|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Raczkowanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
Hej
![]() Wczoraj zrobiłam sernik, trochę improwizowałam, bo miałam w domu serek homogenizowany Pilos 3% z Lidla, chciałam spróbować z budyniem gotowanym i powiem Wam, że wyszło przepyszne ciacho, coś między sernikiem a budyniem, jak dla mnie niebo w gębie. Zrobiłam tak: Ugotowałam budyń - zagotowałam 1/2 litra mleka z 2 czubatymi łyżkami skrobii kukurydzianej i ostudziłam (nie słodziłam tego budyniu). 4 żółtka utarłam z 4 dużymi łyżkami słodzika (mam Sussinę do pieczenia, której 1 łyżka odpowiada 2 łyżkom cukru, w ogóle polecam ten słodzik, bo naprawdę ciasta smakują jak słodzone cukrem, jak się nie przesłodzi, można go kupić w kauflandzie po ok 7 zł za 200g), do tego dodałam wiaderko 500g Pilosa 3%, budyń, 1 dużą łyżkę skrobii, 1 czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia i kilka kropli aromatu waniliowego i śmietankowego. Na koniec wymieszałam z 4 białkami ubitymi na sztywno. Piekłam 1 godzinę w 170 stopniach. Po ostudzeniu opadł mocno, wyszło go malutko, więc połowę sama zjadłam na kolację, resztę mi obaliły dzieciaki ![]() Następnym razem na tą ilość budyniu dodam 2 razy więcej Pilosa, bedzie bardziej sernikowy niż budyniowy, żeby było więcej białka a mniej węgli.
Dukan od 14 lutego 2010 Początkowa waga: 117,8 kg Obecnie: 96,5 kg Straciłam: 21,3 kg ![]() Edytowane przez Kasiad01 Czas edycji: 2010-05-18 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3992 |
Rozeznanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
przepis do wykorzystania
![]() tez uzywam od zawsze tego slodziku i w proszku i w tabletkach ![]() ![]()
![]() |
#3993 |
Rozeznanie
|
hejka
![]() ja jeszcze sie nie zwazylam ale zaraz to uczynie i wam napisze co i jak ![]() wczoraj bylam w kinie i o 18 zjadlam kebaba pol ;] prawie bez sosu a sos jogurtowy ;] hmm az ciekawi mnie co sie na wadze ukaze ?! no i tym bym sie nei martwila kebabem ale...... zzarlam 4 kostki czekolady w nocy ![]() u nas dzis 9 stopni, mialam wziasc bratanice do siebie ale jak mam ja ciagnac przez pol miasta i sama siebie przy tyym w taka szarowe to chyba dzis podaruje sobie zabawy z malutka ![]() zaraz jakies sprzatanko (samo spalanie tluszczu ahha) pozniej syzbkie zakupy w osiedlowym... no i blogie lenistwo hahaha ;] na 16;30 kurs mam wychowawcow kolonijnych robie bo pozniej w zawodzie nauczyciela moze mi sie przydac i tak dizonek zleci ![]() dzis zaczynaja sie juwenalia czyli imprezy studenckie ;D kusza mnie znajomi oj kusza...... elskede- ja uwazam ze jesli nie masz problemow z rozstaniami z rodzinka i tesknota za polska to powinnas sprobowac ja osobiscie mimo ze dzieci uwielbiam na taka podroz bym sie nei zdecydowala ale ja to jestem matka polka- brak by mi bylo domu, chlopa, i wszystkiego co polskie ;] ponadto ja nie umiem jezyka obcego zadnego i w ogole nie umiem sie go nauczyc mimo staran ;] ale ty powinnas sprobowac ![]() megi- co do rozmiarowjki wydaje mi sie ze kupujesz spodnie rozmiarowki poslkiej one sa takie duze, ja np mialam 33-34 a teraz 31-32 wg polskiej ![]() aga- 8 juz tak bliziutko.... ![]() ![]()
![]() |
#3994 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dziś u mnie wagowy zastój ale jeszcze nie dostałam @ więc i tak dobrze że nie poszło więcej do góry Ta pogoda wpędza mnie w depresję i jeszcze dziś wywiadówka u syna -koszmar Ja tak jak agamagda muszę trochę solidniej podejść do diety żeby wreszcie przekroczyć-10 ,co prawda kiedyś już waga pokazała mi 76,5 kg ale to było po większej ilości % więc wiedziałam że jak tylko solidnie się napiję to i waga wzrośnie ![]() Współczuje dziewczynom na zalewanych terenach to musi być koszmar taka beznadziejna walka z żywiołem gdzie w zasadzie niewiele można zrobić-tylko wyglądać na poprawę pogody
![]() |
#3995 |
Rozeznanie
|
Sylwia ja wykupiłam karnet na vacu line na 10 wejść
ale po pierwszych, moje podleczone biodra dały o sobie znać jednak za duże obciążenie, zapiernicza sie na bieżni to jednak biodra odczuwają jak dla mnie - powtarzam wkółko, wiem - aqua to rewelacja no ale ta woda.......... buu, tak jak piszę mam jeszcze jeden basen na oku, z innymi organizatorami jeden karnet zakupię u nich i zobaczę
![]() |
#3996 |
Rozeznanie
|
agamagda-gratuluje spadku, jutro pewnie bedzie juz 8 z przodu czego bardzo ci życze
![]() u mnie też dzisiaj waga była łaskawa i pokazała duzo mniej niż wczoraj, do odrobienia tylko albo aż 1kg -ale myśle że i tak nie jest zle ![]() a mi dzisiaj wpadł do głowy taki pomył-może dodamy do klubu zdjęcia w zadużych ciuchach-takich co nam z tyła spadają, troche sie pośmiejemy co wy na to???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3997 |
Zadomowienie
|
haniula pomysl uwazam za rewelacyjny!!!! no to bedzie zabawa
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- oglaszam ze megi wygrala konkurs na avatarka KSD!!! szukamy dla niej nagrody!!! ja proponuje zaczac od tego ze moze zjesc cos dobrego ale nie wiekszego niz 3cm na 5 cm na 4 cm ![]()
DUKAN od 15 luty 2010 88,4 - 67,4 obżarstwo 67,4 - 74.4 DUKAN od 7 marca 2011 74.4 - 73.9 - 73 - 72 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 ![]() Edytowane przez karadka Czas edycji: 2010-05-18 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3998 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Karadko zgadzam sie, mozesz dzisiaj zgrzeszyc Meguś ![]()
![]() |
![]() |
#3999 |
Raczkowanie
|
Gratuluje spadeczkow!! zastoje sa tez dobre bo to nei wzrosty
![]() ![]() Ja nei nawidze basenow, wody basenowej zreszta wogole nie lubie plywac i jestem pelna podziwu dla lubiacych takie rozrywki ![]() ![]() Elskede ja mysle ze powinnas probowac, a z jezykiem tak jak mowi Karadka uczyc sie mozesz nie wiadomo ile i jak a pojedziesz i tak bedziesz sie uczyc od nowa. Ja jak pojechalam 1 raz do Anglii to tydzien ryczalam jak bobr bo nie rozumialam co do mnie mowia. Takze nei ma co sie stresowac tylko probowac ![]() ![]()
Dukan: 22.01.2010 - 70,7 kg ![]() ![]() I Faza 7 dni - 3,5 kg II Faza (5/5) - 4,8 kg Cel - 55 kg ![]() "Did U know, that 'I told U so' has a twin brother" she asked cutting me off "His name is "Shut the f*** up'" Edytowane przez vandros Czas edycji: 2010-05-18 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4000 |
Rozeznanie
|
dzieki Vandros
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4001 |
Raczkowanie
|
A pewnie ze tak. Jest mnostwo agencji zajmujacych sie au pair. Kurcze tylko musialabys popytac ktora lepsza, zeby potem nie bylo ze wysla Cie nei wiadomo gdzei i zostawia na pastwe losu. Dzis przeczytalam w gazecie ze polskie nianie sa bardzo dobrymi nianiami, maja bardzo dobra opinie. Do agencji zglaszaja sie rodziny z Anglii Irladnii Francji Wloch, ale tez z USA Chin Japonii Filipiny Afganistan!!! W Azji to glownie polskie rodziny chca nian ktore beda uczyly dzieci polskiego, angielskiego czy francuskiego. podali tez zarobki w zaleznosci od doswiadczenia oczywiscie od 5 do 10 tys PLN. Pisali tez o innych zawodach jak np stomatolog ksiegowy czy analityk finansowy m.in w moim ukochanym Dubaju
![]() ![]() ![]() Takze kochana swiat w Twoich rekach
Dukan: 22.01.2010 - 70,7 kg ![]() ![]() I Faza 7 dni - 3,5 kg II Faza (5/5) - 4,8 kg Cel - 55 kg ![]() "Did U know, that 'I told U so' has a twin brother" she asked cutting me off "His name is "Shut the f*** up'" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4002 |
Rozeznanie
|
ja w kierunku Skandynawii badz Wysp, gdzies tu blisko PL, nie wyobrazam sobie zamieszkac na innym kontynencie, chyba ta swiadomosc bardzo duzej odleglosci by mnie zdolowala, a tak wiem, ze w razie czego moge wsiasc w samolot, 2,5h i jestem w domu
![]() ![]()
![]() |
#4003 |
Raczkowanie
|
Alez kochana ja Cie nei wyganiam do Azji
![]() ![]() ![]() Byłam po prostu zaskoczona tym co przeczytalam, bo Europa jakos mnei nei zadziwila czy Stany, ale Azja.. szok normalnie. Skandynawia ciekawa, ja osobiscie nigdy bym sie nei zdecydowala, dlatego ze im bardziej na polnoc tym bardziej zimni ludzie. zamknieci w sobie, nie pokazywali swoich uczuc, tzn czy byli w dobrym humorze czy zlym taka sama mina. a zwiazene jest to wlasnie z brakiem slonca. za to poludnie Europy tam ludzie sa badziej wyluzowani, radosni otwarci, wiecej slonca ![]() ![]() Luther Vandross piekna muzyka r'n'b
Dukan: 22.01.2010 - 70,7 kg ![]() ![]() I Faza 7 dni - 3,5 kg II Faza (5/5) - 4,8 kg Cel - 55 kg ![]() "Did U know, that 'I told U so' has a twin brother" she asked cutting me off "His name is "Shut the f*** up'" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4004 |
Raczkowanie
|
karadko dzięki za odpowiedz, każdemu się zdarzy zapomnieć
![]() będe musiała coś kupić na ten brzuch, uda i pośladki smaruje kremem z avonu z serii anew mam 2 opakowanie teraz, jest super polecam ![]() dobrze pamietasz jestem z okolic Żywca, i troszke nas zalewa zobaczymy co będzie dalej z tym deszczem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4005 |
Zadomowienie
|
dziewczyny jak mi sie nie chce
![]() ![]()
![]() |
#4006 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4007 |
Raczkowanie
|
elskede- z tym wyjazdem to bardzo dobry pomysł,zawsze to kolejne doświadczenie,nauka języka- zwłaszcza,że jesteś młodziutka i masz na to czas
![]() vandros-zgadzam się z Tobą,że południowcy są bardziej wyluzowani tylko problem polega na tym,że im się po angielsku nie chce gadać
![]() |
#4008 |
Rozeznanie
|
oj Boszko ja tak mialam przed okresem, w ogole zauwazylam, ze jak nie zjadam kawalka miecha dziennie, to nie moge sie niczym zapchac
![]() Domino koniecznie musze sprobowac, oczywiscie watpliwosci sa, bo niania bylam i musze przyznac, ze to byla ciezka praca, ale znow au pair'ki zwykle maja pod soba juz starsze dzieci niz niemowleta, latwiej je zajac i zabawic niz takiego niemowlaczka, ktory zabkuje czy cos ![]()
![]() |
#4009 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochanieńkie
Gratuluję spadków - a w szczególności Agusi, bo ostatnio miałam wrażenie że się troszkę dołowałaś tym zastojem, ale skoro ruszyło to 8 w twoim zasięgu - Aguś ogromne ![]() ![]() ![]() Na googlach znajduję ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- I z tego wszystkiego zapomniałam - dzisiaj mniej o szalone 0,1 kg ![]()
Gosia Edytowane przez Megi428 Czas edycji: 2010-05-18 o 16:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4010 |
Raczkowanie
|
Elskede-jak mialam tyle lat co ty
![]() ![]() Boszka-ja też mam straszną ochotę na słodkie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Megi-zawsze to - a nie + ![]()
![]() |
#4011 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4012 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wybaczcie, znalazłam i miałam to wrzucić wieczorem ale tak mi się spodobało że nie wytrzymam do wieczorka
![]()
![]() |
#4013 |
Rozeznanie
|
hahahahhahaha Megi ta fota wygrala ;];] nasmialam sie na maxa, ale ile w tym prawdy........
![]() ![]()
![]() |
#4014 |
Zadomowienie
|
pytanie za 100 punktow
![]() czy w ramach wieczornych cwiczen mozecie mi zaliczyc 40 minut biegania po krzakach i wyjscie na drzewo? dodam ze w ramach utrudnienia mialam spodnie na kantke i eleganckie buty ![]()
![]() |
#4015 | |
Raczkowanie
|
Moja mama zrobila dzis schab pieczony. Z pysznym ciemnym sosem pieczeniowym... nie moglam sie powstrzymac zjadlam plaster tego schabu z sosem i surowka
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4016 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co można robić w krzakach........ ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4017 |
Zadomowienie
|
hahaha krzaczylam doslownie - wchodzilam do domu i moja kicia wykorzystala ten moment nieuwagi i prysla! a ze wokolo mamy takie krzewy ozdobne to wlazla tam (a to dosc duzy obszar) i przez 40 min ja probowalam zlapac po czy wlazla na drzewo no to ja za nia
![]() ![]()
![]() |
#4018 |
Rozeznanie
|
jasne, jasne, harce ze slubnym byly, a nie kocia
![]() dobra dobra, Ty po krzakach, a ja 26 wrzesnia ubieglego roku bieglam za psem, zahaczylam o kraweznik i na malysza spadlam na chodnik, dobrze, ze sobie zebow nie wybilam, ale lapy mialam zdarte, kolana tez, siara jak nie wiem, to bylo rano przed zjazdem, polecialam potem do szkoly, dziewczyny sie pytaly czy sobie zyly podcinalam, bo na nadgarstkach mialam plastry hehehe ![]()
Edytowane przez elskede Czas edycji: 2010-05-18 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4019 |
Wtajemniczenie
|
Uciekam się kąpać, jakbym już nie zaglądnęła dzisiaj to na jutro
Czary mary
niech jutro szklane france będą łaskawe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4020 |
Rozeznanie
|
piękni za nim was poczytam to żadnej już nie ma foch
![]() dzisiaj cały dzień poza domem i tak zgłodniałam że zjadłam kawałek normalnej białej bułki- i teraz mnie żołądek boli masakrycznie -chyba za kare oj głupia ja głupia Avatarek do naszego Klubu- jest boski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.