|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Jestem i ja...
dwu i pol godzinny spacer odbebniony, Zoska spi juz 2 godzinki, obiad przygotowany, tylko sznycelki podsmazyc. piekna u nas jesien wreszcie, boosko sie spaceruje, choc jakos tak bez celu.... andziot zazdroszcze drzemek, Zoska od kilku dni ma wlasciwie tylko jedna..ta na spacerze(teraz dosypia na balkonie ![]() powiem wam cos smiesznego, my sie zareczylismy 1 listopada.,... ![]() bo bylismy w Sztokholmie i oboje zapomnielismy ze to takie swieto bo w skandynawii nie ma... i wszyscy sie z nas smieja teraz ![]() gusiaczku kochana moja ![]() ![]() ![]() aga pe koneicznie filmik prosze nakrecic z pelzajacym Norbim ![]() bassienko no wlasnie ja tez sie zamartwiam, idziemy do terapeuty na kolejna kontrole w piatek wiec zobaczymy co i jak, ale wydaje mi sie ze juz powinna, wiem ze niby kazde dziecko w swoim czasie, ale ja juz mam taki charakter ze sie martwie... paulizia kochana jestes wiesz? ciesze sie ze z Antonkiem lepiej bo o was myslalam ciagle, biedny maluszek, ja tez latam ze wszystkim do lekarza a potem sie boje ze mnie wysmieja, ale lepiej isc dwa razy niz ten jeden raz nie pojsc. musze zrobic cos dla siebie masz racje, ale ja jak sie lenie to mam jakiegos dola mega, wydaje sie sobie taka bezuzyteczna, normalnie nei potrafie tego wyjasnic, w ogole teraz tak boje sie szukania nowej pracy, mam wrazenie ze nic nie umiem i nic nie pamietam.... weredka no podobno dzieci zaczynaja cos robic zawsze z dnia na dzien, no mam nadzieje, ze mnei wreszcie Zosienka zaskoczy ![]() caffelatte no wlasnie rano doczytalam ze i ty sie zamartwialas, wiec Julus juz opanowal ta sztuke to moze i zosce sie uda. ale u was dzisiaj cisza, no tak jutro swieto.... ide Zoske zgarnac z balkonu bo juz ponad 3 godziny na powietrzu siedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Zakorzenienie
|
Ola właśnie wyjechała na spacer z babcią
w spacerowce no i co ????????? oczywiscie siedzi nie polozy sie ![]() ja oczywiscie pracuje, a jakze moglo by byc inaczej mialam pisac, ze jestem w szoku wczoraj ząbek ledwo widoczny dzisiaj juz mocno wystaje ![]() tak szybko te zeby wychodza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Raczkowanie
|
Hej
U nas juz po wizycie, pani doktor poradziła mi nie odstawiać jeszcze małej od piersi (chociaż do końca listopada, bo to miesiąc infekcji). Ania ma jakieś małe przeziębionko, dostała kropelki do noska i tantum verde do gardła i mam ja kłaść na poduszce,a nie na płasko. Tak się cieszyłam, że już skończy się moja cyckowa przygoda..że jakoś dotrwałam do tej sześciomiesięcznicy, a tu klops ![]()
#4024 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry,
pochwaliłam swoje dziecko wczoraj to dzisiaj już musiało mamusie sprowadzić na ziemie ![]() ![]() kiedy to się skończy ![]() ale i tak KOCHAM mojego synka najbardziej na świcie ![]() no to się wyżaliłam Najlepszego dla solenizantów !!! ![]() ![]() ![]()
#4025 | |
Rozeznanie
|
Paulizia dużo zdrówka dla Antosia
![]() dzięki, że przyjęłaś ![]() ![]() Cytat:
wszystkiego najlepszego dla solenizantów ![]() ![]() ![]() ----------- pobiegaliśmy dziś po sklepach, nic ciekawego nie kupiliśmy, a kasa wydana ![]() lecę na 17 do lekarza medycyny pracy (nareszcie) może zdążę jeszcze odnaleźć Domi i Norbiego ![]() Edytowane przez niebieska.lwica Czas edycji: 2011-10-31 o 15:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Zakorzenienie
|
Spoko, jakoś dałam radę
![]() A do kiedy trwają te zajęcia? Ile ich zostało?
![]() |
#4027 | |||
Raczkowanie
|
Pauliziu cieplutkie życzenia dla Antosia z okazji piątej miesięcznicy od cioci i Wikusia ![]() ![]() całej reszcie dziś świętujących dzieciaczków: Martynko, Zuziu, Olusiu ![]() ![]() Cytat:
![]() a urodziny zbiegają mi się z dniem 5 miesięcznicy mojego syneczka w sobotę ![]() ollliwko u nas jeszcze też gondolka w użyciu, chciałabym jeszcze ze 2 miesiące ale zobaczymy jak to z długością synka będzie ![]() Cytat:
![]() ![]() poziomko też tak myślę, a niech ma menda jedna ![]() [QUOTE=agnieszka_pe25;3023 8148] bardzo jaraja go kable, wasze dzieci tez????? [\QUOTE] agnieszko_pe dziecko me uwielbia kable i telefon komórkowy ![]() anula również jakoś ostatnio czuję się do niczego, brak weny, ochoty do sprzątania więc rozumiem Cię ![]() nie martw się o to przewracanie, Wikuś też niechętny, zdarzyło mu się kilka razy z miesiąc temu z brzuszka na plecki, jak śpi na boczku i się zapomni, to śmiga na brzuszek ale ręki nie wyciągnie spod ciałka i popłakuje w nocy żeby mu pomóc. Wydaje mi się, że wszystko w swoim czasie, nie słuchaj rad koleżanek, nie wiem po co ludzie wygadują takie głupoty, wiadomo, że zasianie choćby ziarna niepokoju wobec matki odnośnie jej dzieciątka powoduje nasilony niepokój. Zosieńka jest pod kontrolą lekarza, chodzicie na rehabilitację, gdyby coś było nie do końca w porządku zapewne mielibyście skierowanie na dodatkową serię badań i drążenie tematu ale nie ma takiej potrzeby. Teraz cała masa dzieci jest rehabilitowana ![]() ![]() aguś no ![]() ![]() nam ten sam wyszedł w środę i też jestem pod wrażeniem prędkości wzrostu ledwo się przebił a już ma ze 3 mm i śmiesznie to wygląda ![]() ZDRÓWKA!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() AgoM jak pierwszy dzień po powrocie do pracy ?? ![]() ![]() caffee przyjemnego czasu z rodzinką i ![]() ![]() magda numerki dasz jakoś radę jeszcze karmić, pomyśl w chwilach wielkiej niechęci, ze robisz to dla Ani ![]() paulizia jak czytałam opis Waszej nocki to aż miałam łzy w oczach; Dużo sił dla dzielnego Antosia ![]() ![]() superaśne to krzesełko, który kolor ma Antoś, niebieski ??? napisz mi którą spacerówkę jednak kupiliście, bo mam teraz na tapecie ów temat ![]() andziot cudna jesienna Zosieńka ![]() a i ![]() ![]() spacerek zaliczony klaterina byłaś też?? nocka piękna, plucie dziś było dynią z ziemniaczkiem hippa ![]() chyba drugi ząbek idzie, tym razem bardziej boli nosimy, nosimy i tak cały dzień ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4028 |
Raczkowanie
|
u nas też chyba ząbki idą, bo Maja taka marudna i wgl, że masakraaa.
