Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-17, 20:29   #3991
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Asia19x mam maskudny cellulit po kolana zrobil mi się dosłownie na samym początku ciązy w ciagu ledwie miesiąca!!liczę na to że po porodzie zejdzie bo często tak podobno właśnie jest... hormony buzują,woda się na pewno po częsci zzatrzymuje i człowiek wygląda jak kupsko za przeproszeniem ja na siebie nie patrzę a w nowym mieszkanku nie będzie lustra tzn tylko takie na ryjek bo ryj mam w miare ok

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Już nie wyrabiam... poszłam wziąć kąpiel dla rozluźnienia i odstresowania... i co?? Kurfa sms jadę do poznania po maskę do samochodu mamy!!!!!!!!!!!!!! Z Gdańska do Poznania!!!! Kurfa cały dzień go nie ma, n ic nie robi... Jeżeli mimo wszystko pojedzie to ja się pakuję i wynoszę do babci. ch.uj że będzie się o wszystko czepiać, że będzie wciskać jedzenie, wtrącać się, marudzić a ja tylko szału będę tam dostawać... zamknę się w moim małym dawnym pokoiku, wyłączę telefon, będę leżeć, ktoś mi wkońcu zrobi śniadanie i odkurzy za mnie. Muszę ochłonąć bo dostałam jakiegoś silknego skurczu w brzuszku Za dużo już tegfo wszystkiego i za długo trwa jego dojrzewanie i pogodzenie się z rolą mężczyzny. Cholera on ma 24 lata a jego ojciec w tym wieku miał już 2 dzieci!!!! Jak można być tak nieodpowiedzialnym i nieogarniętym Gdzie ja miałam oczy przez tyle lat związku Zaraz dalej będę ryczeć bo już sama nie wiem czy chce z nim być. Po co mi ktoś kto mi w niczym nie pomaga, syfi... Zaraz będę miała dziecko przy którym bedę z jęzorem na wierzchu latać i jeszcze usługiwać wielkiemu panu co ma wszystko w d.upie.... a ch.uj z tym wszystkim...
pier**l go!! nie ma co się łudzić że się zmieni,trzeba nim wstrząsnąć!
odejdź,wyłącz tel... zobaczysz jak zareaguje...jak mu zalezy to coś kuźwa w końcu zrobi!!

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Paulinka ja to już oglądam pianki do nurkowania na allegro

A co do szeptania... Od tych Waszych szeptów nocnych to kołdra będzie fruwać pod sam sufit chyba
Ale spoko... Ja szeptanie nocne zaliczyłam już wczoraj oj działo się działo!!!
jak znajdziesz coś taniego do nurkowania to daj znać
co do pierdzenia nie mam slow,bije rekordy świata

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 20:42   #3992
nmartyna
Zadomowienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Dziewczyny nie wiem czy oglądacie X factora, ja od czasu do czasu zerknę na to, ale jak śpiewa chłopak z Ukrainy- Artem Furman, to mam ciary na całym ciele! Jaki on ma głos!!!!
No i jego oczy...
Jak nie znacie, to może na YT będzie jakiś jego występ... Polecam, bo jego wykonanie piosenki "Zatańcz ze mną" albo "I see fire" powaliły mnie na kolana...
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 20:44   #3993
Aliszcze
Zakorzenienie

Wlasnie ogladam xfactora, Artem to moj ulubieniec lubie jeszcze Jakuba i ta dziewczyne od Okupnik

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 21:11   #3994
nmartyna
Zadomowienie

Moje dziecię przechodzi dzisiaj samą siebie ze swoją aktywnością
Rozkopała się Malutka, że hej! A jeszcze parę dni temu martwiłam się, że jest tak mało aktywna...
Powiem Wam, choć pewnie Wszystkie czujecie to samo co ja, że choć nie mogłam dotknąć czy usłyszeć mojego Maleństwa, to już kocham je najbardziej na świecie i oddałabym za Nią życie! Nie wiedziałam, że można tak bardzo kochać kogoś, kogo tak na prawdę się nie zna... Zawsze chciało mi się śmiać, jak słyszałam o matczynej miłości do nienarodzonego dziecka, myślałam "Ok, na pewno te babki kochają swoje dzieci, ale niech nie przesadzają, przecież nawet go nie widziały!", ale teraz sama szaleję za moim Maluchem i jakby ktoś chciał je skrzywdzić to rozszarpałabym na strzępy!!!! No szaleję za tym Skarbem i nic na to nie poradzę

To strzeliłam poemat
Stary 2014-05-17, 21:12   #3995
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
I jeszcze jedna sprawa. Mecia ty przed ciążą też miałaś takie problemy z tą "ciasnotą" tam na dole przy stosunku?
Bo powiem ci, że im dużej jestem w ciąży tym bardziej jestem tam węższa.. i to prawie tak że nie mogę seksu uprawiać
Wczoraj nawet próbowaliśmy a ja się czułam jak jakaś dziewica, która nawet nigdy sobie sama dobrze nie robiła. Musielismy przerwać stosunek bo tak bolało i przerzucić się na same pieszczoty..
A zaznaczam, że przed ciążą nigdy nie było takich problemów.
Ja się chyba pochlastam jak to po ciąży nie wróci do normy

Czy któraś dziewczyna tak jeszcze ma??
Powiem Ci,że czasem miałam... I fakt,im dłużej jestem w ciąży też czuję się tam węższa i boli nawet... I czasem tak boli,szczególnie na pieska,że ja się raz zwijałam z bólu... Ale nigdy nie bolało wcześniej tylko czułam się ciasna i był problem a teraz tylko klasycznie nie boli
Cytat:
To ja też dołączę do ciasnych cipek I w dodatku mam wrażenie że nie jest ona taka miękka jak kiedyś tylko taka napięta, twarda Zresztą... i tak się nie bzykam więc mnie to nie robi. Pokłóciłam się z Tż i jest zaje.biscie.... Kurfa ten człowiek nic nie rozumie!! Wy wybieracie kolory, łóżeczka... a on do tej pory nie zajął się grzybem w łazience, pomalowaniem przedpokoju, wyniesieniem tony swoich gratów... ch.uj mnie trafia jak kolejny weekend on nic nie robi! I jeździ z kolegą i jego dziewczyną o mieście i ma mnie w du.pie! Jakbym była gorsza, do niczego... Normalnie będę ryczeć zaraZ!!
Ehh cholera przecież grzyb to nie takie byle co Tego już od dawna nie powinno być... Jak mówią dziewczyny wyjedź może,czemu masz sama siedzieć w domu jak on się szlaja z kolegą? przecież Ty masz takie samo prawo gdzieś przebywać jak i on...

Cytat:
Już nie wyrabiam... poszłam wziąć kąpiel dla rozluźnienia i odstresowania... i co?? Kurfa sms jadę do poznania po maskę do samochodu mamy!!!!!!!!!!!!!! Z Gdańska do Poznania!!!! Kurfa cały dzień go nie ma, n ic nie robi... Jeżeli mimo wszystko pojedzie to ja się pakuję i wynoszę do babci. ch.uj że będzie się o wszystko czepiać, że będzie wciskać jedzenie, wtrącać się, marudzić a ja tylko szału będę tam dostawać... zamknę się w moim małym dawnym pokoiku, wyłączę telefon, będę leżeć, ktoś mi wkońcu zrobi śniadanie i odkurzy za mnie. Muszę ochłonąć bo dostałam jakiegoś silknego skurczu w brzuszku Za dużo już tegfo wszystkiego i za długo trwa jego dojrzewanie i pogodzenie się z rolą mężczyzny. Cholera on ma 24 lata a jego ojciec w tym wieku miał już 2 dzieci!!!! Jak można być tak nieodpowiedzialnym i nieogarniętym Gdzie ja miałam oczy przez tyle lat związku Zaraz dalej będę ryczeć bo już sama nie wiem czy chce z nim być. Po co mi ktoś kto mi w niczym nie pomaga, syfi... Zaraz będę miała dziecko przy którym bedę z jęzorem na wierzchu latać i jeszcze usługiwać wielkiemu panu co ma wszystko w d.upie.... a ch.uj z tym wszystkim...
Masakra współczuję Ci strasznie... Teraz kiedy powinnaś mieć tyle wsparcia od faceta... A tu tylko nerwy Musisz teraz uważać na siebie i dzidziusia,każdy stres teraz może wywołać skutki uboczne... Musisz coś z tym zrobić,bo potem będzie jeszcze gorzej...

Mamy mieszkanko W poniedziałek podpisujemy umowę
2 pokoje,jeden z nich jest malutki ale akurat łóżeczko i coś jeszcze się zmieści,więc dzidziuś będzie miał swój pokoik Duże mieszkanie nie jest ale nam wystarczy I też łazienka by wymagała odświeżenia ale właścicielka mówi,że ona nam zwróci koszty w razie co jakbyśmy chcieli odświeżyć a nawet sama dam nam pieniądze na to tylko mamy mówić Czynsz max.600 zł i 520 odstępne,ale..... Od początku zauważyła,że mam brzuszek i spuściła odstępne aż do 250 zł z tego powodu,bo my młodzi itp. czyli jak dobrze pójdzie płacimy ok.900zł za wszystko Ale się cieszę Liczyliśmy,że wyjdzie więcej To nic,że 2 km do miasta ale chociaż bloki,zalew,spokój i zero patologicznych sąsiadów Nawet mój dyrek ze szkoły średniej będzie moim sąsiadem

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 21:16   #3996
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość

2 pokoje,jeden z nich jest malutki ale akurat łóżeczko i coś jeszcze się zmieści,więc dzidziuś będzie miał swój pokoik Duże mieszkanie nie jest ale nam wystarczy I też łazienka by wymagała odświeżenia ale właścicielka mówi,że ona nam zwróci koszty w razie co jakbyśmy chcieli odświeżyć a nawet sama dam nam pieniądze na to tylko mamy mówić Czynsz max.600 zł i 520 odstępne,ale..... Od początku zauważyła,że mam brzuszek i spuściła odstępne aż do 250 zł z tego powodu,bo my młodzi itp. czyli jak dobrze pójdzie płacimy ok.900zł za wszystko Ale się cieszę Liczyliśmy,że wyjdzie więcej To nic,że 2 km do miasta ale chociaż bloki,zalew,spokój i zero patologicznych sąsiadów Nawet mój dyrek ze szkoły średniej będzie moim sąsiadem
gratuluję mieszkanka No i rzeczywiście nie drogo...
Widzisz, tak się bałaś tego castingu, a tu się okazało, że babka lubi kobietki w ciąży Jeszcze raz gratuluję
Stary 2014-05-17, 21:25   #3997
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Ci,że czasem miałam... I fakt,im dłużej jestem w ciąży też czuję się tam węższa i boli nawet... I czasem tak boli,szczególnie na pieska,że ja się raz zwijałam z bólu... Ale nigdy nie bolało wcześniej tylko czułam się ciasna i był problem a teraz tylko klasycznie nie boli

Ehh cholera przecież grzyb to nie takie byle co Tego już od dawna nie powinno być... Jak mówią dziewczyny wyjedź może,czemu masz sama siedzieć w domu jak on się szlaja z kolegą? przecież Ty masz takie samo prawo gdzieś przebywać jak i on...

Masakra współczuję Ci strasznie... Teraz kiedy powinnaś mieć tyle wsparcia od faceta... A tu tylko nerwy Musisz teraz uważać na siebie i dzidziusia,każdy stres teraz może wywołać skutki uboczne... Musisz coś z tym zrobić,bo potem będzie jeszcze gorzej...

Ufff a teraz kciuki ide wsadzic w lód ale sie ciesze !!!!
A tak sie balas !!

Poniżej link z ciuszkami którymi handluje moja bratówka polecam na prawde tanio i na bierząco wystawia nowe w tej chwili jest na urlopie wiec przesyłki opoznione
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=14623442

Wrzucę do klubu jeszcze
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 21:26   #3998
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję mieszkanka No i rzeczywiście nie drogo...
Widzisz, tak się bałaś tego castingu, a tu się okazało, że babka lubi kobietki w ciąży Jeszcze raz gratuluję
Taa babka chyba z 45 lat ma czyli praktycznie w wieku mojej mamy i taka fajna,sympatyczna
Zresztą niania mojej siostry dzwoniła na ogłoszenia o mieszkania i to ona powiedziała,że jest moją mamą i że ja taka grzeczna,spokojna,że z narzeczonym szukamy przytulnego gniazdka,niepijący,niepal ący i ona zapamiętała,że to ja I już na początku zauważyła,że jestem w ciąży A potem rozmawialiśmy o kasie a ona mówi,że normalnie by wzięła 520zł ale ufa nam i wierzy,że jesteśmy odpowiedzialnymi ludźmi i potrzebujemy to mieszkanie na długo i spuściła 50% ceny

Zresztą to mieszkanie mówiła,że po poprzednich lokatorach była masakra..Balangi,w 2 miesiące ogrzewanie naciągnięte na ponad 3000 zł,rozbite kafelki,szyby w drzwiach i rozwalili stół... To w sumie nie dziwię się,że się bała... Ale ogółem zrobiliśmy dobre wrażenie,szczególnie Tż,bo on jak jest miły to masakra,od razu załącza mu się dowcipkowanie i wysoka kultura,więc podejrzewam,że w większości to dzięki jego bajerowaniu Ale babka jest z nas zadowolona

Ewka,dzięki !! Ale powinno być ok

Tylko pralkę kupić,gary,talerze i różne pierdy do kuchni... Ale chociaż maluch będzie miał swój pokoik,bo taki mały i tak pomalowany jak dla dziecka

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-05-17 o 21:27
Stary 2014-05-17, 21:27   #3999
Niestabilna
Wtajemniczenie

u mnie dzisiaj Justek tez daje czadu. ogladamy mecz dortmumd-bayern i mlody daje czadu. pojdzie w slady taty bedzie.pkarz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-17, 21:31   #4000
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny... Nie było mnie tylko jeden dzień i 13 stron do nadrobienia... Ale później to zrobi, bo dopiero wstałam i biorę się zaraz za porządki... Wróciliśmy w nocy z Berlina, wreszcie zobaczyłam tatę i jestem trochę spokojniejsza... Choć jak Go widziałam w szpitalu to mi się płakać chciało. Tym bardziej że mój 7letni brat bardzo to przeżył i jak zobaczył tatę to rzucił mu się na szyję i nie chciał się odkleić... Ja też w sumie przeżyłam bardzo tą wiadomość o zawale bo mój tato jest malutki i chudziutki, no w sumie odkąd jest w De to troszkę przytył w sumie to waży teraz 64kg. Ale ogólnie to przeżył dwa zawały jeden o 8rano miał a drugi o 8.40, mówił że bolał Go cały tułów i aż Go wykręcało z bólu. Zaraz jak zadzwonili po karetkę to przyjechały dwie jedna od serca a jedna od płuc i zaraz Go przewieźli do szpitala, szybkie badania, leki i od razu na zabieg koronarografii przez rękę. Rękę ma całą w siniakach i pociętą... No i ogólnie już chodzi, bardzo się cieszył, że Go odwiedziliśmy i zapowiedział, że na koniec miesiąca przyjeżdża na weekend do Polski... A i rozmawiał z lekarzem i raczej po powrocie do zdrowia nie będzie przeszkód żeby pracował jako kierowca... Ale też powiedzieli, że jeszcze trochę i by Go nie było a ja sobie tego nie wyobrażam... Strasznie Go kocham, chociaż jest cxasem taki nieogarnięty i krzyknie czasem i w ogóle rzadko okazuje uczucia... Ale też strasznie mi Go szkoda bo dużo w życiu przeszedł, samo to że stracił żonę w wieku 40lat, a moja mama bardzo cierpiała bo miała raka i do końca nie wiedzieli co Jej jest bo nie mogli Go znaleźć i musiał patrzeć na cierpienie najbliższej osoby a potem został sam z dwójką dzieci, w tym z dorastającą córką, która nie umiała z Nim rozmawiać i robiła co chciała... I fakt, że sobie ułożył życie na nowo, ale narobił sobie długów bo mu firma padła a dzieci na utrzymaniu i w ogóle... A i tak mu się nic nie udawało, cieżko spłacać wszystko z jednej pensji... I wyjechał do De do babci i już nie chce wrócić... Ale się rozpisałam ale musiałam się wygadać, bo Małż to wszystko wie ale On uważa że już nie ma się czym martwić bo już będzie dobrze...

Byłam też w Kik i kupiłam takie butki ale jakby skarpetki za 4euro dla maluszka, a kuzynce baletki dla Jej malutkiej, która się urodzi w lipcu... A i taki jakby kocyk albo kołderka z jednej strony bawełna a z drugiej pluszowy jakby za 8euro... Jeszcze wybieramy się do taty w czerwcu na Boże Ciało na 2-3dni to połażę po sklepach. Ogólnie wydaliśmy 100euro a przywieźliśmy zakupów a zakupów, naprawdę dużo takich spożywczych ale i pojemniczków, doniczek itp.
super ze sie widziałaś z tatą, chyba ciut spokojniejsza jesteś? trzymamkciuki zeby za niedłgo szpital poszedł w zapomnienie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
obiecane zdjęcie

buciki dostałam od bratowej i brata...
naprawde superr

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Moja corcia ma rok młodszego kuzyna i ciągle go całuje i przytula i glaszcze. Mam nadzieję, że na swojego braciszka też tak będzie reagować

hehe ja mam fotki jak młody zapatrzony w córe mojej kolezanki,jak ja głaszcze i w ogóle wiec licze ze jak pojawi sie maleństwo tez bedzi etaki kochany
a dzis mi zrobił mazakiem kropki na brzuchu mówiac ze maluje dzidzi bedronkę

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46498988]Cześć dziewczyny
Ja byłam dzisiaj w smyku i załapałam się na to USG 3d/4d (nie wiem czym się różni jedno od drugiego ) Byłam przed 10, a od 11 był zapisy i miałam nr 27, za mną jeszcze sporo osób się dostało. Ogólnie jak zagadałam go ochroniarza to mi powiedział, że miejsc jest na 110 os były 2 usg więc może jakimś cudem faktycznie tyle zrobili. No ale kolejki pierdzielne. My jeszcze mieliśmy miejsca siedzące w kolejce, ale za mną dziewczyny już na ostatnich nogach stały. Pojechaliśmy do domu od razu jak dostaliśmy numerek, bo mamy bliziutko Niestety mężulek musiał jechać do pracy, więc zabrałam siostrzyczkę i mamuśkę. I dobrze że je zabrałam bo moja córcia uparta się nie chciała pokazać (a może to przez łożysko, nie wiem bo koleś który robił USG siedział tam mocno 'za karę', taki zmierzły że po minucie postanowiłam się nie odzywać. No i ostatecznie musiałam obrócić się na bok, tyłem do monitora Mam jedną focię, na której widać twarzyczkę i zaciśniętą piąstkę córci, hehe nerwusek jeden
Fajnie było ale padam na twarz

Pisałyście o olejkach kokosowych i arganowych... Dobrze zrozumiałam? Oba te olejki stosuje się na włosy i do ciała?

Etusia dobrze że tak się skończyło współczuję nerwów i stresu

Paulinka, ubierz tą saxi bieliznę i wpadnij jak będzie tz z jego bratem, może być ciekawie

Asia19x gdzie Ty na tym śląsku mieszkasz że masz słońce? Jestem w szoku, u mnie wiecznie pada i pada i wieje i horror jakiś

Gratuluję udanych wizyt, bo nie pamiętam czy gratulowałam wcześniej

Resztę zapomniałam [/QUOTE]

fajnie ze udało sie załapać na badanie, ja to nie mam cierpliwości do takiego czekania
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 21:32   #4001
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
https://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/nowe/brzydal.gifW Żabce Bavaria 0,00% za 3 sztuki 6,50 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wpis zacny jakby co najmniej któraś urodziła

Cytat:
Mecia no dziś haha Szpak ten to mógł na eurowizje jechac
po eurowizji powiedziałam tak do meża ze Szpaka trzeba było podesłac to bysmy jakieś miejsce zajeli

Cytat:

no super, strasznie sie ciesze i widac włascicielka mimo castingu okazała sie ok
żeby wam sie tam fajnei mieszkało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 21:37   #4002
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Taa babka chyba z 45 lat ma czyli praktycznie w wieku mojej mamy i taka fajna,sympatyczna
Zresztą niania mojej siostry dzwoniła na ogłoszenia o mieszkania i to ona powiedziała,że jest moją mamą i że ja taka grzeczna,spokojna,że z narzeczonym szukamy przytulnego gniazdka,niepijący,niepal ący i ona zapamiętała,że to ja I już na początku zauważyła,że jestem w ciąży A potem rozmawialiśmy o kasie a ona mówi,że normalnie by wzięła 520zł ale ufa nam i wierzy,że jesteśmy odpowiedzialnymi ludźmi i potrzebujemy to mieszkanie na długo i spuściła 50% ceny

Zresztą to mieszkanie mówiła,że po poprzednich lokatorach była masakra..Balangi,w 2 miesiące ogrzewanie naciągnięte na ponad 3000 zł,rozbite kafelki,szyby w drzwiach i rozwalili stół... To w sumie nie dziwię się,że się bała... Ale ogółem zrobiliśmy dobre wrażenie,szczególnie Tż,bo on jak jest miły to masakra,od razu załącza mu się dowcipkowanie i wysoka kultura,więc podejrzewam,że w większości to dzięki jego bajerowaniu Ale babka jest z nas zadowolona

Ewka,dzięki !! Ale powinno być ok

Tylko pralkę kupić,gary,talerze i różne pierdy do kuchni... Ale chociaż maluch będzie miał swój pokoik,bo taki mały i tak pomalowany jak dla dziecka
Niech sie tylko teraz ten twoj ogarnie z pozyczaniem kasy i bedziecie mogli sobie kupic wszystko co wam bedzie potrzebne ))
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-17, 21:49   #4003
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Ewka,szczerze? chyba się z tym opamięta,bo teraz do niego dociera,że trzeba AŻ tyle... I nie chodzi tylko o dziecko ale już o mieszkanie,większe opłaty i życie... Sam planuje,że teraz ma tylko 2km do pracy i nie będzie jeździć tam autem tylko z buta chodzić...Więc coś dociera...

Stary 2014-05-17, 21:50   #4004
Krumcia
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje Na spoko babkę trafiliście, skoro tak z ceny zeszła. Miło z jej strony.
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 22:02   #4005
ZygaEffka
Zadomowienie

http://artentertainments.com/16-misc...n-t-your-own-1

Haha zobaczcie to
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-17, 22:20   #4006
nmartyna
Zadomowienie

Aaaa!!! Mam żylaka na udzie zaraz pod !!! Nie wiecie co w ciąży można stosować na to dziadostwo? W srode mam wizyte to pokaze to gince, moze cos przepisze na to... Jeszcze tylko tego mi brakowało

08.09.2014 Lenka jest już z nami
Stary 2014-05-17, 22:37   #4007
Asia19x
Zakorzenienie

oby ten cellulit tylko się nie powiększył
A z żylakami to nie mam pojęcia, lekarz na pewno coś poradzi

Tymczasem dobrej nocy Wszystkim mamom i maluszkom

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 22:53   #4008
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Aaaa!!! Mam żylaka na udzie zaraz pod !!! Nie wiecie co w ciąży można stosować na to dziadostwo? W srode mam wizyte to pokaze to gince, moze cos przepisze na to... Jeszcze tylko tego mi brakowało

martynka na nastepnej wizycie zgłoś to skasowałam to co jeszcze napisałam bo będzie że cie straszę ;-)
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-05-17 o 22:57
Stary 2014-05-17, 23:00   #4009
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
martynka na nastepnej wizycie zgłoś to skasowałam to co jeszcze napisałam bo będzie że cie straszę ;-)
Wiem ze zylaki w ciazy sa niebezpieczne... mam nadzieje ze to jednak nie zylak tylko zylka troche bardziej widoczna do srody wytrzymam... zobacze co lekarz powie...

Ide spac bo rano o 8 pobudka...
Dobrej nocki

Stary 2014-05-17, 23:05   #4010
Denaris
Rozeznanie

Hej dziewczyny, witam się nocą!

Ale niestety nie nadrobię wszystkiego, bo chyba padnę tu trupem Doczytałam do 116 i jak zobaczyłam, ile w jeden dzień naprodukowane to oszalałam.

Jedno tylko Monika trzymaj się tam jakoś i mam nadzieję, że podejmiesz właściwą dla Ciebie decyzję

Meta gratuluję mieszkania! Supeeeer

Edytowane przez Denaris
Czas edycji: 2014-05-17 o 23:09
Denaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 23:33   #4011
Misstic
Wtajemniczenie

Meta gratuluję mieszkanka fajnie, że wam się udało, teraz tylko aby tż się ogarnął i będzie dobrze

Jutro z rana trzeba wstać więc dzisiaj już grzecznie mówię dobranoc

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 00:33   #4012
DorissiriD
Rozeznanie

Jutro Was nadrobię. Wróciłam tyle co z Nocy Muzeów. Super było, bo nie znam Rzeszowskich Muzeów. Tak tylko liznęłam i trzeba będzie się wybrać do co niektórych na wolnym czasie z rodzinką, zapłacić grzecznie za bilet i na spokojnie pozwiedzać Szkoda tylko że poszłam sama samiuteńka bez nikogo...

Dobranoc!
Stary 2014-05-18, 02:41   #4013
bezaczek7
Zakorzenienie

doszłąm do 125 :cool: jutro nic nie nadrobię, bo jedziemy do szwagra na urodziny i będą ci z niemiec, nosz kurde no.

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
Ty to chyba mieszkasz całkiem niedaleko mnie :P bo opis sytuacji pogodowej i okolicy przypomina mi moją
a skąd jesteś? możesz na pw ;)
Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
A tutaj obiecane 5 m 2 mojego dzieciątka :)

Upięcie zasłonek w dwóch wariantach, gdyż pod paskami jest biały materiał :)

Paski na ścianie tylko po jedej stronie, za drzwiami (biała ściana) planuje postawić szafę :)

Podoba się ? :D
piękne :ehem:
Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
A ja ostatnio mam wyniki prawie na każdą wizytę, czyli co miesiąc. I dziś właśnie dostałam skierowanie na tą glukozę i na 6 czerwca musze to zrobić. :mur:

Jak dla mnie super:oklaski:Mnie mąż też pogania żeby wybrać kolory do pokoju maluszka, a ja dalej nie wiem kto tam rośnie w brzuszku:rolleyes:
ja mam wizytę 4 czerwca i też muszę przed nią glukozę zrobić
kolory do pokoju odpadają, bo nie ma u nas pokoju :rolleyes: teraz będzie w sypialni z nami, a jak skończymy remontować kuchnię to będzie odmalowanie pokoju teścia i zbieranie na remont góry, ale tam będzie konkretna robota, wyburzenie ścianek, zrobienie 2 pokoi z trzech, poddasze, schody na górę, wszystko inne i kuuuuuuuuuuuuuupa kasy :cool:
Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Dziekuje wszystkim za zyczenia urodzinowe... Pare razy sie wzruszylam. Jestescie kochane :*

A teraz relacja z wizyty.
Jestem zakochana w tym specjaliscie. Nie dosc ze dobrze wyglada to i konkretny facet.
A wiec potwierdzil ze siusiak. No i Justus postanowil pojsc spac.
Z pomiarow wszystko w normie, obwod glowki ok 20,2 cm i brzuszek okolo 18 i moj Justek wazy okolo 543 g.
Wszystkie przeplywy ok. Wytlumaczyl mi ze tp ze pepownina ma jedna aorte zamiast dwoch to nic groznego. Bo przy dwoch aortach one sa cienkie a przy jednej jest grubsza. No i sprawdzil przeplyw i powiedzial ze maly jest dobrze zaopatrzony. I ze wzgledu na ta pepowine kontrola juz u mojej pani dr co 3-4 tygodnie.
Serduszko z czterema komorami dobrze sie wypelnia. Plecy i brzuch zamkniete. Mozg i mozdzek ok. Zoladek rowniez jak i cala reszta. Jedyne co to mial problem ze znalezieniem drugiej nerki ale powiedzial ze mam sie niczym nie martwic bo po ilosci wod plodowych wnioskuje ze jest wyzystko dobrze tylko maly zle lezal.
Co mialam jeszcze pisac...
A w gabinecie malego ogladalismy na wielkim telewizorze i moj tz nie mogl oczu ooderwac. Wszystko nam pieknie pokazal. I widzialam buzke malego, nosek bedzie mial po tatusiu. Za 8 tygodniu mam sie znowu u niego pojawic zeby sprawdzic nerki.
Kocham mojego Justka :love:

Kasia sliczny pokoik i gratuluje udanej wizyty
Teraz czekamy na reszte relacji.

Dzisiaj zrobilam placki ziemniaczane i nie moglam sie najesc :brzydal:

:oklaski:
i sto lat spóźnione :brzydal:
Cytat:

Poród :mdleje:

może winogronko ? :brzydal:
ała, oglądanie boli :D
Cytat:
Potem po cytuje i po odpowiadam na wasze posty ale najpierw relacja z wizyty :D

Uwaga, uwaga :D

Drogie Forumowe Ciocie przedstawiam wam Roksankę !!
Będziemy mieli córcie :jupi: :jupi::jupi:
Normalnie jestem przeszczęśliwa, a mój mąż chyba jeszcze bardziej
:love: :love: :love: :love: :love:

A tak poza płcią to wszystko jest w jak najlepszym porządku, serduszko, przepływy, obwody główki, długość kości, ilość płynu owodniowego no wsio ok. Waży ok 470g więc kawał babeczki :D Lekarz mówi, że absolutnie nie ma się do czego przyczepić :) Pokazał nam ładnie piposzkę :D Dopiero zaczyna do mnie docierać to, że będziemy mieli dziewczynkę :D Jestem naprawdę strasznie szczęśliwa a co jest fajne, że 3 wory ciuchów (na dziecko w wieku od 0 do 2 lat) się nie zmarnują.
Jedyne co nie wyszło to usg 3D, bo mam łożysko na przedniej ścianie i dzidzia bardzo przylega do niego i niestety obraz był bardzo brzydki, ale na 2D ślicznie wszystko było widać więc luzik.

No normalnie tylko ta emotka odzwierciedla teraz moje uczucie
:brokul: :brokul: :brokul: :brokul: :brokul: :brokul: :brokul:
:oklaski:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46490730]Na Anety też coś nie ma popytu :pala: a u mnie w klasie były aż 3 :brzydal:

Roksana, bardzo ładnie. Ja byłam pewna Zosi albo Alicji, ale jak zobaczyłam te imiona na pierwszych miejscach w kategorii najbardziej popularnych imion nadawanych w tym roku to się wkurzyłam. Miało być oryginalnie! :pala:
Ale nie dam rady zrezygnować :brzydal: Nie wyobrażam sobie innego imienia dla córci :brzydal:[/QUOTE]
moja psiapsióła z podstawówki to Aneta, już z 5 lat się nie widziałyśmy, 2 razy w przelocie na mieście. znam dwie Anety, mało popularne imię
no właśnie. tż tak z głupia rzucił Kubuś, ja przyklasnęłam. po jakimś czasie mówię mu, czy wie że to najpopularniejsze imię od 10ciu lat :p: a on zonk :D i mówi, że on żadnego Kuby nie zna. ja jednego znałam z kolonii i tyle. ale kurde to jest to-nie znamy żadnego Kuby, z nikim się nie kojarzy i się podoba imię. szkoda tylko, że w klasie będzie miał prawdopodobnie 3-5 kolegów o tym imieniu :brzydal:
Cytat:
ja znam jedna i wołali na nią : Xenia - wojownicza księżniczka :brzydal:

A to coś dla naszych Bożenek http://img7.demotywatoryfb.pl//uploa...tsyy8i_600.jpg :D
na studiach była dziewczyna: Ksenia. ja myślałam, że to jakieś zdrobnienie może albo coś, a tak ma w papierach.
ej a ja se myślę co to za ludziki z różnymi głowami w butelkach bez denek :D potem doczytałam co to :hahaha:
Cytat:
Ja na niemiecki kiedyś chodziłam z Kseną :D I na nią Ksenia wołali :D To dopiero rodzice naoglądali się w mlodości odcinków z wojowniczką :D

Matko ile Bożenek :D Nie potrafie wybrać swojej :D Za dużo ich tam hehe :hahaha: :hahaha:

Bardzo ładnie to opisałaś :D
o, tu miałam o Kseni pisać :brzydal:

jedziemy do szwagra na te urodziny, tż mu kupił prezent: worki na śmieci :hahaha: wytłumaczenie-bo to bardzo przydatny prezent :D
https://www.youtube.com/watch?v=A7PvpdVksts
jeżu, szukałam tego 15 min. dobranocek :hahaha:
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 05:47   #4014
nmartyna
Zadomowienie

Dzien dobry
Mam dziwne przeczucie ze jak wroce wieczorem to Was nie nadrobie
Dzisiaj dzien aktywnie spedzamy: zajpierw szybki zakup stroju kapielowego, obiad i jedziemy wystawic dupsko na widok publiczy moze ludziska na basenie nie wystrasza sie wielorybka z cellulitem wisi mi to jak wygladam, chce mi sie plywac i koniec
Zycze udanego i slonecznego dnia Mamusie

Stary 2014-05-18, 06:19   #4015
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Po za tym malutka ma się bardzo dobrze lekarz po raz kolejny powiedział, że ma śliczne stópki
Hahaha fetyszysta jakiś ten lekarz Dobrze że z malutką w porządku, i oby ta nerka ruszyła
Mnie też boli w okolicach prawej pachwiny, ale pamiętam taki ból z pierwszej ciąży i podejrzewam że to rozciągające się więzadła. Zapytam moją ginkę na kolejnej wizycie

aa2 super ta krówka, słodka , i nawet wymiona różowe ma I jaki super masz brzuszek Ja w spodnie przedciążowe się już niestety nie mieszczę Góry noszę stare, ale spodnie mam typowo ciążowe bo dooopsko się rozrosło że hoho już mnie stare majty ściskają

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
na poczatku uzywałam Lovele a potem juz prałam naszym proszkiem/płynem do prania, uwazam ze nei ma co przesadzac z trzymaniem dziecka w jedym proszku bo i tak styka sie z naszymi rzeczami: ubrania, posciele itd itd wiec na pierwsze prania proszek dzieciowy a potem juz nasze
teraz przepiore tez wszytko w Loveli
Ja też tak robiłam, i z tych samych powodów I teraz też tak zrobię

88Ekaterina88 bardzo ładny pokoik i na szczęście neutralny gdyby jednak to dziewczynka była Szkoda trochę że drzwi do środka się otwierają bo to też trochę miejsca zajmuje

Dobra, jeszcze z stron i będę na bieżąco
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 06:49   #4016
małaPaulina
Wtajemniczenie

kuźwa nie mogę spać

Cytat:
Moje dziecię przechodzi dzisiaj samą siebie ze swoją aktywnością
Rozkopała się Malutka, że hej! A jeszcze parę dni temu martwiłam się, że jest tak mało aktywna...
Powiem Wam, choć pewnie Wszystkie czujecie to samo co ja, że choć nie mogłam dotknąć czy usłyszeć mojego Maleństwa, to już kocham je najbardziej na świecie i oddałabym za Nią życie! Nie wiedziałam, że można tak bardzo kochać kogoś, kogo tak na prawdę się nie zna... Zawsze chciało mi się śmiać, jak słyszałam o matczynej miłości do nienarodzonego dziecka, myślałam "Ok, na pewno te babki kochają swoje dzieci, ale niech nie przesadzają, przecież nawet go nie widziały!", ale teraz sama szaleję za moim Maluchem i jakby ktoś chciał je skrzywdzić to rozszarpałabym na strzępy!!!! No szaleję za tym Skarbem i nic na to nie poradzę

To strzeliłam poemat
też tak mam ze się zawsze dziwilam tym babom teraz to aż mi głupio że mialam je za wariatki

Cytat:
no i super a ile m2? ja z rodzicami do 3lat sie wychowywalam w 15m2 a potem do 7 roku zycia 25m2 i co? normalna fajna dupa jestem

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
wpis zacny jakby co najmniej któraś urodziła
tez mnie to rozwalilo jak Effka wstawila wpis jakby wlasnie conajmniej urodzila

Cytat:

tez mam jedna widoczną zyle na udzie,zauwazylam ja z miesiac temu niestety czytalam ze tak się dzieje w ciazy... nie sądze zeby mozna bylo cos z tym zrobic,zwieksza sie przeplyw krwi i zyly sa bardziej widocznie...
Cytat:
Dzien dobry
Mam dziwne przeczucie ze jak wroce wieczorem to Was nie nadrobie
Dzisiaj dzien aktywnie spedzamy: zajpierw szybki zakup stroju kapielowego, obiad i jedziemy wystawic dupsko na widok publiczy moze ludziska na basenie nie wystrasza sie wielorybka z cellulitem wisi mi to jak wygladam, chce mi sie plywac i koniec
Zycze udanego i slonecznego dnia Mamusie

w weekendy jest z reguły spokojnie
powodzenia w wybieraniu kostiumu ja sobie jakąś płachtę kupię gdzieś za rok dopiero

A my dziś sprzątanko i zabieramy resztę swoich gratów,oddajemy klucze i bye bye

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 07:26   #4017
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
Hahaha fetyszysta jakiś ten lekarz Dobrze że z malutką w porządku, i oby ta nerka ruszyła
Mnie też boli w okolicach prawej pachwiny, ale pamiętam taki ból z pierwszej ciąży i podejrzewam że to rozciągające się więzadła. Zapytam moją ginkę na kolejnej wizycie

aa2 super ta krówka, słodka , i nawet wymiona różowe ma I jaki super masz brzuszek Ja w spodnie przedciążowe się już niestety nie mieszczę Góry noszę stare, ale spodnie mam typowo ciążowe bo dooopsko się rozrosło że hoho już mnie stare majty ściskają

Ja też tak robiłam, i z tych samych powodów I teraz też tak zrobię

88Ekaterina88 bardzo ładny pokoik i na szczęście neutralny gdyby jednak to dziewczynka była Szkoda trochę że drzwi do środka się otwierają bo to też trochę miejsca zajmuje

Dobra, jeszcze z stron i będę na bieżąco
No z tymi drzwiami to porażka, ale w druga strone bie da się odwrócić a tz mię chce mi ich ściągnąć, więc chce za nimi szafę upchnąć

Witam

My wczoraj się z rodzina bratali

Odradzali mi laktator, bo jak będę mieć mleko to i tak będę karmić piersią a jak ni będzie nic to butelka z mm. A laktator to jak bym gdzieś jechała i musiała odciągnąć - i teraz nie wiem

Ale dziewczyny mieszkające w de :
U nas lekarz może wypisać na receptę laktator i możemy go dostać za free

Miało być słońce a sa chmurki, muszę zjeść śniadanie i lecieć do piekarni bo chleba nie starczy na dziś

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 07:38   #4018
humant
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Mało się odzywam na naszym forum, ale to głównie dlatego, że w pracy mam ciągły cyrk, bez przerwy coś się kiepści, a poza tym znowu mam przeboje z Tż-em. Aż mi się nie chce o tym pisać... powiem tylko tyle - Monia przeżywam dokładnie to samo co Ty

Ale już tak bardziej optymistycznie i ciążowo - to czytam Wasze wpisy o badaniach i rozmiarach dzieciaczków i trochę zaczynam się niepokoić, bo miałam USG połówkowe w 23 tyg (dokładnie 22 t. + 4) i wychodzi na to, że mój synuś to kawał byka:
obwód główki - 22 cm
obwód brzuszka - 19 cm
waga - 655 gr

Przy poprzedniej ciąży córcia w tym samym czasie (dwa dni różnicy w badaniach) ważyła 435 gr, miała obwód główki 19 cm, a brzuszka 18 cm.

Sama nie wiem co to będzie dalej, ale już przeczuwam, że wydusić go przy porodzie nie będzie łatwo.

A co do porodu, to któraś z Was może będzie "wynajmować" położną do udziału w porodzie? Ja chcę, ale nie wiem kiedy wystartować z tematem.
humant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 08:31   #4019
Aliszcze
Zakorzenienie

dzień dobry

zacznę od marudzenia: bolą mnie plecy, mam katar, boli mnie gardło a za godzinę ruszamy jakieś 80 km do teściów. Normalnie bym się cieszyla,a le nie mam sil na to, tym bardziej, że pogoda do kitu

humant, ja nie wynajmuję położnej, w poprzedniej ciąży tego nie robiłam i było ok, teraz też idę na żywioł moim zdaniem powoli możesz rozglądać się za położna bo jak dobra, to może mieć zajęte terminy potem

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 08:40   #4020
aa2
Zakorzenienie

bryyyy
Aliszczev współczuję mam od wczoraj podobnie, zaczęło się od gardła a dziś katar, tyle dobrego ze to gardło ok i to bez leków....Ale ile ja wczoraj wypilam herbaty to szok, najważniejsze ze pomogło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości