|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Justine,będę odpoczywała,mam nadzieję,że dzidzia posiedzi jeszcze troszkę w brzuszku
![]() Mąż da sobie rade,wiem o tym,ale ja po prostu nie lubię patrzeć,jak inni harują,a ja sie lenię. No,ale teraz będzie to lenistwo w słusznej sprawie,więc i inni mi wybaczą,i ja wybaczę sobie ![]() Ty też słońce odpoczywaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Muron, gratulacje!!!!
![]() ![]() ciotki czekają na zdjęcia kolejnej księżniczki ![]() ![]() A ja już po badaniu ![]() ![]() ![]() Ale teraz mam zagwozdkę, bo z usg mała wyszła 2600, ale np. główkę ma na 37 tydzień, brzuszek na 34, a to coś dwuciemieniowe w ogóle na 39!!! I usg wyliczyło mi termin na 14 stycznia, czyli na 2 tyg przed terminem z OM. A w domu wklepałam sobie jeszcze raz te wymiary w kalkulator (dla zainteresowanych: http://mediweb.pl/interactive/calc24.php) i wyszło mi... 2900 ![]() No w każdym razie jakby nie patrzeć wszystko jest ok. ![]() ![]()
#4023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o matko oglądnęłam - masakra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i co powiedział na to czy możesz dalej pracować.......? podpiszą, podpiszą, zawsze znajdują ugodę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
fajny kalkulator mi wyszło 2358.697 gram |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a proszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Zadomowienie
|
Faktycznie masakra, w sumie przyznam, ze zapodałam wam link w trakcie oglądania , nie spodziewałam sie aż takich realnie drastycznych scen...sorki
![]() Mnie tez to przestraszyło...:confused : ![]() ![]()
#4028 | |
BAN stały
|
Cytat:
Olbko,to świetnie ![]() Twoja dzidzia dobrze się rozwija,teraz tylko czekac na narodziny ![]() Ale na razie wypoczywaj,żeby wszystko było w porządku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzięki za linka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja dlatego nie oglądam żadnych videorelacji z porodów ![]() na tej stronce z kalkulatorem - u mnie waga się zgadza z tą z USG ![]() ała... moje palce.. opuszków nie czuję w ogóle z tego zdrętwienia... mogłabym sobie szpilki wkłuwać :/
![]() |
#4031 |
Zadomowienie
|
no właśnie u mnie też zawsze usg zgadzało się z tym kalkulatorem... Jeszcze jest opcja, że mojej gince się gdzieś "omskła" ręka i coś jej za duże wyszło. w końcu to tylko człowiek
![]()
#4032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
BAN stały
|
Szizuho,odpuść sobie narty,naprawdę.
Pewnie rozpiera Cię energia,ale uwierz,lepiej nie ![]() Inaczej zrobimy to,co zaproponowała LadySith,czyli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Zadomowienie
|
mysiopez, brzuszek Kaśki tez jest mniejszy - wyszedł 34 tydzień dzisiaj... ale to wszystko jest w normie, więc się nie martw! a wymiar dwuciemieniowy wyszedł 39 tydz
![]() ![]()
#4035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hania sie nauczyla, ze ok 18.30 jadla, o 19 kapala sie, ok 19.30 szla spac. i tak bylo dzien w dznien. nie wazne u kogo spalismy albo czy byla woda, jak nie bylo np wody to kapalismy na sucho (lub jak byla chora) wkladalismy do wanienki i wszyztkie czynnosci jak przy zwyklej kapieli. I powiem ci ze nie bylo problemow z jej spaniem, tzn nie to ze sama zasypiala, ale jak juz zasnela to raczej spała..... ![]() usypianie to bardzo indywidualna sprawa bo jedne maluszki spia jak susly cala noc a inne budza sie co godzine, jednak rytualy sa wazne bo dziecko czuje sie bezpieczne, wie, czego sie spodziewac... a czy rytualy dadza warancje ze dziecko bedzie spalo???? hmmm ciezko mi powiedziec, na pewno wie, ze noc jest od spania. a dzoen od bawienia i ewentualnej drzemki. I tutaj sprzedam mojego tipa: nie zaciemniaj pokoju jak w nocy, wystarczy troche spuscic rolete czy zaslonic okno, ale tak zeby nie bylo zupelnie ciemno i nie chodzic na palcahc, nie szeptac, jak jest tv to niech leci jak zwyjkle, jak potrzebujesz odkurzac- to odkurzaj, jak dzowni tel tto nie wyciszaj itd. wtedy dziecko odroznia spanie nocne od dziennego i wie, ze w dzien ma prawo warczec odkurzac czy dzownic tel, jak bedzie spiace to bedzie spalo. u nas sie to sprawdzilo i jak hania w dzien spala to moglam robic wszytsko, lacznie ze sluchaniem muzyki i cwiczeniem do nieji odkurzaniem mega glosnym odkurzaczem. Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-12-28 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() a mogę się podłączyć do wątku??tak się tylko chciałam przywitać, bo poczytuję Was juz jakiś czas, gdzieś tam kiedyś miałam się dopisać...ale nie było czasu i tak oto jestem, ale nie dopisana A termin coraz bliżej i bliżej- u mnie na 22 lutego (32 tydzień znaczy)
#4037 | |
BAN stały
|
Cytat:
Witamy w gronie mamusiek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Zakorzenienie
|
Jelly, skoro Ty pierwsza sie odezwałaś, to poprowadz mniej doświadczoną gdzie co i jak ma wpisać, zeby się dopisać (nieczuje jak rymuje)
![]()
