|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3992 |
Zakorzenienie
|
JA do stazu musze wyrobic wlasna legitymacje ubezpieczeniowa(mam dolaczyc zdjecie) jaki ma miec format?
Taki jak do dowodu czy jak do swiadectwa maturalnego?
![]() |
#3993 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3994 |
Zakorzenienie
|
Kiedy mniej wiecej up przelewa pieniazki za staz ? Zaczelam 12 maja,a na 17 .06 mam wyznaczona wizyte w up. Czy to znaczy,ze stypendium za maj dostane dopiero po 17 czerwca?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3995 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam pytanie odnośnie podbijania ubezpieczenia. Jestem na stażu, ostatnio nie mając wyznaczonej wizyty pojechałam podbić ubezpieczenie by móc pójść do lekarza. Okazało sie, że mając danego dnia wizytę ubezpieczenie mogę podbić wszędzie, w każdym pokoju (chodzi o pieczątkę pod zaświadczeniem, że jestem na stażu nadal) a jak pojechałam między wizytami to mogę podbić tylko w pokoju 105, gdzie kolejka jest przez cały UP, co wiąże się z czekaniem tam ok 3 godziny. Czy tak jest we wszystkich UP czy tylko ja trafiłam na złośliwego pracownika?? Kiedyś podbijałam UP w dziale staży, albo w pokoju do którego przydzielona jestem alfabetycznie i nie było nigdy problemu. Paranoja:/ Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2009-06-14 o 10:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | |
perfumove love
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Zakorzenienie
|
ja nie mówię o legitymacji ubezpieczeniowej, tylko o zaświadczeniu, że jestem zarejestrowana i w związku z tym podlegam ubezpiezeniu zdrowotnemu. Nie jest to typowa legitymacja ubezpieczeniowa, a zwykła kartka A4 z informacją, że podlegam ubepieczeniu, na której mam pieczątki z UP, różne, zależnie w jakim pokoju podbijałam, do tej pory podbijałam gdziekolwiek w UP.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3998 |
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie wczoraj zakonczylam staz... a wlasciwie nie wiem kiedy to powinno nastapic, bo przeciec wg.UP stazysta nie pracuje w soboty a na wniosku mam napisane ze do 13 czerwca...
Jutro ide oddac ostatnia liste. Tylko mam pytanko, czy jezeli pracodawca zadeklarował sie mnie zatrudnic po stazu, ale ja tego nie chce, to musze to zglaszac w UP? ![]() Pracodawca nie wspominal mi o zatrudnieniu a o przedluzeniu stazu ![]() ![]() Mam tylko nadzieje, ze znajde teraz jakas fajna prace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3999 | |
perfumove love
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie odnosnie listy obecnosci. Jutro mam wizyte w up i musze doniesc liste - jesli zaczelam 12 maja to musze pokazac liste tylko za maj ? czy za caly miesiac,tj od 12-12.06 ?
Aha - jak to jest ze zwolnieniami lekarskimi ? od pt do sr mam zwolnienie lekarskie. Czy na jutrzejszej wizycie bede musiala okazac to zwolnienie ? Rozumiem,ze do pracy wystarczy tylko xero? |
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Zadomowienie
|
Tylko za maj, co do zwolnienia to ja zanosiłam je z kolejna listą. U mnie w UP trzeba było dostarczyć listę bodajże do piątego, nikt się nie upomniał wcześniej o listę?
Wczoraj miałam spotkanie w UP, skończyłam już staż i dostałam decyzje o utracie stypendium, ale babka nie poprosiła mnie ani o opinie ani o sprawozdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4002 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() a mianowicie odbywam roczny staż w banku,a aktualnie mam 4 miesiące za sobą wszystko jest super pięknie tylko że...niczego się tam nie uczę ![]() siedzę w 4 ścianach i układam papiery wg jakiś dat i numerków od np 1 do 3000 i zaczynam już powoli wariowac ![]() ![]() myślałam o tym żeby przerwac staż po pół roku gdyby udało mi się znaleźc jakąs pracę ale czy mogę? wydaje mi się że szefowa by mnie zabiła ![]() poza tym mogą mi wystawic chyba złą opinię? a no i po odbyciu stażu moja szefowa tam musi wypisac o ile się nie mylę czego się nauczyłam więc nie wiem co by niby miała wpisac ![]() rozmawiałam dziś z koleżanka która również jest na stażu w banku 4 miesiące tak jak i ja tyle że ona ma za miesiąc zostac zarejestrowana jako normalny pracownik poza tym od samego początku ma swój komputer i czegoś już ją tam nauczyli i to właśnie ona podsunęła mi pomysł żebym znalazła pracę i zerwała ten staż... co o tym myślicie? jest mi ogólnie ciężko bo wiadomo za 670zł cięzko opłacic studia i miec coś jeszcze dla siebie...
#4003 | |
perfumove love
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zwolnienia nie kazali ci od razu zawieźć do UP? ja co prawda na zwolnieniu jeszcze nie byłam, ale mowili mi w UP, że zwolnienie jak najszybciej im dostarczyć, a nie dopiero z listą.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4005 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() bo nie chciałabym żeby moja szefowa się dowiedziała że szukam pracy gdzie indziej... a naprawdę męczy mnie ta praca i mama mi właśnie dziś narzekała że tylko spac mi się chce...
![]() |
#4006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez karoolaaa Czas edycji: 2009-06-16 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja otrzymalam zaswiadczenie z up ze mam odbyty staz!
![]() |
#4008 |
Zakorzenienie
|
JA juz po 3 dniu stazu - na razie jestem zadowolona-robota wiadomo jest(ale nie lubie sie nudzic) i czas szybko plynie
![]() A na co teraz czekam-na wypłate ![]() ![]()
![]() |
#4009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4010 |
Raczkowanie
|
Ile czekałyście na decyzję o przedłużeniu stażu, bo wczoraj minęły 2 tygodnie jak zaniosłam pismo do Urzędu Pracy o przedłużenie i na razie cisza. Jeśli mi nie przedłużą to przepadną mi dni urlopu, które sobie chciałam na sierpień na wyjazd wakacyjny przeznaczyć ( a zostało mi ich 8)
Staż kończy mi się 28.06. |
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Przyczajenie
|
a ja jestem od kwietnia na stażu i się zastawiam co dalej będzie wątpię w to ze zatrudnią mnie tu ponieważ potrzebowali jednego stażysty a przysłali nas trójke i obowiązki dzielą sie na 3 osoby więc pracy dużo nie mamy.ciekawa jestem czy po starzu UP moze skierowac mnie do innej pracy w tym kierunku jaki mam staz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4013 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że przedłużą mi staż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4014 | |
perfumove love
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli Ci nie [przedłużą to Ci przepadną te dni wolne, lepiej zadzwoń zapytaj powiedz jaka jest sprawa. ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Wtajemniczenie
|
dziękuje za odpowiedzi
![]() nabycie umiejętności z zakresu rachunkowości bankowej,segregowania dokumentów,archiwizowania ,broszurowania,sporządzan ia przelewów bankowych najlepsze że mam napisane też: realizacja w/w programu stażu umożliwia bezrobotnym samodzielne wykonywanie pracy na danym stanowisku lub w zawodzie po zakończeniu stażu ciekawe ... a i mam pytanie o dni wolne czy mogę wziąc dzień wolny ale nie z urlopu czyli bezpłatny? czyli że zabiorą mi po prostu kasę ze stażu za ten dzień? ewelinaaa a jak długo odbywałaś staż?i nauczyłaś się czegoś?co robisz teraz?...jeśli mogę wiedziec ![]()
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2009-06-19 o 16:10 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4018 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do dnia wolnego to nie słyszałam o takiej możliwości, chyba się tak nie da ale pewna nie jestem. ja odbywałam pół roku staż, skończyłam 31 maja i teraz szukam pracy ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- a czy się czegoś nauczyłam, myślę że tak aczkolwiek na pewno mogłam więcej, bo jednak dużo robiłam rzeczy mało istotnych i też czasami długo robiłam jedną rzecz wkółko aż kręćka od tego dostawałam - grrr.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Zakorzenienie
|
a gdzie mozna sprawdzic wogole ten program stazu ? Tak wogole to podpisywalyscie jakas umowe z up przed rozpoczeciem stazu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja ten program później dostałam ale to chyba nie jest konieczne (co jest bez sensu że nie znamy niby programu bo jak potem możemy podpisać oświadczenie że staż odbył się zgodnie z planem hahahaah) Edytowane przez ewelinaaa Czas edycji: 2009-06-20 o 16:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.