|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
Jestem w trakcie remontu pokoju do pracy. Ponieważ wcześniej przesadziłam z kolorem niebieskim w tym pokoju i dosłownie wszystko było niebieskie, postanowiłam troszkę ożywić to pomieszczenie dodając zieleń na ściany. Obecnie dwie ściany mam w kolorze jasnej, intensywnej zieleni i dwie w jasnym, spokojnym błekicie. Kanapa, dywan i lampa jest granatowa. Meble w kolorze olchy.
Zieleń jest przy kanapie, błękit przy meblach. No i teraz zaczynam miec wątpliwości, czy moja koncepcja jest własciwa? ![]() Dodaje wizualizacje pokoju, poniewaz obecnie nie posiadam żadnych zdjęć. Co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Zadomowienie
|
![]()
Cześć
![]() Niedługo będę urządzała nowy pokój na poddaszu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Zadomowienie
|
shine
świetna kanapa gdzie taką kupiłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam, w mieszkanku mam zwykłe białe drzwi z płyty pilśniowej+szyba). Chcę je odnowić. Jeśli ma ktoś jakieś pomysły na odnowienie (jakieś fajne farby, okleiny, a może wymiana szyby) proszę o poradę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Raczkowanie
|
Cześć!!Dzięki za wszystkie rady,a co z kanapą? Jaki kolor? Ciemna czy jasna?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.szabloneria.pl/index.php?...ejka-flora-307 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4028 |
Zadomowienie
|
pomoże ktoś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Zadomowienie
|
Kanapa była robiona na zamówienie w Łodzi na ul. Kasprzaka 3 ![]()
#4030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Rozeznanie
|
Bo ja np. nic z tego opisu nie rozumiem
![]() ![]() A najlepiej - zrób zdjęcia pokoju w świetle dziennym. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4032 |
Raczkowanie
|
Po pomalowaniu jest nawet ok,jak zrobię zdjęcia to dodam.Ściana na tv ciemny popiel,za nią beżowo-szara.A 2 ściany w kol szarym jasnym do tego podłoga w różnych odcieniach beżu,od ciemnego do jasnego.( listone bianco z classena)A co do kanapy,to lepszy narożnik czy 3+2+1
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Raczkowanie
|
Kuchnia będzie wyglądała mniej więcej tak..No i teraz znów dylemat , jakie firany na okno?Czy iść w ten niebieski czy coś jasnego? Jaka lampa?Pod tym sufitem ( niebieskim) będzie wyspa przy której będziemy jeść.Lampa jedna?
Dekory na ścianie mają zieleń,granat...linero niebieskie z opoczna Edytowane przez ziutkowa Czas edycji: 2009-02-08 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Rozeznanie
|
Ta niebieska konstrukcja z karton gipsu na suficie - tragos!!! Można wiedzieć, po co?? I jeszcze te halogeny obok... Nie podoba mi się.
Ech, ja niektórych projektów zupełnie nie rozumiem... Jeśli dobrze widzę, to planujesz zlew 2-komorowy. Skoro i tak będziesz mieć zmywarkę, zastanów się, czy nie lepiej wstawić 1-komorowy, zyskasz więcej blatu. Rozumiem, że nie masz pomysłu na wnękę nad lodówką? Ja też bym nie miała; zresztą - kto tam sięgnie? Niepraktyczne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Raczkowanie
|
Witam!
Na wstępie chciałbym przeprosić, że tak długo Wam kazałem czekać na zdjęcia o które mnie prosiliście, a ja obiecałem je zamieścić. Przedstawiam moje metamorfozy i mój pokoik w którym niektórzy z Was doradzili mi za co bardzo im dziękuje. Proszę równiez o komentarze na temat metamorfozy i proszę o szczerośc! Nie obraże się za krytyke, a wrecz odwrotnie..krytyka działa na mnei mobilizująco, wiec może przy następnym remoncie będzie lepiej ![]() Zaczne od szafek. które okleiłem i zmieniłem uchwyty |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Raczkowanie
|
zoztało mi okleiny, więc postanowiłem ja wykorzystać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Raczkowanie
|
a tu tak ogólnie przed jak mieszkali poprzednicy i po - jak teraz ja sobie mieszkam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Raczkowanie
|
...cd........proszę o szczere komentarze
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Raczkowanie
|
w przyszłości, bo teraz szkoda mi na ta niedawno malowaną ściane, planuje na tą pustą ściane dac na cała powierznie taką fototapete
|
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Rozeznanie
|
Robercie bardzo mi sie podoba zmiana faktycznie na duuuuuuuuży plus, kolor ścian bardzo ladny i świetnie sobie poradziłeś z oklejaniem mebli naprawde fajnie teraz wyglądają
![]() Teraz co na minus - grzejnik moim zdaniem mogleś go pomalować tą farbą co pomalowałeś ściany byłby niewidoczny (znam to z autopsji). Wiesz co ja bym już tej fototapety nie przyklejała na ścianę zdecydownanie lepiej beda wygladały czarno -białe plakaty (jest ich mnóstwo do kupienia w sieci). No i roletka na okno zamist firaneczki ![]() Generalnie jest bardzo ładnie wielkie gratulacje Robercie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Rozeznanie
|
Robercie - zmiany na lepsze, więc gratuluję. Razi mnie jeszcze tylko okno - dałabym roletę (np. szarą) lub drewniane (drewnopodobne) żaluzje, a firaneczkę i karnisz bym wyrzuciła - bo zupełnie nie pasują do reszty. I kaloryfer - przemaluj na kolor ściany, zajmie ci to 10 minut, a efekt będzie lepszy (tylko nie maluj gorącego, hihi).
Świetnie wyszły ci meble, wyglądają jak nowe; bardzo ładnie dobrałeś uchwyty. Edit: Tak z ciekawości - jaki to rozmiar tych worków sako? I czy jesteś z nich zadowolony? Czy szycie wygląda na trwałe, jak z jakością? Edit nr 2 - po zastanowieniu ![]() Zdejmij też obrazek znad drzwi (wisi za wysoko) i obniż zegar - równo z poziomem górnej futryny drzwi. Edytowane przez selfish Czas edycji: 2009-02-08 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Zadomowienie
|
Robercie świetnie wyszła Ci ta metamorfoza
![]() jeśli miałabym być czepliwa: - poduchy na kanapie wszystkie odwrócone tą samą stroną (ja bym dała jasną) - inna firanka: gładki woal, ewentualnie zasłonki (ja bym dała turkusowe) - inny zegar: większy, w jakimś wyrazistym kolorze (turkus? ![]() - nie podoba mi się obrazek nad drzwiami - drzwi wydają mi się zbyt ciemne, białe były ok, można je było odświeżyć białą farbą, lub dać okleinę w kolorze podłogi. Co do innych pomysłów odnośnie ściany nad kanapą i tej naprzeciwko: możesz powesić dwie, może trzy półki - chodzi mi o coś w tym stylu: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50103623 lub zupełnie proste http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00011013. Oprócz tego tak jak pisała Qberka kilka dużych zdjęć black&white w cienkich ramach, ewentulanie antyramach. Ciekawie też wyglądają lampy ścienne, jak np coś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10149369 Edycja: Selfish, ta fototapeta na drzwiach jest świetna! Edytowane przez havana Czas edycji: 2009-02-08 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
Raczkowanie
|
qberka
grzejniczek zrobiłem na biało żeby się ładnie kontrastował, ale faktycznie po co go podkreślać i uwidaczniać coś co jest brzydkie?? ![]() ![]() czarno białe plakaty dobry pomysł, musze poszukać, ale fototapeta też mi sie podoba, wiec może kiedyś jak bedzie mi sie chciało, a znudza się plakaty to zrobie ![]() selfish widze, ze też razi Cię grzejniczek, postaram sie jak najszybciej naprawić swój bład ![]() co do rolet itd to prosiłbym o konkretne zdjecia ad1 Worki sako to rozmiar XXXL i jestem z nich zadowolony - fajna sprawa ![]() ad2 Jesli chodzi o drzwi to po oklejeniu tez mi sie nie podobało - za ciemne, nie jest dobrym pomysłem żeby były ciemne drzwi wewnętrzne, ale o tym przekonałem się dopiero po oklejeniu ![]() ![]() ![]() ![]() havana -od jutra poduchy leża na jasnej stronie ![]() -firanki - równiez prosiłbym o konkretne zdjęcia -zegar - wiem, że nie jest zbyt ładny, a napisałbym, że nawet tandetny, ale kupiłem go tylko i wyłacznie dla zwały, bo chodzi do tyłu (ogólnie tarcza tez jest w drugą strone) ![]() - obrazek nad drzwiami to pamiątka pierwszej komuni, która znalazłem podczas przeprowadzki i głupio było mi wyrzucić, wiec ja powiesiłem ![]() - z drzwiami pisałem wyżej (mądry polak po szkodzie) co do ściany to raczej tylko jakieś plakaty w antyramach albo coś... połki sobie chyba odpuszcze Dziekuje baaardzo wszystkim za pochwały i dobre rady!!! pozdrawiam |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4044 |
Rozeznanie
|
Robercie możesz bez problemu pomalować grzejnik tą samą farbą co ściany mam tak zrobione u siebie i nic sie nie dzieje
![]() Na okno ja bym dała beżową rolete jest uniwersalna kolorystycznie więc jeśli kiedyś zmienisz kolor ścian to zawsze będzie pasować. Zamist firanek proponuję proste panelowe zaslony - daje kilka zdjęć dla przykładu wszystkie tkaniny ze zdjęc są z Ikea. Jeśli masz gdzieś blisko to możesz sie przejechaćlub poszukać podobnych tkanina na allegro. Co do zegarów to wklejam linki z pzrykładowymi zegarami z Voxa : http://www.meble.vox.pl/artykuly-dek...egar-pop,1172/ http://www.meble.vox.pl/artykuly-dek...gar-winyl,879/ http://www.meble.vox.pl/artykuly-dek...zegar-go,1171/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Zadomowienie
|
Zrobiłam zdjęcia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zadomowienie
|
Chodzi o tą białą półkę. Moja będzie szersza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Zakorzenienie
|
Robercie bardzo ładnie, choć przeraża mnie pokój-tramwaj i naprawdę podziwiam ludzi, którzy żyją w takich małych i wąskich pokoikach,
Ci państwo przed Tobą jeszcze z dzieckiem ![]() ![]() Ja bym poszerzyła pokój ustawiając kanapę pod oknem i zakrywając nią kaloryfer. Nikola, a kto Ci kładł te płyty karton-gips! Masakra, strasznie nierówno na suficie i te dziury, ja bym takiego fachowca zaraz pogoniła, to jest normalnie nie do przyjęcia takie ściany i sufit
Kobiety szanujcie prywatność swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na siłę problemów! Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku. Edytowane przez trojka Czas edycji: 2009-02-09 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4048 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Rozeznanie
|
trojka - przecież widać, że jeszcze ten k-g jest niewykończony, dojdzie gips i szpachlowanie, zacieranie, więc efekt końcowy będzie gładki
![]() Nikola - na zdjęciu, które dodałaś biały jest regał, a półki są bordowe ![]() ![]() ![]() Robert - dzięki za info o Sako, przymierzam się do kupna takich przez allegro. |
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I tak do końca nie mogę się zdecydować na której ścianie ma być zrobiony? Może ktoś doradzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.