Listopadówki 2017 ❤ cz. 1 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-09, 13:02   #4051
kana158
Zakorzenienie

Dot.: Listopadówki 2017 ❤ cz. 1

Cytat:
Napisane przez Wanilka5 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla was dziewczyny które poznały płeć malowanie w brzuszkachwili

Ja też mam labradora a nawet 2 i 1 Westa i 2 koty i ogólnie zwierzyniec u nas bo mamy Hotel dla Psów

Super; )

Ja żałuję bo tak było co roku wesele a w tym roku żadne się nie zapowiada

Dobry witam się w 15 tygodniu
Macie Westa? A jak Wasz west reaguje na maluszka? U tesciow jest wescik, bardzo fajny i przyjacielski.. ale gdy widzi male dziecko odzywa sie w nim instynkt mysliwego. Jak odwiedzamy ich z Zosia to pies zamkniety jest w drugim pokoju dla bezpieczenstwa. A u nich w czerwcu pojawi sie malenkie dziecko... i troche boja sie co z psem..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 13:08   #4052
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
Ja też mam 2 wesela, jedno w lipcu drugie we wrześniu, ale kiecki to będe szukac pewnie na ostatnią chwilę. Ja beznadziejnie wyglądam w długich i powloczystych rzeczach. Zazwyczaj muszę mieć podkreśloną talię, ale co teraz jak nie będzie talii? 🙄
Jestem po prenatalnych. Wszystkie parametry w porządku, czekam jeszcze na Pappę. Ponoć rownież chłopiec

super wieści !

ja dziś po wizycie w zakaźnym. trzeba zrobić kolejne badania no i wtedy się okaże. idę jutro do laboratorium a potem 3 tyg czekania...
Helgi607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 13:24   #4053
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Macie Westa? A jak Wasz west reaguje na maluszka? U tesciow jest wescik, bardzo fajny i przyjacielski.. ale gdy widzi male dziecko odzywa sie w nim instynkt mysliwego. Jak odwiedzamy ich z Zosia to pies zamkniety jest w drugim pokoju dla bezpieczenstwa. A u nich w czerwcu pojawi sie malenkie dziecko... i troche boja sie co z psem..

Tak
Wiesz u nas nie ma dzieci na codzień ale ona od małego nie lubiła dzieci ugryźć nie u ugryzie ale kuli się i warczy jak by się ich bała chodź teraz ma już 10lat i często przychodziłam do domku z moim podopiecznym 2 latkiem bo jestem Niania i dawała się pogłaskać i tyle.ale pamiętaj ze obce dziecko to obce a w rodzinnie to inaczej bo moja np. Nasza rodzinę traktuje jak stado pilnuje cieszy się ze jesteśmy wiec myślę że jak nasz maluszek się urodzi będzie najlepszym psem pilnuajcym dziecka jak i wózka na świecie; ) napewno pod żadnym pozorem nie zostawię samego dziecka z Psem sam na sam to jednak pies
Stary 2017-05-09, 13:31   #4054
dwakolory1
Wtajemniczenie

No i ja mam bakterie w moczu. Pisze tylko że liczne... Dość liczne nabłoni płaskie i pasma śluzu, oraz liczne szczawiany wapnia. Więc mamy zapalenie pęcherza. Cudownie. Pewnie stąd te moje ataki bólu. Wiem że ostatnio ten temat był poruszany ale nie kodowałam. Doczytałam już jakie leki bez recepty brałyście. Ale ktoś pisał o antybiotyku. Jaki? Za kilka dni wizyta u gina to pewnie coś przepisze. Ale już panikuję.
Posiew robiłyście?

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

Edytowane przez dwakolory1
Czas edycji: 2017-05-09 o 13:32
dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 13:35   #4055
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość
Nie wiem na czym wyrośnie to moje dziecię. Jedyne co mi podchodzi to pizza i grzanki z serem �� chyba maca też bym wciągnęła ��
moje rośnie na lodach i sorbetach i chyba dlatego takie duże
201707171552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 13:38   #4056
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
No i ja mam bakterie w moczu. Pisze tylko że liczne... Dość liczne nabłoni płaskie i pasma śluzu, oraz liczne szczawiany wapnia. Więc mamy zapalenie pęcherza. Cudownie. Pewnie stąd te moje ataki bólu. Wiem że ostatnio ten temat był poruszany ale nie kodowałam. Doczytałam już jakie leki bez recepty brałyście. Ale ktoś pisał o antybiotyku. Jaki? Za kilka dni wizyta u gina to pewnie coś przepisze. Ale już panikuję.
Posiew robiłyście?
a nie masz na dalszej stronie podanej liczby ?
bo ja ostatnio sie kapnelam ze dalej jeszcze jest druga strona i tam byly dokladne liczby.
U mnie to samo, tylko bez szczawianow wapnia.
Jutro sie wszystkiego dowiem to dam znac

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez DkR Pokaż wiadomość
moje rośnie na lodach i sorbetach i chyba dlatego takie duże
tez sie zastanawiam jak ten mój dzieć wyrośnie..

Nnajbardziej sie martwie o zapotrzebowanie wapnia, bo u mnie go w diecie prawie w ogóle :/ też musze jutro o to dopytać..
Stary 2017-05-09, 13:40   #4057
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Helgi607 Pokaż wiadomość

bo ja ostatnio sie kapnelam ze dalej jeszcze jest druga strona i tam byly dokladne liczby.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Nnajbardziej sie martwie o zapotrzebowanie wapnia, bo u mnie go w diecie prawie w ogóle :/ też musze jutro o to dopytać..

Ja pobieram z internetu. Nic tam więcej nie pisze. Szczawiany wapnia to u mnie napewno stad ze mam kamienie na nerkach. Ale te bakterie.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-09, 13:43   #4058
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:
Ja pobieram z internetu. Nic tam więcej nie pisze. Szczawiany wapnia to u mnie napewno stad ze mam kamienie na nerkach. Ale te bakterie.

z luxmed moze?
bo ja tez wlasnie jak w necie otwieralam to tak mialam. wyskakiwala mi tylko pierwsza strona gdzie byla rozpiska liczne/obecne. a dopiero jak cos tam kliknelam, to moglam wejsc w zalacznik gdzie juz dokladnie wszystko bylo.

Ale to co laboratorium to inaczej.

Edit: bzudry gadam. tez mi pokazuje tylko ze 'dosc liczne' przepraszam, ze wprowadzilam w blad
to przy biocenozie chyba mi pokazywalo gdzies dalej dokladniejsze wartosci.

Edytowane przez Helgi607
Czas edycji: 2017-05-09 o 13:52
Stary 2017-05-09, 13:50   #4059
car00lina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Helgi607 Pokaż wiadomość

Mi się tak właśnie zeby posypały po córce, bo nie jadłam nic z wapniem, a jak już to mało.
Ja to coś jeść nie mogę ostatnio. Dziś od rana tylko mały talerz zupy i łyżkę nutelli. Śniadania może nie być.. jem pierwszy posiłek około 13-14..

car00lina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 13:51   #4060
dwakolory1
Wtajemniczenie

Nie. W diagnostyce. I jak drukuje to tylko tyle pisze.
A dokucza ci jakiś pęcherz? Odczuwasz?

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-05-09, 13:53   #4061
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez car00lina Pokaż wiadomość
Mi się tak właśnie zeby posypały po córce, bo nie jadłam nic z wapniem, a jak już to mało.
Ja to coś jeść nie mogę ostatnio. Dziś od rana tylko mały talerz zupy i łyżkę nutelli. Śniadania może nie być.. jem pierwszy posiłek około 13-14..

moja mama wlasnie miala tak w ciazy, tez jej zeby polecialy :/
bede pytac o suplementacje, innego wyjscia nie ma.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-09, 13:54   #4062
_itakinie_
Zakorzenienie

Na problemy z pecherzem zróbcie sobie kompot z żurawiny- można kupić mrożona. Paczka żurawiny, kilka jabłek, zagotować i pić wiadarami. Na pewno ułatwi walkę z infekcja.
Stary 2017-05-09, 13:54   #4063
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:

no wlasnie szczerze mowiac nie mam zadnych objawow.
czasem cos mnie kluje po prawej stronie, blisko pachwiny, ale nie mam pojecia czy to pecherz czy co:/

Jakos w listopadzie czy padzierniku, mialam zapalenie pecherza, leczylam sie tylko furagina. wiec moze niedoleczone :/
Stary 2017-05-09, 14:16   #4064
monie27
Raczkowanie

Odnośnie zabobonow w ciąży ostatnio usłyszałam że ciężarna nie może byc chrzestna, a ja mam byc w lipcu....i to moja babcia bardzo powaznie ze absolutnie nie powinnam, aj..
monie27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 14:26   #4065
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monie27 Pokaż wiadomość
Odnośnie zabobonow w ciąży ostatnio usłyszałam że ciężarna nie może byc chrzestna, a ja mam byc w lipcu....i to moja babcia bardzo powaznie ze absolutnie nie powinnam, aj..
No ja też taki słyszałam. e jedno dziecko drugiemu coś zabiera. Wiem że dość restrykcyjnie tego u nas przesrzegają.

Zamówiłam sobie sok bio z żurawiny i suszoną żurawine.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-09, 14:39   #4066
ila1000
Rozeznanie

Cytat:

Mnie nerki i pęcherz boli i mam częstomocz od początku ciąży. Miałam już 3 razy robiony mocz, raz posiew. Wszystko jest ok. Piję wodę z cytryną i biorę żurawit, bo podszczypywała mnie cewka moczowa. Trzeba bardzo dużo pić aby bakterie się wypłukiwały. Jak mnie będzie bolało przy sikaniu mam zrobić kolejny posiew.
Ja mam zapalenie pęcherze parę razy w roku... Jeszcze tą endometriozę na pęcherzu miałam także pewnie to też nie ułatwia. Podobno można brać Urosept. Różni się on od żurawitu tym, że działa przeciwzapalnie.
ila1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 15:03   #4067
car00lina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monie27 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak na to patrzeć. My w zabobony nie wierzymy, ale jak chrzcilidmy córkę i chrzestna miała być bratowa tza która była w ciąży to wybraliśmy inna. Sama mówiła, że nie powinna być. W sumie nie wiem dlaczego to zrobiliśmy, wtedy było to oczywiste, a teraz wydaje mi się to głupota.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ila1000 Pokaż wiadomość
Mnie nerki i pęcherz boli i mam częstomocz od początku ciąży. Miałam już 3 razy robiony mocz, raz posiew. Wszystko jest ok. Piję wodę z cytryną i biorę żurawit, bo podszczypywała mnie cewka moczowa. Trzeba bardzo dużo pić aby bakterie się wypłukiwały. Jak mnie będzie bolało przy sikaniu mam zrobić kolejny posiew.
Ja mam zapalenie pęcherze parę razy w roku... Jeszcze tą endometriozę na pęcherzu miałam także pewnie to też nie ułatwia. Podobno można brać Urosept. Różni się on od żurawitu tym, że działa przeciwzapalnie.
Tak mi gin zapisal urosept na zapalenie pęcherza. I częściej po tym się sika

Stary 2017-05-09, 15:24   #4068
ila1000
Rozeznanie

Co to się z człowiekiem dzieje w tej ciąży?
Znów mam chcicę na KFC!!!
Jak to tak Cały plan żywienia w ciąży mam, a na razie nie wiele co jestem w stanie przełknąć z mojego cudownego planu^^
ila1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 15:31   #4069
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ila1000 Pokaż wiadomość
Co to się z człowiekiem dzieje w tej ciąży?
Znów mam chcicę na KFC!!!
Jak to tak Cały plan żywienia w ciąży mam, a na razie nie wiele co jestem w stanie przełknąć z mojego cudownego planu^^
też mam plan jeść zdrowo itp, a w sklepie stoje przy słodyczach i mówie "to wezme cos małego" ;d ale jest o tyle dobrze ze w domu mi przechodzi i mam na czarna godzine ;p
201707171552 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-09, 16:43   #4070
dziobun
Zadomowienie

Z tymi zębami w ciąży to jest tak, że spada nam wydzielanie śliny, częściej podjadamy i wymiotujemy, dlatego się psują. To podkradanie wapnia z zębów przez dziecko to mit. Ale to dobra wiadomość, bo to znaczy, że prawidłowa higiena (szczotkowanie i nitkowanie przynajmniej 2x dziennie, ale też przed drzemką w trakcie dnia i po przekąskach z tym, że od słodkiego i kwaśnego trzeba odczekać pół godziny do umycia zębów) oraz uważna dieta mogą zapobiec próchnicy u matki. Naprawdę nie wiecie, ile kobiet usprawiedliwia swoje wieloletnie zaniedbania ciążą (mniej więcej tyle, co mężczyzn wojskiem ).

dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 16:48   #4071
car00lina
Zakorzenienie

Cytat:
Z tymi zębami w ciąży to jest tak, że spada nam wydzielanie śliny, częściej podjadamy i wymiotujemy, dlatego się psują. To podkradanie wapnia z zębów przez dziecko to mit. Ale to dobra wiadomość, bo to znaczy, że prawidłowa higiena (szczotkowanie i nitkowanie przynajmniej 2x dziennie, ale też przed drzemką w trakcie dnia i po przekąskach z tym, że od słodkiego i kwaśnego trzeba odczekać pół godziny do umycia zębów) oraz uważna dieta mogą zapobiec próchnicy u matki. Naprawdę nie wiecie, ile kobiet usprawiedliwia swoje wieloletnie zaniedbania ciążą (mniej więcej tyle, co mężczyzn wojskiem ).

Dobrze mieć wymówkę no mi się dużo popsuło faktycznie po ciąży, ale że wszystkich nie wyleczyłam od razu to absolutnie moja wina i zaniedbanie, a nie konkretnie samej ciąży. Dlatego teraz czekam do 2 trymestru i chce pozaleczac to co zostało, żeby później nie narzekać i ewentualnie mieć tylko pojedyncza sztukę do poprawy

Stary 2017-05-09, 17:13   #4072
sylwius
Raczkowanie

Nie było mnie tydzień a tu tyle do nadrabiania
Ale już wszystko przeczytałam, tylko już nie pamiętam na co chciałam odpowiedzieć

Pisałyście o porodzie w PL i za granicą- ja rodziłam 2 dzieci w szpitalu w dużym mieście i jak dla mnie drugi poród był o wiele lepszy dlatego, że miałam swoją położną. I wszystkim, którzy mogą sobie na to pozwolić polecam taką opcję. Komfort psychiczny bez porównania z pierwszym porodem.

Mnie też często łapią zapalenia pęcherza i najbardziej pomagała mi żurawina ( w tabletkach i sok naturalny), fitolizyna (ale to nie wiem, czy można w ciąży) i jeszcze picie wywaru z ugotowanego korzenia pietruszki.
Teraz też mi wyszło bakterii lekko ponad normę i nie wiem co lekarz na to, wizytę mam w czwartek.

A u mnie weekend majowy pod znakiem chorób. Ledwo co wyszłam z prawie miesięcznego kaszlu, to złapałam jakieś kolejne przeziębienie, tak źle dawno się nie czułam, dzieci tez sie pochorowały, na szczęście już powoli zdrowiejemy.

Ta pogoda za oknem mnie wkurza... Dzisiaj u nas padał śnieg i 5st.

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

No i dołączam do tych co jedzą niezdrowo. W każdej ciązy tak mam i nie wiem z czego to wynika, ale najlepiej wchodzi mi pizza, frytki, zapiekanki i tym podobne rzeczy.

Aha i przy zapaleniu pęcherza warto unikać słodyczy.
sylwius jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 17:18   #4073
Nadezhda
Zadomowienie

A ja miałam dzisiaj zachciankę - zupę pomidorową z ryżem
Zupa dochodzi, ryż się gotuje

Nadezhda jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2017-05-09, 17:25   #4074
Madziuniusia
Zakorzenienie

My na tej naszej obczyźnie ostatnio popełniliśmy gołąbki!! Proszę państwa :-D co to była za ekscytacja:-D

Stary 2017-05-09, 17:37   #4075
Nadezhda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
My na tej naszej obczyźnie ostatnio popełniliśmy gołąbki!! Proszę państwa :-D co to była za ekscytacja:-D

Ja bym popełniła gołąbki, ale nie umiem to raz, a dwa, że mój mąż nie je ryżu "bo nie!"

Nadezhda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 17:46   #4076
car00lina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość

Robiłam 3 dni temu a dziś placki ziemniaczane z sosem i sałatka coleslaw

Stary 2017-05-09, 17:51   #4077
aczka5
Zakorzenienie

Bzdura - byłam chrzestna w 7mcu u siostry córeczki. Nikomu niczego nie brakuje. Wręcz ksiądz podszedl no nas i powiedział że uroczy widok
aczka5 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2017-05-09, 17:59   #4078
sylwius
Raczkowanie

Też byłam chrzestną będąc już w ciąży
sylwius jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 18:06   #4079
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:

Oby tak było ja od dziecka mam bardzo słabe zęby, często leczone, dziury same się robią
Najgorsze ze mam jednego dziada do wyrwania, z własnej głupoty/strachu nie zdążyłam przed ciąża. Także teraz o ile tylko będzie można muszę to koniecznie załatwić.
Stary 2017-05-09, 18:25   #4080
ewcia1368
Zadomowienie

A ja jak byłam na zwolnieniu w ubiegłym tygodniu to czułam się dużo lepiej niż teraz. Dziś wróciłam do pracy i czuję się przemęczona. Pracuję w przedszkolu po 8 h i dojazd około 1 h w jedną stronę. Po drodze mnie wymiotowało, dobrze że z mężem jeżdżę, planowałam popracować jeszcze trochę, ale chyba to nie ma sensu męczyć siebie i dziecka przy okazji... Eh jakoś mi tak głupio już odchodzić...
ewcia1368 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości