|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Burza a później ulewa były po 8, teraz się przejaśnia. Z naszego dzisiejszego odpustu nici, wszystko ocieka wodą
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
Super że u Maciusia przeszło ![]() Też mam dziś lenia Do południa w piżamie, potem trochę ogarnęłam i poszłam sie relaksować przy pieleniu kwiatków... U nas miały być burze ale póki co nic nie ma, cieplutko i duszno... a my w domu będziemy siedzieć
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też nic się nie chce.... więc witam w klubie leniuszków
|
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka miałam
![]() U nas dzisiaj od rana upały. O 9 rano poszłam z chłopcami na działkę porobić, później troche pobiegałam, ale w taki upał się nie da. I pojechaliśmy nad jezioro, Eryk się już kąpał, a Erwinek też do pasa wchodził, i wszyskich chlapał. Co najlepsze to mój młodszy na plaży to i moment był że na waleta biegał, a w domu to jak mu się tshirt ściągnie to cycki zakrywa ![]() Libra i Ana, co z Wami, zakopałyście się na ogrodach ?
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
To niesprawiedliwe ze u jednych piękna pogoda a u innych od rana leje i jest zimno.
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lenia dziś takiego mam że lepiej nie pisać
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
poniekąd
![]() Hej! Witam wszystkich ,sorry że się nie odzywam ale jakoś nie pisałam przez 2 dni a później ciężko było mi się wbić ![]() U nas w sumie wszystko ok. Nie licząc tego że Mika pszczoła użądliła w szyję ,co prawda nie spuchł ale budził się całą noc bo go szyja bolała później na drugi dzień spadł z krzesła głową w dół i przygryzł sobie język tak mocno że krew się lała jak z byka a jak w końcu zatamowaliśmy krwawienie to się okazało że w języku dziura głęboka na ok. 0,5cm i rozłaziła się na jakieś 3mm więc spanikowałam i pojechaliśmy do najbliższego szpitala a tam nawet żaden lekarz nie zszedł zobaczyć czy warto coś z tym robić czy nie no kur... odsyłają nas do szpitala o 30km dalej tak się wkurzyłam że w końcu nie pojechałam ,poszłam do apteki ,kupiłam coś do psikania i wróciliśmy do domu.miko cały dzień nic nie jadł ani nie pił prawie wcale bo go bolało ale na drugi dzień sobie odbił z jedzeniem ,piciem i rozrabianiem ![]() Także jak wam się zdarzy sytuacja z mocno przygryzionym językiem to nigdzie nie jedźcie bo goi się bardzo szybko chociaż wygląda fatalnie. Poza tym dalej ryję w ogrodzie ,jeżdżę na rowerze między deszczem bo u nas też leje ,łapię rójki pszczół bo już zaczęły zwiewać i wieczorami czytam książki. Czytałam was jednak na bieżąco. I dołanczam spóźnione życzenia dla Izy W lidlu nie byłam bo niczego nie potrzebujemy ,dostałam 2 torby ubrań więc się bardzo cieszę bo jednak sporo zaoszczędzę. Na dzień matki dostałam życzenia ,a na dzień dziecka chłopaki dostaną po czekoladzie i tyle. I w ogóle to jestem podłamana bo stanełam na wagę i po 2 miesiącach się okazało że przytyłam 4 kg i jakoś kiepsko się ostatnio czuję ciągle chce mi się spać i coś mnie dusi w splocie słonecznym może to nerwica się odzywa i powinnam iść do lekarza ale jakoś mi nie po drodze ![]() i znowu leje właśnie jak z cebra |
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!!!
Mam dosłownie chwilę albo mozna powiedziec że cierpie na nieustanny brak czasu- 21 czerwca mam obronę i jeszcze nie zaczełam sie tak ostro uczyć!! Dach mamy wymieniony, ganek -balkon nowo postawione.. do łazienki wchodzi gośc z ekipą jutro.. salon i kuchnia po obronie rusza. W sobotę mamy wesele u T. siostry Wczoraj dostałam info od dyrektorki że dostane grupę rocznika 2011 czyli teraz mój żłobek który będe prowadziła już do końca!!!! W sobote miałam ostatni najwazniejszy egzamin więc oficjalnie mam VI semestr zaliczony na samych prawie 5. Evi co wejdęna wizaz najbardziej rzucaja mi sie w oczy twoje posty.. bo jakże ja cie rozumiem... mamy to samo chyba... jak mądra tak i nieokiełznana! ![]() no to ja wracam do zycia dopiero po 21 czerwca... w sumie nie ma mnie dla nikogo.. nawet Michalina strajkuje i woli tatusia.... niestety obronic sie musze! Nawet nie mam czasu wrzucic zdjęc nowego dachu... buuuuuuuuuuuuu ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Libraa..my też w niedzielę wylądowaliśmy na izbie przyjęć na chirurgii bo Michalina wepchałą do nosa taki okragły wypukły ale tępy niby guzik większy niz kciuk.. i sie zaklinował...na szczescie nie poleciał dalej i obyło sie bez jechania do innego o 45 km oddalonego szpitala gdzie przyjmuja takie małe dzieci!!!!szok...
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Libra - ja kiedy też pisałam o języku . Szymek się ganiał ze swoim kolegą Frankiem i ten przygryzł . I własnie w drgoogle znalazłyśmy żeby nie siać paniki
![]() A no i koniecznie po takiej akcji dziecku lody zapodać . Goi się jak na psie Po znieczuleniu na zęby też dobre lody , szybciej puszcza po zimnym . U nas dziś w miarę fajnie było . Duszno , chmurska były , ale cały dzień nie padało i było 25 stopni . Z SZymkiem na rowerze jeździłam potem sama . pakowałam się na wyjazd , TZ meble nasze ogrodowe malował i tak dzionek zleciał . Wieczorem na to burza niezła była . A no i na odpuście byliśmy . dzieci mało oczopląsu nie dostały .
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Libra buziaki
Madziwinia powodzenia jakbyś nie zajrzała przed samą obroną. Będę trzymać kciuki. Ania ja też spakowana i jutro wyjazd. Nie polecam Wam drogi z Katowic przez Tychy i Pszczynę. Może jutro będzie luźniej ale bardzo dużo tam zwężeń i robót drogowych. Później między Bielskiem a Żywcem to samo. Można nieźle utknąć. My od jakiegoś czasu jeździmy przez Oświęcim i Kęty. Wam byłoby dobrze w Siewierzu zjechać na autostradę i nią jechać do Żor a później na Skoczów i Bielsko. Między deszczem wybraliśmy się na nasz odpust i udało się zaliczyć karuzelę i kurs pociągiem. Tak lało że uciekaliśmy z wcześniej zakupionym balonikiem. Dobrze że wzięłam dla Zosi kurtkę p/deszczową i dla nas parasole bo byśmy fajnie wyglądali. Mieliśmy chyba jakieś 4 burze dzisiaj a do tego dość ciepło.
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu więc spóźnione życzenia imieninowe
Libra Madziwnia, miło że wpadłaś ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- gdzie wy jedziecie bo ja czegoś chyba nie doczytałam ![]() proszę o oświecenie
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Libra to pechowo było.
Co do boli w klatce piersiowej,to czasami takie bóle występują na tle nerwowym,niedobory magnezu,w moim przypadku niedobory żelaza..Ale lepiej byłoby o lekarza załączyć. Nataszka głowa mnie dzisiaj boli w
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
terazśpi. Ja pije kawe i ruszam porobić coś. Padało przed chwilą a teraz słońce, powalona ta pogoda... |
|
|
|
|
#4004 | ||||
|
Zakorzenienie
|
to w zaleznosci co mają w ofercie...
musi być rejon ogrodzony albo w miare bezpieczny Jade przecież z moją szogunką gotować bedziemy sobie sami musi być miejsce albo chociaż pozwolenie na grilowanie bedzie nas 4 dorosłych + Amelia kosztami dzielimy sie na połowe plaża niezbyt daleko ale w obrebie nie wiem 10 km jakiś market to chyba wszystko ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
asiulek ladnie tam a powiedz byłas juz tam słyszałam ze trzeba uwazac bo duzo z tych domków zawilgocone ?! i w jakim terminie jedziesz i czy juz zamawiałaś ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
o mamo nastepna z takimi szokujacymi wiesciami , dobrze ze spawnie poszło wyciagnie brawa za 5 bron sie dziewczyno bron a potem wypoczywaj
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super z tą pracą - wiedziałam, ze wreszcie wszystko sie u Ciebie ułoży Witajcie my żyjemy, ale z czasem na neta cieżko, a bedzie jeszcze cieżej, mała już raczkuje, więc wszędzie jej pełno, ciekawska strasznie, włazi nawet do szafki pod tv Kubuś jak to on - nadal zakochany w ciuchciach, z jedzeniem kiepsko ostatnio, same zupy, kanapki i mleko tż w poniedziałek już idzie do pracy po urlopie, a do Isi przychodzi ta opiekunka co była (mam nadzieję, ze już mi numerów z plecami nie odwali ), Kubuś nadal z dziadkiem będzie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia- nie bylismy tam ale 2 lata temu przechodzilismy tam codziennie idac na plaze i obiecalismy sobie ze kiedys tam pojedziemy. Wrazenie osrodek robil super. Mamy rezerwacje od 10 sierpnia na tydzien. Zaliczka wplacona
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
LIBRA wow aż mnie ciarki przeszły , bidulek sie nacierpial
jeszcze troche i wolne . On teraz szkole musiał wybierac ? Czy za rok ? Idzie na tego lesniczego . Chyba za dużo węgli jesz i to ci nabilo , teraz doszły dojdą mega ilości owoców a one w dużej ilości tez potrafią podtuczyc . No chyba ze szalalas z pieczeniem ciast , ja chyba nie będę kupowa nowego miksera bo jak kupie to będę ciasto za ciastem piec . Za szybko sie napalilam i otrzezwialam, moze kiedys . Byliśmy w kinie , młodemu za bardzo sie nie podobało , mówił ze nudny troche , mi za to bardzo , byliśmy na 3 d . |
|
|
|
#4008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jedziemy trasą średnicową przez sosnowiec i na skoczów . I w mikołowie wylądujemy Potem przez skoczów - ustroń i na wisłę . Po serki jedziemy ![]() ![]() Cytat:
My żywiec na tydzień . Cytat:
Mogę polecić : http://nadmorze.pl/podszumiacymdebem sarbinowo wersja droższa , ale super dla dzieci http://www.srebrnetarasy.pl/
|
|
#4009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za słowa współczucia
![]() Ania nie spuchł mu bardzo ten język ,tylko troszeczkę ,babka mi w aptece octanisept poleciła do psikania ,chyba tak to się nazywało ,loda i tak by nie ruszył i tak by nic do gęby nie wsadził Madziwnia to gratulacje ![]() dobrze że wyciągnęli ten guzik z nosa ,masakra z tymi dzieciakami Cytat:
![]() stawiam nowy ul obok pozostałych ,stawiam z deski taką ślizgawkę do wylotka ,wysypuję z worka przy tej desce i one sobie włażą do ula ,właśnie dzisiaj osadzaliśmy rójkę w ulu. Cytat:
![]() młody stara się oceny poprawić może jeszcze podciągnie z niektórych przedmiotów ,szkoły jeszcze nie wybierał ,za rok,teraz nad stolarzem myśli ![]() Dzisiaj mój szogun tak skakał na rowerze ,że walnął się w zęby i nie wiem czy sobie jedynki nie naruszył bo jak myliśmy to płakał że boli ,no ja zwariuję chyba jak on w takim tępie będzie sobie kontuzje fundował pogoda nam się trochę poprawiła może w końcu przestanie lać
|
||
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Libra no niestety ale ja też nie wiem jakim cudem moje dzieci przetrwają w jednym kawałku do 18-tki. Człowiek pilnuje aż za bardzo, a i tak co chwila coś. Ja tylko liczę na rezolutnego anioła struża
![]() co do wzrostu wagi, to współczuję bardzo. Ja ostatnio sobie też pofolgowałam i widziałam że bardziej jakaś "spuchnięta" jestem ale na wadze na szczęście tylko niecały kilogram do przodu, więc już wziełam się za siebie. Jakbym zobaczyła +4 to bym doła zaliczyła. A może masz zepsutą wagę ![]() Wiecie co kupiłam młodemu mleko modyfikowane, czego normalnie nie robię, bo zwyklaka pija z lodówki. Ale pomyślałam że mało owoców jada z to z tego mleka dodatkowe witaminy będzie miał. A tu kicha straszna bo kupiłam Nestle NAN pro3 takie 2x400g, robię małemu mleko i z niego kakao, a to kurna kleik w opakowaniu Przeciągnąć przez słomkę nie mógł, jak nasypałam na te 210 ml wody 7 miarek tego niby mleka Napisałam do Nestle, bo na opakowaniu nie ma nic o tym że mleko z kleikiem, to czuję się oszukana, i niby czemu ja mam być stratna za ich pomyłkę, ale nie odpisują :/
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
no to ale numer zrobili...
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieciaczków, pogoda jest super povprostu..... |
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
nataszka- piszesz z przekąsem o tej pogodzie czy faktycznie u was tak super?? Bo tu od rana jakby na deszcze się miało. My odwiedziliśmy figloraj, mieliśmy jechac na festyn do parku
chyba , że się rozpogodzi jak mała wstanie to jeszcze pojedziemy.
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
LIBRA to moze dentyste zaliczcie niech mu ta jedynkę sprawdzi , oj szogun szogun nie ma co, a ja na moje mówię czubek , ale twoj to dopiero odlotowy hardcory czubek
. Mam nadzieje ze nie bedzie tak złe . Daj znać . Jakie pieklam ostatnio ciasto ? Cos polecasz ? MADZIA uuu lipa z tym mlekiem , ja ostatnio mojemu kaszle kupiłam , z nadzieja ze mu zasmakuje ale dupa .ANIA bawcie sie dobrze i odpoczywajcie . U nas pogoda tez super . Chłopaki z tz- tem , zaraz wrócą to zwariuje bo walkie talkie przyszło , trafili z dostawa na dzien dziecka . Fajny bajer.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pojechalismy do galerii ale tyle ludzi ze dziekuje, i lało okrutnie po wyjściu Monka masz wesoło
|
|
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Misiek się rozłożył na całego, jutro na dyżur jedziemy
Mnie też bierze...U nas się zanosiło ale w końcu nie padało... Jak tak Was czytam to jednak stwierdzam że mam grzeczne dziecko, głupich pomysłów (no nie liczę złamanej ręki ) nie ma albo w porę je blokujemy... Tylko że jęczy ciągle
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
lind- gdybym jutro miała wolne to pewnie byśmy się spotkały w Citomedzie
ale przekładam wizytę na poniedziałek. mała mi się dusi i zaczyna się katar wieczorem lekko ciepła była, wiec ibufen zapodałam. czuję, że czeka nas ciężka noc, zawsze pierwsza chorobowa taka jest śpi od 20.30 a nadal słyszę kaszel ![]() Buziaki dla Misia
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
My byłyśmy dzisiaj w kinie (debiut Gabrysi) na specjalnym sensie z okazji Dnia Dziecka-same krótkie bajki. Dzieci dostawały dyplomy upamiętniające pierwszą wizytę w kinie. Potem malowanie buzi, balony, karuzele, na koniec pyszny wafel od lodów i padła w domu spać. Potem dostała od nas prezent-pieska, którego nosi się w torebce, zrobiliśmy tatuaże na rączkach, a pod wieczór upiekła ze mną ciasto-tak minął Dzień Dziecka.
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
No, mrowaczku, wreszcie coś z życia Gabrysi
dawno nic nie było My jeszcze przed pierwszym razem (w kinie) ale musze kiedyś "wyhaczyć" tego typu seans i z nią pójść. Ciekawe czy wytrzyma ![]() Co u Was?? jak samopoczucie? jak nocki?
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
NATASZKA no chłopaki szaleją .
LIND ajj zdrowka dla małego i dla ciebie . Wszystko przez ta pogodę . Ciesz sie ze masz takiego grzecznego moim odbiło , poszli na trampolinie skakać , spodnie sciagneli i zasieszali bo im pisiorka skakaly , kuzwa widowisko zrobili. Odrazu za fraki i ich do domu . Sprawdziliśmy zasięg walkie talkie i troche sie wkurzylam bo liczylam ze do sklepu dojdzie , za mały zasięg wzięłam Jak nie wyrzucilam wszystkich worków opakowań to chyba odwala i wezmę większy zasięg . Jeszcze sprawdze czy poza sklepem bedzie kontakt bo moze to przez budynek , akura to miejsce . ASIULEK zdrowka dla małej . Oby nocka jako tako wyglądała . |
|
|
|
#4020 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w citomedzie będziemy jutro, w pn i w pt (przynajmniej, bo z tz mamy planowe wizyty) Miśka dopiero położyłam, bidulek. Dzień dziecka spędził w domu (jak ostatnie kilka dni) oglądając bajki głównie. Wgl jak mnie jakoś niemiło jutro nie zaskoczą to przenoszę Miśka do citomedu, tylko muszę jeszcze poczytać opinie o pediatrach i któregoś wybrać... Cytat:
Cytat:
Tylko Miśkowi trudno dogodzić, najlepiej jakby Strażak Sam leciał
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

nic nie się nie chce pogoda tragiczna, nic tylko wyjechać w ciepła kraje 
Do południa w piżamie, potem trochę ogarnęłam i poszłam sie relaksować przy pieleniu kwiatków... 

tż w poniedziałek już idzie do pracy po urlopie, a do Isi przychodzi ta opiekunka co była (mam nadzieję, ze już mi numerów z plecami nie odwali
wieczorem lekko ciepła była, wiec ibufen zapodałam. czuję, że czeka nas ciężka noc, zawsze pierwsza chorobowa taka jest