Maturzyści 2009 cz. III :) - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-12, 17:17   #4021
ilo16na
Zakorzenienie

Dot.: Maturzyści 2009 cz. III :)

Sprawdzilam odpowiedzi-jak w ogole zdane jest to jest cud
W paru zadaniach skreslilam dobra odpowiedz i zaznaczylam zla(w tych na sluchanie)

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 17:18   #4022
muchahahaha
Zakorzenienie

GG do muchahahaha

albo ja mam bloka bo sprawdzam odpowiedzi z ang i kurde zamkniete zadania chyba naprawde dobrze mi poszly albo zle pamietam co zaznaczalam tfu tfu tfu na psa urok na kocie łapki ;O odpukac, nie zapeszam bo nie zdam ;OOOOOOOOOOOO

muchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 17:30   #4023
paula007
Zakorzenienie

Mam 13/15 z słuchanki rozszerzonej. Oczywiście na trzecim zadaniu się przejechałam.
Z gramatyki będę miała chyba ze 3 punkty, znowu to słowotwórstwo.

Czytanek nie podglądam, w środę będę robić w szkole to się sprawdzę.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 17:37   #4024
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

sprawdziłam sobie właśnie ang podstawe i wyszło mi że mam ok 74% nawet się cieszę bo myślałam że nie zaliczę bo cholernie źle się czułam.

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 17:39   #4025
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja pisze jutro matmę i chcę, zeby mi dobze poszła... Także może coś jeszcze popatrzę dziś na matmę, a potem lulu i odprężanie
Jestem zmęczona po 1 przymiarce sukienki.. cała góra do poprawy
Stary 2009-01-12, 17:50   #4026
bobolinka
Raczkowanie

Ja własnie sprawdzilam z niemca i jestem szcześliwa mam 29/35 83% Och wlasnie w nagrode kupilam sobie soczek pomidorowy Najbardziej zadowolona jestem z czytania na 20 pkt mialam 18 pkt

bobolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 17:54   #4027
Renia90
Zakorzenienie

ja też sprawdziłam sobie odp i nawet całkiem całkiem no ale do tego jeszcze writting więc nie wiem ile w sumie będę miała

ok, zakuwam dalej biole

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-12, 17:55   #4028
olinka90
Raczkowanie

dziewczęta to się liczy(angielskie) wynik pkt pomnożyć przez 2?
Stary 2009-01-12, 17:56   #4029
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka90 Pokaż wiadomość
dziewczęta to się liczy(angielskie) wynik pkt pomnożyć przez 2?
tak bo łącznie masz 50 pkt

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 17:57   #4030
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Napisane przez ksh Pokaż wiadomość
jaki temat pisałaś?
pierwszy tekst - rzeczywiście, był trochę pogmatwany szczególnie w pierwszym akapicie można było się rąbnąć, bo ten Armand, czy jak mu szło, mówił o kimś nowym i wspominał starego i to było bardzo mixed :

3 słuchanie nie podobało mi się , krótko mówiąc

powiedzcie mi, co się właściwie zmieniło po tamtej katastrofie? w listeningu 3 oczywiście i którą odpowiedź zaznaczyłyście w ostatnim pytaniu? tym o studentach.
Pisałam rozprawkę.

[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10452488]o matko i po rozszerzeniu. o kurde .wam też sie tak zdawało że strasznie niewyraźnie na tym roszerzeniu gadali? to 2 i 3 słuchanie? ;/[/quote]

W 3 miałam ze 2 wątpliwości.

Cytat:
Napisane przez xCarmen Pokaż wiadomość
A tam angielski. Ja mam jutro wos rozszerzony i mam wrażenie ze nic nie umie. Jak wymyśla jakis kosmiczny temat wypracowania to polegne.Napewno nie bedzie taki łatwy jak z Operonu. Na drugi przedmiot sie nie zdecydowalam isc, wystarczy ze jeden zawale. Historie sobie w domu napisze
Też mnie jutro przeraża wos, nic nie umiem.

Cytat:
Napisane przez Cherry90 Pokaż wiadomość

Przesadzasz Gdybyś zobaczyła moje stroje, to na pewno byś się przeraziła: golf, sweter, na to sweter zapinany... Ważne, że jest ciepło, bo jak mam czekać na pociąg, to masakra jak jest -15
Sama nie wiem. Ale się wzięłam za siebie.

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Gadali całkiem w porządku, w porównaniu z tym, co nieraz mieliśmy puszczane na lekcji - to mówili bardzo dobrze ten trzeci najgorszy zarówno w odsłuchiwaniu jak i w robieniu.. Jak dla mnie, to były tam przynajmniej dwa pytania, które można było różnie interpretować (tzn. niekoniecznie jedna odpowiedź pasowała), ale może tylko mi się tak wydaje...

Transformacje były w porządku. Ale słowotwórstwo raczej trudne... Łatwo można było się przejechać, dopiero po "klasowych rozmowach" wyszło, że zdecydowanie większość ma źle
Ja zrobiłam przynajmniej dwa głupie błędy.

A readingi - nie były trudne pierwszy - słownictwo nieraz trudne, nie wszystko szło zrozumieć - ale pytania były tak sformułowane, że z kontekstu można było wszystko dobrze napisać. A i znaczenie niektórych słów również z kontekstu wynikało - po drugim przeczytaniu nie wydawał się już tak straszny
O Billu Gatesie - był chyba najłatwiejszy. W ostatnim miałam dwie wątpliwości - nie wiem, czy powinno być w pierwszym many, czy much (zaznaczyłam w końcu much jako niepoliczalne, ale czy to jest dobrze... ) i nie wiedziałam czy mówi się at different speed, czy on different speed (czy coś podobnego tam było...) - Zdaje się, że zaznaczyłam ostatnie on, ale to był raczej strzał między tymi dwoma.

Tematy były prościutkie, pisałam rozprawkę (esej) - ale dla mnie 250 słów to nieporozumienie.... wystarczy tylko na porządny wstęp i zakończenie + pomiędzy 4 argumenty, ale już bez argumentacji musiałam się nakreślić... (jak zdecydowana większość piszących)
Na 250 słów to można napisać list, opis... ale nie opowiadanie, czy esej
Cóż, jestem pewna poprawności gramatycznej i językowej (tyle żeśmy tych esejów wałkowali... ) - ale na jęz. polskim nikt by mi tego nie zaliczył (rozprawka na 250 słów? Na polskim jest MINIMUM 200-250 słów zdaje się...) Na ang. też pisaliśmy dłuższe prace, może stąd taki szok...

Jedna rzecz, która większość strasznie zirytowała - to kolejność pisania tej matury. Dlaczego nie można najpierw zrobić Listeningów i Readingów, a dopiero później Pisania? Wiadomo, że te zadania zamknięte wszyscy robią w mniej-więcej takim samym czasie. A tak, z 6 osób skończyło pisanie pracy pisemnej po 40-45 minutach (w tym ja, niestety) - i po pierwsze musieliśmy czekać do 10, żeby wyjść poza salę (na maturze nie wolno ponoć...), później musieliśmy czekać do 11, aż wszyscy napiszą (do 11 pisały ogólnie tylko dwie osoby!), a później jeszcze 10 minut przerwy dla tych, którzy wyszli jako ostatni... (Oczywiście w międzyczasie ciągle ktoś do nas dołączał na korytarzu...) - i w ten właśnie sposób przeczekaliśmy 1,5 godziny (!) na korytarzu, czekając na drugą część
Gdyby zamienili to miejscami, to kto by napisał szybciej - szedłby do domu, a osoby potrzebujące więcej czasu - spokojnie by pisały... Echh.

Ale wrażenia całkiem pozytywne. Boję się tylko jutrzejszej historii, huh...
Słuchanie całe życie było moją pietą Achillesową, ale siedziałam w pierwszej ławce przy magnetofonie, więc nie było źle.
W słowotwórstwie zrobiłam jeden błąd ortograficzny , a jednego całkiem nie wiedziałam. Reszta ok. Reading - o dziwo teks o Albercie na maxa!
I też nie podoba mi się kolejność matur.

Lirangel i Insane, co do Waszej dyskusji o nauce jezyka - uczyłam się od 4 klasy podstawówki w szkole jezykowej, mam za sobą zdane FCE i CAE, powinno się wydawać, ze matura to dla mnie pikuś. Ale wiecie co? W tym roku przestałam chodzić na zajęcia (brak czasu i kasy) = przestałam ćwiczyć. Zauważyłam, że dłuzej się zastanawiam nad mówieniem, słówka mi pouciekały i gramatyczne niuanse też, listeningi idą gorzej... Chyba jedynym lekarstwem na dobrą naukę języka, jest ciągłe doskonalenie się, bez przerywania. Bardzo żałuję, że zrezygnowałam z kursu.

Ps. Z grubsza podliczyłam - w najgorszym wypadku powinnam mieć ok. 84%... Niby nieźle, ale liczyłam, że załapię się powyżej 90%.

Lecę na fakty, hulać, a potem do WOSu.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:00   #4031
kitsh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Pokaż wiadomość
sprawdziłam sobie właśnie ang podstawe i wyszło mi że mam ok 74% nawet się cieszę bo myślałam że nie zaliczę bo cholernie źle się czułam.
a jak się robi takie cuda?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-12, 18:01   #4032
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bobolinka Pokaż wiadomość
Ja własnie sprawdzilam z niemca i jestem szcześliwa mam 29/35 83% Och wlasnie w nagrode kupilam sobie soczek pomidorowy Najbardziej zadowolona jestem z czytania na 20 pkt mialam 18 pkt
Jak Ty to robisz?
Ja jak bede miec tam 30 % to umre ze szczescia
A najwiecej w szkole i na korkach sie niemca ucze

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:09   #4033
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

hm jeszcze biologia...
ups

u nas wszystkie dziewczyny i tak zamiast o tej maturze to myślą o 100dniówce, bo mamy w piątek
CzerwonyKolczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:11   #4034
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Je też jutro biola rozszerz
Przeglądam sobie genetyke, człowieka, ekologię może zahaczę o rośliny ale to moja pieta achillesowa jestem dobrej myśli. Poruszam się dziś jeszcze (100dn w sobotę, rozpaczliwe gubienie cm ) i zamierzam się wyspać.

Trzymam kciuki za wszystkie
Stary 2009-01-12, 18:19   #4035
xCarmen
Wtajemniczenie

Uff sprawdzilam angielski podst. Pozostale cześci oprocz writingu sa bezbłedne. Ale niestety pewnie pisanie zawalilam. Zobaczymy. Dobrze ze te 70% mam

invissible damy rade, chociaz ... boje sie ze jak przeczytam temat wypracowania to oddam arkusz...

W ogóle apropo's tego angielskiego podstawowego, był prosty o wiele niż ten z operonu. Ciekawe co dadza na właściwej. nie liczylabym na taki prosty zestaw jak ten.
Stary 2009-01-12, 18:25   #4036
sydunia
Zakorzenienie

dzisiejszy rozszerzony angielski pokazał mi, że... muszę się wziąć do roboty. będę mieć 60-68/69%. mało. za mało. tzn gdybym miała te 68% czy 69% to w porządku. ale musiałabym mieć maxa za rozprawkę... o ile po pierwszej części wyszłam zadowolona, o tyle druga była porażką słuchanie było tragiczne. mam tyle błędów, ile nigdy nie robiłam w słuchaniach. tak samo czytanie. jedynie pierwszy tekst zrobiłam bezbłędnie w części gramatycznej porobiłam masę głupich błędów. cała nadzieja w tym, że rozprawkę mam dobrą. ehh. nic to. trzeba się uczyć i tyle
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:27   #4037
Anuu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Gadali całkiem w porządku, w porównaniu z tym, co nieraz mieliśmy puszczane na lekcji - to mówili bardzo dobrze ten trzeci najgorszy zarówno w odsłuchiwaniu jak i w robieniu.. Jak dla mnie, to były tam przynajmniej dwa pytania, które można było różnie interpretować (tzn. niekoniecznie jedna odpowiedź pasowała), ale może tylko mi się tak wydaje...

Transformacje były w porządku. Ale słowotwórstwo raczej trudne... Łatwo można było się przejechać, dopiero po "klasowych rozmowach" wyszło, że zdecydowanie większość ma źle
Ja zrobiłam przynajmniej dwa głupie błędy.

A readingi - nie były trudne pierwszy - słownictwo nieraz trudne, nie wszystko szło zrozumieć - ale pytania były tak sformułowane, że z kontekstu można było wszystko dobrze napisać. A i znaczenie niektórych słów również z kontekstu wynikało - po drugim przeczytaniu nie wydawał się już tak straszny
O Billu Gatesie - był chyba najłatwiejszy. W ostatnim miałam dwie wątpliwości - nie wiem, czy powinno być w pierwszym many, czy much (zaznaczyłam w końcu much jako niepoliczalne, ale czy to jest dobrze... ) i nie wiedziałam czy mówi się at different speed, czy on different speed (czy coś podobnego tam było...) - Zdaje się, że zaznaczyłam ostatnie on, ale to był raczej strzał między tymi dwoma.

Tematy były prościutkie, pisałam rozprawkę (esej) - ale dla mnie 250 słów to nieporozumienie.... wystarczy tylko na porządny wstęp i zakończenie + pomiędzy 4 argumenty, ale już bez argumentacji musiałam się nakreślić... (jak zdecydowana większość piszących)
Na 250 słów to można napisać list, opis... ale nie opowiadanie, czy esej
Cóż, jestem pewna poprawności gramatycznej i językowej (tyle żeśmy tych esejów wałkowali... ) - ale na jęz. polskim nikt by mi tego nie zaliczył (rozprawka na 250 słów? Na polskim jest MINIMUM 200-250 słów zdaje się...) Na ang. też pisaliśmy dłuższe prace, może stąd taki szok...

Jedna rzecz, która większość strasznie zirytowała - to kolejność pisania tej matury. Dlaczego nie można najpierw zrobić Listeningów i Readingów, a dopiero później Pisania? Wiadomo, że te zadania zamknięte wszyscy robią w mniej-więcej takim samym czasie. A tak, z 6 osób skończyło pisanie pracy pisemnej po 40-45 minutach (w tym ja, niestety) - i po pierwsze musieliśmy czekać do 10, żeby wyjść poza salę (na maturze nie wolno ponoć...), później musieliśmy czekać do 11, aż wszyscy napiszą (do 11 pisały ogólnie tylko dwie osoby!), a później jeszcze 10 minut przerwy dla tych, którzy wyszli jako ostatni... (Oczywiście w międzyczasie ciągle ktoś do nas dołączał na korytarzu...) - i w ten właśnie sposób przeczekaliśmy 1,5 godziny (!) na korytarzu, czekając na drugą część
Gdyby zamienili to miejscami, to kto by napisał szybciej - szedłby do domu, a osoby potrzebujące więcej czasu - spokojnie by pisały... Echh.

Ale wrażenia całkiem pozytywne. Boję się tylko jutrzejszej historii, huh...
No ja też wiem, że dwa błędy mam na pewno i tak tak głupie, że aż mi wstyd a 250słów to faktycxznie było za mało, w pewnym momencie dochodziłam już do końca miejsca na pisanie(a byłam dopiero przy przedostatnim argumencie przeciw) i z przerażeniem zaczęłam liczyć słowa, patrzę wychodzi prawie 300. Jeden wdech, skończyłam pisać łącznie z podsumowaniem, które skracałam jak tylko można i zaczęłam kreślić, zmieniać zdania, używać synonimów. Współczuję sprawdzającemu

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Pisałam rozprawkę.

W 3 miałam ze 2 wątpliwości.

Też mnie jutro przeraża wos, nic nie umiem.

Sama nie wiem. Ale się wzięłam za siebie.

Słuchanie całe życie było moją pietą Achillesową, ale siedziałam w pierwszej ławce przy magnetofonie, więc nie było źle.
W słowotwórstwie zrobiłam jeden błąd ortograficzny , a jednego całkiem nie wiedziałam. Reszta ok. Reading - o dziwo teks o Albercie na maxa!
I też nie podoba mi się kolejność matur.

Lirangel i Insane, co do Waszej dyskusji o nauce jezyka - uczyłam się od 4 klasy podstawówki w szkole jezykowej, mam za sobą zdane FCE i CAE, powinno się wydawać, ze matura to dla mnie pikuś. Ale wiecie co? W tym roku przestałam chodzić na zajęcia (brak czasu i kasy) = przestałam ćwiczyć. Zauważyłam, że dłuzej się zastanawiam nad mówieniem, słówka mi pouciekały i gramatyczne niuanse też, listeningi idą gorzej... Chyba jedynym lekarstwem na dobrą naukę języka, jest ciągłe doskonalenie się, bez przerywania. Bardzo żałuję, że zrezygnowałam z kursu.

Ps. Z grubsza podliczyłam - w najgorszym wypadku powinnam mieć ok. 84%... Niby nieźle, ale liczyłam, że załapię się powyżej 90%.

Lecę na fakty, hulać, a potem do WOSu.
Ja angielskiego uczę się od dzieciństwa, ok 4 roku życia już miałam z nim styczność. Ale co innego umieć pisać po angielsku, mówić itp, a co innego pisać zgodnie z modelem i kluczem. Niestety

A jutro wos
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:36   #4038
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Napisane przez xCarmen Pokaż wiadomość
invissible damy rade, chociaz ... boje sie ze jak przeczytam temat wypracowania to oddam arkusz...
Ja muszę napisać cokolwiek, inaczej mnie sorka "gołymi rękami udusi" <- cytat

Cytat:
Napisane przez Anuu Pokaż wiadomość

Ja angielskiego uczę się od dzieciństwa, ok 4 roku życia już miałam z nim styczność. Ale co innego umieć pisać po angielsku, mówić itp, a co innego pisać zgodnie z modelem i kluczem. Niestety
Pewnie, tak też sobie tłumaczę, bo nie wierzę, że się cofnęłam aż tak.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:38   #4039
paula007
Zakorzenienie

Ja mam jutro geografię i drżę ze strachu.
Nawet nie o to, jak mi pójdzie, ale o to, że mogą zwiększyć poziom trudności a wtedy będzie nieciekawie.

W ogóle nienawidzę na maturze z geo zadań dot. ochrony środowiska i tych ekologicznych problemów. Nigdy nie lubiłam tych zagadnień, wszystko mi się zawsze plątało. Niby wszyscy o tym mówią, temat życiowy, ale ja tego nie znoszę.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-12, 18:41   #4040
Lucrecia3
Wtajemniczenie

Sprawdziłam odpowiedzi z angielskiego i zdane jest na pewno. Uff

Jutro geografia, a ja nic się nie uczę. Trudno. Co ma być to będzie.

HISZPANIA
Lucrecia3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:44   #4041
xxboo
Zakorzenienie

nie moge znalezc wynikow z angielskiego

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:49   #4042
trynosz
Zakorzenienie

http://perspektywy.pl/index.php?opti...001&Itemid=106 ;]
trynosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:51   #4043
xxboo
Zakorzenienie

no niestety strona się nie otwiera

PEDAGOG

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-12, 18:55   #4044
suspense
Zadomowienie

jak dla mnie masakra. tematy pisemnej były calkiem przystępne, ale słuchanie i czytanie to porażka jakas. mielismy takie fatalne nagłosnienie że slyszałam w wiekszosci jakies blblblbl. szczególnie kiedy mowili faceci. uh. a czytanie,to ja nie wiem skad oni te słówka wzieli. i jeszcze ta kolejnosc. po pisaniu rozprawki bylam juz taka zmeczona,że w ogole nie wiedzialam co sie dzieje. zdecydowanie powinni zmienic kolejnosc!

jutra matma roz. wiem,że nie zdam
suspense jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:55   #4045
Anuu
Zakorzenienie

a co mi z tych odpowiedzi jak ja w większości nie pamiętam co pisałam

nie wiem co jeszcze powtórzyć z tego wosu, chyba mnie lekki stres ogarnia...
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:56   #4046
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
no niestety strona się nie otwiera
Sprawdź za chwilkę, odświeżaj... Też tak miałam z początku, pewnie pół Polski na niej aktualnie siedzi
*Insane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:58   #4047
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:

Wg mnie WOS jest schematyczny bardzo... Zawsze są ustroje, doktryny - w tym dokładnie demokracja (również działanie jej podmiotów, Sejm, Senat, etc.)
+ organizacje i konflikty na świecie
+ aktualne problemy świata (np. emigracja, konflikt o gaz i ropę, kryzys gospodarczy, etc. - ogólnie coś z przeciągu minionego roku)
*Insane jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-12, 19:00   #4048
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Ja mam jutro geografię i drżę ze strachu.
Nawet nie o to, jak mi pójdzie, ale o to, że mogą zwiększyć poziom trudności a wtedy będzie nieciekawie.

W ogóle nienawidzę na maturze z geo zadań dot. ochrony środowiska i tych ekologicznych problemów. Nigdy nie lubiłam tych zagadnień, wszystko mi się zawsze plątało. Niby wszyscy o tym mówią, temat życiowy, ale ja tego nie znoszę.
ja też mam jutro geo. nie ucze się nic a nic ... masakra.
też nie lubię tych zadań z ekologii i ochrony środowiska. To powinno być na biologii xD

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 19:00   #4049
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:

generacje praw czlowieka, sadownictwo, podzial wladzy, uchwalanie ustaw itd, org terrorystyczne, UE, NATO

PEDAGOG

Stary 2009-01-12, 19:03   #4050
sydunia
Zakorzenienie

wiecie co, języki na maturze naprawdę są niedopracowane. nauczycielka nam mówiła, że jak kiedyś sprawdzali maturę, to w jakimś gramatycznym problemie, dużo osób zrobiło poprawnie zdanie, tylko... klucz przewidywał inną wersję mimo że tyle osób miało zrobione dobrze, nie mogli im uznać. paranoja.

po dzisiejszym ang obawiam się o jutrzejszą matmę, mimo że na operonowej miałam bardzo dobry wynik. no i nadal mamy nieprzerobione prawdopodobieństwo:rolley es: także kilka punktów mogę sobie już na starcie odjąć pocieszam się, że matma to logiczne myślenie.
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości