Mamusie czerwcowe 2015! :) część 13. - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-04-27, 09:44   #3991
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) część 13.

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
dobra agentka. Laura wczoraj powiedziala "o kurde, wieloryb Laurki brudny"

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Ja wiem, ze u mnie nie ma furtki. Ale to kwestia wieku wlasnie. Jakbym miala pierwsze dziecko wczesnie to pewnie bym chciala trójkę. Ale teraz za późno. 35 to będę mieć zaraz. Ja juz potrzebuję wyjsc z Tz na wino wieczorem

No właśnie.. Ja zaczęłam wcześnie ale do tej pory jestem cały czas w pieluchach... Blanka miała 5 lat jak urodziła się Lena. Więc tu była chwilka wytchnienia, i znów... Powoli 'wychodzę' więc teraz chce pożyć trochę z tz trochę dłużej niż przy Blance czyli do 30 na pewno nieee a potem nam się już nie będzie chciało. Dziewczyny będą miały >10 lat i >5 wiec gdzie tuu znów jak by można jechać gdzieś tylko we dwoje

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-27, 10:24   #3992
Princesika
Zakorzenienie

No ja juz czulam przy poltorarocznej Laurce luz wiec 5 i 10 lat to juz w ogole. Teraz mimo wszystko akcja cycek, kupa, placz, ulewanie męczy

Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2017-04-27, 11:15   #3993
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Mam kolezanke lekarke, ktora urodzila dziecko na poczatku studiow i skonczyla medycyne z naprawde dobrymi ocenami. Jest kilka lat starsza ode mnie i ma teraz totalny luz w porownaniu z nami, bo syn juz prawie dorosly. Co prawda jest to wiek ciezki, ale pod wzgledem posiadania czasu dla siebie wyglada to zupelnie inaczej niz przy malych dzieciach.

...tapatalk...
Dokladnie mam podobnie. Moja przyjaciolka ta ginekolozka. Zrobila jedne studia, zaczela medycyne, urodzila hanke, skonczyla medycyne, porobila te wszystkie staze, teraz hanka ma 10 lat a ona se robi kariere i jezdzi po imprezach i teratrach
Noooo tzn teraz bedzie miala powrot do pieluch bo jest w ciazy heheh
Stary 2017-04-27, 11:34   #3994
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
dobra agentka. Laura wczoraj powiedziala "o kurde, wieloryb Laurki brudny"

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Ja wiem, ze u mnie nie ma furtki. Ale to kwestia wieku wlasnie. Jakbym miala pierwsze dziecko wczesnie to pewnie bym chciala trójkę. Ale teraz za późno. 35 to będę mieć zaraz. Ja juz potrzebuję wyjsc z Tz na wino wieczorem

Ja tez potrzebuje, o tak!

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
No właśnie.. Ja zaczęłam wcześnie ale do tej pory jestem cały czas w pieluchach... Blanka miała 5 lat jak urodziła się Lena. Więc tu była chwilka wytchnienia, i znów... Powoli 'wychodzę' więc teraz chce pożyć trochę z tz trochę dłużej niż przy Blance czyli do 30 na pewno nieee a potem nam się już nie będzie chciało. Dziewczyny będą miały >10 lat i >5 wiec gdzie tuu znów jak by można jechać gdzieś tylko we dwoje

Dokaldnie o to mi chodzilo, jak pisalam, ze rozumiem dlaczego nie. Mnie juz teraz brakuje troche wolnosci, chociaz u nas tez troche inaczej, bo nie mamy.tu nikogo, kto moglby sie zajac M. A na nianie mnie nie stac, dopoki nie pojde do pracy.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
Dokladnie mam podobnie. Moja przyjaciolka ta ginekolozka. Zrobila jedne studia, zaczela medycyne, urodzila hanke, skonczyla medycyne, porobila te wszystkie staze, teraz hanka ma 10 lat a ona se robi kariere i jezdzi po imprezach i teratrach
Noooo tzn teraz bedzie miala powrot do pieluch bo jest w ciazy heheh
Podziwiam studiowanie medycyny i innych dziennych naladowanych przedniotami kierunkow majac dziecko. To tez zalezy od dziecka, ale mimo wszystko.

Akurat nie jestem mama, ktora sie trzesie nad dzieckiem, predzej tz. Ciagle slysze dlaczego on nie ma czapki, dlaczego nie ma rekawiczek, ta kurtka jest za cienka itd. Bardziej chodzi mi o podejscie do wychowania i to, jak wiele w tej kwestii od siebie wymagam, a co za tym idzie, jak wiele porazek ponosze. Chociaz kazda mnie duzo uczy i jak widze swoje podejscie z czasu ciazy czy po porodzie, to dwa rozne swiaty z tym co teraz. Chodzi mi o takie rzeczy jak na przyklad nie wiem. Ogladanie tv. W ciazy "wiedzialam", ze nie pozwole M ogladac nic przed ukonczeniem 2 roku. A tu no niestety, ale wcale nie czuje sie wyrodna matka. Albo ze bedziemy uzywac tylko pieluch wielorazowych, czy karmienie tylko bio produktami. I kwestie formuowania prosb do M, dotad nie zwracalam takiej uwagi na to, jak formuluje zdanie. Mialo zawierac odpowiedni komunikat i tyle. Teraz zdaje sobie sprawe, ze trzeba zakomunikowac co odpowiednio. Oraz jedno z najwazniejszych, mojej siostrze zabawa z dzieckiem przychodzi naturalnie. Wymyslanie zabaw, wczuwanie sie w role. Mnie zabawa nudzi nie lubie sie bawic, wiec z M nie pijemy udawanej herbatki, a jak juz to naprawde rzadko.

A propos zasad. Jak M mial 8 miesiecy bylismy w Polsce i kuzyn puszczajac Peppe swojej dwuletniej corce pyta, jakie mam podejscie do puszczania tv dziecku. Odpowiedzialam zgodnie z prawda. Teraz jestem na nie, ale zapytaj mnie jak moje dziecko bedzie mialo dwa lata.

...tapatalk...
Stary 2017-04-27, 15:08   #3995
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez potrzebuje, o tak!

Dokaldnie o to mi chodzilo, jak pisalam, ze rozumiem dlaczego nie. Mnie juz teraz brakuje troche wolnosci, chociaz u nas tez troche inaczej, bo nie mamy.tu nikogo, kto moglby sie zajac M. A na nianie mnie nie stac, dopoki nie pojde do pracy.

Podziwiam studiowanie medycyny i innych dziennych naladowanych przedniotami kierunkow majac dziecko. To tez zalezy od dziecka, ale mimo wszystko.

Akurat nie jestem mama, ktora sie trzesie nad dzieckiem, predzej tz. Ciagle slysze dlaczego on nie ma czapki, dlaczego nie ma rekawiczek, ta kurtka jest za cienka itd. Bardziej chodzi mi o podejscie do wychowania i to, jak wiele w tej kwestii od siebie wymagam, a co za tym idzie, jak wiele porazek ponosze. Chociaz kazda mnie duzo uczy i jak widze swoje podejscie z czasu ciazy czy po porodzie, to dwa rozne swiaty z tym co teraz. Chodzi mi o takie rzeczy jak na przyklad nie wiem. Ogladanie tv. W ciazy "wiedzialam", ze nie pozwole M ogladac nic przed ukonczeniem 2 roku. A tu no niestety, ale wcale nie czuje sie wyrodna matka. Albo ze bedziemy uzywac tylko pieluch wielorazowych, czy karmienie tylko bio produktami. I kwestie formuowania prosb do M, dotad nie zwracalam takiej uwagi na to, jak formuluje zdanie. Mialo zawierac odpowiedni komunikat i tyle. Teraz zdaje sobie sprawe, ze trzeba zakomunikowac co odpowiednio. Oraz jedno z najwazniejszych, mojej siostrze zabawa z dzieckiem przychodzi naturalnie. Wymyslanie zabaw, wczuwanie sie w role. Mnie zabawa nudzi nie lubie sie bawic, wiec z M nie pijemy udawanej herbatki, a jak juz to naprawde rzadko.

A propos zasad. Jak M mial 8 miesiecy bylismy w Polsce i kuzyn puszczajac Peppe swojej dwuletniej corce pyta, jakie mam podejscie do puszczania tv dziecku. Odpowiedzialam zgodnie z prawda. Teraz jestem na nie, ale zapytaj mnie jak moje dziecko bedzie mialo dwa lata.

...tapatalk...
Ja puszczam lenie na yt śmieszne koty co by przymknac oko jeszcze z pół godzinki ostatnio znów wstaje o 6

Jeszcze co do 3 dziecka.. Jesteśmy na nie też z jednego powodu. Boimi się trochę tego że będą łączyć nas tylko dzieci. Całe życie dzieci a potem nagle... Klops, nic nas nie łączy, bo najpierw Blanka. Potem Lena a potem trzecie... I tak np do 40..

Lena
Stary 2017-04-27, 15:27   #3996
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Ja puszczam lenie na yt śmieszne koty co by przymknac oko jeszcze z pół godzinki ostatnio znów wstaje o 6

Jeszcze co do 3 dziecka.. Jesteśmy na nie też z jednego powodu. Boimi się trochę tego że będą łączyć nas tylko dzieci. Całe życie dzieci a potem nagle... Klops, nic nas nie łączy, bo najpierw Blanka. Potem Lena a potem trzecie... I tak np do 40..

W sumie, nie glupi ten powod, cos w tym jest. Wydaje mi sie, ze trzeba wtedy podwojnie ten zwiazek pielegnowac, ale to tylko teoria. Nie mam pojecia jak jest w praktyce.
A wiem jak jest w praktyce . My z tz rozmawiamy glownie o M, o biezacych sprawach. Od dawna nie rozmawialismy tak po prostu, bo nawet nie ma kiedy. Przeciez to wlasnie jest dla zwiazku niedobre :/

...tapatalk...
Stary 2017-04-27, 15:31   #3997
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie, nie glupi ten powod, cos w tym jest. Wydaje mi sie, ze trzeba wtedy podwojnie ten zwiazek pielegnowac, ale to tylko teoria. Nie mam pojecia jak jest w praktyce.
A wiem jak jest w praktyce . My z tz rozmawiamy glownie o M, o biezacych sprawach. Od dawna nie rozmawialismy tak po prostu, bo nawet nie ma kiedy. Przeciez to wlasnie jest dla zwiazku niedobre :/

...tapatalk...
Dokładnie.. U nas też tak było.. Odkąd wyjeżdża związek się trochę umocnił u jest lepiej.. O wiele... Jak gadamy to chwilę o dzieciach, co tam u nich itd a reszta dotyczy tylko nas i tylko szukany pretekstu żeby komuś je podrzucić i po prostu polezec na kanapie razem

Lena

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-27, 16:07   #3998
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie.. U nas też tak było.. Odkąd wyjeżdża związek się trochę umocnił u jest lepiej.. O wiele... Jak gadamy to chwilę o dzieciach, co tam u nich itd a reszta dotyczy tylko nas i tylko szukany pretekstu żeby komuś je podrzucić i po prostu polezec na kanapie razem

Jej jakbym chciala komus M podrzucic

...tapatalk...
Stary 2017-04-27, 16:36   #3999
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:

...tapatalk...

Witaj w klubie ...

Stary 2017-04-27, 17:55   #4000
fartuch
Zakorzenienie

Ja kończę na dwojce, bede miala 29 jak piotrus pojdzie do przedszkola wiec mysle ze nawet nieźle to wyszlo. Co do tz to slaby mamy czas, Michał jest jednym slowem okropny, jak tz przychodzi z pracy to jestem jedną wielką tykajacą bombą bo mam dość po calym dniu. A wtedy klotnia murowana.

Stary 2017-04-27, 18:45   #4001
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

...tapatalk...
U nas na noc jest słabo.. Mama pracuje a teściowa jeszcze nigdy nie zostawala z Lena... Ale teraz mamy plan zostawić ją najpierw na dzień a potem na noc, chcemy gdzieś skoczyć na weekend..

Lena

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-27, 19:03   #4002
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
U nas na noc jest słabo.. Mama pracuje a teściowa jeszcze nigdy nie zostawala z Lena... Ale teraz mamy plan zostawić ją najpierw na dzień a potem na noc, chcemy gdzieś skoczyć na weekend..

Cieszylabyn sie nawet z wieczoru. Mam nadzieje, ze jak sie przeprowadzimy, to tesciowa bedzie nas odwiedzac czesciej.

...tapatalk...
Stary 2017-04-27, 19:17   #4003
Princesika
Zakorzenienie

Ja Lauri tez slabo zostawiam. Teraz wyjezdzamy pod koniec maja na weekend. Raczej Lauri zostaje z dziadkami. Moze Leo by sie tez udalo?...

Stary 2017-04-27, 20:34   #4004
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Ja kończę na dwojce, bede miala 29 jak piotrus pojdzie do przedszkola wiec mysle ze nawet nieźle to wyszlo. Co do tz to slaby mamy czas, Michał jest jednym slowem okropny, jak tz przychodzi z pracy to jestem jedną wielką tykajacą bombą bo mam dość po calym dniu. A wtedy klotnia murowana.

U nas to samo. Nerwy mam cholernie zszargane. Czekam tylko az wybije godziną powrotu tz z pracy . A jak nie daj Boże spozni się 15 minut tobie krew zalewa.
Jeszcze pogoda do bani to mała się nudzi w domu. I daje bardziej popalić.

Ja też bym chciała żeby ktoś został . Z tz wychodzimy do restauracji w niedzielę chyba już 4 miesiąc. Na tą 1-2h moi rodzice by zostali ale zawsze coś..
na urlop nie jedziemy bo tz bierze bo na poród i czas po.

A wiem że ciężki okres dopiero przed nami.

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-27, 20:42   #4005
Cos_
Zakorzenienie

Kajka myslalam ze tylko u nas taki lipny okres z wstawaniem o 6 jakis skok znowu!
Stary 2017-04-28, 05:37   #4006
country111
Zakorzenienie

My jedziemy za tydz na weekend i bierzemy moich rodziców ze soba. Ciesze sie ze mamy rodzine blisko bo to naprawde duzy komfort i obecnie z tz 2x w tym chodzimy na kurs tańca
country111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-28, 07:24   #4007
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Kajka myslalam ze tylko u nas taki lipny okres z wstawaniem o 6 jakis skok znowu!
Niee u mnie to skok jest jak Lena wstaje po 7 od dawna wstaje ok 6..:/ czasem ma fazy i wstaje później.

Lena
Stary 2017-04-28, 09:48   #4008
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki macie filtr do wody? Polecacie coś dobrego i taniego?

My też mamy Brite i polecam a filtry kupujemy w wersji tańszych zamienników i się super sprawdzają
Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
A ja jak się uda. My też się nie zabezpieczamy już.
Powodzenia U nas Tz tez by bardzo chciał a ja po porodzie i komplikacjach wciąż mam strach w oczach

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Kejtice ta patolaaa! Hahha zart!

Dzisiaj twixy sie kapia i Blanka klepie Patryka po pupce i mowi "Ty mala dupko Patrykowa"
Jacy oni są przeslodcy

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-28, 09:50   #4009
201710041131
Konto usunięte

Zle spojrzałam w kalendarz i zrobiłam test. I teraz się w☠☠☠☠iam
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-28, 09:58   #4010
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Zle spojrzałam w kalendarz i zrobiłam test. I teraz się w☠☠☠☠iam
Druga kreska ledwo widoczna czy co? :d

Stary 2017-04-28, 10:08   #4011
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Zle spojrzałam w kalendarz i zrobiłam test. I teraz się wiam

Miałaś w maju test robic??

U nas noc straszna. Zasnela o 19, wstala o 23 i bujalam sie z nia do 3.. Zasnęłam o 4, wstałam o 7 ..
Mała spala do 9 .
Juz po śniadaniu.. Miałam cwiczyc ale nie mam mocy . Moze pozniej.

Stary 2017-04-28, 10:12   #4012
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
U nas to samo. Nerwy mam cholernie zszargane. Czekam tylko az wybije godziną powrotu tz z pracy . A jak nie daj Boże spozni się 15 minut tobie krew zalewa.
Jeszcze pogoda do bani to mała się nudzi w domu. I daje bardziej popalić.

Ja też bym chciała żeby ktoś został . Z tz wychodzimy do restauracji w niedzielę chyba już 4 miesiąc. Na tą 1-2h moi rodzice by zostali ale zawsze coś..
na urlop nie jedziemy bo tz bierze bo na poród i czas po.

A wiem że ciężki okres dopiero przed nami.

My na szczęście sporo wychodzimy ale cały czas z dziecmi. Laura zna menu połowy reztauracji

Stary 2017-04-28, 10:17   #4013
Domincia_1987
Zadomowienie

Kto pamięta serial z lat naszego dziecinstwa Dr.Quinn? Teraz od pon do pt leci rano na tvp właśnie ogladam

Jedna z wielu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-28, 10:31   #4014
sylwusiach
Zakorzenienie

Mamusie czerwcowe 2015! :) część 13.

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Kto pamięta serial z lat naszego dziecinstwa Dr.Quinn? Teraz od pon do pt leci rano na tvp właśnie ogladam

Oo chyba włączę dzieki

Za późno jakie macie plany na długi weekend dziewczyny?

Edytowane przez sylwusiach
Czas edycji: 2017-04-28 o 10:34
sylwusiach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-28, 10:34   #4015
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
Oo chyba włączę dzieki

Juz po ale w nie świąteczne dni leci codziennie od poniedziałku do piątku o 10:35 ja lubię wracać do takich seriali

Jedna z wielu
Stary 2017-04-28, 10:40   #4016
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
Miałaś w maju test robic??

U nas noc straszna. Zasnela o 19, wstala o 23 i bujalam sie z nia do 3.. Zasnęłam o 4, wstałam o 7 ..
Mała spala do 9 .
Juz po śniadaniu.. Miałam cwiczyc ale nie mam mocy . Moze pozniej.

współczuję
co jej się tak podziało?

Cytat:
My na szczęście sporo wychodzimy ale cały czas z dziecmi. Laura zna menu połowy reztauracji

Fajnie.
U nas gdyby L jadła normalnie itp to może też by miało jakiś sens. Tak-męczymy się my,męczy się i ona.

Jutro może się wybierzemy przy okazji zakupów do nowej restaurcji wegetariańskiej, gdzie jest bardzo dobrze przystosowana dla dzieci. W sumie jest to bardziej restauracja dla dzieci

Kurna, kupiłam pieluchy tetrowe i to po prostu jakaś guma jest. Nie da się tego wyprasować, ciągnie się. Masakryczne są ;/
Macie jakieś sprawdzone?Mogą być nawet droższe

Stary 2017-04-28, 10:58   #4017
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję
co jej się tak podziało?

Fajnie.
U nas gdyby L jadła normalnie itp to może też by miało jakiś sens. Tak-męczymy się my,męczy się i ona.

Jutro może się wybierzemy przy okazji zakupów do nowej restaurcji wegetariańskiej, gdzie jest bardzo dobrze przystosowana dla dzieci. W sumie jest to bardziej restauracja dla dzieci

Kurna, kupiłam pieluchy tetrowe i to po prostu jakaś guma jest. Nie da się tego wyprasować, ciągnie się. Masakryczne są ;/
Macie jakieś sprawdzone?Mogą być nawet droższe
Ale do czego? Ja mam tetrowe jakies szity z pepco. Ale ja uzywam do wycierania ulewania tylko na zmiane z bambusowymi. No i oczywiście ja NIC nie prasuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-28, 11:01   #4018
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Ale do czego? Ja mam tetrowe jakies szity z pepco. Ale ja uzywam do wycierania ulewania tylko na zmiane z bambusowymi. No i oczywiście ja NIC nie prasuje

No właśnie dla dziecka.
dla L kupiłam i są super ale nie pamiętam gdzie. Zostało mi ich już tylko 4.

Ja wyprałam bo nie wyobrażam sobie takich nowych, ze sklepu nie przepłukać. Ale to co się z nimi stało to koszmar. Poszły do taty do piwnicy, będzie miał jako ścierki do czyszczenia

Stary 2017-04-28, 11:08   #4019
201710041131
Konto usunięte

No w maju ale głupie clue po☠☠☠☠☠☠☠ilo mi coś i przesunęło mi owu a ja wiem kiedy miałam owu.

Jo kreskę, na tam nawet trzy widzę jak sobie dobrze wmowie zmarnowałam test
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-28, 11:10   #4020
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie dla dziecka.
dla L kupiłam i są super ale nie pamiętam gdzie. Zostało mi ich już tylko 4.

Ja wyprałam bo nie wyobrażam sobie takich nowych, ze sklepu nie przepłukać. Ale to co się z nimi stało to koszmar. Poszły do taty do piwnicy, będzie miał jako ścierki do czyszczenia
Ja tez wszystko nowe piore. Tyle ze nie prasuje. Te z pepco kolorowe nie sa zle

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości