![]() |
#4021 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Wiem, że pora obiadowa ... ale jeszcze nigdy w życiu nie cieszyłam się tak bardzo z czyjejś kupy - 17 dni oczekiwania
![]() Idę Was nadrabiać
#4022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sa, sa. Napewno w usa, pewnie we wloszech tez. Tutaj nie jestem pewna, jednak nie jest to popularne az tak ![]() A z przejsciem do "normalnej" szkoly raczej nie ma wielu problemow. Gdzies czytalam, ze podobno dzieci uzyskuja lepsze wyniki od "nie montessori" ale nie pamietam gdzie... i to co mi zawsz chodzi po glowie to "pozwalaj dziecku". Nie mowie o krzyku na srodku ulicy ale np ubieranie sie samemu, pmocy przy zamiataniu czy ukladaniu ciuchow. Wiem, ze to 10x dluzej i 10x wiecej balaganu ale 1000x wiecej radosci dziecka i milion do samodzielnosci. Sory, rozpisalam sie :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Ja juz wyfryzjerowana. Wrocilam o 12 martwilam sie ze za malo zostawilam mlenia a D. mowi ze malutas zasnal po moim wyjsciu i dopiero sie obudzil jak otworzylam drzwi wracajac
![]() U nas dzis chyba powoli zalapuje o co cho w pelzaniu bo w koncu podkurczyl pare razy nogi do brzucha ![]() No i wyniki kału krwi brak ![]() Mialam o tym dac znac doktorce smsem a ona jeszcze zapytala jak skora i tak od slowa do slowa podpytalam ja o diete co jem no to kawy zero, rodzynek i galaretek w ramach slodyczy tez ![]() Edytowane przez Iwonia27 Czas edycji: 2016-12-07 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Raczkowanie
|
Ola u nas też tak wygląda tylko ze na dłoni .
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Ala będzie starsza to poplyne... ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Cytat:
Ala jeszcze totalnie nie kuma siadania, nie widać żadnych ruchów w tym kierunku. Ja tez jej w ogóle nie sadzam żeby sprawdzić czy umie, niech sama do tego dojdzie. Moze któregoś dnia mnie zaskoczy i ładnie usiądzie skoro na czworakach tak pewnie i stabilnie stoi 😊 ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
Cytat:
O shit (chociaż w tym przypadku to chyba nie najlepsze slowo) |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na buzi już prawie nic nie ma ale od jakiś 3 tygodni wysypalo go na rączkach i nóżkach. Takie suche małe placki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4028 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
Ze to sztuczne. A rodzynki to nie wiem czy zle zrozumialam czy jej o galaretki tylko chodzilo ze slodyczy. ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Lezy Jogurtek na brzegu maty na brzuszku bawi sie nagle aa psik kichnął i bach glową tzn buzią o panele az wrzasnal. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Z deszczem w butach
|
Jakiś kryzys mleczny mnie dopadł. Mąż pojechał na zakupy, ja się w porę ogarnęłam, dzwonię, czy jest jeszcze w sklepie, żeby mi piwko bezalkoholowe kupić na pobudzenie laktacji. Mówi, ze już wraca i mówi tak: Wyobraź sobie, że o tym pomyślałem, bo kupiłem Ci i piwo i mleko
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Czeko - o maj! Hubcia chyba pobiła wszelkie rekordy! ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Mlody dzis kilka razy zawolal "baba", chyba insynuacje Mony odnosnie jego upodobania do szarpania za wlosy nie byly bezpodstawne😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Zakorzenienie
|
Witamy się bez nadrabiania, wybaczcie.
Wpadam powiedzieć, ze za 1,5 godziny najmłodszej majówce czerwcowej stuknie pół roku ![]() Czas tak szybko nam leci, nie wiem gdzie się podział listopad ![]()
![]() |
#4031 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
Zakorzenienie
|
Hubcia poszalała.
Bona - wczoraj nie miałam do tego głowy, ale super, że u Ciebie wszystko w porządku. Już 11 tc - jak to leci, dopiero co nam pisałaś, że jesteś w ciąży. Będę trzymać kciuki za pozytywne wyniki testów genetycznych i daj znać, jak już będzie po ![]() My dzisiaj po raz kolejny zaliczyłyśmy lekarza, bo Majka dalej od czasu do czasu wymiotuje i się coraz bardziej bałam, że to może jednak nie wina przeziębienia tylko coś bardziej poważnego. Ale wg lekarki (innej tym razem) wszystkiemu winne przeziębienie, a konkretnie duzy katar, który powoduje kaszel, a to razem wzięte powoduje wymioty, bo jednak sporo tej wydzieliny u Majki jest. Mamy się zaprzyjaźnić z katarkiem i odciagać, odciągać, odciągać ![]() Do tego od jakiegoś czasu walczymy z krostkami u młodej tam na dole. Testujemy po kolei różne rzeczy - odstawiliśmy chusteczki nawilżane, smarowaliśmy Bephantenem, Sudocremem, Pimafucortem i Tanno Hermal (lekarka przepisała) nic nie pomogło, nawet coraz gorzej. Teraz mamy sarować Clotrimazolum i kąpać w nadmanganianie. Do tego zmieniliśmy pieluchy z zielonych pampersów na te białe. Co prawda pieluch nie podejrzewam, bo właściwie prawie od urodzenia mamy zielone pampersy, a z krostkami i zaczerwienieniem walczymy od jakiegoś czasu, ale już po prostu nie mam pomysłów. Żal mi tej mojej małej - tyle rzeczy na raz :'( Edytowane przez kaylla Czas edycji: 2016-12-07 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Raczkowanie
|
Te odciaganie kataru to nic dobrego bo jeszcze więcej wydzieliny będzie myślę ze jak jej raz dziennie to zrobisz to tyle . Masz hipertoniczny roztwór soli morskiej? Może inhalacje dodatkowo to i na katar i na kaszel . Ogrzewaj jej nóżki bo przez nie najwięcej ciepła ucieka .
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Przyczajenie
|
Oj, ale dawno nas nie było...trzeba zacząć czytać. A tak na dziś bez nadrabiania (wybaczcie) to moja Mała skończyła 3 grudnia 7 miesięcy a jeszcze się chwieje jak siedzi, pełza mało, tym bardziej nie raczkuje a ząbków nadal brak...to tak odnośnie dziewczyn które wcześnie o tym pisały. Także jest nas więcej
![]() P.S u mnie 43 dzień bez miesiączki...hmmm... |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Raczkowanie
|
To rób to Na pewno na noc żeby spokojnie spala i po nocy ja tak myślę . Oczywiście zadbaj żeby powietrze w pokoju nie było suche . Jest taki żel aromactiv na klatkę piersiową polecam z własnego doświadczenia .
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Zakorzenienie
|
Rozkłada mnie choróbsko z godziny na godzinę jest gorzej.
Dobrze ze D. na wolnym. Lekarka niedawno sama mi napisala co moge ze slodyczy jesc. Hehe nie spodziewalam sie zaangazowania zeby sama z siebie mi pisala. Otoz moge owoce kandyzowane i bardzo niewielkie ilosci miodu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Raczkowanie
|
No co ty jaki mit . Według Ciebie odciaganie mechanicznie A wysmarkanie nosa według własnej potrzeby to to samo ? Nawet nie wiesz jak aspirator podraznia delikatna sluzowke niemowlaka .
|
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Przyczajenie
|
martunia_199
Tak, to prawda. Tyle, że ja mam @ już regularnie od lipca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Zakorzenienie
|
Z ciekawostek tego wieczoru, to prawie zasłabłam w kuchni. Musiałam się położyć. Głowa mnie naparzała okrutnie. Teraz już lepiej.
Jutro mamy szczepienie, prośba o kciuki. ![]()
#4042 |
Zadomowienie
|
Miałam Was nadrobić...
... miałam .... no to dzisiaj kapałam to moje dziecko 3 razy i nie dlatego, że się ubrudziła w piaskownicy. Nie popisała się też długopisem, ani nie ubrudziła marchewką nieee nieee nieee. Zadziałał chyba po tygodniu ten lactulosum ![]() ![]() ![]() ![]() Kolejne podejście ... idę Was nadrobić ![]()
#4043 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
Zakorzenienie
|
Majka zaliczyła kolejne wymioty - po podaniu kapsułki z lekami zaczęła ryczeć i skończyło się zwróceniem zjedzonego wcześniej mleka (nie całej porcji, ale zawsze). Teraz zjadła mleko na kolację, jeszcze ją przez chwilę nosimy, żeby poczekać, czy nic nie poleci górą i spróbujemy ją położyć. Kurczę, dobija mnie to, że znowu na noc zostanę sama:/
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Do tego wszystkiego nie wiem, czy czasem coś nie jest na rzeczy z ząbkami, bo czasem młoda ni z tego ni z owego zaczyna ryczeć, a jest np. świeżo po jedzeniu, na rękach, więc raczej powodu do płaczu nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Zadomowienie
|
Sto lat dla Gabi😘 naszej najmlodszej. Moja juz 7 ma za pasem. Rany! Tez nie nadrobie forum nigdy...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
W tej najostrzejszej fazie trzeba pomóc dziecku, bo ono nijak nie wydmucha tego, a nadmiar wydzieliny może spłynąć do gardła, a następnie płuc lub oskrzeli i dorobić jeszcze większy problem niż podrażniona śluzówka. Cytat:
![]() Najlepszego dla czerwcowej majówki Gabrysi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4048 |
Raczkowanie
|
Tak lekarze też mówią żeby podawać mm i pokarmy stałe od 4miesiaca i soczki koniecznie . Jak będziemy słuchać co oni mówią i jeszcze tak robić to naprawdę szkoda dzieci . Każdy powinien mieć swój rozum . A nie robić coś bo tak lekarz mówił . Kaylla A może jej zróbcie morflogie z crp czy nic się nie dZieje ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My dziś mieliśmy gości i kopnął mnie zaszczyt - mam być chrzestną ich córci, tydzień młodszej od Wojtka ![]() Ale karma to suka - moja mama trochę smęciła, że chrzestnym Wojtka ma być kuzyn, który ma córkę z tego samego roku, więc będzie miał dwie "kosztowne" komunie w tym samym roku, może być kłopot żeby się terminy nie pokryły, bla bla bla... No i teraz nas pokarało - mieszkamy blisko siebie, więc Wojtek z Alicją mają duże szanse iść do tej samej szkoły, także komunię będą mieć nawet nie w jednym roku tylko wręcz tego samego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sorry, ale jakoś żaden z moich lekarzy nie kazał mi karmić mm, wdrażać stałych pokarmów od 4 msc,a tym bardziej podawać soczków ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.