cały dzień marudzi i w nocy się budzi też .. |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Rozeznanie
|
DZIEŃ-DO-BRY! a może nawet i dobry wieczór
![]() Boże jak mnie tu dawno nie było, ostatnio tylko na fb zaglądam, ale im więcej tam zaglądam tym bardziej za Wami tęsknie, więc wpadłam ![]() Nie nadrabiam, więc nie wiem co i jak, ale rozumiem że nadal tu jesteście i nie wyniosłyście się nigdzie ![]() Jak już wspominałam na fb dziś byłyśmy załatwić żłobek i jakoś mi tak ulżyło, że dobrze będzie że nie muszę się martwić, pewnie rozpacz i tak będzie że dziecka nie mam przy sobie ale jakoś dam rade. Czy któraś z Was też daje dziecko do żłobka niedługo? Ja całkiem wracam do pracy jakoś w połowie grudnia, więc umówiłam się że tak od połowy listopada będę prowadzić ją na pare godzin i wydłużać. W szoku jestem że tam wogóle nie jedzą z butelki tylko łyżeczką, wszystko, nawet herbatki czy woda mineralna podawana jest łyżeczką. Właśnie to jedzenie troche mi komplikue sprawe bo wychodzi na to że UU to tylko w nocy będzie i wieczorem. Śniadanie 8-8.30 kaszka II śniadanie 10-10.30 owoc itp 11.30 (SZOOOOK) obiad drugie danie 12.00 - 14.00 Drzemka (aha akurat, już to widzę, że wytrzyma 2 godizny!!! hahaha) 14.30 obiad pierwsze danie i podwieczorek odbieram ją koło 15 i tak myślę że może w domu UU a dopiero koło 19 kolacja kaszka Co wy na to? Boże jaki wywód, masakra ![]()
#4030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to Lilka już stracona bo i na cmentarzu była i przed lustrem codziennie stoimy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Wtajemniczenie
|
delicadeza
![]() ![]() ehh fajny dzien pelzalismy ile wlazlo kupilam przez przyadek obiadek na mleku. podalam eksperymentalnie, no i odpowiedz nadeszla godzine temu. wielka luzna smierdzaca kupa ![]() takze dieta bezmleczna jednak bedzie musiala byc
![]() |
#4032 |
Zakorzenienie
|
Hello i wgl
![]() atiz bardzo mnie dziwi, że takim malutkim dzieciaczką próbują narzucić plan dnia ![]() i to jeszcze drzemki - mają spać wtedy kiedy się im karze ... co do picia z butelki - niby dziwne, ale to raczej minimalizuje trochę przenoszenie zarazków, bo u nas były butle i wszyscy prawie mieli aventu i dam sobie rękę uciąć że smoczki im się mieszały ciągle ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zakorzenienie
|
Mamy ząbka!!
lewa dolna jedynka ![]() ![]() ![]() Moje dziecko dorasta ![]()
![]() |
#4034 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() moje dziecie chyba pobilo rekord ![]() wypil 150 mleka lus 3 nabierki kaszki, po czym darl sie maam mamm stwierdzilam ze NIEMOZLIWE zeby chcial jeszcze, ale zrobilam 150 samego mleka i wiecie co? wypil do dna i dalej wola ![]() on wypil 300ml mleka!!!! EDIT dopil jeszcze 40 czyli 340ml. mi jest niedobrze, nie wiem jak jemu...
moich dwoch chlopcow<3 zaczynamy od nowa dietowanie ![]() Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-10-31 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więcej nie daję i zatykam smokiem, ale spokojnie by więcej zjadł ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co, on tak srednio 150, dlatego tak sie zdziwilam. no i tak wrzeszczal ze nie bylam wstanie zatkac go smokiem, boje sie ze go brzuch bedzie bolal. no trudno. kurcze to pieknie ci eda pije. ja nie wiedzialam ze norbi ma taki spust
![]() |
#4037 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- załatwiłam lekarza Ania nie jadła już 4,5 godz i nie woła, że głodna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W dzień najczęściej 100-120ml je ![]() Chociaż ostatnio też 260ml wsunął, zrobiłam 180 i był RYYYYYYYYK ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | |
Zadomowienie
|
no oczywiście
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jakoś mi tak dziwnie dzisiaj, mam wrażenie, że jest niedziela a jutro mężu ma wolne i w środę już w ogóle dni mi się pomieszają
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4040 |
Zakorzenienie
|
A, zapomniałabym się pochwalić, że usłyszałam dziś: "mama"
![]() Wieczorem tak do mnie oburzony krzyknął, bo obcinałam mu pazurki, a on nie lubi ![]() Tż mówi, że rano, jak umierałam z bólu głowy, to też za mną tak krzyczał ![]()
![]() |
#4041 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Witam wieczorem , byliśmy na rehabilitacji u innej specjalistki trochę ponaciągała Michałka i teraz bidulek strasznie sie żuca przez sen i popłakuje :-( powiedziała że trochę potrwa rehabilitacja bo mały za mało używa prawej rączki. a ja oczywiście sie naczytałam w necie i teraz siedzę i ryczę ![]()
#4042 | |
Zadomowienie
|
ładnie ładnie, tu ząbek, tu "mama"
![]() ![]() Cytat:
Marudek coraz sprawniej się obraca, wykręca, przekręca, buszuje w łóżeczku i na macie jak szalony, maty już nie rozkładam na łóżku tylko na podłodze i całe szczęście bo już zrobił o kilka obrotów za dużo i wylądował na panelach. Na szczęście już śpi więc i ja zaraz znikam spokojnej nocki
![]() |
#4043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupilam to mleko sojowe nie bardzo oli smakowalo 11 zl za puszke 650g a raczej karton ![]() ciezko bylo jej zasnac wiercila sie, ryczala, teraz tez sie przebudza co chwile ![]() delicadezo dziekuje ![]() WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW ZDRÓWKA I WGL ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Rozeznanie
|
matall, aguś - gratulacje!!!!
co do przesądów, Kasia lustro uwielbiała i jak miała 1,5 roku to budowała piękne wyraźne zdania ![]() Ja i Kasia chore, więc na cmentarz chyba tylko tż pojedzie. cafelatte - Ty tak blisko mnie jesteś!!! anula - no data zaręczyn niezapomniana! Wojtek też jeszcze w gondoli (miło mu tam i cieplusio, a mimo że długas to się mieści bo gondola długa), jakoś nie protestuje mi, siadać jeszcze nie chce (jak chce widzieć więcej, to mu dno pod plecami trochę podnoszę ![]()
#4046 | ||||
Zadomowienie
|
cześć
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
o ja cieeeeeeeeeeeee... ![]() ![]() Cytat:
w K. moje złotko od jutra 6miesięczne ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilke
![]() ![]() Mialam tylko sobie czytac ![]() Ale musze: prztyulic Gosiek ![]() ![]() i pogratulowac Edzikowi pierwszego zabka ![]() ![]() Ide sobie... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4048 | |
Rozeznanie
|
Dziękuję za kciuki
![]() Sama praca nie jest zła, ale nowy prezes, to już osobna historia ![]() Nie wiem, jak to przeżyję. Po jednym dniu miałam ochotę zamknąć go w szafie. Tęskniłam za Antosiem strasznie, ale jakoś to, że wiedziałam, że jest u nas w domu z mężem mnie trzymało przy życiu. Zadzwoniłam tylko 2 razy spytać, co u nich. Ale wieczorem jak wykąpałam Antosia, poprzytulaliśmy się i tak mi się przykro zrobiło, że musiałam go zostawić, że przez bitą godzinę beczałam rzewnymi łzami ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Norbi świetnie już pełza ![]() Pauliziu strasznie współczuję Antosiowi zapalenia krtani ![]() Wszystkiego dobrego dla dzisiejszych solenizantów ![]() ![]() ![]() Czuję się okropnie, dostałam jeszcze dzisiaj takiego okresu, że spokojnie mogłabym otworzyć bank krwi, a łeb mi dosłownie rozrywa ![]() Edytowane przez Agnieszka.M Czas edycji: 2011-10-31 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
W imieniu Zuzki dziękuję za życzenia. Cytat:
![]() Gratulacje!! Przeziębiłam się w sobotę na ślubie. Leci mi z nosa i jestem padnięta. Gorący prysznic i SPAAAAĆ
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Rozeznanie
|
Andziot my pomimo wąskich alejek bierzemy jutro wózek na cmentarz, bo mamy na niego jakieś pół godzinki pieszo i w Święto Zmarłych nigdy nie wybieramy się na cmentarz samochodem - szkoda czasu. Głównymi alejami jeździmy wózkiem, a potem zostawiamy wózek pod drzewem, a w głąb wchodzimy z dzieckiem na rękach licząc na to, że na cmentarzu nikt nie zwinie wózka. Byliśmy już na takiej zasadzie na pogrzebie i 2 razy na cmentarzu, więc mam nadzieję, że jutro też się ten system sprawdzi i nie będziemy musieli kupować w środę nowego wózka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.