#4039 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Zadomowienie
|
La'mbria, witamy!!! Masz boskie podpisy
![]() ![]()
#4041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- a podpis jest rewelacyjny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Zakorzenienie
|
la'Mbria Witaj
Jelly ma rację - lilijka Cię dopisze, podaj jeszcze płeć, jeśli znasz ![]() edit: o zdążyła mnie uprzedzić ;D
#4043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ano syn od pierwszego popatrzenia na test wiem ze będzie syn ![]() a tak po prawdzie- jak robiliśmy USG połówkowe to się stresowałam...oj oj...bo my z TŻem od początku do brzucha mówiliśmy "synku" albo "lwiaku" no i jakby tak raptem córa...ale jednak pierwsze co lekarz zrobił to (bez pytania) wydrukował dla TŻa zdjęcie i mówi- o proszę...jaki podobny do taty... TŻ- zbaraniał..eee...a to główka?! lekarz- główka, główka...panie widziałeś pan główkę z haczykiem na końcu? jajka i mały pisiorek! ![]() imię też już wybrane- od początku mówiliśmy lwiaku, lewku, lwiątko..no i zostało- będzie Leo ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4044 |
Rozeznanie
|
Muron wielkie Gratulacje, niech coreczka zdrowo rosnie
![]() ![]() ![]() Wera kuruj sie. Mysiopez Ty rowniez. Jelly nie mysl za duzo, ze mozesz szybciej urodzic, bo tym mysleniem jeszcze "przyspieszysz", skurcze przedporodowe, to normalka na tym etapie, rozwarcie podobno tez, ale nie dopuszczaj do siebie mysli, ze mala moglaby pojawic sie przed 37 tygodniem, potem niech sie dzieje co chce, bo bedzie w terminie (lekarze nigdy nie wiedza jaki termin jest wlasciwy, i jak dziecko urodzi sie w 37, to jest donoszone ![]() Ale mi sie nic nie skraca, bynajmniej tak bylo na ostatniej wizycie, a nastepna 6 stycznia, i wtedy juz skierowanie do szpitala dostane. Bogu dziekuje, ze nie musze lezec, bo ja mam jednak mlodsze dzieci, musze sie nimi zajmowac, a teraz znow troche zajec, bo srednia ma urodzinki w nastepnym tygodniu, robie na dwa razy, dla rodzinki i dzieciakow, i do czwartku, nie mam prawa rodzic, a pozniej tez nie, bo wlasnie wtedy wezme sie za kompletowanie wyprawki dopiero do konca, choc fotelik wczoraj zamowilam. Takze lez, ile wlezie, niech maz i dzieciaki robia co umieja za Ciebie, a malutka siedzi w brzuszku ![]() Tak czytam o wadze Waszych dzieciakow, i moja mala w 32 tygodniu miala prawie 2300 (bez 7 gram), ale ja mysle, ze ona za wielka nie bedzie, pewno stopnie ze wzrostem jakos w ostatnich tygodniach, choc z doswiadczenia powiem, ze waga nie jest tak wazna, jak obwod glowki, bo jak glowka przejdzie, to reszta juz bez problemu ![]() Co do znajomosci boli porodowych, ja sie ciesze, ze wiem na czym to polega, jednak niewiedza i pierwszy porod wlasnie z tej niewiedzy, nie wspominam najlepiej, drugi wspominam super, mam nadzieje, ze 3 bedzie podobny, tak czy siak, nie taki ten bol straszny jak go malowali, ja tylko modle sie, by nie rodzic noca, bo niewyspanie strasznie wykancza, w dzien jakos mi latwiej to poszlo ![]() Lilijka sliczny brzusio masz ![]() la'Mbria witamy ![]() Sanetka Gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | |
BAN stały
|
Cytat:
To świetnie ![]() Gratulacje ![]() Wiedziałam,że jednak matka wyczuwa,jakiej płci będzie jej dziecko ![]() A z tą główką to świetne,nie dziwię Wam się,że mieliście kupę śmiechu z lekarza ![]() Marleen,staram się o tym nie myślec,i modlę się,żeby Martusia wytrzymała w brzuszku do tego 37 tc. Potem niech się dzieje,co chce. Mąż się wszystkim zajął,ja mam przykazane leżeć,i tak zrobię. Dobrze,że Ty nie musisz przez to przechodzić,naprawdę,masz duże szczęście ![]() A w którym Ty jesteś tc? Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-28 o 20:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Zakorzenienie
|
a dziękuję, dziękuję...szczera prawda-znaczy to, co w podpisie
![]()
#4048 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() MURON gratulacje ![]() Cytat:
![]() miejmy nadzieję że jeszcze trochę tu posiedzimy a potem siup na odchowalnię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Zakorzenienie
|
pamiętacie jak u grudniówek sypały się cesakri?? Hehehe jak na razie u nas też przewaga CC
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
BAN stały
|
Justine ja już naoglądałam się tyle filmików i już jestem tak blisko porodu, ze mało co mnie przeraża. Nacinanie - owszem i chyba już tak zostanie, dlatego zadbałam o to, żeby znaleźć dobrą położną, która postara się do niego nie dopuścić. Poza nim już się tak nie boję. Bałam się w siódmym i ósmym miesiącu, a teraz zaczyna mi wszystko wisieć - chce żeby to już było
![]() ![]() ![]() La'Mbria witamy ![]() Ja już nie mogę doczekać się tej wizyty 3.01. bo nie wiem jak będę mogła rodzić. Święta zleciały ale bez specjalnego poczucia że są, bo bardziej zaaferowani jesteśmy oczekiwaniem na Gabrysię, a Sylwestra to już w ogóle mi się nie chce. Czekam na wizytę i na narodziny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.