziny... Ech... To się wyżaliłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4008 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Krzysio zasnął 11:30. Też jęczał od rana i chyba od 9 miałam misję uśpienia go ![]() ![]() Mam taką patelnię do smażenia bez tłuszczu. Usmażyłam właśnie kotlety z indyka, ciekawe czy Krzyś da radę. Fajnie by było bo przed rozszerzaniem diety to był częsty obiad w naszym domu - szybko się robi, mi i mężowi smakuje ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- jak to dobrze, że jest wizaż ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dodatkowo dostałam okres, drugi póki co, z przerwą ok 50 dni. Bosko Co do niemocy to dobrze, ze jesteście, wiem dzięki temu ze nie tylko ja tak ostatnio mam. Tyle ze nie mam czasu na cackanie się z sobą, bo Zosi nie wytlumacze, ze nie mam dziś siły się bawić. To akurat dobrze ze ją mam, nawet nie marzę o drzemce w ciągu dnia bo ona tez juz dawno nie śpi. Dzięki temu unikam rozczarowania ze nici z drzemki, bo młodsze postanowiło dziś spać tylko pol godziny 😂 ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- I k#$% od rana leje! To ja tez posmecilam 😂 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Pozdrowienia z kujawsko-pomorskiego ![]() Pogoda się zepsula. Także dupka, w domu siedzimy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4011 | ||
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;73487596]Dzięki, juz kiedyś wpadlam na ich stronę, faktycznie przepisy super tam są! A wydawało by się, ze kuchnia weganska jest raczej uboga. Gdzie tam!
A czy do tego jagielnika można dac mleko kokosowe? Czy tylko sojowe? Takie straszne nocki jakos zbieglyt się w czasie z tym, kiedy przeszła na jedna drzenke dziennie. Wieczorem zasypia w MiG, ale juz o 22:30 zaczyna się budzić średnio co godzinę, czasem jeszcze szybciej. Uspokaja ja tylko cyc. Smoczek beee. Ostatnie 3 noce pod rząd urządziła sobie dwugodzinne przerwy do 5 😎 korektor pod oczy nie wyrabia. Powinni uruchomić serie dla mam w opakowaniach po 500ml[/QUOTE] No dokładnie, też byłam w szoku! Chyba też zrobię ten jagielnik ![]() Współczuję takich nocnych "imprez"... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Daj spokój, chleb z masłem to u mnie na porządku dziennym ![]() ![]() ![]() ![]() Widziałam panie sprzedające truskawki! To już?! ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Aaa Lewandowska urodziła ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4012 |
Konto usunięte
|
Australia dobry Twój mąż
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Materialista jeden ![]() Marysia miała dziś po raz pierwszy tak późno pierwszą drzemkę (13.50-14.50) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4014 |
Zakorzenienie
|
Zasnęła już...! Dawno tak wcześnie nie zasypiała... Oby tylko nie zarządziła pobudki o 6
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Widzę, że ze spaniem to nie tylko u nas takie dziwne.. bylo już nieźle(czytaj nawet co 2,5h pobudka była), a nawet dwa dni temu ciągiem spała od 23 do 4 (!). No ale znowu coś sie psuje. Tyle ze zęby podejrzewam. SLIWECZKA syn byl kp i w tym wieku już lepiej sypial. Jak zasnął ok 21 to pierwszą pobudke mial ok polnocy, a ok roku to o 3. Potem juz rano ok 6. Więc wychodzą trzy na noc w tym wieku co nasze maluchy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4016 |
Konto usunięte
|
Co te nasze czerwczatka takie antyspiochy? Za wyjątkiem kilku egzemplarzy? 😎
Hanna zasnęła o 19:30 i juz dwa,razy się obudziła 😎 |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Zakorzenienie
|
Echhh, no to kciuki za spokojne nocki dla wszystkich!
Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4018 |
Rozeznanie
|
Australia ciężko u nas trafić spacer na drzemkę, poza tym szkoda mi jego drzemkę na lazenie, wolę coś w domu zrobić w tym czasie: )
Tak, Franek chyba na dobre będzie chodził, bo dziś cały dzień niewielkie i większe odległości dokonywał z uśmiechem ![]() ![]() Coś z tym naszym wózkiem jest bardzo nie tak. Najpierw nie dało się tych pasów sciasnic żeby były dobre dla okruszka, stwierdziłam że widocznie Franek jest drobny i dlatego to wszystko wisi, ale nie był tak ruchliwy więc nie przeszkadzało mi to, później te osłonki bardzo gotowe denerwowaly bo latają po tych pasach, a pewnego dnia godz zapielam i nie mogłam jednej strony odpiac, musiałam poluzowac i Góra go wyjąć, facet siła rozpial, a po następnym spacerze to samo i już nie da się naprawić i jest takie zaklinowane. Nie chce połamać tego, więc nie ruszam. Z gondoli byłam bardzo zadowolona, a spacerowka to porażka. My z jedzonkiem nie mamy narazie problemu, Franek je zupy, rybkę z ziemniakami, mięsko, warzywka najczęściej przemycam w zupie: P , suchy chleb jest hitem: ) lubi kanapki, kasze dzieciowa jeśli ma ochotę, jak nie to nie. Placków jakoś tak nie robię, za to makarony i ryż są ok ![]() ![]() ![]() Na słoiki jakiś czas temu się obraził i nie je wcale: P Sliweczko ja nie wiem czy w większym niebezpieczeństwie były kury pod Twoją opieką czy rodzina która tych kur pilnowala ![]() Kurde, nie wpadłam na to że mogę dac sam makaron: P jak na szybko potrzebowałam to np makaron i do tego trochę mieska z kurczaka z dnia poprzedniego ugotowane w wodzie i ciut koncentratu pomidorowego jako sos: P A do zupek odkryłam niedawno piramidki z Lidla, są super ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, ja się zamienię na chociaż dwa dni nudy i rutyny, siedzenia w domu z dzieckiem sprzątania itp. Ciągle gdzieś latam, coś załatwiam, dziś rano musiałam się zorganizować w paręnaście minut bo po przebudzeniu dostałam info ze trzeba jechać panele dokupić: o hardcore. Na nudę nie narzekam narazie ![]() Od 1 maja wydalam 1200zł i jeszcze jadę na zakupy: o zwariowalam chyba xD Franek dobrze sypial, ostatnio ciut gorzej ale nie aż tak jak Wasze egzemplarze. Gorzej mam na myśli ze usypia 20-21, czasem budzi się na przytulaska koło 23, około północy lub 1 je mleko, koło 5 znów i wstajemy po 7. Wcześniej było lepiej bo jak usnal to o 5 mleko i do 7-8 śpioch ![]() Wreszcie miałam trochę do nadrobienia a wszystko przez to że zostawiłam tel U tzw w samochodzie wczoraj i dopiero dziś popołudniu odzyskalam ![]() Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Konto usunięte
|
Lena cały dzień bez telefonu, szacun!
Super ze prace idą pełną parą i niedługo będziecie się przeprowadzać! |
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanych zakupów! Jak kasa jest, to korzystaj ![]() Kurde, w maju moje ostatnie pełne macierzyńskie ![]() ![]() Noc u nas trochę lepsza niż wczoraj, ale najważniejsze, że pospane do 8, no w szoku jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.