Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-20, 18:35   #4021
Magdutka
Zadomowienie

Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez niunia117 Pokaż wiadomość
Też tak miałam i również tak jak Tobie wprowadzało mi to mały chaos ... Ale zdecydowałam, że chcę to zrobić bo to jest właśnie ON i chcę być z NIM jeszcze bliżej ... Wyszło Nam to na dobre, naprawdę.
Ale zanim zaczęliśmy się kochać - poszłam do ginekologa po tabletki.
Także podczas pierwszego razu ja brałam tabletki a on miał prezerwatywę dodatkowo.
Przez jakiś czas jeszcze kochaliśmy się z dodatkową prezerwatywą, ale teraz robimy to już bez. Zabezpieczają mnie jedynie tabletki, do których mam 100% zaufanie - jeszcze nigdy mnie nie zawiodły.

Pozdrawiam Cię serdecznie
Właśnie moim zamiarem też przed pierwszym razem jest pójście do ginekologa,, przebadanie się i wzięcie tabletek. Chciałam je też przyjmować tak przynajmniej z miesiąc, a najlepiej dwa. Bardzo podoba mi się też pomysł pierwszego razu bez prezerwatywy, ale oczywiście, jeśli by wyszło tak, że jeszcze ich nie bd brać to zabezpieczenie to podstawa. A mówiłaś swojemu lubemu o tabletkach, ale chciałaś mieć 100 % pewność i prezerwatywa była dodatkowa przez ten pierwszy okres ich brania, czy po prostu on na początku nie wiedział?

U mnie problemem jest też to, że my w wakacje nie bd się widywać często i mam trochę stracha spowodowanego poprzednimi związkami, że coś może pójść nie tak. Ale z drugiej strony to mimo, że jeszcze wzynań miłści między nami nie było, to wiem, że to jest właśnie ta osoba.
Magdutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 19:23   #4022
niunia117
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Magdutka Pokaż wiadomość
Właśnie moim zamiarem też przed pierwszym razem jest pójście do ginekologa,, przebadanie się i wzięcie tabletek. Chciałam je też przyjmować tak przynajmniej z miesiąc, a najlepiej dwa. Bardzo podoba mi się też pomysł pierwszego razu bez prezerwatywy, ale oczywiście, jeśli by wyszło tak, że jeszcze ich nie bd brać to zabezpieczenie to podstawa. A mówiłaś swojemu lubemu o tabletkach, ale chciałaś mieć 100 % pewność i prezerwatywa była dodatkowa przez ten pierwszy okres ich brania, czy po prostu on na początku nie wiedział?

U mnie problemem jest też to, że my w wakacje nie bd się widywać często i mam trochę stracha spowodowanego poprzednimi związkami, że coś może pójść nie tak. Ale z drugiej strony to mimo, że jeszcze wzynań miłści między nami nie było, to wiem, że to jest właśnie ta osoba.

Mój facet od początku wiedział, że biorę tabletki. Ba, sam namawiał mnie do tego, abym zaczęła je brać. Bez nich nie myślał nawet o seksie. Na początku podeszłam do tabletek negatywnie nastawiona, miałam przestać je brać, ale zdecydowałam jednak, że nie przestanę i wyszło mi to na dobre. Po pierwsze - możemy kochać się teraz bez prezerwatywy; po drugie - mam tak dobrane tabletki, że nie przytyłam od początku ich stosowania ( jakieś 2 i pół roku ) ani 1 kg ; no i najważniejsze dla mnie : po trzecie - wyregulowały mi się miesiączki, przedtem miałam baaardzo nieregularne.

Więc jeśli chcesz kochać się z chłopakiem bez prezerwatywy - nie przestawaj brać tabletek. Tylko lekarz musi Ci je odpowiednio dobrać, aby nie było skutków ubocznych.
niunia117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 21:23   #4023
xdate
Rozeznanie

* 23 lata
* po ponad roku bycia w związku
* planowaliśmy to, ale nie konkretnie na ten dzień więc w sumie było spontanicznie
* zabezpieczenie: prezerwatywa+globulka
* było baardzo przyjemnie
xdate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 21:35   #4024
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
Napisane przez Magdutka Pokaż wiadomość
A mówiłaś swojemu lubemu o tabletkach, ale chciałaś mieć 100 % pewność i prezerwatywa była dodatkowa przez ten pierwszy okres ich brania, czy po prostu on na początku nie wiedział?
Niech wam nawet przez myśl nie przechodzi, żeby nie rozmawiać ze swoim facetem o antykoncepcji...........
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 22:54   #4025
magdziaa
Raczkowanie

Mój pierwszy raz po 2 m-cach związku. Czułam i wciąz czuje ze to TEN męzczyzna i że tylko jego chcę. Oprawa była fajna, nie musielismy sie stresowac ze ktos nas nakryje itd. Ból był ogromny, aż poleciały mi łzy, chwile po trochę krwawiłam. Nie trwało to długo, własciwie tylko pare ruchów, przebił mi błonę i koniec bo czułam że nie wytrzymam. Jednak nie wspominam tego źle bo bardzo go kocham i to mi wszystko wynagradza, a on zachowal się b.dobrze bo chcial to zrobic szybko lecz z wyczuciem, by jak najkrocej mnie bolalo Do tej pory kochalismy się 4 razy i z kazdym jest lepiej. Na początku jeszcze czuje lekki ból, pózniej nie boli, ale nie jest też przyjemne chociaz mimo to, po paru dniach znowu mam ochote:P Uzywamy tylko prezerwatywy. Mam tez pytanie. Po jakim czasie kobieta może miec orgazm? w sensie ile razy trzeba, by się tego nauczyc?

Licencjonowany kosmetolog to ja!
magdziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 02:45   #4026
Nacho1111
Raczkowanie

Moj partner ma problem z wejsciem we mnie Mial stala partnerke, z ktora kochal sie bez prezerwatywy i teraz jak zaklada prezerwatywe Jego podniecenie mija Nie moze we mnie wejsc Obydwoje jestesmy podnieceni, mamy dluga gre wstepna i wszystko zapowiada sie dobrze, ale zaraz po zalozeniu prezerwatywy mamy ten problem Jest mi bardzo przykro, poniewaz obydwoje nie rozumiemy o co chodzi....
Nacho1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 11:57   #4027
Petra_Sherry
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Nacho1111 Pokaż wiadomość
Moj partner ma problem z wejsciem we mnie Mial stala partnerke, z ktora kochal sie bez prezerwatywy i teraz jak zaklada prezerwatywe Jego podniecenie mija Nie moze we mnie wejsc Obydwoje jestesmy podnieceni, mamy dluga gre wstepna i wszystko zapowiada sie dobrze, ale zaraz po zalozeniu prezerwatywy mamy ten problem Jest mi bardzo przykro, poniewaz obydwoje nie rozumiemy o co chodzi....
Tak się czasami zdarza. Może spróbujecie innego zabezpieczenia?
Petra_Sherry jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 12:13   #4028
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
Napisane przez magdziaa Pokaż wiadomość
Po jakim czasie kobieta może miec orgazm? w sensie ile razy trzeba, by się tego nauczyc?
Nie ma reguły. Ale za to jest jedna szansa - im mniej się będziesz na ten orgazm nastawiać, tym szybciej go dostaniesz.
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 22:14   #4029
magdziaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ama4 Pokaż wiadomość
Nie ma reguły. Ale za to jest jedna szansa - im mniej się będziesz na ten orgazm nastawiać, tym szybciej go dostaniesz.
Ale pewnie nie moge się go spodziewac po kilku razach. Na razie nie moge sobie wyobrazic tego uczucia, bo jeszcze nie odczuwam z seksu zbyt duzej przyjemnosci, ale mam nadzieje że nie okaże się inna od wszystkich i w koncu to poznam

Stary 2011-06-21, 23:22   #4030
Jouvencelle
Zadomowienie

Oj, ja pierwszy orgazm dostałam po 2-3 miesiącach współżycia. Dodam, że nie wyczekiwałam go, nadszedł niespodziewanie

Jouvencelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 12:08   #4031
Efedrynaa
Przyczajenie

orgazm, orgazm.. a jak to właściwie jest mieć orgazm?

Zła kobieta jestem, ale dobry człowiek. Albo na odwrót.. zawsze mi się myli.

Plan działania:
*dbam o włosy
*zapuszczam paznokcie (koniec z obgryzaniem!)
*ucze się oszczędności
*TYJE
*biore regularnie witaminki
*rozwijam się twórczo (;

Kocham i jestem Kochana
Efedrynaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 12:10   #4032
egocentryczna
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy raz ile miałyście lat ?

17 lat, po roku związku
egocentryczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 12:27   #4033
SiemaszSkarbie
Rozeznanie

17

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez egocentryczna Pokaż wiadomość
17 lat, po roku związku
oo, tak samo
ale nie jesteśmy już razem

SiemaszSkarbie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:47   #4034
wanabee
Przyczajenie

Współczuję kobietom które nie odczuwają satysfakcji ze zbliżeń. Moja partnerka nawet podczas pierwszego razu(!) miała orgazm i nieziemską przyjemność Ja byłem jej pierwszym. Ale to pewnie wynika z faktu, że wiele kobiet nie zna swojego ciała przed i spodziewa się bóg wie czego. My poznawaliśmy swoje ciała przez dłuższy czas poprzez pieszczoty różnego rodzaju i taką drogę polecam wszystkim początkującym. A nie od razu na głęboką wodę
wanabee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 14:31   #4035
Irisfeal
Wtajemniczenie

Większość par najpierw poznaje swoje ciała zanim dojdzie do 1 razu. W orgazm pochwowy przy pierwszym razie wybacz ale nie wierzę(w przyjemność jak najbardziej) w łechtaczkowy uwierzę bez problemu

Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych
Irisfeal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 14:44   #4036
ewcik1992
Przyczajenie

Mój pierwszy raz 5 lipca 2009. nie wspominam tego miło , miałam wtedy 17 lat zrobiłam to z dużo starszym od siebie mężczyzną . żałuję tego , wykorzystał to ,że mam do niego słabość i po prostu mnie uwiódł . jeśli chodzi o krwawienie , to przebił mi błonę dziewiczą palcem , podczas 1 x odczuwałam niewielki ból .
ewcik1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 15:52   #4037
niunia117
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ewcik1992 Pokaż wiadomość
Mój pierwszy raz 5 lipca 2009. nie wspominam tego miło , miałam wtedy 17 lat zrobiłam to z dużo starszym od siebie mężczyzną . żałuję tego , wykorzystał to ,że mam do niego słabość i po prostu mnie uwiódł . jeśli chodzi o krwawienie , to przebił mi błonę dziewiczą palcem , podczas 1 x odczuwałam niewielki ból .

Wydaje mi się, że nie da się przebić błony dziewiczej palcem .....
niunia117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 18:11   #4038
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia117 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że nie da się przebić błony dziewiczej palcem .....
da się... zależy od błony i zależy od palca
motyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 22:35   #4039
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Irisfeal Pokaż wiadomość
Większość par najpierw poznaje swoje ciała zanim dojdzie do 1 razu. W orgazm pochwowy przy pierwszym razie wybacz ale nie wierzę(w przyjemność jak najbardziej) w łechtaczkowy uwierzę bez problemu
Ja miałam orgazm łechtaczkowy dłuuugo przed 1. razem, w czasie pieszczot lub seksu oralnego.
Dzięki temu już przy 2 zbliżeniu przeżyłam taki orgazm. Pochwowego raczej nie miałam, sądzę że zauważyłabym różnicę

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-23, 18:11   #4040
Irisfeal
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ja miałam orgazm łechtaczkowy dłuuugo przed 1. razem, w czasie pieszczot lub seksu oralnego.
Dzięki temu już przy 2 zbliżeniu przeżyłam taki orgazm. Pochwowego raczej nie miałam, sądzę że zauważyłabym różnicę
No wiadomo, łechtaczkowy z reguły jest o wiele wcześniej niż pochwowy
Ale jakoś nie wierzę, że dziewczyna podczas pierwszego razu przeżyła mega orgazm pochwowy. Tego się trzeba nauczyć.. ok niektóre mają po roku, niektóre po miesiącu, niektóre nigdy ale podczas pierwszego razu?

Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych
Irisfeal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 19:13   #4041
SunnyGirl
Zakorzenienie

może jestem dziwna ale łechtaczkowy miałam później niż pochwowy z TŻ
Nie ma odwrotu z drogi obranej
wierność do końca i tak będzie.
Amen.
Mój ukochany M.
Razem od 8.08.10
licencjat
08.2011-Dziadek[*]
02.2012-Ciocia[*]
SunnyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 23:28   #4042
Butterflyy11
Raczkowanie

17 lat
Nie jesteśmy już razem (byliśmy rok).

Nie żałuje, bo było fantastycznie

Butterflyy11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:41   #4043
xpatusx
Zadomowienie

16.

Śmieszne były nasze losy. Razem 3 lata. Rozstanie na dwa miesiące, oboje w tym czasie mieliśmy kogoś, ale końcem końców znów razem
xpatusx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 16:19   #4044
LittleLily
Raczkowanie

no moje drogie, widzę ze wpisów tu dużo.
mam w listopadzie 20 lat, więc jeszcze 19 tak na dobrą sprawę, z moim obecnym ( ma 21 lat) jestem już dwa lata...i myślę, że powinnam teraz przeżyć z nim ten pierwszy raz, bo to ktoś kogo naprawdę kocham.
Ogółem, nie wstydze się tego że wciaż jestem dziewicą.
Próbowaliśmy raz, jakos miesiac od chodzenia ze sobą - ale ja byłam zbyt spięta, bolało jak tylko próbował ze mnie wejść i przerwaliśmy.
A teraz, myślę że jestem gotowa - nie planuję dnia ani godziny, bo bym jeszcze bardziej ze stresu padała XD'
Co prawda nie mogę brać tabletek antykoncepcyjnych, bo źle sie po nich czułam ( nie wiem, czy lekarz nie wie jakie mi dobrać?), od przyszłego miesiąca próbuję plastrów.

Jakieś rady moje drogie przed tym "pierwszym razem" ?:P
Stary 2011-06-24, 19:32   #4045
gumiska99
Raczkowanie

13.02.2010 byliśmy wtedy razem 4 lata. Miałam 18 lat. ;D Nadal jesteśmy razem, jesteśmy szczęśliwi, seks nadal jest cudowny, często, gęstooo.. ;> Zabezpieczyliśmy się wtedy prezerwatywą, do dziś używamy prezerwatyw. Planowaliśmy to od dłuższego czasu, wspomnienie jak najbardziej pozytywne.
gumiska99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 21:43   #4046
magdziaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gumiska99 Pokaż wiadomość
13.02.2010 byliśmy wtedy razem 4 lata. Miałam 18 lat. ;D Nadal jesteśmy razem, jesteśmy szczęśliwi, seks nadal jest cudowny, często, gęstooo.. ;> Zabezpieczyliśmy się wtedy prezerwatywą, do dziś używamy prezerwatyw. Planowaliśmy to od dłuższego czasu, wspomnienie jak najbardziej pozytywne.
Tylko pogratulowac takiego związku
Ale przy częstym współzyciu prezerwatywy to chyba dosc kosztowna metoda no i bez ponoc wrażenie całkiem inne:P Z drugiej strony sama nie chciala bym zaczac brac tabletek w moim wieku, póki co nie kochamy się często, ale gdyby sytuacja sie zmieniła to było by to o wiele wygodniejsze, tylko nie wiem, czy zdrowsze.

Stary 2011-06-24, 22:49   #4047
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irisfeal Pokaż wiadomość
No to Cię zaskoczę. Ja mialam , tak samo pełny jak teraz, po roku współżycia Zaskoczę Cię jeszcze bardziej, orgazm łechtaczkowy praktycznie mi się nie zdarza. I osobiście nie sprawdza się u mnie absolutnie pogląd, że trzeba się go uczyć.

Edytowane przez wisienka_na_torcie
Czas edycji: 2011-06-24 o 22:50
wisienka_na_torcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 23:53   #4048
emi29w
Zakorzenienie

Brakło mi 1 miesiąca do pełnoletności, żałuję do tej pory,że z takim typkiem się zadałam, (o rok starszy)byłam z nim 5miesięcy choć znałam go od dzieciństwa, patrzył żeby siebie tylko zadowolić. Teraz mam stałego partnera o 8lat starszego, jak go poznalam to byl prawiczkiem 26lat) i teraz żałuje że to nie On był moiom pierwszym, i modlę się żeby się czasem nie spotkali w małej miejscowości. Jesteśmy razem od 8lat a 5malzenstwem ;-))
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 01:19   #4049
aaniolekk
Zadomowienie

21 lat, jesteśmy razem

'Ironia kiedy płacząc przez niego,
tylko do Niego chciałabym się przytulić...'

`Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu.
Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?`
27.12.10 <3
aaniolekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 09:17   #4050
Cecilia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdziaa Pokaż wiadomość
Tylko pogratulowac takiego związku
Ale przy częstym współzyciu prezerwatywy to chyba dosc kosztowna metoda no i bez ponoc wrażenie całkiem inne:P Z drugiej strony sama nie chciala bym zaczac brac tabletek w moim wieku, póki co nie kochamy się często, ale gdyby sytuacja sie zmieniła to było by to o wiele wygodniejsze, tylko nie wiem, czy zdrowsze.
Ja również gratuluję takiego związku
Co do pogrubionego, to na dłuższa metę rzeczywiście prezerwatywy okazują się nieco drogim rozwiązaniem.
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości