|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Dot.: Maturzyści 2009 cz. III :)
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10452488]o matko i po rozszerzeniu. o kurde .wam też sie tak zdawało że strasznie niewyraźnie na tym roszerzeniu gadali? to 2 i 3 słuchanie? ;/[/quote]
Gadali całkiem w porządku, w porównaniu z tym, co nieraz mieliśmy puszczane na lekcji - to mówili bardzo dobrze ![]() ![]() Transformacje były w porządku. Ale słowotwórstwo raczej trudne... Łatwo można było się przejechać, dopiero po "klasowych rozmowach" wyszło, że zdecydowanie większość ma źle ![]() Ja zrobiłam przynajmniej dwa głupie błędy. A readingi - nie były trudne ![]() ![]() O Billu Gatesie - był chyba najłatwiejszy. W ostatnim miałam dwie wątpliwości - nie wiem, czy powinno być w pierwszym many, czy much (zaznaczyłam w końcu much jako niepoliczalne, ale czy to jest dobrze... ![]() Tematy były prościutkie, pisałam rozprawkę (esej) - ale dla mnie 250 słów to nieporozumienie.... wystarczy tylko na porządny wstęp i zakończenie + pomiędzy 4 argumenty, ale już bez argumentacji ![]() Na 250 słów to można napisać list, opis... ale nie opowiadanie, czy esej ![]() Cóż, jestem pewna poprawności gramatycznej i językowej (tyle żeśmy tych esejów wałkowali... ![]() Jedna rzecz, która większość strasznie zirytowała - to kolejność pisania tej matury. Dlaczego nie można najpierw zrobić Listeningów i Readingów, a dopiero później Pisania? Wiadomo, że te zadania zamknięte wszyscy robią w mniej-więcej takim samym czasie. A tak, z 6 osób skończyło pisanie pracy pisemnej po 40-45 minutach (w tym ja, niestety) - i po pierwsze musieliśmy czekać do 10, żeby wyjść poza salę (na maturze nie wolno ponoć...), później musieliśmy czekać do 11, aż wszyscy napiszą (do 11 pisały ogólnie tylko dwie osoby!), a później jeszcze 10 minut przerwy dla tych, którzy wyszli jako ostatni... (Oczywiście w międzyczasie ciągle ktoś do nas dołączał na korytarzu...) - i w ten właśnie sposób przeczekaliśmy 1,5 godziny (!) na korytarzu, czekając na drugą część ![]() Gdyby zamienili to miejscami, to kto by napisał szybciej - szedłby do domu, a osoby potrzebujące więcej czasu - spokojnie by pisały... Echh. Ale wrażenia całkiem pozytywne. Boję się tylko jutrzejszej historii, huh... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3993 |
Zakorzenienie
|
Zgodnie z decyzją Centralnej Komisji Egzaminacyjnej materiały (arkusze i odpowiedzi) zostaną opublikowane jutro (13 stycznia).
to pięknie.dopiero jutro się dowiem jak bardzo spieprzyłam ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3996 |
Raczkowanie
|
Nie było mi dane pisać operonowego rozszerzenia angielskiego, bo nie starczyło nauczycieli by mnie pilnować (piszę rozszerzenie jako jedyna w szkole :O :O :O ). Także podstawę zdałam na 86%...
Jeśli chodzi o dzisiejsze rozszerzenie to gramatyka taka w miarę... na rozprawce lałam wodę... :P słuchanie pierwsze ok, drugie ok ale w trzecim strzelałam wszystko... nie wiem ak to się stało ale pogubiłąm się w tym :P za to czytanie było wyjątkowo łatwe. Zwłaszcza ten tekst o kolesiu który nie umiał czytać i pisać :P jedyne zadanie w którym jestem pewna tych 4 odpowiedzi :P także 4 punkty mam. ostatnie zadanie - porażka ![]()
#3997 |
Raczkowanie
|
ciekawe czemu nie chcą nam pokazać tych odpowiedzi...
![]() |
#3998 | |||
Pani Buka
|
Cytat:
![]() i też piszę jutro historię. szczerze mówiąc boję się, że na wypracowaniu nic nie napiszę :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() lecę na korki z ang ![]()
![]() |
#3999 |
Zakorzenienie
|
I po maturze z angielskiego
![]() ![]() Strasznie boję się jutrzejszej biologii rozszerzonej ![]() ![]() A w dodatku teraz mamy zakończenie I semestru i zdawania na lepsze oceny jest sporo ![]() ![]() A tak wogóle jestem już po studniówce i mówie Wam zabawa baaardzo udana ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez wszełka Czas edycji: 2009-01-12 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Insane zazdroszcze Ci, cos czuje ze dobrze śmigasz angielski. ja sie ucze od 1 kl podst. a od gimn ciagle ejden poziom. bede skakać pod sufit jak ebde miala 50%. jak mniej to sie zastanowie nad rozszerzeniem... ;/ i tak mocno nadrobiłam przez ten czas od września swoje yyyy umiejetnosci. heh w ogóle takie proste słówka mi wylatywały z głowy o matko !! jestem na siebie wściekła |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4001 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hm dziwne, bo mi ten tekst o kolesiu wydawał się najtrudniejszy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4002 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10455560]hehe ja psialam jako jedyna rozsz ;] jeden gościu mnie pilnował. jeszcze sobie pogadaliśmy o studniówce. ja popisałam. i mialam chyba z godz przerwy bo nie mogli mi płyty znaleźć
![]() Insane zazdroszcze Ci, cos czuje ze dobrze śmigasz angielski. ja sie ucze od 1 kl podst. a od gimn ciagle ejden poziom. bede skakać pod sufit jak ebde miala 50%. jak mniej to sie zastanowie nad rozszerzeniem... ;/ i tak mocno nadrobiłam przez ten czas od września swoje yyyy umiejetnosci. heh w ogóle takie proste słówka mi wylatywały z głowy o matko !! jestem na siebie wściekła[/quote] Fajnie tak z jedną osobą pisać ![]() Czy dobrze śmigam? Hmm... Powiem tak - w gimnazjum (o dziwo!) miałam po prostu ZARĄBISTY poziom angielskiego, rozszerzony. I to nie tylko z nazwy, ale naprawdę rozszerzony. Czuję, że po gimnazjum napisałabym dobrze maturę (serio). A w LO - niby dobre liceum... ale niestety tylko z nazwy. Przez dwa lata mieliśmy typiarę, z którą NIC nie robiliśmy. Na lekcji gadaliśmy po polsku i to zazwyczaj nie na temat. Napisaliśmy MOŻE 2 prace pisemne (i to i tak podejrzewam, że "na ochotnika") - w ciągu 2 lat. Sprawdziany były, ale "z d*py wzięte" - nic trudnego (a poziom rozszerzony niby....) Babka jako kobieta była mega w porządku - ale nauki ZERO. Zapomniało się trochę słów, minęła swoboda mówienia... ![]() ![]() Dasz radę, nie taki diabeł straszny! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Raczkowanie
|
Kurczę, a tak się nastawiłam na odpowiedzi dzisiaj...
#4004 |
Konto usunięte
|
kurcze ja rpzez całe gimn.... miałam angielski. ale wiecie co?;/ ogólnie bylam kl niemiecka i ang mial byc dodatkowy, zorganizowali, łapanke z całej szkoły, klasy 1 2 i 3 . co z tego ze teraz mam 8 godzin ang tygodniu?
6 ze spoko babką i 2 z wychowawczynia ktora dam sobie uciac reke nastyepne 4 lekcje bedzie wspominac studniowke. moja mama wydaje cot ydz 40 zl na angielski. jak ostatnio o tym pomyslałam (+ korki z gegry) to mialam ochote strzelic sobie w łep że tyle kasy ciagne. najlepsze ze w tym roku mieliśmy zmieniane ksiażki do zawodowego (100 zl!! ) poziom? ten sam bo pani prof ->wych. stwierdziła ze musimy podszkolić umeijetnosci ktore ammy. jak ja mam sie czuc przy ludziach ktorzy nie potrafia przeksztalcic zdania z past na present?! i nie rozpoznają present simple? rozumiem tez kiedyś nierozróżniałam past od present simple. ale sama sie w koncu zmobilizowałam. a oni? esh. wydali 100 złote na marne (ja ksaizek nie mialam zamowionych bo (pani wychowawczyni chciala mnie yyy zdyscyplinowac za pyskowki wiec ja sobie załatwiłam za darmo) moja kumpela opszła do liceum. i trafila do grupy ,gdzie poziom byl troche wyzszy niz ona umiala. tez słówka słówka słówka z dnia na dzień. ale sie zmobilizowała i jak podszkoliła. jasne ze wymiata, a uczy sie krocej doemnie.[pozdrowienia zuzanno ;] ] jak o tym teraz pomyśle o jestem wściekła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4005 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja też się bardzo boję jutrzejszej.... bo zdałam sobie sprawę, że mam pustkę w głowie ![]() Fajnie, ze zabawa się udała ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4006 |
Zadomowienie
|
Ja też jutro rozszerzoną biolę piszę
![]()
![]() |
#4007 |
Raczkowanie
|
dziewczyny! czy tylko ja mam już wstręt do tych zeszytów?nie mam siły,myśli już gdzieś uciekają.Jedynie co robie to czytam i czytam... za chwilę będę leciała na solara.posiedze tam z 7 min i znowu do łóżka...BYLE DO PIĄTKUUUUUUUUU
#4008 |
Raczkowanie
|
Mogłybyście mi napisać, co było na podst. angielskim, bo ja dzisiaj nie pisałam??
![]() |
#4009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4010 |
Raczkowanie
|
Hej! Przepraszam, że się wtrącam w Wasz prywatny wątek, ale mam ogromną prośbę
![]() ![]() Nie ukrywam, że liczę na pomoc i z góry dziękuję! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Zadomowienie
|
SĄ ODPOWIEDZI!
na perspektywy.pl jest już wszystko ![]()
#4012 |
Zakorzenienie
|
Ja pisałam niemiecki podstawowy, generalnie uważam, że łatwe mieliśmy. Czytanie mi się podobało, ten tekst o chłopcu i o niedźwiedziach. Co do pisania, z krótkiej formy lista produktów dla rpzyjaciółki może przyprawić o problemy żołądkowe, kiełbaski, mięso, jajka, ziemniaki i ciasto...
![]() Rozczulili mnie chłopaczkowie, obok których siedziałam, jeden beze mnie słowa nie zakreślił, ale uznałam, że na próbnej jeszcze niech sobie ściąga... Odstawiłam go od piersi dopiero jak przyszło do pisania, przecież nie mogliśmy mieć tego samego. Za to uaktywnił się drugi, ten, któremu w listopadzie źle cos przekazałam, ale chyba się nie zorientował, bo prosił o podanie różnych słów i zwrotów ![]() ![]() A gdzie 1stLady? EDIT: Wypełniłam ankietę. Ja tam złego słowa nie mogę na swoich nauczycieli powiedzieć ![]() Edytowane przez Mini007 Czas edycji: 2009-01-12 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4014 |
Zakorzenienie
|
Arkusz i odpowiedzi
![]() http://www.cke.perspektywy.pl/images...i_model_pp.pdf http://cke.perspektywy.pl/images/mat...gielski_pp.pdf Mam 98% z podstawowej, bo trzeba przyznać że była naprawdę prosta ![]()
![]() |
#4015 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ja tez pisalam niemiecki podstawe i musze powiedziec ze poziom tekstow czytanych i sluchanych byl wysoki o wiele wiele wyzszy niz ten operonowski na ktorym mialam 78% Słowka wziete z kosmosu! *Pierwszy tekst o wym wypadku to nie zrozumialam prawie wogole wiekszasc strzelalam ![]() ![]() *Drugi sluchany (ten wywiad z chlopakiem co w wieku 14lat zdawal mature a teraz byl na studiach) byl znosny Strzelalam tylko w jednym *Trzeci tekst co trzeba bylo przypasowac wypowiedzi do imion (chodzilo o to studiowanie w Niemczech) zupelnie nie wiedzialam co przypasowac do tego ostatniego chlopaka (Muller jak probowal zmienic glos! Nic nie rozumialam z tego jego fanzolenia ![]() Czytanych w kolejności nie pamietam * O tych niedzwiedziach to dla mnie zaskoczenie bylo ![]() ![]() * Ten tekst o Wigilli co trzeba bylo tytuly podopisywac ( zostaly mi nie dopisane 1 i 3 czyli A i C) To tyl zrozumialy lecz na koncu tam gdzie bylo ze dostal pod choinka skarpety i cos tam jeszcze ze sie zasmusil a potem ten Ralpf (czy jak mu tam ) powiedzial ze ma isc do pokoju a tam na lozku lezalo .......( tu byly takie 2 slowa w tym jedno na K ktorych nie zrozumialam) z widokiem/obrazkiem lokomotywy a na samym koncu pisalo: Wimarzone prezenty nigdy wiecej! Dziewczyny powiedzcie mi bo przez te 2 slowa stracilam kontekst calego tekstu On dostal ta wymarzona kolejka z wystawy!?? Po potem prz porzadkowaniu tytulow to napisalam ze: Nietrafiony prezent / Stwierdzilam ze jednak nie dostal tego co chcial ![]() * Wywiad z rezyserem tez byl w miare ![]() Jak pamietacie jakies swoje odpowiedzi to piszcie bo ja tez co nieco pamietam ![]() Cytat:
A ja z biologi jestem 100 lat za murzynami Powtorze sobie co nie co wieczorem bo wychodze z zalozenia ze niczego nowego na jutro nie bede sie uczyla bo moze tego nie byc a przy okazji nie zdarze nic powtorzyc
![]() |
#4016 |
Zadomowienie
|
Świetnie
![]() Część zamknięta idealnie- jeśli uznają mi jedną pokreśloną odpowiedź (naniosłam na karte odp, zorientowałam się jednak potem, że jest źle, ale zamiast zaznaczyć w kółeczko 5.3, zaznaczyłam 5.4, które miało zostać tak jak było (zrobiłam dopiesk, to próbna więc może mi uznają))
![]() Edytowane przez Alexia09 Czas edycji: 2009-01-12 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Zadomowienie
|
Alexia09 aż mnie dreszcz przeszedł jak zobaczyłam u Ciebie w podpisie ten zegar maturalny i na niego weszłam
![]() ![]() ![]()
#4018 |
Zakorzenienie
|
Oj no to mi z angielskiego nie poszło... teraz to już nie mam wogóle iść na jutrzejszą biologię...
Jak dobrze, że to próbna ![]()
#4019 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
No - Angielski jednak nie tak źle
![]() Jak sobie policzyłam to póki co mam ~75%... Zobaczymy jak przyjdą sprawdzone ![]() Żeby historia jutro tak poszła jak polski i angielski... Echhh. |
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale coś mu nie wychodzi... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.