|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
BAN stały
|
Dot.: Od słowa mama do randkowania czyli maluchów cała nasza zgraja
|
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() małą sleepie jeszcze,a ja od 6.30 przez ten upała spać nie moge,bo rano mi słońce w sypialni to nawet pod kołdre włazi ![]() Dudi dziekuje za stronke ![]() ![]() co do sąsiadów u mnie raczej podobnie,nie patologia a styl zycia.To psy,to imprezy,to łazenie w szpilkach o 3 w nocy,to wydawanie okrzyków rodzącej słonicy,plus pażdziernik-lipiec dochodzi nieopodał położone miasteczko akademikowe ![]() ![]() ![]() Iza Ty dzielna kobita jesteś,wiem że dasz sobie rade,dlatego nawet rozpisywać nie będe,bo wiem że silna jesteś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3993 |
kobieta za ladą
|
siema
ja już wstałam pospzrątałam tż śpi po nocce a ja surówkę do obiadu z rospędu zrobiłam ![]() ira a jaki aj matoł netowy to zsok... ![]() nie wiem im lepzsa pogoda na dworzu tym bardziej wychodzić mi sie nie chce... a i dzisiaj wywieszam kartke na drzwiach a niech sie śmieją w duuupie to mam ![]()
#3994 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dudi z tą pogodą mam tak samo,im lepsza tym bardziej nie chce wyłazić z domu,bo jak wyobraże sobie ten upał,to mi sie słabo robi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
kobieta za ladą
|
tu śpi małe dziecko nie pukaj chyba ze umierasz....
![]()
#3996 |
Zadomowienie
|
hahahahaha
![]() ![]() Pamiętam jak mieszkałam kiedyś z laską co wyżereła mi wszystko z lodówki,to na kazdej swojej rzeczy w lodówce popszypinałam kartki "moje,tylko moje" ![]() ale szurnięta była ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
kobieta za ladą
|
ira niezłe
![]() ale musze to zrobić...wczoraj o 19 sąsiad wysłał dziecko do nas po 2 papierosy.... nie mam już siły wcześniej co 2 dni pożyczać kase chcieli a to ode mnie a to od tż ja to ukruciłam...mówie kase mam na karcie kartą tylko place i wsio w tym temacie.... ja nie jestem opieka oni obydwoje pracują a ja na wychowawczym siedze ale patyczki do uszu to pikuś kilka miesięcy temu sąsiadka z parteru stara notoryczna alkoholiczka co to wody swiatła i ubikacji w domu nie ma przyszła pożyczyć pieniądze na.....karme dla kota bo głodny ![]()
#3998 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dudi,patologia,z tą karmą masakra poprostu,na wódke ma a na karme dla kota 2 zł,to już nie,kurcze jak w akademiku normalnie,co to sie wszystko pożyczało,nawet papier toaletowy ![]() nie no ja sie nie dziwie Tobie,mając takich sąsiadów ![]() ciekawa jestem tylko czy zawsze "pożyczone"było oddawane |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
kobieta za ladą
|
a z tym oddawaniem to róznie bywa tylko wiesz zastanawia mnie ich niemyślenie
co 2 - 3 ktoś po coś przyłazi... ja mam tak pieniądze porozdysponowane ze starcza nam bez pożyczania od innych ja mam małe zdiecko więc musze mieć te podstawowe rzeczy jak mleko pieluchy itp każda z nas to wie jak to jest...oki pożycze jej te 10 zł z puli np na mleko ta mi nie odda i co?? mam iść pożyczyć bo nie mam na mleko dla dziecka bo kot sąsiadki pijazcki jest ważniejszy?? ale wizde ze ludziom myślenie nie po drodze... Elcik napisałaś by im dziecko an 30 minut podrzucić..kochana ja bym im nawet psa nie dała nie mówiąc o dziecku...a propo elcik co tak rzadko zaglądasz?? co u ciebie słychać??
#4000 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dudi ,właśnie o tym samym pomyślałam,pożyczysz komuś,a samemu do 10 nie starczy i kto pożyczy,nawet na to mleko,bo myśle ze dużo chętnych nie będzie ![]() ![]() co do dawania dziecka śasiadom,ja nigdy w życiu bym nie zostawiła,nawet jak bym musiała ciągnąc mała gdzieś przez całe miasto,bo to nie wiadomo co tacy maja nassrane w głowach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4002 |
kobieta za ladą
|
Aga ci co tak ciągle do mnie pukają mają 2 dzieci
![]()
#4003 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Przyszliśmy z długaśnego wietrzenia zmęczeni i zadowoleni....Kuba padł a Olcia z Miłoszkiem swirują.Moje kochane chłopaki wracają jutro ...NARESZCIE...JAK JA SIĘ ZA NIMI STĘSKNIŁAM....Babcia pojedzie po nich bo ja bedę jeszcze w pracy ![]() Miałam zrobić pranko....zapomniałam...t eraz mi się kotłuje w pralce ![]() ![]() ![]() U mnie skwar....ludzie padają jak muchy,zwłaszcza staruszkowie i malutkie dzieci...Dziś miałam całkiem fajny i przyjemny dzionek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Rozeznanie
|
Ja tak sie zastanawiam tylko czy te moje dziecko kiedys sie uspokoi, czy juz zawsze bedzie takim diabłem?
![]() ![]()
#4005 |
Wtajemniczenie
|
Madzia nie klapaj....bo to małe dzikiuskowo i tak nie zrozumie o co biega w klapach....Jak tak ryczy i krzyczy ,pozwól się młodej wyzłościć...np w jakimś kąciku jej....zostaw niech sobie się sama pożali...a potem czymś zajmij...i gadaj...gadaj....gadaj... .z miłością i stanowczością............ ....To ciężka robota ale warto.....serio.....
Lecę do łózia bo już się nasiedziałam i naczekałam.....papa do jutra ...słodkich snów baby ![]() Edytowane przez atenk1 Czas edycji: 2009-08-07 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Madzia dopiero dziś zajarzyłam jakiego to masz złośliwca(wczoraj deko mgła na ślepka wlazła)....ale i tu stosuj podobną strategię....Jak psuje czy bije karaj zabraniem ulubionej zabawki czy siedzeniem w kąciku ,niech się wybuczy,wyzłośći,Ignoruj miny i zaczepki.Pokarz że Ty trzymasz ster w dłoni.A może Lence spodoba się tablica na której będziecie przylepiać słonka z uśmiechami lub smutkami,w zależności od tego jaki był dzień.....U mnie się sprawdziło ![]() ![]() Zaraz ogarnę chatynkę i powoli będę zbierać się do pracy...A jutro spacery z moimi chłopakami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez atenk1 Czas edycji: 2009-08-08 o 07:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 |
Wtajemniczenie
|
Se kawkę piję....Do pracy mam na 9 i milion rzeczy do zrobienia ,które powinnam zrobić...
![]() ![]() Chłopaki szczęśliwe ,ja też ze już przy mamusinym cycusiu ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia baby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Anetko,jak tam w pracy?pewnie ciężko po urlopie ![]() u nas Słońce,upały ciąg dalszy,normalnie ledwo zipie w taką pogode ![]() Mała już 1,5 godziny śpi ![]() ![]() aha i panna Zuzanna kończy dzisiaj 7 miesiecy,baby ja ten czas zapiernicza ![]() dziś mieliśmy iśc na szczepienie,ale kurde rano nie było już numerków i babka Maciejowi wciskała numerek do chorych na 13,a znając życie,zwłaszcza że jest poniedziałaek,to chorych będzie ot kija,ospa,grypa i jeszcze inne,także Tż sie nie zgodził,jutro pewnie pójdziemy,ostatnie szczepionka w sumie w tym tym roku będzie spokój. |
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym skoro Twoja panna Zuzanna konczy 7 miecgow to moja panna Maja rok i 7 ![]() ![]() Wkleje pozniej foty do albumu ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4010 |
Raczkowanie
|
Z tym oddawaniem to oczywiście było w przenośni...
A co tak rzadko? a nie wiem, jakoś tak ![]() ![]() My już po urlopie, było bardzo fajnie, 1,5 tyg tournee po polsce w super pogodzie ![]() http://static2.blip.pl/user_generate...jpg?1249217257 |
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
kobieta za ladą
|
Elcik śliczna ta twoja niunia
![]() a i narobiłaś mi smaka na piwko ![]() jenyyyyyy jestem tak zmęczona ze nie fiem....jeszcze musze podłogi pomyc bo wygląda jaby nie wiem co po niej łaziło... i sie zastanawiam czy wyjść na spacer czy nie...znając siebie wyjde chociaż nogi mówią nieeeeee ![]() miłego dnia laski ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- aa Elcik...u ciebie złobek nowoczesny kamerki szmery bajery...u mnie czas sie zatrzymał tu nawet żłobka nie ma baaaa nawet nigdy nie było!!!! a strefa ekonomiczna 5 km ode mnie.....10 japońskich firm...a ja nie mogę wrócić do pracy bo nie ma z kim Juli zostawić ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- aa Elcik...u ciebie złobek nowoczesny kamerki szmery bajery...u mnie czas sie zatrzymał tu nawet żłobka nie ma baaaa nawet nigdy nie było!!!! a strefa ekonomiczna 5 km ode mnie.....10 japońskich firm...a ja nie mogę wrócić do pracy bo nie ma z kim Juli zostawić ![]()
#4012 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W pracy nawet zabawnie. ![]() ![]() ![]() ![]() Postoję ,poczekam.....bo i tak jak na razie to tylko pokazówki pod publikę..... A w pracy wiadomo harówa.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elcik pisaj częściej...a Twoja niuńka to śliczna dziewczynka Edytowane przez atenk1 Czas edycji: 2009-08-10 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Raczkowanie
|
Nom z ty6m żłobkiem to super trafiliśmy
![]() ![]() ![]() Dziś rano w przedsionku już tańcowała brzucholem w rytm dochodzącej z sali pszczółki Mai... a jak weszła to poszzsszła... i tyle mnie było ![]() U nas zębole masakra, idą górne dwójki, trójka, dolna dwójka i trójka i 3 czwórki..... pcha ręce do środka aż wczoraj po kąpieli troche zrobiła bleee.. eh niech już wyjdą! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4014 |
kobieta za ladą
|
u nas zęby stop dziwacznie wygląda to bo an górze ma tylko jeden ząb
![]() boszsz kisze sie w chacie bo u ans leje jak z cebra a wczoraj jeszcze było tak ładnie.. mała mi spała tylko godzine w międzyczasie i ja sie kimłam ale teraz we łbie mi sie kołuje bo tak zaczeła płakać aż sie zanosić ze zerwałam sie na równe nogi wystraszona.... zaraz dam jej obiad ja już jadłam pozmywam zrobie potem kisiel jako deser i oby do 20 ![]()
#4015 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
![]() mała spała od 19-8 bez żadnej pobudki,ja poszłam spać o 22 także jestem mega wyspana ![]() u nas szaro,buro i pochmurno ![]() ![]() zaraz wstawie kilka fotek do albumu,bo Aneta prosiła,dlatego coś sie wykombinuje. Co do żłobków,to u nas są też takie co kamerki i rodzic może podglądać w domu dzieciaka,ale dopóki Zuzia nie nauczy chodzić sama do żłobka nie pójdzie,bo dziecko "niemobilne" w żłobku jakoś nie wyobrażam.Od wczoraj mała wcina ciasteczka z Hippa,baby jaka ona jest po nich ufajdana,wszystko,wczoraj wytarła ręce o wózek,a ja jeszcze nie rozgryzłam jak sie ściąga tapicerka do prania ![]() Lece wstawić fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
![]() Miłego dnia życze ![]()
#4017 |
Zadomowienie
|
Kasiu,Ty jak zawsze mega wylewna
![]() ![]() co tam u Ciebie?czemu bez urlopu w tym roku? |
![]() ![]() |
![]() |
#4018 |
Wtajemniczenie
|
Jestem
![]() ![]() Ledwo żyję bo @ dostałam...Kuba mi szaleje i z rąk nie schodzi bo taki stęskniony.Seba ma urodzinki...ciacho wcina....ba prawie ciacho bo sernik na zimno wczoraj z dziećmi zrobiłam...Olcia poszła na spacerek z tatą do dziadków a ja mam, chwilę ....Zaraz oblukam albuma... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja mam 48- godzinny tydzień pracy...o matko...skonam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
kobieta za ladą
|
dla Sebastianka najlepsze życzonka od cioci Dudi
![]()
#4020 |
Zadomowienie
|
Ira ja bardzo żadko mam urlop az 4 razy w ciągu 19blat pracy
![]() No ja jestem bardzo wylewna i rozgadana ![]() Bylas moze u macieja?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.