|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice cz. XIV - zima przyszła drogie Panie, więc zacznijmy plotkowanie;)
Janis, owocnej nocy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zazdrośnice cz. XIV - zima przyszła drogie Panie, więc zacznijmy plotkowanie;)
Nie dziękuję
![]() Bo jestem leń i nie chciało mi się za to zabrać wcześniej:/ Ale jeszcze tylko 4 strony i idę spać ![]() Oj zapewne będzie bardzo intensywna ![]() ![]() Ale wenę teraz mam ![]()
osłoń mnie zielenią jestem jesienne nagie drzewo z zimna drżę Edytowane przez Janis_ Czas edycji: 2011-04-18 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3993 |
Wtajemniczenie
|
Dobry z rana
![]() ![]() Co tam Panieneczki ?? Ja idę na miasto pozałatwiać parę spraw a później do Gwiazdy na małe co nieco w nocy ![]() Miłego dnia ![]()
#3994 |
Zakorzenienie
|
A, dziekuje
![]() Jakos poszlo. Myslalam, ze bedzie tragicznie, ale widac, ze TZ co nieco zrozumial. Sweet, rozwalasz mnie ![]() ![]() ![]() Ja w koncu jestem w domu. Pobycze sie tydzien i wracam na gdanskie smieci... |
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Zakorzenienie
|
hej piekne
![]() ![]() ![]()
#3996 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego Cie rozwalam ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Zadomowienie
|
Ja jestem załamana po kolejnej wizycie u dentysty. Zrobił mi się zgorzel, niby niewielki podobno, ale jednak...Poza tym mam tak słabe zęby, że dentystka załamuje ręce. Dodatkowo mam hipoplazję szkliwa, więc zęby są jeszcze bardziej narażone na bakterie. Wydałam już mnóstwo pieniędzy, a to jeszcze nie koniec. Chyba nici z wakacji, bo muszę ruszyć oszczędności. Ogólnie masakra
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam bardzo słabe zęby, same mi się kruszą. Nie chce nawet mysleć, ile już kasy na nie wydałam. mam to niestety genetycznie uwarunkowane wiec trzeba sie jakos z tym pogodzić. Na dzien dzisiejszy robie wszystko, by ich nie stracić. Parvanti- hipoplazja powiazana jest z niedoborem niektorych witamin. Robilas sobie szczegółowe badania>? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Zadomowienie
|
sweet, robiłam badania, hipoplazję mam genetyczną. Profilaktycznie biorę kompleks witamin z grupy b. Nie wiem jak Ciebie, ale mnie te zęby wkurzają strasznie. Dla przykładu mój TŻ dba o zęby tylko poprzez mycie ich 2 razy dziennie. Ma ładne, zdrowe, jak z reklamy, ubytek raz na kilka lat. Ja stosuję cuda niewidy, żele, specjalne pasty, a tu ciągle jakieś nowe ubytki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sam maleńki żel Elmex kosztuje okolo 30zł. a gdzie tam reszta. Nawet szczoteczkę do zębów nie mogę miec byle jaką. Cóż.. POciesza mnei tylko to, że troszkę nad nimi zapanowałam. Tak a propos to za tydzień mam wizytę i kolejne pieniażki pójdą na maleńki ubytek (chodze prywatnie) ![]() Par- krwawią Ci dziąsła? czego w ogole uzywasz do pielegnacji jamy ustnej?ja wyżej juz wspomniany żel Elmex i pastę do zębów Meridol, która w ogole mi nie smakuje i chętnie zamieniłabym ją na coś innego (byle nie elmex ten pomaranczowy)/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Zadomowienie
|
Żel jest drogi, ale starcza na długo, to chociaż plus. Dodatkowo ten nowy jest o tyle lepszy, że można po nim popłukać zęby, bo smak miał taki sobie...Trzeba też pamiętać o oddzielnej szczoteczce tylko do fluoryzacji. Dziąsła mi kiedyś krwawiły, odkąd używam elmexu zielonego nie mam tego problemu. Także jeśli pomarańczowy Ci nie odpowiada to może ten wypróbuj. Poza tym płyn też elmex i nici, ale to już różne, raczej nie ma między nimi większej różnicy. Oddzielna kwestia to to, że nie mogę pić nic co jest gazowane i unikam cytrusów. Kiedyś stosowałam też pasty wybielające i miały bardzo zły wpływ na moje zęby(szkliwo zaczęło odpadać), dentystka mi zakazała takich. Po wyleczeniu wszystkiego pójdę na fluoryzację w gabinecie. To tyle chyba.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4003 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ehh Par znam ten bol... sama mam slabe zeby po braniu zelaza w dziecinstwie... myje min 3 razy dziennie, plukam, nitkuje itd a i tak sie psuja. A moj TZ ma tak jak Twoj, jedyne co robi z zebami to myje 2 razy dziennie, w wieku 27 lat ma tylko jednego zeba leczonego ma tylko jedna jedyna plombe. Ma tak piekne, zdrowe i biale zeby jak malo kto, normalnie zadzroszcze mu ![]() ![]() ![]() wlasnie dziewczyny moze Wy mi doradzicie jakis fajny podklad... do tej pory uzywalam Revlon Color Stay ale chyba moja cera sie do niego przyzwyczaila i juz zle w nim wyglada, zrobila sie taka szara. Mam teraz problemy na brodzie i kolo ust + bardzo sucha cera wiec podkald musi byc nawilzajacy i dobrze kryjacy. Polecicie cos? ![]()
![]() |
#4004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4006 |
Zakorzenienie
|
apropo zebów chcialam zapytac czy ktoras z was korzysta w ramach NFZ z przyslugujacego raz na rok usuwania kamienia nazębnego?
ja ostatnio bylam na takim zabiegu... buuu 2 lata temu i placilam bo bylam prywatnie i nie wiedzialam ze w zakladach ktore maja umowe z NFZ mozna to zrobic za darmo. Ktoras z was byla? dlugo sie czeka?
#4007 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie, przewaznie wszystkie kryjace podklady mocno matuja i wysuszaja skore czego ja nie znosze... a nawilzajace to takie splywajace mazidla, ktore robia smugi i nic nie kryja... jeszcze do tej pory nie trafilam na taki, ktory bylby i nawilzajacy i dobrze kryjacy, a testowalam wiele, jedynie aptecznych nie wyprobowalam ale nawet niem wiem od czego zaczac i czy jest sens w ogole.... ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() co rok chodze... teraz tez sie niedawno zapisalam i mam wizyte na poczatku maja... takze przynajmniej u mnie nie tak dlugo sie czeka... ten zabieg wykonuje higienistka nie dentystka, ale w gabinecie dentystki... po usuwaniu kamienia konieczne jest lakierowanie zebow, za ktore, przynajmniej u mnie, juz trzeba samemu placic...
![]() |
#4008 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale numer.
![]() Poszłam wczoraj na imprezę.. i spotkałam exa. ![]() Jaki zachwycony był moim widokiem. ![]() Rzucił się na mnie. ![]() Pogadaliśmy chwilę, potańczyliśmy.. ![]() Mimo wszystko fajnie było. ![]()
#4009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ten i jestem zadowolona ![]() Tak idealnie dopasowanego do buzi podkładu nie miałam chyba nigdy. Nim nie da zrobić się efektu maski, dobrze zgrywa się z pudrem czy korektorem, po kilku godzinach nie pojawiają się smugi, ani inne niespodzianki, sama mam suchą skórę i często rano stosuję jakiś nawilżający krem na dzień i w ogóle nie podkreśla suchych skórek.. Za tak niską cenę, przynajmniej jak na razie jestem jego fanką. ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4010 |
Zadomowienie
|
sweet mam na myśli, że trochę zmienili formułę i opakowanie tego żelu. Nie mam starego opakowania, ale trochę się różniło i na ulotce było napisane, żeby nie płukać ust po użyciu żelu, teraz już można w tym który mam aktualnie.
Caroline z podkładów polecam ten klik, niby drogi, ale mi tubka starcza na rok. Oczywiście najpierw trzeba poprosić o próbki w aptece bo wiadomo, nie każdemu on pasuje. Odcień do jasnej cery najlepszy nr 11 (moim zdaniem) |
![]() ![]() |
![]() |
#4011 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Par chyba sie wybiore jutro do apteki i rzeczywiscie poprosze o probki, mam jasna cere i ciezko cos dobrac...
![]() |
#4012 |
Zakorzenienie
|
no teraz bedzie trzeba zmienic odcien podkladu bo wiadomo ze zimowy bedzie za jasny
![]() co do podkładu to jak moja cera ma dobry dzien to moze nalozyc byle co i wyglada swietnie, a jak czasem sie budze i widze ze gorszy dzien to nawet najdrozszy najlepszy podklad nie uczyni cudów ![]()
#4013 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, z zębami mam podobnie
![]() ![]() ![]() ![]() Co do podkładów, to ja wolę czasem mniej zakryć, ale żeby buzia była promienna, naturalna niż zatynkowana. Używam aktualnie tego podkładu, co pokazała Szatanica i jestem z niego bardzo zadowolona ![]()
#4014 |
Zadomowienie
|
Ja za wszystko sama muszę płacić, bo albo nie ma już miejsc w przychodniach albo chcą dopłaty 70 zł za plombę światłoutwardzalną (bo NFZ refunduje tylko te amalgamatowe) więc dziękuję bardzo jak za 100 zł zrobi mi to dentystka prywatnie, którą znam już od lat i jest sprawdzona.
Teraz chodzę z takim opatrunkiem po przeczyszczeniu kanałów i normalnie niby mnie nie boli, ale czuję te kanały i mega wrażliwy mam ten ząb. A miesiąc ma tak być ![]() A co do podkładu to jeśli ktoś się opala, tak jak napisała kamila trzeba zmienić na ciemniejszy, ja np nie zmieniam bo się nie opalam, poza tym na mega upały smaruję się tylko kremem tonującym z wysokim filtremklik. Nadaje delikatny kolor i nie ma opcji, że coś popłynie. Tudzież samym pudrem transparentnym, są takie w rossmanie marki Synergen bodajże, mega tanie bo coś ok 7zł a fajne i super wydajne. I też nie wiem od czego to zależy, że po niektórych dziewczynach widać na pierwszy rzut oka, że mają podkład, a po innych nie. Na pewno od dobrania koloru, ale też chyba niektórzy przesadzają z ilością, ja nakładam bardzo mało i wyglądam naturalnie a starcza na dłużej. Edytowane przez Parvanti Czas edycji: 2011-04-20 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak leczę zęby 1-3 to chodzę do prywatnej kliniki ![]() ![]() ![]() Ja zaczęłam używać balsamu opalizującego, więc tak czy siak muszę rozejrzeć się za ciemniejszym podkładem ![]()
![]() |
#4016 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Caro ja używam obecnie podkładu Bourjois Healthy Mix i jestem bardzo zadowolona. Nie kryje jakoś baaardzo mocno, tylko ładnie wyrównuje koloryt cery, buźka jest taka promienna i zdrowo wyglądająca ![]() Ja od wczoraj jestem już w domu rodzinnym ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4018 |
Zakorzenienie
|
ja cierpie z powodu swojej bladosci. normalnie jak patrze na swoje stopy to mam ochote je schowac...sa białe!
![]() ![]() nie...nie mowie tu od razu o spalonych sloncem ciemnych czekoladkach ![]()
#4019 |
Zakorzenienie
|
Honey, jak to rzucił się na Ciebie?
![]() ja raczej nie używam podkładu, jedynie puder + róż, jestem strasznym bladziochem, ale nie przeszkadza mi to. więc nie pomogę. pogoda jest wspaniała, byliśmy dziś z TŻ na spacerze po lesie, szkoda, że ludzie tak nie szanują przyrody i robią syf. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4020 |
Zakorzenienie
|
U niego ok
![]() ![]() Przytulił się i dał buziaka w policzek. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.