![]() |
#3991 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii
Zapraszam do Berkshire zatem
![]() Czasem pojawiają się kosmetyki BB, Simple, kolorowka Revlon i Rimmel (głównie lakiery do paznokci) czy podklady Olay. Myslalam, ze w kazdym tak jest ![]()
![]() |
#3992 |
Zadomowienie
|
Niestety nie, szczesciaro ;P
Za to w TJ Hughs zauwazylam Elizabeth Arden, Burjuois, L'oreal... Dla mojego bobasa ostatnio kupilam, chyba Little Me to sie nazywa i nie ma SLSow. Z Tesco. Opakowania nie zachecaja. Takie szaro-bure, ale w skladzie maja np olej slonecznikowy bodajze. I ogolnie takie w wiekszosci naturalne produkty. |
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zakupiłam dziś dwa olejki z Vatiki, kokosowy i kaktusowy. Kaktusowy pachnie obłędnie!! Już dziś będę testować, tylko powiedzcie, ile tego się na głowę kładzie? Tak solidnie, czy delikatnie? ![]() I jeszcze widziałam inny kokosowy, taki, rzadki i ładnie pachnący, używała go któraś z Was? Poczytałam skład vatikowego szamponu, zawiera slsy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3994 |
Zadomowienie
|
N zdjeciu te produkty Little Me bardziej kolorowo wygladaja.
Powiedzcie mi, czy w Waszych Bootsach i Superdrugach nie daja probek podkladow? Jeszcze tydzien temu dostalam probke, chociaz jakos tak pani cichaczem mi go nalala troche do mini-sloiczka, a dzis mi odmowiono probek najpierw w Bootsie, a potem spytalam w Superdrugu, czy daja jakies i pani powiedziala mi, ze nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie próbowałam z Boots ani z Superdrug, bo podkład kupuję w Debenhams (używam Clinique Superbalanced), ale w D'hams zawsze dostaję jakieś próbki, nawet nie muszę o nie prosić. Ostatnio kupowałam podkłąd i korektor, dostałam kosmetyczkę pełną miniatur i pani jeszcze włożyła mi 3 próbki zapachów. Może miała dobry dzień?
![]() Za to w jednym Superdrug jest obsługa taka, że szkoda gadać. Nie wolno balsamu powąchać, kilka tylko zapachów stoi do testowania, innych nie można powąchać... Na stoisku Gosh nie mają testerów, oczywiście nie ma jak przetestować, a zahaczają każdego przechodnia i proponują super oferty ![]()
![]() |
#3996 |
Zadomowienie
|
Ja zawsze prosilam o probki i je dostawalam. Przynajmniej w Bootsie. Raz poszlam Po Double Wear zdecydowana, by go kupic na 100%, ale mialam problem z dobraniem koloru. Babeczka wtedy zaproponowala mi probke, bo, jak powiedziala, szkoda wydac ponad £20, zeby sie potem okazalo, ze odcien jest nieodpowiedni. Akurat ten podklad to byla klapa, wiec probka mnie uratowala. Juz kilka fluidow kupilam, ktore okazaly sie totalnym niewypalem dla mojej cery, z ktorych to teraz cieszy sie moja mama. Jednym z nich jest wlasnie ktorys z Clinique.
Moze wraz z nowym rokiem wprowadzono nowe zasady-zero probek. Chyba sie udam do Debenhamsa. Nie chce kupowac ponownie czegos, co zaraz oddam. Jesli i w tym sklepie mi odmowia, przyjdzie mi sie kupowac probki na eabyu :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A szampony Vatika maja sles a nie sls.troche lagodniejszy detergent. Ja uzywam Vatiki o takiej http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=399766 I takiej http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...t=35733&next=1 i sa cudowne I jeszcze odzywek z tej samej serii. Cytat:
Z superdruga nigdy probek nie bralam, ale w botsie nigdy nie robili problemu. Az podejde do mojego i sprawdze. Cytat:
Co mi sie nie przydaje daje kuzynkom w prezencie. Cytat:
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- A za to w selfridges kiedys chcialam 2 kolory double wear, to pani powiedziala ze moga tylko po jednej probce dawac. Wiec po druga poszlam do debenhamsa. ![]() W moim przypadku ten podklad to tez byla porazka.
![]() Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-01-05 o 17:25 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3998 |
Rozeznanie
|
tez wzielam probki double wear i bardzo sie z tego ciesze bo jakbym wydala tyle kasy na podklad ktory jest chyba najgorszy z ostatnio probowanych i mialabym zaraz go wyrzucic to nie wiem
![]() ![]() moglybyscie pomoc mi znalezc gdzies dobra henne do brwi ![]() nigdy wczesniej nie uzywalam ale kosmetyczka duzo za bardzo wyskubala mi brwi i w ramach rekompensaty zrobila mi czarna henne i wreszcie mam brwi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Zadomowienie
|
W Superdrugu jest cos takiego, jak nasza henna. Nie moge tego na stronie ich znalezc, bo bym podala linka.
http://www.m-shop.eu/Delia_Henna_do_...ARNA-1713.html A tu masz polska Delie. Ja mam taka i jest dobra. |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Rozeznanie
|
kupilam ostatnio w funciaku kosmetyki loreal potem sprawdzilam na stronie producenta i nie maja w ogole takiej numeracji ani kolorow ale opakowanie jest takie samo, wiec jak to jest w funciaku sa same podroby czy to jakies wycofane partie? jezeli to prawdziwe kosmetyki to lece do funciaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Zadomowienie
|
![]()
Hej dziewczyny. Czy znacie kogoś kto sprowadza kosmetyki z Wielkiej Brytanii albo macie kogoś kto by mógł wysłać mi paczkę?
Chodzi mi o kosmetyki ELF http://www.eyeslipsface.com/ bardzo mi sie podobają a na allegro są strasznie drogie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4002 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polskie, arabskie, cypryjskie, hiszpanskie itd. A takze wycofane serie. Kiedys mnie to strasznie zaintrygowalo wiec poczytalam dokladniej na opakowaniach. Niektore produkty maja naklejana naklejke angielska, na oryginalna. Kiedys mieli mase kosmetykow J&J wlasnie z Polski.
![]() |
#4004 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4005 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuje w azjatyckich sklepach.
#4007 |
Raczkowanie
|
Hej hej,
widzę, że temat się ruszył nieco ![]() Kocurzyco, jeszcze nie ogarniam, co jest dobre, co złe. Czyli co, parafina też zła? Nałożyłam ten kaktusowy 2x, włosy pachniały rewelacyjnie, ale zbytniego efektu nie było widać. Może coś nie tak robię. No i zmyć to potem to nie lada wyzwanie. Ze 3x zmywałam ![]() Z nowości - kupiłam szampon z Body Shop, rainforest, do włosów suchych. Bez sls i silikonów ![]() Te Bonus Time to można na stronie Clinique znaleźć? Aż poszukam, przydałoby się jakiś nowy krem przetestować ![]() A co do funciakowych kosmetyków, właśnie tego się boję, że nie rozpoznam oryginału od jakiejś wersji z Hongkongu i umyję córkę nie w Burt's Bees a w płynie do naczyń... Dziewczyny, a używałyście kosmetyków Yves Rocher? Jak one się mają do Body Shop? Obie firmy określają się jako naturalne, a jednak YR znacznie taniej wychodzi niż BS. Muszę nauczyć się cytować kilka wpisów w jednym, póki co marnie mi to wychodzi...
![]() |
#4008 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny,
czy ktoras z was uzywala tego produktu i moze mi cos o nim powiedziec? http://www.boots.com/en/Colorsport-B...y-Mascara_792/ Dowiedzialam sie o nim z youtubowego kanalu pixiewoo http://www.youtube.com/watch?v=v73XTh4dtJM , i zastanawiam sie czy resultat jest podobny do uzywania zwyczajnej henny? zazwyczaj uzywam henny Refectocil (zalaczona na obrazku) ale z tego co wiem nie jest dostepna w UK. Edytowane przez missAG Czas edycji: 2011-01-10 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym olejkow nie zmywa sie 3 razy, bo nakladanie ich nie mam najmniejszego sensu.O to chodzi zeby na wlosach zostaly i zapewniam Cie nie bedziesz mial tlustych wlosow. Trzeba tylko dokladnie skalp wyszorowac. A tu wiecejo olejkach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=276331 Cytat:
http://www.clinique.co.uk/cms/locator/bonus_time.tmpl Cala lista i daty. Cytat:
Cytat:
Uzywalam ich w PL. Teraz jeszcze przywoze. A masz jakis sklep stacjonarny z YR w okolicy?? A jeszcze kosmetyki TBS bardzo sie popsuly od kiedy TBS nalezy do L'oreal.
![]() |
#4010 |
Zadomowienie
|
Ja tez uzywalam Yves Rocher w Polsce. Bardzo fajne kosmetyki. Nie mam prownania do Body Shop, bo z tego ostatneigo uzywalam tylko jakichs maselek do ciala.
A musze dodac, ze nie polecam tych produktow Little Me. Moj maluch dostal od tego wysypki. Juz mu zamowilam Nivea Baby. |
![]() ![]() |
![]() |
#4011 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest on wlasnie glownie w kosmetykach dla dzieci. Cytat:
A tak na marginesie, moja siostrzenica od urodzenia nie toleruje prawie zadnych mydelek czy szmponow. Po wszystkim ma wysypke, albo peka jej skora. Im piekniejsza buteleczka, tym gorsze problemy ze skora. Teraz ma 7 lat i nadal uzywa tylko mydla bambino, co stawia nasze rodzime mydelko w bardzo dobrym swietle ![]()
![]() Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-01-10 o 23:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4012 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny przesledzilam caly watek i zajelo mi to kilka miesiecy chyba az sie moj TZet ze mnie smieje ale udalo sie i wiel fajnych kosmetykow udalo mi isie odkryc dzieki Wam
![]() A jak wyprzedaze udalo Wam sie cos ciekawego upolowac ja wvzoraj zamowilam kilka rzeczy z TBS bo maslo do ciala wlasnie mi sie konczy ![]() Zamowilam miedzy innymi maslo do ciala passion fruit za 6 funtow mandarynkowe 400 ml za 12 , balsam vaniliowy za 3 i mgielke do twarzy z vitamina c za 6 chyba. Do tego free delivery i mam kod ktory daje nam znike mi na to wszystko dodatkowo doszlo cos kolo 5h zniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4013 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4014 |
Przyczajenie
|
Dam znac slyszalam duzo dobrego i mgielce z witamina E cos na bazie wody rozanej i bylam wlasciwie na nia nastawiona ale zobaczylam promocje na ta z vitamina C i sie skusilam
![]() Dziewczyny uzywala ktoras z Was Cieni Naked urban decay? Bo zastanawiam sie nad zakupem ale cena troche mnie odstrasza:/ Moje pierwsze ktroki na tym forum wiec jak bede robic jakies gafy w odpisywaniu i cytowaniu to wybaczcie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny.
czy znacie jakies dobre produkty angielskie na cere naczynkowa? chodzi mi dokladnie o zel do mycia buzi i kremy. mam pare peknietych naczynek i generalnie moj abuzia wydaje sie byc czerwona ![]() ![]() dziekuje z gory |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to kupilam rutyne w tabletkach i troszke naczynka zaczely znikac. ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- A doskonale zamaskowac mozna ta czerwonosc zoltym pudrem na zaczerwienienia z Clinique. http://www.clinique.co.uk/images/pro...6WXA01_250.jpg
![]() |
#4017 |
Raczkowanie
|
dzieki kocurzyca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4019 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz też szukam kremu do twarzy, tyle już przetestowałam i tańszych i droższych, ale żaden mi nieodpowiada do końca, byłabym wdzięczna za pomoc, mam cerę mieszaną z trądzikiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4020 |
Przyczajenie
|
Mam nadzieje ze kod nadal dziala
![]() Co do kremow ja szukam jakiegos dobrego pod makijaz zmniejszajacego pory, zastanawiam sie nad tym od estee lauder w zielonej butelce chyba idealist cos takiego ale nie wiem czy jest wart swojej dsoc wysokiej ceny:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.