Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-20, 19:38   #3991
mehja
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

wizyta była...wszystko OK...wysiedziałam się 2 godz maluch waży 300 g ja przytyłam od ostatniej wizyty tylko 0,5 kg więc od początku mam 4,5 kg na plusie...jest dobrze z płcią ciężko bardzo nisko dziecko się usadowiło nogi to patrzyła prawie przy wzgórku na 90 % dziewczynka będziemy na następnej wizycie potwierdzać bo powiedziała, że ciężko podejrzeć ale jajek tam nie widzi wcale...ale żeby na 100 % powiedzieć to musiała by wargi sromowe zobaczyć a w takim położeniu się nie da
to po cichutku gratuluję

Cytat:
nooo... śmiałam się do lekarki, że starszy nie miał oporów...od razu wywalił jajka na ekran

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość

To na pewno dziewczynka, tylko faceci mają skłonności do obnoszenia się ze swoją płcią.

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki!
alkamor gratuluję córeczki!
Cały dzień nie mogłam wejść na wizaz, a widzę, ze nawinął się temat wózków. Moja koleżanka poleca mi ten, bo sama używała, co o nim sądzicie? Z tym, że oni kupowali 2w1 i dokupowali fotelik maxi cosi
http://www.bebetto.eu/produkt/20/solaris
http://allegro.pl/wozek-bebetto-sola...965897046.html
bardzo ładny ale akurat jego nie widziałam na żywo, to nowy model?

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Jeju co to bylo z tym wizazem.
Bylam na polowkowym, u dzidzi dobrze, wdzystko spoko. Laurka pozostala dziewczynka Kaja, mozesz mi wpisac? I nastepna wizyta 10 lutego.
Gorzej, ze mam plamienia i dostalam L4
to odpoczywaj teraz na tym l4
super, że Laurka pozostanie Laurką
boje się, żeby mojej nic nie urosło- przekonam się za 2 tyg

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość

Mnie tez dzis boli nad wzgorkiem ale wydaje mi sie ze to przez igraszki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mnie też dziś brzuszek nisko boli i to przez igraszki

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie

chłopak.

Kaja możesz mi dopisać imię Michał
Z dzidzią wszystko ok
gratulacje!!!

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Siacha dzięki za opinię co do szpitala. zastanawiam się tylko jak mnie potraktują jak zobaczą że jestem "obca" tzn. że nie mam lekarza stamtąd

Dziś jestem tak padnięta, że aż mi się płakać chce, jeszcze głowa mnie boli i brzuch ale po pracy poszłam do pepco i kupiłam przesłodkie półśpioszki!
to możliwe żeby przez 1 dzień mi brzuch wysadziło? dziś jak poszłam do pracy to każdy oczy jak 5zł że już taki wielki jest a po południu mąż jak mnie zobaczył to nie mógł uwierzyć. No i pół szafy ubrań musiałam odłożyć bo nie ma szans- w brzuchu się nie mieszczą!
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 19:49   #3992
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
dobrze ze u Laurki wszystko dobrze ojj, masz leżeć??

są jakieś jeszcze jakies zdrobnieia od Laury?? jak dla mnie "Laurka" troszke cieżko sie wymawia ale może tylko ja tak mam

może lekarza popytać??
nie wiem czy jeszcze jest jakieś zdrobnienie To jest faktycznie ciężkie ale powiem Ci, że im więcej tak mówimy tym bardziej się nam obywa i przyzwyczajamy się

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość

gratuluje udanych wizyt

mi sie Laurka kojarzy z laurka czyli kartka okolicznosciowa narysowana przez dziecko :P nic nie poradze :P

my dalej nie mamy imienia dla dziewczynki wiec lepiej zeby byl facet hehe
Tż na nią mówi czasem Pocztówka

Cytat:
Przy twoim podrozowaniu to lepiej dla ciebie i dzidziusia
.
To prawda. Ale wszystko zostawiam takie niedokońzcone
Teraz 2 wydania araz idą do drukarni, nie mam artykułów na kolejne i muszę wszystko zosawić swoim dziewczynom

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Gratuluję :-*

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Też chcę Laurę i już prawie przekonałam męża :-D
U mnie też było przekonywanie. A potem sam powiedział, że mu się podoba a teraz to już w ogóle

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Ja już po wizycie

chłopak.

Z dzidzią wszystko ok
Laurka będzie miała rwanie
Stary 2015-01-20, 19:50   #3993
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Myślałam, że położna to to samo co położna środowiskowa.
Teraz nie wiem, czy dobrze rozumiem- położną sobie wybieram zamiast szkoły rodzenia, a środowiskowa to jest taka z tej przychodni do której zapisane jest dziecko, żeby przyjść z urzędu i po porodzie sprawdzić, mp. warunki socjalne, tak?
Ja też 5 lat już nie mieszkam w tamtych rejonach, gdzie jest moja karta - ale zawsze jest coś innego na głowie. Trzeba się tym zająć.
Okazało się, że przychodnia do której chciałabym się zapisać nie ma poradni pediatrycznej.
no nie wiem czy na pewno tak i przed porodem i po porodzie (6 wizyt w ciągu 6 tygodni) przychodzi położna środowiskowa, przychodzi do matki i do dziecka, uczy pielęgnacji, zdejmuje szwy po porodzie, pyta jak czuje się matka i dziecko. zawsze wcześniej się umawiała ze mną. do nas nikt nie przychodził dodatkowo sprawdzać warunków
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 19:51   #3994
201710041131
Konto usunięte

Gratuluję chłopaka fartuch

alkamor a Tobie dziewczynki na 90%

Cos a no mam, szkoda gadać na tą dziewczynę...

Jutro na czczo muszę jechać na pobranie krwi

myboy ja oglądałam ten wóz i zastanawialiśmy się nad nim, bo jako jeden z niewielu miał ładną spacerówkę Tylko w Mimie była lepsza amortyzacja w końcu
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 19:51   #3995
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Mi się dzisiaj śniła moja była teściowa Boże jak ja kochałam tą kobietę, bardziej od niej rozumiała mnie tylko moja mama Nie utrzymujemy ze sobą kontaktu, tak się umówiliśmy z moim byłym, nie chcemy wchodzić sobie w drogę... Ale tęsknię za nią... to był ideał teściowej... I teraz mam doła... Coś mi się przeciągnął ten blue monday na wtorek,...
A Ty Szuuu jesteś po rozwodzie?
Stary 2015-01-20, 19:51   #3996
siacha_ck
Zakorzenienie

Nie mam pojęcia. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie. Leżałam tam na patologii w 18 tyg. to nawet gin do mnie nie zajrzał. Lekarz to tylko na okres ciąży, później zwykle ma koło nosą. Chociaż czasami zdarzają się tacy, którzy zaglądają.

Tez byłam dzisiaj w Pełni, przeszłam przez dział dziecięcy i chłopięce ciuszki jakoś tak mnie nie zachwycają. Czekam na polowkowe u lekarza, który robił genetyczne i niech potwierdzi. Każdy mi mówi, że będzie chłopak, bo wyglądam inaczej niż przy córce.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 19:52   #3997
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do lekarza.
Mówił, żebym pojechała do szpitala.
Poczekam jeszcze chwilę. Jak nie przejdzie to pojadę.

pszczoua a ciągle Cię tak boli?
Boli mnie praktycznie caly czas. Sa dni ze jest znosnie ale sa tez takie ze podniesc z lozka czy krzesla sie nie moge i chodze jak pokraka

Jesli ma Cie to uspokoic to jedz na IP Lepiej dmuchac na zimne.
Cytat:
Kurczę, nie wiem co mnie podkusiło i weszłam na styczniówki. To ja podziękuję
Nie jest az tak zle
Stary 2015-01-20, 19:57   #3998
siacha_ck
Zakorzenienie

U mnie po porodzie była tylko 2 razy położna środowiskowa. Nie patrzyła na warunki, tylko na to jak się dziecko rozwija.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 20:09   #3999
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Byliśmy dziś po pracy na zakupach, ale promocje przebrane i kiepskie. nastawiłam się na h&m a tam totalna klapa. za to w regularnych cenach parę rzeczy bym wybrała jakbym tak ze 3 razy więcej zarabiała... moje dziecko to głównie h&m i tesco jak dziś na niego spojrzałam, ale tym razem obłowił się w smyku: 2 cienkie swetry z kapturami, jeden rozpinany, drugi nie, i cienka czapka. dla maleństwa nie kupuję jeszcze niczego, będzie mi brakowało głównie typowo letnich rzeczy, jakichś rampersów, a to jeszcze nie sezon na takie ciuszki.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 20:15   #4000
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Hej
Staram się was dogonic, ale ciągle nie mogę nadążyć. Tym bardziejz dwoma chorymi facetami w domu. Tz mi zarazil Kubusia angina ale na szczezcie antybuotyk zadziałał i juz jest poprawa.
W każdym razie udało mi się nadrobić.
zdrówka dla Twoich chłopaków

Poldzik no to super z tym łóżeczkiem

Cytat:
Miałyście wizaż??
Ja się cały dzień dobijam i dopiero teraz mi się udało..
mi też nie działał

Cytat:
wizyta była...wszystko OK...wysiedziałam się 2 godz maluch waży 300 g ja przytyłam od ostatniej wizyty tylko 0,5 kg więc od początku mam 4,5 kg na plusie...jest dobrze z płcią ciężko bardzo nisko dziecko się usadowiło nogi to patrzyła prawie przy wzgórku na 90 % dziewczynka będziemy na następnej wizycie potwierdzać bo powiedziała, że ciężko podejrzeć ale jajek tam nie widzi wcale...ale żeby na 100 % powiedzieć to musiała by wargi sromowe zobaczyć a w takim położeniu się nie da
Gratuluję córeczki A na 100% to będzie wiadomo jak się urodzi

Cytat:
Myślałam, że położna to to samo co położna środowiskowa.
Teraz nie wiem, czy dobrze rozumiem- położną sobie wybieram zamiast szkoły rodzenia, a środowiskowa to jest taka z tej przychodni do której zapisane jest dziecko, żeby przyjść z urzędu i po porodzie sprawdzić, mp. warunki socjalne, tak?
Ja też 5 lat już nie mieszkam w tamtych rejonach, gdzie jest moja karta - ale zawsze jest coś innego na głowie. Trzeba się tym zająć.
Okazało się, że przychodnia do której chciałabym się zapisać nie ma poradni pediatrycznej.
Jest tak: lekarz rodzinny, pielęgniarka środowiskowa i położna środowiskowa. Wszystkich sobie wybierasz. Lekarz wiadomo, pielęgniarka robi np zastrzyki w domu jak jest potrzeba, a położna przychodzi do mamy i noworodka.

Cytat:
nooo... śmiałam się do lekarki, że starszy nie miał oporów...od razu wywalił jajka na ekran
Mój też się tak wystawiał

Cytat:
noo ja zawsze miałam pielęgniarkę srodowiskową, teraz zapisałam sie do innej, i mówiła, ze ona przychodzi od 6 tygodnia dziecka i jak kiedyś np tzreba bedzie robić jakieś zastrzyki itd, a do położnej dopiero teraz sie zapisałam, bo powiedziałam jej od razu o ciaży i położna jest od takich spraw położniczo- ginekologicznych przyjdzie przed porodem i zaraz po tak to wszystko zrozumiałam
dokładnie tak jest. Chociaż u mnie nie chodzi przed porodem i bardzo mnie to cieszy w sumie. Bo i po co Ja do szkoły rodzenia i tak poszłabym na 100% (w pierwszej ciąży), a tak to resztę już wiem

Cytat:
Jeju co to bylo z tym wizazem.
Bylam na polowkowym, u dzidzi dobrze, wdzystko spoko. Laurka pozostala dziewczynka Kaja, mozesz mi wpisac? I nastepna wizyta 10 lutego.
Gorzej, ze mam plamienia i dostalam L4
Współczuję plamień. A to dopiero dziś sie pojawiły czy plamiłaś już wcześniej?Odpoczywaj sobie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość

mi sie Laurka kojarzy z laurka czyli kartka okolicznosciowa narysowana przez dziecko :P nic nie poradze :P
Mi też tak się kojarzy
My o imieniu w ogóle nie rozmawiamy na razie. Jest jeszcze mnóstwo czasu
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 20:25   #4001
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
a Wy macie już wybrane szpitale? orientowalyście sie jakie są tam warunki, ile kobiet może rodzić w jednej sali, ile jest później w pokoju??
Ja jeszcze nie wiem, gdzie będę mieć cc... Bo moja gin mi oznajmiła, ze zamierza zmienić szpital. Mam nadzieję, ze powie mi wcześniej, zebym mogła się zorientować, jak to wszystko wyglada w tym szpitalu "x"

Cytat:
Ja już po wizycie

chłopak.

Z dzidzią wszystko ok
Gratki

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
no nie wiem czy na pewno tak i przed porodem i po porodzie (6 wizyt w ciągu 6 tygodni) przychodzi położna środowiskowa, przychodzi do matki i do dziecka, uczy pielęgnacji, zdejmuje szwy po porodzie, pyta jak czuje się matka i dziecko. zawsze wcześniej się umawiała ze mną. do nas nikt nie przychodził dodatkowo sprawdzać warunków
U mnie też nie było pielęgniarki środowiskowej wcale.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-20, 20:28   #4002
country111
Zakorzenienie

Cytat:

Laurka będzie miała rwanie
Rośnie jej już konkurencja.
Lekarz nam dzisiaj powiedział, że wszystko wskazuje, że będzie Zosia.
Skąd mu się wzięła ta Zosia to nie wiem ale ja właśnie bym chciała to imię a nic nie mówiłam
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 20:30   #4003
Cos_
Zakorzenienie

Princesika ty to jestes pracoholiczka chyba :P dziewczyny dadza rade. Zawsze mozesz nimi pokierowac przez telefon czy internet

Stary 2015-01-20, 20:37   #4004
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Skąd mu się wzięła ta Zosia to nie wiem ale ja właśnie bym chciała to imię a nic nie mówiłam
o to super! Gratuluję
Stary 2015-01-20, 20:49   #4005
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
A Ty Szuuu jesteś po rozwodzie?
Niee, teściowa była niedoszła Byłam zaręczona, a z "teściową" mieszkałam pod jednym dachem... Ale związek był bardzo burzliwy i się rozstaliśmy... Najpierw w zgodzie, a potem jak zaczęłam układać sobie życie od nowa to zrobiło się piekło... Były nachodził mnie, moje koleżanki, potem mojego Tżta chcąc się z nim zakumplować i moich rodziców. W końcu ustaliliśmy, że całkowicie zrywamy kontakty bo szkoda było naszych nerwów i od tej pory jest spokój... Choć moi rodzice nadal trzymają się z jego rodzicami czego mój Tż nie potrafi zrozumieć
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:48   #4006
Marei
Zakorzenienie

Szuuu współczuję tej tęsknoty. Na szczęście moja niedoszła teściowa była z piekła rodem (bo siostra tz byla wiecznie o wszystko zazdrosna), ale ciotka tz była kochana, z kuzynka tz tez się zżyłam. Czasami zaglądam na fb co tam u nich.

Poldzik, to świetnie, że masz już łóżeczko!

Masija ja całe południe nie mogłam się zalogować na fb.

Kaja mnie też bolą krzyże i kość ogonowa...

Alkamor najważniejsze, że wszystko ok.

Kika ojjj bardzo wzruszająca ))

Myboy holland mi się też bardzo podoba, ale na żywo nie widziałam. :/

Pricesika super, że Laurka zostaje Laurka. Dbaj o siebie.

Charlotta u nas podobnie, ale dlatego, że nie możemy się zgrać w czasie.
Fajna ta opowieść o aniele

Fartuch gratki Michałka. Śliczne imię ))

Dominika właśnie o holland nie ma złych opinii. O reszcie są różne.

Myboy ja chyba w klinice uniwersyteckiej, ale jak widzę, jak oni oszczędzają to biorę też pod uwagę prywatny szpitalik w mieście obok.

Pricesika, twoje dziewczyny na pewno sobie poradzą, Ty musisz odpoczywać.

Country czyli Zosia zostaje Zosią

W końcu udało mi się dodzwonić do położnej. Mam spotkanie zapoznawcze 2.02. A szkoła rodzenia u nich od połowy kwietnia do połowy maja... wcześniej nie ma wolnych miejsc. Mam nadzieję, że zdążę zrobić całą szkołę rodzenia
Stary 2015-01-21, 05:43   #4007
masija
Zakorzenienie

Hej.
Nie pojechałam jednak wczoraj na ip.
O 20 wzięłam 2 nospy, po 22 trochę mi ulżyło, przeszło.
Ale teraz wstałam i coś znowu zaczyna mnie delikatnie pobolewać.
Do tego często mam skurcze..

Może panikuję i przesadzam ale wolę się uspokoić-jadę dzisiaj do gina, ma wizytę od 11, pojadę wcześniej, zapytam, może mnie przyjmie.

A tak poza tym to szukam dobrego przepisu na tort
Macie jakiś?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 06:24   #4008
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

Może panikuję i przesadzam ale wolę się uspokoić-jadę dzisiaj do gina, ma wizytę od 11, pojadę wcześniej, zapytam, może mnie przyjmie.

Macie jakiś?
Skoro masz skurcze przy tym to lepiej jedz. Trzymam kciuki
Stary 2015-01-21, 07:38   #4009
rybkaa90
Zakorzenienie

Cześć Idę dzisiaj do dentysty Nie wiem do którego lekarza mam większy uraz do dentysty czy ginekologa.
Fartuch i country111 wielkie gratulacje!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-21, 07:39   #4010
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Ja się właśnie zastanawiam między holland a solaris. A będziecie kupować 3w1, czy fotelik dokupujecie osobno?
Jesli kupimy Bebetto Holland to raczej 2 w 1 a fotelik Maxi Cosi i wtedy ewentualnie adapter jesli będzię konieczny.

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 07:42   #4011
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
suuper, gratuluję!

Masija trzymam kciuki za wizytę, oby to nie było nic groźnego.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 07:48   #4012
rybkaa90
Zakorzenienie

masija trzymam kciuki, żeby bóle minęły trzeba było jechać na ip, zrobili by Ci chociaż dokładne badaniai dzisiaj byłabyś spokojniejsza.

06.09.2014
Stary 2015-01-21, 07:53   #4013
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Współczuję plamień. A to dopiero dziś sie pojawiły czy plamiłaś już wcześniej?Odpoczywaj sobie

Mi też tak się kojarzy
Nie miałam wcześniej żadnych plamień nic a nic. Zresztą to jest takie minimalne, że pewnie gdyby nie moja obsesja obserwowania śluzu to bym tego nawet nie zauważyła.

Cytat:
Princesika ty to jestes pracoholiczka chyba :P dziewczyny dadza rade. Zawsze mozesz nimi pokierowac przez telefon czy internet

Ja jestem straszna pracohliczka
A poza tym ja uwielbiam moją pracę

Cytat:
Niee, teściowa była niedoszła Byłam zaręczona, a z "teściową" mieszkałam pod jednym dachem... Ale związek był bardzo burzliwy i się rozstaliśmy... Najpierw w zgodzie, a potem jak zaczęłam układać sobie życie od nowa to zrobiło się piekło... Były nachodził mnie, moje koleżanki, potem mojego Tżta chcąc się z nim zakumplować i moich rodziców. W końcu ustaliliśmy, że całkowicie zrywamy kontakty bo szkoda było naszych nerwów i od tej pory jest spokój... Choć moi rodzice nadal trzymają się z jego rodzicami czego mój Tż nie potrafi zrozumieć
Ja nie znosiłam mojej teściowe. Zresztą to przez nią jej synek był taki nieogarnięty jak był
Stary 2015-01-21, 08:04   #4014
country111
Zakorzenienie

Witam
Z nadmiaru wczorajszych wrażen, normalnie spać nie mogłam.
Normalnie od dawna czułam, że będzie córa. Tż tylko trochę nie pocieszony bo planował kolejkę elektryczną i jakieś zdalnie sterowane helikoptety dla juniora a tu kucyki pony i wszechobecny róż

Ten tort to w jakich smakach ma być?
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 08:09   #4015
mycha_818
Zadomowienie

Hej dziewuszki :-* Podpinam się pod pytanie o torta, smacznego i łatwego w wykonaniu, bom ja antytalent cukierniczy ;-)

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Masija trzymam kciuki! Mam nadzieję, że te bóle to nic groźnego :-*
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 08:10   #4016
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
ale historia nie dziwię się tz, że mu nie po nosie ten kontakt

Cytat:
Hej.

Macie jakiś?
o kurcze...trzymam kciuki za wizytę!
z tortem nie pomogę, bo ja nie lubię piec a za torta to nigdy się nie zabierałam

Alkamor gratuluję córeczki

Fartuch gratuluję synka u nas też będzie Michał

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 08:12   #4017
rybkaa90
Zakorzenienie

Tort to dla mnie wyższa szkoła jazdy Nie lubię i nie umiem piec.

06.09.2014
Stary 2015-01-21, 08:21   #4018
myboyismine
Zakorzenienie

fartuch
gratuluje synka

Cytat:
myboy ja oglądałam ten wóz i zastanawialiśmy się nad nim, bo jako jeden z niewielu miał ładną spacerówkę Tylko w Mimie była lepsza amortyzacja w końcu
jakiś konkretny model macie na oku?

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
dokładnie tak jest. Chociaż u mnie nie chodzi przed porodem i bardzo mnie to cieszy w sumie. Bo i po co Ja do szkoły rodzenia i tak poszłabym na 100% (w pierwszej ciąży), a tak to resztę już wiem

Mi też tak się kojarzy
w sumie jak ktoś nie chce to myślę że sama z siebie nie przyjdzie

zobaczę w ogóle co to za babka, czy przekaże mi wystarczająco informacji chyba, ze sama poleci którąś szkołę rodzenia

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Myboy ja chyba w klinice uniwersyteckiej, ale jak widzę, jak oni oszczędzają to biorę też pod uwagę prywatny szpitalik w mieście obok.

W końcu udało mi się dodzwonić do położnej. Mam spotkanie zapoznawcze 2.02. A szkoła rodzenia u nich od połowy kwietnia do połowy maja... wcześniej nie ma wolnych miejsc. Mam nadzieję, że zdążę zrobić całą szkołę rodzenia
u mnie też jest własnie prywatny szpital i jakoś do niego mnie ciągnie, ale z tego jak słyszę że najlepiej mieć w szpitalu swojego lekarza to musiałabym w innym ale oba polecane... tylko dowiedziałam się, że w tym drugim na sali porodowej 5 babek na raz sie zmieści i tak jakoś sie pzreraziłam ale koleżanka mowi, ze niby wtedy nie myśli się o innych tylko o sobie

Cytat:
Hej.

Macie jakiś?

ojj oby przeszło
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 08:23   #4019
anutka171
Rozeznanie

Alkamor gratuleje corci na 90 %
Country gratuluję Zoski, Fartuch gratuluję Michasia

Masija jedz do lekarza i sprawdź czy tam wszystko dobrze

Pochwale się moim bencem (wybaczcie jakość) nie wiem czy tylko mi tak rośnie, ale wydaje mi się spory
a w ogóle od ubiegłego wtorku jestem na diecie cukrzycowej zgodnie z zaleceniami gina i mam -1.6 kg ciekawe co będzie dalej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2015-01-21 09.17.05.jpg (65,3 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez anutka171
Czas edycji: 2015-01-21 o 08:25
anutka171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 08:31   #4020
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Alkamor gratuleje corci na 90 %
Country gratuluję Zoski, Fartuch gratuluję Michasia

Masija jedz do lekarza i sprawdź czy tam wszystko dobrze

Pochwale się moim bencem (wybaczcie jakość) nie wiem czy tylko mi tak rośnie, ale wydaje mi się spory
a w ogóle od ubiegłego wtorku jestem na diecie cukrzycowej zgodnie z zaleceniami gina i mam -1.6 kg ciekawe co będzie dalej.
Jaki ładny brzuszek
Możesz napisać coś więcej o takiej cukrzycowej diecie?
Jestem przed krzywą i boję się cukrzycy.

06.09.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości