|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieciaków
Zdrówka dla chorych dzieciaczków Nataszka my na weekend koło Żywca. Pogoda u nas była pod psem ale i tak dzieciaki większość dnia spędziły na dworze. Mam nadzieję że żadne chorobą tego nie przypłaci. Biegali w deszczu za piłką, był tort urodzinowy dla Wojtka, prezenty i Dzień Dziecka.
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Sto lat dla Wojtka!
Zaczął się sezon wesel
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też w kinie były te bajeczki .
Moje wszystkie chłopaki byli w teatrze na czerwonym kapturku. Małemu najbardziej się wilk podobał ,po przedstawieniu było malowanie buzi,mały przeszczesliwy . Ja w tym czasie na rolkach jeździła po lotnisku .. Później jeszcze mac był i dzieci padły.Mnie dzisiaj strasznie gardło boli :/przez to spać nie mogłam. Zdrowia dla chorych dzieci. U nas w mieście sporo dzieci choruje na coś co ma jednodniową wysoka gorączkę bez innych objawów.
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Libra- Twoje opowieści mrożą krew w żyłach. Ja bym zeszła ze stresu. Ja przy swojej dwójce mam nerwobóle w klatce...
Igor ma katar. Kalina ma katar. Jestem mocno nieciekawa, w co to się rozwinie.
|
#4025 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() waga niestety chyba jest sprawna , no zbieram się zbieram do kolejnego zaciśnięcia pasa i czekam na cukinie i fasolkę bo wtedy tylko to jem więc może cos i zleci ![]() a i ostatnio też mniej jeździłam przez te deszcze ,strach z domu się na dłuższą trasę wypuścić Cytat:
![]() z zębem już chyba ok. tzn. juz dzisiaj wieczorem jadł normalnie ,mówił że już nie boli a tak to 2 dni na kaszy jechał ![]() nie będę sobie zawracać głowy dentystą one ,myślałam że jak do poniedziałku mu nie przejdzie to pojedziemy i tak wylecą gorzej jakby to stały był ja piekę ostatnio ciągle skubańca ,przyczepiłam się do tego skubańca bo znalazłam idealny przepis i do rabarbaru w sam raz ,rabarbar się juz końćzy ale zaraz truskawki będą Cytat:
czy już się nie wspina ![]() zdrówka dla dzieciaków Lind zdrówka życzę Asiulek zdrówka dla was też Dzisiaj nie padało prawie cały dzień ,miło było odetchnąć ,poszliśmy się przejść do lasu a po drodze oczywiście mega gigantyczne kałuże ,wszyscy się ubraliśmy w gumowce ,mały też i wziął swój rower. Matko i córko co on wyprawiał po kilku krzykach moich żeby jechał wolniej na które oczywiscie nie reagował dałam sobie spokój. Zapierniczał tym rowerem odpychaczem przez kałuże jak mały beduin ,możecie sobie wyobrazić jak wróciliśmy do domu w jakim stanie ![]() 5 zmian ubrania na dzień to mało ,więc mojemu dziecku pogoda wcale nie krzyżuje planów zabawowych ,wręcz przeciwnie
|
|||
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zazdroszczę spaceru. Ja dziś wyskoczyłam tylko na chwilę przed dom jak Misiek spał (śpi ostatnio w dzień częściej) a tak to ciągle z jęczydupką małym
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Libra mojemu dziecku pogoda też nie przeszkadza w zabawie na dworze. Deszcz leje a ona wkłada kalosze i kopie piłkę. Gdybyśmy mieli dom to nie wracałaby do domu. Starszy brat tylko rzuca hasło a ona już stoi gotowa przy drzwiach.
A to moje ostatnie dzieło. Najważniejszym komentarzem była radość i reakcja solenizanta, w tajemnicy powiem że bardzo przyjemna i wzruszająca.
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne, reakcja najważniejsza... zdrówka dla chorowitków
|
|
|
|
|
#4029 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec my pomyslimy co z tym fantem zrobić ale powiem ci ze bedziemy w tym samym czasie wypoczywać mąż ma od 12 ma urlop ( a to jest pon , chcmy wyruszyć w wpiatek badz sobote )wiec jak co to szukaj gdzies na plazach najgłosniejszej rodziny ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
ale mozesz odiwedzic lenke i ice to 15 km od żywca---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Cytat:
o mamusiu zdróweczka dla małej ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Cytat:
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Mala obudzila sie na picie przed 3. Dalam jej ibufen bo rozpalona byla bardzo. Do teraz nie spi bo kaszel ja meczy i sie rozbudzila
ja przy okazji tez rano lekarz.Edzia- te domki sa w mielenku a to wiocha obok mielna. Cisza, spokoj. A do mielna spacerkiem 20-30 min ( zalezy jak szybko sie chodzi) fajnie byloby sie zgrac
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ja teraz rolki odkurzyłam(4lata leżały
)Bo właśnie rowerem troche w taką niepewną pogodę strach się gdzieś dalej wybraćJa od dzisiaj też troche pasa przyciskam. Bo waga stoi, a chciałabym jeszcze troszeczkę w dół zlecieć, ten 1 kg, bo niby wszystko ok, ale jak usiadę taka na flaku zgarbiona to brzuszek mi wyskakuje ![]() Izazula Tort pierwsza klasa, super ![]() Megi ja na katar polecam Ibuprom zatoki, na mojego młodego działa cuda, a naprawdę już tych gów.ien wypsikałam bardzo dużo. Wczoraj był u mnie w mieście bieg wiosny. Biegłam z Erwinkiem 3,5 km, i nie dobiegliśmy na samym końcu
|
|
#4032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i ciagle ulewy no i znowu dygam o małą, choć już wiem, ze i tak złapie aż sie dusi tą flegmą co jej sie odrywa moje dzieci się z nią nie widziały na szczęście, więc liczę, ze u nas na katarze sie tylko skończy
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
lind, asia, bao, zdrówka dla potomków
![]() izz, tort absolutnie przepiękny A my dziś rano byliśmy z młodą na wymazie z gardła na chlamydię -oczywiście nic nie bolało, ale młode drzeć japę musiała .Za dwa dni wynik.
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
My po wizycie. Oczywiście jakaś infekcja. W oskrzelach czyściutko. Na spacery normalnie kazał wychodzić wiec dziś długo szalałyśmy
na szczęście gorączki nie ma.evi- co to ta chlamydia?? skąd podejrzenia o nią??izz- tort cudny!! jestem pod ogromnym wrażeniem i nie dowierzam, że można takie cudo zrobić samemu ![]() Mała zasypia i słyszę jak się dusi. mam nadzieję, że dziś pośpi dłużej niż 20 minut wstrętne kaszlisko
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, to najważniejsze
![]() Inhalacje robimy, mała sama się dopomina "poinhalujemy się"? ![]() A jak Kubusiowy katarek?? Isia się trzyma?
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
asiu, http://pl.wikipedia.org/wiki/Chlamydophila_pneumoniae
no cały czas próbujemy znaleźć przyczynę tego przewlekłego kaszlu. Zrobienie tego wymazu zaleciła ta dziwna laryngolog, u której ostatnio byliśmy. Bo wszystko fajnie, zdrowa niby, a kaszle jak mały gruźlik. Parę nocy kaszle (ale tak, że pół nocy się dusi), a potem spokój. W dzień też czasem... Pasożyty wyszły ujemne (niby)...no i szukamy....i 55zł w kieszeni mniej...
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys Werka też tak po nocach kaszlała. pamiętasz jak pisałam? podejrzewałam pleśń (powstała w uszczelkach w oknach) i wilgoć. W ostateczności nie wiem co to było, bo przeszło samo ale trwało to długo...
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Evi a mała kaszle cały dzień,czy np w nocy,lub z rana?
Odpisali mi z Nestle w sprawie tego trefnego MM . Jutro po nie ma zjawić się kurier. Mam nadzieję że tylko kleik różowy w nim był i dodatkowo a nie jeszcze coś dosypane . Tak rzadko kupuje MM i jeszcze taka wtopa .Młodemu odkrecilismy boczne kółka od roweru,od dzisiaj zaczniemy go uczyć ![]() Monk a jak sytuacja z rączką Twojego synka?już ok.
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mówi przez nos przy tym. Daje mu pneumolan i wapno, pneumolan na oczyszczanie zatok, a wapno profilaktycznie - nie wiem czy dobrze robię Isia sie trzyma póki co - oby tak zostało![]() Jutro przychodzi opiekunka do Isi, trzeba mieszkanie zacząć ogarniać, a weny nie mam
|
|
#4041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku to sinecod lub, lepiej dexa pico dawały radę, a potem i to nie działało. No zresztą, takich rzeczy też przecież długo dawać nie można. Wtedy daliśmy diphergan przez kilka nocy i przeszło. Aż do następnego razu. Cytat:
różowy kleik barbie ![]() wow, już będzie bez boczniaków śmigał, duży chłopak. Moje jeszcze z kółkami nie trybi ![]() Cytat:
Wapno warto dawać. A jeszcze co do wód to teraz z jakiejś firmy jest nowa w wersji z eukaliptusem i ponoć fajne odczucie odetkania też jest A propos chorób, to tak sobie właśnie ostatnio myślałam, że bilans chorobowy mamy niezły-w sumie młoda 16 dni była nieobecna w przedszkolu od września-boston, potem zaziębienie mocniejsze i w styczniu angina, także jak na pioczątkującego przedszkolaka uważam, że naprawdę dała radę A i kupiłam młodej do mleka wieczornego niekapka z którego zrobiłam kapka (czyli dużą dziurę). Chciałam zamiast butelki coś, ale obawiałam się że na twardy ustnik sie wypnie, ale ładnie doi. A jaka dumna, że ma kuban "jak starszaki: . Tu widać, ze w ustniku jest taka silikonowa błonka i ją właśnie wyciachałam i jest taka duża dziura i elegancko mleko z kaszą leci. I fajny do mycia, bo zakamarków nie ma.He he, właśnie przy okazji szukania zdjęć kubeczka zobaczyłam, że przy rozpakowywaniu wywaliłam zakrętkę. W sumie w domu mi nie potrzebna, ale szybko (po ponad tygodniu) się zorientowałam
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Werka dzis drugi dzien bez butli z koniecznosci. Tz zabral caly sprzet do dziadkow- butle, smoczki i zapomnial zabrac do domu. Tym sposobem werka pije z kubka przez slomke i wypija wszystko
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Asia zdrówka dla Was obu
Evi no nie wiem co lepsze bakteria czy coś innego. Może przynajmniej byłoby wiadomo co robić i jak leczyć. Wymaz bolesny nie jest ale przyjemny też nie, sama pewnie wiesz. Ja bym mogła zwymiotować. Dziękuję za komplementy Ludziki niestety plastikowe (jeszcze nie potrafię aż tak działać ale moze kiedyś się skuszę. Całość naprawdę nie była trudna. Korzystałam z przelicznika z "moich wypieków", biszkopt wyszedł idealny. Środek tiramisu (nasz ostatnio ulubiony) a na wierzch masa z przełożenia z odrobiną zielonego barwnika (doskonałe). Linie boiska "wymalowałam" lukrem w tubce (doskonały) i ustawiłam piłkarzy. Widok radości dziecięcej - BEZCENNY
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Evi bo mój starszy ma kaszel jak się do łóżka położy i chwilę po wstaniu . Tyle leków na kaszel dostawał i dupa . Na ostatniej kontroli lekarka zatkala mu raz jedną raz druga dziurke od nosa,i ma niedrozny. A wogle nie ma kataru nic a nic,podobno taki alergiczny co do środka wplywa a nie na zewnątrz,i od tego w nocy kaszel bo go musi odkaszlnac. Ma teraz krople do nosa,i jak więcej kaszel to takie tabsy ziołowe na katar,i mamy spokoj .po 5latach
![]() Erwi pije kakao z kubka przez slomke.
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2013-06-03 o 20:33 |
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
IZA no chyle czoło , tort świetny , wlasnie miałam pytać jaki smak .
EVI powiem ci ze aż mnie troche zmrozilo na hasło chlamydia , zeby w przedszkolu takie gowno dorwac ?, mam nadzieje ze nie , a jeżeli juz,( no jak sie okazuje juz nic powinno nas zdziwić w tym czasie), to mam nadzieje ze wiecej juz tego nie złapie i leki szybko zadziałaja. MADZIA dzięki ze pytasz , sa zrosty , jutro bujamy do szpitala z migdalami wiec przy okazji podpytam , a jak niczego sie nie dowiem to w środę mam wizytę z noga wiec podpytam . Jak chcecie to mogę wam fotkę wklejic jak to wyglądało , ale to hardcorowy widok. Zdrowka dla chorowitkow . U nas w przedszkolu panuje wirus - stopa ręce usta ,( pierwszy raz słyszę ) objawia sie goraczka i pryszczami , pecherzykami , juz myślałam ze mały to miał z powodu tej gorączki no ale prycholi czy pecherzy( nie pamietam) to nie miał .
|
|
|
|
#4046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy, jak nie bakteria, to będziem szukać dalej alergię tez pediatrzyca bierze pod uwagę. Wizyta u laryngologa miała pomóc w określeniu czy to może być alergia (ponoć laryngolog może po wyglądzie błon śluzowych wstępnie zasugerować czy wygląda to alergicznie czy nie bardzo. Ale na taką durnowatą babę trafiliśmy, że nic się nie dowiedziałam, a do tego jestem niemal pewna, że i tak babol nic nie widział ( im bardziej młodej wciskała na siłę szpatułkę, tym bardziej młoda zaciskała japę) Cytat:
O to twój ma bostona-wirus bostoński/gorączka bostońska, powodowana przez wirus coxackie-wygugluj sobie. Moja to we wrześniu miała. Niegroźne, samo przechodzi, ale bolało moją bardzo (miała pęcherze też w buzi-smarowaliśmy fioletem), na dłoniach też miała, ale to nie było bolesne dla niej. No i gorączka. Tylko objawowo się "leczy"
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
EVI tak tak juz czytałam
, ale on pecherzy nie miał . Moze to był jakiś inny wirus ( wtedy co mi tak zagoraczkowal bez objawowo ) . Dziś mi tz ulotkę przyniósł z przedszkola o tym wirusie ( bo panuje ) wiec moze nas to czekać . Wolałabym nie .Mam nadzieje ze w końcu sie czegoś dowiecie , bo to jest naprawdę frustrujące , nie wiedzieć co dziecku dolega , choćby sam kaszel . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-06-03 o 21:02 |
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Iza fajny tort... A ja myślałam że góra to zielona galaretka
Ale że chora jestem to i z oczami mogę mieć coś![]() Cytat:
My na wizycie byliśmy dopiero dziś (wczoraj wydawało sie być lepiej). Przetestowaliśmy nową panią dr, nową przychodnię. Generalnie jestem zadowolona sprawnością całej akcji, bo nie sądziłam że uda się żeby mi od ręki (no po 1.5h) jakiś lekarz po zapisaniu do przychodni Miśka przyjął, tam zwykle dzwoni się o 8 żeby zostać przyjętym danego dnia... Michał generalnie oskrzela ma czyste, ale brzydki kaszel i od dłuższego czasu podwyższoną temp i często gorączkę. Miło zaskoczona jestem że od razu miał zrobione badanie moczu i morfologię (to było masakra, z 3 paluszków i dużo ryku) Wyniki w miarę wg p. dr Mamy robić inhalacje (jutro robimy podejście, ciekawe czy się uda, na szczęście teraz mam od kogo pożyczyć inhalator). Wgl to Michał przy oglądaniu gardła (a raczej jego próbie) ugryzł p. dr w palec - miłe początki znajomości Zryczał się u dr i potem w laboratorium tak że padł w aucie i obudził się po 3,5h dopiero...Mnie też bierze choróbsko i to mocno ![]() Asiulek nie chcesz odkupić albo nie znasz kogoś kto by chciał wejściówkę na basen do Nieszawki dla 3os na 2h? Ważny do 14.06 - bez weekendów.
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Lind zdrówka
|
#4050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dla siebie używam z kolei nowego vicks'a z eukaliptusem właśnie - nieziemski, wszelkie inne spraye się chowają przy nimCytat:
dobrze, ze jeszcze piżamę mam, bo w cycki mi poleciałoWstałam dzisiaj o 3.40 a spać poszłam o 20.30 wypucowałam łazienkę, została mi kuchenka i kurze w salonie nim opiekunka przyjdzie (jezuuu, zeby ino przyszła ). Dzisiaj na 16.00 jadę na pogrzeb taty mojej koleżanki po fachu z pracy, tej co sie załapała do szkoły jak ja szłam na zwolnienie w ciąży z kubusiem...strasznie mi jej szkoda, tata miał zaledwie 57 lat
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.

,po przedstawieniu było malowanie buzi,mały przeszczesliwy . Ja w tym czasie na rolkach jeździła po lotnisku
.. Później jeszcze mac był i dzieci padły.

czy już się nie wspina 

Mnie też bierze...
wieczorem lekko ciepła była, wiec ibufen zapodałam. czuję, że czeka nas ciężka noc, zawsze pierwsza chorobowa taka jest 

.
skąd podejrzenia o nią??