|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Witam się w. 25 tc.
Marttb ja też biorę magnezb6.
|
#3992 |
|
Zadomowienie
|
😊
|
#3993 |
|
Magda ;)
|
Pojutrze zaczynamy 26 tc
1495274282148.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3994 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tymi stanikami to jakaś masakra jest - ja jestem od jakiegoś czasu profesjonalnie "ostanikowana", złapałam bakcyla brafittingowego i mam fioła na punkcie odpowiedniego stanika. Niestety te biustonosze kosztują często majątek (nie potrafię się przekonać do używanych), ja akurat najlepiej się czuję w stanikach Ewy Michalak. Mogłam sobie na takie pozwolić jak byłam "bezdzietną panienką"
Ale znaleźć tani, a dobrze dopasowany stanik to niestety jest nie lada wyczyn... A co będzie w trakcie karmienia, to nawet boję się pomyśleć!Poniżej moje brzuchowe zestawienie - pierwszy miesiąc (nooo...dokładnie to 5 tydzień, zaraz po zrobieniu testu :p ) vs piąty miesiąc (dokładnie 21 tydzień). Robię sobie takie zdjęcie na koniec każdego miesiąca, potem poskładam wszystkie razem Na wadze +8kg (w porywach do 9 - w butach i ubraniu :p ) - wydaje mi się trochę za dużo... Mam przyjaciółkę podobnej budowy, ten sam wzrost i ona w pierwszej ciąży przytyła tyle w CAŁEJ ciąży BLOND - miałam się obfotografować w sukience, ale wyjechało mi się na Śląsk i zapomniałam
|
#3995 |
|
Konto usunięte
|
Nie zgodzę się. Ja kupuję biustonosze na mój rozmiar (75F, teraz wzięłam G - czyli duże, w Triumphie czy sieciówkach takich nie ma) po 60-80zł.
Firmy Gaya, Ava polecam
|
|
|
|
#3996 |
|
Wtajemniczenie
|
Z Avą się nie dogaduję - ile bym nie próbowała, nic mi nie pasowało
Gaya - nie spotkałam się stacjonarnie, a przez internet nie chcę zamawiać, bo mi się nie chce bawić w odsyłanie Effuniaki biorę w ciemno i zawsze pasują. No ale jak mam dać prawie dwie stówy za stanik, to mi słabo...wolę kupić ubranka dla dziecka (zmieniające się priorytety )No nic, muszę pochodzić po sklepach i rozejrzeć się - a tego nie lubię, wolę klikać Zastanawiam się też nad obwodem - bo póki co wchodzę nadal w 65, ale jak brzuch podrośnie jeszcze bardziej, żebra się rozejdą, to pewnie zrobi mi się ciasno...?
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa Michalak to chyba z Puław jest, moje miasto
Ja zamawiam Gaię(ale drozsze, bo tanie ok 50zł się szybko rozwalają), Gorteks (mają super wyprzedaze!), a stacjonarnie zawsze majtki i czasem biustonosze w TKMaxx. Naprawę nie trzeba wydawać majątku na dobrą bieliznę. Super zdjęcia! Wszystkie jesteście piękne! Ja się nie dorobiłam jeszcze dużego lustra, więc zestawienia brak.. Marta odstaw kawę i herbatę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Madzieeek, kup sobie po prostu przedłużki. Do karmienia warto miec większą miseczkę, zeby sie zmieściła opuchlizna i wkładki laktacyjne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3998 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73961671]To przy okazji się pochwalę brzuszkiem Załącznik 7074216[/QUOTE]Śliczny Cytat:
|
|||
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
madziek - ja kupiłam przedłużki do staników
lilka - Kurde ja nie umiem odstawić kawy już i tak pijam jedną dziennie, brakuje mi strasznie kawy, najchętniej bym piła litrami a mięta jest okej? herbaty nie pijam , ale mięte już tak aniolek- akurat mam straszną chcice na pomidory, kanapki tylko z pomidorami i w ogóle zawsze byłam za tymi smakami
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4001 |
|
Magda ;)
|
Co do staników to ja kupuję praktycznie tylko w Esotiqu, noszę tam 75D lub E, ale już mnie cisną.
Avę mierzyłam pod sukienkę na ślub i 75E było dużo za małe, wszystko mi się wylewało i ponad 200 zł kosztował ten stanik ![]() W esotiqu kupiłam podobny za 70 i przynajmniej dobrze leży ![]() Aniołek przeciwciała miałam 5,6, norma jest u mnie <34 więc hashi nie mam ![]() U mnie pierwsze badanie tsh było ponad 7, ft3 i ft4 mam w normie i też dostałam euthyrox50 Mi się wydaje, że w ciąży przepisują większą dawkę, żeby tsh jak najszybciej spadło. Tak mi też endo tłumaczyła, że im wyższa ciąża tym większą dawkę potrzebujemy. |
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście hormony w miarę ustabilizowane. Dawka E100 od początku ciąży. Miesiąc temu miałam biopsję guzka, ale też w miarę ok. Endo mówiła, że póki jestem w ciąży, to nie ruszamy. Potem może czekać mnie zabieg usunięcia, bo jest to spory guzek (30 mm) i w przyszłości może przeszkadzać. |
|
|
|
|
#4003 | |
|
Magda ;)
|
Dziewczyny, ale jestem zła 😁
Po ostatniej wygranej w konkursie postanowiłam wziąć udział w jeszcze jednym. Konkurs był organizowany przez galerie handlowa i do wygrania był wózek oraz kompletna wyprawka dla malucha za zajęcie pierwszego miejsca 😍 No i dzisiaj dzwoni babeczka, że zajęłam 2 miejsce. Czaicie? 2 😂 Miałam do odebrania nagrodę niespodziankę i dostałam tort z pampersow, kosmetyki z Ziaji, herbatki, butelkę i smoczek z lovi, suszarkę i bilety do kina 😊 Ciesze się, że coś wygrałam, ale jednak jestem zła, że to nie pierwsze miejsce 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4004 |
|
Wtajemniczenie
|
Noooo...bycie drugim jest denerwujące - tak blisko wygranej było
Ale i tak masz niezłą passę! Gratulacje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4005 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To może zdrapki z Lotto kup
|
|
|
|
|
#4006 |
|
Zadomowienie
|
Ja się budziłam ze zdrętwiałą całą lewą stroną. Na początku maja miałam jakieś dziwne kłucia w pośladku, że ledwo się ruszałam.
Odkąd zaczęłam regularnie łykać magne b6 i pić sok pomidorowy wszystkie te objaw odeszły jak ręką odjął. |
|
|
|
#4007 |
|
Magda ;)
|
Nie wiem o co chodzi, nigdy nic nie wygrywałam 😂
Czekam na kolejne konkursy i swoje zdjęcie na fb z odbioru nagrody 🙈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4008 |
|
Zadomowienie
|
Poszlam na masaz dla ciezarnych, ale fajnie bylo
Tak mi lekko teraz. Uwielbiam masaze.
|
|
|
|
#4009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak na poważnie to gratulacje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4010 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4011 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też muszę się wybrać czegoś poszukać. No, ale zimno się zrobiło i straciłam motywację do chodzenia po sklepach [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73968186]Tzn chyba o orgazm chodzi? ![]() Bo podobno na porodówkach niektórzy seks zalecają ale seks nie zawsze się równa wielkiemu O [/QUOTE]Jakoś sobie tego nie wyobrażam Cytat:
Marta na skurcze podobno najlepszy właśnie jest magne b6, albo aspargin. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4013 |
|
Magda ;)
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie gratulacje
Co tu taka cisza? |
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za porady co do skurczy
jak czuję nadejście skurczu staram się szybko wyciągać palce u stóp w górę i doraźnie pomaga. blond - ale farciara z Ciebie! ja nic nie wygrywam, ale też nigdy nie gram - także może to być powód ![]() dzisiaj ogarniamy ostatnie sprawy co do budowy, zobaczymy co powie kierownik budowy, będziemy wiedzieli czy ruszamy czy nie, trzymajcie kciuki moja mama zaoferowała pomoc finansową w razie potrzeby, bo dużo wydatków się szykuje na już, ale powiedziałam że postaramy się tego uniknąć i dać radę, ale w razie czego będziemy pamiętać i wszystko oddamy ( mamy mieć kilka dużych przepływów gotówki, które miały iść tak czy siak na działkę, ale są one rozłożone w czasie, a właśnie my go nie mamy ).
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#4015 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moja mama też dziś zaoferowała pomoc - powiedziała że na Dzień dziecka kupi całej naszej trójce mebelki do pokoju Szczerze to lekko jeszcze niedowierzam bo moja mama ma podejście "po co tak wcześnie wszystko kupujesz, teraz jest wszystko na wyciągnięcie ręki, we wrześniu się kupi"
|
|
|
|
|
#4016 |
|
Magda ;)
|
Marta trzymam kciuki
![]() Schmett gratuluję pochwal się jak już będziecie mieć mebelki u siebie ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Za to moja mama ma takie podejście: po co Ty w ogóle cokolwiek kupujesz, kiedyś tego nie było i ludzie żyli bla bla ![]() Materac to powinien być z siana Nie dociera do niej to, że teraz bez fotelika to by mnie nawet ze szpitala nie wypuścili
|
|
|
|
#4017 |
|
Konto usunięte
|
O tak... moja babcia ma takie podejście "kiedyś tego nie było".
No pewnie że wielu rzeczy nie było i co. Pieluchy się prało, mleka modyfikowanego nie było, słoiczków nie było. I co, teraz wszystko jest ale dla zasady mamy z tego nie korzystać czy co? ![]() Czasy się zmieniły, wszystko idzie do przodu. Nie da się cofnąć. |
|
|
|
#4018 |
|
Magda ;)
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74016566]O tak... moja babcia ma takie podejście "kiedyś tego nie było".
No pewnie że wielu rzeczy nie było i co. Pieluchy się prało, mleka modyfikowanego nie było, słoiczków nie było. I co, teraz wszystko jest ale dla zasady mamy z tego nie korzystać czy co? ![]() Czasy się zmieniły, wszystko idzie do przodu. Nie da się cofnąć.[/QUOTE] No dokładnie, tym bardziej że jak dla mnie wiele rzeczy rozwinęło się na plus. Dla mojej mamy to są jakieś wymysły i strata pieniędzy, jak powiedziałam że kupiłam bujaczek to było gadanie "a po co, a na co" itp itd. Teraz już w ogóle się nie odzywam, bo mi się nie chce tego słuchać a jak mówię, że i tak kupię co będę chciała, bo to moje dziecko to tylko słucham "no tak, rób jak uważasz, ja nie będę się wtrącać " i wielka obraza Moja mama ma 53 lata więc nie jest jakąś babcią, korzysta z internetu, z wielu nowoczesnych rzeczy i jakoś jej to nie przeszkadza, ale na dzieciach i rzeczach dla nich zatrzymała się chyba 26 lat temu
Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA Czas edycji: 2017-05-22 o 12:05 |
|
|
|
#4019 |
|
Konto usunięte
|
Czasem najprościej jest nie wchodzić w dyskusję... i tak zrobimy co uważamy a tylko nerwy można oszczędzić
![]() Moja mama niby nowoczesna a jak kiedyś w rozmowie wyszło że fotelik trzeba przymierzyć i dopasować do auta to skomentowała że to chwyt marketingowy i naciąganie na kase
|
|
|
|
#4020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja ma 57 lat i jako tako nie komentuje bo cały czas powtarza że teraz inne czasy i że fajnie że teraz taki wybór wszystkiego.Za to dobija mnie komentarzami żeby nie kupować bo zapesze...Czyli co nawet sobie do porodu mam podkładów nie kupić?Albo ubranek dla dziecka do szpitala?Ja rozumiem że straciła dziecko i babcia jej wbiła że to dlatego że robiła zakupy za wcześnie.No ale kurde...Tak samo z zabobonami.Nie patrz w dziurki,nie chodz pod drabina,nie noś nic na szyji i nie dotykaj się jak się przestraszysz czy poparzysz..Chyba każde dziecko rodziłoby się z zezem jeśli matka mieszka w bloku i patrzy przez judasza.Albo byłoby całe w znamionach bo nie wierze że cała ciąże da się uniknąc przestraszenia czy poparzenia.Ja w ciąży coraz jestem przestraszona i oparzyłam się chyba już z pięc razy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

Ale znaleźć tani, a dobrze dopasowany stanik to niestety jest nie lada wyczyn... A co będzie w trakcie karmienia, to nawet boję się pomyśleć!
Mam przyjaciółkę podobnej budowy, ten sam wzrost i ona w pierwszej ciąży przytyła tyle w CAŁEJ ciąży
Effuniaki biorę w ciemno i zawsze pasują. No ale jak mam dać prawie dwie stówy za stanik, to mi słabo...wolę kupić ubranka dla dziecka
)

łykam magnez b6 forte doppelhertz - ale teraz czytam słabe opinie o nim 
a mięta jest okej? herbaty nie pijam , ale mięte już tak 

Też muszę się wybrać czegoś poszukać. No, ale zimno się zrobiło i straciłam motywację do chodzenia po sklepach

moja mama zaoferowała pomoc finansową w razie potrzeby, bo dużo wydatków się szykuje na już, ale powiedziałam że postaramy się tego uniknąć i dać radę, ale w razie czego będziemy pamiętać i wszystko oddamy ( mamy mieć kilka dużych przepływów gotówki, które miały iść tak czy siak na działkę, ale są one rozłożone w czasie, a właśnie my go nie mamy