![]() |
#4051 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Mąż też mówi żeby to olać bo przecież wszyscy wiemy jaka ona jest.Niedosłyszy i potem plota idzie.A ja dokładnie pamiętam jak ona jęczała z bółu przez cały pierwszy trymestr.A potem przytyła 35kg i ledwo się ruszała i totalnie wszystko robił za nią mąż bo ona nie dała rady.Już zapowiedziałam mężowi że nikt nie będzie wiedział toatalnie nic.Choćby czuła się tragicznie to będę zagryzać zęby i mówić że super.Ja mam rocznice ślubu we wrześniu.Niby wtedy ciąża już będzie donoszona ale wolałabym mimo wszystko urodzić w terminie ewentualnie kilka dni przed.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Zakorzenienie
|
blond- łóżeczko mam najprostsze białe bez szuflady, materac pianka
![]() ![]() anitax - super że płeć potwierdzona ![]() ![]() z tą papierologia to racja ![]() Ja ogólnie nie lubię porównywania kto ile przytył w ciąży kto był 'leniem', a kto był pracusiem. to jest zbyt indywidualba kwestia. Czasami jak myślę jak nie które kobiety w ciąży meble będą targac, nie wiem po co żeby coś udowodnić światu i ryzykować niepotrzebnie? Z meblami to taki tylko przykład nasuwający się na myśl- nic z życia na szczęście. juka - bardzo często słyszę pytania jak się czuję, jak tam, co tam i każdemu odpowiadam jednym słowem 'dobrze', nie ciągne nawet tematu - czy mamie, teściowej czy przechodniemu na ulicy.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-05-24 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Wtajemniczenie
|
No ja mamie mówię bo często ja podpytuje o pewne rzeczy.Rodzila prawie 30lat temu ale sporo pamięta.A tak generalnie też nikomu nic nie mowie za to mąż jest taka lapa bo on uważa że niby czemu cos ukrywać czy nie mówić.Bo u niego w rodzinie mówi się wszystko a u mnie właśnie myśli się sto razy zanim coś powie.Mam koleżankę też w ciąży ktora za wszelka cenę pokazuje sobie i całemu światu że ciąża nie choroba.Nie chce jej oceniać ale ja bym się bała ryzykować.Co do porównywania ciągle słyszę że mam ogromny brzuch.Mimo że przytylam 3kg i wszystko mi idzie właśnie w brzuch.To co mam zrobić?Obciąć go sobie?Ja się cieszę jak widzę że rośnie mimo że zdaje sobie sprawę że będzie mi ciężko za miesiąc czy dwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Wtajemniczenie
|
Juka - olać!!
Ja gdybym mogła wybierać datę porodu, to chciałabym po 22 września ![]() ![]() ![]() A poza tym znalazłam stronę z ciuchami ciążowymi - wyglądającymi nieźle i w przyzwoitych cenach. Jakby któraś była zainteresowana: www.limone.pl Nic jeszcze nie zamówiłam, ale przyglądam się sukienkom dresowym i spodniom, szortom z dużym zainteresowaniem - bo ja to w ogóle dresiarz jestem więc widzę tam kilka rzeczy dla siebie ![]()
#4055 |
Zadomowienie
|
Trudno czasem jest sie nie porownywac. Chce mi sie czasem plakac jak widze, ze ktos przytyl tylko 3 kg, a ja wiem, ze przytylam juz minimum 8 kg. Ogolnie spodziewalam sie, ze wielki brzuch to rosnie w trzecim trymestrze, a nie juz teraz.
Staram sie byc aktywna, ale wiem ze cwicze mniej niz przed ciaza. Jezdze do pracy rowerem, w domu robie niewiele. Czasemi (rzadko) ide na fitness. Sa specjalne kursy fitnessu dla ciezarnych, ale szczerze szkoda mi na to kasy- wydalismy tyle na maly remont, ze mi slabo, a jeszcze kilka rzeczy do kupienia (jak nowe okna). Nie zarabiam malo, i pewnie w Polsce stac by mnie bylo na najbardziej wymyslne gadzety, ale tu koszt opieki nad dzieckiem (nie majac zadnej rodziny na podoredziu) mnie poraza i na to oszczedzam. Nie kupuje zadnych ciuszkow (mam kilka sztuk i uwazam, ze wystarczy), meble kupilam uzywane na facebooku, a wielu rzeczy po prostu postanowilam nie miec. |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Zakorzenienie
|
Jestem gruba
![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Konto usunięte
|
Jasnee, a ja bogata
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Podobają się Wam te kolory ścian?? ![]() Musimy pomalować pokój do 1 czerwca a nie mam za bardzo pomysłu. Nie chcę dzidziusiowych kolorów, biało-błękitnych bo szybko wyrośnie a takie wydają mi się bardzo spoko ![]() Mebelki białe raczej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Zadomowienie
|
Schmettt ładne kolorki. Mój Ola ma pokój w kolorze zielone jabłuszko, chociaż wszystkie dziewczynki w jej wieku miały pokój różowy. Teraz już bym chciała zmienić jej ten kolor na inny.
Dziewczyny u mnie dzisiaj była do południa tragedia. Źle się czułam i ryczałam jak bóbr. Pojechałam do mamy i pół dnia u niej spędziłam. To może przez to ochłodzenie???
#4059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie zachciało w sklepie plakac po tym jak spytałam męża co jutro na obiad, a on ze on zawsze wierny ziemniakom i mięsu, a ja tak bardzo nie chciałam ziemniaków ![]() ![]() schmet - mama dzisiaj mi taki.komplement walła, ze po chwili się jej chyba głupio zrobiło. Jesteśmy podobnego wzrostu i się ważymy, ja, mama, siostra i mówię że ja jakoś 62 ostatnio ważyłam- mama na mnie, no co ty? to jak ja ważę 70 to muszę się wziąć za siebie - tak jakby zobaczyła jak wygląda osoba z waga 62 przy jej wzroście (mamy identyczny), i stwierdziła że wygląda po prostu grubo. Ja nie lubię takich kolorów, ale ja właśnie jestem z tych co lubią biel i szarość i ewentualnie przebijające się w tym dodatki. Jednak dzieci lubią takie kolory ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Magda ;)
|
Schmett mi się podoba ten niebieski, zielony już nie. I takie połączenie też mi się nie podoba, ale ja również wolę stonowane kolory i ewentualnie kolorowe dodatki
![]() Ja się pokłóciłam z TŻtem wczoraj, dzisiaj niby było ok to mi wypalił, że na mecz jedzie ![]() Wymyślił sobie, nie dość że 50 km w jedną stronę to jeszcze zimno się zrobiło więc pewnie wróci przeziębiony i ze stertą brudów do wyprania ![]() Niech spada, nawet nie zamierzam się do niego odzywać jak wróci ![]() Z tą wagą to chyba trochę nie ma sensu się porównywać, im kobieta ma wyższe bmi tym mniej powinna przytyć w ciąży. Ja jem naprawdę sporo, głównie słodycze ![]() ![]() Agnieszka kilka ciuszków tzn ile? Trochę jednak tego trzeba mieć. Moim zdaniem kilka kompletów na dzień, a prać zamierzam co kilka dni. Marta ja właśnie nie mam miejsca dlatego chciałabym z szufladą, zamówię chyba już w przyszłym miesiącu ![]() A jutro ma przyjść komoda ![]() Anita gratuluję synka ![]() Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA Czas edycji: 2017-05-24 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Wtajemniczenie
|
Mi jakos hormony dały spokój.Nie pamiętam kiedy płakałam ostatnio.Taka burza u mnie dzisiaj przeszla że już dawno takiej nie widziałam.Poszłam do rossmana z zamiarem kupienia kilku rzeczy dla małej.Postalam popatrzyłam i nic nie kupiłam.Stwierdziłam że nie mam pojęcia co kupić i że mam jeszcze czas 😃 Za to panie ekspedientki aż cztery mnie pytały czy pomóc więc chyba wyglądam na ciężarną blisko terminu😃
|
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do kolorów pokoju dla dzidziutka tez jestem za biela, szarością ewentualnie bez i jakies ładne dodatki miętowe bądź błękitne ( w opcji dla chłopca). Jestem taka szczęśliwa ze mam ochotę wszystkich ucałować ![]() Moze to dlatego ze w końcu w firmie wszystko gra - dziewczyna która zatrudniłam narazie sprawuje sie dobrze i wszyscy ja chwala i ja tez jestem zadowolona z efektów jej pracy ![]() ![]() PS. A wiecie co mnie cieszy najbardziej? To ze z tego co czytam to widzę ze wszystkie sie w miarę dobrze czujemy ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | |||||
Zadomowienie
|
Dziewczyny z wagą w ciąży to naprawdę nie przewidzi się i nie ma co się porównywać do innych. Do tego każda ciąża jest inna. Dla przykładu - w poprzedniej ciąży - od początku l4 - zero ruchu - tryb leżakujący - przy porodzie +13kg. A teraz od początku na wysokich obrotach, w ruchu i co i dopiero 23 tc a już prawie +10kg. No i w głowę sobie przecież nie szczelę z tego powodu
![]() ![]() Schmett odważne połączenie kolorów. Dla mnie trochę zbyt krzykliwe jak dla maluszka, ale to Tobie się ma podobać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2017-05-25 o 07:52 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Zakorzenienie
|
A ja pozdrawiam ze szpitala
![]() Spakowałam się do szpitala w godzinę ![]() Do porodu warto wypełnić sobie plan porodu. Gdzies jest do pobrania. I najlepiej podpiac pod kartę ciazy nip zakladu pracy i dane męża, żeby przy rejestracji nie szukać. W rossmannie jeste teraz ta promocja na kremy itp i napalilam się na Mincer vita c infusion, ale odradzają w ciąży.. potrzebny mi krem nawilzajacy najlepiej w spf 20 plus jakis peeling. Czego używacie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4065 |
Magda ;)
|
lilka_vanilka czemu odradzają ten krem w ciąży? Pytam, bo czasem używam serum
![]() Peeling lubię ten, ale w Rossmanie nie kupisz ![]() Plan porodu można zrobić tu ![]() Anita właśnie dlatego wolę mieć więcej ciuszków, ale ja większość kupiłam w lumpku, na wyprzedaży lub dostałam więc nie odczułam jakiegoś dużego kosztu związanego z ciuszkami ![]() 89Otojestkasia grtauluję połówkowych ![]() u mnie też będzie Oliś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | ||
Konto usunięte
|
Co do kolorów Tż nie bardzo się podobają, wczoraj oglądaliśmy tapety
![]() Misie, autka, Kubuś Puchatek... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Wtajemniczenie
|
Witaj w klubie... Od rana mam depresję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A do tego sprawdziłam online wyniki krwi i też jakieś nie takie, z moim G. dogadać się nie mogę, deszcz leje, słońca nie ma drugi dzień - jak żyć?!
#4068 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
Widzisz Ty się martwisz że przytyłaś a ja się martwie że mało tyje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Zakorzenienie
|
Lekarze tu są wspaniali! Gdyby nie badania ginekologiczne, to by juz calkiem było super
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4070 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie mam nic.Totalnie nic.Wór ciuszków stoi u mamy i czeka.Dziewczyny ręce mi opadły dzisiaj.Dzwoni druga szwagierka że podrzucą nam ubranka bo ona już nie ma gdzie tego trzymać.My nie chcemy jeszcze nic kupować ani brać w domu remont ciągle się kurzy i w ogóle.Trochę mi to nie na rękę ale dogadałam się z mamą że do niej wywioze i wezmę jak tu już będzie czysto.No i oczywiście z troską w głosie jak się czuje czy wszystko wporządku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Zakorzenienie
|
Juka nie przejmuj się glupotami!
![]() Właśnie miałam usg i moje prosby zostały wysłuchane! Będzie chłopczyk! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wstalam o 12, zjadłam śniadanie i zabieram się za 5 minut za sprzątanie. Potem przygotuje obiad, który będę robić na 22 ![]() ![]() lilka - super że płeć po Twojej myśli, trzymaj się tam w szpitalu ![]() anitaxs , no moje hormony strasznie szaleją, współczuję mojemu mężowi ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
Zakorzenienie
|
Zrzucicie te kilogramy na spacerach. Don't worry!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4074 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Zakorzenienie
|
posprzątane, żona oporządzona
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Zakorzenienie
|
Helol!
Gratuluje zdrowych dzidziusiow i poznanych plci:love Ja na tym L4 jakas leniwa i niezorganizowana. Bez sil i nic mi sie nie chce. Co do kg..u mnie ok 4 na plus. W pierwszej ciazy przybylo 14kg ale start byl z ok. 5kg mniej. Ale mam ochote na zupke chińska. Nawet kupilam juz tylko odwlekam ten moment jak najdalej w czasie. Najgorzej jak mi zasmakuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4078 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Byłam dzisiaj w Kauflandzie - bo mama chciała coś tam z promocji. Więc nie dość, że kupiłam nie to, co chciała, to jeszcze myślałam, że wyjdę z siebie tam na miejscu! Był chyba jakiś zlot emerytów i wszyscy poruszali się jak po muzeum, a tłok był jak w Luwrze normalnie! Jaaak mnie to wkurzyło! A potem jeszcze jakiś dziadek nieee zauważyyył, że jadę - i przytarł mi zderzak ![]() Tyle co się nabluzgałam dzisiaj pod nosem, to jeszcze chyba nigdy mi się nie zdarzyło ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4079 | |
Zadomowienie
|
Gratuluję wszystkich wizyt i poznania płci
![]() Moja mała tak dzisiaj szaleje, że mam wrażenie, że wszystkie narządy mam poobijane. Czbasia- też miałam fazę na zupki chińskie, ale na szczęście już przeszło, bo przez parę dni mogłabym je jeść na śniadanie obiad i kolację. Nie wiem skąd mi się to wzięło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Zdrówka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4080 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Później snułam się 2 godz po galerii w poszukiwaniu prezentu na jutro dla -mojej mamy -teściowej I jeszcze ciotki męża bo ma jutro urodziny. Zapłaciłam 23 zł za obiad na wagę ![]() ![]() Jestem wykończona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.