Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-17, 13:58   #4051
NoBoTak
Rozeznanie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
Nic nie mów o meczach przez nie nic fajnrgo w tv nie ma do oglądania a na laptopie nie widzę długo bo mnie brzuch zaraz będzie bolał

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

NOBO tak. Kilka lat temu jak moja mama miała miesniaki i się długo z nimi męczyła nim zrobili jej zabieg usuwania ich oraz mądry lekarz usuną jej "resztę" żeby nie miała zaraz nawrotu miesianikow. Piersi ma dalej naturalne z nimi nic nie robiła.

Musze dziecko materac inny kupić ten co dostałam z łóżeczkiem sama pianka i to strasznie cienka, miękka

I co wyszło?
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-17, 14:00   #4052
emciaa90
Raczkowanie

My o corke staraliśmy się 3 lata z różnymi niefajnymi przejsciami. Urodziłam w czerwcu zeszłego roku a w grudniu już robiłam test także ekspres w porównaniu do wcześniejszych starań

emciaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-17, 14:24   #4053
Nicole03
Rozeznanie

Ja planuje implant podskórny. 3 nam w zupełności wystarczy .
Dzisiaj apka pokazuje 50 dni do tp. 😱😱😱

Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-17, 14:29   #4054
forester
Zadomowienie

Ja zdecyduje się na spirale. Tylko to w sumie mogę. Wazektomia Tz też byłaby w porządku, ale nie wiem jak się życie potoczy i nie chce naciskać na tak radykalną metodę.

forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-17, 14:56   #4055
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

angelajna numer 3 oczywiście, jestem zakochana w tym wzorze, gdybym miała dziewczynke to wszystkie kocyki, rożek itp bym miała w ten wzór <3

Mąż już niby zaakceptował moje zdanie, że za żadne sksrby świata nie chce tu zostać, ale do tej pory mówi, że przecież moge po porodzie przyjść do mieszkanis, a on wszystko naszykuje. No tak, a potem będę wszystkiego szukać i układać po mojemu z dzieckiem pod pachą... ostatnio chciałam zorganizować takiw spotkanie, to skonczylo się na awanturze, że za bardzo ich naciskam...

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-17, 15:09   #4056
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Ja mam tak nieregularne cykle ze pewnie przy kalendarzyku juz bym miała na koncie drużynę piłkarską

u mnie raczej wszystko jak w zegarku, owulacja 18dc +/- 2 dni, faza lutealna 10 dni

Stary 2018-06-17, 15:33   #4057
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
u mnie raczej wszystko jak w zegarku, owulacja 18dc +/- 2 dni, faza lutealna 10 dni

Gosia mogłabyś być żywym przykładem dla nowożeńców podczas kursu przedmałżeńskiego
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-06-17, 16:15   #4058
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:

Tak mi sie skojarzyło u mnie cały miesiąc faza sekaualna uderza mi temperatura do głowy

Stary 2018-06-17, 16:22   #4059
Panterka1313
Zadomowienie

Gdyby nie zgaga codziennie i pigułki na te zgage to bym nie zaczęła marudzić że za 6tyg mogłoby moje dziecko sobie wyjść

Stary 2018-06-17, 16:41   #4060
sylwia1906
Zadomowienie

Gosia to podziwiam, że kalendarzyk się sprawdził, ja bym tej metodzie nie zaufała za grosz (nawet po paru latach obserwacji:p) za duże ryzyko wpadki:p ten implant też się wydaje ciekawy, muszę poczytać. Muszę mieć coś o czym nie trzeba pamiętać

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-17, 16:58   #4061
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Pociesze Cię nam w drugą ciążę udało się zajść ekspresem mimo że starania o córcie trwały sporo. Podobno dużo łatwiej w pierwszym roku po porodzie jest zajść w ciążę także żebyś nie była zaskoczona ja jakieś 10 testów i 3 bety zrobiłam bo nie wierzyłam że w pierwszym cyklu się udało

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
Myśmy starali się praktycznie od razu. Po dwóch miesiącach napewno byliśmy normalnie aktywni. Jak mała miała 13 miesięcy to przestalismy się starać bo skończyła mi się umowa.
Zaraz znalazłam pracę i po jakimś pół roku zaczęliśmy starania- byliśmy otwarci i w ciążę zaszłam zaraz po przeprowadzce na swoje. Dodatkowo w najlepszym momencie finansowo dla nas.

Jutro zostaje sama ze starszą córką, mąż po miesiącu wraca do pracy, dobrze że teściowa w domu za ścianą.
Potwierdzilismy obecność na ślubie i weselu 3 tyg przed terminem. Zaczęłam się zastanawiać jak czułam się poprzednio. I naprawdę nie pamiętam.... Pamiętacie dziewczyny?

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-17, 17:07   #4062
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Gosia to podziwiam, że kalendarzyk się sprawdził, ja bym tej metodzie nie zaufała za grosz (nawet po paru latach obserwacji:p) za duże ryzyko wpadki:p ten implant też się wydaje ciekawy, muszę poczytać. Muszę mieć coś o czym nie trzeba pamiętać

Rozmawilam z ginekolog o tym i fajna sprawa ale..... Problemy z miesiączka sie pojawią czyli potrafi byc kilka razy w miesiącu itp. To potwierdza moja przyjaciółka co ja pytam to ma jakieś plamienia i krwawienia. Mówił mi o jakieś alternatywie w postaci zastrzykow raz na 3 mce nie pamiętam dopytam o szczególy. Kolejna kolezanka poleca krążek dopochwowy . Raz na miesiąc wymienisz podobno nic nie czuć. Ja jakoś nie pewnie do tego podchodzę ale muszę zagłębić sie w temat.

Edytowane przez Nicole03
Czas edycji: 2018-06-17 o 17:12
Stary 2018-06-17, 18:54   #4063
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:
Rozmawilam z ginekolog o tym i fajna sprawa ale..... Problemy z miesiączka sie pojawią czyli potrafi byc kilka razy w miesiącu itp. To potwierdza moja przyjaciółka co ja pytam to ma jakieś plamienia i krwawienia. Mówił mi o jakieś alternatywie w postaci zastrzykow raz na 3 mce nie pamiętam dopytam o szczególy. Kolejna kolezanka poleca krążek dopochwowy . Raz na miesiąc wymienisz podobno nic nie czuć. Ja jakoś nie pewnie do tego podchodzę ale muszę zagłębić sie w temat.

Ja bym się bała że źle założę taki krążek. Tabletki antykoncwpcyjne po 2 miesiącach powodują ZUM i problemy z nerkami

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-17, 18:56   #4064
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olajadetektyw Pokaż wiadomość
Ja bym się bała że źle założę taki krążek. Tabletki antykoncwpcyjne po 2 miesiącach powodują ZUM i problemy z nerkami

Ja bym sie na tabletki nie zdecydowala , wiem na 100000% ze bym zapominala to nie dla mnie, a wklada się krążek podobno łatwo

Stary 2018-06-17, 19:11   #4065
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym sie na tabletki nie zdecydowala , wiem na 100000% ze bym zapominala to nie dla mnie, a wklada się krążek podobno łatwo

Moja koleżanka używała takich krążków, sama nawet sobie je montowala i była mega zadowolona.
Mętlik w głowie od tego wszystkiego ale antykoncepcje trzeba wprowadzić na stałe u mnie. My już teraz zamykamy warsztat na dobre nie to że bym więcej dzieci nie chciała ale obydwie ciążę mega problematyczne, ta w sumie jeszcze bardziej problematyczna i po prostu się boję znów to wszystko przechodzić... a za kilka lat to pewnie nawet nie byłoby nikogo kto by mi tak pomógł jak moja mama teraz pomaga. Mąż marzył o trójce ale widzę, że jego też to przerasta, ten strach cały i powiedział że też już nie chce więcej dzieci.

ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-17, 19:39   #4066
alingles
Zadomowienie

Hej Wam.
My caly weekend w rozjazdach.
Widziałam finanse i antykoncepcje.

Konta mamy osobne, wypłaty do ręki. Na moje konto wpada tylko 500+ i rodzinne. No i teraz będzie chorobowe i macierzyńskie. Ale mąż ma dostęp do konta internetowego gdyby co.

Jeśli chodzi o antykoncepcję, polecam krążek. Jeśli podczas okresu używacie tamponow to aplikacja krążka wyglada identycznie, tylko sznureczka nie ma:P
Trzeba pamiętać że krążki trzyma się w lodówce, bo powyżej 35 stopni uwalniają hormony niezależnie od tego czy jest w szafce czy zaaplikowany.
Zapewne do krążków wrócimy, nie miałam problemu ani z cerą, ani suchością pochwy. A oszczedzilam żołądek.
Po odstawieniu udało nam się za drugim cyklem.

Wczoraj przesadzilam z chodzeniem i w hamie nic nie przykuło mojej uwagi jeśli o dzieci chodzi. Za to kupiłam sobie koszulkę za 30 zł
Jak wróciliśmy do domu to stóp nie czułam mimo że na starówce i w galerii tempo bylo bardzo spacerowe to mała nie dała spokoju chodzić i za karę obrywalam albo w pęcherz, albo wypychala się w pępek. Wieczorem się jeszcze bzykneliśmy a od rana co jakiś czas boli mnie krocze. Zaczynam na prawdę mieć czarną wizję rozejcia spojenia...

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-17, 19:49   #4067
ania9o
Zakorzenienie

Alingles, a powiedz mi, ten krążek raczej podczas kp nie można? I jak cenowo wychodzi? Jak często go się wymienia? sorki za ilość pytań
Co do krocza to myślę że to już u nas taki etap. Mnie też nachrzania jak pochodzę :/ A w pierwszej ciąży miałaś podejrzenia co do rozejścia spojenia?

Stary 2018-06-17, 19:54   #4068
Fiolla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
Ja na bank będę miała krzyżowe,w okresie zawsze takie mam,moja mama też miała krzyżowe porodowe. Przeraża mnie to,a w moim szpitalu nie ma zzo

Ja miałam krzyżowe bóle, dostałam termofor. Ze środków przeciwbólowych miałam gaz rozweselający. Nie rozweselił, niestety, ani mnie, ani męża

Cytat:
Ania dzięki za info

Ja bym chciała kąpiel w szpitalu, żeby mi ktoś pokazał jak to się robi, bo nie mam zielonego pojęcia

Widzę, że ostatnio jest tendencja, żeby właśnie położne nie kąpały dzieci w szpitalu, ale nie rozumiem co w tym właściwie złego?

Kąpiel w szpitalu wygląda inaczej niż w życiu, najczęściej pod kranem, wygląda to przerażająco

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
Spoko wózek na wertepy. Zmieniłabym tylko to nosidełko na prawdziwy fotelik samochodowy.

Cytat:
Ola to intensywnie ale ważne że zakupy udane.
Ja dzisiaj zebralam się w sobie i poprosilam męża żebyśmy pojechali popatrzeć wózki dla dwojga. Ciągle mam mętlik w głowie w tym temacie niestety i oglądanie w ogóle mi nie pomogło bo nie na naszą kieszeń te co w sklepie można pooglądać. Nie stać mnie dać za wózek tyle co warte jest nasze auto... w Internecie upatrzylam sobie dwa i na bobo wózki są na stronie ale w naszym stacjonarnym nie ma żeby pomacać. Zaproponowali mi Warszawę żeby tam jechać... nie pojadę w mojej sytuacji. Chyba kupimy jednak w ciemno ten wózek. Jest u nas jeden używany na olx baby jogger, mi się nawet podoba ale mąż powiedział, że on takiego nie chce.

Moja koleżanka miała podwójnego nippera, bardzo zadowolona, jedną ręką się prowadzi (sprawdzałam). Podwójne są też valco snapy. Pozostaje pewnie kwestia dokupienia gondoli.
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-17, 19:55   #4069
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Alingles, a powiedz mi, ten krążek raczej podczas kp nie można? I jak cenowo wychodzi? Jak często go się wymienia? sorki za ilość pytań
Co do krocza to myślę że to już u nas taki etap. Mnie też nachrzania jak pochodzę :/ A w pierwszej ciąży miałaś podejrzenia co do rozejścia spojenia?

Zalezy od firmy ale ok 50 zl chyba i raz na miesiąc sie go wymienia .Z tego co wiem to przy kp odpada ale niech mnie ktoś poprawi jak się mylę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-17, 19:58   #4070
malaa89
Raczkowanie

Cytat:
Myśmy starali się praktycznie od razu. Po dwóch miesiącach napewno byliśmy normalnie aktywni. Jak mała miała 13 miesięcy to przestalismy się starać bo skończyła mi się umowa.
Zaraz znalazłam pracę i po jakimś pół roku zaczęliśmy starania- byliśmy otwarci i w ciążę zaszłam zaraz po przeprowadzce na swoje. Dodatkowo w najlepszym momencie finansowo dla nas.

Jutro zostaje sama ze starszą córką, mąż po miesiącu wraca do pracy, dobrze że teściowa w domu za ścianą.
Potwierdzilismy obecność na ślubie i weselu 3 tyg przed terminem. Zaczęłam się zastanawiać jak czułam się poprzednio. I naprawdę nie pamiętam.... Pamiętacie dziewczyny?

Z tego co pamiętam czułam się nieźle te 3 tyg przed terminem, mam nawet zdjęcia jak tydzień przed cegły nosiłam, bo wyburzaliśmy ścianę. Za to w tej ciąży zaczęłam 30 tydz, a już umieram
malaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-17, 20:09   #4071
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Zalezy od firmy ale ok 50 zl chyba i raz na miesiąc sie go wymienia .Z tego co wiem to przy kp odpada ale niech mnie ktoś poprawi jak się mylę

Ta ostatnia kwestia najważniejsza bo chciałabym kp jak najdłużej. W ogóle przy kp chyba zostają tylko tabletki jednoskladnikowe, prezerwatywy albo wstrzemięźliwość

Mąż robi tosty na kolację ale pachnie w całym mieszkaniu, aż mi skręca żołądek od tego zapachu

Stary 2018-06-17, 20:11   #4072
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Ta ostatnia kwestia najważniejsza bo chciałabym kp jak najdłużej. W ogóle przy kp chyba zostają tylko tabletki jednoskladnikowe, prezerwatywy albo wstrzemięźliwość

Mąż robi tosty na kolację ale pachnie w całym mieszkaniu, aż mi skręca żołądek od tego zapachu

Zastrzyki hormonalne co 3 miesiące wiem ze przy kp mozna bo maja tylko jeden hormon jakis tam i nie przenika to mleka. Fajna opcja mysle i tez bede ją rozważać

Stary 2018-06-17, 20:16   #4073
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Zastrzyki hormonalne co 3 miesiące wiem ze przy kp mozna bo maja tylko jeden hormon jakis tam i nie przenika to mleka. Fajna opcja mysle i tez bede ją rozważać

Koniecznie się dowiem o tym. Dziękuję jedyne co to muszę szukać ginekologa nowego bo obecny u którego prowadzę ciążę ma podpisaną klauzulę wiary.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-06-17, 20:17   #4074
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Koniecznie się dowiem o tym. Dziękuję jedyne co to muszę szukać ginekologa nowego bo obecny u którego prowadzę ciążę ma podpisaną klauzulę wiary.

Ta klauzula to jedna z rzeczy której chyba nigdy nie zrozumiem ....

Stary 2018-06-17, 20:39   #4075
acidka
Zakorzenienie

Weekend ze znajomymi za nami. Wczoraj cały dzień chodziliśmy po mieście, zaliczając kolejne knajpki, place zabaw, kawy i lody Jak weszliśmy do domu to byłam w stanie jedynie położyć się na podłodze, ostatnio kręgosłup zaczął dawać mi się we znaki Dziś grillowaliśmy i spędzaliśmy czas na działce, więc dużo spokojniej, ale i tak czuję się jak obolały słoń po tym wypoczynku. Ale ogólnie było super!

No 3 zdecydowanie

Cytat:
U nas do tej pory kalendarzyk funkcjonował (można się już śmiać:P) ale muszę poczytać o różnych metodach i coś wybrać... Brałam kiedyś tabletki, nawet dobrze znosiłam.
Szok Ale w sumie super, że możesz tak ufać swojemu organizmowi!

Cytat:
Napisane przez emciaa90 Pokaż wiadomość
My o corke staraliśmy się 3 lata z różnymi niefajnymi przejsciami. Urodziłam w czerwcu zeszłego roku a w grudniu już robiłam test także ekspres w porównaniu do wcześniejszych starań
I super My o pierwsze dziecko staraliśmy się kilka miesięcy, teraz udało się za pierwszym razem. Byłam tak zdziwiona, jakbym wpadkę co najmniej zaliczyła

Cytat:
Ja planuje implant podskórny. 3 nam w zupełności wystarczy .
Dzisiaj apka pokazuje 50 dni do tp. 😱😱😱
Robi się poważnie

Cytat:
Ja byłam w poprzedniej ciąży 3 tygodnie przed terminem też (czyli cztery przed porodem ostatecznie) i umęczyłam się. Byliśmy w kościele, później na obiedzie w restauracji i ja tam wytrzymałam chyba ze 3 godziny, bo później już mnie tak kręgosłup rozbolał, że nie byłam w stanie ani siedzieć, ani stać ani tańczyć tym bardziej. Musieliśmy jechać d domu.

Cytat:
Smacznego U nas dziś robiłam na śniadanie

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-17, 20:49   #4076
Melka92
Wtajemniczenie

u nas mamy dwa osobne konta, każde z nas ma dostęp do nich. Mój tz jest bardziej rozrzutny, czasami musze go sprowadzać na ziemię. Prowadzimy luźne życie, ale teraz zmieniają się priorytety i musimy zacisnąć pasa bo za chwile się przeprowadzamy do nowego mieszkania i remont nas czeka.

kupiłam dwa staniki do karmienia z wyprzedazy H&M. Ciekawa jestem czy będą dobre bo tylko jeden rozmiar był dostępny.

Stary 2018-06-17, 20:49   #4077
ania9o
Zakorzenienie

Acidka, super weekend! Zazdroszczę tej możliwości wyjścia ja też tak się czułam jak dowiedzialam się o ciąży, mimo że planowana to poczułam się jakby to wpadka była bo tak szybko

Zjadłam 4 tosty niech pójdzie w Mikołaja

Stary 2018-06-17, 20:52   #4078
Panterka1313
Zadomowienie

Ja tego nosidełka z fotki nie zamierzam wcale używać od siostry mam Cybex Aton który ma 4 gwiazdki

Stary 2018-06-17, 21:02   #4079
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Moja siostra była w ten weekend na weselu i poznała tam dziewczynę w ciąży, która ma 3 dni do terminu porodu

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-17, 21:09   #4080
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:

Nastawialiśmy się na spore powiększenie rodziny i było to trochę na zasadzie, że jak się uda bo przesunie się owulacja to też będzie okej dopiero teraz mi zależy na realnej antykoncepcji i czytam Was chętnie co doradzacie z dostępnych środków

Cytat:
Napisane przez Fiolla Pokaż wiadomość
Ja miałam krzyżowe bóle, dostałam termofor. Ze środków przeciwbólowych miałam gaz rozweselający. Nie rozweselił, niestety, ani mnie, ani męża

Kąpiel w szpitalu wygląda inaczej niż w życiu, najczęściej pod kranem, wygląda to przerażająco

Spoko wózek na wertepy. Zmieniłabym tylko to nosidełko na prawdziwy fotelik samochodowy.

Moja koleżanka miała podwójnego nippera, bardzo zadowolona, jedną ręką się prowadzi (sprawdzałam). Podwójne są też valco snapy. Pozostaje pewnie kwestia dokupienia gondoli.
DOBRE

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości