|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Witam ponownie, wróciłam
zacznę od tego, że wyniki są ok wg ostatnich obliczeń był 6t 3d więc dziś powinno być 10t 3d a wg USG (tylko USG mamy się sugerować) jest 11t 0dKolejna wizyta 13.08 Aż mi lżej
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Komorowska - to super! cieszą nas takie wiadomości
|
|
|
|
#3993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3995 |
|
Zadomowienie
|
podoba mi się ten wysyp ciąż
gratulacje dziewczyny!!!co do infekcji, ja podnoszę rękę, od jakiegoś czasu zmagam się z ciągle nawracającą infekcją, a przez wcześniejsze lata właściwie nie wiedziałam co to jest jeśli chodzi o plany na urlop to... remont. Z pomocą nieocenionego pana majstra, który musi dopomóc, bo mężuś po szpitalu nie może nic robić ![]() mnie też zaczyna boleć głowa... a to oznacza, że za kilka dni będzie @, zobaczymy czy moje przeczucia się sprawdzą. |
|
|
|
#3996 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj dopiero dowiedziała się moja teściowa, była bardzo zadowolona i chciała obdzwonić całą rodzinę ![]() A teściu jeszcze nie wie. Ma się dowiedzieć pod koniec tygodnia. Cytat:
![]() Ja jeszcze nie robiłam żadnych badań. Idę dzisiaj jeszcze raz do ginekologa (wczoraj niby było ok ale wydaje mi się, że pierwsza wizyta w ciąży nie powinna trwać 5 minut , nie przeprowadził ze mną żadnego wywiadu, nie dostałam żadnego skierowania ani nic)Mam nadzieję, że tak można Obie wizyty na NFZ.Wynikło to z tego, że u tego gina co idę dzisiaj chciałabym prowadzić ciążę, a ten wczorajszy miał szybciej termin ![]() Cytat:
Cytat:
W ogóle wczoraj dowiedziała się teściowa o ciąży. Muszę wam to opisać ![]() Siedzimy we 3 przy kawie Ja: Dziwna ta kawa Tż: Tobie to teraz wszystko dziwnie smakuje ![]() Ja: ![]() Teściowa: Mnie na początku też kawa nie smakowała My: Skąd wiesz?! ![]() Teściowa: Tak tylko palnęłam. A co? Jesteś w ciaży? My: Śmiech ![]() Wszyscy: przytulanie ![]() Haha... napięcie rosło z każdym zdaniem
|
||||
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Kozie mleko - to super, że teściowa się cieszy
moja też niedługo będzie mogła się chwalić, więc też rodzina się dowie my na początku powiedzieliśmy tylko najbliższym, ale teraz zaczynamy powolutku rozgłaszać dobre wieści.
|
|
|
|
#3998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajne uczucie jak rodzinka się cieszy ![]() U Nas najbliżsi wiedzą bo nie dało się ukryć. My z rodziną trzymamy się bardzo blisko i często się widujemy, a przez moje wymioty nie dało się ukryć niespodzianki ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3999 | |||
|
Rozeznanie
|
Hello
Ja dzisiaj znowu mam mega pracowity dzień, więc tylko na chwilkę wpadam się przywitać. Cytat:
Niestety kosztowna, ale jak już się zrobi, to jaka satysfakcja. Uwielbiam urządzać, dekorować itp. ![]() Nas już niedługo czekać będzie rozpoczęcie budowy ![]() Oby przeczucia się nie sprawdziły A @ będziemy (nie)oczekiwać chyba w podobnym czasie ![]() Cytat:
Fajnie, że chcecie się już chwalić i wszystkim opowiadać. To taka miła nowina ![]() A lekarzem się nie przejmuj - oby dzisiaj było lepiej i żebyś miała już swojego prowadzącego ![]() Cytat:
|
|
|
#4000 |
|
Raczkowanie
|
Gegee znień moje dane om 14,07 teraz 7ms
ag9Gralulacje II kreseczek kOmorowskaGratuluje obrony ![]() magduś2Gralulacje ja skonczylam maroton w pracy po 12h rodzice mnie odwiedzili jak wracali z urlopu i dzis wracaja do domku. Od jutra mam brac clo przez 4 dni potem monitoring mam nadzieje ze tez 7 cs bedzie szczesliwy. pozdrawia i graluluje jeszcze raz II kresek i ciesze sie ze fasolki sa zdrowe |
|
|
|
#4001 |
|
Zadomowienie
|
Gegee, w moim przypadku remont = odpoczynek, bo ja to uwielbiam
co prawda to jest nawet nie remont ale remoncik, kilka poprawek zaledwie i budowa szafy, ale jestem podekscytowana czytam o tych waszych monitoringach, duphastonach, bromergonach itd. i aż mnie nerw bierze na tych lekarzy do których dotąd trafiałam którzy wciąż mi gadają o tym żeby czekać do roku starań i... się starać dalej. Jednego dnia sobie tłumaczę że mają rację, że to (teraz) siódmy cykl, a nie siedemnasty, że mam jeszcze czas. A kolejnego dnia myślę o tym, że może niewielka pomoc lekarza sprawiłaby że już bylibyśmy w ciąży... w końcu to JUŻ siódmy cykl... jak idę do lekarza i od kolejnego słyszę, że rok, że wcześnie, żeby się nie martwić to już sama nie wiem... prolaktynę i tsh zbadałam sobie sama, ale przy krótkiej fazie lutealnej ważny jest też progesteron prawda? Hmm... gdzie tu we Wrocławiu znaleźć dobrego lekarza od którego nie usłyszę znowu, że mam czekać do roku? przecież nie chodzi on in vitro, tylko o ewentualne skorygowanie wyników albo powiedzenie mi, ze wszystko z panią i z mężem ok, działać - czyli potwierdzenie przez kogoś kto ze tak się wyrażę "siedzi w tym" że jest z nami wszystko OK. mój lekarzu, gdzie jesteś???
Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2013-07-17 o 16:11 |
|
|
|
#4002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chcesz to zapytam moją szwagierkę o gina, bo wiem że do jednego chodziła i była bardzo zadowolona, może to akurat będzie Twój lekarz, poza tym wiesz, ona ma wtyki w służbie zdrowia
|
|
|
|
|
#4004 | |
|
Zadomowienie
|
Wow! gratulacje!
Koziemleko - super że widziałaś serduszko, ciekawe czy ja jutro zobaczę... ![]() Cytat:
A ja od wczoraj ledwo żyję. Cały wczorajszy dzień bolała mnie głowa, pulsujący ból nad okiem, jakoś wytrzymałam, poszłam spać o 20. Dzisiaj cały dzień w delegacji, również z bólem głowy i po powrocie ledwo żywa już nie wytrzymałam, wzięłam Apap (to paracetamol więc mam nadzieję że można...). Do tego bólu mdłości, raaany coś strasznego. Teraz mi trochę lepiej to włączyłam kompa i Was doczytuję. kOmorowska - przepraszam, że pytam ale przy tej ciąży pozamacicznej to w którym dc się zorientowaliście? Były jakieś jej objawy....? Ja mam ciągle schizy i strasznie się stresuję jutrzejszym dniem...
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba pozytywnie podchodzić do każdej sprawy! Pamiętaj Nasze marzenia się spełniają tylko wtedy jak bardzo tego chcemy. Pozytywnym myśleniem przyciągamy do siebie swoje cele i pragnienia!!!
|
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Ag9 - słuchaj Justii dobrze mówi
wręcz dodałabym "polać jej ..... mleka oczywiście"
|
|
|
|
#4007 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Od dziś zaczęłam mierzyć temperaturę. Dziś 7 dzień cyklu. Ciekawe, kiedy w tym miesiącu wystąpi owulacja. Najgorsze jest to, że okres miałam nieregularnie i teraz będzie 'macanie po ciemku'. Dobrze, że zaczęłam się tą tempką, inaczej bym zwariowała ;D
|
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę na USG trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#4010 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
|
#4011 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Kciuki mocno trzymam!
![]() Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
|
#4012 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Zaglądam tylko się pochwalić, że wszystko ok. Wymiary w normie. Uf
![]() Malgos a jak u Ciebie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cześć dziewczynki.
Witam się w dobrym humorze. Widzieliśmy naszego Dzidziusia po raz pierwszy i było to niesamowite przeżycie. Jak wyszliśmy to tż mi mówił, że aż mu się łezki w oku zakręciły i bardzo się wzruszył Dostaliśmy zdjęcia i filmik - a z Dzidziusiem wszystko dobrze - pani doktor powiedziała, że książkowo Aż się zdziwiłam, że tyle robiła nam to usg bo co najmniej 40 minOkreśliła wiek ciąży na 12t 5d i termin porodu na 25.01 ale mówiła, że daje się przeważnie po środku między tym a ostatniej miesiączki czyli koło 27.01 - choć wiadomo jak to z tymi porodami bywa ![]() Powiedziała mi jeszcze jedną ciekawą rzecz, że w tym stadium ciąży troszkę ciężko określić płeć, bo większość dzidziusiów wygląda jak chłopiec i ma takiego jakby "fiutka" między nogami nawet nam to pokazała heheh nawet jeśli dzidziuś się "rodzi" w tym czasie to potrzeba szerszych badań żeby określić płeć, więc na konkrety musimy poczekać ![]() Patrycja - cieszę się, że u i was wszystko OK - duża ulga ![]() Juliette - mam nadzieję, że szybko unormują ci się twoje cykle. |
|
|
|
#4014 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
U mnie też przezierność mierzyła kilka razy... poza tym w tym stadium to chyba większość lekarzy mówi, że to "najprawdopodobniej" chłopiec/dziewczynka, więc i tak mogłoby się zmienić
|
|
|
|
#4016 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez bede meic 2 cykl staran 3mam kciuki za nas i tez zaczne mierzyc temperature tylko musze poczytac ejszce kiedy wg temp wystepuje owulacja;p
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, dziękuję za podtrzymanie na duchu
![]() malos, patrycja - wasze ciąże są identyczne jeśli chodzi o ich wiek zabawne![]() a moja temp powoli w dół, coś szybko kurczę.... dobre info na dziś: http://dzieci.pl/kat,1033939,title,P...uticaid=610f76 |
|
|
|
#4019 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Melduję się i ja
![]() W tym tygodniu jestem mega zabiegana i na nic nie mam czasu, więc i rzadko tutaj bywam. Ale w wolnej chwili podczytuję na komórce u mnie w zasadzie bez zmian, więc i nawet nie ma o czym pisać ![]() Widzę, że Pradip też gdzieś nam zaginęła Pewnie chciałaś trochę odpocząć od tego wszystkiego? Mam nadzieję, że tak poza tym to wszystko ok i że do nas wrócić Cytat:
![]() Cytat:
zawsze to lepiej, niż tak ciurkiem do pracy chodzić. Mam nadzieję, że pochwalisz się efektem końcowym też uwielbiam takie rzeczy I powiem szczerze, że ta cała budowa mnie przeraża i już bym chciała przejść na etap urządzania ![]() Staraniami się na razie nie przejmuj... Chociaż powiem Ci, że ja jednak wolałam zbadać wszystko i przynajmniej wykluczyć kilka podstawowych rzeczy, które łatwo się leczy i nie trzeba marnować bezsensu kilku cykli. A sama sobie badan nie chcesz zrobić? Chociaż tych podstawowych, typu tarczyca, progesteron, prolaktyna, estrogen.... Prywatnie nie musisz mieć skierowania, a zawsze coś będziesz już wiedzieć. Poza tym jak chodzisz na wizytę do gin, to nie robi Ci usg? nie mówię o monitoringu, tylko takim jednorazowym zajrzeniu, żeby zobaczyć czy w budowie wszystko ok, i czy jest jakiś dominujący pęcherzyk. To też już jakaś wiedza ![]() Wiem, że dziewczyny doradzają spokój, opanowanie i nie nakręcanie się. Wiem jednak po sobie, że te kilka podstawowych badań pomogło mi znaleźć ten spokój. Tak to cały czas bym rozkminiała czy wszystko ok, a tak to wiem, że najprawdopodobniej to tylko kwestia psychiki i muszę się wyluzować i podejść do tego na spokojnie, na zasadzie "kiedy ma wyjść, to wyjdzie" ![]() Cytat:
Będzie wszystko ok, zobaczysz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi w tym miesiącu brakuje coś emocji związanych z mierzeniem tempki, i chyba się na końcówkę cyklu skuszę Przynajmniej będę wiedzieć, kiedy @ dopadnie Na razie nic nie czuję Chociaż to może i dlatego, że mam dużo pracy ostatnio i nie mam czasu skupiać się na pierdołach ![]() Pozdrawiam ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
W każdym razie, trzymam kciuki za owocne działania
|
|
|
#4020 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
A Ty Magduś jak się czujesz? Jak emocje?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.

wg ostatnich obliczeń był 6t 3d więc dziś powinno być 10t 3d a wg USG (tylko USG mamy się sugerować) jest 11t 0d

, nie przeprowadził ze mną żadnego wywiadu, nie dostałam żadnego skierowania ani nic)

A @ będziemy (nie)oczekiwać chyba w podobnym czasie