|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
Cytat:
zebyscie za szybko nie kazaly mi rodzic bo wczesniej mialam z usg na listopadDeKajka wspolczuje kolek mnie przy Tomku ominely a teraz boje sie tego strasznie u sasiadow maly mial i niedawno sie skonczyly, calymi nocami go slyszalam
|
|
|
|
|
#3992 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
Cytat:
|
|
#3993 |
|
Zadomowienie
|
Ej,
Tynkusia- ja Cię witam w 40 tygodniu, kochana
|
#3994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki by Twojemu Adasiowi szybko skończyły się te kolki w ogóle to dzień dobry! idę sobie śniadanie zrobic. trzeba wyprostować czuprynę i sru na miasto meble zamówić i wyniki odebrać... tego to nawet trochę się boję...
|
||
|
|
|
#3995 |
|
Rozeznanie
|
judkama i tynkusia
![]() Avatary macie świetne, patrze na nie i mi się śmiać chcę ![]() Ja wystartowałam z 41 tygodniem. Jutro mam próbę oxy. |
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy sie w 39 tygodniu
Trzymam za wszystkie wizyty bo chyba dzisiaj sporo jest. Dekajka chyba za duzo od siebie wymagasz, wpadasz w panikę, jesteś zdenerwowana a Mały na pewno to czuje. Wiem ze łatwo tak pisać ale moze jakoś spróbuj sie wewnętrznie wyciszyć, a przeciez ile razy piszesz nam jak jest dobrze, spokojnie itd. Wiecej skupienia na tych plusowych sytuacjach ![]() Ja mam pytanie do naszych Mam, skąd wiecie ze trzeba jeszcze dokarmic...no np Niteczka napisała ze jeszcze 20ml z butli...skad ja będę wiedziała takie rzeczy..hmm Od zawsze stwierdzam ze te całe karmienie bardziej przeraża mnie niz porod i zdania nie zmienię. Wczoraj w ogóle kupilimys kilka paczek pampersow premium 1,2 i dwie paczki 3. Cena wychodzi za pieluchy taniej niz dady. W carefurze za 39 zł. Zirytowala mnie tesciowka dwiema sprawami, imieniny robi 8grudnia i powiedziałam jej ze chyba nas nie bedzie nawet jak jeszcze nie urodze bo nie chce nad sobą gadania stada ciotek, wujkow i takich 4 durnych braci Tz...a ona na to "ale ja im zawsze mówię ze tak ładnie wygladasz to nikt nie bedzie nad Tobą stał" ze co...a co ma piernik do wiatraka! Tym bardziej każdy z osobna bedzie mi nad uchem, brzuchem gadal, oglądał, moze dotykał o nie!!!!! Druga kwestia...zapytała sie nas żebyśmy powiedzieli co MY chcemy pod choinkę..nie co moze potzrzebujecie dla dziecka itd tylko jak zwykle jakby tematu Izy nie było Ja wiem ze możemy powiedzieć ze MY to nic ale chcemy nie wiem bujaczek, ale nadal czekam juz 9 miesiąc na to chociaż kurtuazyjne pytanie czy cos nam potrzeba dla dziecka..ah naiwna jestem.
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3998 |
|
Rozeznanie
|
Hello
A mi tam nie spieszno z rodzeniem. Oczywiście już się nie mogę doczekać maluszka zwłaszcza jak czytam posty świeżo upieczonych mamusiek Ale tak sobie myślę że nasze maleństwa najbezpieczniejsze są u nas w brzuszkach, mamy je cały czas przy sobie, nie są głodne, śpią kiedy chcą, nic im nie przeszkadza. Wczoraj porządkowałam sobie dokumenty do szpitala i przypomniałam sobie że wg usg to termin mam na 12 (wg om na 5) także nie spinam się![]() A na pytania wścibskich kiedy w końcu urodzę odpowiadam żeby mały siedział sobie jak najdłużej jeśli ma ochotę
|
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za 39 tydzień Ale załatwiłaś gina
|
|
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
Nie mogłam usnąć Kaamila za opis, ale musiałaś sie namęczyć. Najgorsze takie podejście położnych i lekarzy.Dziewczynki gartuluję nowych tygodni
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie podajesz Adasiowi? Może po prostu Mu nie służy, trochę czytałam wrześniówki i one często pisały że zmiana mleka pomogła ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- ![]() ![]() klask i: 41 tydzień!!! no no za jutro |
|
|
|
|
#4002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), opowiadali o porodach i takie tam. Na początku było miło że wykazywali zainteresowanie no ale ile można. Jak wyszłam to głowę miałam skołowaną a następnego dnia stres mnie dopadł przed porodem. Także doskonale cię rozumiem, też już unikam takich spędów. Ewentualnie jakby teściowa miała się bardzo obrazić że was nie ma to chociaż na chwilke wpadnijcie się pokazać.Jak się zapytała o prezent to powiedz prosto z mostu że właściwie to jest coś co potzebujemy: leżaczek! A co do karmienia to pamiętam że też się tego boisz to ja mam tak samo
|
|
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za 39 tydzień ![]() ![]() A co do teściowej, to może przesądna jest kobieta po prostu Moja z kolei przesądna nie jest, przyszła tylko kiedyś i się spytała czy mam wszystko dla dziecka I tyle w temacie
|
|
|
|
|
#4004 |
|
Rozeznanie
|
Wow! To jutro możesz powitać już swoje maleństwo?
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Własnie zamierzam wpaść w dniu jej imienin czyli 4 (no chyba ze urodze wczesniej
)No a skoro jest taka domyśla to chyba przy kolejnym pytaniu bedzie trzeba wprost powiedzieć ze lezaczek, bo jeszcze ja dostanę majtki a Tz skarpetki i tyle bedzie w temacie ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#4007 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
teraz też się zastanawiam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- dziewczyny a co z Edzią
|
|||||
|
|
|
#4008 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja w 36 tygodniu
![]() jutro mam kolejne spotkanie w szkole rodzenia tym razem zwiedzanie porodówki a i zrobiłam jak mi tu niektóre radziłyście kupiłam jedną butelkę z aventu a drugą z tt a nie cały zestaw, zobaczymy która ,lepiej się sprawdzi |
|
|
|
#4009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
no niestety nie zawsze bedzie kolorowo a Ty kiochana baby bluesa sie nie nabawiłaś???---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Pisałam z Anielką: jestem wlasnie po badaniach. ordynator zdecydowal o wywolaniu bo wg niego to pol roku moge tak chodzic. wywolaja mi jutro od rana bo dzis nie chca, na ktg przez chwilke zniklo tetno ale potem bylo ok. strasznie sie denerwuje. pozdrawia wszystkich
|
|
|
#4010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jakoś mnie to nie dziwi przez 6 lat nie dostałam od niej żadnego prezentu ani życzeń na urodziny nie to żebym bardzo chciała ale życzenia ...wypadałoby. Niedługo znowu mam urodziny i na bank nie będzie pamiętała |
|
|
|
|
#4011 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z ostatnich badań krwi i moczu. Ja się nadaję to wychodzenia na czczo. Ja w ogóle jestem z tych co nigdy nie wychodzą bez śniadania, chyba, że z psem, ale teraz to masakra. Myślałam, że zejdę.
To jesteśmy trzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
- nie pamiętam.Podobno najlepiej wygotowywać raz na jakiś czas np. raz na tydzień, a na co dzień przelewać wrzątkiem po karmieniu. Zresztą jak karmisz piersią to ona chyba też nie jest sterylna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję przeżyć, najważniejsze, że z małą wszystko w porządku. Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Powitał mnie też MMS od jo-manh: (niestety nie wkleje Wam zdjęcia bo posiałam gdzieś kabel
25 listopada o godzinie 19.50 na drugą strone brzuszka wyszeł nasz synek. Waga 3350, długość 52cm. Sporo sie nameczylismy. Ale już po wszystkim pyzol po mamusi
|
|
#4014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4015 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sola jak to to cycuchy nie są sterylne moje są
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4018 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
oki trzeba się zabrać za siebie bo wyglądam jak baba jaga ; p
|
|
|
|
#4020 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Gratuluje mamusiom z brzuszkami nowych tygodni ![]() magdaef trzymam kciuki żeby wszystko było ok ![]() DeKajaka współczuje Ci tych kolek. Miejmy nadzieje że to tylko czasowa sprawa ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- jo-manh gratuluje synusia ![]() Czarna no wreszcie wzięli sie za Ciebie. Powodzonka. Obys jutro miała Tymusia w ramionach
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.

przeczytalam cos o nowym terminie i pomyslalam, ze moze cos przeoczylam i moze zmienili Tobie termin 

dzis do 3 nie moglam spac .... Jak ja juz bym chciala swojego Synka tulic
.. nie wiedzialam ze to wszystko moze byc takie trudne . wczoraj caly dzien maly plakal , prezyl sie az robil sie bordowy . Wyslalam Tżeta do apteki , kupil Infacol ( lek na wzdecia i kolki ) i Katater Rektalny Windi . takie rureczki do odgazowania . za 10 zaplacil 40 zl
za zwykle rureczki
i wyniki odebrać... tego to nawet trochę się boję...

za wszystkie wizyty bo chyba dzisiaj sporo jest. 

I tyle w temacie 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

28.08 2010 Nasz Dzień