Mamy listopadowe 2018 - część IV - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-24, 18:49   #4051
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Teściowa, zapatrzona w swojego synka, a on to wykorzystuje eh. Znam taka sytuacje u siebie w rodzinie. Moja babcia miała 4 dzieci w tym jedna córkę (moja mame). Uwielbiala i zawsze broniła tylko najmłodszego syna (mieszkał z nią, a teraz mieszka sam w tym domu ze swoją rodzina) , a mamę wyrzuciła z domu z 4 małych dzieci.. Po śmierci babci w tym roku tylko mama nosiła żałobę i chodziła na mszę za babcie, a reszta kochanych dzieci ma śp babcie w tyłku. Żeby twoja teściowa się nie obudziła z ręką w nocniku i nie skrzywdzić tych, którym na niej zależy..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Anetka u nas podejrzewam będzie to samo, zapatrzona w niego jak ciele, aż mój Wojtek się pytał kiedyś czy jest pewna że będzie jej tamten pomagał na starość to nic nie powiedziała ..

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 18:56   #4052
dews
Zakorzenienie

Dziewczyny a tak z innej beczki, co będziecie mówić ludziom jak będą startowali z rękami do dziecka? Bo wiecie, nie każdy się zastanowi i zdaję sobie sprawę, że ktoś może sobie tego nie życzyć, czasami to taki odruch a ja też nie chce być agresywna do każdego kogo spotkam na ulicy :p wiadomo, zależy kto będzie z tymi rękami startował.Co będziecie mówić?
Pani bierej te łapy!?

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 18:58   #4053
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Anetka u nas podejrzewam będzie to samo, zapatrzona w niego jak ciele, aż mój Wojtek się pytał kiedyś czy jest pewna że będzie jej tamten pomagał na starość to nic nie powiedziała ..

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Oby u Was tak nie było! Widzę po sobie, że dla mnie babcia to była babcia ale tylko z nazwy bo głupia nie byłam i wiedziałam jak skrzywdzila rodzicow. Mam nadzieję, że Miki nie będzie musiał mieć takich odczuć jak ja za młodu

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tak z innej beczki, co będziecie mówić ludziom jak będą startowali z rękami do dziecka? Bo wiecie, nie każdy się zastanowi i zdaję sobie sprawę, że ktoś może sobie tego nie życzyć, czasami to taki odruch a ja też nie chce być agresywna do każdego kogo spotkam na ulicy wiadomo, zależy kto będzie z tymi rękami startował.Co będziecie mówić?
Pani bierej te łapy!?

Będę z żelem antybakteryjnym startowała. chcesz dotykać = umyj łapy

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 18:59   #4054
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Oglądam uwagę o tej insta mamusi

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-24, 19:02   #4055
freya_ka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a tak z innej beczki, co będziecie mówić ludziom jak będą startowali z rękami do dziecka? Bo wiecie, nie każdy się zastanowi i zdaję sobie sprawę, że ktoś może sobie tego nie życzyć, czasami to taki odruch a ja też nie chce być agresywna do każdego kogo spotkam na ulicy :p wiadomo, zależy kto będzie z tymi rękami startował.Co będziecie mówić?
Pani bierej te łapy!?

Ja nie miałam takich problemów, raczej ktoś zaglądał.

Leżę pod kroplówką, mam takie żyły już ze żeby leciała.musze trzymać zgieta w nadgarstku i podkurczonymi palcami

Agata
freya_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 19:10   #4056
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez freya_ka Pokaż wiadomość
Ja nie miałam takich problemów, raczej ktoś zaglądał.

Leżę pod kroplówką, mam takie żyły już ze żeby leciała.musze trzymać zgieta w nadgarstku i podkurczonymi palcami
Współczuję a wenflon w innym miejscu nie pomoże?

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 19:38   #4057
sara3008
Zakorzenienie

Mówię do chłopa, że dla dziecka wszystko gotowe, on na to że w sumie mogę już rodzić,ja że dziś pełnia, a w pełnię dużo porodów to kto wie... Na co on "Dzisiaj urodzić nie możesz, bo się grochówki najadłas"

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-24, 19:40   #4058
freya_ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Współczuję a wenflon w innym miejscu nie pomoże?

Swiezutki, dzisiejszy

Jutro powtórka badań, mam nadzieję że będzie ok

Agata
freya_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 19:44   #4059
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a tak z innej beczki, co będziecie mówić ludziom jak będą startowali z rękami do dziecka? Bo wiecie, nie każdy się zastanowi i zdaję sobie sprawę, że ktoś może sobie tego nie życzyć, czasami to taki odruch a ja też nie chce być agresywna do każdego kogo spotkam na ulicy wiadomo, zależy kto będzie z tymi rękami startował.Co będziecie mówić?
Pani bierej te łapy!?

Ja raczej nic nie będę mówić, ale będę ze sobą nosić jakieś chusteczki. Z dotykaniem brzucha jest podobnie : nie lubię tego, miałam nie pozwalać, a jak już dochodzi do takiej sytuacji to nie jestem w stanie temu zapobiec. Mało asertywna jestem, poza tym mieszkam w kraju latynoskim i ciężko takiego dotykania uniknąć.

ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 19:51   #4060
dews
Zakorzenienie

O widzisz, a ja z ręką na sercu mogę powiedzieć, że nikt brzucha nie dotyka chamsko. Dziewczyny z pracy mi mówiły, że chętnie by pomagały i im powiedziałam wprost że mogą dotykać kiedy chcą Hah, bo je lubię i nie mam nic przeciwko jak chcą poczuć kopniaki. A tak z obcych ludzi to nikt mnie za brzuch nie złapał

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 20:28   #4061
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Która miała ten pessar ? Bo mam pytanie odnośnie globulek
Jak ją włożyć kuźwa ?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-24, 20:56   #4062
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz, a ja z ręką na sercu mogę powiedzieć, że nikt brzucha nie dotyka chamsko. Dziewczyny z pracy mi mówiły, że chętnie by pomagały i im powiedziałam wprost że mogą dotykać kiedy chcą Hah, bo je lubię i nie mam nic przeciwko jak chcą poczuć kopniaki. A tak z obcych ludzi to nikt mnie za brzuch nie złapał

Moja siostra ostatnio poprosila czy moze dotknac brzucha. To jej powiedzialam, ze jej dam znac jak dziecko bedzie sie jakos ruszac. No i akurat jakos tak lekko tylko plywal... ale cos tam plumkalo, wiec jej powiedzialam, zeby polozyla reke kolo pepka. Ona tak delikatnie przylozyla reke... bardziej czulam te mini plywanie niz jej dotyk, a ona krzyczy "Doknal mnie, o jezu!" hahaha, powiedziala, ze sie boi :-P

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez jajoanka
Czas edycji: 2018-09-24 o 21:31
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 21:47   #4063
ewka_mewka
Zadomowienie

Mnie wszyscy łapią za brzuch, nawet zupełnie obcy ludzie :/ nienawidzę tego, no ale cóż. Tutaj takie łapanie podobno przynosi szczęście.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Moja siostra ostatnio poprosila czy moze dotknac brzucha. To jej powiedzialam, ze jej dam znac jak dziecko bedzie sie jakos ruszac. No i akurat jakos tak lekko tylko plywal... ale cos tam plumkalo, wiec jej powiedzialam, zeby polozyla reke kolo pepka. Ona tak delikatnie przylozyla reke... bardziej czulam te mini plywanie niz jej dotyk, a ona krzyczy "Doknal mnie, o jezu!" hahaha, powiedziala, ze sie boi :-P

Mój tż podobnie reaguje na ruchy . Nie pozwala mi małego prowokować ani macać się po brzuchu. Zawsze mówi, żebym dała mu spać. Te ruchy go chyba przerażają.

Stary 2018-09-24, 21:51   #4064
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Mnie wszyscy łapią za brzuch, nawet zupełnie obcy ludzie :/ nienawidzę tego, no ale cóż. Tutaj takie łapanie podobno przynosi szczęście.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Mój tż podobnie reaguje na ruchy . Nie pozwala mi małego prowokować ani macać się po brzuchu. Zawsze mówi, żebym dała mu spać. Te ruchy go chyba przerażają.

Mnie to rozsmieszylo, bo wiem, ze ten jej dotyk byl taki delikatny, ze praktycznie nic nie poczula, jak dzieciak sie poruszyl :-P A i tak narobila rabanu

Moj maz chyba lubi te ruchy czuc, sledzi reka jak maly sie uklada, sam dotyka brzucha (nawet jak ja spie) i kaze odslaniac, zeby zobaczyc jak sie uklada i wypina

Stary 2018-09-24, 21:53   #4065
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Mój się żegna z małym jak wychodzi z pracy a jak wraca to się wita i co raz częściej powtarza że się nie może doczekać małego

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-24, 21:54   #4066
jajoanka
Zakorzenienie

Karolkowa - jak slodko Moj na mnie krzyczy, ze ja nie rozmawiam z brzuchem... on cos tam czasem zagada. A ja nie umiem jakos. Co mam mowic? :-P

Stary 2018-09-24, 21:58   #4067
ewka_mewka
Zadomowienie

Jajoanka, ja też w ogóle nie potrafię gadać do brzucha. 🤣
Moj tż też się zawsze wita z brzuszkiem, mowi do niego albo całuje, ale ruchów nie lubi . Mówi, że to wygląda jakbym miała ufoludka w brzuchu. No mam no . Chyba ma traume po tym jak podczas seksu dostał kiedyś takiego kopniaka, że przeszła mu na wszystko ochota

Stary 2018-09-24, 21:59   #4068
Karolkowa_86
Zakorzenienie

No np. mamusia robi to czy tamto, ja tak robię a jak miałam czynna kuchnie i robiłam kolację malzowi to mówiłam mu co robię z czym kanapki moj wracał i pytał z kim gadam, to mówiłam że z synem

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-24, 22:01   #4069
jajoanka
Zakorzenienie

Moj dzis oswiadczyl, ze bedzie spal na kanapie, bo go drapie gardlo........ i nie chce mnie zarazic..........

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
No np. mamusia robi to czy tamto, ja tak robię a jak miałam czynna kuchnie i robiłam kolację malzowi to mówiłam mu co robię z czym kanapki moj wracał i pytał z kim gadam, to mówiłam że z synem

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
No dla mnie to jest mega dziwne! ;-)

Ja gadam z Czarkiem jak jestem sama w domu, wiec dziecko chyba slyszy moj glos :-P Ale do brzucha.... no nie umiem i nie wiem co mowic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-24, 22:15   #4070
ewka_mewka
Zadomowienie

Hahaha, to ja mam tak samo. Z psem rozmawiam na przeróżne tematy. Czasem nawet sama do siebie gadam, a z własnym synem za.cholerę nie potrafię .

Jezu, z moim apetytem jest tragicznie. Od godziny męczę naprawdę małą porcję obiadu. Pyszny jest, ale nie wchodzi. Też tak macie? Nie to że mi nie smakuje (jak było w 1 trymestrze) tylko chyba się nie mieści...

Stary 2018-09-24, 22:22   #4071
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Oglądam Google box i płacze ze śmiechu

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-24, 22:23   #4072
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha, to ja mam tak samo. Z psem rozmawiam na przeróżne tematy. Czasem nawet sama do siebie gadam, a z własnym synem za.cholerę nie potrafię .

Jezu, z moim apetytem jest tragicznie. Od godziny męczę naprawdę małą porcję obiadu. Pyszny jest, ale nie wchodzi. Też tak macie? Nie to że mi nie smakuje (jak było w 1 trymestrze) tylko chyba się nie mieści...

Ja jem normalnie, mam apetyt. Moze troche wolniej... ale normalnie. ;-)

Stary 2018-09-24, 22:33   #4073
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Karolkowa_86, Figulina987, justyna_fli - Dziewczyny, serdeczne dzięki za życzenia! Oby wszystkie się spełniły!

Właśnie była u mnie położna - taka "dobra ciocia", to chyba dobrze, no nie? Wszystko było okej, odpowiadała na każde pytanie, dużo o porodzie gadałyśmy, bo w sumie to najważniejsze teraz dla mnie informacje. Ma przyjść za tydzień, jestem zadowolona
Fajnie, że jesteś zadowolona z wizyty

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 22:40   #4074
1986rybka
Rozeznanie

Ja dzisiaj z rana byłam na ktg.. nasiedziałam się 3h, bo tyle kobiet do porodu szło, najgorzej że dla części nie było miejsca i odsyłali :/ kurcze, mam nadzieję, że tak nie trafię, nie mam wybranego alternatywnego szpitala wieczorem miałam wizytę kontrolna u gina, 34+4tc chłop w brzuchu waży 2,3kg następna wizyta u gina za miesiąc.. jeśli dotrwam

1986rybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-24, 22:50   #4075
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Rybka dotrwasz
Ale mi mały szaleje

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-24, 23:01   #4076
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Rybka dotrwasz
Ale mi mały szaleje

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Moj tez... zamiast spac to baluja chlopaki

Stary 2018-09-25, 03:38   #4077
smileska
Zadomowienie

Moje biodra są na wykończeniu. Nie mam jak spac to pora chyba zrezygnowac z tego luksusu ... na zadnym boku juz nie moge, wystarczy pol godziny i bol jest nie do wytrzymania. Ból biodra, całego uda i promienuje az do kręgosłupa przy czym drętwieje mi noga. I tak po 50 razy w nocy. Mam dość. Niech wyłazi mały gnom. Zaczynam 35 tydzien i maksymalnie 2 tyg jestem w stanie jeszcze wytrzymac. Ani chwili dluzej. Moj TZ powiedzial ze my kobiety to jednak jestesmy dziwne i niesamowite. On sobie nie wyobraza zeby tak cierpiec przez malego obsranca. Najpierw kilka miesiecy rzygac, potem szpitale, wiecznie cos boli, spuchniete cialo, i jeszcze kopie Cie to wszedzie, a na koniec jeszcze trzeba urodzic ... i w sumie z jednej strony ma racje. Dlatego to nie mężczyźni zachodzą w ciążę, bo gatunek ludzki wymarlby juz dawno...
Jestem glodna, nie wyspana, zmęczona, obolała i gnomik ma czkawke co mnie drazni. Wasze dzieci tez maja czkawki po kilkanascie razy dziennie? Moj napewno ma rano, popoludniu i wieczorem. Jest to po jakims czasie denerwujące.... ehhh ja chce juz urodzic.

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 04:04   #4078
ewka_mewka
Zadomowienie

Biedna smileska. Jeszcze maksymalnie miesiąc! Ustaliliście już termin cc? Na 38 czy 39 tydz? Dasz radę! Ja mam ostatnio straszne bóle brzucha w nocy. Jak przewracam się z boku na bok to zawsze się budzę właśnie z okropnym bólem brzucha. :/
Jednak my kobiety jesteśmy niesamowite

Stary 2018-09-25, 04:07   #4079
smileska
Zadomowienie

Cytat:
Biedna smileska. Jeszcze maksymalnie miesiąc! Ustaliliście już termin cc? Na 38 czy 39 tydz? Dasz radę! Ja mam ostatnio straszne bóle brzucha w nocy. Jak przewracam się z boku na bok to zawsze się budzę właśnie z okropnym bólem brzucha. :/
Jednak my kobiety jesteśmy niesamowite

Ewciu nic nie ustalilismy a moze latwiej bylo by przetrwac majac odniesienie jakiekolwiek ile jeszcze .... wizyte mam 4.10 wiec moze wtedy? O ile dotrwam. A po dzisiejszej nocy to mogą mnie rozpakowac nawey dzisiaj...

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 04:12   #4080
ewka_mewka
Zadomowienie

Jeszcze wytrzymaj ze 2 tygodnie!!! wiesz ile waży już mały gnomik? Tak czy inaczej planowaną cesarkę ustala się najpóźniej na 39 tydz.? Czy coś mieszam?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości