|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super, że Laurka pozostanie Laurką ![]() boje się, żeby mojej nic nie urosło- przekonam się za 2 tyg Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Siacha dzięki za opinię co do szpitala. zastanawiam się tylko jak mnie potraktują jak zobaczą że jestem "obca" tzn. że nie mam lekarza stamtąd ![]() Dziś jestem tak padnięta, że aż mi się płakać chce, jeszcze głowa mnie boli i brzuch ale po pracy poszłam do pepco i kupiłam przesłodkie półśpioszki! to możliwe żeby przez 1 dzień mi brzuch wysadziło? dziś jak poszłam do pracy to każdy oczy jak 5zł że już taki wielki jest a po południu mąż jak mnie zobaczył to nie mógł uwierzyć. No i pół szafy ubrań musiałam odłożyć bo nie ma szans- w brzuchu się nie mieszczą!
|
|||||||
|
|
|
#3992 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest faktycznie ciężkie ale powiem Ci, że im więcej tak mówimy tym bardziej się nam obywa i przyzwyczajamy się Cytat:
To prawda. Ale wszystko zostawiam takie niedokońzcone Teraz 2 wydania araz idą do drukarni, nie mam artykułów na kolejne i muszę wszystko zosawić swoim dziewczynom ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
U mnie też było przekonywanie. A potem sam powiedział, że mu się podoba a teraz to już w ogóle ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przed porodem i po porodzie (6 wizyt w ciągu 6 tygodni) przychodzi położna środowiskowa, przychodzi do matki i do dziecka, uczy pielęgnacji, zdejmuje szwy po porodzie, pyta jak czuje się matka i dziecko. zawsze wcześniej się umawiała ze mną. do nas nikt nie przychodził dodatkowo sprawdzać warunków
|
|
|
|
|
#3994 |
|
Konto usunięte
|
Gratuluję chłopaka fartuch
![]() alkamor a Tobie dziewczynki na 90% ![]() Cos a no mam, szkoda gadać na tą dziewczynę... Jutro na czczo muszę jechać na pobranie krwi ![]() myboy ja oglądałam ten wóz i zastanawialiśmy się nad nim, bo jako jeden z niewielu miał ładną spacerówkę |
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie. Leżałam tam na patologii w 18 tyg. to nawet gin do mnie nie zajrzał. Lekarz to tylko na okres ciąży, później zwykle ma koło nosą. Chociaż czasami zdarzają się tacy, którzy zaglądają.
Tez byłam dzisiaj w Pełni, przeszłam przez dział dziecięcy i chłopięce ciuszki jakoś tak mnie nie zachwycają. Czekam na polowkowe u lekarza, który robił genetyczne i niech potwierdzi. Każdy mi mówi, że będzie chłopak, bo wyglądam inaczej niż przy córce. |
|
|
|
#3997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli ma Cie to uspokoic to jedz na IP Cytat:
|
||
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie po porodzie była tylko 2 razy położna środowiskowa. Nie patrzyła na warunki, tylko na to jak się dziecko rozwija.
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dziś po pracy na zakupach, ale promocje przebrane i kiepskie. nastawiłam się na h&m a tam totalna klapa. za to w regularnych cenach parę rzeczy bym wybrała
|
|
|
|
#4000 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Poldzik no to super z tym łóżeczkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A na 100% to będzie wiadomo jak się urodzi![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja do szkoły rodzenia i tak poszłabym na 100% (w pierwszej ciąży), a tak to resztę już wiem![]() Cytat:
Cytat:
![]() My o imieniu w ogóle nie rozmawiamy na razie. Jest jeszcze mnóstwo czasu
|
|
#4001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Rośnie jej już konkurencja
. Lekarz nam dzisiaj powiedział, że wszystko wskazuje, że będzie Zosia Skąd mu się wzięła ta Zosia to nie wiem ale ja właśnie bym chciała to imię a nic nie mówiłam |
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Princesika ty to jestes pracoholiczka chyba :P dziewczyny dadza rade. Zawsze mozesz nimi pokierowac przez telefon czy internet
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4005 |
|
Konto usunięte
|
Niee, teściowa była niedoszła
Byłam zaręczona, a z "teściową" mieszkałam pod jednym dachem... Ale związek był bardzo burzliwy i się rozstaliśmy... Najpierw w zgodzie, a potem jak zaczęłam układać sobie życie od nowa to zrobiło się piekło... Były nachodził mnie, moje koleżanki, potem mojego Tżta chcąc się z nim zakumplować i moich rodziców. W końcu ustaliliśmy, że całkowicie zrywamy kontakty bo szkoda było naszych nerwów i od tej pory jest spokój... Choć moi rodzice nadal trzymają się z jego rodzicami czego mój Tż nie potrafi zrozumieć
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Szuuu współczuję tej tęsknoty. Na szczęście moja niedoszła teściowa była z piekła rodem (bo siostra tz byla wiecznie o wszystko zazdrosna), ale ciotka tz była kochana, z kuzynka tz tez się zżyłam. Czasami zaglądam na fb co tam u nich.
Poldzik, to świetnie, że masz już łóżeczko! Masija ja całe południe nie mogłam się zalogować na fb. Kaja mnie też bolą krzyże i kość ogonowa... Alkamor najważniejsze, że wszystko ok. Kika ojjj bardzo wzruszająca ))Myboy holland mi się też bardzo podoba, ale na żywo nie widziałam. :/ Pricesika super, że Laurka zostaje Laurka. Dbaj o siebie. Charlotta u nas podobnie, ale dlatego, że nie możemy się zgrać w czasie. ![]() Fajna ta opowieść o aniele ![]() Fartuch gratki Michałka. Śliczne imię ))Dominika właśnie o holland nie ma złych opinii. O reszcie są różne. Myboy ja chyba w klinice uniwersyteckiej, ale jak widzę, jak oni oszczędzają to biorę też pod uwagę prywatny szpitalik w mieście obok. Pricesika, twoje dziewczyny na pewno sobie poradzą, Ty musisz odpoczywać. Country czyli Zosia zostaje Zosią ![]() W końcu udało mi się dodzwonić do położnej. Mam spotkanie zapoznawcze 2.02. A szkoła rodzenia u nich od połowy kwietnia do połowy maja... wcześniej nie ma wolnych miejsc. Mam nadzieję, że zdążę zrobić całą szkołę rodzenia
|
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Nie pojechałam jednak wczoraj na ip. O 20 wzięłam 2 nospy, po 22 trochę mi ulżyło, przeszło. Ale teraz wstałam i coś znowu zaczyna mnie delikatnie pobolewać. Do tego często mam skurcze.. Może panikuję i przesadzam ale wolę się uspokoić-jadę dzisiaj do gina, ma wizytę od 11, pojadę wcześniej, zapytam, może mnie przyjmie. A tak poza tym to szukam dobrego przepisu na tort ![]() Macie jakiś?
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Nie wiem do którego lekarza mam większy uraz do dentysty czy ginekologa. ![]() Fartuch i country111 wielkie gratulacje! ![]()
|
|
#4010 |
|
Zadomowienie
|
Jesli kupimy Bebetto Holland to raczej 2 w 1 a fotelik Maxi Cosi i wtedy ewentualnie adapter jesli będzię konieczny.
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masija trzymam kciuki za wizytę, oby to nie było nic groźnego. |
|
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
masija trzymam kciuki, żeby bóle minęły
trzeba było jechać na ip, zrobili by Ci chociaż dokładne badaniai dzisiaj byłabyś spokojniejsza. ![]()
|
#4013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A poza tym ja uwielbiam moją pracę Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Z nadmiaru wczorajszych wrażen, normalnie spać nie mogłam. Normalnie od dawna czułam, że będzie córa ![]() Ten tort to w jakich smakach ma być? |
|
|
|
#4015 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki :-* Podpinam się pod pytanie o torta, smacznego i łatwego w wykonaniu, bom ja antytalent cukierniczy ;-)
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Masija trzymam kciuki! Mam nadzieję, że te bóle to nic groźnego :-* |
|
|
|
#4016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dziwię się tz, że mu nie po nosie ten kontakt ![]() Cytat:
z tortem nie pomogę, bo ja nie lubię piec a za torta to nigdy się nie zabierałam Alkamor gratuluję córeczki Fartuch gratuluję synka
|
||
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Tort to dla mnie wyższa szkoła jazdy
Nie lubię i nie umiem piec.
|
#4018 | ||||
|
Zakorzenienie
|
fartuch gratuluje synka Cytat:
![]() Cytat:
zobaczę w ogóle co to za babka, czy przekaże mi wystarczająco informacji chyba, ze sama poleci którąś szkołę rodzenia ![]() Cytat:
ale oba polecane... tylko dowiedziałam się, że w tym drugim na sali porodowej 5 babek na raz sie zmieści i tak jakoś sie pzreraziłam ale koleżanka mowi, ze niby wtedy nie myśli się o innych tylko o sobie![]() Cytat:
ojj oby przeszło |
||||
|
|
|
#4019 |
|
Rozeznanie
|
Alkamor gratuleje corci na 90 %
Country gratuluję Zoski, Fartuch gratuluję Michasia ![]() Masija jedz do lekarza i sprawdź czy tam wszystko dobrze Pochwale się moim bencem (wybaczcie jakość) nie wiem czy tylko mi tak rośnie, ale wydaje mi się spory ![]() a w ogóle od ubiegłego wtorku jestem na diecie cukrzycowej zgodnie z zaleceniami gina i mam -1.6 kg ciekawe co będzie dalej.
14.09.2013r. Edytowane przez anutka171 Czas edycji: 2015-01-21 o 09:25 |
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz napisać coś więcej o takiej cukrzycowej diecie? Jestem przed krzywą i boję się cukrzycy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

maluch waży 300 g
ja przytyłam od ostatniej wizyty tylko 0,5 kg więc od początku mam 4,5 kg na plusie...jest dobrze
bardzo nisko dziecko się usadowiło 

Kaja, mozesz mi wpisac? I nastepna wizyta 10 lutego.

To jest faktycznie ciężkie ale powiem Ci, że im więcej tak mówimy tym bardziej się nam obywa i przyzwyczajamy się

Nie wiem do którego lekarza mam większy uraz do dentysty czy ginekologa.
06.09.2014