|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 65.
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88533150]Kamerzystę znam właśnie z kanału psycholoszka.
Tam jeszcze była afera, ze wyłudził kiedyś kasę na SMS czy cos takiego. Nie wiem jak sie nazywa ale on działał wtedy na jakimś portalu pod swoim nazwiskiem.[/QUOTE]Na asku pod nazwiskiem Wawrzyniak. Może którejś się to info przyda. Później występował na yt w worku gucci na łbie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88533157]Na asku pod nazwiskiem Wawrzyniak. Może którejś się to info przyda. Później występował na yt w worku gucci na łbie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Oo to kojarzę. Jak byłam w podstawówce/wczesnym gimnazjum to go czytałam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3993 |
Konto usunięte
|
I serio, to, że Wy tego nie oglądacie, nie wiecie kto jest kim itd. to nie znaczy, że Wasze dzieci i ich koledzy z klasy ich nie znają.
Także jeżeli ktoś dzieci posiada, to według mnie powinien się, jak to nazwałyście, doktoryzować w tym kontencie. Bo dzisiejszy Internet nie jest taki sam jak kiedyś. Bo to co Wam się wyda spoko na pierwszy rzut oka, jakieś labirynty dla chomików czy inne bzdety z budowania zamku w minecraft'cie, to nie znaczy, że kanał i jego twórca jest okej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3995 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88533121]To sprawdź jeszcze Trombę, mini majka, nowciaxa, murcix, mixera, krzycha, pateca, wujka łukiego i kasię
![]() Nie no żart ![]() ![]() Co do dzieci-dzieci mających dużo subów, to polecam zerknąć na kanał hejka tu lenka, wtedy to się zdziwisz. Dziewczynka ma ponad 1mln subów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Nigdy w życiu, szkoda mi już tych 5 minut, które poświęciłam ![]() To, że ktoś taki mieszka w willi z basenem i jest top 1 polskiego yt świadczy chyba tylko o poziomie ludzi, którzy taki szajs oglądają i nabijają im kasę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo żaden yt kids ich przed tym nie uchroni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Konto usunięte
|
Ale nich mi ktoś wytłumaczy co daje oglądanie takich gówien w ilościach hurtowych? Z prospektywny rodzica, bo dla mnie to wygląda następująco:
1. Mam w domu załóżmy 7latkę. Ma telefon z blokadami rodzicielskimi etc., to samo jeśli chodzi o komputer w domu. Generalnie używa internetu pod nadzorem i jej działanie tam jest przeze mnie monitowane. Idzie do szkoły. Tam dzieci, których rodzice mają wywalone, pokazują jej jakieś gówno. Przychodzi do domu, mówi mi o tym. Tłumaczę, gadam i pokazuje dlaczego to szkodliwe, radzę aby zachowała dystans do takich treści, kontynuuje to co zaczęłam już wcześniej - czyli edukacje o zagrożeniach i możliwościach internetu. Opcja druga jest taka, ze mi o tym nie mówi - nie wiem, że w szkole ogląda takie treści (w domu tego nie robi, bo przypominam, że nie ma takiej możliwości). Mogę coś zauważyć jeśli jej słownictwo uległo zmianie, co jest bardzo proste - kiedyś 9 latek w rozmowie powiedział eluwina, zapytałam go co to znaczy? Powiedział mi: a to z takiej piosenki. Weszłam na Google i jedno kliknięcie pokazało mi co to jest. Mogę usłyszeć coś niepokojącego w rozmowie i zapytać lub sprawdzić w internecie. NIE ma żadnej potrzeby aby przyswajać te szkodliwe i ogłupiające treści i aby tracić na nie cenne minuty swojego życia w czasach kiedy informacja jest na wyciągnięcie ręki. Wystarczy dziecka słuchać, rozmawiać z nim, obserwować, a nie puszczać samopas i olewać to co robi z kolegami. Dziecko będzie się odłączać od rodzica, będzie tworzyło swój świat i nie zawsze będziemy wiedzieć co jest grane - dlatego jest ważna edukacja - żeby wiedziało jak sobie nie zrobić kuku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3998 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88533194]Poziom ludzi, którzy to oglądają to jest poziom dzieci. I tak, dzieci i nastolatki to oglądają, dlatego jestem tak wrażliwa na tym punkcie i dlatego uważam, że rodzice tych dzieci powinni się, jak to same określiłyście doktoryzować w tym temacie.
Bo żaden yt kids ich przed tym nie uchroni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Przede wszystkim coś jest nie tak z tymi ludźmi, którzy tworzą takie rzeczy dla takich a nie innych odbiorców. Bo przecież są świadomi, że ich fanami są głównie dzieci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88533197]Ale nich mi ktoś wytłumaczy co daje oglądanie takich gówien w ilościach hurtowych? Z prospektywny rodzica, bo dla mnie to wygląda następująco:
1. Mam w domu załóżmy 7latkę. Ma telefon z blokadami rodzicielskimi etc., to samo jeśli chodzi o komputer w domu. Generalnie używa internetu pod nadzorem i jej działanie tam jest przeze mnie monitowane. Idzie do szkoły. Tam dzieci, których rodzice mają wywalone, pokazują jej jakieś gówno. Przychodzi do domu, mówi mi o tym. Tłumaczę, gadam i pokazuje dlaczego to szkodliwe, radzę aby zachowała dystans do takich treści, kontynuuje to co zaczęłam już wcześniej - czyli edukacje o zagrożeniach i możliwościach internetu. Opcja druga jest taka, ze mi o tym nie mówi - nie wiem, że w szkole ogląda takie treści (w domu tego nie robi, bo przypominam, że nie ma takiej możliwości). Mogę coś zauważyć jeśli jej słownictwo uległo zmianie, co jest bardzo proste - kiedyś 9 latek w rozmowie powiedział eluwina, zapytałam go co to znaczy? Powiedział mi: a to z takiej piosenki. Weszłam na Google i jedno kliknięcie pokazało mi co to jest. Mogę usłyszeć coś niepokojącego w rozmowie i zapytać lub sprawdzić w internecie. NIE ma żadnej potrzeby aby przyswajać te szkodliwe i ogłupiające treści i aby tracić na nie cenne minuty swojego życia w czasach kiedy informacja jest na wyciągnięcie ręki. Wystarczy dziecka słuchać, rozmawiać z nim, obserwować, a nie puszczać samopas i olewać to co robi z kolegami. Dziecko będzie się odłączać od rodzica, będzie tworzyło swój świat i nie zawsze będziemy wiedzieć co jest grane - dlatego jest ważna edukacja - żeby wiedziało jak sobie nie zrobić kuku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Nie wszystko wyłapiesz z zachowania dziecka ![]() Niektóre teksty są tak "normalne" albo różnią się dosłownie dźwięcznością typu naua zamiast nara (takie zmiękczone r) i nie wyłapiesz czy to ze szkoły czy z yt. To samo z przeróżnymi tańcami z tik toka, popularnymi piosenkami czy tekstami o tym, że ktoś ma na imię kanapka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To po pierwsze, a po drugie nie będę im wyświetleń nabijać, nie ma nawet o czym mówić. Byś kopnięta powiedziała, ze lubisz to oglądać i tyle, a tak to cała filozofię dorabiasz do tego. Nikt kto tego nie lubi (chyba ze opisuje to zjawisko z punktu widzenia psychologii na przykład) nie dałby rady cennych godzin temu poświęcać a jak widać Tyś oblatana w tych tematach, że o mamusiu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Zakorzenienie
|
Kopnienta powtorze raz jeszcze, ogladasz jakies dno pod przykrywką "bycia na bieżąco z youtubem, bo siostrzenica" i sama przykladasz sie do popularnosci tego dna.
Wez przyznaj, ze ogladasz bo lubisz/z ciekawosci i skonczmy ten temat.
![]() |
#4002 |
Zakorzenienie
|
No chyba lubi, bo tyle o tym wie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4003 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88533139]2 letnią może nie, ale 5-letnią już tak.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mam 5 letnia córkę i nie widzę narazie potrzeby, żeby się tym interesować. Nie ma ani telefonu, ani nie ogląda YT raczej, A jak już jej włączę coś na YT to nie zostawiam jej samej na pastwę losu i idę, tylko jestem w domu i na bieżąco śledzę, co ogląda. Tylko tak jak mówię, Youtube jest odpalane raz na miesiąc przy dobrych wiatrach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4004 |
Konto usunięte
|
Taa, a potem kopnienta zalicza zdziwko, że YT jej poleca inne podobne goowna i się dziwi jak do tego doszło, że inni nie znają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4005 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88533170]I serio, to, że Wy tego nie oglądacie, nie wiecie kto jest kim itd. to nie znaczy, że Wasze dzieci i ich koledzy z klasy ich nie znają.
Także jeżeli ktoś dzieci posiada, to według mnie powinien się, jak to nazwałyście, doktoryzować w tym kontencie. Bo dzisiejszy Internet nie jest taki sam jak kiedyś. Bo to co Wam się wyda spoko na pierwszy rzut oka, jakieś labirynty dla chomików czy inne bzdety z budowania zamku w minecraft'cie, to nie znaczy, że kanał i jego twórca jest okej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ale ty przeciez nie masz dzieci, to dlaczego jestes z tym tak na biezaco? |
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88533209]Nie wszystko wyłapiesz z zachowania dziecka
![]() Niektóre teksty są tak "normalne" albo różnią się dosłownie dźwięcznością typu naua zamiast nara (takie zmiękczone r) i nie wyłapiesz czy to ze szkoły czy z yt. To samo z przeróżnymi tańcami z tik toka, popularnymi piosenkami czy tekstami o tym, że ktoś ma na imię kanapka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Czyli co? Do pełnoletniości rodzic musi spędzać godziny na jutubie żeby znać wszystkich pajaców i ich powiedzonka czy inne niuanse jak dźwięczność słów. Jezu jak Ty coś wymyślisz, to nie wiem czy się się śmiać czy płakać. A jak znam 80% gowna, bo nie widziałam 20%, a moje dziecko akurat ogląda coś z tych 20%? A jeszcze pytanko - jestem znawcą gówna z jutuba. Usłyszysz u swojego dziecka naua zamiast nara. Jako znawca jutuba wiesz, ze to jakiś debil. Robisz wykład, nu nu. Za tydzień znowu usłyszysz co innego, znowu wyklad - ten debil też nunu. Co innego możesz zrobić oprócz rozmowy czy kazania na temat szkodliwości tych bzdur...? Mnie do takiej rozmowy nie trzeba wiedzieć kto mówi naua, kto tańczy na tiktoku a kto mówi eluwina. Wszystko to szkodliwy badziew. Albo przynajmniej kompletnie bezwartościowy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88533211]To po pierwsze, a po drugie nie będę im wyświetleń nabijać, nie ma nawet o czym mówić.
Byś kopnięta powiedziała, ze lubisz to oglądać i tyle, a tak to cała filozofię dorabiasz do tego. Nikt kto tego nie lubi (chyba ze opisuje to zjawisko z punktu widzenia psychologii na przykład) nie dałby rady cennych godzin temu poświęcać a jak widać Tyś oblatana w tych tematach, że o mamusiu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Czy lubię? Kwestia względna, raczej lubię wiedzieć co oglądają dzieci i młodzież. Czasem da się też z tych kanałów wynieść coś ciekawego jak np. przepis na ramen czy zobaczyć fajną atrakcję turystyczną w jakimś miejscu. Lubię być też w miarę na bieżąco z trendami ogólnie w Internecie, bo poniekąd na tym polega lwia część mojej pracy. Social media mają ogromny wpływ na dzisiejsze życie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88533211]To po pierwsze, a po drugie nie będę im wyświetleń nabijać, nie ma nawet o czym mówić.
Byś kopnięta powiedziała, ze lubisz to oglądać i tyle, a tak to cała filozofię dorabiasz do tego. Nikt kto tego nie lubi (chyba ze opisuje to zjawisko z punktu widzenia psychologii na przykład) nie dałby rady cennych godzin temu poświęcać a jak widać Tyś oblatana w tych tematach, że o mamusiu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Hmm może to jest misja i poświęcanie się w celach edukacyjnych. A my tego nie rozumiemy po prostu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;88533219]Taa, a potem kopnienta zalicza zdziwko, że YT jej poleca inne podobne goowna i się dziwi jak do tego doszło, że inni nie znają
![]() No ja nie wiem właśnie jak to się stało, ze Friz jej wychodzi nawet z lodówki ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4010 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88533232]Czy lubię? Kwestia względna, raczej lubię wiedzieć co oglądają dzieci i młodzież. Czasem da się też z tych kanałów wynieść coś ciekawego jak np. przepis na ramen czy zobaczyć fajną atrakcję turystyczną w jakimś miejscu. Lubię być też w miarę na bieżąco z trendami ogólnie w Internecie, bo poniekąd na tym polega lwia część mojej pracy. Social media mają ogromny wpływ na dzisiejsze życie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To po co się tutaj dziwisz, że masz w polecanych coś, co oglądasz? Nieważne w jakim celu. Mnie nie interesuje, co oglądają dzieci i YT nie podsuwa mi nic tego typu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88533232]Czy lubię? Kwestia względna, raczej lubię wiedzieć co oglądają dzieci i młodzież. Czasem da się też z tych kanałów wynieść coś ciekawego jak np. przepis na ramen czy zobaczyć fajną atrakcję turystyczną w jakimś miejscu. Lubię być też w miarę na bieżąco z trendami ogólnie w Internecie, bo poniekąd na tym polega lwia część mojej pracy. Social media mają ogromny wpływ na dzisiejsze życie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No spoko oglądaj co chcesz. Ale nie dziw się, że ktoś na to nie trafia i nie zna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4012 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88533209]Nie wszystko wyłapiesz z zachowania dziecka
![]() Niektóre teksty są tak "normalne" albo różnią się dosłownie dźwięcznością typu naua zamiast nara (takie zmiękczone r) i nie wyłapiesz czy to ze szkoły czy z yt. To samo z przeróżnymi tańcami z tik toka, popularnymi piosenkami czy tekstami o tym, że ktoś ma na imię kanapka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] pozostałą część krańca internetu też masz w małym palcu? slang dilerów narkotyków też? bo jak nie to myślę, że słabo
#4013 |
Konto usunięte
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No ja wiem. Ale nie studiuje tego na przykładzie jakiegoś friza czy Marcysi. Zajmuje się sporej części E-commerce i muszę być na bieżąco z internetem, sm etc. Ale w zupełnie innym kontekście. Takie Osoby nie są w obszarze moich zainteresowań. Może jakbym musiała sprzedawać cokolwiek do młodych odbiorców i promować to wśród tych pożal się Boże infuenserów to tak, ale sam fakt, ze ktoś siedzi w szeroko pojętym internecie i sm nie znaczy, że wie o takich bzdurach. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4014 |
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jak chce przepis na ramen to wpisuję "przepis na ramen", jak chce zobaczyć starówkę w Toruniu to szukam vloga z Torunia. Powaznie, mozna to zobaczyć nie oglądając jakichś degeneratów. Polecam
#4015 | |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88533247]No ja nie wiem właśnie jak to się stało, ze Friz jej wychodzi nawet z lodówki
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Ja nie piszę, że nie oglądam. Piszę, że ogladam, ale oglądam też masę innych bardziej ambitnych rzeczy. A jakoś te ambitne rzeczy nie są promowane przez algorytm. Ba, wręcz niektóre są banowane i cenzurowane, twórcy mają problemy z monetyzacją, bo w filmie wystąpi słowo "pedał" (taki od roweru nawet), albo "wojna" jeśli oglądam filmik podróżniczy o Afganistanie. A u Friza można pokazać gołą duvę i cała główna i tak zasvana jego filmami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88533273]Ja nie piszę, że nie oglądam. Piszę, że ogladam, ale oglądam też masę innych bardziej ambitnych rzeczy. A jakoś te ambitne rzeczy nie są promowane przez algorytm. Ba, wręcz niektóre są banowane i cenzurowane, twórcy mają problemy z monetyzacją, bo w filmie wystąpi słowo "pedał" (taki od roweru nawet), albo "wojna" jeśli oglądam filmik podróżniczy o Afganistanie. A u Friza można pokazać gołą duvę i cała główna i tak zasvana jego filmami.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Widocznie masz inne proporcje lepszych produkcji w stosunku do szitu niż ci się wydaje. Jestes tu jedyna z takim problemem, przypadek? nie sądzę
#4017 |
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ale co mnie obchodzi co jacyś nastolatkowie oglądają? Będę miała dziecko to się zainteresuje co moje dziecko ogląda. Zresztą serio nie każdy nastolatek to ogląda. Są różne dzieci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4018 |
Konto usunięte
|
Ciekawe jak do tego doszło, że "mój" YT nie ma najmniejszego problemu z polecaniem mi treści o rowerach z niejednym słowem "pedał" w treści
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88533268]No ja wiem. Ale nie studiuje tego na przykładzie jakiegoś friza czy Marcysi. Zajmuje się sporej części E-commerce i muszę być na bieżąco z internetem, sm etc. Ale w zupełnie innym kontekście. Takie Osoby nie są w obszarze moich zainteresowań. Może jakbym musiała sprzedawać cokolwiek do młodych odbiorców i promować to wśród tych pożal się Boże infuenserów to tak, ale sam fakt, ze ktoś siedzi w szeroko pojętym internecie i sm nie znaczy, że wie o takich bzdurach.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Chyba musi być ze mną coś nie tak, bo w pierwszej chwili "sm" w Twoim poście odczytałam jako "sado maso" i takie zdziwko o co chodzi, a dopiero po sekundzie "aaa, social media" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4020 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.